- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

*
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αυτά δεν τα γράφω για να θίξω κανέναν, απλώς θέλω να τονίσω ότι οι γραφές είναι γεμάτες αντιφάσεις και παραλογισμούς. Θεωρώ λάθος να κλείνουμε τα μάτια σε αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που (πάντα προσωπικά μιλώντας)πιστεύω ότι η κάθε θρησκεία αποτελεί απλά ένα σύνολο μεταφορών και συμβόλων. Γιατί πραγματικά, υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει ότι ο Βούδας γεννήθηκε μέσα σε ένα φύλλο λωτού;
Κι ένα ρητορικό ερώτημα για να κλείσω: Ποιος ξέρει ν' απαντήσει σε ποια θρησκεία ανήκε ο Αδάμ;
quote:Σε ποίο θεό θα πίστευε εάν υπήρχε ο Αδάμ, φίλε μου;
Κι ένα ρητορικό ερώτημα για να κλείσω: Ποιος ξέρει ν' απαντήσει σε ποια θρησκεία ανήκε ο Αδάμ;
Μα σε κανέναν! Μιλούσε με τον θεό. Ηταν παιδί του! Ηταν μπαμπάς του! Γνωριμία και συγγένεια είχε και όχι θρησκεία.
Edited by - Αίολος on 10/04/2011 17:12:22
Τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός συμβαίνουν διότι κάποιοι πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι σωστοί και οι άλλοι δεν πρέπει να υπάρχουν. Δεν υπάρχει λόγος γι' αυτήν την δοξασία, παρά μόνο βλακεία φίλτατε.
Καινούργια μας φίλη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Καλώς μας ήρθες καλή μου! Για 'σένα...

quote:
Στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο αναφέρεται ότι ο αρχάγγελος Γαβριήλ πήγε να επισκεφθεί τη Μαρία όταν βασιλιάς ήταν ο Ηρώδης. (...) Εφόσον ο Ηρώδης πέθανε το 4 π.χ. η αναγγελία στη Μαρία δεν μπορεί να έγινε μετά από αυτήν την ημερομηνία. Η απογραφή όμως, δεν μπορεί να έγινε νωρίτερα από το 6 μ.χ.. ημερομηνία διορισμού του Κυρηνίου. Συμπέρασμα: Η Μαρία έμεινε έγκυος επί 10 χρόνια!
Μικρό το κακό. Εδώ ο ευαγγελιστής ξέρει τι είχε δει ο Ιωσήφ στον ύπνο του 100 χρόνια πριν, τα 10 χρόνια εγκυμοσύνης σε πείραξαν;
Και μερικές πληροφορίες στις ... πληροφορίες που παραθέτεις:
1. Δεν έγινε ποτέ γενική απογραφή από τους Ρωμαίους.
2. Δεν έγινε ποτέ απογραφή στην Ιουδαία τα τελευταία 1000 χρόνια πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η τελευταία απογραφή που έγινε ήταν επί Δαβίδ.
3. Η απογραφή που έκανε ο Κυρήνιος το 6/7 αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη Συρία, που ήταν ρωμαϊκή επαρχία. Δεν αφορούσε ούτε την ανεξάρτητη Γαλιλαία ούτε τη φόρου υποτελή Ιουδαία.
4. Ο Ιωσήφ δεν είχε καμιά δουλειά να πάει να απογραφεί στην Ιουδαία εξαιτίας της απογραφής της Συρίας. Είναι σα να γίνεται απογραφή στη Βουλγαρία και σηκώνονται οι Έλληνες από δω να πάνε να απογραφούν στην Ιταλία.
5. Ο Ιησούς του Λουκά είναι κατά 10 χρόνια μεγαλύτερος από τον Ιησού του Ματθαίου.
6. Η Βηθλεέμ της Ιουδαίας τον πρώτο αιώνα ήταν ακατοίκητη.

macedon
Edited by - macedon on 11/04/2011 04:17:36
quote:
Σε ποίο θεό θα πίστευε εάν υπήρχε ο Αδάμ, φίλε μου;
Στον Τσάκ Νόρις;

macedon