- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ (LEVEL)? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Και φυσικά με ενδιαφέρει η απάντηση σου, όπως και κάθε άλλου ανθρώπου που ανταλλάσω απόψεις εδώ μέσα, βλέπεις ποτέ δεν ήμουν κάθετος (δογματισμένος) στις απόψεις μου, αλλά πάντα μου άρεσε να γνωρίζω και να αναρωτιέμαι.
Για τα πάντα που συμβαίνουν γύρω μας ή και σε εμάς τους ίδιους υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων (αίτιο και αιτιατό), μια συνεχή αλληλεξάρτηση καταστάσεων, μια ατελείωτη αλυσίδα καταστάσεων που πολλές φορές δεν μπορούμε καν το αναληφθούμε, «πιστεύω σε αυτό να συμφωνούμε»…
Η εσωτερική άνοδος που αναφέρεσαι (συνεχείς ενσαρκώσεις = εξέλιξη) έχει να κάνει με το να καταφέρει ο άνθρωπος να γίνει απόλυτα συνειδητός για κάθε πράξη του και να ξεπεράσει τον νόμο του κάρμα (Αιτιότητα).
Το πρόβλημα με όλη αυτήν την «θεωρία» που έχω είναι πως αφού το Κάρμα είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον «νόμο της σχέσεως μεταξύ αίτιου και αιτιατού» δηλαδή τον αναπόφευκτο ανθρώπινο χρόνο, πως μπορούμε να λέμε για σβήσιμο κάρματος, για σβήσιμο δράσης και αντίδρασης ;
Υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσουμε ποτέ την ίδια την φύση μας…![]()
Ελπίζω να έγινα κατανοητός…![]()
quote:
glinaaea-Εφ όσον όμως είσαι έξω από τον χορό σίγουρα δεν την καταλαβαίνεις.
Χόρεψε πρώτα φίλε μου και μετά μπορείς να μου πεις αν η μουσική του χορού αυτού είναι παραμύθι, αλλιώς άσε τους άλλους που ξέρουν τον χορό να χορέψουν.
Έχω χορέψει πολλούς ρυθμούς και συνεχίζω (προσπαθώ) να γνωρίσω όσο περισσότερους μπορώ… ![]()

Επειδή έχω αρκετές μέρες να γράψω κάποιο μήνυμα, διάλεξα αυτό το θέμα που παλαιότερα είχα συμμετάσχει, για να ευχηθώ σε ολους σας κι εγώ με τη σειρά μου, Χρόνια πολλά, και Καλές γιορτές.
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Εύχομαι σε όλους σας ότι επιθυμείτε.
Εύχομαι ο νέος χρόνος μας φέρει ότι καλύτερο και όχι μόνο για μας αλλά για όλους.
Εύχομαι σε όλους καλή άνοδο.
Φιλικότατα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
καταρχην καλα κανεις και ξεχωριζει το "κοινωνικο-υλικο" με τον πνευματικο , αλλα στον σχολιασμο σου , το περι αναπτυξης, υλικα αγαθα κτλπ , με μπερδευουν
δηλαδη , το παραδειγμα με το γιατρο στο αναφερω ως εξης , ο καθε πνευματικος εαν θες αναθρωπος εχει και το υλικο κοματι του , αρα μπορει να δεχθει υπηρεσιες - βοηθεια κτλπ για το υλικο του κομματι απο καποιον που αδιαφορει για τον πνευματισμο ? δηλαδη δεν σου λεω οτι στο πνευματικο κοσμο σου θες γιατρο , σου λεω οτι ολα καλα και εχει αναιβει επιπεδο κτλπ και χτυπα ξυλο χτυπας το ποδι , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ? γιατι ο γυψος πχ ειναι προϊον καποιου για να περνα καλα ? γιατι ηταν πολεμικο υλικο (πχ παντα) ή γιατι ειναι ειδος πλουτισμου (εαν ειχε την θεση του χρυσου ) ή εαν στο "σπασμενο" (χτυπα ξυλο) ποδι πρεπει να μπουν βιδες απο πλατινα !!!! τι κανεις εκει ?? (ολα αυτα τα υλικα ανακαλυφθηκαν απο διαφορους αναθρωπους και αποτελουν δειγμα της εξελιξης μας , η δε πλατινα ξερουμε το κοστος της !!!! )
ελπιζω να εγινε ποιο κατανοητο
και επανερχομαι στο οτι ΟΤΙ υλικο και εαν υπαρχει ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ δεν μπορει να το αφοριζει ή να το αποριπτει ή δε ξερω τι ... γιατι για οτι παθαινει φταιει ο ΙΔΙΟΣ και τιποτα αλλο !!! (αποψη μου φυσικα , χωρις να δεχομαι τον πνευματικο κοσμο)
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
φιλη glinaaea , τωρα με μπερδεψεςκαταρχην καλα κανεις και ξεχωριζει το "κοινωνικο-υλικο" με τον πνευματικο , αλλα στον σχολιασμο σου , το περι αναπτυξης, υλικα αγαθα κτλπ , με μπερδευουν
δηλαδη , το παραδειγμα με το γιατρο στο αναφερω ως εξης , ο καθε πνευματικος εαν θες αναθρωπος εχει και το υλικο κοματι του , αρα μπορει να δεχθει υπηρεσιες - βοηθεια κτλπ για το υλικο του κομματι απο καποιον που αδιαφορει για τον πνευματισμο ? δηλαδη δεν σου λεω οτι στο πνευματικο κοσμο σου θες γιατρο , σου λεω οτι ολα καλα και εχει αναιβει επιπεδο κτλπ και χτυπα ξυλο χτυπας το ποδι , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ? γιατι ο γυψος πχ ειναι προϊον καποιου για να περνα καλα ? γιατι ηταν πολεμικο υλικο (πχ παντα) ή γιατι ειναι ειδος πλουτισμου (εαν ειχε την θεση του χρυσου ) ή εαν στο "σπασμενο" (χτυπα ξυλο) ποδι πρεπει να μπουν βιδες απο πλατινα !!!! τι κανεις εκει ?? (ολα αυτα τα υλικα ανακαλυφθηκαν απο διαφορους αναθρωπους και αποτελουν δειγμα της εξελιξης μας , η δε πλατινα ξερουμε το κοστος της !!!! )
ελπιζω να εγινε ποιο κατανοητο
και επανερχομαι στο οτι ΟΤΙ υλικο και εαν υπαρχει ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ δεν μπορει να το αφοριζει ή να το αποριπτει ή δε ξερω τι ... γιατι για οτι παθαινει φταιει ο ΙΔΙΟΣ και τιποτα αλλο !!! (αποψη μου φυσικα , χωρις να δεχομαι τον πνευματικο κοσμο)[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Makfor...καλησπέρα!
Ο/η φίλος/η ...συγγνώμη αλλα δεν γνωρίζω τι φύλλου είναι ... είναι προφανές ότι όταν αναφέρεται σε γιατρό , εννοεί ψυχίατρο ή ψυχολόγο αν δεν απατώμαι!
Εφ'οσον μιλάει για ψυχολόγο , θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του..!
Πιστεύω ότι εννοεί , ότι όσο ο άνθρωπος βελτιώνεται(ανεβαίνει level..) τόσο πιο πολύ φέρνει την ηρεμία στην ζωή του και την εσωτερική ισσοροπία και γαλήνη...με αποτέλεσμα να μην εμφανίζει ψυχοσωματικά προβλήματα!
Ασφαλώς -έχω την αίσθηση-..προσεγγίζει αυτήν την ηρεμία μέσα απο ένα διαφορετικό θεωρητικό "υπόβαθρο" ...αλλα αυτό δεν έχει καμμιά σημασία , εφόσον αυτό -όντως- τον βελτιώνει ως άνθρωπο..!
Και θα πρέπει να δεχθούμε ...ότι ψυχίατρο ή παππά να τον βοηθήσει δεν χρειάζεται ο υγιής άνθρωπος ...αλλα ο άνθρωπος που εκ των έσω δεν δύναται να βρεί λύσεις για την προσωπική του ζωή και όχι μόνο..!
soul
Φίλοι Maktor και Εαρινέ, νομίζω ότι μπαίνετε στην σελίδα αυτή μόνο και μόνο για να διαστρεβλώνετε γραφόμενα και να ειρωνεύεστε. Καλά κάνετε.
Δεν νομίζω όμως ότι είπα εγώ ότι όποιος ανεβαίνει εσωτερικά δεν μπορεί να δεχτεί βοήθεια από οποιονδήποτε. Σίγουρα μπορεί και σίγουρα δεν έχουν καμιά ισχύ οι λόγοι που αναφέρατε.
Αυτό που είπα- και ξεκάθαρα μάλιστα- είναι ότι αυτός που ανεβαίνει καίει τις αιτίες των ατυχημάτων του και ότι τα ατυχήματα και τα οποιαδήποτε παθήματα σιγά σιγά θα λιγοστεύουν.
Και ποτέ δεν είπα ότι ξεκόβεις από οτιδήποτε υλικά αγαθά χρειάζεσαι ούτε απορρίπτεις τίποτε ούτε αφορίζεις τίποτα, μόνο εσύ τα λες αυτά.
Έτσι και εσύ που έσπασες το πόδι σου και πήρες βοήθεια από γιατρό (και φυσικά και εγώ το ίδιο θα έκανα), αν είχες κάψει την αιτία του σπασίματος (κάρμα) τότε δεν θα σου είχε σπάσει το πόδι σου και ίσως να μην είχες κτυπήσει και καθόλου.
Τώρα το ποιος χρειάζεται γιατρό η τρελογιατρό ας το αφήσω ασχολίαστο.
Εαρινέ σε πληροφορώ ότι αυτός που βαδίζει εκ των έσω μπορεί να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και τις καταλληλότερες για τα προβλήματά του και για την ίδια του την ζωή.
Αν το δέχεσαι η όχι ούτε κρύο μου κάνει ούτε ζέστη. Δικό σου το πρόβλημα.
Φιλικότατα.
quote:
Φίλοι μου καλησπέρα σας.Φίλοι Maktor και Εαρινέ, νομίζω ότι μπαίνετε στην σελίδα αυτή μόνο και μόνο για να διαστρεβλώνετε γραφόμενα και να ειρωνεύεστε. Καλά κάνετε.
Δεν νομίζω όμως ότι είπα εγώ ότι όποιος ανεβαίνει εσωτερικά δεν μπορεί να δεχτεί βοήθεια από οποιονδήποτε. Σίγουρα μπορεί και σίγουρα δεν έχουν καμιά ισχύ οι λόγοι που αναφέρατε.
Αυτό που είπα- και ξεκάθαρα μάλιστα- είναι ότι αυτός που ανεβαίνει καίει τις αιτίες των ατυχημάτων του και ότι τα ατυχήματα και τα οποιαδήποτε παθήματα σιγά σιγά θα λιγοστεύουν.
Και ποτέ δεν είπα ότι ξεκόβεις από οτιδήποτε υλικά αγαθά χρειάζεσαι ούτε απορρίπτεις τίποτε ούτε αφορίζεις τίποτα, μόνο εσύ τα λες αυτά.Έτσι και εσύ που έσπασες το πόδι σου και πήρες βοήθεια από γιατρό (και φυσικά και εγώ το ίδιο θα έκανα), αν είχες κάψει την αιτία του σπασίματος (κάρμα) τότε δεν θα σου είχε σπάσει το πόδι σου και ίσως να μην είχες κτυπήσει και καθόλου.
Τώρα το ποιος χρειάζεται γιατρό η τρελογιατρό ας το αφήσω ασχολίαστο.Εαρινέ σε πληροφορώ ότι αυτός που βαδίζει εκ των έσω μπορεί να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και τις καταλληλότερες για τα προβλήματά του και για την ίδια του την ζωή.
Αν το δέχεσαι η όχι ούτε κρύο μου κάνει ούτε ζέστη. Δικό σου το πρόβλημα.
Φιλικότατα.
Ο/η φίλος/η ...συγγνώμη αλλα δεν γνωρίζω τι φύλλου είναι ... είναι προφανές ότι όταν αναφέρεται σε γιατρό , εννοεί ψυχίατρο ή ψυχολόγο αν δεν απατώμαι!
Εφ'οσον μιλάει για ψυχολόγο , θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του..!
Καλησπέρα και απο μένα φίλε και συνδίκτυε!
Απορώ που είδες την ειρωνία και την κοροιδία...ουδέποτε σε ειρωνεύθηκα και σε κορόιδεψα...
Στις δυο ανωτέρω προτάσεις μου συμπεριέλαβα τις εξής εκφράσεις:
-Αν δεν απατώμαι...και ανέμενα την δική σου κατάθεση..!
και
-Εφόσον...δηλαδή το σκεπτικό μου έχει οποιαδήποτε αξία ΕΦΟΣΟΝ ερμήνευσα σωστά τα όσα κατέθεσες...
Με την σειρά μου να σου ευχηθώ καλό κάψιμο όλων των καρμάτων σου..!
Τώρα αν θές να μιλήσουμε για τα έσω του ανθρώπου για μένα -ξέρεις- αυτό δεν αποτελεί ταμπού ...θα μου άρεσε ιδιαίτερα..
Σ'ακούω λοιπόν και φαντάζομαι θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση!!!
Φιλικότατα βεβαίως!!!
soul
quote:
Λίγη γνώση λίγα εμπόδια, πολλή γνώση πολλά εμπόδια.
φιλε(η) glinaaea , η διαφορα μας ειναι στο παραπανω που λες και οπως ειπα με αυτο το σκεπτικο θα ειμασταν ακομη επανω σε βελανιδιες. ή ποιο απλα μια φραση βγαλμενη μεσα απο το ΜΕΣΑΙΩΝΑ και την ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ , τον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ !!!!
οσο αφορα την ειρωνια (που ισως να υπηρχε οχι ομως τοσο με στοχο την ειρωνια οσο με στοχο την σατιρα - διακωμωδηση) , αυτο που εγω θα ελεγα και ισως εισαι σε συμφωνια με οσα εχεις πει ειναι το εξης , το καρμα καθοριζει τι θα δεχτουμε-παθουμε , αρα το οτι δεχτηκες την ειρωνια - σατιρα , φταιει το καρμα σου και μονο (ή οπως μου ειχε πει καποτε καποιος , αυτο που μας συμβαινει ειναι αυτο για το οποιο ειμαστε αξιοι να μας συμβει !!!!) , αρα μαλλον εισουν ατακτος (η) αυτες τις μερες ... χαχαχα
κρατηστε εσεις την λιγη γνωση και αφηστε σε αλλους την πολυ , καλο θα κανετε σε ολους μας !!! οσο αφορα ολα τα υπολοιπα ζηταω συγνωμη που δεν μπορεσα να σας τα εξηγησω καλυτερα ωστε να ειναι κατανοητα !!!!
ευχαριστω._
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
Edited by - makfor on 29/12/2009 11:03:15
quote:
αρα το οτι δεχτηκες την ειρωνια - σατιρα , φταιει το καρμα σου και μονο (ή οπως μου ειχε πει καποτε καποιος , αυτο που μας συμβαινει ειναι αυτο για το οποιο ειμαστε αξιοι να μας συμβει !!!!) , αρα μαλλον εισουν ατακτος (η) αυτες τις μερες ... χαχαχα[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]Edited by - makfor on 29/12/2009 11:03:15
Κανένα σχόλιο...![]()
![]()
![]()
soul