- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Aitherovamon
Για να καταλάβω, γιατί κάπου "χάθηκα"
ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ συμπλέει με την άποψη του θεματοθέτη οτι ο Ήλιος περιστρέφετε γύρο από την (ακίνητη) Γη ?
Φυσικά,αφού αποδείξαμε ότι η κλίση του ηλίου κατα 23,5 μοίρες είναι υπεύθυνη για τις 4 εποχές,σε συνδυασμό με την περιφορά του, μέσω των ζωδίων!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Tώρα που το σκέπτομαι καλύτερα,μάλλον μου κάνεις χιούμρ,έτσι?
Πράγματι. Ο Κηφέας δεν είναι πιό πάνω, στο -= Η ΓΝΩΣΗ =-, είναι πιό κάτω. Το -= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =- είναι πιό πάνω.
Κι αυτά που λες οτι μιλάς για κάποιο άστρο, δεν τα λαμβάνω στα σοβαρά, γιατί κι έτσι να είναι, το όνομα δόθηκε τυχαία και αυθαίρετα. Ο αληθινός Κηφέας στο -= Η ΓΝΩΣΗ =-, το διάλεξε μόνος του, άρα είναι πολύ εγκυρότερο.
Αυτά.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Δεν μπορεί να είσαι τόσο χαζός!
Κανείς δεν μπορεί να είναι!
Είσαι βέβαιος 100%, και πέραν πάσης αμφιβολίας?
Μπορεί είπα!
Αυτο σημαίνει πώς ίσως και να είναι κάποιος τόσο χαζός!
Επομένως το ερώτημα παραμένει.
Εσυ κάνεις πλάκα ή είσαι χαζός?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Εσυ κάνεις πλάκα ή είσαι χαζός?
Τίποτα από τα δύο ελπίζω. Απλώς περιμένω κάποιος να αντικρούσει τα σοβαρά μου επιχειρήματα.
Δεν βλέπω π.χ. μέχρι τώρα να αμφισβήτησε κανείς την εγκατάλειψη του ντόπλερ στο Τατόι (έχω ακούσει πως το μετέφεραν αλλού, αλλά δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα), αλλά ούτε και τη φυγή του Βασιλιά λόγω της θορυβώδους παρέας του.
Άλλωστε το πρώτο είναι προφανές επιστημονικό δεδομένο, ενώ το δεύτερο είναι ιστορικό δεδομένο, που δεν είναι πάντα επιστημονικό, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να το θεωρήσουμε και έτσι. Ειδικά στις περιπτώσεις που αναφέρεται σε πολιτειακά ζητήματα, αλλά και σε άλλες, όπως τα σχολικά βιβλία και οι εφημερίδες (αναφέρομαι στις αθηναικές πανελλαδικής εμβέλειας, γιατί οι άλλες μιλάνε μόνο για τον ΠΑΟΚ).
Τι αμφισβήτηση να υπάρξει για την εγκατάλειψη του ντόπλερ στο Τατόϊ?
Εψαξα και το βρήκα,γιατι μου έκανε εντύπωση.
Είναι όντως ένα αστρονομικό γεγονός,ειδικά στον τομέα των ερυθρών αποχρώσεων.Διάβασα ότι έδινε λανθασμένες πληροφορίες στα HUD των μαχητικών.
Είναι σαν τον ήλιο μας.Οταν πηγαίνει να στροφάρει γύρω απο μακρυνά αστρικά συστήματα,εδώ στη Γη έχουμε περιόδους παγετώνων.Αποδεδειγμένο και γεωλογικά.Κάμβρια και προκάμβρια περίοδος και κάπου στη μέση παγετώνες.Η μόνη επιστημονική διαμάχη για αυτο το γεγονός,έγκειται μόνο στο που ακριβώς είχε πάει ο ήλιος τότε.
Αλλοι λένε στον Ε του Βοώτη,άλλοι στον Α της Λύρας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Η μόνη επιστημονική διαμάχη για αυτο το γεγονός,έγκειται μόνο στο που ακριβώς είχε πάει ο ήλιος τότε.
Αλλοι λένε στον Ε του Βοώτη,άλλοι στον Α της Λύρας.
Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Το έχω διαβάσει κι εγώ στο Alternative SubMechanics, τεύχος 98, Ιούνιος 2009.
Στην πραγματικότητα βρισκόταν στον Λέοντα, και για αυτό φτιάχτηκε αργότερα και η Σφίγγα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν βρεθεί αξιόλογα απολιθώματα δεινοσαύρων στην Αίγυπτο. Έχουν βρεθεί βέβαια κάτι μικρά, αλλά είναι από κάτι δεινοσαυράκια της πλάκας, και τελικά τα πέταξαν.
quote:
Ότι το παρόν θέμα είναι εγκληματικό για την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Είδες που οι καιροί γυρίζουν(όχι η Γη) και στην θέση του Γαλιλαίου μπαίνουν τώρα οι γεωκεντριστές; Πότε γίνεται η δίκη;
Οι σύγχρονοι ηλιοκεντριστές δεν πιστεύουν σε ένα ηλιο-στατικό σύμπαν, αλλά κάνουν υποθέσεις για κέντρα που δεν έχουν δει ποτέ, τα οποία περιφέρονται γύρω από άλλα κέντρα, τα οποία και αυτά γύρω από άλλα κέντρα κτλ κτλ
quote:quote:
Αυτο φιλε μου ( δηλαδη η διαφορα διαρκειας ημερας-νυχτας )δινεται σε βαση 24ωρου σωστα;Πως θα μπορουσαμε να εχουμε την διαφορα αυτη ημερας-νυχτας
την στιγμη που ο ηλιος θα εκανε ενα 24 να κανει πληρη περιστροφη;
Δηλαδη θα ειχαμε μια στανταρ διαρκεια ημερας και μια στανταρ διαρκεια
νυχτας .Δεν θα χρειαζοτανε π.χ. να αλαζουμε τα ρολογια κατα μια ωρα μπροστα ή πισω για να εκμεταλευτουμε την ηλιοφανεια του ηλιου κα να μειωσουμε
κατα μια ωρα την καταναλωση ρευματος για φωτισμο.Δεν γινεται να παρατηρουμε διαφορετικη διαρκεια ημερας νυχτας σε ενα συστημα οπου το μεγαλυτερο σημειο αναφορας ειναι η πειστροφη του ηλιου οταν αυτη ειναι μεσα στο 24 ωρο.
Αυτο σε ρωταω και θελω απαντηση .
Το λάθος είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα σημείο στην Γη, πάνω από το οποίο περνάει ο Ήλιος και πως η διάρκεια μέρας/νύχτας είναι ανάλογη με το μέρος που βρίσκεσαι. Πάντα ο Ήλιος θα κάνει 24 ώρες ανεξάρτητα που βρίσκεσαι.
Στην αρχή ο Ήλιος(21 Δεκεμβρίου) βρίσκεται στο ναδίρ -το χαμηλότερο σημείο της εκλειπτικής που έχει κλίση 23,45 μοίρες (όπως λέγεται αντίστοιχα και για την Γη στο ηλιοκεντρικό σύστημα). "Ανατέλει" νοτιοανατολικά και "δύει" νοτιοδυτικά. Εκείνη την ημέρα στις βορινές χώρες (αυτές που είναι πάνω από τον ισημερινό) είναι η μικρότερη μέρα και η μεγαλύτερη νύχτα, ενώ στις νότιες χώρες το αντίστροφο. Έτσι, αν και η διάρκεια περιστροφής είναι πάντα 24 ώρες, κάποιες χώρες έχουν μεγαλύτερα μέρα, κάποιες άλλες μεγαλύτερη νύχτα.
Όταν εκείνη την ημέρα ο Ήλιος κάνει την περιστροφή του σε 24 ώρες δεν γυρίζει ακριβώς στο ίδιο σημείο, αλλά μετακινείται 1 μοίρα. Έτσι κάθε μέρα πάει 1 μοίρα βοριότερα. Έως ότου φθάσει έρθουμε στις 21 Μαρτίου(εαρινή ισημερία) όπου ανατέλει ακριβώς στην ανατολή και δύει ακριβώς στην δύση. Στις 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη μέρα για τις βόριες χώρες(επομένως ο Ήλιος έχει φθάσει στο ανώτερο σημείο - το ζενίθ της εκλειπτικής), ενώ είναι παράλληλα η μικρότερη για τις νότιες. Τέλος στις 23 Σεπτεμβρίου ανατέλει πάλι ακριβώς στην ανατολή και δύει ακριβώς στην δύση για να φθάσει έπειτα πάλι στο ναδίρ στις 21 Δεκεμβρίου και να αρχίσει ξανά ο ετήσιος κύκλος του.
Δηλαδή ο Ήλιος μετακινείται στον κύκλο που ονομάζουμε εκλειπτική και έχει κλίση 23,5 μοίρες. Φαίνεται να περνάει όπες και οι υπόλοιποι πλανήτες από εκείνους τους αστρικούς σχηματισμούς που ονομάζουμε ζώδια. Ακόμα και αν κάπου είναι νύχτα περισσότερο από 12 ώρες, ο Ήλιος συνεχίζει το 24ωρο ταξίδι του ανεξάρτητα αν δεν φαίνεται στον "Πάνω κόσμο".
αυτο που γραφεις φιλε μου ειναι λαθος .
προσεξε το παρακατω βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=d7zzn1QjzwY
Η γωνια της ( πραγματικος βορρας-νοτος ) ειναι αυτος που
διαμορφωνει τις εποχες . δς το σχετικο βιντεο που εξηγει το
γιατι βορειο και νοτιο ημισφαιριο εχουν αντιθετες εποχες
ειναι θεμα θεασης της γης απο τον Ηλιο.
Εξηγει επισης την διαρκεια της ημερας και πως αυτη μεταλβαλεται
στην διαρκεια ενος χρονου.
Σε ενα συστημα σαν αυτο που περιγραφεις( γεωκεντρικο) ο ηλιος θα επρεπε να κανει μεταβολη κατα +46 μοιρες στους πρωτους εξι μηνες
και μετα να επανερχοτανε με μεταβολη -46 μοιρες στην αρχικη θεση του ( διαρκεια: τους υπολοιπους μηνες του χρονου) και παει λεγοντας...
Τρελη ταλαντωση θα ηταν αυτη κατι θα ηταν αυτο που θα εκανε εκανε τον ηλιο να αλαξει την ολισθηση του αυτη προς την αλλη πλευρα ;
(-46 μοιρες) και πλαι τι θα ηταν αυτο που θα εκανε την ολισθηση
να εχει θετικο προσιμο , μετα αρνιτικο ,και παει λεγωντας...
Πραγμα που φυσικα δεν γινεται και για αυτο ειναι λαθος η θεση σου
σχετικα .