ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΡΟΣΛΙΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΤΟ ΡΟΣΛΙΝ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ramoglou31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
OannesΜέλος
26/09/2003, 00:52:43
quote:
O Oannes θα μας πει για τους τσιγγάνους

Από όσα έχω διαβάσει κι έχω δει, κυρίως μέσα από το internet (δυστυχώς ακόμα δεν τα έχω καταφέρει να πάω), ένα γλυπτό που υπάρχει κατά κόρον μέσα στο ναό είναι αυτό που απεικονίζει τον λεγόμενο «πράσινο άνθρωπο». Αυτό το καθαρά παγανιστικό σύμβολο συμβολίζει ταυτοχρόνως την ικανότητα για μεγάλη καλοσύνη αλλά και μεγάλη διαβολικότητα. Η πασίγνωστη ιστορία του Ρομπέν των Δασών έλκει την καταγωγή της από το θρύλο των «πράσινων ανθρώπων» και ήταν από τα πιο δημοφιλή θέματα στις θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Σκοτία τον 15ο αιώνα, κυρίως από θιάσους που αποτελούνταν από τσιγγάνους.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

old tigerΜέλος
26/09/2003, 09:17:46
Kαλημέρα σε όλους,
Το χωριό του Rosslyn βρίσκεται 7 μίλια νότια του Εδιμβούργου και είναι ένα πανέμορφο χωριό, με όμορφα περιποιημένα σπίτια. Ο δρόμος όπως έρχεται από το Εδιμβούργο, σχηματίζει ένα γάμα, κατά μήκος του οποίου είναι χτισμένα τα σπίτια. Ακριβώς στην γωνία αυτού του Γ, συνεχίζει ένας μικρός δρόμος και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων είναι το παρεκκλήσι. Απ’έξω δεν φαίνεται τίποτα, καθώς το περιβάλλει ένας υψηλός τοίχος.

Οπως ανέφερε και η φίλη Μάρα, κάτω από το παρεκκλήσι υπάρχουν δύο νεκροταφεία. Επειδή έφθασα στον τόπο περίπου 1 ώρα πριν ανοίξει για το κοινό, πήγα μία βόλτα μέσα στα νεκροταφεία. Πράγματικά η αίσθηση ήταν τρομερή.
Ο τόπος ήταν τρομερά ενεργειακός και φωτεινός. Υπήρχε μία τρομερή ηρεμία και πραγματικά ένιωθες την φύση δίπλα σου. Σαν αίσθηση μου θύμισε πάρα πολύ τον τόπο του Θησείου στην Αθήνα.

Το παρεκκλήσι βέβαια δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Είναι όντως ένας ιδιαίτερος τόπος, με πολλά περίεργα αγάλματα και ίσως ακόμα πιο περίεργη ιστορία.
Σήμερα γίνονται διάφορα έργα συντήρησης στο ναό, οπότε δεν έχει την εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ολόκληρος ο ναός είναι σκεπασμένος για να προστατεύεται από την βροχή, αλλά το καλό είναι ότι οι Σκωτσέζοι έχουν δημιουργήσει διαδρόμους με σκαλωσιές, οπότε ανεβαίνεις και βλέπεις τον ναό από επάνω. Έτσι έχεις μία διαφορετική οπτική θέαση του ναού.
Πέραν του κυρίου ναού, υπάρχει και ένα υπόγειο δωμάτιο το οποίο είναι ανοικτό στους επισκέπτες. Στους τοίχου υπάρχουν διάφορα σύμβολα σκαλισμένα (πεντάλφες, διάφοροι κύκλοι κλπ), που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σχετικά πρόσφατα. Ανακάλυψα όμως ότι δεν ήταν καθόλου πρόσφατα και πρέπει να χρονολογούνται κάπου κοντά στην εποχή που κατασκευάστηκε ο ναός.

Εκτός του ναού υπάρχει μουσείο, όπου κανείς μπορεί να δει πολλά τεκτονικά αντικείμενα της οικογένειας St Clair, αλλά και μία έκθεση που αφορά τους Τσιγγάνους.

Αυτά τα γενικά για τώρα, γιατί δυστυχώς υπάρχει τρομερή πίεση χρόνου...

Τις φωτό δεν τις έχω ξεχάσει...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

26/09/2003, 09:31:57
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΩ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤE ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΘΕΝΤΩΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΜΙΤΕΛΗ ΝΑΟ.

ΜΗΠΩΣ Ο ΝΑΟΣ PREPEI ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ????
ΜΗΠΩΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ???

ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ?? (ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ)

ΦΙΛΕ Spiral ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η περίτεχνη κολόνα που μας δείχνει πιο πάνω η φωτογραφία είναι η κολόνα Boaz, ή «η κολόνα του πρωτομάστορα» ενώ ανάλογης ομορφιάς -και διαφορετικής εμφάνισης- είναι η κολόνα Jachim, ή «η κολόνα του μαθητή» (μπορεί και να προτιμάτε «στήλη» αντί για «κολόνα»).

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΟΙ ΣΤΗΛΕΣ)ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣ ΜΥΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. (ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ)
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΙΛΕ Oannes (ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. (Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΦΥΣΗ - ΔΡΥΙΔΕΣ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

MaraΜέλος
26/09/2003, 10:49:51
Οπως αναφερθηκε και πιο πανω δεν ειναι μονο το παρεκκλησι αλλα γενικα ολο το χωριο που εχει μια ιδιαιτερη ηρεμια. Θυμαμαι ενα χωριο, με ελαχιστη κινηση, με κλασικα σπιτια Αγγλικου τυπου και με κατοικους ιδιαιτερα φιλικους και εξυπηρετικους!

Η σχεση του μερους με ανθρωπους που αναζητουσαν την γνωση ειναι γεγονος - φαινεται πεντακαθαρα πλεον απο τα παραπανω λεγομενα...
Μεχρι και σημερα παρολο που το χωριο ειναι πολυ μικρο η συνεισφορα του ειναι τεραστια καθως ακομα και σημερα με τον δικο του τροπο προσπαθει να κανει το χρεος του απεναντι στην γνωση.
Με πιο τροπο??
Στο Ροσλιν σημερα υπαρχει Ινστιτουτο Ροσλιν με μεγαλη συνεισφορα στον κοσμο της γενετικης, της βιο-τεχνολογια, στην μελετη ζωων, λαμβανοντας καθε χρονο μεγαλα ποσα απο διαφορα "πηγες" για τις μελετες τους. Αποδειξη των γνωσεων που εχουν? Ο πειραματισμος πανω στην κλωνοποιηση και το αποτελεσμα: η πασιγνωστη σε ολους μας Dolly!!!!!

Τυχαια ολα? Ο καθενας ας κανει τις σκεψεις του

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

SpiralΜέλος
26/09/2003, 13:59:07
Τυχεροί εσείς που επισκεφθήκατε το Rosslyn.

Αγαπητέ Avatar, o ναός δεν είναι ημιτελής και όταν λέμε "ναός" εννοούμε όχι χριστιανικό, αλλά τελετουργικό - μυητικό, συν την ενδεχόμενη χρήση ως μέρους φύλαξης πολύτιμων στοιχείων.

Ποια είναι τα πολύτιμα στοιχεία; Από θρησκευτικά έγγραφα μέχρι -για τους πιο ευφάνταστους- ακόμα και η Κιβωτός της Διαθήκης και το Άγιο Δισκοπότηρο. Φυσικά, τα δυο τελευταία έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου και δεν ξέρουμε αν καν υπήρξαν, πιθανώς η σημασία τους να είναι καθαρά αλληγορική. Επιπλέον, άλλοι ερευνητές τα έχουν... εντοπίσει σε άλλα σημεία του ορίζοντα.

Στο Rosslyn, πλάι στο κυρίως κτίσμα υπάρχει και μια κρύπτη (πιθανώς να χρησίμευε για μυήσεις) η οποία παλιότερα ήταν απροσπέλαστη και τώρα είναι επισκέψιμη. Σήμερα γίνονται έρευνες, με τη χρήση μάλιστα εξελιγμένων μέσων, που ακόμα δεν έχουν αποδείξει τίποτα. Άλλωστε μιλάμε για... έγκατα (το κτίσμα έχει πολύ βαθιά υπόγεια) που ίσως να μην τα ανιχνεύει εύκολα η σύγχρονη τεχνολογία.
Είναι βέβαια το σημείο όπου και λογικά αλλά και παραδοσιακά θα πρέπει να είναι κρυμμένα τα όποια κρυμμένα, αφού πρόκειται για το αντίστοιχο σημείο του Ναού του Ηρώδη (Σολομώντα) στην Ιερουσαλήμ όπου, την τελευταία στιγμή πριν την καταστροφή του, εικάζεται ότι ασφαλίστηκαν τα ιερά κειμήλια. Εκεί θεωρείται ότι έψαχναν και οι μυστηριώδεις Ναΐτες.

Δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι υπόθεση (από υποθέσεις πάντως πάμε καλά). Για παράδειγμα, αν κάποιοι λίγοι και καλά πληροφορημένοι γνώριζαν ότι στα υπόγεια του Ναού της Ιερουσαλήμ κρύβονταν πράγματα εξαιρετικής αξίας, περίμεναν τους Ναΐτες για να τα ξετρυπώσουν; Δεν μπορούσαν να έχουν ψάξει ήδη; Ποιος ξέρει.

Η σκέψη που έκανες, φίλε Avatar, ως προς τα τελετουργικά, φαίνεται να ισχύει. Σύμφωνα με... τα συμπεράσματα των υποθέσεων, η διαγραμματική σειρά είναι η εξής:
Είχε διαμορφωθεί μια "αυθεντική" θρησκευτική παράδοση (Εκκλησία της Ιερουσαλήμ) που πέρασε στο περιθώριο και έμεινε κτήμα πολύ λίγων. - Οι Ναΐτες αλλά και οι προ-Ναΐτες το πληροφορήθηκαν, έψαξαν και βρήκαν. - Βάσει των όσων βρήκαν, διαμόρφωσαν μια δική τους μυστικιστική προσέγγιση, ριζικά διαφορετική από τη χριστιανική άποψη που επικράτησε (γι' αυτό -και για λόγους οικονομικών συμφερόντων- κατηγορήθηκαν ως αιρετικοί και καταστράφηκαν από την παπική Εκκλησία). - Οι μετα-Ναΐτες, έχοντας μεταφέρει την κρυφή γνώση στην Ευρώπη, βάσει αυτής δημιούργησαν τον Ελευθεροτεκτονισμό.
Λίγο απλοϊκή η περίληψή μου, αλλά κάπως έτσι θεωρείται ότι έχουν τα πράγματα.

Ως προς τις στήλες λοιπόν, το Rosslyn διαθέτει 14, όσες ακριβώς και ο Ναός της Ιερουσαλήμ, στις αντίστοιχες θέσεις. Οι Boaz και Jachim έχουν τη διακριτή θέση τους, ενώ η αρχιτεκτονική διάταξη σχηματίζει το μυστικιστικό τριπλό Τ.

Ο "πράσινος άνθρωπος" είναι χαρακτηριστικό σύμβολο της παραδοσιακής κελτικής θρησκείας, στοιχεία της οποίας έχουν ενσωματωθεί στο Rosslyn.

Κοντολογίς, για το Rosslyn έχουν γραφεί βιβλία ολόκληρα και υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες και στο internet. Ένα μικρό "κερασάκι στην τούρτα", ότι ένας τέτοιος τόπος δεν θα μπορούσε βέβαια να μη συνοδεύεται και από αναφορές για εμφανίσεις φαντασμάτων.

26/09/2003, 16:43:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Spiral ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ.
1- ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΗ ΝΑΟ.
ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ

quote:
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΜΙΤΕΛΗ ΝΑΟ.

ΜΗΠΩΣ Ο ΝΑΟΣ ΠREPEI ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ????
ΜΗΠΩΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ???

ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ?? (ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΚΑΝΑ)

2- ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΝΑΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΗΤΙΚΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

OannesΜέλος
26/09/2003, 17:54:11
Aσχετο (χμμ) αλλά μήπως (λέω μήπως) «βρέχει» ;

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 26/09/2003 17:55:45

SpiralΜέλος
28/09/2003, 21:39:37
Μέχρι να μας πει ο Oannes, τι υπαινίσσεται, μεταφέρω το εξής:

«Σύμφωνα με τον Ράμσαιη (1696-1743, Καγκελάριος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας) οι Σταυροφορίες είχαν τεκτονική έμπνευση, ο δε στόχος τους ήταν η ανοικοδόμηση του Ναού των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους και η αναγωγή της Αρχιτεκτονικής στην πρότερή της έμπνευση.»
(Από το "Οι Ροδόσταυροι" του Christopher McIntosh, ελληνική μετάφραση)

Μήπως λοιπόν, ότι δεν επιτεύχθηκε στους Αγίους Τόπους επιχειρήθηκε στο Ρόσλιν;

29/09/2003, 22:54:46
Το <<δεντρο>> της οικογενειας roslin...
http://sinclair2.quarterman.org/pictures/rosslyn/familyXtree.html

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

old tigerΜέλος
30/09/2003, 19:00:16
Φίλοι μου καλησπέρα.
Όπως κοιτάζουμε την Αγία Τράπεζα, στο δεξί της μέρος υπάρχουν κάποια σκαλιά τα οποία οδηγούν στο υπόγειο σκευοφυλάκιο (φωτογραφία).

Αυτό το μέρος του κτηρίου είναι μάλλον παλαιότερο του ναού. Ο λόγος που πιστεύεται κάτι τέτοιο είναι επειδή τον 17ο αιώνα ο μηχανικός John Slezer αναφέρει στο Theatrum Scotiae ότι τρεις πρίγκηπες του Orkney (τίτλος των St Clairs από την Νορβηγία, απ’όπου και κατάγονται) και εννέα Βαρώνοι του Rosslyn είναι θαμμένοι εκεί. Επειδή ο Sir William St Clair, ο ιδρυτής του ναού ήταν ο τρίτος και τελευταίος πρίγκηπας του Oarkney, ο πατέρας του και παππούς του πρέπει να έχουν θαφτεί εκεί. Ο πατέρας του μάλιστα είχε πεθάνει περίπου 30 χρόνια πριν αρχίσει να κτίζεται ο ναός. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να τους μετακίνησαν από τον αρχικό τους τάφο και να τους έθαψαν εκεί.
Πρόκειται για ένα ορθογώνιο δωμάτιο, με μήκος περίπου 12 μέτρα.
Φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν για λειτουργίες αλλά και σαν εργαστήριο κατά την 40ετή διάρκεια κατασκευής του κυρίως ναού. Υπάρχουν χαραγμένα σχέδια στους τοίχους, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από τους εργάτες που κατασκεύασαν το ναό. Τα σχέδια αυτά είναι διάφορες γωνίες, τρίγωνα, πεντάλφες, συνθέσεις τόξων με άλλες εγκάρσιες γραμμές, κύκλοι κλπ. Πολλά από αυτά τα σύμβολα θεωρούνται τεκτονικά (φωτογραφία..αν και θέλει μάλλον μεγέθυνση για να φανούν καλά, ενώ πιάνει ένα πολύ μικρό μέρος του τοίχου).

Στο κάτω αριστερό μέρος της 1ης φωτό, φαίνεται μία πλάκα που έχει τις παρακάτω απεικονίσεις.

Συνεχίζεται...

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω το Admin για την βοήθεια του στις εικόνες

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

SpiralΜέλος
01/10/2003, 14:33:27
Γεια σου Old Tiger, ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες.

Δεν ξέρω αν είσαι εσύ αυτός που εικονίζεται στην πρώτη, όποιος και να είναι όμως δεν έχει σημασία: Περισσότερο από το περιβάλλον του Ρόσσλυν στάθηκα στη «γλώσσα του σώματος» του επισκέπτη. Θαυμασμός; Απορία; Δέος;

Φαίνεται ότι το Ρόσσλυν ξέρει να υποβάλλει.