- ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΟΣΜΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΥΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ;
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
Το ξέρεις ότι έιναι ένα θέμα που με έχει απασχολείσει πολύ τον τελευταίο καιρό,(!) και επίσης με έχει απασχολείσει πολύ στο παρελθόν;
Κάπου βαθιά μέσα μου πιστέυω ότι υπάρχουν τα παράλληλα σύμπαντα και ότι "υπάρχω" και κάπου εκέι.
Μερικές φορές νομίζω ότι μπορώ να "μεταφερθώ" εκεί μέσω από τον κόσμο των ονείρων(πχ. δεν ήταν το σπίτι μου αλλά "ήξερα"ότι ήταν το σπίτι μου)κτλ...
Ρωτάς αν υπάρχει αλληλεπίδραση, των παράλληλων κόσμων και εαυτών...
Πιστέυω ότι υπάρχει.
Εκέινο που δεν ξέρω είναι το πως θα μπορέσουμε ποτέ να έρθουμε σε επαφή μαζί τους... ποιος ξέρει;
Φιλκά,
Ίαιρα.
Όταν μιλάμε για παράλληλα σύμπαντα και για άλλους εαυτούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιότητα του εαυτού. Υπάρχει απόλυτη σύνδεση/ταύτιση με αυτό που ονομάζουμε ψυχή και κατά συνέπεια το σύνολο της ψυχής όπως "γνωρίζουμε" δεν επιδέχεται παράλληλες εκφάνσεις. Δεν μπορεί δηλαδή η ψυχή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο έστω μέρη. Αν κάτι τέτοιο ήταν δυνατό, τότε οι οπαδοί τηε μετενσάρκωσης θα είχαν πολλά να σκεφτούν και άλλα τόσα να αναθεωρήσουν (βέβαια αυτό δεν αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι δεν υπάρχουν παράλληλοι εαυτοί).
Πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των παράλληλων συμπάντων στα πλαίσια της "συνάντησης" των δύο εαυτών μας απλά και μόνον γιατί είναι αδύνατο τα υπάρξει διπλή συνείδηση. Δεν μπορεί δηλαδή ταυτόχρονα να υπάρχουν δύο ανεξάρτητα τμήματα εαυτού, τα οποία όμως να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Φανταστείτε τη σκηνή του να συναντούσατε στο δρόμο τον εαυτό σας (σε οπτική επαφή). Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό.
Ίσως υπάρχουν (το ελπίζω) άλλοι κόσμοι, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν ταυτόχρονα άλλοι εαυτοί μας. Το θέμα έχει βέβαια και φυσικομαθηματικές προεκτάσεις όμως κάθε προσέγγιση μέχρι τώρα αποδείχθηκε ημιτελής.
Sub rosa
ΦΙΛΕ Oculatis Abis ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ.
ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΝ ΑΥΤΗΝ Η ΕΠΑΦΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ;
Α ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΝΤΕ ΣΑ ΒΟ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΠΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΜΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΖΗΣΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΓΕΦΑΛΟΥ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΣΕ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΥΑΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΣΜΟ.
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
Σχετικά με την επαφή μέσω ονείρου δεν θα συμφωνήσω καθώς επιστρέφουμε πάλι στο ότι θα πρέπει αναγκαστικά να υπάρχουν 2 ξεχωριστοί εαυτοί που θα λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, αλλά ταυτόχρονα θα ανήκουν στο ίδιο άτομο. Δεν το βρίσκεις λίγο δύσκολο;
Σχετικά με τα υπόλοιπα που περιέγραψες, ο όρος είναι déjá vú (ντέζα βου) και σημαίνει ότι έχω την αίσθηση πως έχω ζήσει αυτό το γεγονός και πιο πριν. Ο όρος δεν είναι πλήρης καθώς υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στην αίσθηση του επαναλαμβανόμενου. Έτσι υπάρχει το déjá vecú που σημαίνει έχω ήδη ζήσει αυτό το γεγονός, το déjá entendú που σημαίνει έχω ήδη ακούσει κάπου αλλού αυτόν τον ήχο, τη μουσική κλπ, το déjá sentí που σημαίνει έχω ήδη ζήσει αυτό το συναίσθημα και το déjá vivité που σημαίνει έχω ήδη επισκευτεί αυτό το μέρος πιο παλιά. Ελπίζω να σου έδωσα τα βασικά γι' αυτό που αναφέρεις.
Sub rosa
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ (=ΜΠΑΤΑΡΙΑ) ΘΑ ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗΣ
DREAMWALKER
Η θεωρία της Κούφιας Γης ναι μεν είναι ενδιαφέρουσα, πλην όμως δε σχετίζεται με αυτό το topic. Σχετικά με τη μεταφορά ενέργειας, θίγεις ένα άλλο θέμα που έχει πολλές φυσικομαθηματικές προεκτάσεις και σχετίζεται με την εντροπία, αλλά και με το αν η ποσότητα ενέργειας που υπάρχει στο σύμπαν είναι απροσδιόριστη, άπειρη ή πεπερασμένη, θέματα για τα οποία δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει.
Sub rosa
FILE SISIFE EXW MIA DIKIA MOU EKDOXH GIA TO THEMA TWN PARALLHLWN KOSMWN.
THA KANW MIA PAROMIWSH KAI NOMIZW PWS ME EKFRAZEI ARKETA ME AYTO POU PISTEYW.
OPWS EINAI TO RADIOFONO POU BOREI NA PIASEI POTE MESAIA POTE BRAXEA POTE FM APLA ME MIA METATOPISH APO ENA KOUBI.
KAPWS ETSI MALLON PISTEYW PWS EINAI KAI TA PARALLHLA SYBANDA.
TO EAN BOROUME NA TA ANDILIFTHOUME H OXI EINAI KATI XEXORISTW
KAI MALLON PISTEYW PWS PREPEI NA EREYNITHEI DIAFORETIKA.
DEN XERW EAN AYTO POU ANEFERA EINAI KATATOPISTIKO.
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙA ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ?
Η ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΙΚΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΟΝΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ..MPOREI EKEI NA EXOYME KANONIKA
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΠΩΣ π.χ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΙΧΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ENIGMA :
"..ΤΗΕ SHAMAN SAYS,MAN IS THE DREAM OF THE DOLPHIN.."
"...is that all we see or seem but a dream within a dream?" so very true...
Sub rosa
ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΑ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΙΔΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΨΥΧΗ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
"WITH A BIT OF A MIND FLIP YOU ARE INTO THE TIME SLIP AN NOTHING CAN BE THE SAME"
DREAMWALKER
«ο Δημόκριτος υποστηρίζει τα ίδια με τον Λεύκιππο, ότι υπάρχουν άπειροι κόσμοι με διαφορετικά μεγέθη. Σε μερικούς από αυτούς δεν υπάρχει ούτε ήλιος ούτε Σελήνη, σε άλλους τα δύο αυτά ουράνια αντικείμενα είναι μεγαλύτερα από όσο στον δικό μας κόσμο, και σε άλλους περισσότερα. Τα διαστήματα μεταξύ των κόσμων είναι άνισα, σε μερικά μέρη υπάρχουν περισσότεροι κόσμοι, σε άλλα λιγότεροι, μερικοί αναπτύσσονται, μερικοί είναι στο αποκορύφωμα της ανάπτυξης τους και μερικοί παρακμάζουν. Αλλού οι κόσμοι γίνονται και αλλού αποσυντίθενται. Η καταστροφή τους οφείλεται στην αμοιβαία τους σύγκρουση...»
Η ταυτόχρονη παρουσία του ίδιου προσώπου σε δύο σημεία, δεν βλέπω σε τι θα ωφελούσε...
FILOI THA EITHELA NA SAS RWTHSW SXETIKA ME TA ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ GIATI PREPEI YPOXREWTIKA NA YPARXOUN KAI O ANDISTIXOS MOU SE ENA PARALLHLO SYBAN ???????????
EAN PRAGMATI YPARXEI (PANDA MILAME THEORHTIKA) TOTE EXOUME NA KANOUME ME KATHREFTISMA TOU SYBANDOS. (MIRRORING-APEIRA)
ALLA AYTO EINAI ALLO ME TO PARALLHLO SYBAN POU SYMAINEI PWS DEN EINAI KATHREFTISMA TOU SYBANDOS POU ZOUME. (ANEY ADISTOIXEIWN)
THA EITHELA SE AYTO MIA APNDISH FILOI MOU.
EYXARISTW
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
γιατι εχω προβλημα σε αλλο θεμα , και δεν μπορω να στειλω
.........
εχτε δει το τρεξε Λωλα τρεξε?
ειναι και αυτο ενα υποθετικο με τα παραλληλο συμπαν. τι γνωμη εχετε αν το εχετε δει?
αν οχι δειτε το ειναι ενδιαφερον.
chst
ΓΕΙΑ,ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ...
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
ΕΥΧΕΣ ΑΤΜΑ
ΥΓ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΡΕΞΕ ΛΟΛΑ" ,ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΩΔΕΣ...
παραλληλο συμπαν υπαρχει οχι ομως οπως το ενοει ο φιλος σισιφος αλλα με την εννοια οτι υπαρχει υλη και αντιυλη .
δθλαδη για καθε μοριο υλης που υπαρχει στο συμπαν υπαρχει και ενα αλλο σωματιδιο το οποιο ειναι αρνητικα φορτισμενο και αθλο ωστε να κραταει την φυση σε ισιροποια.
αφτο ειναι πλεον επιστημονικα αποδεδιγμενο και πληρως αποδεκτο απο ολους.
Επιτρέψατέ μου,να καταθέσω και εγώ την γνώμη μου σχετικά με το
πολύ σοβαρό θέμα που έθεσε ο ΣΙΣΙΦΟΣ.
Διάβασα πολύ προσεκτικά την κάθε γνώμη και θέση κάθε φίλου-ης
που απάντησαν στο συγκεκριμένο θέμα.Παρατήρησα ότι υπάρχουν
αρκετές γνώμες και θέσεις οι οποίες σε αρκετά σημεία συγκλίνουν.
Υπάρχουν όμως και μερικά σημεία που κακώς κατά την γνώμη μου
ταυτίζονται με την έννοια "Παράλληλα σύμπαντα ή Κόσμοι".
Αρχικά θα ήθελα εκ προιμίου να θέσω μια ερώτηση:"Τι ακριβώς
εννοήτε ή θέλετε να εννοήτε με την έννοια Παράλληλα Σύμπαντα
(Π.Σ.)?"Διότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ένα σημαντικό τελο-
λογικό αλλά και φιλοσοφικό πρόβλημα-θέμα.
Εγώ απλά θα προσπαθήσω να εκθέσω την γνώμη μου.
Κατ'αρχήν με τον όρο Π.Σ. εννοούμε έναν χώρο με αμφιμονοσήμαντη
ταύτηση.Βέβαια πάντοτε κάτω από το πρίσμα της Ευκλειδίου Γεω-
μετρίας.Συγκεκριμένα αν έχουμε παράλληλα επίπεδα η παράλληλες
ευθείες η παράλληλα στερεά,ίδια σε μέγεθος (πλην των ευθειών),τότε
δεχόμαστε οτι ισχύει μια πλήρης αμφιμονοσήμαντη ταύτηση των συγκεκριμένων σημείων,κάθε σχήματος,μεταξύ των.Κατ'αυτήν την
βασική έννοια θα μπορούσαμε να δεχτούμε την ύπαρξη Π.Σ.Πλην
όμως πάλι δεχόμαστε σαν βασικό Αξίωμα ΟΛΗ την θεωρία της συμ-
βατικής Γεωμετρίας.Εδώ πιθανότατα να υπάρχει κάποιο βασικό
σφάλμα,το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να το εξαλείψουμε μια και
το φυσικό σώμα του ανθρώπου αντιλαμβάνεται τον χώρο του βάσει
αυτής της Γεωμετρίας.Φυσικά αν στραφούμε και προσπαθήσουμε να
δώσουμε εξηγήσεις του φυσικού χώρου βάσει της θεωρίας Libneitz,
τοτε τα πράγματα αλλάζουν ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ.(Προσπαθήστε να σχημα-
τίσετε,πχ. με μολύβι, μια γραμμή πάνω σ'ενα φύλλο χαρτί και από τις
ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙ
Ο ΣΗΜΕΙΟ.Σίγουρα δεν θα το καταφέρετε.Πλην όμως υπάρχει τρό-
πος!!!!!).
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι όταν θεώρησαν " οτι υπάρχουν
άπειρα παράλληλα σύμπαντα"δεν εννοούσαν ακριβώς την συνυπαρξί-
α και συνταύτηση,αλλά εννοούσαν την δομή του Κόσμου που αιώνες
αργότερα αποδείχτηκε από την Πυρηνική Φυσική.
Εάν δεχτούμε την Ψυχή του κάθε έμβιου οργανισμού σαν Μοναδικό-
τητα και Αποκλειστικότητα που περιγράφει την αντίστοιχη οντότητα
είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να δεχτούμε την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ συνύπαρξη
της ΙΔΙΑΣ οντότητας με τα ΙΔΙΑ χαρακτηρηστικά σ'ένα Π.Σ.Πιστεύ-
ω οτι πάρα πολύ σωστά έθεσε το συγκεκριμένο θέμα κάποιος φίλος σ
απάντησή του.Πιθανότατα και με θεωρία ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική
της συμβατικής Γεωμετρίας,να μπορούσαμε να δεχτούμε κάποια ο-
ντότητα σ'ένα Π.Σ. με εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ χαρακτήρα της δικης μας.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πιστεύω ότι έχει γίνει παρανόηση
είνα το θέμα των καταστάσεων που περιγράφονται με τον γενικό
όρο "DEZA...............".Οι καταστάσεις DEZA (vu,etendu κλπ) ΔΕΝ
είναι καταστάσεις που αποδεικνύουν την ύπαρξη Π.Σ.Είναι ψυχικές
καταστάσεις αναμνήσεων ή επικτήτων πληροφοριών στο DNA κάθε
ατόμου,που έχει φυσικά την ικανότητα αναγνώρισης καταστάσεων
"DEZA".Συγκεκριμένα αν δεχτούμε οτι η Ζωή ανακυκλώνεται και
δεν καταστρέφεται (σαν ενέργεια),αλλά απλά μεταλαμπαδεύεται σε
διάφορες φόρμες οντοτήτων,τότε μπορεί να μεταφέρει και τις πλη-
ροφορίες του ατόμου της περασμένης του ζωής.Πάλι όμως εδώ
θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες παραδοχές...............
Οπότε αντιλαμβανόμαστε το απόλυτο πρόβλημα του θέματος που
υφίσταται για την παραδοχή των Π.Σ.
Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κάποιος να θέσει σαν παράδειγμα
ύπαρξης Π.Σ. την ιστορία (?) και τα αποτελέσματα (?) του πειρά-
ματος της Φιλαδέλφειας.Αλλά και αν δεχτούμε το συγκεκριμένο
σαν αληθινό συμβάν τότε ΔΕΝ μιλάμε για Π.Σ. αλλά για ύπαρξη
διαφορετικών διαστάσεων.(Αυτές μαθηματικώς ισύουν).
Προσωπικά πάντως δέχομαι την ύπαρξη άλλων διαστάσεων αλλά
αμφισβητώ την ύπαρξη Π.Σ. με την απλή τους έννοια.
..Το θέμα των Π.Σ. είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να απαιτήσει
άπειρες συζητήσεις και αντεκλίσεις τόσο απειρες όσο και το Απειρον
του Κόσμου.
Πιστεύω να δεχτήτε καλοπροαίρετα την γνώμη μου.Θα ήμουν ευτυχής να διαβάσω τις αντεκλίσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ομοίως θα ήταν σπουδαίο να δούμε τις θέσεις κάποιου με γνώσεις
Φιλοσοφίας και Θεολογίας.
Φιλικώτατα
Πετρος