- Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αυτό γίνεται και σήμερα δυστυχώς, όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από διάφορα fake news στο νετ. Η ίδια η πυροδότηση της συζήτησης για το θέμα εδώ μέσα έγινε από ένα τρολ. Αυτό είναι που οδηγεί τους ανθρώπους στην αλλοφροσύνη και τον πανικό, να πηγαίνουν και να αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ λες και περιμένουμε σκηνικά αποκάλυψης. Ακόμα και η ίδια η πορεία του ιού θα επηρεαστεί από την στάση μας , από το αν αυτή θα είναι γενικευμένος πανικός ή ψύχραιμη εγρήγορση. Τέλος, θα πρέπει να μας ανησυχεί και αυτό που ανέφερε ο Craven, ότι έχουμε τόσες φορές δεχτεί πλύση εγκεφάλου για διάφορους ιούς διαχρονικά, ώστε υπάρχει ο κίνδυνος να είμαστε χαλαροί (έως και αναίσθητοι) σε κάποια πραγματικά σοβαρή κατάσταση στο μέλλον...
Έχω οραματιστεί που λέτε πως πρόκειται να συμβεί το κακό, ας το ονομάσω "η νύχτα των ζωντανών νεκρών" και θα σας το μεταφέρω. Είναι δεδομένο που λέτε, πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο ιός εξαπλώνεται στην Ελλάδα υπόγεια. Σκεφτείτε πόσοι Ελληνες σπουδάζουν Ιταλία. Όλοι αυτοί λέτε να παρουσιαστούν στα ειδικά νοσοκομεία αμέσως μόλις αισθανθούν κάτι; Στα σπίτια τους θα κλειστούν, τρέμοντας μην τους μαντρώσουν για καραντίνα. Αμ τα μούλικα του καθενός που πήγαν 5ημερη στην Ιταλία και μετά ξαναγύρισαν στα σχολεία τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Το παιδί μου να κάτσει 14 μέρες σπίτι, τη χρονιά που δίνει πανελλαδικές; Α' παπα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Ξέρετε πόσους μπορεί να κόλλησαν όλοι αυτοί, και τώρα περιμένουν να εμφανίσουν συμπτώματα για να το πούνε;
Ενω λοιπόν, κάποιοι εξ Ιταλίας θα έρθουν σίγουρα Ελλάδα, ήδη πηγαινοέρχεται μέσω πλοίων από Ιταλία σε καθημερινή βάση ένα σωρό κόσμος. Αλλά και τώρα που το συζητάμε, ποιος ξέρει αν οι Τούρκοι δεν στέλνουν τίποτε νοσούντες πρόσφυγες στα σύνορα, σαν κάποιου είδους ύπουλο και ασύμμετρο βιολογικό πόλεμο. Η επιδημία θα ξεπέσει πρώτα μέσα στο στράτευμα και μετά στα άλλα σώματα ασφαλείας. Καταλαβαίνετε που το πάω, έτσι; Θα ακολουθήσει η ιδανική στιγμή για επίθεση.
Δεδομένης λοιπόν της μλκιας που βαράει τον μέσο Ελληνα, αυτός θα πάει να δηλωθεί λίγο πριν τα τινάξει, αφού θα έχει κολλήσει όλο το σόι τους, τους φίλους του, τους συναδέλφους του και τους γείτονες. Μάλιστα αν αυτό ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται, από τους εξ Ιταλίας, τα πρώτα κρούσματα θα αρχίσουν να σκάνε μετά την Καθαρή Δευτέρα. Οπότε φανταστείτε μέσα στο 3ημερο ή μετά, ένα μπουλούκι άρρωστοι, να πλακώνουν σαν ζόμπι στα νοσοκομεία για εξετάσεις...
Το τι θα ακολουθήσει μετά, μπορείτε να το φανταστείτε. Επιδρομές σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετς, σταθμούς καυσίμων και τελικά στα σπίτια μας. Όλοι όσοι νοσούν, και νοσούν πάρα πολλοί, όχι κατ ανάγκη από τον covid, πχ από ένα σωρό ψυχιατρικά, θα ξαμοληθούν για λεηλασίες ώστε να επιβιώσουν, να αναπαραχθούν και τελικά να βγάλουν το άχτι τους πάνω στην "κακούργα κοινωνία". Το κάνουν καθημερινά άλλωστε, το βλέπετε στους δρόμους. Άρα τώρα, είναι ένας λόγος παραπάνω να το ... παρακάνουν.
Οπότε, καταλήγω, αρχίστε να ετοιμάζεστε για καταστάσεις zombie apocalypse. Ξεκινήστε οχυρωματικά έργα στα σπίτια σας, ενάντια σε νυχτερινές επιδρομές αρρώστων συμπολιτών μας σε παράκρουση. Θα επανέρχομαι συχνά σε αυτό το θέμα, έχω άλλωστε μαζέψει αρκετό υλικό από ταινίες και θα σας τροφοδοτήσω. Επίσης προτείνω να διασκευάσετε τα αμάξια σας για ατέλειωτα ράλι με μάχες μέσα στην Αθήνα (ή όπου αλλού βρίσκεστε). Σε λίγο θα έχουν αδειάσει οι δρόμοι και οι λίγοι που θα κυκλοφορούν θα είναι σκίνχεντς που θα θέλουν να σας δολοφονήσουν για να σας κλέψουν τη βενζίνη. Όπως τα έχουν δείξει οι ταινίες και ακόμα χειρότερα δηλαδή.
Edited by - Heretic on 28/02/2020 15:11:59
ο εφευρέτης θα έχει βρει τον τρόπο να σωθούμε!
Όλα εγώ θα στα λέω!
Μα στις ευπαθείς ομάδες και οι γνωστοί ιοί της γρίπης τα ίδια αποτελέσματα έχουν.
Δηλαδή αν ο συγκεκριμένος με 0,4% θνησιμότητα, όπως λένε όλη μέρα τα Μέσα μαζικής εξημέρωσης, έχει οδηγήσει σε καραντίνες, ερημωμένους δρόμους, σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών, και δελτία ειδήσεων τρομοκρατίας, ο Sars που σκότωσε 1 στους δέκα, πρέπει να θεωρείται αδικημένος. Για να μην πω για την κοινή γρίπη που καθαρίζει μ.ό 650000 άτομα το χρόνο.
Δηλαδή μας λένε ότι ένα 8% άνω των 80 πεθαίνει. Κάτι που και με την κοινή γρίπη, γίνεται.
Ναι είναι επικίνδυνο να μην έχει στοιχεία η ιατρική κοινότητα για τη φύση του ιού, κοινώς να μην είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμος, αλλά το να διαβάζουμε και να ακούμε καθημερινά τον Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας, εντάξει είτε όντως κάτι παίζει που δεν ξέρουμε, είτε οικονομικό είναι το ζήτημα ή ο άνθρωπος σαν είδος έχει αποβλακωθεί εντελώς.
Το μόνο ίσως που πραγματικά θα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι ότι οι ιοί μεταλλάσσονται. Και για έναν ιό με χαρακτηριστικά γρίπης, αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Και θα πρέπει να βρεθούν οι αδυναμίες του γρήγορα. Αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα που βλέπουμε και ακούμε, εμένα μου φαίνονται τουλάχιστον παρανοϊκά.
Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...
Ιαπωνία 11/03/2011, σεισμός 9 Ρίχτερ με τσουνάμι και δεν σπάει ούτε ένα τζάμι!
Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθεί, εκεί που βλέπω πως είναι τα λεφτά τώρα, είναι η κατασκευή απόρθητων κατοικιών και η μετατροπή υπαρχόντων σε τέτοιες. Φτηνά έργα και μεθόδους ώστε να κάνεις το σπίτι σου απόρθητο από εισβολείς: Κλέφτες και λωποδύτες, λαθρομετανάστες και ζητιάνους και τέλος μολυσμένους από ιούς και ζόμπι. Θα έπρεπε τώρα να έχει συνεργεία που θα φεύγουν για έργα σε όλη την Ελλάδα και εκείνος θα συντονίζει από κέντρο επιχειρήσεων! Παρά κάθεται και κλαίγεται για ψόφια πράγματα.
Νιώθω ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνα στην προώθηση της πραγματικής "επιστήμης" εδώ μέσα, δεν βοήθησα κανέναν να ξεπεράσει τα κολλήματά του...
Με θεωρίες συνομωσίας τύπου
"ιός εργαστηρίου"
Οξύμωρο
Εξάλλου, αυτοί στην Κίνα δεν αλλάξανε διαιτολόγιο φέτος, τα ίδια τρώγανε εξαπανέκαθεν.
Στην Βρετανία αν δεν κάνω λάθος, μελετάνε κορωναιούς σε ζώα. Αν εννοείς ότι πιθανώς να είμαι εγώ ο ηλίθιος, που μου ξενίζει ότι ένας ιός με θνησιμότητα μικρότερη από την κοινή γρίπη (προς το παρόν) έχει κάνει τα κανάλια να δείχνουν μία ώρα ειδήσεις τρομοκρατίας, πιθανώς και να είμαι, καλή καρδιά.
Αλλά δεν είναι αυτό το προκείμενο όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα.
Την τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιο κλίμα στην Ελλάδα ήταν με το ευρώ, με χιλιάδες παππούδια να τρέχουν στις τράπεζες.
Τώρα τρέχουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.
Όπως και να χει το έργο που βλέπουμε είναι φουλ εκμεταλλεύσιμο από οικονομικής απόψεως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Edited by - Italos on 28/02/2020 21:47:25
Όπως και η μεταδοτικότητα του είναι σχεδόν διπλάσια της κοινής γρίπης. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο λύνεται μόνο με σκληρά μέτρα τύπου Κίνας. Τα οποία στο κ..χανείο που ζούμε δεν βλέπω να παίρνουν, για λόγους πολιτικού κόστους. Μαθηματικά η Αθήνα (τουλάχιστον) οδηγείται σε καταστάσεις Βουχάν. Όλα τα παραπάνω χωρίς πλάκα.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/world/asia/china-coronavirus-contain.html
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/28/coronavirus-truth-myths-flu-covid-19-face-masks
https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.html
Edited by - Heretic on 28/02/2020 22:20:36
Και μιλάμε για νέο τύπο ιού, που σημαίνει μας έπιασε απροετοίμαστους.
Σε καθαρούς αριθμούς, όχι σε ποσοστά, η κοινή γρίπη έχει σκοτώσει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, προς το παρόν τουλάχιστον.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα. Ούτε ότι πρέπει να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.
Αν δεν παρθούν μέτρα να δεις πολιτικό κόστος...
Edited by - ilias1990 on 28/02/2020 23:10:15
XERWMAI POLY GEIA AYTHN THN SYZHTHSH.
Se kapio apo ta dokimanter pou dysthxws dixnoun to metamesonyxtio elege gia thn epithesi sthn IAPWNIA.
O 1os logos eitan gia na dokimasoun thn bomba panw apo to edafos alla o kyrioteros eitan pws eithelan na tous DIALISOUN TO HTHIKO TELEIWS ..
DYSTHXWS EGW PISTEYW PWS AYTOS EITAN KAI O KYRIWS LOGOS.
ALLA AYTO DEN EINAI TIPOTA ALLO APO MIA APOFASH ENOS IERATEIOU
(POLITIKOU BEBAIWS ).
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Ναι έτσι είναι συμφωνώ μαζί σας ![]()
Η Ουσία όμως για τον καθένα μας είναι το τι κάνουμε εμείς!
Καλό βράδυ ![]()
Αγαπητέ μου Φώτιε,οι καλές προθέσεις μετράνε πάντα.ΟΜΩΣ χρειάζεται και μαζικότητα.
quote:
Ποιοί είναι σήμερα οι "Κύριοί" μας, και ποιοί προσπαθούν να ελέγξουν τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης μας;
Και γω αναρωτιέμαι.Πάντως οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για μοντέλο (κοινωνικο- πολιτικο-οικονομικό) ζωής που ισχύει στις "πολιτισμένες" δυτικές χώρες.Αυτό το μοντέλο που μετατρέπει την καθημερινότητα σε ανελέητο κυνήγι χρήματος,ανάγοντάς το σε αυτοσκοπό παρά σε μέσο.Το ίδιο μοντέλο που καθιερώνει τον ωχαδερφ-ΙΣΜΟ σε τρόπο σκέψης και αποτρέπει το μυαλό από σκέψεις εσωτερικές και ελεύθερες.
Θα με ρωτήσετε με το δίκιο σας: ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? Προσπαθώ να διατηρήσω το ανυπόταχτο (και πολλές φορές μαχητικό) πνεύμα μου ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Φυσικά και έχω το μερίδιο της ευθύνης μου...Ενίοτε αφήνομαι στην υποταγή γιατί είναι πιο εύκολος δρόμος,το ομολογώ.Ευτυχώς αυτό συμβαίνει λίγες φορές...
Χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Καλημέρα σε όλους.
Η ως τώρα Ιστορία μας έχει αποδείξει πως κάθε μαζικό κίνημα που ξεκίνησε ως Επανάσταση κατέληξε, αργά ή γρήγορα, σε Κατεστημένο.
Με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπερίσχυσε του προηγούμενου Κατεστημένου! ![]()
Κάθε κίνημα, κάθε προσπάθεια, ασχέτως των ιδεών και των ιδανικών της υπέπεσε σε "αμαρτήματα" μέχρι και εγκλήματα προς τους άλλους συνανθρωπούς, στην διαδρομή και τον αγώνα της Αλλαγής του Κατεστημένου.
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (βέλπε Γκάντι!)
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!
Σίγουρα μετράει το ύψος των και η ποιότητα των Ιδεών!
Άλλο πράγμα είναι ένα κίνημα για αλλαγή φύλαρχου σε μια νομαδική φυλή και άλλο η Γαλλική Επανάσταση.
Σε κάθε επαναστατική δράση υπάρχουν δύο (ας πούμε) συντελεστές.
Ο 1ος είναι το Κατεστημένο που επικρατεί.
Πόσο ικανοποιεί τους ανθρώπους μέσα σε αυτό;
Τους εφυσηχάζει και τους καρατάει σε "ηδονικό" ύπνο;
Τους "απομυζά" ζωτική ενέργεια & χρόνο ώστε να μην έχουν την δυνατότητα αντίδρασης;
Ελέγχει τα κύρια μονοπάτια σκέψης, δημιουργώντας κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την σταδική εκτόνωση των όποιων αντιδράσεων;
Δημιουργεί "ψευδοεπαναστάτες" ώστε να διαστρεβλώνει τον πραγματικό για αυτό κίνδυνο και για να μπορεί να παγίδεύει & να εξουδετερώνει πιθανούς ηγέτες;
Θέτει με διάφορους τρόπους προπαγάνδας πρόσγειους, υλικούς και φθαρτούς στόχους για να αναλώνεται καθημερινά το ανθρώπινο ψυχικό δυναμικό;
Είναι ΒΕΒΑΙΟ πώς είναι τέχνη & επιστήμη η διαχείρηση και ο έλεγχος του πλήθους, της μάζας (όχι του λαού, κανένας δεν τον δέχεται) ώστε να υπηρετεί το κάθε Κατεστημένο!
Αν πολλές, ή κάποιες, από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται τότε το πλήθος, η μάζα, δυσανασχετεί και αντιδράει με διάφορους τρόπους!
Ο 2ος συντελεστής είναι ο Άνθρωπος
Ακόμα και όταν ικανοποιούνται όλες οι "καλές" προυποθέσεις για υποτέλεια, υπάρχει ένας Καταλύτης που δεν μπορεί να δεσμευθεί!
Είναι γνωστός σε όλους τους δυνάστες και τυρράνους της Γης και ονομάζεται Ανθρώπινο Πνεύμα!
Είναι αυτό που έλκεται από Υψηλές Ιδέες, Αγάπης, Ελευθερίας, Δικαιοσύνης και Ενότητας και φουντώνει την Ανθρωπινη Ψυχή για την ανατροπή αυτού που αναγνωρίζει ως Λάθος.
Όλοι μας γνωρίζουμε αυτή την ΦΩΝΗ στην Ψυχή μας. Υπάρχει μέσα μας "κάποιος" που πονάει και υποφέρει, κάποιος που αφυκτιά γαι τα δεσμά της Ψυχής μας στην καθημερινότητα.
Αυτός είναι Ο Θείος Εαυτός του κάθε ανθρώπου, που ενεργοποιεί, έλκει, καθοδηγεί, ως σπινθήρας, παλμός, φως τον Εαυτό του Άνθρωπο.
Είναι ο "ξεχασμένος" μας Αρχαίος Εαυτός "φυλακισμένος", στα άδυτα της ψυχής μας, που περιμένει υπομονετικά την Ελεύθερη Βούλησή μας.
Συνήθως σε κάθε Επανάσταση υπάρχει ένα σύστημα ιδεών που αποτελεί και το υπόβαθρό της. Όσο Υψηλότερο το Επίπεδο Ιδέων, (κοντύτερα δηλαδή σε Πανσυμπαντικές Αρχές & Θείους Νόμους) τόσο ισχυρότερο το μακροβιώτερο είναι το κίνημα που ενεεργοποιήται (με τις ανάλογες βέβαια "συνθήκες περιβάλλοντος")!
Δεν αρκούν όμως μόνο οι Ιδέες. Το αποδυκνύει η Ιστορία!
Βέβαια οι Ιδέες παραμένουν συνήθως διαχρονικά και αποτελούν την εξελικτική μαγιά για τα επόμενα κινήματα (χε, χε, εδώ έχει μεγάλη αξία για κάθε κατέστημενο η σύγχυση αξιών και ιδέων).
Είναι απαραίτητη η ΑΡΕΤΗ για όσους συμμετέχουν σε Επανάσταση!
Υπάρχει μια σημαντική διαφορά για κάθε επαναστάτη. Αυτή είναι ο τρόπος που θέτει ο ίδιος τον ευατό του μέσα στην όποια επανάσταση.
Είναι Οπαδός, Συμμέτοχος, ή Συνεργάτης;
Ακολουθεί ένα πρότυπο, έναν ηγέτη, ή γίνεται ο ίδιος Προτύπο και Ηγέτης πρώτα του εαυτού του.
Εδώ, κατ' εμένα, είναι η εκπληκτική αξία του Χριστιανισμού!
Το είπε ο Χριστός "ότι κάνω εγώ μπορείτε και εσείς και ακόμη περισσότερα!" και σίγουρα δεν αναφερόταν μόνο στα θαύματα!
Πιστεύω πως κάθε "Επανάσταση" είναι καταδικασμένη να υποκύψει στην φθορά όσο ΟΛΟΙ της οι επαναστάτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην Πράξη (και όχι στα λόγια) στο ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ που αποτελεί την βάση της Επανάστασης.
Εδώ φτάνουμε λοιπόν στην ΑΞΙΑ του ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!!!!!
Περίεργο, είναι σήμερα και εκλογές, αλλά έχει αξία η κάθε ψήφος.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! όχι το ποσοστό που μας μοιράζουν, αλλά η ΚΑΘΕ ψήφος!
Η Πράξη, Ενέργεια του κάθε Ενός μας καθορίζει το Σύνολο!
Είναι γνωστό αλλά και πόσο παρεξηγήσιμο!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΧΩΣ ΤΙΣ ΜΟΔΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απλά ΜΑθηματικά ![]()
Έτσι ξαναγυρίζω στο απλό ερώτημα!
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
![]()
Σας χαιρετώ με Σεβασμό & Αγάπη!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΧΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!!!!!!!
Αγαπητέ Φώτιε συμφωνώ με όσα γράφεις αλλά γράφω από την ανάγκη να ΤΟΝΙΣΩ κάποια ζητήματα που έθιξες.
η ΑΡΕΤΗ είναι απαραίτητο γνώρισμα των επαναστατών!!
θα ΤΟΝΙΣΩ και την ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ που αναφέρεις οι οποίοι υποκινούνται από το υπάρχον κατεστημένο.
Και τελικά οι επαναστάτες υπηρετούν το ίδιο κατεστημένο.
Συγχαρητήρια γιά την ανάλυση.
Και μία ερώτηση:
Πιστεύεις οτι οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν τίποτα;(οχι θεωρητικά αλλά πρακτικά).
Μήπως και αυτές έχουν καταντήσει τέχνασμα επιβίωσης του υπάρχοντος κατεστημένου;
Μήπως εφησυχάζεται ο άνθρωπος ότι έχει ένα όπλο στα χέρια του και αυτό δεν είναι παρά ένα νεροπίστολο;
Θα ήθελα να προσθέσω και ένα 3ο συντελεστή στους 2 που αναφέρεις:
το ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ που δεν μπορεί να συλλάβει ο τεράστιος
Κάπου υπάρχει ένα topic-το μέλλον ήδη έχει γίνει-.
ΧΑΙΡΕΤΩ
EXOUME BROSTA MAS MIA APANDISH APO MIA FILH THN Darkangel_78
quote:
: ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? Προσπαθώ να διατηρήσω το ανυπόταχτο (και πολλές φορές μαχητικό) πνεύμα μου ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
AS GINOUME LOIPON ANYPOTAXTOI KAI ELEYTHROI ....
ENAS DYNATOS SYNDIASMOS.
KANENAS DEN MAS EKANE DOULOUS.
MONOI MAS GINAME.....
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Συμφωνώ και με τους δυο σας!
Βέβαια, ή πολλές φορές, άλλο νομίζουμε για τον εαυτό μας και άλλο πράττουμε!
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον 3ο Συντελεστή
εξάλλου το Ανθρώπινο Πνεύμα υπόκεινται σε Αυτόν καθώς είναι Εικόνα (έστω λίγο μουτζουρωμένη) και Ομοίωση Αυτού!
Όσο για το θέμα των εκλογών.
Δεν θεωρώ τίποτε ως «όπλο», στην δικά μου τουλάχιστον, Εσωτερική Πορεία.
<Το Μαστίγιο (για μένα) και το Σπαθί (για τους άλλους) τα έχω κρεμάσει, πριν καιρό, στον τοίχο του σπιτιού μου!> ![]()
Είμαι της γνώμης να αξιοποιώ, όσο μπορώ, «θετικά» το περιβάλλον μου.
Καθετί γύρω μας αποκτά ανάλογη αξία, από το «ύψος» που το εξετάζουμε.
Πχ. «άνθρωπος» είτε είναι Άνω-Θρώσκων, είτε ανθρωπάκι!
Έτσι και στις εκλογές ο λαός, ο καθένας μας δηλαδή, έχει κάποιες επιλογές.
Αν πιστεύουμε πως είμαστε ώριμοι, αξίζει να ακολουθήσουμε την συμβουλή-πρόταση του Πλάτωνα και να αναζητήσουμε ανθρώπους τίμιους, «πνευματοκινούμενους», έτοιμους να αντισταθούν στο σάπιο κατεστημένο και να κινηθούν δημιουργικά και ΑΥΤΟΥΣ να τους ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
Όχι δεν κάνω προεκλογικό αγώνα! ![]()
Κάπως έτσι φαντάζομαι την ψήφο μας να παίρνει αξία, καθώς «άξιοι», κατά το δυνατόν, ηγέτες θα διαχειρίζονται εξουσίες που σήμερα κακοποιούνται!
Εξάλλου ή λέξη-έννοια ΕΞΟΥΣΙΑ μπορεί και να σημαίνει ΕΚ της ΟΥΣΙΑΣ!
Μια διαφορετική πρόταση-ματιά για το θέμα.
Σας χαιρετώ με Αγάπη.
Φίλε Φώτιε έγραψες:
Αν πιστεύουμε πως είμαστε ώριμοι, αξίζει να ακολουθήσουμε την συμβουλή-πρόταση του Πλάτωνα και να αναζητήσουμε ανθρώπους τίμιους, «πνευματοκινούμενους», έτοιμους να αντισταθούν στο σάπιο κατεστημένο και να κινηθούν δημιουργικά και ΑΥΤΟΥΣ να τους ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
Αν έχεις βρεί κάποιον δεν μου τον λες και εμένα να το γνωρίζω γιατί έχω βαρεθεί να ρίχνω λευκά !!!
Κάθε πέρισυ και καλύτερα ![]()