- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ούτε μια φωτιά φέτος...είδες η Πυρασφάλεια τι κάνει???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Όποιες και αν ήταν οι αιτίες αλλα και οι αφορμές...πλέον δεν υπάρχουν!
Είσαι σίγουρος,Δήμο, ότι δε θα εμφανιστούν ΠΑΛΙ οι αιτίες ώστε να ξανασυμβεί; Η παρούσα οικονομική κατάσταση πχ δεν μπορεί να οδηγήσει κάποιους συμπολίτες μας σε βίαιες ενέργειες;
quote:quote:
Όποιες και αν ήταν οι αιτίες αλλα και οι αφορμές...πλέον δεν υπάρχουν!
Είσαι σίγουρος,Δήμο, ότι δε θα εμφανιστούν ΠΑΛΙ οι αιτίες ώστε να ξανασυμβεί; Η παρούσα οικονομική κατάσταση πχ δεν μπορεί να οδηγήσει κάποιους συμπολίτες μας σε βίαιες ενέργειες;
Kαι γιατί αναγκαία θα έπρεπε να είναι συμπολίτες Γιώργο???
Οι συμπολίτες μας δε , πεποίθησή μου είναι ότι απλά εκτελούν "ασυνείδητα" -οι περισσότεροι- κατευθυνόμενοι εντέχνως...

quote:
Kαι γιατί αναγκαία θα έπρεπε να είναι συμπολίτες Γιώργο?
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Πράκτορες της Μοσάντ ή Νεφελίμ;χεχε...Ο λαός θα τα σπάσει, ποιος άλλος;
quote:
Οι συμπολίτες μας δε , πεποίθησή μου είναι ότι απλά εκτελούν "ασυνείδητα" -οι περισσότεροι- κατευθυνόμενοι εντέχνως.
Μήπως θα πρέπει να κυνηγήσουν ΚΑΙ αυτούς που κατευθύνουν;
quote:quote:
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Πράκτορες της Μοσάντ ή Νεφελίμ;χεχε...Ο λαός θα τα σπάσει, ποιος άλλος;
quote:
Οι συμπολίτες μας δε , πεποίθησή μου είναι ότι απλά εκτελούν "ασυνείδητα" -οι περισσότεροι- κατευθυνόμενοι εντέχνως.
Μήπως θα πρέπει να κυνηγήσουν ΚΑΙ αυτούς που κατευθύνουν;
Τώρα δεν ξέρω αν θές να κάνουμε αστειάκια -εγώ μέσα είμαι- ή να συζητήσουμε σοβαρά..![]()
Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι εν-νοώ και κόψε τις "μλκς" περί Νεφελίμ και τα συναφή...όσο για το ποιούς θα πρέπει να κυνηγήσουν , μια απορία έχω .......!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Μήπως αν το κάνουν αυτό , αρχίσουμε να βλέπουμε να κυνηγούν τον εαυτό τους ....κάποιοι???
Αναρρωτιέμαι...!!!![]()
![]()
![]()
![]()

quote:
Τι άλλο θα μπορούσαν να είναι ;Στα πολύ σοβαρά σε ρωτάω τώρα..
quote:
Μήπως αν το κάνουν αυτό , αρχίσουμε να βλέπουμε να κυνηγούν τον εαυτό τους ....κάποιοι??
Από μόνοι τους αποκλείεται να κυνηγήσουν τον εαυτό τους...Αν φοβηθούν μπορεί να αναγκαστούν σε αυτοκάθαρση...
Θα με συγχωρήσετε για την περιέργεια, αλλά γιατί δεν είδα ούτε ένα μήνυμα στο παρόν (ή σε άλλο) θέμα σχετικά με τη δολοφονία του Γκιόλια; γιατί δεν είχα δει κανένα μήνυμα όταν "φάγανε" τον αστυνομικό πέρσι στα Πατήσια; η ζωή του Αλέξη ήταν εντέλει σημαντικότερη και κάηκε η μισή Αθήνα; για εμάς τους συμμετέχοντες στο esoterica οι δύο προαναφερθείσες δολοφονίες (όποιος θέλει ας τις πει και τρομοκρατικές πράξεις, αν και δεν τις συνδέω προσωπικά και ας λένε ο,τι θέλουν στην tv) δεν "αξίζουν" έστω κάποιου σχολιασμού;
Πολύ περίεργο...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Καλησπέρα σε όλουςΘα με συγχωρήσετε για την περιέργεια, αλλά γιατί δεν είδα ούτε ένα μήνυμα στο παρόν (ή σε άλλο) θέμα σχετικά με τη δολοφονία του Γκιόλια; γιατί δεν είχα δει κανένα μήνυμα όταν "φάγανε" τον αστυνομικό πέρσι στα Πατήσια; η ζωή του Αλέξη ήταν εντέλει σημαντικότερη και κάηκε η μισή Αθήνα; για εμάς τους συμμετέχοντες στο esoterica οι δύο προαναφερθείσες δολοφονίες (όποιος θέλει ας τις πει και τρομοκρατικές πράξεις, αν και δεν τις συνδέω προσωπικά και ας λένε ο,τι θέλουν στην tv) δεν "αξίζουν" έστω κάποιου σχολιασμού;
Πολύ περίεργο...Φιλικά
ΚωστάκηςΕν οίδα ότι ουδέν είδα!
Καλησπέρα Κωστάκη!
Κάθε φορά που αφαιρείται μια ζωή και κάθε φορά που ένα όπλο αναλαμβάνει να δώσει "λύση" ... τότε δεν μένει να ακολουθήσουμε ή να αναλογισθούμε το "είναι" του ανθρώπου ως "ουσία"..και που δεν αποτελεί "προϊόν" μιας στατικά δεδομμένης χρονικής στιγμής αλλα του "είναι" ως ουσίας και που σαν κόκκινη γραμμή διατρέχει όλη την ύπαρξή του .... και ΑΝ μπορέσουμε να δούμε όλες τις χρονικές στιγμές του ως μια ολότητα , ενδεχομένως να δούμε το "πρόσωπο" αυτών των δολοφόνων...ίσως ένα πρόσωπο τόσο γνωστό μας -ίσως σε καθένα μας- ως "εν-είναι"....και κάτι που ενδεχομένως ως πολύ "πιθανό είναι" ή δυνατόν είναι για κάθε "είναι"...το δικό μου..το δικό σου ... όλων μας..!
Αποτελεί και την "πτωτικότητα" του "είναι" θα μπορούσα να πώ...μια "πτωτικότητα" που εκφράζεται με πολλούς τρόπους αλλα -δυστυχώς- αποτελεί ένα απο τα -δομικά-στοιχεία του "είναι"!
Θα μπορούσα και γώ με την σειρά μου , όπως όλοι κάνουμε να προβώ σε λογικές δηλώσεις συναιθηματικές ή ακόμα και λογικές και να καταγγείλω το αποτρόπαιο γεγονός αλλα σκεπτομαι , το εξής...
Πόσες φορές δεν καταγγείλαμε , αντίστοιχα γεγονότα ή "πρακτικές" , πόσες φορές δεν εκ-φωνήσαμε λόγους συμπόνοιας και συμπαράστασης ή διαχωρισμού μας απο αντίστοιχες πρακτικές -ως ανθρωπότητα- , πόσες φορές αντίστοιχα όμως την άλλη μέρα κιόλας δεν το ξεχάσαμε ή και ακόμα με τον τρόπο μας -γενικά μιλάω- δεν νομιμοποιήσαμε και δεν οπλίσαμε πρωτίστως τις σκέψεις κάποιων "Ζορό" ή "Μπάτμαν" που αυτο-αναγορεύθηκαν σε τιμητές ή "ήρωες" κατα την "εν-τύπωσή" τους???
Ασφαλώς ο χαμός ενός νέου ανθρώπου ... μιάς ψυχής αποτελεί μια οπισθοδρόμηση και ασφαλώς ένα γεγονός καταδικαστέο...και όπως κάθε φορά και κάθε χρόνο , θα τον θυμόμαστε -όπως και άλλους αδικοχαμένους-και θα εκ-φωνούμε λόγους περί Δημοκρατίας και πάντα θα βρίσκουμε την ευκαιρεία να προβάλλουμε την καλή μας καρδιά και τον χαρακτήρα μας...προσπαθώντας με διαφόρους τρόπους -απο την άλλη μεριά- να οικειοποιηθούμε το γεγονός και να ρίξουμε την αιτία σε κάποιους άλλους , με υπονοούμενα βγάζοντας κραυγές αγωνίας και "ανθρωπιάς"...!
Ως ένας λοιπόν και γώ απο τους καλούς ανθρώπους , καταδικάζω αυτήν/ές την πράξη/εις και διαχωρίζω την θέση μου απο αυτούς .... το ερώτημα όμως εκ των πραγμάτων είναι υπαρκτό...
Ε! ΚΑΙ???
ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ???
ΟΧΙ , φίλε μου Κωστάκη....η ιστορία αναπαράγεται και αποδεικνύει ότι δεν αρκεί αυτό -η καταδίκη- αλλα πρέπει να δουμε πέραν των φαινομένων...πέραν αυτών που οριζει η "κοινή σκέψη και λογική" και είναι ώρα να αρχίσουμε να αμφισβητουμε ακόμα και τις καλές προθέσεις μας ή ακόμα -ακόμα και τους μεγάλους λόγους που κάθε φορά -ευκαιρείας δοθείσης- εκφωνούμε...!
Εγώ δεν θα εκ-φωνήσω λόγο...ειλικρινά ντρέπομαι!!
Αυτό πιστεύω...αυτό ένοιωσα...αυτό είπα..!!!

quote:Καλησπέρα σε μερικούς
Καλησπέρα σε όλους
quote:
Θα με συγχωρήσετε για την περιέργεια, αλλά γιατί δεν είδα ούτε ένα μήνυμα στο παρόν (ή σε άλλο) θέμα σχετικά με τη δολοφονία του Γκιόλια; γιατί δεν είχα δει κανένα μήνυμα όταν "φάγανε" τον αστυνομικό πέρσι στα Πατήσια; η ζωή του Αλέξη ήταν εντέλει σημαντικότερη και κάηκε η μισή Αθήνα; για εμάς τους συμμετέχοντες στο esoterica οι δύο προαναφερθείσες δολοφονίες (όποιος θέλει ας τις πει και τρομοκρατικές πράξεις, αν και δεν τις συνδέω προσωπικά και ας λένε ο,τι θέλουν στην tv) δεν "αξίζουν" έστω κάποιου σχολιασμού;
Φαντάζομαι πως, για την περίπτωση του Αλέξανδρου η οργή ήταν μεγαλύτερη επειδή ήταν 1) ανήλικος 2) πέθανε από πυρά κάποιου, που και καλά έχει τον ρόλο του προστάτη.Αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογώ το κάψιμο της Αθήνας, εξαιτίας ενός άδικου χαμού.
Τώρα για την περίπτωση του Γκιόλια μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.
Δεν αποκλείω φυσικά και το ενδεχόμενο να είναι μια πράξη τρομοκρατίας, μόνο για τον κλάδο των δημοσιογράφων (εγώ δεν έχω λόγο να τρομοκρατηθώ
). Πιστεύω όμως πως, αυτός που θέλει να βουλώσει κάποιον π.χ. δημοσιογράφο, τον προειδοποιεί από πριν, εφόσον γνωρίζει τις προθέσεις του δημοσιογράφου. Το ερώτημα που ακολουθεί είναι: τι είναι το τόσο συνταρακτικό που έμαθε ο Γκιόλας, η δημοσίευση του οποίου θα μπορούσε να φέρει κατάρρευση οικονομική ή πολιτική κάποιου/ων?
Υπάρχει περίπτωση φυσικά να είναι κάτι προσωπικό, που να μην αφορά το πανελλήνιο και μόνο η φύση του επαγγέλματός του, να δημιουργεί διάφορα σενάρια. ![]()
quote:
Πολύ περίεργο...
Εμένα πάντως μου φαίνεται περίεργο, που δεν με διέγραψε η amalia, ακόμα.