- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν και απέραντη χωράει σ' έναν ανθρώπινο εγκέφαλο...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Μόνο μια διευκρίνηση για ένα θέμα που δεν κατάλαβες, όχι κακοπροαίρετα θέλω να πιστεύω. Εκεί που έγραψα ότι γνωρίζω πως θα μπω στον Παράδεισο, παρανόησες το ύφος μου. Έγραψα ακριβώς:
"Αλλά θα ήταν τελείως εγωιστικό κάτι τέτοιο από μέρους μου, θα ήταν σαν να προεξοφλούσα τον Παράδεισο, γνωρίζω ότι θα μπω μέσα σε αυτόν και απλά περιμένω".
Θα ήταν ΣΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ότι θα μπω στον Παράδεισο, θα ήταν εγωιστικό αν έλεγα πως γνωρίζω.
Εγώ προσωπικά ευχαριστώ τον Θεό που μου έδειξε τον δρόμο Του όταν ήδη βρισκόμουν σε περίεργα μονοπάτια (στανισμός, έλεγχος νου, πνευματισμός κλπ). Ευχαριστώ επίσης κι όλους εσάς που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε όσα έγραψα έστω κι αν διαφωνείτε.
Να πας στο καλό.
πες σ' αυτούς που σ' έστειλαν ότι εδώ χρειάζεται κάποιος που να γνωρίζει. Παπαγαλάκια έχουμε μπόλικα.
Υ.Γ. Απ' ό,τι διεπίστωσα γνωρίζω (και όχι μόνο εγώ) καλλίτερα από εσένα την θρησκεία σου. Επομένως πρέπει να έρθει κάποιος απ' τα ανώτερα κλιμάκια.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Τη θρησκεία μου δεν είσαι σε θέση να τη γνωρίζεις καλύτερα διότι δεν την βιώνεις. Ούτε καν την έχεις μελετήσει σοβαρά (όπως και πολλοί χριστιανοί είναι η αλήθεια).
Στον Χριστιανισμό κυριαρχεί η ανιδιοτέλεια και η ταπείνωση, η αγάπη προς τον πλησίον. Αυτό να θυμάσαι.
quote:
Στον Χριστιανισμό κυριαρχεί η ανιδιοτέλεια και η ταπείνωση, η αγάπη προς τον πλησίον. Αυτό να θυμάσαι.
Ξεχνιέται αυτό;;;
Αφού το βιώνουμε καθημερινά, τι λες τώρα;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Στον Χριστιανισμό κυριαρχεί η ανιδιοτέλεια
Ακριβώς το ίδιο λέει και το άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Εκκλησιαστική Παρέμβαση" της Ι.Μ. Ναυπάκτου, όπου προσπαθεί να δικαιολογηθεί η κατοχή των Mercedes και των Lexus της Μητρόπολης...
quote:
η ταπείνωση

Γιατί εμένα μου θυμίζουν στολισμένες λατέρνες;
quote:
η αγάπη προς τον πλησίον.

Καλά, αυτό είναι φανερό

macedon
ολα γυρω μας ειναι μια καλοστημενη απατη.με τις συζητησεις περι θρησκειων κ δογματων κ ενα σωρο αλλα κουτια που πανε να μας χωσουν μεσα,με η χωρις την θεληση μας, δεν βγαζει πουθενα.ο καθενας μας μοναχα ενα πραγμα εχει να κανει για να αισθανεται καλα σ'αυτη τη ζωη.ας ψαξει βαθια μεσα του για το φως της ψυχης.ας καταλαβει πρωτα ποιος ειναι κ τι ειναι,και να ειστε σιγουροι οτι θα τον οδηγησει στο σωστο δρομο η ψυχη.
ο ανθρωπος ειναι κοματι του "θεου" κ οτι κ να γινει θα ειναι παντα διπλα του καθ'ολη τη δειαρκεια παραμονης του στη γη.το κλειδι για την ψυχη ειναι η αγαπη κ η θετικη ενεργεια στη ζωη μας.οταν θελουμε κατι παρα πολυ κ το πιστευουμε αλλο τοσο,θα γινει.με καθαρη κ φωτεινη ψυχη,ολα γινονται.σεβαστειτε τους γυρω σας κ τη γη που πατατε.οσο "πληγωνετε" τους συνανθρωπους σας κ τη γη,αυτα επιστρεφουν πισω σε σας με καποιο τροπο.η ανωτατη υπαρξη που αποκαλουμε θεο,δεν τιμωρει ποτε.εμεις προσπαθουμε να βρουμε μια αιτια κ μια δικαιολογια για τις πραξεις μας.ειμαστε αποκλειστικα υπευθυνοι για τις πραξεις μας.απλα ο "θεος" μας δινει την ευκαιρια με τον ενα η με τον αλλο τροπο να δουμε τα λαθη μας κ οτι καθε εμποδιο ειναι για καλο.το χειροτερο πραγμα που προσωπικα αποριπτω παντελως στο "χριστιανισμο" ειναι ο φοβος.επαψα να ειμαι "χριστιανος" κ πιστεψτε με απελευθερωθηκα.δεν φοβαμαι μην "καω στην κολαση" κ ουτε αν θα παω τελικα στον "παραδεισο".η ψυχη ειναι αιωνια οπως κ ο δημιουργος,αρα το μονο που θα προσπαθω να κανω ειναι να σκεφτομαι το πως θα την φερω στο φωτεινο επιπεδο που της αξιζει.κ οχι να σπαταλαω ενεργεια κ να την αποδυναμωνω καθημερινα με τα ψευτικα κ στημενα που μου παρουσιαζει η τηλεοραση,οι εφημεριδες,το ραδιοφωνο κ οι θρησκειες.θετικη ενεργεια λοιπον κ αγαπη προς ολους.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
τωρα ειμαι 35.με αποτελεσμα να φαω τα μουτρα μου οσο δε παει.κ μετα απ'αυτο οσο κ να μη το θελεις,σκληραινεις,αλλαζεις.τωρα πλεον ξαναβρισκω τον εαυτο μου μετα απο πολυ κοπο κ ψαξιμο.θελησα να αφησω την ψυχη να με παει απο μονη της εκει που πραγματικα θελω.στο φως κ την αληθεια.με τον καιρο καταλαβα οτι δεν αξιζει να ταλαιπωρεις την ψυχη σου με ασκοπα κ χιλλιοειπωμενα πραγματα.αρα προσπαθεις να δινεις (εκει που πρεπει)λιγα κ καλα.κ οτι σε αγγιζει πραγματικα του δινεις λιγη σημασια παραπανω,γιατι ισως να ειναι αυτο που τελικα θα επιλεξεις να ακολουθησεις.
quote:
Ψηλός
Εγώ ξέρω πως η πηγή του φωτός είναι ο ήλιος.
Ποια είναι η πηγή του σκότους
Η πηγή του σκότους?
Μα ο θεός.
Απορώ Ψηλέ που το γνωρίζεις .
Αυτό αναφέρει ο Μωυσής στην γέννεση.
Αρχή αρχή ήταν ο θεός και το σκοτάδι. Έτσι δεν αναφέρει.
Τι το ψάχνεις?
Φως φανάρι .......
quote:
stellar
Πάντως δεν νομίζω να είναι τυχαίο το ότι όσο πιο πολύ απομακρύνονται οι άνθρωποι από τον Χριστό και τη διδασκαλία Του, τόσο αυξάνεται η ιδιοτέλεια η οποία ταυτίζεται με τον εγωισμό.
Πριν Χριστόν φαντάζομαι τι θα επικρατούσε,
Δηλαδή στην “χρυσή εποχή” του Περικλή, χαμός έεεε