ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/08/2007, 00:29:57

quote:
Ψηλός
Sesostris,
Ανέφερα κάποια λίγα παραδείγματα "αντιδράσεων", "ταλιμπανικής κοπής", όπως θα τα χαρακτήριζε ο macedon αν επρόκειτο για αντιδράσεις διαμαρτυρίας προερχόμενες, είτε από την επίσημη Εκκλησία, είτε από κάποια χριστιανική ομάδα ατόμων. Χαρακτηρίζουμε ταλιμπαν όσους κατέβηκαν στους δρόμους και αντέδρασαν κατά μιας ταινίας με θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά δεν λέμε τίποτα για όσους έκαναν το ίδιο, μπορεί και «χειρότερα», για μια ταινία που αφορά κάποιο ή κάποια ιστορικά πρόσωπα;
Μη προσπαθείς Ψηλέ να ανασκευάσης αυτά που έγραψες , και να εκτρέψης την συζήτηση , γιατί ήσουνα συγκεκριμένος και σαφέστατος όταν έγραφες :

«Τι θα μπορούσαμε να πούμε, επίσης, για τους ελληνοταλιμπάν, που απειλούν να προβούν στη λήψη αντιποίνων, σε διεθνές επίπεδο, αν το γειτονικό μας κράτος, ΠΓΔΜ, τολμήσει να βαφτίσει το αεροδρόμιό της Μέγας Αλέξανδρος.
Τι να πει κανείς για το φανατισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ελληνοταλιμπάν την ονομασία της ΠΓΔΜ;»

Και θεώρησες ταλιμπανισμό την προάσπιση της ιστορίας μας από τους παραχαράκτες της , και της ελληνικότητας των Μακεδόνων .
Επίσης δεν μπορείς να βάλης στο ίδιο τσουβάλι τις αντιδράσεις που έγιναν με προσφυγή στην δικαιοσύνη , με το κάψιμο των βιβλίων , που είναι η προσφιλής πρακτική των φανατικών Χριστιανών από τα πρώτα χρόνια κιόλας της επιβολής της θρησκείας αυτής .
Ο Μεσαίωνας δεν ήλθε έτσι ξαφνικά !

quote:
Ψηλός
Την μικρή Προμηθέα που ήθελε να «φάει» τον καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιό της, όπως μαρτυρεί η ίδια, διότι δεν της άρεσε το όπως παραδιδόταν το μάθημα, πώς θα τη χαρακτήριζες;;
Ανάλογα με τον τρόπο που είχε σκοπό να τον μαγειρέψη , καλή ή κακή μαγείρισσα .
quote:
Ψηλός
Και όσον αφορά αυτό που λες για Έλληνες και ορθοδόξους, εγώ τουλάχιστον, είμαι και νιώθω Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος. Εσύ δεν ξέρω τι είσαι.

Χμ ! Αν κρίνω από αυτά που έχεις γράψει κατά καιρούς στο Forum , δεν πολυφαίνεται κάτι τέτοιο για το Έλληνας , για τα άλλα δύο συμφωνώ και επαυξάνω .
quote:
Ψηλός
Και αφού το θέτεις έτσι, τότε όσοι πολέμησαν, κατά την αρχαιότητα, στο πλευρό των εισβολέων τι ήταν βρε Sesostris;

Γίνε πιο συγκεκριμένος με ιστορικές αναφορές για να σου απαντήσω .

01/08/2007, 00:51:22
Βρε el.elyon σύνελθε ! Εγώ σκάλισα την Βίβλο για να σου αναλύσω τον Ησαΐα , και συ αντί να μου αντιπαραθέσης κάποια στοιχεία μου απαντας με ερώτηση όπως συνηθίζεις πάντα και με ρωτάς :
quote:
el.elyon
Για πες μου τι έγινε με τον εγγονό του?
Τι απάντηση περίμενες να σου δώσω ; Ότι ο εγγονός του βάραγε το ντέφι για να χορεύη ο Ησαΐας στους γάμους ;
Και όταν σου απαντώ κι' εγώ με ερώτηση , κολλάς άλλη ερώτηση :
quote:
el.elyon
Φίλε sesostris δεν σου είναι πια φανερό ότι ο Ησαίας μιλάει για τον εγγονο του???????

Και μετά απορείς γιατί δεν σε καταλαβαίνουμε τι λές και για αρνητικό πνεύμα άρνησης .
el.elyonΜέλος
01/08/2007, 09:29:50
quote:

quote:
maraki8:
μόνο εγώ δεν κατάλαβα τι λέει ο ελ.ελυον ή είναι και άλλοι εδώ;

Μάλλον έχεις και παρέα

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

Amalia όχι μάλλον αλλά σίγουρα έχει και παρέα!

Οι μη χριστιανοί είσαστε πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται για χριστιανούς…….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

maraki8Μέλος
01/08/2007, 09:35:07
quote:
Μάλλον έχεις και παρέα
Ήμουν σίγουρη

quote:
Οι μη χριστιανοί είσαστε πάντα ενωμένοι όταν πρόκειται για χριστιανούς…….
Πολύ σοφό εκ μέρους σου.Μπράβο!!Όλα τα καταλαβαίνεις!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

el.elyonΜέλος
01/08/2007, 09:53:56
Καλημέρα.

quote:
sesostris: Βρε el.elyon σύνελθε ! Εγώ σκάλισα την Βίβλο για να σου αναλύσω τον Ησαΐα , και συ αντί να μου αντιπαραθέσης κάποια στοιχεία μου απαντας με ερώτηση όπως συνηθίζεις πάντα και με ρωτάς :

quote:
Τι απάντηση περίμενες να σου δώσω ; Ότι ο εγγονός του βάραγε το ντέφι για να χορεύη ο Ησαΐας στους γάμους ;
Και όταν σου απαντώ κι' εγώ με ερώτηση , κολλάς άλλη ερώτηση :

Sesotris το τι έκανες εσύ είναι δικό σου θέμα αλλά και το τι θα κάνω εγώ είναι καθαρά δικό μου. Για αυτό σύνελθε και κοίτα τον εαυτό σου πρώτα και μετά έμενα!

Ας δούμε ξανά το συμπέρασμα σου μετά από το σκάλισμα του Ησαία:

«sesostris: Είναι λοιπόν φανερό φίλτατε el.elyon ότι ο Ησαΐας εδώ μιλάει για ένα παιδί που γεννήθηκε , και όχι για τον Μεσσία που θα γεννηθή , και μιλάει σαν πολιτικός αρχηγός που έχει έτοιμο ολόκληρο πρόγραμμα , για να το αφήση στον εγγονό του σαν πολιτική διαθήκη , που αν εκτελεσθεί θα κάνη ευτυχισμένο τον λαό του .»

Και οι ερωτήσεις μου έχουν άμεση σχέση με τα παραπάνω!

Εσύ δεν απάντησες με ερώτηση στην ερώτηση μου αλλά ειρωνεύτηκες την γνώση μου με την ερώτηση σου! Και η άλλη ερώτηση που σου “κόλλησα” ήταν απλά να σου θυμίσω ποιο ήταν το συμπέρασμα σου! Αλλά αυτό δεν σου άρεσε και το αποκάλεσες πνεύμα άρνησης!

quote:
sesostris: Και μετά απορείς γιατί δεν σε καταλαβαίνουμε τι λές και για αρνητικό πνεύμα άρνησης .

κόρακας μάτι κορακου δεν βγάζει!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
01/08/2007, 10:06:12
quote:
maraki8: quote:

Αυτό θα πει ΕΝΑ!

ΕΝΑ αλλά χωρίς τους χριστιανούς και το χριστιανισμό!

Όλοι είσαστε ΕΝΑ εναντία στο χριστιανισμό!

Η Δύναμη του ΕΝΑ…….

quote:

Σε σας χρωστώ αυτή τη σοφία!

Αν δεν ήσουν Μαρία δεν θα καταλάβαινα τίποτα!!!!!!!

Ευχαριστώ!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

maraki8Μέλος
01/08/2007, 10:43:26
quote:

Αυτό θα πει ΕΝΑ!
Η Δύναμη του ΕΝΑ…….
Τι μπορεί να φτιάξει την διάθεση μας πρωί πρωί στο γραφείο;μα το παραλήρημα ενός ανθρώπου που μάλλον αγνοεί...

quote:

Ευχαριστώ!!!!!!!
Εδώ ξαναγελάμε και μάλιστα πολύ!Πάντως χαίρομαι πολύ που σε βοηθάω στο να κατανοήσεις κάποια πράγματα.Πάντα χαίρομαι να εξυπηρετώ!!!

el.elyonΜέλος
01/08/2007, 11:28:47
quote:

Αυτό θα πει ΕΝΑ!
Η Δύναμη του ΕΝΑ…….

Η επίθεση στο χριστιανισμό και στους χριστιανούς πάντα σας φτιάχνει την διάθεση στο γραφείο. Τι άλλο μπορείς να κάνεις στο γραφείο που να σου φτιάχνει την διάθεση; Την εργασία για την οποία πληρώνεσαι;

quote:

Ευχαριστώ!!!!!!!

Εδώ ξαναγελάτε όλοι μαζί στα γραφεία για να δει ο κόσμος τους χαρούμενους γραφειοκράτες!!!!!!!

Θα συνεχίζεις να χαίρεσαι και να γελάς γιατί θα συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια και τα ίδια από το γραφείο σου!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

maraki8Μέλος
01/08/2007, 11:46:41
quote:
Η επίθεση στο χριστιανισμό και στους χριστιανούς πάντα σας φτιάχνει την διάθεση στο γραφείο.
Όχι η επίθεση,όπως το λες.Το παραλήρημα των φανατισμένων μας φτιάχνει.
Όσο για τα υπόλοιπα σχολιάκια σου,αρκούμαι στο να ξαναγελάσω..

el.elyonΜέλος
01/08/2007, 12:19:57
quote:

quote:
Η επίθεση στο χριστιανισμό και στους χριστιανούς πάντα σας φτιάχνει την διάθεση στο γραφείο.
Όχι η επίθεση,όπως το λες.Το παραλήρημα των φανατισμένων μας φτιάχνει.
Όσο για τα υπόλοιπα σχολιάκια σου,αρκούμαι στο να ξαναγελάσω..

Η επίθεση στο χριστιανισμό και στους χριστιανούς, η ταύτιση τους με τους τρομοκράτες και τους φανατικούς σας φτιάχνει!!!!!!! Αυτό είναι και το ζητούμενο για σας! Αυτό θέλετε! Αυτό κάνετε! Αυτό σας φτιάχνει…………………………….

Καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη γιατί αυτό σας φτιάχνει, το να τιμωρείτε την καλή πράξη!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 01/08/2007 12:24:28

Edited by - el.elyon on 01/08/2007 14:17:47