ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Stellar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/05/2011, 23:54:12
Black Swan:

Νικόμαχε γιατι του φίλησες το χέρι??? μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό..ομολογουμένως δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο σαν εσένα.. (με τα λίγα που έχω διάβασει από τα λεγόμενά σου)
--------------------------------------------------------------

Δεν ξέρω καλή μου γιατι το έκανα και δεν αναρωτήθηκα μέχρι που
είδα την παρατήρησή σου.
Και τώρα που το σκέπτομαι,υποθέτω ο σεβασμός στα χρόνια του θα
ήταν η αιτία,επειδη τέτοιου είδους σεβασμό δείχνω σε όλους τους
υπέργηρους,τους απόμαχους της ζωής.Κι άλλες φορές φιλώ το χέρι
υπερηλίκων και ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί.
Σε καλό σου Swan,με έβαλες σε νέους διανοητικούς μπελάδες!!!

Πλάτωνα χρειάζομαι βοήθεια επι του θέματος!
Γιατί το κάνω αυτό??

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/05/2011, 23:57:31
Stellar
Σου ζητώ συγνώμη για όσα σου εχω σούρει ώς τώρα!

Και το κάνω αυτό επειδή σου είπα λίγα...

Φίλε μου,δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο,αμάν με αυτή την
νοητική δυσκοιλιότητά σου!!!!!!!!!!!!!

Σε αφήνω στον yαπετ και στον macedon,εχουν πιο γερά
σαγώνια απο μένα...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/05/2011, 23:59:38
Το φιλησες απο σεβασμο και ταπεινωση ,ειδες το μεγαλειο του πνευματος του.Ανεβηκες με αυτη σου την πραξη στα ματια μου.

Νικομαχε το δικο μου χερι θα το φιλησεις!!!!

Edited by - stiv on 10/05/2011 00:01:22

10/05/2011, 00:00:01
Εαρινέ γειά σου πουλάκι μου!!

Αλήθεια περιμένεις να κάνεις διαλογική συζήτηση?
με τον Stellar?

Μάλλον πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις Μίκυ-μαους
[καινή Διαθήκη] ήθελα να πω!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/05/2011, 00:02:12
quote:

Το φιλησες απο σεβασμο και ταπεινωση ,ειδες το μεγαλειο του πνευματος του.Ανεβηκες με αυτη σου την πραξη στα ματια μου.

Νικομαχε το δικο μου χερι θα το φιλησεις!!!!

Edited by - stiv on 10/05/2011 00:01:22

Φυσικά,μόλις περάσεις τα 90!!!

Σε δύο χρόνια δηλαδή!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Black_SwanΜέλος
10/05/2011, 00:28:18
=======================================================
Black_Swan...αλήθεια πόσο χρονών ήσουν όταν είχες αυτήν την "εμπειρία"???
=======================================================
γύρω στα 20... γιατί έχει κάποια σημασία η ηλικία?

================================================================
Φίλη μου σε καλωσορίζω στην παρέα μας και εύχομαι καλή συμμετοχή.
================================================================
γιαπετ ευχαριστώ για το καλοσώρισμα

====================================================================
Η προσπάθεια να Τον καταργήσουμε ή να Τον αλλάξουμε επειδή έρχεται σε αντίθεση με τον εγωισμό μας δείχνει το μέγεθος της ανθρώπινης αδυναμίας. Όσα δεν μπορεί να φτάσει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Πάντως δεν γαλουχήθηκα χριστιανός, το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά τώρα πού βρήκα το φως, πού να ξαναγυρνώ στα σκοτάδια;
==================================================================

Μεγαλύτερος σκοταδισμός από τη χριστιανική θρησκεία δεν υπάρχει φίλε μου. Ο χριστιανισμός έσβησε το αρχαίο ελληνικό φως και μας έριξε στο μεσαίωνα... και όλο το παπαδαριό που ανέλαβε δράση κατόπιν...μισογύνιδες, σκοταδιστές, άρρωστοι άνθρωποι που ανέλαβαν τα ηνία με πρώτο τρανό παράδειγμα την Ιερά Εξέταση...
Ποιος εγωισμός? αντιλαμβανόμαστε προφανώς διαφορετικά τον εγωισμό, εσύ θεωρείς ότι κάποιος είναι εγωιστής επειδή δεν ζητάει τη βοήθεια του Θεού... επειδή λέει ότι θα τα καταφέρει μόνος του και δεν τον έχει ανάγκη...
Θεωρείς δηλαδή ένα άτομο με αλτρουιστικές διαθέσεις... κάποιον ο οποιός βοηθάει τον συνάνθρωπό του και ενδιαφέρεται για τους άλλους αλλά δεν ζητάει ποτέ την βοήθεια του Θεού εγωιστή?????? δηλαδή έλεος... Και δεν θεωρείς εγωιστή κάποιον ο οποίος για το δικό του ώφελος μόνο επικαλείται μόνιμα το Θεό...? ποια είμαι εγώ να τολμάω να επικαλούμαι τα Θεία με το παραμικρό??? Ο Θεός έχει με πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί..καλα τι είδους λογική είναι αυτή?

====================================================================
Αν μπορούσα να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, θα ήμουν Θεός! Μέσες άκρες θα κάνω μια προσπάθεια. Ο κάθε άνθρωπος θα κριθεί από τα έργα του σε αυτήν την ζωή όπως γράφει και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Φαντάζομαι πως οι μη βαπτισμένοι που δεν γνώρισαν τον Λόγο του Χριστού θα κριθούν με περισσότερη επιείκεια. Πού ξέρεις, μπορεί ο Θεός να τα φέρει έτσι και να παίζουμε τάβλι με τον Χίτλερ στον Παράδεισο, τι να σου πω τώρα; Πάντως θεωρείται πως οι βαπτισμένοι έχουν ένα εφόδιο παραπάνω στον δρόμο προς τη σωτηρία αλλά δεν θα το αναλύσω περισσότερο.
===================================================================

βλέπεις τελικά Stellar που αν αρχίσεις και θέτεις καίρια ερωτήματα δεν υπάρχει απάντηση?? γιατί πολύ απλά όλα αυτά δημιουργήθηκαν από κοινούς θνητούς για αυτό δεν υπάρχουν απαντήσεις! υπάρχουν αμέτρητες τρύπες στην ιστορία αυτή! Μάλιστα στο σχολείο σε διάφορες ερωτήσεις που κάναμε τότε στον Θρησκευτικό περί Αδάμ και Έυας και παραδείσου μας έλεγε ότι όλα αυτά είναι συμβολισμοί.. και φυσικά δεν υφίστανται..εύκολος τρόπος να αποφύγεις τέτοιες συζητήσεις η απάντησή του, είδαν ότι δεν γίνεται να λένε συνέχεια μπαρούφες...

Αλήθεια πιστεύεις στον παράδεισο? και πραγματικά αν υπάρχει παράδεισος τι δουλειά έχει ο Χίτλερ εκεί??????????
Να μιλήσουμε για τον εγωισμό πάλι...δηλαδή πρέπει να έχω μια ενάρετη ζωή για να πάω στον παράδεισο???????αυτός είναι ο στόχος???να σώσω μόνο τον εαυτό μου??? πάλι δηλαδή ότι κάνω για το δικό μου ώφελος... για να πάω ΕΓΩ στον παράδεισο... όχι εγώ θέλω να πάνε στον παράδεισο πρώτα όσοι υπέφεραν περισσότερο σε αυτή τη ζωή και να ξεκινήσω από τα παιδάκια άσχετα με τη θρησκεία που έχουν... αυτό είναι το σωστό

Πάντως αν μη τι άλλο χαίρομαι που βλέπω πως δεν τα παρατάς και απαντάς σε όλους ανεξαιρέτως... και προσπαθείς. Συνήθως οι χριστιανοί λένε "η σιωπή μου προς απάντησή σου..."

Edited by - Black_Swan on 10/05/2011 00:29:14

Black_SwanΜέλος
10/05/2011, 00:39:56
quote:

Black Swan:

Νικόμαχε γιατι του φίλησες το χέρι??? μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό..ομολογουμένως δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο σαν εσένα.. (με τα λίγα που έχω διάβασει από τα λεγόμενά σου)
--------------------------------------------------------------

Δεν ξέρω καλή μου γιατι το έκανα και δεν αναρωτήθηκα μέχρι που
είδα την παρατήρησή σου.
Και τώρα που το σκέπτομαι,υποθέτω ο σεβασμός στα χρόνια του θα
ήταν η αιτία,επειδη τέτοιου είδους σεβασμό δείχνω σε όλους τους
υπέργηρους,τους απόμαχους της ζωής.Κι άλλες φορές φιλώ το χέρι
υπερηλίκων και ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί.
Σε καλό σου Swan,με έβαλες σε νέους διανοητικούς μπελάδες!!!

Πλάτωνα χρειάζομαι βοήθεια επι του θέματος!
Γιατί το κάνω αυτό??

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Μην βασανίζεσαι Νικόμαχε τώρα το έκανες δεν ξεγίνεται! Το έκανες γιατί ίσως μιμήθηκες την συμπεριφορά όλων των υπολοίπων και δεν ήθελες να δώσεις στόχο.. Γιατί όπως λες μεγάλωσες και έμαθες να δείχνεις σεβασμό στους μεγαλυτερους σου. Είναι μια συμπεριφορά που σου έμαθαν άσχετα σωστή ή λάθος αλλά και μια μικρή στιγμή αδυναμίας ίσως..

10/05/2011, 00:51:03
Swan

Μιλώ μόνο για υπέργηρους και οχι για μεγαλύτερους!
Και είπα πως τους θεωρώ απόμαχους της ζωής.
Δηλαδή πτυχιούχους και βάλε!!!
Το χειροφίλημα ήταν ασυνείδητη πράξη,είναι και θα
εξακολουθήσει να είναι!
Αυτή την λίγη ώρα που το επεξεργάζομαι στο μυαλό μου
έχω ήδη βρεί πολλές ερμηνείες.
Ας μη βιαζόμαστε να καταλήξουμε κάπου οριστικά και
αμετάκλητα,επι του ερωτήματος!

και το ερώτημα παραμένει:<<Γιατί το κάνω αυτό?>>.
Εσύ έδωσες μιά εξήγηση.Μπορείς να σκεφτείς άλλες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

StellarΜέλος
10/05/2011, 00:55:52

Εαρινέ, έφερες ένα σωρό παραδείγματα. Πράγματι οι περιπτώσεις που αναφέρεις χρήζουν ψυχολογικής (ή και ψυχιατρικής) υποστήριξης. Σε όλα όμως ανεξαιρέτως υπάρχει η απουσία του Θεού. Αν κάπου υπήρχε το θείο στήριγμα είτε δεν θα συνέβαιναν οι περιπτώσεις αυτές είτε η στήριξη που θα παρείχε το θείο στήριγμα θα έδινε την ανάλογη παρηγοριά που θα καθιστούσε την ψυχολογική υποστήριξη μη απαραίτητη.

Τώρα βέβαια ο Θεός δεν είναι απών (αφού είναι πανταχού παρών) όμως το κακόμοιρο το παιδάκι βιώνει τον εγωισμό των τρίτων τον οποίον μεγαλώνοντας ενδεχομένως και θα κληρονομήσει και θα κληροδοτήσει στα δικά του τα παιδιά. Αν μέσα σε αυτή τη συνέχεια εμφανιστεί ο Θεός με κάποιον τρόπο τότε ενδεχομένως και να σπάσει η αρνητική αυτή αλυσίδα.

Γιατί ο Θεός αποφασίζει να μην παρέμβει δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, όταν όμως ένα παιδάκι βιάζεται ψυχικά ή σωματικά, σίγουρα δεν είναι δουλειά του Θεού. Ο Θεός αν παραχωρεί το κάνει για τους δικούς Του λόγους τους οποίους δεν μπορούμε να κρίνουμε αφού αγνοούμε τα βαθύτερα αίτια και αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα μόνο επιφανειακά χωρίς να προγνωρίζουμε το μέλλον όπως ο Θεός.

@Νικόμαχε, έπραξα όπως μου είπες κι έβγαλα το πανί από τα μάτια. Το πρώτο πράγμα που είδα όμως είναι να φοράς ένα πανί στα μάτια σου. Πάντως δεν σε υποχρεώνει κανείς ούτε να κάνεις διάλογο μαζί μου ούτε να αποδεχθείς τις θέσεις μου ούτε καν να διαβάσεις τις δημοσιεύσεις μου. Ακόμη δεν κατάλαβες ότι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να σε πείσω; Εδώ ολόκληρος Παΐσιος σε πήρε είδηση και δεν ασχολήθηκε μαζί σου, θα ασχοληθώ εγώ;

10/05/2011, 00:59:52
Stellar:

Εδώ ολόκληρος Παΐσιος σε πήρε είδηση και δεν ασχολήθηκε μαζί σου, θα ασχοληθώ εγώ;
=================================================================

Εδω χωρά και άλλη ερμηνεία που εμείς τα εφυή όντα διαθέτουμε
και είναι:

Αφου κατατρόπωσα ολόκληρο Παϊσιο,σε εσένα θα κολήσω?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.