ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η μαγεία των πόλεων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η μαγεία των πόλεων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Italos34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ImperatorΜέλος
05/03/2006, 23:28:15
Ρε xifomahos πωσ κι έτσι τέτοιο nick?
xifomaxosΜέλος
06/03/2006, 11:19:12
Μου αρέσουν τα σπαθιά, από ξιφασκία όμως δεν έχω ιδέα...ακόμα.

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

ImperatorΜέλος
06/03/2006, 12:04:28
Ναι γαμάτα είναι τα σπαθιά! Να χες καμιά συλλογή ,ε? Είναι ακριβά όμως...Και η ξιφασκία είναι ακριβή παρεπιπτόντως...ξενέρωτοι οι πόλεμοι σήμερα που γίνοντε με πυροβόλα, ε? καλύερα παλιά που γινόντουσαν με σπαθιά, όχι φλώρικα όπως σήμερα!!!
xifomaxosΜέλος
06/03/2006, 15:30:49
Ακριβώς!!! Τα σπαθιά έχουν μαγεία, σαν τις πόλεις. Για κάθε πολεμιστή υπάρχει μόνο ένα σπαθί, το δικό του και είναι ιερό. Οι samurai πιστευαν πως μετά τον θάνατο η ψυχή του πολεμιστή ζει στην λάμα του σπαθιού του.
Νομίζω όμως ότι ξεφύγαμε λίγο από το θέμα...

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

Norman_MoonlightΝέο Μέλος
10/03/2006, 20:15:38
Καλησπέρα σε όλους σας!!!

Θα ήθελα τα "φώτα" σας σε ότι αφορά ένα θέμα το οποίο άρχισε να με απασχολεί εδώ και κάποιες μέρες...δεν ξέρω εάν έχει άμεση σχέση με τη μαγεία των πόλεων έχω όμως την άποψη ότι είναι τουλάχιστον συγγενικά. Κάποιο καιρό πρίν (δεν θυμάμαι όμως που) είχα ακούσει ή διαβάσει (εκνευριστικά αόριστο αυτό που λέω τώρα) ότι υπάρχουν μέρη σε αυτό τον κόσμο (πόλεις, χώρες κ.λ.π.) όπου ο χρόνος φένεται να "κυλά" με γρηγορότερους ρυθμούς και για να είμαι πιο συγκεκριμένος...επειδή έχει τύχει να ζήσω για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην βορειοδυτική Ευρώπη θα τολμούσα να πω ότι εκεί αισθανόμουν (και δεν ήμουν ο μόνος) ότι οι μέρες και οι μήνες περνούσαν πολύ πιο γρήγορα. Ίσως να έχει να κάνει με άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου, εννοώ ότι επειδή γενικότερα δεν είμαι και πολύ fan της ιδέας "κάτοικος εξωτερικού" ίσως να λειτουργούσε κάτι τέτοιο αυτοπροστατευτικά και απλά αυθυποβαλόμουν ότι ο χρόνος κυλά γρήγορα μέχρι να γυρίσω πίσω, αλλά έχω την εντύπωση ότι εκεί που πρωτοάκουσα γι αυτό το "φαινόμενο" ειπώθηκε ότι όλο αυτό σχετίζεται με τη γεωγραφική θέση κάθε τόπου...αλήθεια γνωρίζετε τίποτα γι αυτό???

Λυπάμαι αν σας κούρασα με τη φλυαρία μου...

Φιλικότατα

Norman_Moonlight

16/03/2006, 21:42:03
Αγαπητέ φίλε κατ' αρχήν συγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου αλλά δεν έμπαινα τις τελευταίες ημέρες... Σχετικά με το ερώτημά σου έχω να σου πω ότι κι εγω έχω ακούσει την εκδοχή αυτή και την οποία την συσχετίζουν με το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται πιο κοντά στους πόλους. Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα πράγματα και θα ήταν ενδιαφέρον αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ασχολείται με αυτην την κατηγορία των επιστημών να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτό. Έχει σχέση με την βαρύτητα, έχει σχέση με ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που πιθανόν να είναι διαφοροποιημένες στις περιοχές αυτές; Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε κάτι κάποιος...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

apogonosΝέο Μέλος
20/03/2006, 04:46:44
καλησπερα ...

Μπορει να ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα του topic αλλα αυτο που με εκανε να βρω αυτο το forum ειναι η αναζητηση μου γυρω απο το θεμα του megapolisomancy....

Λοιπον ...εχω μια απορια και πραγματικα αν καποιος ξερει θελω να με ενημερωσει αμεσα....

Προσπαθω να μπω στο site www.megapolisomancy.com αλλα κατα ενα περιεργο τροπο το site δεν ειναι λειτουργικο....οποιος το εχει ερευνησει η θελει να το ερευνησει ας το κανει και ας με βοηθησει...
Ειναι απλο εφε αυτη η ιστοσελιδα ή κρυβει κατι...??????

Νεκροι ,ζωντανοι και νεκροζωντανοι
ολοι μαζι φωναζουμε με οπλο την σιωπη

witchcharmedΝέο Μέλος
23/03/2006, 17:19:51
Αγαπητοί φίλοι,

όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα,θα ήθαλε να επισημάνω κάτι το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα το έχετε παρατηρήσει αν όχι όλοι σχεδόν οι περισσότεροι.Όλοι θα έχετε δει τα τετράγωνα σιδερένια καπάκια στα πεζοδρόμια που ανήκουν είτε στη δευαμβ,είτε στον ότε,είτε τελοσπάντων σε εταιρείες που ασχολούνται με έργα κ πάνω τους αναγράφονται τα ονόματα.Όταν ήμουν μικρότερη δε το παρατηρούσα,αλλά μια μέρα καθώς περπατούσα το μεσημέρι για να πάω για μάθημα είδα σε μερικά τέτοια καπάκια κάτι σύμβολα.Είδα ένα αστέρι,σε άλλο 2 περίεργα ανάποδα Ε κ άλλα πιο περίεργα σύμβολα που δε μπορώ να τα περιγράψω.Από τότε κάθε φορά που περπατάω στο δρόμο,τα παρατηρώ κ έχω απαριθμήσει ένα σωρό τέτοια.Κ είμαι σίγουρη πως δεν είναι της ΔΕΗ,του ΟΤΕ η της ΔΕΥΑΜΒ.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος ας μου απαντήσει.Α!Κ γι αυτό που λέγαν παραπάνω για ιδιαίτερους ανθρώπους,το χω πάθει αλλά να νιώσω κάτι καλό όχι κάτι κακό.Επίσης,αύτο με το σκύλο έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο,όχι με το δικό μου,με αδέσποτα.Βέβαια δε του έδωσα πολύ σημασία,αλλά παρόλαυτά το θυμάμαι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

Norman_MoonlightΝέο Μέλος
23/05/2006, 14:31:57
Αγαπητοί φίλοι,

μετά απο αρκετό καιρό επανέρχομαι σ΄ένα θέμα το οποίο, απ'ότι με λύπη διαπιστώνω, έχει αφεθεί στην τύχη του. Πρός Θεού η παρατήρησή μου αυτή δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανένα...ίσως και να θέλω απλά να "αφυπνίσω" το ενδιαφέρον όλων όσων κατά καιρούς πέρασαν απο εδώ και είτε παρέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες είτε απλά διάβασαν με ενδιαφέρον τα όσα είχαν κάποιοι να πούν. Παράλληλα, ένας ακόμα λόγος για τον οποίον θέλησα να γράψω κάτι εδώ είναι το γεγονός ότι εδώ και κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα βρίσκομαι στα κεντροδυτικά της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο για επαγγελματικούς κυρίως λόγους. Έχοντας παρακυνιθεί κυρίως από το ενδιαφέρον μου για το θέμα στης αστυμαγείας θεώρησα καλό να "βολτάρω" στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης του Λουξεμβούργου για να δω "τι παίζει". Παρόλο που δεν είμαι μάρτυρας γεγονότων ούτε και στην Αθήνα στην οποία ζώ τα τελευταία 29 χρόνια (ολόκληρη τη ζωή μου δηλαδή) δεν μπόρεσα ποτέ να αρνηθώ την ύπαρξη ιδιαίτερων συναισθημάτων κατά την επίσκεψή μου σε διάφορες περιοχές...κάτι το οποίο δεν συνέβη σε καμία περίπτωση στο Λουξεμβούργο. Αναρωτιέμαι εάν αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε να κάνουμε με μιά ιδιαίτερα μικρή ήρεμη πόλη (πρωτεύουσα όμως του κράτους) μόλις 70.000 κατοίκων. Από την άλλη όμως, πρόκειται για μιά αρκετά παλία μεσαιωνική πόλη ηλικίας αρκετών αιώνων με τα κτήρια της τα οποία είναι αρκετά παλιά, με τις κατακόμβες της, με τα περίεργα περάσματά της κ.α...Τι άραγε είναι αυτό που κάνει ορισμένες ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη τόσο ιδιαίτερες? Ξέρω ότι λόγω της απειρίας μου ίσως και να μην έψαξα στα ενδεδειγμένα μέρη (εαν υπάρχουν τέτοια...)και το άλλο που σκέφτηκα είναι ότι τελικά ίσως το όλο θέμα να έχει να κάνει και με το πόσο "δεμένοι" είμαστε εμέις προσωπικά με ένα μέρος. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα το να άκουγα την άποψή σας πάνω στο θέμα. Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω τον αγαπητό Απέρριτο, εάν και αυτός το επιθυμεί, να συνεχίσει να μας καθοδηγεί με τις εμπειρίες του και να είναι σίγουρος ότι για κάποιους τα όσα λέει είναι πολύτιμα...από πλευράς μου, είμαι πρόθυμος να είμαι παρών, όταν σε λίγο καιρό επιστρέψω στην Αθήνα, για όποιον χρειάζεται και θέλει ένα σύντροφο στην αναζήτηση...

Πολύ φιλικά

Norman_Moonlight aka Γιώργος

24/05/2006, 22:00:11
Αγαπητέ φίλε.. ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς αυτήν την εποχή λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων έχω λίγο αποστασιοποιηθεί. Πάντως στο μέλλον που ελπίζω κάποια στιγμή το πράγμα να γίνει πιο οργανωμένο, είσαι ευπρόσδεκτος. Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

AlasterΝέο Μέλος
15/05/2011, 03:37:24
Καλή σας μέρα. Το ψευδώνυμό μου είναι Alaster και είμαι ένα κάπως νέο μέλος στη μεγάλη οικογένεια του forum του esoterica :)
Η εγγραφή μου με αυτό το ψευδώνυμο στο site σηματοδωτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα της ζωής μου κι έχει σκοπό να συζητήσω και να γνωρίσω (και από κοντά) ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, ενασχόλησης ή πεποιθήσεων (με σαφή προτίμηση σε συζητήσιμους, μη-απόλυτους χαρακτήρες ) σχετικά με παραφυσικά ή μεταφυσικά φαινόμενα - αν και δεν πιστεύω σε αυτούς τους ορισμούς .

Κάποια πράγματα για μένα
Είμαι 25 χρονών.
Μένω μόνιμα Πειραιά.
Είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εχω προσωπική επαφή με παραφυσικά/μεταφυσικά φαινόμενα.
Ψάχνομαι όσο αντέχω για να βρω την αλήθεια μέσα, έξω και γύρω μου.

Επίσης, θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όποιο άτομο επιθυμεί και μένει Πάτρα ή Πειραιά, να συναντηθούμε :). Θέλω πάρα πολύ -πιστεύω πως έχω ανάγκη- να γνωρίσω από κοντά άτομα με απόψεις, εμπειρείες κι ενασχόληση πάνω σε τέτοια θέματα. Είναι κι ένας από τους λόγους που γράφτικά στο site αυτό. Μπορούμε να μιλήσουμε από εδώ, να επικοινωνήσουμε μέσω e-mail που αναγράφεται στο προφίλ μου (έχω και msn ) και, φυσικά, από κοντά για όσους είναι αρκετά γενναίοι ^_^

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους δημιουργούς του esoterica για την ευκαιρεία που μας δίνουν να επικοινωνήσουμε τόσο άκοπα και άμεσα και τους moderators του ιστότοπου που φροντίζουν η εμπειρία αυτή να διέπεται από σεβασμό, οργάνωση και αξιοπρέπεια.

Καλή σας μέρα, καλή συνέχεια και ευχαριστώ που με δεχτήκατε

17/05/2011, 15:32:47
Καλώς ήλθες λοιπόν, φίλε Alaster, στα Forums του Esoterica.
Εύχομαι να έχεις εποικοδομητικούς διαλόγους και γόνιμα ερεθίσματα μέσω της αλληλεπίδρασης σου με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Στις Συζητήσεις συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι καταθέτουν τις εμπειρίες τους, τα διάφορα ερωτήματα που τους απασχολούν, τις απόψεις τους κι όταν υπάρχει η καλή πρόθεση και ειλικρινής διάθεση μεταξύ τους, ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός απέναντι σε ιδέες και πρόσωπα, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ θετικά κι ωφέλιμα για όλους μας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν και με το πέρασμα του καιρού είναι πιθανόν να αναπτυχθεί στους συμμετέχοντες κι η επιθυμία για μια προσωπική επαφή κι από κοντά, για ένα μοίρασμα απόψεων και για ένα "άνοιγμα" του ενός προς τον άλλον.

Όπως διαπίστωσα έχεις ήδη συμμετάσχει σε κάποια θέματα καταθέτοντας τις απόψεις σου οπότε μπορείς να συνεχίσεις αυτή σου την "περιπλάνηση".
Εάν μάλιστα χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην οθόνη) μπορείς να βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν.

Το θέμα αυτό λοιπόν μπορεί να απενεργοποιηθεί σύντομα και να μεταφερθεί στην Κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" από την Κατηγορία .-= Η ΨΥΧΗ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

In anticipation of my resurrection...

AlasterΝέο Μέλος
18/05/2011, 02:33:16
Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα Dying_Incubus . Θα χαρώ πολύ να περιπλανηθώ στο site ^_^!
Δεν έκανα καλά που άνοιξα εδώ τον χαιρετισμό μου; Συγνώμη εάν σας παιδεύω.

19/05/2011, 19:01:35
Φίλε Alaster, δεν χρειάζεται να απολογείσαι ούτε υπήρξε κάποια ταλαιπωρία.
Επιπλέον, όλοι μας μπορούμε να κάνουμε λάθη στην αρχή κάποιας δραστηριότητας μας και με τον καιρό μαθαίνουμε.

Εμπρός λοιπόν για τη μεταφορά μετ' απενεργοποιήσεως!

In anticipation of my resurrection...