ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αρρωστια : το μεγαλύτερο δώρο του ανθρώπου - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Αρρωστια : το μεγαλύτερο δώρο του ανθρώπου - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

xrysa2130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
xrysa21Νέο Μέλος
22/06/2005, 13:36:53
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

xrysa21

galazia_sfairaΜέλος
22/06/2005, 13:46:49
Καλησπέρα κορίτσι μου,κι εσυ να έχεις ένα καλο απόγευμα!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

ΜορφέαςΜέλος
22/06/2005, 13:46:53
Ευχαριστούμε Χρύσα, αν θες μοιράσου μαζί μας και εσύ την γνώμη σου πάνω σε αυτό το θέμα

Ευχαριστώ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

FeyerabendΝέο Μέλος
29/06/2005, 20:31:55
αν το θέμα δεν ήταν τόσο κακόγουστο και επικίνδυνο θα έλεγα πως είναι αστείο.

Σεβάσου τουλάχιστον τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι και μη τους κατηγορείς και από πάνω για την αρρώστια τους αυτή.

Αν επεκτείνουμε τη ρατσιστική σου λογική, τότε όλοι οι άρρωστοι είναι εγκληματίες και πρέπει να θανατωθούν και τότε η ιατρική είναι περιττή.

Αν εσύ πήρες κάποτε αντιβίωση για να γίνεις καλά, τότε κακώς το έκανες. Θα έπρεπε να πεθάνεις για να στηρίξεις την άποψη σου...

πως σου φάινεται αυτο;

μου κάνει επίσης εντυύπωση το γεγονός πως ενήλικα λογικά όντα μπορεί να συζητάνε σοβαρά τέτοιες βλακείες!

ΜορφέαςΜέλος
30/06/2005, 00:14:05
Καλησπέρα Feyerabend, ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σου άποψη που εκθέτεις στο θέμα αυτό. Να είσαι κι εσύ καλά

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

galazia_sfairaΜέλος
30/06/2005, 08:43:32
[quote]
αν το θέμα δεν ήταν τόσο κακόγουστο και επικίνδυνο θα έλεγα πως είναι αστείο.
Αλήθεια διεγνώσθη κακία επικινδυνότητα και αστειότητα στα γραφόμενα .......φαντάζομαι πως αν εδώ διαισθάνεται κανεις
τοσα κακά και άρρωστα συναισθήματα ανάμεσα σε ανθρωπους που πραγματικά εκπέμπουν κακία επικινδυνότητα μιζέρια,θα χάνει τον εαυτο του...εκτος κι αν έχει γίνει συνήθεια η συναλλαγή ανάμεσα στο είδος και δεν γίνεται κατανοητη η διαφορά.Αλλά θα μου πείτε δεν ειναι μια διαφορά που αντιλαμβάνεται κανεις απο κατανόηση αλλά απο εσωτερική προσπαθεια και δουλεια.

Σεβάσου τουλάχιστον τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι και μη τους κατηγορείς και από πάνω για την αρρώστια τους αυτή.**************************************************************

Βίωσες αλήθεια κι ελλειψη σεβασμού,και κατηγόρια.......ανάμεσα σε μας,που ο μόνος που μας απασχολει είναι ο εαυτος μας σε σχεση με τους άλλους,ανάμεσα σε μας που τον θυμό μας τον έχουμε κανει χαμόγελο????Είσαι ανάμεσα σε θυμωμένους και αγέλαστους ίσως που έχουν γίνει το συνηθες και φυσιολογικό.

Αν επεκτείνουμε τη ρατσιστική σου λογική, τότε όλοι οι άρρωστοι είναι εγκληματίες και πρέπει να θανατωθούν και τότε η ιατρική είναι περιττή.*************************************************************
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ??????Μπα.γιατι εγω αντιλαμβάνομαι μια παγκόσμια αγκαλιά και για κάποιοιους ιδιαίτερα ζεστή μσα σε μια προσπάθεια αντίληψης της ρίζας του κακού που το σώμα εκφραζει.....δύσκολο το έργο να "ξυπνησεις 'καποιον αλλά αν το καταφέρεις γίνεται ένα κορμι χαμόγελο!

Αν εσύ πήρες κάποτε αντιβίωση για να γίνεις καλά, τότε κακώς το έκανες. Θα έπρεπε να πεθάνεις για να στηρίξεις την άποψη σου...

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΝΑΘΡΩΠΕ ΤΟΣΟΣ ΠΟΝΟΣ:"Θα έπρεπε να πεθάνεις..."

μου κάνει επίσης εντυύπωση το γεγονός πως ενήλικα λογικά όντα μπορεί να συζητάνε σοβαρά τέτοιες βλακείες!******************************************************************************************************************************************Εγω μια ενήλικη άλογη που συζητώ σοβαρά τέτοιες βλακείες,βλακειες για τον όποιν αλλά σταση ζωής ,τρόπος έκφρασης,αέναη προσπάθεια γαι μερικούς ευτυχώς όπως η μικρή μας παρέα ........
Ελα κι εσυ στην παρέα μας διαφωνώντας,αρνούμενος,επιτιθέμενος ίσως κάποια στιγμή χαμογελασεις!Καλλιόπη

FeyerabendΝέο Μέλος
30/06/2005, 20:19:22
quote:
ανάμεσα σε μας,που ο μόνος που μας απασχολει είναι ο εαυτος μας σε σχεση με τους άλλους,ανάμεσα σε μας που τον θυμό μας τον έχουμε κανει χαμόγελο????

αν και το μόνο που σε απασχολεί είναι ο εαυτός σου εν τούτοις μιλάς στον πληθυντικό σαν να είσαι μέλος μίας ομάδας και εγώ είμαι ο παρείσακτος που προφανώς δεν έχω θέση σε αυτήν αφού έχω τόσο διαφορετικές απόψεις.

λοιπόν έχω να σχολιάσω πως: για κάποιον που είναι λευκός, υγιής και με λυμένα τα οικονομικά του προβλήματα, αυτές οι απόψεις που υποστηρίζετε ίσως να μη φαίνονται τόσο ρατσιστικές. Δεν νομίζω όμως να τις βλέπει με τον ίδιο τρόπο κάποιος που έχει την ατυχία να είναι cancer survivor ή ένας φτωχός που κοιμάται στα παγκάκια ή γενικότερα κάποιος που τον χτύπησε η μοίρα όπως μόνο αυτή ξέρει...

ΜορφέαςΜέλος
01/07/2005, 00:24:46
Αγαπητέ μου φίλε Feyerabend, οι απόψεις που εκθέοτυμε εδώ πηγάζουν από εμπειρίες που έχει ο καθένας στην δική του ζωή. Εγώ προσωπικά πριν 4 χρόνια θα έκανα αφαίρεση χολής μιας και είχα πολύποδες. Όταν όμως άρχισα να παρακολουθώ κάποια σεμινάρια αυτογνωσίας όλος τυχαίος και μου είπαν οτι η χολή έχει να κάνει με την πικρία του ανθρώπου, τότε άρχισα να αναρωτιέμαι με ποιον είμαι πικραμένος. Στην αρχή δεν μπορούσαν να βρω κανέναν, μιας και τα ε΄χια θάψει όλα βαθιά μέσα μου, αργότερα όμως συνειδητοποίησα οτι όλη μου αυτήν την πίκρα την είχα με τον αδερφό μου με τον οποίο ουδέποτε είχαμε καλές σχέσεις. Όταν λοιπόν άρχισα να το βλέπω αυτό πάνω μου έκανα τις ανάλογες ενέργειες για να το αλλάξω, ο κολικός χολήσ σταμάτησε και μετά από δύο χρόνια οι πολύποδες είχαν εξαφανιστεί.
Αυτό είναι ένα καθαρά προσωπικό μου βίωμα, επειδή όμως συνεργάζομαι και με ανθρώπου που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα θγείας, έχω δει πολλά αποτελέσματα που είχαν και οι ίδιοι.

Στο θέμα αυτό δεν κάνουμε κήρυγμα, απλά παραθέτουμε τις απόψεις μας, είναι σεβαστό να συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί, δικαίωμά του, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για τίποτα

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Edited by - Μορφέας on 01/07/2005 00:29:06

01/07/2005, 02:27:59
Λένε, ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιό δυνατό.
Υπάρχουν αρρώστιες και αρρώστιες...
Λίγο από κάποια έχει ο καθένας από εμάς, χωρίς με αυτόν τον τρόπο
να εξισώνω τον πολύ άρρωστο άνθρωπο με τον καθημερινά "άρρωστο"
άνθρωπο.
Ο άνθρωπος που πάσχει αρρωσταίνει. Η αρρώστια του εμφανίζεται σε
πολλά διαφορετικά πεδία, αλλά συνήθως η κύρια αιτία είναι ψυχολογική.
Ουσιαστικά, πραγματική θεραπεία για την αρρώστια, μόνο ο ίδιος ο
άρρωστος μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του, τα διάφορα φάρμακα
είναι περιφεριακά...
Λένε, ο Θεός αγαπά περισσότερο τα παιδιά του, που είναι άρρωστα.
Εμείς, που είμαστε απέξω δύσκολα μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτό,
και σίγουρα αν γνωρίζαμε το φάρμακο, θα τους το δίναμε.
Γίνεται; δε γίνεται...
Μόνο ο άρρωστος, ο ίδιος μπορεί να αυτοθεραπευτεί, να ερευνήσει την
αιτία και να κάνει στις σκιές φως.

Την τελευταία φορά που βρέθηκα σε ένα ναό, άναψα ένα κερί για όλους
τους ψυχικά άρρωστους, να βρουν τη δύναμη μέσα τους, να θεραπευτούν.

galazia_sfairaΜέλος
01/07/2005, 09:53:15

αν και το μόνο που σε απασχολεί είναι ο εαυτός σου εν τούτοις μιλάς στον πληθυντικό σαν να είσαι μέλος μίας ομάδας και εγώ είμαι ο παρείσακτος που προφανώς δεν έχω θέση σε αυτήν αφού έχω τόσο διαφορετικές απόψεις.
Aγαπητε Feyerabend,όπως το θετεις έχεις δίκιο,ασχολουμαι με τον εαυτο μου για να γίνω καλυτερος άνθρωπος,ασχολουμαι με τον ευατο μου για να γίνω καλυτερη μάνα,ασχολουμαι με τον εαυτο μου για να μπορεσω να μην κακιώνω με λόσους με αδίκησαν,ασχολουμαι με τον εαυτο μου γαι να μην αδικήσω τον οποιονδήποτε,ασχολουμαι με τον εαυτο μου μπας και γαληνέψει η ψυχη μου έξω απο τις κακιες και τις μίζερες σκέψεις.Σίγουρα δεν τα καταφερνω πάντα,προσπαθώ κι εγω απλά σίγουρα έχω βρει το δρόμο μου για να μην επιτίθεμαι,για να κατανοώ για να χαμογελω την ώρα που με καρφώνουν.
Οχι καλε μου δεν ήθελα να σε κανω να νοιώσεις ούτε παρείσακτος ούτε απομόνωση λόγω διαφορετικών απόψεων.Τουναντίον αυτες δίνουν την ευκαιρία σε ολους μας να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να εισπράξουμε τα θετικά της "διαφορετικότητας".
Να είσαι καλα και συ και όλοι μας.

ΜορφέαςΜέλος
02/07/2005, 00:02:18
Λίλιθ ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στην μόλυνση του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις που αυτό έχει στην υγεία μας. Ουσιαστικά, ακόμα και η πάθηση του περιβάλλοντος πιστεύω οτι ωφείλεται στον άνθρωπο και στην δική του συλλογική ασθένεια. Ένα μέρος και πολύ σημαντικό μάλιστα αυτής τησ αθένειας είναι η όλο και αυξανόμενη απληστεία για υπερκατανάλωση και υπερπολυτέλεια. Και φυσικό είναι αυτό να επιστρέφει μπούμερανγκ σε μας. Φυσικά όμως οι περισσότεροι απο μας (βάζω και τον εαυτο μέσα και μάλιστα πρώτο) κρυβόμαστε πίσω από την δικαιολογία του οτι εγώ είμαι ένας, ενώ οι ..."άλλοι"... είναι πολλοί και πιο δυνατοί. Έτσι λοιπόν από την στεναχώρια μας πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, γεμίζουμε ΄δύο καρότσια προϊόντα απλά και μόνο ώστε το ένα μετά να πάει στα σκουπίδια, αγοράζουμε παπούτσια, μπουφάν, και τσάντες δερμάτινες, πετάμε το πλαστικό κάτω γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να στείλει έναν κάδο σκουπιδιών μπροστά μας, βρίζουμε την κυβέρνηση, τους Εβραίους ή τους Τέκτονες για τα προβλήματά μας και έτσι ανοίγουμε τον Αντέννα, βλέπουμε την Καλημέρα Ζωή και το βράδυ τα σπάμε στα μπουζούκια για να συνέρθουμε από την πίεση και την αδικία της κοινωνίας.
Α ναι παραλίγο να το ξεχάσω, αφού ξυπνάμε με πονοκέφαλο την άλλη μέρα, ακούμε στις ειδήσεις για τα παιδιά της Αφρικής, παιρνουμε μια κάρτα Unicef τα Χριστούγεννα και όταν πλημυρίσει το σπίτι μας από νερό που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα ελάχιστα δέντρα που έχουν παραμείνει συγχυζόμαστε ξανά και κατηγορούμε με την φίλη / φίλο μας την Αμερική για την υπερπαραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και κατεπέκταση όλα τα δεινά αυτού του κόσμου, τρώγοντας στα Mc Donalds πίνοντας Pepsi, Όταν δε, συνειδητοποιούμε οτι τρώμε και σε Αμερικάνικο Φαστφουντάδικο σηκωνόμαστε, φεύγουμε και υποσχόμαστε στον εαυτό μας οτι την άλλη φορά θα πάμε στα Goodys που είναι ελληνική εταιριά (!) και θα φάμε ένα club sandwich με συνοδεία Coca cola!!! Ζουμε σε έναν κόσμο παράνοιας επειδή εμείς τον δημιουργούμε επειδή η παράνοια είναι μέσα μας, όταν συνειδητοποιήσουμε το τι λέμε, τι κάνουμε και τι πράττουμε συγχρόνως θα είναι η αρχή για την θεραπεία αυτής της εξαθλίωσης και φυσικά θα είναι και η αρχή της θεραπείας του περιβάλλοντός μας και συνεπώς και πάλι της δικής μας θεραπείας...

Κάποτε ένας δάσκαλος είπε... ακόμα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες προέρχονται από την σκέψη των ανθρώπων

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

FeyerabendΝέο Μέλος
02/07/2005, 23:05:58
quote:
Εγώ προσωπικά πριν 4 χρόνια θα έκανα αφαίρεση χολής μιας και είχα πολύποδες

Αγαπητέ Μορφέα,
οι πολύποδες στη χολή δεν είναι δα και καμία θανατηφορα ασθένεια.

Αναρωτιέμαι τι θα πρότεινες σε έναν καρκινοπαθή. Να πάει στο γιατρό ή σε σεμινάρια αυτογνωσίας;

Έχεις σκεφτεί πως με αυτά που λες μπορεί να επηρεαστεί κάποιος και τον πάρεις στο λαιμό σου;

Περισσότερη ευαισθησία και συμπόνοια στα προβλήματα των ανθρώπων δε βλάπτει...

KaFriLaΜέλος
04/07/2005, 18:52:37
Πλέον και οι σύγχρονοι επιστημονικοί κλάδοι καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα οτι η ψυχολογική κατάσταση του υποκειμένου παίζει καταλυτικό ρόλο στην υγεία του τις περισσότερες φορές . Διαβάστε εδώ...

<< Παρά τις σχετικές ελλείψεις χρηματοδότησης σε κάποιες επιστήμες ο νέος τομέας της νεύρο ψυχολογικής ανοσολογίας (Ν.Ψ.Α) κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στον ιατρικό κόσμο.

Η νεύρο ψυχολογική ανοσολογία εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εγκεφάλου, της συμπεριφοράς, του νευρικού συστήματος, του ανοσοποιητικού συστήματος, και του ενδοκρινούς συστήματος.

Σήμερα, οι νέες μοριακές τεχνικές επιτρέπουν στους επιστήμονες να απαριθμήσουν τις συνδέσεις μεταξύ των ψυχικών διαταραχών και των οργανικών ασθενειών, και επισημαίνουν τις αλλαγές στης ορμόνες, στα κύτταρα, και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με τη Margaret Kemeny, καθηγήτρια της ψυχιατρικής και της επιστήμης του biobehavioral στο πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, σε μια πρόσφατη εργασία έχει αποδειχθεί ότι οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές που απελευθερώνονται κάτω από καταστάσεις άγχους μπορούν να αλλάξουν την άνοση συμπεριφορά των κυττάρων.

Μια από τις εστιάσεις της (Ν.Ψ.Α) είναι η μελέτη του φαινομένου του άγχους και της επιβλαβούς επιρροής του στο σώμα, με συνέπεια την ασθένεια. Το χρόνιο άγχος και τα αρνητικά αποτελέσματα του είναι ένα παράδειγμα της σύνδεσης μεταξύ του σώματος και του μυαλού. Η αιτία της ασθένειας είναι αποτέλεσμα πολλών συντελεστών. Έχει αποδειχθεί ότι το χρόνιο άγχος είναι ένας παράγοντας κινδύνου στις κύριες αιτίες της νοσηρότητας και της θνησιμότητας όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Η κοινωνία μας διδάσκει ότι πρέπει να αγνοούμε την δύναμη της σκέψης και το πόσο αυτή μπορεί να μας βοηθήσει σε κάποια διαταραχή και δυσλειτουργία. Μας διδάσκει επίσης ότι η φαντασία είναι ψέμα και ότι δεν υπάρχει καμία σχέση στην σκέψη με τον οργανισμό και το αντίστροφο.
Στην καταπολέμηση τον ασθενειών η Ν.Ψ.Α μας διδάσκει ότι με την περισυλλογή την συγκέντρωση των σκέψεων, την αυτοσυγκέντρωση, και με την δύναμη της σκέψεως, μπορεί να αυξηθεί το (νευρολογικό ερέθισμα) στα διάφορα όργανα, και να έτσι να μπορέσει ο οργανισμός να νικήσει την δυσλειτουργία που έχει. >>

Change is the only constant .

ΜορφέαςΜέλος
05/07/2005, 01:29:01
Καλησπέρα σας, αγαπητέ Feyerabend, να σου πω την αλήθεια αν με ρώταγε ένας καρκινοπαθήςνα πάει στους γιατρούς ή σε σεμινάρια αυτογνωσίας, θα του πρότεινα σαφέστατα και χωρίς σκέψη να πάει σε σεμινάρια αυτογνωσίας. Σε πληροφορώ οτι θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να σωθεί, αλλά και να πεθάνει θα πεθάνει αξιοπρεπώς και με ήσυχη συνείδηση. Στην κλασσική ιατρική όχι μόνο το 78% των ασθενών πεθαίνουν, αλλά πεθαίνουν μετά από πολλαπλές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, τομές από δω κι απο κει, και το αποτέλεσμα ποιό; Να ζήσει άλλα 5 χρόνια μέσα στην χημειοθεραπεία μια μίζερη ζωή για να πεθάνει στην τελική.

Κατά τη γνώμη μου, το να συνειδητοποιήσει το ψυχολογικό πρόβλημα είναι πολύ πιο σημαντικό κι από 10 χημειοθεραπείες

Καφρίλα, και που είσαι ακόμα, τώρα είναι απλά η αρχή. Φυσικά όμως υπάρχουν τέτοια συμφέροντα από τις φαρμακοβιομηχανίες που όποιος προσπαθεί να προσεγγίσει έναν διαφορετικό τρόπο θεραπείας, τον καταδικάζουν όπως οι παπάδες αιρετικό και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εάν για παράδειγμα είσαι επαγγελματίας βιοθεραπευτής και κάνεις πολλές θεραπείες και έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο, ε, κανείς δεν σου δίνει σημασία. Άπαξ όμως και πεθάνει κανείς τότε φταίς εσύ και σε βάζουν και μέσα. Με το ίδιο σκεπτικό όλοι οι γιατροί θα έρπεπε να βρισκονται πίσω από τα κάγκελα.

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

mysticΜέλος
05/07/2005, 14:12:25
quote:
Καλησπέρα σας, αγαπητέ Feyerabend, να σου πω την αλήθεια αν με ρώταγε ένας καρκινοπαθήςνα πάει στους γιατρούς ή σε σεμινάρια αυτογνωσίας, θα του πρότεινα σαφέστατα και χωρίς σκέψη να πάει σε σεμινάρια αυτογνωσίας.

Πραγματικά είχα πείσει τον εαυτό μου να μην ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο topic μιας και ο αγαπητός Μορφέας φαίνεται ότι φοράει παρωπίδες.
Μου είναι αδύνατον όμως να διαβάζω τέτοιους ''εγκληματικούς '' σχολιασμούς και μην επεμβαίνω.

Φίλε Μορφέα είναι πασυμφανές ότι είσαι μέλος κάποιου οργανωμένου γκρουπ, αυτό είναι πολύ καλό για εσένα και για τον καθένα. Δεν πρέπει όμως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να καταλύεις την επιστήμη της Ιατρικής.
Τίποτα δεν επιτυνχάνεται μόνο του. Χρειάζεται αλληλουποστήριξη.
Θα πρέπει να σου έχουν μάθει εκεί, ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν εμποδίζεις έναν άρρωστο -ιδιάιτερα καρκινοπαθή- να πάει στον γιατρό.
Απλά του προτείνεις να ακολουθήσει ΚΑΙ την δική σου μέθοδο για να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ.
Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να μην δεχτείς ότι η καλή ψυχολογική κατάσταση βελτιώνει την βιολογική.
Απλά το εκφράζεις επικίνδυνα λάθος.
Πραγματικά ξέσπασα σε γέλια όταν διάβασα το story για την χολή σου!
Εδώ μιλάμε για καρκινοπαθείς και εσύ μας μιλάς για εγχειρήσεις ρουτίνας.
Εγώ έπαθα χολολιθίαση κατά την εγκυμοσύνη είναι ας το πούμε μια συχνή συνέπεια της εγκυμοσύνης, τι πάει να πει αυτό, ότι ήμουν πικραμένη με το έμβρυο;

quote:
Στο θέμα αυτό δεν κάνουμε κήρυγμα, απλά παραθέτουμε τις απόψεις μας, είναι σεβαστό να συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί, δικαίωμά του, δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για τίποτα

Μπράβο, καλά που το έγραψες αυτό γιατί υπάρχουν πραγματικά αφελείς αναγνώστες που μπορεί να πειστούν απο αυτά που γράφεις και έτσι να θρηνήσουμε και ψυχές.
Καλό θα ήταν να το γράφεις αυτό κάτω από κάθε post που στέλνεις.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
ΜορφέαςΜέλος
06/07/2005, 00:00:47
Καλησπέρα σας
Αγαπημένη μυστικ, ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου σχόλια, αλλά έπειδή προσπαθώ να το παίξω μετρόφρων ας κάνουμε μερικές διευκρινήσεις.
quote:
Πραγματικά είχα πείσει τον εαυτό μου να μην ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο topic μιας και ο αγαπητός Μορφέας φαίνεται ότι φοράει παρωπίδες.Μου είναι αδύνατον όμως να διαβάζω τέτοιους ''εγκληματικούς '' σχολιασμούς και μην επεμβαίνω.

Είδες όμως, πρέπει να παραδεχτείς οτι η πειθώ σου δεν ήταν αρκετή να ανισταθείς να μπεις να διαβάσεις το τοπικ και να μας τιμήσεις με την απάντησή σου.

quote:
Φίλε Μορφέα είναι πασυμφανές ότι είσαι μέλος κάποιου οργανωμένου γκρουπ, αυτό είναι πολύ καλό για εσένα και για τον καθένα.Δεν πρέπει όμως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να καταλύεις την επιστήμη της Ιατρικής.
Τίποτα δεν επιτυνχάνεται μόνο του. Χρειάζεται αλληλουποστήριξη.
Θα πρέπει να σου έχουν μάθει εκεί, ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν εμποδίζεις έναν άρρωστο -ιδιάιτερα καρκινοπαθή- να πάει στον γιατρό. quote]

Αγαπημένη μου μυστικ, αυτή τη φάση της ζωής μουασχολούμαι με διάφορα και είμαι σε 2 διαφορετικά γκρουπ, τα οποία όμως δεν έχεουν καμία σχέση με την χρήση η μη των φαρμάκων. Όλες οι απόψεις αυτές που λέω απορρέουν από καθαρά δικιά μου εμπειρία και από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πάνω σε αυτά τα θέματα. Επειδή λοιπόν η εμπειρία μας είναι γνώση, εάν στο μέλλον συνειδητοποιήσω κάτι άλλο θα εκφράζω μιαν διαφορετική άποψη. Επίσης, ωφείλω να πω μιας και έθιξες το ζήτημα της ομάδας, οτι και στισ δυο ομάδες που βρίσκομαι προτείνουν πάντα την υποστήριξη της κλασσικής ιατρικής. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εγώ το υιοθετώ. Τέλος, δεν θα εμπόδιζα ποτέ κανέναν να πάει στον γιατρό, γιατί ούτε θεός είμαι, ούτε σοφός. Αυτό θα το έλεγα όπως λέω και παραπάνω μόνο στην περίπτωση που κάποιος μου ζήταγε την γνώμη μου για αυτό το θέμα, το τι θα έκανα δηλαδή εγώ στην θέση του, και η απάντησή μου φυσικά παραμένει η ίδια. Βέβαια θα μου πεις και με το δίκιο σου οτι αν δεν το πάθεις και ο ίδιος πολλά μπορείς να λες, αλλά να κάνεις άλλα όταν έρθει η ώρα. Αυτό είναι επίσης κάτι που πάντα αναφέρω όταν κάποιος με ρωτάει κάτι τέτοιο γιατί είναι αλήθεια.

quote:
Πραγματικά ξέσπασα σε γέλια όταν διάβασα το story για την χολή σου!
Εδώ μιλάμε για καρκινοπαθείς και εσύ μας μιλάς για εγχειρήσεις ρουτίνας.
Εγώ έπαθα χολολιθίαση κατά την εγκυμοσύνη είναι ας το πούμε μια συχνή συνέπεια της εγκυμοσύνης, τι πάει να πει αυτό, ότι ήμουν πικραμένη με το έμβρυο;

Τουλάχιστον αγαπημένη μυστικ νιώθω χαρούμενος που ακόμα και κάποιος που δεν συμμερίζεται αυτά που λέω, μπορεί να γελάσει, κι αυτό είναι πολύ θετικό για την υγεία μιας και πολύς κόσμος σήμερα πάσχει από κατάθλιψη.

Έχω δει πάρα πολλούς καρκινοπαθείς και έχω δει ανθρώπους που θεραπευόνται χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή, άλλους που πεθαίνουν, όπως και επίσης έχω δει ανθρώπους που έκαναν πάρα πολλές χημειοθεραπείες απλά και μόνο για να δώσουν μια μικρή παράταση στην ζωή τους και να πεθάνουν σε 1 - 2 χρόνια, και άλλους να θεραπεύονται.

Όσο για την χολολιθίαση θα σου εξηγούσα, αν ο σκοπός της ερώτησής σου ήταν αγνός, αλλά εφόσον απευθύνεσαι με ειρωνικό τόνο, θα προτιμήσω να μην απαντήσω.

[quote] Μπράβο, καλά που το έγραψες αυτό γιατί υπάρχουν πραγματικά αφελείς αναγνώστες που μπορεί να πειστούν απο αυτά που γράφεις και έτσι να θρηνήσουμε και ψυχές.
Καλό θα ήταν να το γράφεις αυτό κάτω από κάθε post που στέλνεις.

Ευχαριστώ πολύ για την παρότρυνσή σου, απλά δεν το κάνω κάθε φορά γιατί είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν έξω στον κόσμο πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται σαν εσένα, και οι οποίοι θα το υπενθυμίζουν αυτό συχνά στους αφελής αναγνώστες. Φυσικά το "αυτοί που σκέφτονται σαν εσένα" δεν το λέω με καμία ειρωνική διάθεση ή οποιοδήποτε υπονοούμενο, απλά προσπαθώ να εκφράσω την πραγματικότητα όσο καλύτερα μου επιτρέπει η γνώση του ελληνικού λεξιλογίου μου.
Όποτε νιώθεις την ανάγκη να επέμβεις σε παρακαλώ κάνε το ώστε να ακούγοντυαι κι άλλες απόψεις. Μόνο έτσι μια συζήτηση αποβαίνει γόνιμη. Σκοπός εξάλλου είναι η ανταλλαγή απόψεω και η μάθηση μέσα από αυτές

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Edited by - Μορφέας on 06/07/2005 00:02:28

Edited by - Μορφέας on 06/07/2005 00:04:09

galazia_sfairaΜέλος
06/07/2005, 09:26:59
Κατά τη γνώμη μου, το να συνειδητοποιήσει το ψυχολογικό πρόβλημα είναι πολύ πιο σημαντικό κι από 10 χημειοθεραπείες

Εχεις δίκιο Μορφέα αλλά θα συμπλήρωνα τούτο είναι πολυ πιο δύσκολο κανεις να πιστέψει στην ύπαρξη της ψυχής του και να την "δει" και να την βελτιώσει άρα ν αλύσει και το όποιο πρόβλημα οπότε η χημειοθεραπέια,τα ψυχοφάρμακα έινμαι απτά και συγκεκριμένα βλεπεις ΄μεγαλωσαμε και μάθαμε να βλεπουμε όσα φαίνονται κι όχι όσα δεν φαινονται που είναι τα ουσιαστικά.

mysticΜέλος
06/07/2005, 11:17:02
Δυστηχώς φίλε μου από το προηγούμενο post που έστειλα έμεινες στις λεπτομέρειες.
Για να βγει αυτή η συζήτηση γόνιμη όπως θέλουμε και οι δύο πρέπει να ΄΄συνυρπάξουν΄΄ οι απόψεις μας.
Όλο το ΄΄ζουμί΄΄ αυτής της συζήτησης είναι σε αυτό που είπα και προηγούμενα. Ένας καρκινοπαθής ή κάποιος που νοσεί από ανίατη αρρώστια πρέπει να κάνει και τα δύο. Και φαρμακευτική θεραπεία και ψυχολογική. Είναι απαραίτητο να κάνουν και τα δύο.
Όσο και να μην θέλεις να το δεχτείς η χημειοθεραπεία βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

quote:
έχω δει ανθρώπους που έκαναν πάρα πολλές χημειοθεραπείες απλά και μόνο για να δώσουν μια μικρή παράταση στην ζωή τους και να πεθάνουν σε 1 - 2 χρόνια, και άλλους να θεραπεύονται.

Αυτό που γράφεις δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από την μορφή της νόσου.
Αν όμως ήσουν εσύ στην θέση αυτού που θα πάρει μια διετής παράταση ζωής, δεν θα την ήθελες;
Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, θέλω να το σκεφτείς πολύ καλά και να τοποθετήσεις το Εγώ σου σε αυτόν το άνθρωπο του παραδείγματος που πολύ απλά και εύκολα από την προνομιακή θέση που έχεις τώρα, αφήνεις να εννοηθεί ανώφελη παράταση ζωής.
Πόσες αρχές θα αναθεωρούσες όταν φλερτάριζες τόσο στενά με τον θάνατο;

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
06/07/2005, 13:07:55
Μα τι περιμενεις να σου πει? καποια ιστορια θα βρει που φλερταριζε με το θανατο και σωθηκε με φως...τραγικα πραγματα...
ΜορφέαςΜέλος
07/07/2005, 01:12:21
Καλησπέρα σας,
Αγαπημένη μυστικ,
quote:
Ένας καρκινοπαθής ή κάποιος που νοσεί από ανίατη αρρώστια πρέπει να κάνει και τα δύο. Και φαρμακευτική θεραπεία και ψυχολογική. Είναι απαραίτητο να κάνουν και τα δύο.

Καταρχήν αγαπημένη μου, δεν λέω οτι η ιατρική κάνει κακό στον άνθρωπο, λέω απλά οτι ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο κατά την άποψή μου άρα έχω την ιατρική σε δεύτερη μοίρα.

quote:
Αν όμως ήσουν εσύ στην θέση αυτού που θα πάρει μια διετής παράταση ζωής, δεν θα την ήθελες;
Μην βιαστείς να μου απαντήσεις, θέλω να το σκεφτείς πολύ καλά και να τοποθετήσεις το Εγώ σου σε αυτόν το άνθρωπο του παραδείγματος που πολύ απλά και εύκολα από την προνομιακή θέση που έχεις τώρα, αφήνεις να εννοηθεί ανώφελη παράταση ζωής.
Πόσες αρχές θα αναθεωρούσες όταν φλερτάριζες τόσο στενά με τον θάνατο;

Μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι καλά και θα πρέπει να σπουδάσω εξαρχής. Όπως πιστεύω οτι ανέφερα και ξεκαθάρισα πιο πάνω λέω

quote:
Τέλος, δεν θα εμπόδιζα ποτέ κανέναν να πάει στον γιατρό, γιατί ούτε θεός είμαι, ούτε σοφός. Αυτό θα το έλεγα όπως λέω και παραπάνω μόνο στην περίπτωση που κάποιος μου ζήταγε την γνώμη μου για αυτό το θέμα, το τι θα έκανα δηλαδή εγώ στην θέση του, και η απάντησή μου φυσικά παραμένει η ίδια. Βέβαια θα μου πεις και με το δίκιο σου οτι αν δεν το πάθεις και ο ίδιος πολλά μπορείς να λες, αλλά να κάνεις άλλα όταν έρθει η ώρα. Αυτό είναι επίσης κάτι που πάντα αναφέρω όταν κάποιος με ρωτάει κάτι τέτοιο γιατί είναι αλήθεια.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο παραπάνω και αν δεν σε καλύπτει μπορώ να το θέσω με πιο σαφή τρόπο: ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΓΜΗΣ, ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ, ΜΠΟΡΈΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

quote:
Μα τι περιμενεις να σου πει? καποια ιστορια θα βρει που φλερταριζε με το θανατο και σωθηκε με φως...τραγικα πραγματα...

Ελντερ Σιστερ, καλώς η κακώς δεν βίωσα ποτέ κάτι τέτοιο, αν και μπορώ να πω οτι αν είχα περάσει από αυτό το βίωμα θα ήμουν πολύ πιο απόλυτος σε αυτά που λέω. Ευχαριστώ όμως για την επικοδομητική σου παρέμβαση.

Ευχαριστώ πολύ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ