- ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ.Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗ,ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΙΚΑΝΗ
ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ
ΠΛΗΞΕΙ ΣΦΟΔΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟ.
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΟΧΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο
ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ.
quote:
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ
Οντως ΠΑΝ. Αν και ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος για τίποτα.
Η μοναρχία συμπλήρωσε τον κύκλο της. Ο ρόλος της είναι καθαρά διακοσμητικός. Οι σκοτεινές δυνάμεις που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη εχουν βρεί διαφορετικούς διαχειριστές για τα σχέδια τους.
Τώρα ο ρόλος που θα παίξει ο ερχομός του θα είναι αντάξιος του χαρακτήρα του καθώς και του παρελθόντος του.
Οπωσδήποτε βέβαια υπάρχουν πολιτικοί, και πολίτες νοσταλγοί της μοναρχίας και θα προσπαθήσουν να τον εντάξουν σε κάποιο πολιτικό στερέωμα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Ο ιδιος πιστεύω οτι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική.Αυτό είναι σίγουρο...
quote:
ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ 30+ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ;
ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ο κύριος Γκλυχξμπουργκκ είχε μαζέψει πάμπολλα λεφτά από όταν ήταν βασιλιάς της Ελλάδος και δεν έχει ανάγκη να δουλέψει. Έχει κάνει και επενδύσεις σε πετρελαιοπηγές. Επίσης θεωρώ πως είναι γελοίο αυτό που κάνουν ορισμένοι να συγκρίνουν τον βαυαρό με βασιλιάδες της αρχαίας Ελλάδας, την στιγμή που ο Βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης όχι μόνο δεν είχε κανένα παραπάνω δικαίωμα αλλά πήγαινε και πρώτος στην μάχη. Άσε που ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος αρνήθηκε να φύγει παρόλο το βασίλειος της Πελλοπονήσου που του έταζε ο Μωάμεθ και έπεσε πολεμώντας, (κατά την παράδοση έχει μαρμαρώσει και θα ξαναξυπνήσει κάποτε), ενώ ο Γκλύχξμπουργκκ την περίοδο του Αττίλα έκανε την κότα.
Αλήθεια αν δεν έχει ακόμα βασιλικές βλέψεις ο βαυαρός, γιατί στις πινακίδες του αυτοκινήτου του έγραφε K13GRE δηλαδή Κωνσταντίνος ο 13ος Βασιλεύς των Ελλήνων;
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
quote:
Αν όντως ευσταθεί, πως εξηγείς αυτή την συμπεριφορά;
Ναί oldtiger.
Θα γίνω πιο σαφής και χαίρομαι σε απασχόλησε η παρατηρησή μου.
Παρατηρώ τις περιοδείες του τέως. Καθώς και την συμπεριφορά του.
Θα μιλήσω αργότερα για την συμπεριφορά του.
Στις περιοδείες του σχεδόν ολοι για να μην πώ ολοι πολίτες, μαγαζάτορες, παπαροκάδες , γίνομαι αντιληπτός... ευελπιστούν σε μια χειραψία ειδικά με τον τέως.. καλώς ήλθατε... πότε θα μας έρθετε..
ακόμα και κάποιοι .. πολλοί ... που δηλώνουν οτι έχουν πειραχτεί στο παρελθόν απο τη μοναρχία και το εχουν δηλώσει αυτό... τον αντιμετώπισαν με ενα χαμόγελο... Δεν μιλάω για αυτούς που χεστήκανε πάνω τους που τον είδαν. Μιλώ για ανθρώπους που δεν του ειχαν ιδιαίτερη εκτίμηση. Στη θέα του πρώην βασιλιά... δεν ξέρω γιατί
τώρα θέλετε να παίζει ρόλο ο τίτλος... η οψη του... ο τρόπος που συμπεριφέρεται... ο τρόπος που κλαίγεται... εκαναν πολλούς να αναρωτηθούν .. και να ξεχάσουν την προιστορία του.
Εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που εκφράζεται.
Και θέλω να το σχολιάσουμε.
Οι περισσότερες απαντήσεις που δίνει δεν αρμόζουν σε εναν πρώην βασιλιά.
Αναφέρω παραδειγματικά... ενα σπιτάκι για να μείνω....
... παρατήρησα οτι δεν φοράτε κράνη... γενικά αοριστίες.. σου δίνει την εντύπωση οτι κάτι δεν πάει καλά και λές ή δεν ξέρει ελληνικά, ή είναι κουτός.
Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πεί οτι υποκρίνεται.
σύμφωνα με αυτά που έχω δει στην τηλεόραση, όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ολοι τρέχουν να τον χαιρετήσουν.
Για τους αντιβασιλικούς που αναφέρεις, ότι και αυτοί τον αντιμετωπίζουν με χαμόγελο δεν ξέρω. Προφανώς έχεις στοιχεία για να αναφέρεις κάτι τέτοιο.
Αρα κατά την προσωπική μου άποψη τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
α) Πρόκειται για μία καλοστημένη παράσταση από τον τέως
β) το Ελληνικό ασυνείδητο είναι βαθύτατα ποτισμένο με την Βασιλεία και οι περισσότεροι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο και
γ) Ψάχτε για μεταφυσικές εξηγήσεις

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Γιατί το θέτεις έτσι
quote:
αν συνεχίσουμε οι ήδη συμμετέχοντες τότε μας βλέπω να πληγωνόμαστε και να αναλωνόμαστε σε ύβρεις τύπου ΑΙΟΝ
Ο ΑΙΟΝ αποτελεί εξαίρεση. Κάπου βρίσκει τις ατάκες του στο google
και τις αμολάει για να προκαλέσει, με την ιδιότητα οτι είναι ο μοναδικός που εκφράζεται με τον τρόπο αυτό. Δεν εχει προσωπική εσωτερική αναζήτηση. Είναι δε ο πλέον αναρμόδιος μέχρι στιγμής ωστε να ασχοληθεί με το θέμα αφού δεν σέβετε τους συνομιλητές του και τους αποκαλεί ``χιμπατζήδες``.
Τώρα σε οτι αφορά το οτι
quote:
Oτι και να κάνει εξακολουθεί να ακολουθείτε από κολαούζους αυλικούς καιαμόρφωτους αν κρίνω από τον λογιστή του...
Νομίζω οτι δεν είναι ολοι αμόρφωτοι. Το στύλ τους είναι μια και κανείς υγιείς νούς δεν μπορεί να ταυτιστεί με τη μοναρχία..
Εχω δεί σε ταβέρνες .. σε σπίτια .. φωτογραφίες του τέως λατρεύοντας τον σε τριτοκοσμική βάση. Οι ανθρωποι αυτοί δυστυχώς ανήκουν .. ολοι στην κατηγορία που αναφέρω.
quote:
ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ 30+ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Τίποτα Μιχαήλ στηριζόταν σε βοήθειες ... γενικά..
Μήν κρίνεις απο τις λιμουζίνες ή τα απλόχερα κουβανταρλίκια.
Τώρα οσο αφορά τις πετρελαιοπηγές??
Πέστε μου που τις πουλάνε να αγοράσω και εγώ.
Οσο για το Κ13 δεν παίζει κανένα ρόλο.
Αν και θα το σχολιάσουμε το ψάχνω.
Κ13GRE = Κωνσταντίνος ο 13ος Βασιλεύς των Ελλήνων
quote:
γ) Ψάχτε για μεταφυσικές εξηγήσεις
Εδώ είμαστε oldtiger.
Ο Ελληνας ξέρει καλά οτι δεν είναι δουλοπρεπής.
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι εχω βρεθεί και εγώ στις περιοδείες του επαγγελματικά... και η αμηχανία που νοιώθει κανείς αντικρύζοντας τον ..μόνον τον ιδιο το διευκρινίζω...σε κάνει να λησμονείς το παρελθόν.
Αυτό με φοβίζει.. μου δίνει την εντύπωση οτι κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν.
Τώρα woolffaced μην βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα.
Συγκρίνω τον τέως με τους αρχαίους Ελληνες βασιλείς αλλά τις αρμοδιότητες των αρχαίων με τους σημερινούς.
Οσο για το Κ13 δεν το εχω προσέξει. Μπορεί να εχεις δίκιο.
quote:
Νομίζω ότι απάντησα παραπάνω αλλά ή μερικοί δεν διαβάζουν ή δεν τους συμφέρει να δαιβάζουν.
Κ13GRE = Κωνσταντίνος ο 13ος Βασιλεύς των Ελλήνων
Κακίες woolffaced?
Ας είναι. Καλοπροαίρετες ομως ετσι??![]()
Δεν ειχα προσέξει το gre. Μάλλον έτσι είναι.
Αν και δεν τον συμφέρει να κάνει τέτοιες επιδείξεις.
Οπως είπα τα χαμόγελα για την επιστροφή του βασίζονται στην ελληνική νοοτροπία. Ενα λάθος του και τα χαμόγελα θα κοπούν.
Μία ερώτηση ομως woolffaced μία ερώτηση οχι μόνο σε σένα.
Ας υποθέσουμε τον συναντάς στο δρόμο ή αναγκάζεσαι να συνεργαστείς μαζί του. Πως θα τον αντιμετωπίσεις?
Και πως θα σου φαινόταν η εμπειρία μιας συνάντησης με τον τέως πρίν απο 20 χρόνια?
Εδώ έχω γνωρίσει από κοντά πολιτικούς και πολιτικάντες και δεν αισθάνθηκα ότι ήταν ανώτεροί μου σε αυτόν θα κολλήσω?

Εκτός αν είσαι τόσο άνετη.
Ξέρεις ο έχων την εξουσία αν και παλιός φίλος σε κάνει να μην νοιώθεις άνετα. Προσωπική εμπειρία.
Τώρα εντάξει εσύ ..
Αν είσαι απο αυτούς ομως που διατυμπανίζουν ..
quote:
άποψη μου είναι να βάλουμε τον τέως κοκ-άνθρωπο σε μια γυάλα στο σύνταγμα και όποιος Έλληνας έχει νεύρα να περνάει και να του ρίχνει μια φάπα
Ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν??
Ενας λέω ενας δεν θα βρεθεί... γιατί μέχρι στιγμής δεν εχω δεί κανέναν.
Εκτός απο ορισμένους δημοσιογράφους που εχουν την πυγμή .. φυσικά οχι να τον σφαλιαρώσουν αλλά να του κάνουν καίρια ερωτήματα που να τον αφήνουν άναυδο.
quote:
τελικά μάλλον είσαι ο Ζαμπούνης...
Απο τον τρόπο που μιλάς φαίνεσαι bon viver
ΑΙΟΝ
θα σε παρατηρήσω ακόμα μια φορά γιατί δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Δεν συνηθίζω να σχολιάζω λάθη ορθογραφικά που κάνουν χρήστες γιατί και εγώ κάνω λάθη.
Καλό θα είναι ομως οταν δεν ξέρεις κάτι να μην το αναφέρεις.
Στην περίπτωση αυτή θα εννοείς μάλλον ``bon viveur`` και οχι bon viver.
Απο που συμπεραίνεις οτι είμαι bon viveur αν φυσικά εννοείς αυτό και αν ξέρεις τί σημαίνει.
Δεν μπορείς να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα για κάποιον απο τον τρόπο που εκφράζεται αν δεν τον ξέρεις. Ειδικά αν δεν ξέρεις ποιός είναι, τι δουλειά κάνει, το κατά πόσο εργάζεται.
Θα σου απαντήσω ομως για να σου ικανοποιήσω την περιέργεια.
Είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία, μεγαλύτερος απο μεσήλικας.
Εργάζομαι πάνω απο 35 χρόνια επι 12ώρου βάσεως.
Το bon viveur δεν ταιριάζει οπως και να το μεταφράσω στον τρόπο που ζώ.
Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν με τον χαρακτηρισμό σου δεν θα πρέπει να με συγκρίνεις σαν bon viveur με την καλή εννοια (καλοζωιστής)αλλα με την εννοια του τέως σαν bon viveur. Δηλαδή χαραμοφάης.
Εξηγήσου τι εννοείς και πρόσεξε τι θα πείς.
Edited by - allzzaro on 16/09/2003 23:38:17
Τι να κάνουμε, τα έχω ξεχάσει τα ρημάδια...
Εννοούσα οτι είστε ένας κύριος με καλούς τρόπους που μας κάνετε να διασκεδάζουμε με το γεγονός οτι ασχολείστε με το γέννημα σκύλας (η μάνα του σκύλα δεν ήταν?) ΚΑΙ ΚΑΛΑ απο ένα αόριστο ενδιαφέρον που δικαιολογείται απο το οτι όταν τον είδατε σας έπιασε αμηχανία και επειδή επιασε εσας αμηχανία φοβηθήκατε μην πιάσει και όλη την Ελλάδα ...
Βέβαια αλλιώς το ξεκινήσατε το θέμα ...
quote:
Eδώ και καιρό παρακολουθούμε το δράμα ενός ανθρώπου που έτυχε να γεννηθεί βασιλιάς.Μιλώ για τον Κωνσταντίνο τον τέως βασιλιά της Ελλάδας.
Ο άνθρωπος αυτός φίλοι μου εδώ και χρόνια αναζητά ενα όνομα και μία πατρίδα. Ζητά να ερθει στη χώρα οπου γεννήθηκε αυτός καθώς και οι προγονοί του και του δηλώνεται ``ανεπιθύμητος``.
Ανεπιθύμητος σε μία χώρα που κάποτε ήταν βασιλιάς και μετά απο τόσα χρόνια κατάφερε να έρθει κερδίζοντας το Ευρ. Δικαστήριο και διεκδικώντας μια τεράστια περιουσία.
Νομίζω οτι είναι ενα θέμα αξιο προς συζήτηση μια και υποστηρίζει οτι ``γιατί να μην εχω και εγώ ενα όνομα, μία πατρίδα``.
Οι επισκέψεις του στην Ελλάδα γίνονται κάθε τόσο ολο και πιο συχνές και μάλλον βρήκε ενα όνομα. Το Κωνσταντίνος ΝΤΕ ΓΚΡΕΤΣΙΑ.
Ισως λοιπόν κάποτε τον συναντήσουμε στους δρόμους της Αθήνας. Πρόσωπο με πρόσωπο.
και αλλιώς μας τα λέτε τώρα... αλλά τι ξέρω εγώ να πώ μπροστά σε ολόκληρο ΖΑΜΠΟΥΝΗ !!!
Τέλος πάντων κύριε Ζαμπούνη μου κάντε την δουλειά σας και μην ενοχλείσται απο κοπρίτες σαν και εμένα...
εγώ ότι μου'ρθει λέω...
quote:
Τέλος πάντων κύριε Ζαμπούνη μου κάντε την δουλειά σας και μην ενοχλείσται απο κοπρίτες σαν και εμένα...
Το ευτύχημα με σένα καραγκιοζάκο είναι οτι με εβγαλες απο τον κόπο να σε χαρακτηρίσω ΚΟΠΡΙΤΗ αφού αναγνωρίζεις και απο μόνο σου.
Μάθε να μιλάς και να συζητάς και μείνε μακρυά μου.
Αυτό συμβαίνει σε πολλά τόπικ και δημιουργούνται πολλά προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν κανονισμοί.
Οπως και να το κάνω το ανοιξα εγώ και αν το πολιτικοποιείται εσεις αναγκάζομαι να απαντήσω.
Γιατί να κατηγορούμαι εγώ οτι το πολιτικοποιώ.
Δεν μπορεί λοιπόν ενας ή δύο να ανακόπτουν τη συζήτηση προσβάλλοντας τους συνομιλητές και να τους κολλούν ΛΟΓΟΤΥΠΑ.
Και αλλοι αντιδρούν στο θέμα ΚΟΣΜΙΑ ομως.
Τι να σας πώ. Μετά το συμβάν για να μην τον βρίσω χειρότερα ή του ρίξω καμμιά σφαλιάρα καλύτερα θα είναι ή να το συνεχίσετε μόνοι σας
ή να το κλειδώσουν οι αρμόδιοι.
Σας ζητώ ταπεινά συγνώμη για την αναστάτωση.
allzzaro