- Συνειδητό Ονείρεμα - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
μηπως μπορειτε να μου πειτε πως γινετε να προκαλεσω συνηδειτο ονειρεμα;
------------------------
πιστεψε στη δυναμη του μυαλου σου
αυπνοςςς~~~~~
Χαιρετώ όλους (και όλες) τους αξιοτιμούς συνταξιδιώτες των ονείρων!
Τώρα μόλις διάβασα το τόπικ, μετά από έναν χρόνο++ στο esoterica!! Ντροπή μου, το ξέρω
!
Για όσους τα πάνε καλά με τα Αγγλικά, υπάρχουν δύο εξαιρετικά βιβλία:
Conscious Dreaming - A Spiritual Path for Everyay Life - Robert Moss
και
Exploring the World of Lucid Dreanming - Stephen LaBerge PhD & Howard Rheingold
Για όσους αρέκονται και σε Γιόγκα και άλλα τέτοια τρελλά Ανατολίτικα, υπάρχει και το
The Tibetan Yoga of Dream and Sleep - Tenzin Wangmal
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι στα Ελληνικά ακόμα, θα έπρεπε όμως...
====
Χαρηκα πολύ που υπάρχει τόση καλή εργασία επάνω στο θέμα.
Ίσως στο μέλλον να μπορούσαν να γίνουν και συντονισμένες προσπάθειες!
k
Ζήσε τη στιγμή!

ego prosopika eimai 21.apo poli mikros oso thimamai ton eauto mou vlepo oneira se kathe ipno mou.ta perissotera ta elegxo (emfita,dil ola auta pou diavazo peri texnikon de mou ta xei pei kaneis afou to teleutaio mina anarotithika gia auta).otan vriskomai se tetoies faseis aplos ksero ti prepei na kano. vlepo omos ena simadiko arithmo oneiron sta opoia eimai aplos paratiritis,se auta de mporo na allakso tpt!!! to thema einai omos oti se auta ta oneira vlepo poles stigmes tou mellontos mou. en to metaksi apo mikro me thimamai na vlepo k ston "ksipnio" mou tis stigmes "de javu". na sas anafero ena paradeigma: vlepo oneiro me mia gomena ta xristougenna.tin evlepa peripou 3 meres se diafora skinika.itan pados kalo atomo!!! to pasxa o kollitos mou pou einai sti salamina me pairnei til. k mou leei oti tha erthi patra opu k spoudazo gia 2 mero. otan irthe kanonisame gia kafe. pao gia kafe mazi tou k eixe erthi me ti gomena tou i opoia itan auti pou evlepa tosous mines prin...
akomi exo zisei polous thanatous kontinon prosopon mou alla k apoxairaetismous oson den prolavan ne me xairetisoun....
exo dei ti kideia enos filou mou sto mellon.
auto pou thelo na po einai oti kala kanete k asxoleiste me ola auta alla mexri ekei.sas to leei ena atomo me emfita xarismata.de to paizo mouri alla na kserete oti otan pethanete(viologika) tha niosete poli ma poli kalitera apo tora.
na toniso oti den pistvo se kammia thriskeia k otidipote allo.auta pou sas leo proerxontai apo kathara prosopikes mou empeiries.
prosopiki thesi:::::::::::::
akomi pistevo oti o kosmnos giro mas einai k autos ena "fkiagmeno oneiro" apo kapoies stadar skepseis olon mas. k otan pame gia "ipno" stin ousia ksipname k zoume sto xoroxrono.
polla polla filakia giannis
quote:
Βασικά μήπως θες να μου πεις το μοναστήρι να το έχω υπόψιν μου τουλάχιστον?
Είναι μακρυά. Δεν είναι στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί να ταξιδέψεις ...
quote:
δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω ή απλώς να κουνήσω την κεφάλα μου με περίσκεψη...
Βάρα την στον τοίχο απίθανε. ![]()
Έχει δίκιο ο kost..
Εκτός κι αν το είπες (αυτό για το εξωτερικό) για να με παρακινήσεις να φύγω κάπου μακριά κι έτσι να κάνω μια ριζική αλλαγή στη ζωή μου και να μην είναι εύκολο να με βρουν οι συγγενείς..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
δεν σε φτύνω απλά δεν καταλαβαίνω πού θα βοηθήσει το χαμόγελο στη συζήτηση.. τέλος πάντων
quote:
Εντωμεταξύ το παρόν θέμα με τις παράλληλες συζητήσεις έχει ξεφύγει σε σουρεάλ επίπεδα Όποιος το διαβάζει θα έχει λυθεί στα γέλια...
Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την Γεωργία ρε Αστερισμέ της Μαλακίας, αλλά δεν μας αφήνεις ...
Edited by - kangaro on 17/07/2018 19:16:21
Πλάκα σηκώνεις ; Δηλ. μπορώ να αστειευτώ μαζί σου ; Θα με παρεξηγήσεις ;
πάντως θα ήταν μια λύση για μένα που δεν μπορώ να στεριώσω στον κόσμο αυτό και μόνη μου δεν παίζει να τα φέρω βόλτα αργότερα στη ζωή..
Οπότε το μοναστήρι είναι μία λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα που δεν έχω τώρα αλλά θα έχω αργότερα αλλά και στο ψυχολογικό πρόβλημα, αφού με παίρνει τόσο εύκολα από κάτω..
Αν πίστευα και πιο πολύ θα ήταν η ιδανική λύση για μένα..
Μου λείπει λίγο η πίστη γι' αυτό δεν μπορώ να το αποφασίσω ακόμα..
Το χαμόγελο δεν βγήκε από μόνο του αφού μου το ζήτησες..
Αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί τώρα..
Πλάκα ναι σηκώνω αρκεί να είναι ευχάριστη και να μην με καταπλακώσει με τυχόν προσβολές γιατί τότε είτε θα θυμώσω είτε θα στενοχωρηθώ ή και τα δύο..
quote:
Το χαμόγελο δεν βγήκε από μόνο του αφού μου το ζήτησες..
Αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί τώρα..
Ε, ντάξει, τότε δεν είναι χαμόγελο. Εγώ θέλω να μιλάω με έναν άνθρωπο και να θέλει κι αυτός, όχι να του το βγάζω με το τσιγκέλι, 'ντάξει ... Όχι, θα κολλήσουμε εκεί, γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό. Συγνώμη αλλά να μιλάμε κι εγώ να σε πιέζω, δεν το γουστάρω.
quote:
Πλάκα ναι σηκώνω αρκεί να είναι ευχάριστη και να μην με καταπλακώσει με τυχόν προσβολές γιατί τότε είτε θα θυμώσω είτε θα στενοχωρηθώ ή και τα δύο..
OK, θα το θυμάμαι αυτό. Να σου πω ένα ανέκδοτο ;
Edited by - kangaro on 17/07/2018 19:28:49
Edited by - kangaro on 17/07/2018 19:35:13
Μα και το χαμόγελο δεν το ζητάμε, μας το δίνει ο άλλος όταν το θέλει από μόνος του!
Έτσι γίνεται αυτό..
Έτσι χαμογελούν οι άνθρωποι!
Κανείς δεν λέει στον άλλον: χαμογέλασε!
Μόνο αν είναι να βγάλει κανείς φωτογραφία..
Εγώ δεν σκέφτηκα να βάλω χαμόγελο, δεν έχω βάλει και ποτέ εδώ..
Αλλά και γενικά δεν είμαι πολύ των emoticons..
Δεν χρειάζεται αλήθεια να το πάρεις σοβαρά τώρα αυτό και να κολλήσουμε εκεί!
ναι για πες το ανέκδοτο..
Ήταν μια φορά ένας μεγάλος βουδιστής Δάσκαλος, ο Ναγκαρτζούνα. Μεγάλος δάσκαλος, σοφός. Κάποια στιγμή πήγε και τον βρήκε ένας κλέφτης που είχε ακούσει γι'αυτόν τέλος πάντων και πήγε να τον συναντήσει.
Ρώτησε λοιπόν τον Ναγκαρτζούνα : "Υπάρχει πιθανότητα να φτάσω κι εγώ ως εκεί που έφτασες εσύ ; Πρέπει όμως να σου ξεκαθαρίσω ένα πράγμα : είμαι κλέφτης. Και κάτι άλλο : δεν μπορώ να σταματήσω να κλέβω γι' αυτό μη το θέτεις σαν όρο. Μην με πιέζεις δηλ. να το σταματήσω. Είμαι κλέφτης. Θα κάνω ότι μου πεις, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να κλέβω. Δοκίμασα πολλές φορές κι απέτυχα, γι' αυτό και έχω εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια. Έχω αποδεχτεί την μοίρα μου και ας μη μιλάμε πια γι' αυτό. Στο ξεκαθαρίζω απ' την αρχή"
Ο Ναγκαρτζούνα είπε : "Μα ... γιατί φοβάσαι πως θα σου μιλήσω γι' αυτό;"
Ο κλέφτης είπε :"Μα έχω πάει σε καλόγερους, σε ιερείς, σε άγιους ανθρώπους και πάντα μου λένε : πρώτα θα σταματήσεις να κλέβεις"
O Ναγκαρτζούνα γέλασε και είπε : "Μάλλον σε κλέφτες θα έχεις πάει, δεν εξηγείται αλλιώς το ενδιαφέρον τους για τις κλεψιές σου. Εμένα δεν με νοιάζει!"
Ο κλέφτης χάρηκε : "Τότε, εντάξει!", είπε. "Μου φαίνεται ότι μπορώ να γίνω μαθητής σου. Είσαι ο σωστός δάσκαλος"
Ο Ναγκαρτζούνα τον δέχτηκε για μαθητή και του είπε : "Φύγε τώρα και μπορείς να κάνεις ότι θες. Αυτό που θα κάνεις όμως να το κάνεις συνειδητά, με επίγνωση δηλ. Πήγαινε κλέψε, άνοιξε σπίτια, πάρε πράγματα, δεν με νοιάζει, δεν είμαι κλέφτης, αλλά αυτό που θα κάνεις, κάνε το συνειδητά."
Ο κλέφτης δεν κατάλαβε αλλά του είπε "Εντάξει, θα προσπαθήσω".
Σε 3 βδομάδες γύρισε πίσω και του είπε "Είσαι πονηρός δάσκαλε, γιατί όταν το κάνω συνειδητά δεν μπορώ να κλέψω κι όταν κλέβω η συνείδησή μου χάνεται".
Ο Ναγκαρτζούνα είπε "Αρκετά με τις κλεψιές σου. Δεν είμαι κλέφτης, δεν με ενδιαφέρουν. Αποφάσισε τώρα! Αν θέλεις να είσαι συνειδητός, αποφάσισε. Αν δεν θέλεις, πάλι αποφάσισε"
Δεν ξέρω αν το βρήκες αστείο. Εγώ πάντως με αυτήν την ιστορία γελάω ...
Έχει και συνέχεια η ιστορία, αλλά θα στην πω κάποια άλλη φορά γιατί τώρα ... χρειάζομαι επειγόντως .... νερρρροοοοοό! ![]()
![]()
Edited by - kangaro on 17/07/2018 20:11:41
Και μιας και ακόμα περιμένουμε το 'ανέκδοτο' να γελάσουμε, θα πω εγώ ένα ανέκδοτο προς την Empty Space βγαλμένο από την ζωή...
Του φαφούτη τού τυχαίνει το σκληρό το παξιμάδι
Το είχε πει η γιαγιά μου, είχα πέσει κάτω να γελάω και αργότερα κατάλαβα και το νόημά του![]()
Edited by - kost on 17/07/2018 20:27:16
μου άρεσε.. διαβάζω παρόμοιες ιστοριούλες σε ένα βιβλίο του Osho που αγόρασα πριν λίγες μέρες..
Βασικά δεν έχει ακριβώς τέτοιες ιστορίες που μοιάζουν με μύθους.. Έχει πραγματικές ιστορίες που τις εισάγει εμβόλιμα στις θεωρίες του όταν θέλει να εξηγήσει κάτι και να το κάνει πιο σαφές..
Το βιβλίο λέγεται "κρυμμένα μυστήρια" και το βρήκα πολύ εύκολα χωρίς πολύ ψάξιμο στο βιβλιοπωλείο..
Τα λέει πολύ ωραία και στην αρχή είχα ενθουσιαστεί, μέχρι που ένας φίλος μου κατέρριψε κάποιες απ'τις πληροφορίες που περιέχει..
Και τώρα αναρωτιέμαι, αν ένα από αυτά που γράφει δεν είναι αλήθεια, τότε υπάρχει περίπτωση να είναι κι άλλα αναληθή..
Εμένα όμως με ενδιαφέρει το κατά πόσο με βοηθάει να ξεπεράσω το όποιο πρόβλημά μου (να' το πάλι, δεν έφυγε), κι αφού με βοηθάει όταν το διαβάζω γιατί να μην το πιστέψω?