- Γιατι; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αν θες να δεις απο πού βγαινουν τα συμπερασμα που αναφερεις(Αν βγαινουν και οταν βγαινουν) διαβασε απλα την αιτιολογιση που δινουν οι ιδιοι που γραφουν τα μηνυματα και μην ανοιγεις ολοκληρο θεμα.
Αν τωρα θελεις να κρινουμε αν τα συμπερασμα αυτα ειναι λογικο βγαλμενα ΔΕΙΞΕ.Δεν υπαρχει αλλη λυση απ το να μας δειξεις τα παραθεματα αφου αλλωστε το θεμα αφορα καποιους ανθρωπους που γραφουν στο εσωτερικα που αυτοονομαζονται χριστιανοι και
οχι τον χριστιανισμο γενικα.
μια μετάφραση σε αυτά που γράφεις θα ήταν ότι καλύτερο για να βγάλω κάποιο νόημα
quote:
Συγνωμη, και εσεις τι κανετε?Εσεις δεν ειστε αυτοι που δινετε παντα σαν απαντηση το ποσο και τι γ... οι παπαδες?Σε εασς αλλαζει το πραμα φυσικα... Εσεις δε γελοιοποιησατε το θεμα πρωτοι βαζοντας χωρις λογο και αιτια φωτογραφιες παπαδων στις "προσωπικες του στιγμες"?Οχι φυσικα... σε εσας αλλαζει το πραμα κ παλι... Ποιοι ειναι λοιπον οι γελοιοι που προκαλουν ασυγκρατιτο γελιο?
δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας και δεν έβαλα καμία φώτο παπά ούτε με νοιάζει αν τον παίρνει και πως τον παίρνει
αν και η φώτο δόθηκε μετά την άσχετη με το θέμα απάντηση του ψηλού περί ομοφυλοφιλίας των αρχαίων θεών
όπως και να έχει έχω πει από την αρχή ότι οι άσκοπες τοποθετήσεις που γίνονται από τα μέλη πρέπει να σταματήσουν και να τοποθετηθούν όσοι θέλουν στο θέμα
quote:
Την απαντηση φιλε την εχουμε δοσει καιρο για εκκλησιες και παπαδες και ακομη αρνηστε να καταλαβετε το πιο απλο πραμα:Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ και εσεις παραπονιεστε γιατι οι παπαδες και οι καθε ειδους συμφεροντολογικες θρησκευτικες εξουσιες ειναι αμαρτολες.ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.Αλλα τα επιχειρηματα με τους παπαδες και τις εκκλησιες δε σταματανε ποτέ.5 χρονια κατηγορειτε εκκλησιες, παπαδες, αγιους οχι γιατι αυτες οι κατηγοριες αποτελουν "καινουριες πληροφοριες"(το ξεραμε οτι ο ανθρωπος κ η εκκλησια ειδικοτερα πνιγετε στην αμαρτια) ή γιατι συμβαλουν στον εποικοδομιτικο διαλογο παρα απλα και μονο[-και μονο-για την ικανοποιησει που νιωθετε οτι κ καλα ξεφτιλισατε το χριστιανισμο και νομιζετε μετα οτι ειπατε και κατι εξυπνο.Τα ιδια που λετε καθε χρονο.Φταιει και οτι οι αθεοι ανανεωνεστε κιολας, οποτε οι καινουριοι δεν ξερουν τι εχει ειποθει απ τους παλιους οποτε αντε παλι απ την αρχη: τα ιδια επιχειρηματα, οι ιδιες απαντησεις και κανεις δεν γινεται σοφοτερος ή καλυτερος.Τρια πουλακια καθονταν δηλαδη.Επειδη βαριεμαι να γραφω κι αλλο θα πω εν κατακλειδι κατι απλο και συντομο.
οπότε έρχεσαι στα λόγια μου όλες οι θρησκείες έχουν γίνει από ανθρώπους και όσοι επικαλούνται την όποια επαφή και καθοδήγηση από τον οποιονδήποτε θεό λένε παπαρδέλες
quote:
Και ειπαμε... papariga forever!
τώρα αυτό που κολλάει;
τόσο χαζοχαρούμενος είσαι;;;
quote:
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι όσοι δεν ασπάζονται τον ορθόδοξο χριστιανισμό ότι πρέπει να είναι1)αρχαιόθρησκοι
2)προδότες της ελλάδα
Απλα, αυτο που σου λεω ειναι διαβασε την αιτιολογιση που δινουν οι ιδιοι για το πώς βγαζουν αυτα τα συμπερασματα.Αν δεν εχουν αιτιολογιση ή η αιτιολογιση που δινουν πιστευεις οτι δεν ειναι σωστη δειξε μας τα παραθεματα ωστε να σου πουμε την και εμεις την αποψη μας πανω σε αυτο.
Δεν μπορουμε να μιλισουμε γενικα γιατι το θεμα ειναι ειδικο(αφορει μονο αποψεις καποιων μελων του εσωτερινα και οχι του χριστιανισμου αυτου καθ'αυτου)
quote:
Νόμιζα ότι μιλάς με έναν συνομιλητή κι όχι με κάποια Λερναία Ύδρα
Το μηνυμα του Αθεου το διαβασες φιλτατε?Να υποθεσω οτι δε το διαβασες γιατι γραμματικη και αναγνωση πιστευω ξερεις
quote:
από τα λεγόμενα σου ο χριστιανός δεν έχει την νοημοσύνη να κρίνει τίποτα απλά θέλει να τοποθετήσει τον κάθε έναν στην παράταξη που είναι της μόδας
τώρα της μόδας είναι ο δωδεκαθεϊσμός άρα εκεί θα τοποθετηθεί ο κάθε ένας που δεν είναι χριστιανός αν αύριο γίνει της μόδας ο ωχαδερφισμός τότε αυτόματα ο χριστιανός θα τοποθετήσει εκεί όποιον έχει αντίθετη άποψη για τα θρησκευτικά ζητήματακάνοντας αυτή την τοποθέτηση πιστεύει(τριτο προσωπο... ενδιαφερον) ότι έτσι θα καταφέρει να αντλήσει αρνητικά από την παράταξη που έχει τοποθετήσει τον αντιφρονούντα και έτσι θα τον χτυπήσει με αυτά
το αποτέλεσμα είναι ασυγκράτητο γέλιο με φασουλήδες τους χριστιανούς που αφρίζοντας δίνουν σαν απάντηση το πόσο και τι γα...... ο δίας
στις ερωτήσεις
Αυτο δεν ειναι καθολου γενικο δηλαδη?Και η πλακα ειναι οτι στο επομενο μηνυμα λέει
quote:
δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας και δεν έβαλα καμία φώτο παπά ούτε με νοιάζει αν τον παίρνει και πως τον παίρνει
Ειδες τι συμπτωση.. και εγω ενας ειμαι!Και ουτε κ γω εβαλα καμια φωτο. Ειδες ομως παραξενο πραμα, Μιλουσες σε μενα αλλα απευθυνοσουν στους Χριστιανους... ταυτοχρονα ομως μιλουσες για τους χριστιανους αλλα δεν μιλουσες γενικα... μπερδευτηκα!
Τι ειστε εσεις ρε...
quote:
και όσοι επικαλούνται την όποια επαφή και καθοδήγηση από τον οποιονδήποτε θεό λένε παπαρδέλες
Κοιτα δεν μπορω να το επαληθευσω αυτο, αλλα αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι οι ανθρωποι που εχουν επαφη με το θεο δεν χρειαζεται να το πουνε, φαινεται απο μονο του.
quote:
Αυτο μου εμπνέει η προσωπικοτητα σου. Απλα. λεω κατι για να σπασω τη "σοβαροτητα" που παιρνει το θεμα μετα απο την εμφαση αυτων που εχω πει. Αν δεν το κανω ειναι σιγουρο οτι μετα θα αρχισεις να γραφεις για "αφροδεις" χριστιανους... αν καταλαβαινεις τι εννοω
quote:quote:
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι όσοι δεν ασπάζονται τον ορθόδοξο χριστιανισμό ότι πρέπει να είναι1)αρχαιόθρησκοι
2)προδότες της ελλάδα
Απλα, αυτο που σου λεω ειναι διαβασε την αιτιολογιση που δινουν οι ιδιοι για το πώς βγαζουν αυτα τα συμπερασματα.Αν δεν εχουν αιτιολογιση ή η αιτιολογιση που δινουν πιστευεις οτι δεν ειναι σωστη δειξε μας τα παραθεματα ωστε να σου πουμε την και εμεις την αποψη μας πανω σε αυτο.Δεν μπορουμε να μιλισουμε γενικα γιατι το θεμα ειναι ειδικο(αφορει μονο αποψεις καποιων μελων του εσωτερινα και οχι του χριστιανισμου αυτου καθ'αυτου)
quote:
Νόμιζα ότι μιλάς με έναν συνομιλητή κι όχι με κάποια Λερναία Ύδρα
Το μηνυμα του Αθεου το διαβασες φιλτατε?Να υποθεσω οτι δε το διαβασες γιατι γραμματικη και αναγνωση πιστευω ξερεις
quote:
από τα λεγόμενα σου ο χριστιανός δεν έχει την νοημοσύνη να κρίνει τίποτα απλά θέλει να τοποθετήσει τον κάθε έναν στην παράταξη που είναι της μόδας
τώρα της μόδας είναι ο δωδεκαθεϊσμός άρα εκεί θα τοποθετηθεί ο κάθε ένας που δεν είναι χριστιανός αν αύριο γίνει της μόδας ο ωχαδερφισμός τότε αυτόματα ο χριστιανός θα τοποθετήσει εκεί όποιον έχει αντίθετη άποψη για τα θρησκευτικά ζητήματακάνοντας αυτή την τοποθέτηση πιστεύει(τριτο προσωπο... ενδιαφερον) ότι έτσι θα καταφέρει να αντλήσει αρνητικά από την παράταξη που έχει τοποθετήσει τον αντιφρονούντα και έτσι θα τον χτυπήσει με αυτά
το αποτέλεσμα είναι ασυγκράτητο γέλιο με φασουλήδες τους χριστιανούς που αφρίζοντας δίνουν σαν απάντηση το πόσο και τι γα...... ο δίας
στις ερωτήσεις
Αυτο δεν ειναι καθολου γενικο δηλαδη?Και η πλακα ειναι οτι στο επομενο μηνυμα λέει
quote:
Ειδες τι συμπτωση.. και εγω ενας ειμαι!Και ουτε κ γω εβαλα καμια φωτο. Ειδες ομως παραξενο πραμα, Μιλουσες σε μενα αλλα απευθυνοσουν στους Χριστιανους... ταυτοχρονα ομως μιλουσες για τους χριστιανους αλλα δεν μιλουσες γενικα... μπερδευτηκα!Τι ειστε εσεις ρε...
quote:
και όσοι επικαλούνται την όποια επαφή και καθοδήγηση από τον οποιονδήποτε θεό λένε παπαρδέλες
Κοιτα δεν μπορω να το επαληθευσω αυτο, αλλα αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι οι ανθρωποι που εχουν επαφη με το θεο δεν χρειαζεται να το πουνε, φαινεται απο μονο του.
quote:
Αυτο μου εμπνέει η προσωπικοτητα σου. Απλα. λεω κατι για να σπασω τη "σοβαροτητα" που παιρνει το θεμα μετα απο την εμφαση αυτων που εχω πει. Αν δεν το κανω ειναι σιγουρο οτι μετα θα αρχισεις να γραφεις για "αφροδεις" χριστιανους... αν καταλαβαινεις τι εννοω
Τζέκιλ σε πάω!!![]()
![]()

quote:
Απλα, αυτο που σου λεω ειναι διαβασε την αιτιολογιση που δινουν οι ιδιοι για το πώς βγαζουν αυτα τα συμπερασματα.Αν δεν εχουν αιτιολογιση ή η αιτιολογιση που δινουν πιστευεις οτι δεν ειναι σωστη δειξε μας τα παραθεματα ωστε να σου πουμε την και εμεις την αποψη μας πανω σε αυτο.Δεν μπορουμε να μιλισουμε γενικα γιατι το θεμα ειναι ειδικο(αφορει μονο αποψεις καποιων μελων του εσωτερινα και οχι του χριστιανισμου αυτου καθ'αυτου)
δυο λαλούν και τρεις χορεύουν
γεια σου γιαννή;
κουκιά σπέρνω
quote:
quote: από τα λεγόμενα σου ο χριστιανός δεν έχει την νοημοσύνη να κρίνει τίποτα απλά θέλει να τοποθετήσει τον κάθε έναν στην παράταξη που είναι της μόδας
στις ερωτήσεις
Αυτο δεν ειναι καθολου γενικο δηλαδη?Και η πλακα ειναι οτι στο επομενο μηνυμα λέειquote: δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας και δεν έβαλα καμία φώτο παπά ούτε με νοιάζει αν τον παίρνει και πως τον παίρνει
Ειδες τι συμπτωση.. και εγω ενας ειμαι!Και ουτε κ γω εβαλα καμια φωτο. Ειδες ομως παραξενο πραμα, Μιλουσες σε μενα αλλα απευθυνοσουν στους Χριστιανους... ταυτοχρονα ομως μιλουσες για τους χριστιανους αλλα δεν μιλουσες γενικα... μπερδευτηκα!Τι ειστε εσεις ρε...
το σίγουρο είναι ότι εσύ δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα
απάντησα σε τρίτο πληθυντικό γιατί η απάντηση σου εκεί καθοδηγούσε
quote:
Τζέκιλ σε πάω!!
τέτοια γράφε και σε μερικά χρόνια θα παίρνουν τις δηλώσεις σου διάφοροι ανόητοι που θα έχουν σύνδρομο κυνηγημένου από πιστούς άλλων θρησκειών και θα λένε ότι οι χριστιανοί ήταν πούστηδες
quote:Δεν ξερω αν λειτουργει το ιεροδικειο και τι ειδους υποθεσεις εξεταζει , αυτο που ξερω ειναι οτι τετοιου ειδους φαινομενα ειναι πλεον στην ημερησια διαταξη , και αυτο που λεω ειναι οτι αυτοι οι τυποι πρεπει να αισθανθουν την λαϊκη κατακραυγη ... πρεπει να απομακρυνθουν απο τα καθηκοντα τους , κακην κακως ... οχι βεβαια να κρεμαστουν ... αυτα συνηθιζονταν στον μεσαιωνα και στο κυνηγι μαγισσων ... ασε τις κρυαδες ...
Αν και δεν είμαι παπάς να ξέρω πως λειτουργεί το πειθαρχικό σύστημα των ιερέων, ξέρω ωστόσο ότι υπάρχει ιεροδικείο, στο οποίο πάνε τα παρατράγουδα. Αλλά τι ακριβώς ζητάς να κάνουμε εμείς οι λαϊκοί επανάσταση και να τους κρεμάσουμε αυτούς που κάνουνε τέτοια;;
quote:Οχι βεβαια ... εγω δεν μιλω για την επουρανια "διαβιωση" αλλα για την επιγεια ... δεν μπορει δηλαδη ο ιερεας εν γνωση της ιερας συνοδου να ειναι "πορνος" και να λειτουργει χωρις να υποστει τις συνεπειες της επιγειας τιμωριας τροπον τινα .
Το "έξω οι πόρνοι απο τη βασιλεία του ουρανού", που γράφει ο Απόστολος Παύλος δε σου αρκεί;;;
quote:Δεν το γνωριζω το περιστατικο ... οπως και ναχει ομως ειναι αδοκιμο το παραδειγμα σου .
Έχεις ακούσει για τον καννίβαλλο που ήτανε προπερσι στη Γερμανία, και έτρωγε ζωντανό κομμάτι κομμάτι κάποιον άνθρωπο; Ξέρεις τι έγινε στη δίκη; Δεν μπορούσανε οι δικαστές να τον καταδικάσουνε, γιατί δεν υπήρχε σχετικός νόμος για καννιβαλισμό. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι οι Γερμανοί ανέχονται τον κανννιβαλισμό;;;;; Ε, όσο οι Γερμανοί είναι όλοι καννίβαλοι και τη βρίσκουνε να τριγυρνάνε ανάμεσα τους ελεύθεροι οι κανίβαλοι, τόσο ανέχονται και οι Χριστιανοί τους ομοφυλόφιλους ιερείς.
quote:Αυτη δεν ειναι η δικη μου λογικη , ειναι η δικη σου . Ενα μεμονωμενο περιστατικο δεν δεν αποτελει ισχυρον ερισμα για την δημιουργια νομικου πλαισιου . Το εργο που αναφερεις ειναι του Ψευδοαπολλοδωρου και ειναι βασισμενο στο "περι θεων" του original Απολλοδωρου και συμφωνα με τους ιστορικους περιεχει προς αυτο πολλες αντιφασεις
Εάν σε ρωτήσω να μου φέρεις νόμο που να απαγορεύεται στην αρχαία πόλη κράτος της Θήβας ο καννιβαλισμός, παραθέτωντας σου το απόσπασμα απο τη μυθολογία (ο μύθος που δραματοποιήθηκε απο τον Αισχύλο, το "επτά επι Θήβας") όπου ρουφάει ο Τηδεύς τα μυαλά του Μελάνιππου, μπορείς να μου βρεις τον σχετικό νόμο των Θηβών;;;Με τη δική σου λογική, εάν δε μου φέρεις το νόμο, θα πρέπει να συμπεράνω ότι οι Θηβαίοι ήτανε καννίβαλοι. Η Αθηνά δεν τον τιμώρησε τον Τηδέα, απλώς δεν τον ευνοούσε άλλο. Έτσι γραφει ο Απολλόδωρος.
quote:Οχι , αυτο ειναι σχημα λογου , μην μπερδευεσαι.
Είναι αυτό που λέμε: Να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
quote:Ο ιερεας οποιασδηποτε θρησκειας οφειλει να ειναι αμεμπτος οσο φορα τα ιερα αμφια της θρησκειας του ... παραλογο θα ηταν ν μην εχουμε αυτην την απαιτηση ...
Ο παπάς είναι άγιος την ώρα της Λειτουργίας, όπου βγαίνει με το θυμιατό και προσκυνάει τις εικονες εκτός απο αυτήν του Αρχ. Μιχαήλ. Όταν τελείωνει η λειτουργία είναι ένας απλός άνθρωπος. Δεν περιμένω εγώ απο τον παπά να είναι τέλειος σαν άνθρωπος. Σαν λειτουργός οφείλει να είναι τέλειος, όσο μπορεί, αλλά όχι σαν άνθρωπος. Αυτό θα ήτανε παράλογο να τα απαιτεί κάποιος.
quote:Δεν λεω για τον ιερεα , λεω για τον λαο ! Αν με τον ιδιο τροπο που προσκυνα τον Χριστο προσκυνα και τα λειψανα των αγιων , πραττει λατρευτικη εκδηλωση ... μπορει να μην υπαρχει επισημο τυπολατρικο αλλα υφισταται ... ο κοσμος λεει οτι ο αγιος Ραφαηλ εκανε θαυμα οχι ο θεος μεσω του Ραφαηλ κλπ . Τα πραγματα εχουν εκτραπει απο την φυσικη τους ροη αμα τη εμφανιση του χριστιανισμου ως θρησκεια ... και το κακο συνεχιζετε
Κάνεις λάθος, γιατί τα τροπάρια που λένε στους αγίους, όταν θυμιατίζουνε τις εικόνες ή τα λείψανα τους, λένε το "πρέσβευε υπερ ημών", δεν υπάρχει κάποια επίσιμη λατρευτική εκδήλωση απο μέρους της Εκκλησίας για αγίους. Εκτός και εάν εννοείς ότι πρέπει να υπάρχει κάτι σαν μια αστυνομία σκέψης. Να κάθεται ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ παπάς πάνω απο το λείψανο και να βλέπει αυτούς που προσκυνάνε τα λείψανα και να διαβάζει τη σκέψη τους, ώστε να καταλαβαίνει εάν εκείνη την ώρα ο πιστός προσκυνάει το θαύμα του Θεού, που είναι η διατήρηση ή η ευωδία του λειψάνου, δηλαδή τον Θεό τον ίδιο ή εαν προσκυνάει το κρανίο καθαυτό.
quote:Εν πρωτοις δεν μιλησα για τον Φαιδρο ... Οπλατωνας λεει οτι τον μυθο του Γανυμιδη τον "πλασαρησαν" καποιοι Κρητικοι ομοφυλοφιλοι για να αποκτησουν καποιο ειδος αλλοθι για τις δικες τους πομπες και στους Νομους [636c , 836c-e κ.α.] τιθεται ευθεως κατα της ομοφυλοφιλιας , ο δε Σωκρατης στο Ξενοφωντος Συμποσιον [VIII, 28-32] λεει το εξης :
Έλα τωρα "αιδως αργειοι"!! Έχω τον Φαίδρο με επιμέλεια του Θεοδωρακόπουλου. Πες μου σε ποιό σημείο εξηγεί για το μύθο και μετά το συζητάμε.
και εγω δε φημι και Γανυμήδην ου σώματος αλλά ψυχής ένεκα υπό Διός εις ΅Ολυμπον ανενεχθήναι, μαρτυρεί δε και τούνομα αυτού έστι μεν γάρ δήπου και Ομήρω γάνυται δε τ'ακούων, τούτο δε φράζει ότι ήδεται δε τ'ακούων έστι δε και αλλοθί που πυκινά φρεσί μήδεα ειδώς τούτο δ' αυ λέγει σοφά φρεσί βουλεύματα ειδώς, εξ ούν συναμφοτέρων τούτων ουχ ηδυσώματος ονομασθείς ο Γανυμήδης αλλ' ηδυγνώμων δηλαδη :
Εγώ επίσης υποστηρίζω ότι και ο Γανυμήδης μεταφέρθηκε στον ΅Ολυμπον επάνω όχι για την ομορφιά του σώματός του, αλλά για την ομορφιά της ψυχής του. Επιβεβαιώνει δε την γνώμη μου και το όνομά του, διότι και σε κάποιο χωρίον του Ομήρου υπάρχει γάνυται δε τ' ακούων τούτο δε σημαίνει "ευχαριστείται να τον ακούη" υπάρχει επίσης και κάποιο άλλο χωρίον του Ομήρου: πυκίνα φρεσί μήδεα ειδώς κι' αυτό πάλι λέγει "αυτός που είχε σοφές σκέψεις". Απ' αυτά τα δύο λοιπόν ο Γανυμήδης αφού πήρε τ' όνομα όχι ηδυσώματος αλλά ηδυγνώμων έχει τιμηθή μεταξύ των θεών
Μην πετατε μια κουβεντα ακριτα , επειδη ετυχε να την διαβασετε στον απολογητη ...
quote:Δεν ειναι απαραιτητο να γινουν δωδεκαθεϊστες , δεν ειπα κατι τετοιο ... αυτο που εχει σημασια ειναι οτι θα μαθουν την αληθεια ως εχει , οχι ως θελει το κατεστημενο να εχει ...
Ανοίγεις το θέμα της επικράτησης του Χριστιανισμού. Αλλά για να μείνουμε σε αυτό που λέμε, ακόμα και εάν σε 15 χρόνια γίνουνε όλοι οι Έλληνες 12θεϊστές, ωστόσο το ότι ο Χριστιανισμός είναι συνυφασμένος με την ιστορία του ελληνικού έθνους είναι δεδομένο.
quote:Το σωστο ... σωστο !
Τουλάχιστον έστω και εν μέρει συμφωνούμε σε κάτι.
quote:Λιγο απο δω ... λιγο απο ΄κει ... οχι φιλε μου αλλο υπολογισα να πεις ... το δουλοκτητικο καθεστως που επικαλεισαι ειναι ομοιο με το σημερινο ... ειναι ενα τεραστιο θεμα που δεν μπορει να συζητηθει εδω οπως και αυτο με τον Αρισταρχο (το οποιο σε αλλο θεμα το ειχαμε αναπτυξει) ... πες μου ομως , τι νομιζεις οτι πρεπει να δω στον Αριστοτελη , τι πιστευεις οτι ειπε ο πατερας των επιστημων , της ελευθεριας και του ορθου λογου ;
Δεν ξεπεράσανε το δουλοκτητικό σύστημα. Εάν το ξεπερνούσανε και με την τεχνολογία που είχανε, θα μπορούσανε να κάνουνε τη βιομηχανική επανάσταση ήδη απο αλεξανδρινής εποχής, και ούτε θα υποτάσσονταν ποτέ στους Ρωμαίους. Κι όταν λέω δεν το ξεπεράσανε, εννοώ μέσα στα μυαλά τους. Τι συνέβαλε σε αυτό;; Και η θρησκεία τους έβαλε και αυτή το χεράκι της, γιατί στο όνομα της κυνηγηθήκανε πρωτοπόρα μυαλά (βλέπε Αρίσταρχο) και χρησιμοποιήθηκε για να νομιμοποιηθεί ο θεσμός της δουλείας. Βλέπε τι γράφει ο Αριστοτέλης.
quote:Γιατι , ποια θρησκεια ειναι δομημενη και εδραιωμενη με αλλο τροπο ;
Δεν είναι κακό να κόβεις στα μέτρα σου μια θρησκεία;;; Η θρησκεία υποτίθεται ότι είναι αληθινή, εάν την κόβεις στα μέτρα σου και παραδέχεσαι κιόλας ότι την έχεις κάνει λάστιχο για να σου ταιριάξει, είναι σα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

Γράφεις:
"μια μετάφραση σε αυτά που γράφεις θα ήταν ότι καλύτερο για να βγάλω κάποιο νόημα...
...
δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας και δεν έβαλα καμία φώτο παπά ούτε με νοιάζει αν τον παίρνει και πως τον παίρνει"
Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ο μίστερ Μετριοφροσύνη, αλλά στη σελίδα 36 του θέματος "12 θεοί και Χριστιανισμός" ΚΑΤΕΒΑΣΕ ένα κείμενο με δήθεν αφορισμούς για τους Έλληνες. Το κείμενο που ΚΑΤΕΒΑΣΕ αν και ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΟ στα μέτρα αυτών που θέλουνε να το παρουσιάσουνε, ότι ΔΗΘΕΝ αφορίζει όλη την Ελληνική σκέψη, ωστόσο κάθισα και το μετέφρασα στην καθομιλουμένη μήπως και καταλάβει, τι λέει.
Ακόμα περιμένω να πάρει θέση ο μίστερ Αφανάτιστος για αυτό που ΚΑΤΕΒΑΣΕ απο τις γνωστές νεοπαγανιστικές σελίδες των ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 12θεϊστών. Γιατί το να αναπαράγει προπαγανδιστικό υλικό είναι δικαιωμά του, αλλά είναι και υποχρέωση του να παίρνει θέση σε αυτά που λέει.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
quote:
απάντησα σε τρίτο πληθυντικό γιατί η απάντηση σου εκεί καθοδηγούσε
Μα και εγω το ιδιο εκανα σε εσενα με τη δικια μου απαντηση, αυτην που αναφερεις στο παραθεμα... αλλα η δικια μου σας πηραξε! Τσιου τσιου..
quote:
δυο λαλούν και τρεις χορεύουν
γεια σου γιαννή;
κουκιά σπέρνω
Ας το παρουμε... και ΠΑΛΙ απ την αρχη.. Λες:
quote:
2)προδότες της ελλάδας
Απο πουθενα δε βγαινουν αυτα τα συμπερασματα με τις πληροφοριες που μας δινεις.Χαιρο πολυ χαιροπουλος δε θελει μυαλο.
Τωρα, για καποιους συγκεκριμενους αθεους μπορει να ισχυει για αλλους λογους εκτος της αθεϊας. Αυτους λοιπον τους λογους θα τους βρεις στα μηνυματα των χριστιανων που εκαναν την "κατηγορια".Κατανοητο τωρα? χαιρομαι.
γιατί στην αρχή λες
quote:
Απο πουθενα δε βγαινουν αυτα τα συμπερασματα με τις πληροφοριες που μας δινεις.
και μετα
quote:
για καποιους συγκεκριμενους αθεους μπορει να ισχυει για αλλους λογους εκτος της αθεϊας.
αποφάσισε αν μπορούμε να δώσουμε βάση σε αυτά που λέω η όχι
τωρα για το πως θα βρω απαντηση στα ερωτηματα μου
αυτό που λες δεν γίνετε γιατί αν μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα από τα λεγόμενα των χριστιανών που έκαναν την κατηγορία τότε δεν θα έκανα τις ερωτήσεις
quote:
Δεν ξέρω αν το κατάλαβε ο μίστερ Μετριοφροσύνη, αλλά στη σελίδα 36 του θέματος "12 θεοί και Χριστιανισμός" ΚΑΤΕΒΑΣΕ ένα κείμενο με δήθεν αφορισμούς για τους Έλληνες. Το κείμενο που ΚΑΤΕΒΑΣΕ αν και ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΟ στα μέτρα αυτών που θέλουνε να το παρουσιάσουνε, ότι ΔΗΘΕΝ αφορίζει όλη την Ελληνική σκέψη, ωστόσο κάθισα και το μετέφρασα στην καθομιλουμένη μήπως και καταλάβει, τι λέει.Ακόμα περιμένω να πάρει θέση ο μίστερ Αφανάτιστος για αυτό που ΚΑΤΕΒΑΣΕ απο τις γνωστές νεοπαγανιστικές σελίδες των ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 12θεϊστών. Γιατί το να αναπαράγει προπαγανδιστικό υλικό είναι δικαιωμά του, αλλά είναι και υποχρέωση του να παίρνει θέση σε αυτά που λέει.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Απο πουθενα δε βγαινουν αυτα τα συμπερασματα με τις πληροφοριες που μας δινεις.
Λεω το ιδιο πραμα με αλλα λογια.Ο,τι δηλαδη απο πουθενα δεν βγαινουν αυτα τα συμπερασματα δεδομενου οτι
quote:
για καποιους συγκεκριμενους αθεους μπορει να ισχυει αλλα για αλλους λογους εκτος της αθεϊας
Η αθεία αυτη καθ αυτη δε βγαζει στα συμπερασματα που αναφερεις.
Ξαναλεω λεω λοιπον και υποστηριζω την αρχικη μου τοποθετηση οτι το θεμα ειναι αστοχο και αν εχει στοχο αυτος ειναι μονο η υποβιβαση των χριστιανων του φορουμ.
Αναφερω για τα συμπερασματα των χριστιανων:
quote:
Αν δεν εχουν αιτιολογιση ή η αιτιολογιση που δινουν πιστευεις οτι δεν ειναι σωστη δειξε μας τα παραθεματα ωστε να σου πουμε την και εμεις την αποψη μας πανω σε αυτο.
Δεν μπορουμε να κρινουμε κατι που δεν βλεπουμε.
Πολύ ωραία τα 10 ροζέ ανθρωπάκια με τα ανοικτά στοματάκια.
Να στείλω τα δέκα μικρά αραπάκια απο το τραγούδι, να τους κάνουνε παρέα;;;;
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
ψυχικες δυναμεις:
-τριτο ματι
-τηλεπαθεια
-εποικοινωνεια με αλλα πλασματα
-ραβδοσκοπια
-διοραση
-αυρα και αυρικη οραση
-βαμπιρισμος
-εμπαθεια
-ψυχομετρια
-αστρικη οραση
δυναμεις του νου΅:
-οραματισμος
-φωτογραφικη μνημη
-δυαυγες ονειρο
-αυθηποβολες
-υπνωτισμος
και μια αναμειξη:
τηλεπαθητεικη επικοινωνια μεσω ονειρου
δημιουργικος οραματισμος
δημιουργεια ανθρωπισκου
ευχαριστω
ολοι για εναν και ενασ για τον εαυτο του
quote:
δημιουργεια ανθρωπισκου
Δηλ.;?;?
εντιτ: οπως και η φωτογραφικη μνημη, σιγα την δυνατοτητα, ολοι οσοι εχουμε πρωτευον συστημα το οπτικο (οι περισσοτεροι) την κατεχουμε.
Αν καποιος με πολλαπλες προσωπικοτητες θελει να αυτοκτονησει, θεωρειται κατασταση ομηριας?
Edited by - Cyclone on 30/12/2009 22:38:45
2)τι γνωριζεις για τον υπνωτισμο
3)η φωτογραφικη μνημη ειναι νοητικη δυναμη γιατι χρειαζεται εξασκηση του νου για πετυχει
Αν καποιος με πολλαπλες προσωπικοτητες θελει να αυτοκτονησει, θεωρειται κατασταση ομηριας?