- Συνειδητό Ονείρεμα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ
ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.
ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ
ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ.
Εγώ π.χ. αναπνέω κάτω από το νερό, περνάω μέσα απο τοίχους, ταξιδεύω πετώντας κ.α.
Καλά... "ταξίδια"!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ποτέ δεν προκάλεσα συνειδητά τέτοιου είδους όνειρα ούτε γνωρίζω τρόπους("δώρο" έτσι δεν είναι Ειρήνη;)αν και κατά μία έννοια γνωρίζοντας την ικανότητά μου να τα βλέπω είναι σαν να τα προκαλώ.Υπήρχαν πάντα και για κάποιες περιόδους ήταν συχνότερα από τα απλά...
Πέρασαν κάποια χρόνια και κατάλαβα πόσο πολύ με έχουν βοηθήσει στο να διευρύνω τη συνειδητότητά μου...Τότε ήταν που σταμάτησα να παίζω και άρχισα να με προκαλώ...Άρχισα να μένω περισσότερη ώρα στον αέρα,δημιουργούσα τρομαχτικά τοπία με την φαντασία μου,Θυμόμουν,σκεφτόμουν λογικά και αρθρωνα προτάσεις με νόημα...Οι δύο τρόποι που με επανέφεραν πιτσιρικά έδωσαν τη θέση τους σε άλλους:εξαφανίζομαι,βυθίζομαι στη γη(το τελευταίο βέβαια το πλήρωσα με έντονη μορφή sleep paralysis λόγω συναισθηματικής φόρτισης),πρόσφατα μια παρέα παιδιών με δίδαξε την τεχνική της διακτίνισης,ενώ προχθές είχα τη συγκλονιστική εμπειρία που ονόμασα "lucid dream in a dream"!
Πάντως ακόμα δεν έχω καταλάβει αν έχω φτάσει στο να προβληθώ και αυτό γιατί ενώ καταλαβαίνω πως δεν έχω σε όλα μου τα lucid dreams τον ίδιο βαθμό συνειδητότητας δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τα ποιό έντονα είναι αστρικές προβολές...
V
Να ρωτήσω:
quote:"Τεχνική της διακτίνησης" και εμπειρία "lucid dream in a dream", θέλεις να μας πεις κάποια πράγματα γι' αυτά;
πρόσφατα μια παρέα παιδιών με δίδαξε την τεχνική της διακτίνισης,ενώ προχθές είχα τη συγκλονιστική εμπειρία που ονόμασα "lucid dream in a dream"!
Ζήσε τη στιγμή!

Σε ότι αφορά το lucid dream in a dream είναι πραγματικά κάτι περίεργο.Είναι συχνό φαινόμενο να ονειρευόμαστε και όταν ξυπνάμε να βρισκόμαστε σε ένα άλλο όνειρο αλλά όταν σε όνειρο κοιμόμαστε για να ονειρευτούμε συνειδητά;
Χαίρομαι φίλε Στέφανε που ρώτησες και μου έδωσες την ευκαιρία να μπω σε λεπτομέρειες...
V
quote:
Συνειδητοποίησα πως ήδη τη γνώριζα και ξαφνικά έκανα το τοπίο να αλλάξει σιγά σιγά σα να έφτιαχνα ένα παζλ ακριβώς πάνω σε ένα άλλο...Βρέθηκα γεμάτος ικανοποίηση στο μέρος που ήθελα και είπα:"Δεν αρκεί να πιστέψεις πως το απίθανο μπορεί να πραγματοποιηθεί,πρέπει να πιστέψεις πως ίσως είσαι ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει..."
Φίλε V, "η παρέα των παιδιών" που συνάντησες ήταν άτομα που κι εκείνα ονειρεύονταν ή όχι;
Ζήσε τη στιγμή!

V
Ένα άλλο ερώτημα, φίλε V.
Είναι εύκολο για σένα να διακρίνεις, στο αστρικό, τις δικές σου προβολές, από τις οντότητες που πράγματι υπάρχουν εκεί;
Ζήσε τη στιγμή!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Δύναμη της σκέψης,της φαντασίας,της θέλησης,της συνειδητότητας,όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω Ειρήνη μου!
V
Βρίσκω το θέμα του συνειδητού ονειρέματος τρομερά συναρπαστικό
και ενδιαφέρον. Βασιζόμενη σε δικές μου εμπειρίες, δε βρίσκω
συσχέτιση του Σ.Ο. με την αστρική προβολή, αν και δεν το αποκλείω,
απλά δεν έχω μέχρι στιγμής κάποιο βίωμα για να το υποστηρίξω.
Είχα εμπειρίες Σ.Ο. παλιότερα αρκετά συχνά, αλλά το περιεχόμενό τους
δεν είχε κάτι το μεταφυσικό. Ήταν σαν μια πρωτόγνωρη λειτουργία του
αστρικού μου, μια περίεργη κατάσταση συνείδησης την ώρα του ύπνου.
Όταν για παράδειγμα με κινηγούσαν στο όνειρό μου, συνειδητοποιούσα
ότι ονειρευόμουν και το διασκέδαζα.
Κάποτε όμως, είδα ένα πραγματικά συγκλονιστικό όνειρο, στο οποίο
απέκτησα συνείδηση, και ήμουν σε θέση να θέσω και ερωτήματα, στα
άτομα που είδα. Αυτή μου η εμπειρία επαναλήφθηκε, με όχι και τόσο
συγκλονιστικό, ωστόσο ενδιαφέρον περιεχόμενο άλλη μια φορά μέσα στους
τελευταίους 7-8 μήνες. Όσον αφορά τα πρώτα όνειρα, στα οποία
αποκτούσα συνείδηση, αλλά δεν αφορούσαν το μεταφυσικό, αυτά
σταμάτησαν.
Πριν κοιμηθώ σχεδόν κάθε βράδυ σκέπτομαι ότι θέλω να έχω συνείδηση
στο όνειρό μου, αλλά δεν το έχω καταφέρει. Ακόμη και την άσκηση του
Καστανέντα με τα χέρια έχω επιχειρήσει να κάνω, αλλά χωρίς επιτυχία.
Προσπαθώ να ανακαλέσω τις συνθήκες κατά τις οποίες είχα Σ.Ο.
παλαιότερα, αλλά τίποτε!
Με λίγα λόγια, μετά τις 2 φορές στους τελευταίους 8 μήνες, που
είχα τις αξιόλογες εμπειρίες, η παράξενη ικανότητα μοιάζει να
αποκοιμήθηκε...
![]()
![]()
![]()
quote:
κάποιες φορές το αισθάνομαι αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...
Αγαπητή λίλιθ, πιστεύω πως είσαι πολύ κοντά στη συνειδητή αστρική προβολή.
Η συνάντηση με "άτομα" στο αστρικό και μάλιστα όταν έχεις αυξημένη συνείδηση, είναι μία πολύ δυνατή εμπειρία.
Μου έχει συμβεί 3 φορές και η εμπειρία μού έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου.
Είναι τέτοια η ενέργεια που αισθάνεσαι από αυτά τα "άτομα", που είναι αδύνατον να την ξεχάσεις.
Ζήσε τη στιγμή!

Αγαπητέ Στέφανε, πράγματι, η εμπειρία μου αυτή ήταν τόσο
μοναδική και συγκλονιστική, που ακόμη και τώρα, που έχει ήδη
περάσει ένας χρόνος την αξιολογώ ως την σημαντικότερη εμπειρία
που είχα ποτέ στο συγκεκριμένο θέμα.
Νομίζω, όταν κάποιος φτάσει να έχει τέτοιες εμπειρίες προσωπικές,
τόσο ολοφάνερα αληθινές και βιωματικές, τότε οι όποιες αμφιβολίες
δεν έχουν θέση.
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει μια τέτοια εμπειρία,
να βρει εναλλακτικές ερμηνείες...
Είναι δώρα, που παίρνουμε από τους αόρατους κόσμους.
Μπορεί λοιπόν, μέσα στην προσωπική πορεία της αναζήτησης μου
να έχω αμφισβητήσει παλιότερα πιστεύω μου, να έχω επιφυλάξεις,
να υποχωρώ σε σκεπτικισμούς κλπ. αλλά τη συγκεκριμένη εμπειρία,
την έχω βάλει ως ένα σημάδι, ένα κέντρο.
Μόνο... που, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου,
νιώθω μια απεριόριστη λαχτάρα να ξαναβρεθώ εκεί,
σε έναν κόσμο, που χτίζεται κομμάτι-κομμάτι μέσα μου,
με τις παράξενες υφές και χρώματά του,
αλλά θέλω να ξαναβρεθώ εκεί, συνειδητά.
Το συνειδητό ονείρεμα είναι για εμένα, που μου αρέσουν πολύ
τα ταξίδια και έχω ταξιδέψει πολύ, το καλύτερο ταξίδι.
Απερίγραπτα τοπία, δημιουργημένα από φαντασία του ανώτερου είδους,
αυτό και μόνο είναι η απόδειξη για την ύπαρξη ενός ανώτερου Νου,
που μπορεί και δημιουργεί μέσα μας τέτοιες εικόνες...
Αρχικά,παίρνουμε ένα πρίσμα και κοιτάζουμε τα πολύ έντονα χρώματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, οραματιζόμαστε τα ίδια χρώματα να μας περιβάλλουν.
Πιθανόν να έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο και στο θέμα της αύρας.
Ζήσε τη στιγμή!

Περπατώ σε έναν δρόμο όταν καταλαβαίνω πως ονειρεύομαι έχοντας μεγάλο ποσοστό συνειδητότητας και βλέποντας πολύ καθαρά και για αρκετή ώρα.Άρχισα να πετάω μέχρι που έφτασα και ανέβηκα σε μία ταράτσα.Εκείνη την ώρα βλέπω δίπλα μου με τον ίδιο τρόπο να ανεβαίνει στην ταράτσα ένας πολύ καλός μου φίλος και να κάθεται δίπλα μου.Τότε ήταν που αισθάνθηκα πως ο πόθος μου να επικοινωνήσω μέ κάποιον με αυτόν τον τρόπο είχε πραγματοποιηθεί.Του είπα:"Πες μου ότι το βλέπεις και εσύ!"Δεν μου απάντησε και με κοίταξε προβληματισμένος.Ήμουν όμως τόσο σίγουρος ότι όντως βρισκόταν εκεί που άρχισα να τον ταρακουνάω και να επαναλαμβάνω την ίδια φράση χωρίς καμία απάντηση...Νιώθοντας οτί ήτν ώρα να ξυπνήσω εκανα μία ευχή για να εκμεταλλευτώ τον"μαγικό μου χρόνο" και ξύπνησα...Ο φίλος μου δεν είχε δει τίποτε...
V