- γιατί εξαφανίστηκε ο Κεραμμυδάς απο την tv? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Προφανώς πήρες ένα κομμάτι από καποιο πόστ μου, που άσχετο και ξεκάρφωτο από μόνο του δεν βγάζει κάποιος κάποιο νόημα...
Ναι, το βιβλίο όντως υπάρχει, είναι όντως του Λύττον, όντως γράφτηκε τότε, μιλαει για τη δύναμη Βρίλ και λέγεται "η επερχόμενη φυλή".
Και ???
Τι θέλεις να μας πείς ?
Τι θέλεις να μου πείς ?
Edited by - Vril on 24/06/2005 16:22:37
Ευχαριστώ.![]()
http://www.sacred-texts.com/atl/vril/index.htm
Τώρα όσον αφορά την «Δύναμη VRIL» και τους «VRIL-ΓΙΑ ; » (τα όντα της «Επερχόμενης Φυλής»), εγώ τουλάχιστον δεν μπόρεσα να εντοπίσω καμία αναφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία που να συνδέει τις λέξεις ΒΡΥΛ ή ΒΡΙΛ με το μυθιστόρημα του Lytton, όποιοι ερευνητές (Φουράκης; Πάλμος; Κεραμιδάς;) το κάνανε απλά βασίσθηκαν στην ηχητική ομοιότητα των λέξεων και καθόλου στο νοηματικό τους περιεχόμενο.
Πέραν αυτό όμως ομολογώ πως η ταύτιση της «δύναμης VRIL» ως ανάλογο του αρχαίου ελληνικού «Αιθέρα» είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πιθανή αφού ο Lytton φέρεται αναμεμιγμένος σε διάφορα εσωτερικά τάγματα που με τον «Α ή Β» τρόπο αναγνωρίζουν την ύπαρξη του τελευταίου.
Υ.Γ.
Επίσης (μιας και ακούω την λέξη «έρευνα» πολύ αυτό τον καιρό) η έκφραση «μα τον Κύνα» θεωρείται πέρα του Ραδαμάνθιου όρκου και παραφθορά του «μα τον Ζύνα» δηλαδή «μα τον Δια» από ορισμένους ερευνητές (Dodds, Oxford University).
Edited by - XD on 24/07/2005 07:58:16
Edited by - XD on 24/07/2005 08:07:25
Edited by - XD on 24/07/2005 08:41:52
για μια ακομη φορα εκανα αιτηση να γινω μελος στο κλαμπ σου.
ελπιζω να μην ξαναφαω πορτα....

Μπαινω και σ΄αυτο το θεμα γιατι μου αρεσει να παρακολουθω συζητησεις και να εκφερω που και που τις αποριες μου ή τις αποψεις μου (η οποιες δεν ειναι ποτε σταθερες...μεγαλωνωντας μαθαινω παντα). Εχω διαβασει αρκετους δεκαδες συγγραφεις ξενους και ελληνες, αντιθετες θεωριες, διαφορετικους τροπους προσεγγισεις γεγονοτων, αλλα δεν εγινα ποτε οπαδος καμμιας θεωριας. Τις εξεταζω παντα κατω απο το πρισμα των πραγματικων γεγονοτων που εξελιχθηκαν ή εξελισονται.
Αυτος ο προλογος για να μην μου κολλησετε καμμια σταμπα, οπως πηγε να κανει καποιος τελευταια.
Θα κανω την εξης χαζη και παιδικη ερωτηση (σαν κοινος θνητος), προς ολους αυτους που τρεφουν ισχυρα αισθηματα αγαπης για την ιστορικη τους κληρονομια και τους προγονους τους και αισθανονται περηφανοι που ειναι απογονοι αυτων και ονομαζονται Ελληνες και οι ιδιοι:
Γιατι αισθανεστε περηφανοι για μια κληρονομια που δεν ειναι ελληνικη, που δεν την δημιουργησαμε εμεις οι Ελληνες, αλλα μας την εδωσαν καποιοι Σειριοι ή απο τον αστερισμο του Κυνος ή της Αφροδιτης ή του Αρη;
Αυτο δεν ειναι κλοπη πνευματικων δικαιωματων;
Γιατι δεν βροντοφωναζετε οτι ειστε περηφανοι που ειστε Σειριοι;
Αφου εχετε τοσο λιγη εμπιστοσυνη στους ανθρωπους της γης που κατοικουν εκατονταδες χιλιαδες χρονια εδω;
aa
quote:
Εδώ υπάρχει ολόκληρο το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή:
http://www.sacred-texts.com/atl/vril/index.htm
Ευχαριστώ για την παράθεση και την πληροφορία
quote:
Τώρα όσον αφορά την «Δύναμη VRIL» και τους «VRIL-ΓΙΑ ; » (τα όντα της «Επερχόμενης Φυλής»), εγώ τουλάχιστον δεν μπόρεσα να εντοπίσω καμία αναφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία που να συνδέει τις λέξεις ΒΡΥΛ ή ΒΡΙΛ με το μυθιστόρημα του Lytton, όποιοι ερευνητές (Φουράκης; Πάλμος; Κεραμιδάς;) το κάνανε απλά βασίσθηκαν στην ηχητική ομοιότητα των λέξεων και καθόλου στο νοηματικό τους περιεχόμενο.
Συμφωνώ απόλυτα, όσο και ώς προς το πρώτο σκέλος και πολύ περισσότερο, που κατά την άποψή μου, οι "ερευνητές" παραποιούν συχνά έννοιες, οδηγούμενοι είτε από επιπόλαιη και επιφανειακή "μελέτη" των θεμάτων είτε από υπολογισμένα κερδοσκοπικά κίνητρα, που θέλω να πιστεύω οτι σπανίζουν πζι στην εποχή μας.
quote:
Πέραν αυτό όμως ομολογώ πως η ταύτιση της «δύναμης VRIL» ως ανάλογο του αρχαίου ελληνικού «Αιθέρα» είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πιθανή αφού ο Lytton φέρεται αναμεμιγμένος σε διάφορα εσωτερικά τάγματα που με τον «Α ή Β» τρόπο αναγνωρίζουν την ύπαρξη του τελευταίου.
Συμφωνώ απόλυτα. Και σε σχεδόν κάθε "αρχαία" μυθολογία υπάρχει καποια τέτοια "αντιστοίχιση". Κάτι ανάλογο βρήκα και στην αρχαία γερμανική μυθολογία. Να έχει σχέση η Υπερβορέα ?
quote:Ενδιαφέρουσα η άποψη, αν και δεν την έχω ξαναακούσει. Πάντως, την θεωρώ πιθανότερη και λογικότερη, από το να την θεωρεί κάποιος ΑΠΟΔΕΙΞΗ οτι καταγόμαστε από το άστρο του Σείριου -που το να κατοικείται άστρο παραβαίνει ότι θεωρούμε αποδεκτό επιστημονικά !
Υ.Γ.
Επίσης (μιας και ακούω την λέξη «έρευνα» πολύ αυτό τον καιρό) η έκφραση «μα τον Κύνα» θεωρείται πέρα του Ραδαμάνθιου όρκου και παραφθορά του «μα τον Ζύνα» δηλαδή «μα τον Δια» από ορισμένους ερευνητές (Dodds, Oxford University).
Με εκτίμηση σε σοβαρό συνομιλητή,
ο κακός Βρίλ