ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αθηνα 2004 (καταστροφη ολυμπιακων αγωνων) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αθηνα 2004 (καταστροφη ολυμπιακων αγωνων) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

notis200431 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
oneiric1Μέλος
02/03/2004, 15:48:17
quote:
Βρε παιδιά.... Έχετε σκεφτεί ότι ζείτε σε μια εποχή που οι μελλοντικοί κάτοικοι της Ελλάδας, θα μας ζηλεύουν;; Όχι ότι δεν θα μας βρίζουν για τα χρέη που θα τους φορτώσουμε και για το ανακάτεμα της κοινωνίας, αλλά θα τους φαίνεται κάπως....

1. Ζήσαμε κάτι που δεν ξανάγινε. Την μεγαλύτερη οικονομική, νομισματική ενοποίηση.
2. Ζήσαμε την αλλαγή ενός αιώνα και μιας χιλιετίας. Σε 1.000 χρόνια θα το ξαναζήσουν αυτό. Τελικά δεν ήταν κάτι το φοβερό, αλλά άντε να τους πείσεις.....
3. Είδαμε ένα από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα της ιστορίας, live στην οθόνη μας. (Δίδυμοι Πύργοι)
4. Είδαμε τον 1ο κλωνοποιημένο οργανισμό. (Μπεε.......)
5. Θα δούμε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα. Αυτό ούτε σε 1.000 ξανά.......

Μπράβο! Συμφωνώ! Έτσι ντε! Λιγάκι αισιοδοξία (λιγάκι) δεν βλάπτει!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

athakandrΜέλος
02/03/2004, 22:47:06
Αγαπητέ sparverius,

Θα ήταν χρήσιμο μερικές φορές να μη μας τυφλώνει το πάθος υπέρ αυτών που είχαν αναλάβει πριν 7 τουλάχιστον έτη μία υποχρέωση σημαντική και έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν τους αγώνες και όλοι έχουμε εικόνα από το τι συμβαίνει στην Αθήνα και σε ποια κατάσταση είναι τα έργα που και εσύ ανέφερες.

Και λυπάμαι πραγματικά αν εσύ δεν βλέπεις ότι κάποια έργα δεν έγιναν, κάποια άλλα αλλοιώθηκαν και περιορίστηκαν ενώ κάποια άλλα είναι αμφίβολο αν θα γίνουν και πως θα γίνουν.

Από την άλλη πλευρά για κάποιες σημαντικές υποδομές (ρεύμα, νερό) ο Θεός να μας φυλάει μη συμβεί κανένα δήθεν ακραίο γεγονός και κάνουμε μπάνιο με νερό "Λουτράκι", όπως τώρα τελευταία με αυτή την θεομηνία της μίας ημέρας χιονόπτωσης!

Και αν αυτή η έλλειψη οργάνωσης, προγραμματισμού και ευαισθησίας δεν είναι αθλιότητα, τότε τι είναι?

Όσο για την κατηγορηματική σου δήλωση, πραγματικά μας καθησύχασες.

Μα καλά τι νομίζεις, ότι τρώμε χόρτο, για χαζούς μας περνάς, δεν βλέπουμε τι γίνεται στην Αθήνα, που παρουσιάζει εικόνα σεληνιακού τοπίου. Κανένα δέντρο θα μπει τελικά?

Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τον οποίο όλοι μιλούν προφητικά, αυτοί οι άχρηστοι δήθεν σοσιαλιστές, κατ' ουσία υπονομευτές της ίδιας τους της χώρας, την οποία ποτέ δεν αγάπησαν!

Τον εαυτό τους αγάπησαν μόνο και την εξουσία.

Sorry κι εγώ για την πολιτική δήλωση, που δεν είχα και διάθεση να κάνω, αλλά όταν ακούω τέτοια πράγματα, οφείλω να απαντώ.

andreas aigioΜέλος
02/03/2004, 23:13:41
( «άσχετη» με το θέμα και η δική μου παρέμβαση ….. αλλά …..)

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι τι σημαίνουν Ολυμπιακοί αγώνες (σήμερα) , και το κόστος που απαιτείται για την προετοιμασία και την διεξαγωγή τους ….

Κι αντί όλοι μας να στηρίζουμε τον αγώνα με το χρόνο που έχει βάλει η μικρή
(και φτωχή χώρα μας)
Βρίσκουν έδαφος για πολιτική εκμετάλλευση ….

Μην μπλέκετε σε όλα την πολιτική καλοί μου ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Αν και κατ’ αρχήν αντίθετος με τη διεξαγωγή των αγώνων (από άποψη κόστους και μόνο)
Από την στιγμή όμως που αναλάβαμε την ευθύνη διεξαγωγής τους ,
ΟΦΕΙΛΑ ως ΕΛΛΗΝ να στηρίξω την προσπάθεια …………
(Και ο νοών νοητό )

« Κι όμως ... γυρίζει. »

athakandrΜέλος
03/03/2004, 00:24:22
Παρακαλώ πολύ, μην ακούω τέτοιες δρακρύβρεχτες και ανιστόρητες απόψεις περί μικρής και φτωχής Ελλάδας. Μία χώρα είναι πραγματικά μικρή, όταν έχει μικρούς διανοητές και δημιουργούς.

Καθώς και πραγματικά μεγάλη είναι μια χώρα όταν έχει μεγάλους ποιητές (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρού). Και η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα και η μεγαλύτερη ιδέα.

Για να είμαστε όμως και πιο "ρεαλιστές" η Ελλάδα σήμερα από άποψη ισχύος είναι μία μεσαία χώρα, ούτε μικρή, ούτε πολύ μεγάλη.

Από την άλλη πλευρά τι θα πει "..μην μπλέκουμε την πολιτική σε όλα" και "..αντί να στηρίζουμε..". Στηρίζουμε και παραστηρίζουμε και κριτική κάνουμε.

Και την προσπάθεια στηρίζουμε και επειδή ίσως θεωρηθεί πράγματι ότι κατά κάποιο τρόπο υπονομεύω την προσπάθεια, αν και δεν ήταν τέτοιος ο σκοπός μου, σταματώ εδώ!

Θα τα ξαναπούμε μετά το πέρας ...

sparveriusΜέλος
03/03/2004, 00:30:35
Νομίζω ότι υπήρξα ξεκάθαρος σχετικά με το τι λέω. Προφανώς σε συμφέρει να θεωρείς οποιαδήποτε άποψη υπέρ των Αγώνων κομματικά ή ήθελες επίτηδες να εκτραχύνεις το θέμα, γιαυτό και έκανες και το προηγούμενο post. Αυτό αποδεικνύεται από την παντελή έλλειψη γεγονότων, από τις γενικολογίες τύπου "Έλλειψη οργάνωσης, προγραμματισμού και ευαισθησίας" και από τα ευχολόγια τύπου "Ο Θεός να μας φυλάει"; Όλα στο ίδιο τσουβάλι και όποιον πάρει ο Χάρος.

Το αν καθησύχασα εσένα συγκεκριμένα, ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτά που σου λέω δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα. Προέρχονται από ιδία συνεργασία με την ΟΕΟΑ και από συζητήσεις με καθηγητές πανεπιστημίου με τους οποίους έχω την τιμή να συνεργάζομαι πολύ κοντά και οι οποίοι με τη σειρά τους συνεργάζονται σε υψηλό επίπεδο με την ΟΕΟΑ, και μάλιστα στο νευραλγικό τομέα της οργάνωσης των αθλημάτων (venue operations). Όπως καταλαβαίνεις, δυστυχώς για σένα δεν έχουν σχέση με κομματικές κορώνες. Αν θέλεις τα πιστεύεις, αν όχι με γεια σου με χαρά σου. I couldn't care less.

Θα μπορούσα να σου αναφέρω σημαντικές τεχνολογικές πρωτιές αυτών των Αγώνων, εκτενή συγκριτική ανάλυση με άλλες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων κ.ά., αλλά δεν πιστεύω ότι έχει νόημα. Έτσι κι αλλιώς η αρνητική γνώμη σου είναι παγιωμένη και δεν αλλάζει. Και βέβαια ο σκοπός σου δεν ήταν να κρίνεις την ετοιμότητά μας για τους Αγώνες αλλά πετάξεις το "δόλωμα" και να αρχίσεις να αποδίδεις ταυτότητες πετώντας παραταξιακές κορώνες σε οποιονδήποτε σου απαντούσε.

andreas aigio, να είσαι καλά.

sparverius

andreas aigioΜέλος
03/03/2004, 01:12:46

Σεβαστή η άποψη σου athakandr
δεν δέχομαι παντός τον χαρακτηρισμό

«δακρύβρεχτες και ανιστόρητες απόψεις»

και το σταματώ εδώ .

« Κι όμως ... γυρίζει. »

orionboyΝέο Μέλος
03/03/2004, 02:12:17
quote:

... τα μόνα "προβλήματα" που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι η στέγη Καλατράβα στο ΟΑΚΑ (που θα είναι έτοιμη αλλά αρκετά οριακά), ...

Εχω την τύχη-ατυχία να μένω καμια διακοσαριά μέτρα μακριά από το εργοτάξιο του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου. Παρατηρώντας το έργο έχω να πώ ότι από τον Δεκέμβριο και μετά η εξέλιξη του έργου είναι τόσο αργή που προσπαθώ να ανακαλύψω τις προσθήκες που έγιναν (αν έγιναν) και δεν μπορώ. Αν κάποια τμήματα του έργου κατασκευάζονται αλλού δεν το ξέρω. Μέχρι τον Δεκέμβριο από βδομάδα σε βδομάδα έβλεπα και κάτι νέο. Τώρα τίποτα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν με ποιον νόμο της φυσικής, με ποιά λογιστική πράξη ή με ποια προσευχή μπορεί αυτό το πράγμα που βλέπω μπροστά μου να είναι έτοιμο εγκαίρως. Και όταν λέω εγκαίρως θεωρώ αυτονόητο ότι ΔΕΝ μιλάμε για την παραμονή της τελετής έναρξης. Αν είναι να εννοούν αυτό τότε καλύτερα να αρχισουν να το ξηλώνουν από τώρα μήπως και προλάβουν. ΕΑΝ η τελετή έναρξης είναι μέτρια ή κακή (που θα είναι αν το στέγαστρο με τις υποδομές που φέρει δεν είναι 1 μήνα πριν έτοιμο) τότε η ξεφτίλα δεν ξεπλένεται ακόμα και με άψογη διοργάνωση του αγωνιστικού μέρους. ΟΛΑ τα λεφτά είναι η τελετή. Το peak της παγκόσμιας τηλεθέασης είναι τότε.

Για τα άλλα έργα δεν έχω προσωπική άποψη. Τρώγωντας όμως εδω και 2 χρόνια τόνους λάσπης από τα εργοτάξια αυτά του ΟΑΚΑ δικαιούμαι να έχω αμφιβολίες και για το Στάδιο αλλά και για την συνολική αισθητική των γύρω χώρων που υποτίθεται ότι θα έχουν δέντρα, πισίνες, φώτα κλπκλπ. Ανταυτού προβλέπω πλαστικό γκαζόν και προκατ πεζοδρομίσεις.

Αυτα...

athakandrΜέλος
03/03/2004, 02:17:07
quote:

Σεβαστή η άποψη σου athakandr
δεν δέχομαι παντός τον χαρακτηρισμό

«δακρύβρεχτες και ανιστόρητες απόψεις»

και το σταματώ εδώ .

Sorry.. δεν ήταν προσωπικό. Ούτε είχα κακή πρόθεση. Απλώς στην άποψη για την μικρή και φτωχή Ελλάδα --λιγάκι με παραπάνω πάθος είναι η αλήθεια - άσκησα κριτική.

Ευχαριστώ andreas aigio για την μετριοπάθεια που σε διακρίνει και την απάντηση σου, που επίσης είναι απολύτως σεβαστή και δεκτή.

Φιλικά, athakandr

athakandrΜέλος
03/03/2004, 02:29:11
quote:

Και βέβαια ο σκοπός σου δεν ήταν να κρίνεις την ετοιμότητά μας για τους Αγώνες αλλά πετάξεις το "δόλωμα" και να αρχίσεις να αποδίδεις ταυτότητες πετώντας παραταξιακές κορώνες σε οποιονδήποτε σου απαντούσε.

Αγαπητέ sparverius,

δεν θα δώσω συνέχεια. Δεν πρόκειται πάντως για κάτι προσωπικό μαζί σου, όπως καταλαβαίνεις. Ούτε ταυτότητες έδωσα, ούτε με συνθήματα μίλησα. Αλλά τέλος πάντων.

Ας μην συνεχίσουμε μιας και είναι αλήθεια πως όλοι ενδιαφερόμαστε για την επιτυχία. Μακάρι και ελπίζω πως έτσι θα είναι τελικά.

Απλώς μία παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις, επειδή έχω κι εγώ σχέση με τον χώρο των Πανεπιστημίων, όχι ως φοιτητής πια, δεν αποτελούν όλοι φωτεινά παραδείγματα, ούτε της επιστήμης, ούτε της κοινωνικής ευθύνης.

oneiric1Μέλος
03/03/2004, 09:06:09
quote:
Εχω την τύχη-ατυχία να μένω καμια διακοσαριά μέτρα μακριά από το εργοτάξιο του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου. Παρατηρώντας το έργο έχω να πώ ότι από τον Δεκέμβριο και μετά η εξέλιξη του έργου είναι τόσο αργή που προσπαθώ να ανακαλύψω τις προσθήκες που έγιναν (αν έγιναν) και δεν μπορώ. Αν κάποια τμήματα του έργου κατασκευάζονται αλλού δεν το ξέρω. Μέχρι τον Δεκέμβριο από βδομάδα σε βδομάδα έβλεπα και κάτι νέο. Τώρα τίποτα.

Δεν θυμάσαι φίλε μου τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει, πριν κανα 2 χρόνια νομίζω, ότι ολόκληρα συνεργεία που εργάζονταν για την κατασκευή κάποιου σταθμού για το μετρό, μεταφέρονταν καθημερινά σε άλλες τοποθεσίες για την αποπεράτωση εξοχικών κάποιων βουλευτών? Τι να πούμε παραπάνω??

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

StickmasterΜέλος
03/03/2004, 09:27:24
Καλημερα σε ολους!
Ειναι σιγουρο οτι τα Ολυμπιακα εργα πολυ δυσκολα θα ειναι ετοιμα στην ωρα τους και το μονο σιγουρο ειναι οτι θα γινουμε ρεζηλι διεθνος!!!
Και να τα ετοιμασουν,θα ειναι πολυ επικινδυνα να μην γκρεμιστουν!!!