ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Ntavelis666Μέλος
24/05/2005, 00:59:20
Με συγχωρείτε για το τριπλό κείμενο. Δεν ξέρω τι συνέβη.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

catΜέλος
24/05/2005, 04:00:34
ΣΟΚ ........Βρε να εχω τοσο καιρο να μπω και να βλεπω αυτα τα πτωματα ....επα8α κατι ....!!!!
τεσπα ..παιδια επεστρεψα παρακολουθω με ενδοιαφερων .....
Τασο στειλε κανενα mail ....να μου πεις νεα για το βιβλίο ....
φιλια

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

24/05/2005, 14:27:18
quote:
Με συγχωρείτε για το τριπλό κείμενο. Δεν ξέρω τι συνέβη.

O δαίμων του πληκτρολογίου να υποθέσω?

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
ΧείρωνΜέλος
24/05/2005, 20:32:15
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε,
Ληστέεεεεεεεςς,

Ζέστηηηηηη,νερόοοοο, πότισμααααα τα δένδραααααααα

Ωρέ , όλο η Μπουμπουλίνα ποτίζει το ξέρετε; (και πότε -πότε και γω).
Ρε σεις, της έγινε το χέρι τούμπανο, από το ποτιστήρι !
Ου, να μου χαθείτε, μια καπετάνισσα έχουμε, και θα την αφήνουμε να καθαρίζει αυτή για εμάς;

Στείλτε κανένα Mail να συντονιστούμε κανένα από τα προσεχή απογεύματα, άιντε, άρχισαν οι ζέστες

ΠετροςΜέλος
25/05/2005, 23:09:57
Αγαπητοί φίλοι,

Όλοι εσείς που αγαπάτε το όμορφο αυτό βουνό,θέλω να σας ενημερώσω
ότι ανακινήθηκε το θέμα της καταπάτησης της περιοχής.
Μάλιστα το "γνωστό" μοναστήρι επεκτείνεται και από ότι φαίνεται
μπορεί να κτίσει και καμμιά disco (που λέει ο λόγος). Ελαφρώς αίσχος.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά η "ανακίνηση" να μην μείνει μόνο στα
λόγια.

Φιλικότατα
Πέτρος

Ntavelis666Μέλος
26/05/2005, 00:35:15
Γειά χαρά σε όλους και όλες.
Ήθελα να σας πώ κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις όσον αφορά τα δύστυχα ζωάκια. Όπως θα είδατε στις φωτογραφίες, τα περισσότερα σκυλιά είναι φαγωμένα. Τι τα έφαγε όμως; Η αλήθεια είναι ότι η Πεντέλη δεν έχει πια τους λύκους και τα τσακάλια που είχε πρίν από 50 χρόνια, για να πούμε ότι τα έφαγε κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και τα σκυλιά τρώνε σκυλιά παρά μόνο σε κατάσταση λιμοκτονίας. Για τις κατσίκες ή την αλεπού ούτε λόγος φυσικά. Οπότε τι έφαγε τα σκυλιά; Επιπλέον στα περισσότερα λείπουν τα άκρα ενώ τα κόκαλα είναι μασημένα! Το άλλο σκυλί δε, κάτι το έσυρε από την αρχική του θέση όπως φαίνεται στη φωτογραφία χωρίς όμως να είναι φαγωμένο. Δεν ψάχνω για το «τέρας της Πεντέλης» αυτή τη στιγμή, αλλά για μια λογική εξήγηση. Αν μπορέσει να μου τη δώσει κάποιος, θα του είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων.
Επιπλέον η αλεπού και ο μεγάλος μαύρος σκύλος δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σημάδι αποσύνθεσης. Δεν δικαιολογείται ύστερα από τόσο καιρό. Και πως γίνεται τα ζώα που είδα τη δεύτερη φορά με τον JBG (μεταγενέστερα του σκύλου και της αλεπούς) να έχουν αποσυντεθεί τόσο πολύ; Λογικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Που εξαφανίστηκαν οι δυο κατσίκες και ο ένας σκύλος που είχα δει την πρώτη φορά; Και πως γίνεται στο ίδιο σημείο να βρίσκονται άλλα κουφάρια; Και γιατί όλα στο ίδιο σημείο;
Θα ξαναεπισκεφθώ το μέρος λίαν συντόμως. Αν δω ξανά να λείπουν ζώα και στη θέση τους βρίσκονται καινούρια...

ΒΡΕ CAT ! ! ! ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ; ; ;
Καλωσόρισες ξανά άτακτο γατί!

Καλέ μου Χείρωνα-Γιαγκούλα, κάνεις μεγάλο λάθος. Ποιος σου είπε δηλαδή ότι εμείς δηλαδή δεν τα ποτίζουμε; Εεε;

Αγαπητέ Πέτρο, το είχα ξαναπεί: Βίλες αυτοί; Δέντρα εμείς.

Ntavelis666Μέλος
26/05/2005, 00:39:25
Και δυο φωτογραφίες. Ο αιωνόβιος πλάτανος και το ερημοκλήσσι των αγίων Ασωμάτων υπό ΑΡΙΣΤΕΣ καιρικές συνθήκες.

Ntavelis666Μέλος
26/05/2005, 00:42:00
"Όλοι εσείς που αγαπάτε το όμορφο αυτό βουνό"

Πέτρο μου, γιατί..."εΣεις";

26/05/2005, 12:29:07
Τι φωτογραφίες είναι αυτές ρε Τάσο!! Εκπληκτικές!! Κυρίως η πρώτη....
έμπνευση....

Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων

ΠετροςΜέλος
27/05/2005, 00:02:53
Τς,τς,τς....

Για να κάνω αυτήν την ανακοίνωση...ε,σημαίνει ότι κάπως αγαπάω
και εγώ αυτό το Βουνό.(Λήσταρχε!!!!!!)

Βρε καλώς τον ΕΧΕΜΒΡΩΤΟ !!!Τι γίνεσαι φίλε μου??Χαθήκαμε εντελώς!!

Φιλικότατα
Πέτρος

Ntavelis666Μέλος
28/05/2005, 00:52:00
Περνώντας από ένα μέρος σαν αυτό,

ή αυτό,

καταλήγουμε στο μεσαιωνικό μοναστήρι του αγίου Νικολάου το οποίο καταπατάει Ιερό της Εκάλης. Εκεί υπήρχε κάποτε και ο αρχαίος δήμος Εκάλης, του οποίου σήμερα δεν σώζονται παρά ελάχιστα απομεινάρια.
Νομίζω ότι σχετικά με την ιστορία της περιοχής είχε γίνει λόγος στο πρώτο τόπικ της Πεντέλης.

28/05/2005, 08:27:34
quote:
Τι τα έφαγε όμως

Πολλοί οι ύποπτοι.
Κυριότερος μαλλον ειναι ο ασβός.
Μέγα παμφάγο.
Τρώει ότι βρει,αυτο μπορεί να ροκανίσει κοκαλα.
Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και τα αλλά σαρκοφάγα.
Και τα πτωματοφαγα πουλια μπορούν να καθαρίσουν ένα πτώμα πολύ γρήγορα από τις σάρκες και το δέρμα και μετά να περάσει και ο ασβός να "περιποιηθεί" τα κόκαλα.
Τελευταία θα περάσουν και τα έντομα τις περιοχής να δώσουν το τελικό φινίρισμα στο “έργο”.
Έχω δει διάφορα πτώματα ζωων να εξαφανίζονται μέσα σε ελάχιστες μόνο μέρες.

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 28/05/2005 08:34:01

28/05/2005, 12:00:36
Πάλι ο Αγιος Νικόλαος!
Μα τι στο καλό θέλει ο Αγιος αυτός στο βουνό?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Ntavelis666Μέλος
30/05/2005, 00:19:38
Καλησπέρα σας Αγαπητοί Φίλοι.
ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ, να’σαι καλά, ομολογώ ότι αυτή ήταν η μόνη πιθανότητα που δεν μου πέρασε από το μυαλό.
Παρόλα αυτά όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω, πως εξηγείς την «επιλεκτικότητα» του ασβού αλλά και των αρπακτικών να φάνε τρία μονάχα ζώα από τα 14 που βρέθηκαν εκεί; Γιατί τα άλλα δεν τα’χουν αγγίξει κάν τόσο καιρό; Αλλά γιατί επίσης κάποια από αυτά ενώ θα έπρεπε να είχαν φαγωθεί ή έστω αποσυντεθεί σε μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζουν τον παραμικρό σημάδι σήψης; Και τέλος, πως γίνεται να εξαφανίστηκαν μερικά ενώ μπήκαν άλλα στη θέση τους; Είναι κάποια ερωτήματα που παραμένουν.

«Πάλι ο Αγιος Νικόλαος!
Μα τι στο καλό θέλει ο Αγιος αυτός στο βουνό?»

Αχ, βρε Avallon τι μου κάνεις...

πάνειοςΜέλος
30/05/2005, 00:51:23
quote:
Καλησπέρα σας Αγαπητοί Φίλοι.
ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ, να’σαι καλά, ομολογώ ότι αυτή ήταν η μόνη πιθανότητα που δεν μου πέρασε από το μυαλό.
Παρόλα αυτά όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω, πως εξηγείς την «επιλεκτικότητα» του ασβού αλλά και των αρπακτικών να φάνε τρία μονάχα ζώα από τα 14 που βρέθηκαν εκεί; Γιατί τα άλλα δεν τα’χουν αγγίξει κάν τόσο καιρό; Αλλά γιατί επίσης κάποια από αυτά ενώ θα έπρεπε να είχαν φαγωθεί ή έστω αποσυντεθεί σε μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζουν τον παραμικρό σημάδι σήψης; Και τέλος, πως γίνεται να εξαφανίστηκαν μερικά ενώ μπήκαν άλλα στη θέση τους; Είναι κάποια ερωτήματα που παραμένουν.

Καλησπερα και παλι
Αρα υπονοεις Νταβελη οτι κατι αλλο εφαγε αυτα τα δυστυχα ζωα ....και οχι κατι οπως ο ασβος η αρπακτικα απο οτι καταλαβαινω....

Ερωτηση τι πιστευεις οτι εφαγε τα ζωα αυτα;
Τι υποπτευεσαι η θεωρεις πιθανον να εχει συμβει....

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

Brie BoyΜέλος
30/05/2005, 02:41:58
Καλησπέρα σε όλους. Ας μην εκθιάσω πάλι τις φωτογραφίες Νταβέλη, γιατί θα με πείτε πλέον γραφική. Τις έχω κατεβάσει όλες.

Μήπως να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσεις καριέρα ως φωτογράφος?

quote:
Avallon:
Πάλι ο Αγιος Νικόλαος!
Μα τι στο καλό θέλει ο Αγιος αυτός στο βουνό?

Ntavelis666: Αχ, βρε Avallon τι μου κάνεις...

Θα επαναλάβω την απορία της Avallon... Συνήθως στα βουνά συναντάμε εκκλησάκια αφιερωμένα στον Προφήτη Ηλία ή στην Παναγία... Βέβαια, αν το εκκλησάκι έχει χτίσει κάποιος πιστός, (συνονόματος του Αγίου ενδεχομένως) μπορεί να αφιερώσει το εκκλησάκι όπου θέλει.

Νταβέλη, μου φαίνεται πως κάποια εξήγηση έχεις κατά νου...

30/05/2005, 10:41:47

.

τι γυρευει ο αη Νικολας στο βουνο?

μα το παιζει Ποσειδωνας!

.

εξηγω: ο Ποσειδων εκτος απο θεος της θαλασσας και του νερου ηταν και ο θεος των σεισμων (ερισυχθειων - αυτος που σειει την γη).

ιερα του υπηρχαν σε σπηλαια, λογω της δημιουργιας τους απο το νερο αλλα και της χθονιας φυσης της θεοτητας.

.

οταν επιβληθηκε ο χριστιανισμος στους Ελληνες (και οχι μονο), δεν μπορεσε να αλλαξει την παγανιστικη πολυπροσωπη εκφραση του Θειου στις καρδιες των ανθρωπων, και πασαρε τους αγιους, οι οποιοι υποκατεστησαν τις αρχαιες θεοτητες.

ετσι ο Ποσειδων αντικατασταθηκε απο τον αη Νικολα, και ο τελευταιος απεκτησε ναους στα βουνα...

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

30/05/2005, 14:05:32
Mμμμ... έτσι εξηγείται γιατί πάνω στο Νεκυϊομαντείο του Αχέροντα έχει χτιστεί Αγ.Νικόλαος!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
e_shadowΜέλος
31/05/2005, 00:39:01
quote:
Καλησπέρα σε όλους. Ας μην εκθιάσω πάλι τις φωτογραφίες Νταβέλη, γιατί θα με πείτε πλέον γραφική. Τις έχω κατεβάσει όλες.

εγώ όχι μόνο τις έχω όλες
αλλά τις έχω βάλει και στην οθόνη μου!!!!
όποτε τα μάτια μου όλη μέρα βλέπουν
ΝΤΑΒΕΛΗΣ!

λετε να μου γίνει έμμονη ιδέα???
ευτυχως μου αρεσουν οι λησταρχοι!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

Ntavelis666Μέλος
01/06/2005, 00:58:23
Ε-SHADOW,...με κατασκλάβωσες...!

«Ερωτηση τι πιστευεις οτι εφαγε τα ζωα αυτα;
Τι υποπτευεσαι η θεωρεις πιθανον να εχει συμβει....»

Πάνειε, ακόμα το ψάχνω και δεν μπορώ να καταλήξω σε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως τα σχετικά ευρήματα, όπως τα περίεργα ίχνη στο χιόνι, (βλ.1-2 σελίδες πρίν ένα δείγμα από αυτά), αλλά κυρίως η ανεύρεση εκείνου του σκελετού μήκους 1,30 που ενώ έμοιαζε με σκύλο αλλά τελικώς δεν ήταν λόγω του ότι ακριβώς πάνω από τη ραχοκοκκαλιά του προεξείχαν κοκκάλινα «αγκάθια» (λογικά αυτά θα πρέπει να ήταν έξω από το δέρμα) δείχνουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει τις βόλτες του στο βουνό πέρα από σκυλιά, κατσίκια κ.ο.κ. Τώρα αν αυτό συνδέεται με το φάγωμα των ζώων δεν ξέρω, τολμώ όμως να το συνδυάσω. Αλλά και πάλι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κάποια στιγμή θα εκθέσω τα συμπεράσματα μου. Πάντως σίγουρα κάτι ΔΕΝ πάει καλά εκεί πέρα. Χθές με τον Johnnie ξαναεπισκεφθήκαμε την περιοχή και υπήρξαν ΠΑΛΙ αλλαγές...
Τέλος πάντων...

«Μήπως να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσεις καριέρα ως φωτογράφος?»

Αγαπητή μου Brie Boy, πλάκα κάνεις...
Αλήθεια, με τις εξορμήσεις πως τα πάς; Έκανες αρχή;

«τι γυρευει ο αη Νικολας στο βουνο? μα το παιζει Ποσειδωνας!
εξηγω: ο Ποσειδων εκτος απο θεος της θαλασσας και του νερου ηταν και ο θεος των σεισμων (ερισυχθειων - αυτος που σειει την γη).

ιερα του υπηρχαν σε σπηλαια, λογω της δημιουργιας τους απο το νερο αλλα και της χθονιας φυσης της θεοτητας.
οταν επιβληθηκε ο χριστιανισμος στους Ελληνες (και οχι μονο), δεν μπορεσε να αλλαξει την παγανιστικη πολυπροσωπη εκφραση του Θειου στις καρδιες των ανθρωπων, και πασαρε τους αγιους, οι οποιοι υποκατεστησαν τις αρχαιες θεοτητες.
ετσι ο Ποσειδων αντικατασταθηκε απο τον αη Νικολα, και ο τελευταιος απεκτησε ναους στα βουνα...»

Και όχι μόνο Γιάννη μου και όχι μόνο...
Όσον αφορά την Πεντέλη δηλαδή...