ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΙΟΥΔΑΣ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η' ΘΕΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/05/2007, 13:03:56
el.elyon:
«Φίλτατε αυτήν την άστοχη ερώτηση δεν την περίμενα από σένα!»

Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι άστοχη η απάντηση που ακολουθεί??

el.elyon:
«Γιατί το λέει η Αγια Γραφή!!»

Α, τώρα μάλιστα!!!!

Δηλαδή, σε απλά λόγια, έχουμε και λέμε: 1ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αλλά νομίζεις ότι τα όσα διαβάζεις σε ένα βιβλίο είναι αλήθεια. 2ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ εάν πράγματι ήταν ο Ιούδας η φωνή του Σατανά, παρά εικάζεις βάση των όσων και πάλι σε ένα βιβλίο διαβάζεις. 3ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αλλά και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο Ιησούς της περιγραφής ήταν πράγματι το «φως», αλλά υποθέτεις (πιστεύεις) βάση των όσων σου παρέδωσαν μέσω ενός βιβλίου.

Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ (πιστεύεις) δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ΛΟΓΙΑ ΤΡΙΤΩΝ και όχι ελάχιστη ΓΝΩΣΗ δικιά σου?

Μήπως θα όφειλες να είσαι πιο σεμνός?

el.elyon:
«Πράγματι δεν μπορώ να αγνοήσω την πραγματικότητα, αλλά φίλτατε μαζί μου μιλάς και όχι με τον εκπρόσωπο των χριστιανών, για αυτό σε παρακαλώ στον ενικό και όχι στο πληθυντικό!»

Είναι ώστε «πραγματικότητα» ο Σατανάς έ? Αλήθεια, γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας εξηγήσεις αυτή την «πραγματικότητα»?

Διότι, πολύ θα ήθελα να ξέρω ΠΩΣ ορίζεις εσύ την πραγματικότητα στην ζωής σου!

el.elyon:
«Η βεβαιότητα μου είναι από την Αγια Γραφή!»

Εννοείς η ΕΙΚΑΣΙΑ ΣΟΥ προέρχεται από την Αγία Γραφή. Διότι, για να είσαι σε θέση να διαβεβαιώσεις, να εγγυηθείς για κάτι, θα πρέπει να έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στα χέρια σου, να κατέχεις ΓΝΩΣΗ των όσων ρωτάσαι και όχι απλά να λειτουργείς ως μεγάφωνο.

Όση «βεβαιότητα» έχουνε φίλτατε οι πιστοί του Βούδα, του 12Θεού και της οποιασδήποτε άλλης θρησκείας, έχεις και εσύ.

Λέγε λοιπόν τα πράγματα όπως έχουνε και όχι όπως θα ήθελες να έχουνε.

el.elyon:
«Ας δούμε και τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού και όχι μονο τα 1700 που θέλουν όλοι οι ‘φίλοι’ του χριστιανισμού να δούμε!»

Ο χριστιανισμός εκείνος, δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη Καινή Διαθήκη που εσύ σήμερα έχεις υιοθετήσει ως «Λόγο Θεού». Για ΠΟΙΟ χριστιανισμό των πρώτων 300 χρόνων μου μιλάς άραγε?

el.elyon:
«Αν η υιοθέτηση της διδασκαλίας του Ιησού υπήρξε η απαρχή του θρησκευτικού μίσους κατά του αλλόθρησκου στην ανθρωπότητα… τότε το ποιο απλό παράδειγμα που θα μπορούσα να σου πω είναι ότι και εγώ θα έπρεπε να σε μισήσω..»

Κοίτα να δεις, δεν είναι τυχαίο ότι ο χριστιανισμός έχει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Ο καθένας, όπως και εσύ, διαβάζει και καταλαβαίνει ότι τον εξυπηρετεί, καθώς η Καινή Διαθήκη είναι αμφίσημη, γεμάτη αντιφάσεις από τις άπειρες επεμβάσεις καλοθελητών.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι η (υποτιθέμενη..) διδασκαλία του Ιησού υπήρξε ικανή για να γεννήσει την θρησκευτική δίωξη, το μίσος κατά του αλλόθρησκου, τον φανατισμό του «ενός θεού». Μην παριστάνεις τον ανίδεο.

el.elyon:
«Αγαπητέ μου θα σου ξαναπώ κάτι που σου είχα πει πριν δυο μέρες ότι οι Αληθινοί Χριστιανοί δεν μπορούν να μισήσουν κανέναν!»

Δεν υπάρχουν «αληθινοί χριστιανοί». Διότι δεν υπάρχει «αληθινός χριστιανισμός». Δεν υπήρξε ποτέ, είναι ένα κατασκεύασμα δομημένο επάνω στο πτώμα ενός συμβολικού σωτήρα.

Καλά τα παχιά τα λόγια, αλλά να γνωρίζεις ότι δεν νομιμοποιείσαι.

el.elyon:
«Θα σου πω τι δεν γνώριζε ο Ιούδας:»

Μάλλον δεν είσαι σε θέση να κάνεις υποδείξεις.

Αυτά που μας επικολλάς είναι επουσιώδη φίλτατε. Η εντολή του αγαπάτε αλλήλους ή το εάν εννοούσε ο Ιησούς το δούλος ή μαθητής κυριολεκτικά, δεν είναι κάτι που αποτελούσε «μυστικό»! Κάνε μου την χάρη σε παρακαλώ και δίνε μόνο ουσιώδη σχόλια.

Στο εντωμεταξύ γνωρίζουμε από την ανάγνωση του Ευαγγελίου του Ιούδα πως τα πράγματα μάλλον δεν έχουνε όπως η Κωνσταντίνεια Χριστολογία θέλει να τα παρουσιάζει. Ο Ιούδας φαίνεται πως υπήρξε το πλέον αγαπητό πρόσωπο του Ιησού, αυτός που γνώριζε ουσιαστικά το βαθύτερο νόημα του κινήματος.

Το ότι ο χριστιανισμός κατέληξε μετά από αιώνες ως ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και υποστηρικτής πολιτικής εξουσίας, δικαιολογεί φίλτατε και την ΑΝΑΓΚΗ ύπαρξης ενός προδότη! Μόνο που ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, δηλαδή αυτή η Καινή Διαθήκη που εσύ διαβάζεις, δεν είναι έργο του Ιησού αλλά του Φαρισαίου Παύλου, ενός «αποστόλου» που κατήργησε ότι στέκονταν ενάντια στην εξάπλωση μιας συστηματοποιημένης θρησκείας-εξουσίας.

Το κίνημα του Ιησού υπήρξε αποτυχημένο στην Ιουδαία, κάτι που αποδεικνύεται από την απειροελάχιστη στήριξη της ευρύτερης λαϊκής μάζας στο πρόσωπο του Ιησού. Το ότι 70 ήταν όλοι και όλοι δεν είναι τυχαίο.

Το πρόσωπο λοιπόν του Ιούδα έχει ιδιαίτερη αξία, όχι τόσο λόγω της σχέσης τους, αλλά λόγω της ανάδειξης της πραγματικής προσπάθειας που έκανε ο Ιούδας (που κάθε άλλο παρά «προδότης» ήταν..), κάτι που θα βοηθήσει και πολλούς να κατανοήσουν ότι ο Ραβίνος Ιησούς επιχειρούσε να βελτιώσει την πατρώα θρησκεία και όχι φυσικά να την ακυρώσει ή ανατρέψει με μια «Καινή Διαθήκη» και άλλα αλλόκοτα και ανυπόστατα μυθεύματα.

Πάντως, λίγη ευρύτητα δεν θα σου κάνει κακό φίλτατε…..

22/05/2007, 00:47:10
el.elyon αν κατάλαβες έκανα μια απλή ερώτηση ή για να το πω καλύτερα ,έθεσα μια απορία και όχι αμφιβολία προς το πρόσωπο του Ιησού .

Το πώς είναι δυνατόν ένας (άνθρωπος ) σαν τον Ιησού ,έχοντας μιλήσει τόσες φορές ανοιχτά (διδασκαλία) στο πλήθος και έχοντας κάνει τόσα θαύματα ,να χρειάζεται ένας Ιούδας να υποδείξει το ποιος είναι ο Ιησούς ;

Γιατί ,αφού οι εχθροί του γνωρίζανε πολύ καλά το ποιος είναι ;

el.elyonΜέλος
22/05/2007, 10:25:17
quote:
Schwabe: Δηλαδή, σε απλά λόγια, έχουμε και λέμε: 1ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, αλλά νομίζεις ότι τα όσα διαβάζεις σε ένα βιβλίο είναι αλήθεια. 2ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ εάν πράγματι ήταν ο Ιούδας η φωνή του Σατανά, παρά εικάζεις βάση των όσων και πάλι σε ένα βιβλίο διαβάζεις. 3ον) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αλλά και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ο Ιησούς της περιγραφής ήταν πράγματι το «φως», αλλά υποθέτεις (πιστεύεις) βάση των όσων σου παρέδωσαν μέσω ενός βιβλίου.

Πρώτον δεν είναι ένα βιβλίο αλλά πολλά και δευτέρων είναι γεμάτο από μαρτυρίες και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

quote:
Schwabe: Είναι ώστε «πραγματικότητα» ο Σατανάς έ? Αλήθεια, γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας εξηγήσεις αυτή την «πραγματικότητα»?
Διότι, πολύ θα ήθελα να ξέρω ΠΩΣ ορίζεις εσύ την πραγματικότητα στην ζωής σου!

Η Αγια Γραφή ορίσει την πραγματικότητα!

quote:
Schwabe: Όση «βεβαιότητα» έχουνε φίλτατε οι πιστοί του Βούδα, του 12Θεού και της οποιασδήποτε άλλης θρησκείας, έχεις και εσύ.
Λέγε λοιπόν τα πράγματα όπως έχουνε και όχι όπως θα ήθελες να έχουνε.

Μάλιστα ότι πεις!

quote:
Schwabe: Ο χριστιανισμός εκείνος, δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη Καινή Διαθήκη που εσύ σήμερα έχεις υιοθετήσει ως «Λόγο Θεού». Για ΠΟΙΟ χριστιανισμό των πρώτων 300 χρόνων μου μιλάς άραγε?

Μάλιστα, ο Παύλος, ο Πέτρος, ο Ιωάννης, ο Ιάκωβος, ο Λουκάς, ο Μάρκος, ο Ματθαίος, δεν ήταν χριστιανοί των πρώτων 300 χρόνων?

Σαφώς εκείνοι δεν ήταν Χριστιανοί! Δεν πίστευαν σε κανέναν Ιησού Χριστό! Μα γιατί να μιλήσουμε για τα πρώτα 300 χρόνια? Το θέμα δεν πουλάει αφού δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Χριστιανούς για τίποτα! Άρα τι κάνουμε? Θα πούμε ότι η Καινή Διαθήκη δεν έχει καμία σχέση με τα πρώτα 300 χρόνια του Χριστιανισμού!

quote:
Schwabe: Κοίτα να δεις, δεν είναι τυχαίο ότι ο χριστιανισμός έχει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Ο καθένας, όπως και εσύ, διαβάζει και καταλαβαίνει ότι τον εξυπηρετεί, καθώς η Καινή Διαθήκη είναι αμφίσημη, γεμάτη αντιφάσεις από τις άπειρες επεμβάσεις καλοθελητών.

Μάλιστα, με εξυπηρετεί να σε θεωρώ φίλο μου, αυτό θες να μου πεις? Α ναι και αυτό είναι Αίρεση! Κάνε μια ερευνα, αφού είσαι Ερευνητής, και μαθέ πόσοι από τους Χριστιανούς διαβάζουν, αν όχι κάθε μέρα, τακτικά την Αγια Γραφή και ρώτησε τους τι ακολουθούνε: την Αγια Γραφή ως ο Θεόπνευστος λόγος του Θεού ή το δόγμα τους?

quote:
Schwabe: Το θέμα λοιπόν είναι ότι η (υποτιθέμενη..) διδασκαλία του Ιησού υπήρξε ικανή για να γεννήσει την θρησκευτική δίωξη, το μίσος κατά του αλλόθρησκου, τον φανατισμό του «ενός θεού». Μην παριστάνεις τον ανίδεο.

Πρώτα ήμουν άσεμνος, μετά Αιρετικός και τώρα Ανίδεος! Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν θες τέτοιους φίλους!!!

quote:
Schwabe: Δεν υπάρχουν «αληθινοί χριστιανοί». Διότι δεν υπάρχει «αληθινός χριστιανισμός». Δεν υπήρξε ποτέ, είναι ένα κατασκεύασμα δομημένο επάνω στο πτώμα ενός συμβολικού σωτήρα.
Καλά τα παχιά τα λόγια, αλλά να γνωρίζεις ότι δεν νομιμοποιείσαι.

Μάλιστα νομοθέτη, τώρα είμαι και παράνομος!

quote:
Schwabe: Μάλλον δεν είσαι σε θέση να κάνεις υποδείξεις.

Μα σαφώς και δεν είμαι σε θέση! Αφού δέχεσαι το ευαγγέλιο του Ιούδα και αυτό είναι οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ για το θέμα, σαφώς και δεν είμαι σε θέση να σου υποδείξω τίποτα!

Καλημέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
22/05/2007, 10:56:28

Θα έπρεπε αυτοί που γράψανε τα ευαγγέλια να μας ρωτήσουν πρώτα ποιες είναι οι απορίες μας και μετά να γράψουν. Και όχι μονο αυτό αλλά θα έπρεπε να συνεργαστούν με τους ιστορικούς της εποχής και με τα πανεπιστήμια του τότε κόσμου!

quote:
elo: el.elyon αν κατάλαβες έκανα μια απλή ερώτηση ή για να το πω καλύτερα ,έθεσα μια απορία και όχι αμφιβολία προς το πρόσωπο του Ιησού .
Το πώς είναι δυνατόν ένας (άνθρωπος ) σαν τον Ιησού ,έχοντας μιλήσει τόσες φορές ανοιχτά (διδασκαλία) στο πλήθος και έχοντας κάνει τόσα θαύματα ,να χρειάζεται ένας Ιούδας να υποδείξει το ποιος είναι ο Ιησούς ;
Γιατί ,αφού οι εχθροί του γνωρίζανε πολύ καλά το ποιος είναι ;

52Ύστερα ο Iησούς είπε στους αρχιερείς και στους ανώτατους αξιωματικούς του ναού, που ήρθαν εναντίον του: “Ληστή θαρείτε πως κυνηγάτε και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα; 53Όσο ήμουνα μαζί σας στο ναό κάθε μέρα, δεν απλώσατε χέρι πάνω μου. Aλλά τούτη εδώ είναι η ώρα η δική σας και του σκοταδιού η εξουσία”!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/05/2007, 15:56:09
el.elyon:
«Πρώτον δεν είναι ένα βιβλίο αλλά πολλά και δευτέρων είναι γεμάτο από μαρτυρίες και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!»

Δεν μου λες, θα κοροϊδευόμαστε ή θα μιλάμε σοβαρά?

Είναι ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, εφόσον όλα περιέχονται σε ένα. Για ποιες «αποδείξεις» μας μιλάς άραγε???

Είναι «απόδειξη» η…..αλατιέρα της Π.Δ.?? Είναι «απόδειξη» οι….λίγες μέρες της δημιουργίας?? Είναι «απόδειξη» ο…περίπατος επάνω στο νερό?? Είναι «απόδειξη» ο τυφλός που είδε με το σάλιο?? Είναι «απόδειξη» ότι….έμεινε έγκυος η Μαριάμ από τον κρίνο??

Δεν μου λες, δεν σου έχουνε μάθει ότι από τέτοιας ποιότητος «αποδείξεις» είναι ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ??

Άνθρωπε μου ΕΣΥ έχεις καμιά ΑΠΟΔΕΙΞΗ στα χεράκια σου, ναι ή όχι?

el.elyon:
«Η Αγια Γραφή ορίσει την πραγματικότητα!»

Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάτι που να μπορείς ΕΣΥ να αποδείξεις και να ερμηνεύσεις με δικά σου λόγια, δίχως να παραπέμπεις στα όσα κάποιοι άγνωστοι σε εσένα έγραψαν δήθεν πριν κάτι χιλιάδες χρόνια?

Μάλλον όχι αγαπητέ έ? Αυτές είναι οι «αποδείξεις» σου εάν το έχεις τελικά αντιληφθεί…..

el.elyon:
«Μάλιστα ότι πεις!»

Σου έρχεται δύσκολο έ? Ότι «αποδείξεις» έχεις εσύ φίλτατε (ότι θέλεις να βαφτίζεις ως αποδείξεις με άλλα λόγια..), έχουνε και όλες οι άλλες θρησκείες αυτού του πλανήτη! Αντιλαμβάνεσαι ότι σε τίποτα δεν διαφέρεις ως προς την ουσιαστική αλήθεια που κατέχεις από έναν πιστό του 12Θεού?

el.elyon:
«Μάλιστα, ο Παύλος, ο Πέτρος, ο Ιωάννης, ο Ιάκωβος, ο Λουκάς, ο Μάρκος, ο Ματθαίος, δεν ήταν χριστιανοί των πρώτων 300 χρόνων?»

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απόδειξη ότι τα γραπτά προέρχονται από τον πρώτο ή δεύτερο αιώνα. Ο δε Φαρισαίος Παύλος, σχεδόν σε τίποτα δεν σχετίζεται με τα όσα ο άγνωστος σε αυτόν Ιησούς φέρεται να δίδαξε. Και λέω συνειδητά ΦΕΡΕΤΑΙ, καθώς ποτέ δεν απέδειξαν οι χριστιανοί ότι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της περιγραφής πράγματι υπήρξε.

Πόσο δε μάλλον ότι υπήρξε «θεάνθρωπος»……

el.elyon:
«..Μα γιατί να μιλήσουμε για τα πρώτα 300 χρόνια? Το θέμα δεν πουλάει αφού δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Χριστιανούς για τίποτα!»

Να τους κατηγορήσουμε για ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ? Ο υποτιθέμενος χριστιανισμός των πρώτων 300 χρόνων είναι κατ αρχάς ένα συνονθύλευμα διάφορων απόψεων και τάσεων, όπου ο Χριστός (δηλαδή ο χρισμένος Μεσσίας και όχι απαραίτητα ο Ιησούς της Κ.Δ.) λαμβάνει κάθε φορά και μια διαφορετική σημασία.

Έτσι, άλλη έννοια έχει ο Χριστός των Γνωστικών και άλλη ο Χριστός επάνω στον οποίο δομεί ο Φαρισαίος Σαούλ ένα σύστημα εξουσίας μεταξύ θρησκείας και πολιτικής.

Το παραμύθι ότι ο Ιησούς ίδρυσε μια θρησκεία, και μια εκκλησία, είναι τόσο θεολογικά αστήρικτο όσο φυσικά και ιστορικά. Ο σημερινός «χριστιανισμός» είναι ένα νόθο γέννημα παγανιστικών απόψεων με μεσσιανικές πινελιές.

el.elyon:
«Μάλιστα, με εξυπηρετεί να σε θεωρώ φίλο μου, αυτό θες να μου πεις? Α ναι και αυτό είναι Αίρεση!»

Και εγώ θεωρώ φίλους μου όλους τους πιστούς των θρησκειών, και τι σημαίνει αυτό? Το επιχείρημα σου είναι άσχετο με την αξίωση της «θρησκευτικής ηθικής».

el.elyon:
«Κάνε μια ερευνα, αφού είσαι Ερευνητής, και μαθέ πόσοι από τους Χριστιανούς διαβάζουν, αν όχι κάθε μέρα, τακτικά την Αγια Γραφή..»

Στην Ελλάδα? Ίσως, λέω ίσως, μετά βίας το 1 ή 2 τις εκατό. Στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Νορβηγία, στην Σουηδία ή στην Γαλλία προφανώς λιγότερο!

Δεν μου λες, ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ??

el.elyon:
«..και ρώτησε τους τι ακολουθούνε: την Αγια Γραφή ως ο Θεόπνευστος λόγος του Θεού ή το δόγμα τους?»

Ακολουθούνε ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΑ ένα σύνολο που μάθανε ως θρησκεία και αλήθεια. Καμία αμφιβολία?

el.elyon:
«Πρώτα ήμουν άσεμνος, μετά Αιρετικός και τώρα Ανίδεος! Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν θες τέτοιους φίλους!!»

Αιρετικός είναι εν δυνάμει ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Το ανίδεος το εξήγησα.

el.elyon:
«Μάλιστα νομοθέτη, τώρα είμαι και παράνομος!»

Είπα πως δεν νομιμοποιείσαι να επικαλείσαι θέσφατα, καθώς στερείσαι αποδείξεων. Όση «νομιμοποίηση» έχει ο Μουσουλμάνος, ο Εβραίος, ο Χιλιαστής ή ο κάθε άλλος πιστός της ΧΥ χριστιανικής αίρεσης, έχεις και εσύ.

Τι σε κάνει τάχα να νομίζεις πως διαφέρεις σε κάτι από τους υπόλοιπους?

el.elyon:
«Αφού δέχεσαι το ευαγγέλιο του Ιούδα και αυτό είναι οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ για το θέμα, σαφώς και δεν είμαι σε θέση να σου υποδείξω τίποτα!»

Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να μην δεχθούμε το Ευαγγέλιο του Ιούδα, πόσο δε μάλλον έναντι της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας που αναγνώρισε ως «κανονικά» τα κείμενα που ταίριαζαν στο στενό προφίλ του ήρωα που συγκεκριμένη κάστα θέλησε να περάσει.

Ο Ιησούς της περιγραφής δεν πορεύτηκε με παλάτια, με λιμουζίνες, με απέραντες εκτάσεις, με τράπεζες και εμπορικά κέντρα, δεν έζησε σε χλιδάτες επαύλεις με υπηρέτες και σοφέρ, δεν έστηνε εκκλησίες πνιγμένες στους πολυελαίους και στα παγκάρια αλλά ζούσε με μοναδικό όραμα την αποκατάσταση του Ναού της Ιερουσαλήμ, του Ναού των ομοεθνών του.

Πάρτο χαμπάρι ότι δεν έχετε καμία απολύτως σχέση ως θρησκεία με τον ήρωα της περιγραφής, καθώς εάν σας αντίκριζε σήμερα μπροστά του το μόνο που θα του επιφυλάσσατε θα ήταν ότι ακριβώς και το ιερατείο του Ναού τότε!

Ο άμοιρος εκείνος Ραβίνος, ούτε θρησκεία νέα κήρυξε, ούτε Θεός είπε πως είναι, αλλά ούτε και φυσικά προσευχήθηκε ώστε σήμερα εσείς να επικαλείστε εκείνον ως……θεάνθρωπο!!

Άντε γεια.

22/05/2007, 23:56:30
quote:
Θα έπρεπε αυτοί που γράψανε τα ευαγγέλια να μας ρωτήσουν πρώτα ποιες είναι οι απορίες μας και μετά να γράψουν. Και όχι μονο αυτό αλλά θα έπρεπε να συνεργαστούν με τους ιστορικούς της εποχής και με τα πανεπιστήμια του τότε κόσμου!

Ακριβώς el.elyon ,επειδή η Αγια γραφή γράφτηκε από ανθρώπους και διαβάζεται από ανθρώπους ,είναι απολύτως φυσιολογικό το να έχουμε τις απορίες μας και τις αμφιβολίες μας σε κάποια κείμενα .

Το ότι αναρωτιόμαστε και ψάχνουμε δεν πάει να πει ότι απαραίτητα αμφιβάλουμε ,αλλά ότι πρέπει να γνωρίζουμε το κάθε τι που μας (σερβίρουνε ) .

Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο σαν μονάδα το τι θα δεχτεί σαν αλήθεια και το τι θα απόρριψη ή ακόμα και να διαλέξει επιλεκτικά ,αυτά που θα νιώσει ότι αγγίζουνε τον ψυχικό του κόσμο .

el.elyonΜέλος
23/05/2007, 10:28:08
Καλημέρα!

quote:
Schwabe: Άνθρωπε μου ΕΣΥ έχεις καμιά ΑΠΟΔΕΙΞΗ στα χεράκια σου, ναι ή όχι?

ΝΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!

Εσύ τι έχεις στα χεράκια σου?

quote:
Schwabe: Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάτι που να μπορείς ΕΣΥ να αποδείξεις και να ερμηνεύσεις με δικά σου λόγια, δίχως να παραπέμπεις στα όσα κάποιοι άγνωστοι σε εσένα έγραψαν δήθεν πριν κάτι χιλιάδες χρόνια?
Μάλλον όχι αγαπητέ έ? Αυτές είναι οι «αποδείξεις» σου εάν το έχεις τελικά αντιληφθεί…..

επιστολή προς ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
Κεφάλαιο 3

«7Όμως αυτά που ήταν για μένα κέρδη, αυτά ακριβώς τα θεώρησα ζημία σε σύγκριση με το Xριστό. 8Kαι μάλιστα εξακολουθώ να θεωρώ πως στην πραγματικότητα όλα είναι ζημία μπροστά στην υπεροχή της γνώσης του Iησού Xριστού του Κυρίου μου, για τον οποίο τ’ απαρνήθηκα όλα. Kαι πραγματικά τα θεωρώ ότι είναι σκουπίδια για πέταμα, προκειμένου να κερδίσω το Xριστό 9και να βρεθώ ενωμένος μαζί του - κι αυτό γιατί δεν έχω τη δυνατότητα ν’ αποκτήσω μόνος μου τη δικαίωση με την τήρηση του νόμου, αλλά μόνο αυτή που παρέχεται μέσω της πίστης στο Xριστό? τη δικαίωση, δηλαδή, που παρέχεται από το Θεό με βάση την πίστη - 10και να γνωρίσω έτσι αυτόν και τη δύναμη της ανάστασής του, καθώς και την εμπειρία της συμμετοχής στα παθήματά του συνακολουθώντας τον στο θάνατο. 11Aφού αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταλήξω στην ανάσταση από τους νεκρούς.»

Κεφάλαιο 1

«27Φροντίστε μόνο να ζείτε με τρόπο αντάξιο του Eυαγγελίου του Χριστού, έτσι που, είτε όταν έρθω και σας δω, είτε όσο είμαι απών, ν’ ακούσω για σας ότι μένετε σταθερά ενωμένοι με το ίδιο πνεύμα, κι ότι αγωνίζεστε όλοι μαζί με μια ψυχή για την πίστη του Eυαγγελίου 28και χωρίς καθόλου να φοβάστε από εκείνους που εναντιώνονται, πράγμα που γι’ αυτούς μεν είναι ένδειξη απώλειας, ενώ για σας είναι σημάδι σωτηρίας. Kι αυτό προέρχεται από το Θεό. 29Γιατί σε σας δόθηκε το υπέρ του Xριστού προνόμιο, όχι μόνο να πιστεύετε σ’ αυτόν, αλλά και να υποφέρετε για χάρη του, 30διεξάγοντας τον ίδιο μ’ εμένα αγώνα, έναν αγώνα τέτοιον που είδατε πριν και τώρα ακούτε πως διεξάγω.»

quote:
Schwabe: Σου έρχεται δύσκολο έ? Ότι «αποδείξεις» έχεις εσύ φίλτατε (ότι θέλεις να βαφτίζεις ως αποδείξεις με άλλα λόγια..), έχουνε και όλες οι άλλες θρησκείες αυτού του πλανήτη! Αντιλαμβάνεσαι ότι σε τίποτα δεν διαφέρεις ως προς την ουσιαστική αλήθεια που κατέχεις από έναν πιστό του 12Θεού?

Αυτό μου θυμίζει το ποίημα που λέει η Παπαρήγα και το ΚΚΕ ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι το ίδιο πράγμα!!!!!

quote:
Schwabe: Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απόδειξη ότι τα γραπτά προέρχονται από τον πρώτο ή δεύτερο αιώνα. Ο δε Φαρισαίος Παύλος, σχεδόν σε τίποτα δεν σχετίζεται με τα όσα ο άγνωστος σε αυτόν Ιησούς φέρεται να δίδαξε. Και λέω συνειδητά ΦΕΡΕΤΑΙ, καθώς ποτέ δεν απέδειξαν οι χριστιανοί ότι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της περιγραφής πράγματι υπήρξε.
Πόσο δε μάλλον ότι υπήρξε «θεάνθρωπος»……

Για τις ιστορικές αποδείξεις για τα γραπτά το θέμα το ψάχνω ακόμα και όταν η έρευνα μου θα έχει ολοκληρωθεί θα ήταν χαρά μου να την δούμε μαζί! Αλλά αν εσύ έχεις κάποια απόδειξη ότι ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της περιγραφής δεν υπήρχε γιατί δεν το παρουσιάζεις?

quote:
Schwabe: Το παραμύθι ότι ο Ιησούς ίδρυσε μια θρησκεία, και μια εκκλησία, είναι τόσο θεολογικά αστήρικτο όσο φυσικά και ιστορικά. Ο σημερινός «χριστιανισμός» είναι ένα νόθο γέννημα παγανιστικών απόψεων με μεσσιανικές πινελιές.

Σαφώς και είναι παραμύθι ότι ο Ιησούς ίδρυσε μια Θρησκεία!!! Αλλά δεν είναι παραμύθι η Εκκλησία. Ποια εκκλησία? Για να δει κάποιος την Αληθινή Εκκλησία του Ιησού Χριστού πρέπει να έχει πίστη!

quote:
Schwabe: ) el.elyon:
«Κάνε μια ερευνα, αφού είσαι Ερευνητής, και μαθέ πόσοι από τους Χριστιανούς διαβάζουν, αν όχι κάθε μέρα, τακτικά την Αγια Γραφή..»
Στην Ελλάδα? Ίσως, λέω ίσως, μετά βίας το 1 ή 2 τις εκατό. Στην Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Νορβηγία, στην Σουηδία ή στην Γαλλία προφανώς λιγότερο!
Δεν μου λες, ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΣΥ??

Αν οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ διαβάζανε κάθε μέρα την Αγια Γραφή τότε ο κόσμος θα ήταν καλύτερος!!!

quote:
Schwabe: Ακολουθούνε ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΑ ένα σύνολο που μάθανε ως θρησκεία και αλήθεια. Καμία αμφιβολία?

Όχι, καμία αμφιβολία!!! Αν ακολουθούσανε τα όσα λέει η Αγια Γραφή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
23/05/2007, 10:43:04
quote:
elo: Το ότι αναρωτιόμαστε και ψάχνουμε δεν πάει να πει ότι απαραίτητα αμφιβάλουμε ,αλλά ότι πρέπει να γνωρίζουμε το κάθε τι που μας (σερβίρουνε ) .

Το τι θα κανεις φίλε elo είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν σου σερβίρω τίποτα!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/05/2007, 11:49:26
quote:
Το τι θα κανεις φίλε elo είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν σου σερβίρω τίποτα!!!!!

el.elyon δεν υπάρχει δικό μου και δικό σου θέμα .
Είναι θέματα που πρέπει να έχουμε γνώμη όλοι μας και την εκφέρουμε ελεύθερα .

Όσο για το σερβίρισμα που έγραψα «αλλά ότι πρέπει να γνωρίζουμε το κάθε τι που μας (σερβίρουνε )» ,δεν αφορά μόνο την Α. γραφή ,αλλά το κάθε τι που μπορεί να μας περνάει κάποια μηνύματα μέσα στο εγώ μας .

opsimosΜέλος
25/05/2007, 00:20:38

Ας δεχθω χριστιανοι(σκετο, οχι πλεον χριστιανοπουλα)την υπαρξει του
Σατανα ετσι για χαρη της κουβεντας,και σας ρωτω,ηταν προς το συμφερον
του Σατανα να παρακινησει τον Ιουδα ωστε να προδοσει τον Ιησου;
Ο Σατανας θα εκανε το παν για να αποτρεψει την σταυρωση,ετσι δεν ειναι χριστιανοι μου, βαλτε το μυαλουδακι σας να δουλεψει εστω για
λιγο....
opsimow

Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....

planeΜέλος
07/05/2003, 17:01:42
Όλοι έχουμε και απο κάποιες φοβίες.Φίδια, έντομα, σκύλους αεροπλάνα, καταιγίδα ,θέα αίματος, φωτιά , σκοτάδι , ύψος και τόσα άλλα.
Η ανάπτυξη μιας φοβίας συνήθως συμβαίνει κατά την παιδική ηλικία ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Πολλοί λένε οτι η φοβίες μας ακολουθούν απο τις προηγούμενες ζωές (αν και προσωπικά δέν το πιστεύω).
Ποιές είναι οι δικές σας φοβίες;

Κανένα πάθος δεν ληστεύει τη δύναμη της ενέργειας και τη λογική από το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.
Ε. Μπιούρκ

WarfaceΜέλος
07/05/2003, 17:20:07
Egw fobamai tin ekseliksi pou opos deixnei exei arxisei kai strefetai pros to kako mas

beetlejuiceΜέλος
07/05/2003, 17:49:11
plane mallon to nick sou htan profhtiko Ta aeroplana einai h megalh mou fovia...Opws to exw skeftei an hmoun egw sto phlothrio de 8a fovomoun...Mallon de 8elw na afhnw th tyxh mou stous allous...

Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net και συμμετεχετε στο ΝΕΟ μεγαλο ΦΟΡΟΥΜ του ανεξηγητου!

dimindyΜέλος
09/05/2003, 03:44:13
sigoura kapoies fovies einai apo "palia" kai sigoura kapoies alles apo ayti ti zwi kai ta viwmata mas.

wiccaΜέλος
13/05/2003, 23:02:10
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΦΟΒΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ!!!!!!!

η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη

planeΜέλος
14/05/2003, 14:53:00
quote:
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΦΟΒΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ!!!!!!!

Και γω τον κακό τον λύκο.
Aς σοβαρευτούμε λίγο.