- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Θα ηθελα να σταθω λιγο στον αγαπητο Priest και σε μια απαντηση που εδωσε.
quote:
Αυτο που εχεις πραγματικα αναγκη ειναι να ασχοληθεις με το θεμα του Τεκτονισμου αυτη την περιοδο;
ή μηπως υπαρχουν αλλα πραγματα στα οποια πρεπει να αφιεωρσεις το χρονο σου και αργοτερα να ασχοληθεις με τον τεκτονισμο;
Το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο νου μου ηταν ¨το καθε πραγμα στην σωστη στιγμη".
Στην συνεχεια παρατηρησα ομως και τον φιλο AVATARGR να ανταπανταει με το εξης:
quote:
ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ThePriest ΤΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ
Θα συμφωνησω και με τους δυο. Σιγουρα οτι μπορουμε να κανουμε σημερα, ας μη το αναβαλουμε για αυριο - ποτε κανεις δεν ξερει τι θα γινει η που θα ειμαστε. Μηπως ομως το καθε τι, πρεπει να γινει στην σωστη χρονικη στιγμη , αλλιως μπορει να μην μας επιφερει το αποτελεσμα που θα επρεπε η στον βαθμο που θα επρεπε ??
Δεν ξερω αν ο φιλος priest ορμομενος με καποια παρομοια σκεψη εδωσε αυτη την απαντηση ... δεν ξερω αν και οι υπολοιποι συμμεριζεστε αυτη την αποψη...
Ευχαριστω για τον χρονο και τον χωρο σας :)
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ......
ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΠΕΔΑ??????
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΑ Καβείρια , Διονύσια , Ορφικά και Ελευσίνια ????.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΟΝ ΔΟΝ ΧΟΥΑΝ, ΤΟΝ ΚΡΙΣΝΑ ??????
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΒΟΛΟ ΑΣΤΕΡΑ ??????
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ....
ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΣΟΦΙΑ
quote:
Ο δρόμος είναι προσωπικός και εσωτερικός και νομίζω ότι το γνωρίζεις!
Ο ΦΙΛΟΣ Ramoglou ΑΝΑΦΕΡΕΙ
quote:
ανοίγουμε ο καθένας τον προσωπικό του δρόμο για την πορεία προς το Φως .
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩ ΦΡΟΝΤΙΔΩΝ ΥΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ.
ΕΚΕΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ....
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ... ΑΛΛΑ SYNAMA KAI ΔΥΣΚΟΛΟΣ.......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
οντας ετοιμος ο μαθητης... σαν απο καιρο.... να δει το φως.... και βαζοντας ερωτησεις ω γνησιος φιλοσοφος, τοτε ο δασκαλος...η διδασκαλια γενικοτερα ειναι καπου εκει γυρω... καμια φορα ειναι τεκτονικη
καμια φορα εισαι Τεκτον χωρις να το ξερεις και στην προσπαθεια σου να βρεις ανθρωπους που σκεφτονται το ιδιο με σενα....να εχουν τις ιδιες ανυσηχιες με σενα... τελικα.... τους βρισκεις και μαθαινεις απο αυτους οτι αποκαλουνται Τεκτονες.... και δεν αισθανεσαι ποτε πια μονος
τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...
Η στιγμή που ο καθένας αποφασίζει να κάνει κάτι είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνει , αρκεί να το θέλει να το κάνει και όχι να το σκέφτεται να το κάνει από το ΘΕΛΩ μέχρι το ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ έχει μεγάλη απόσταση.
Προς AVATARGR
Συμφωνώ απόλυτα στα λεγόμενα σου , και ιδιαίτερα στο ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους .
Drumx13
Είναι και δική μου άποψη η καρμική εξέλιξη των πραγμάτων .
Το νόημα, η απάντηση, η διδασκαλία είναι γύρω μας .
Όταν πρέπει όμως μας αποκαλύπτονται και μας διδάσκουν .
Ο Αναζητών
Apostolos
Κάι αν θελει να δει καποιος το φως πρεπει να γινει τεκτονας;; αν οχι τοτε πρεπει να γινει κατι αλλο;
Πολλες ερωτησεις ε;
Χαίρομαι που πρώτα απ όλα σου δώσαμε όλοι από κάτι ώστε να καλύψουμε ένα μέρος των αναζητήσεων σου .
Πάμε λοιπόν παρακάτω και στο δεύτερο γύρο απαντήσεων
1ον)
quote:
ρε παιδια αν ο δρομος ειναι ανοικτος για ολους τοτε τι χρειαζεται ο τεκτονισμος;; χωρις αυτον κλεινει ο δρομος;;
Δεν διάβασα σε καμία απάντηση ότι ο μόνος δρόμος είναι ο τεκτονισμός και ότι χωρίς αυτόν ο δρόμος κλείνει .
Απλά κάποιοι θεωρούν αυτό το δρόμο καλύτερο από κάποιους άλλους και όπως διάβασες και διάβασα ο τεκτονισμός ουδέν θέτει όριο προ τις αληθείας .
Άρα ?
2ον )
quote:
ο αγραμματος και απαιδευτος γεροντας που θελει να δει το φως τι να κανει δηλαδη;
α) Να περιμένει την άλλη ζωή ίσως ???????
β) Να πάει σε οφθαλμίατρο ???????
γ) Να πάει δημοτικό και ότι προκάνει ???????
δ) Να ανάψει την λάμπα ???????
Πάρε τη βοήθεια του κοινού !!!!!!!!!!!!!!!!!( συγνώμη αλλά δε μπορώ χωρίς το χιούμορ μου )
Ειλικρινά πιστεύεις ότι ο ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ άνθρωπος μπορεί να δει οτιδήποτε ;;;; ( ασχέτου ηλικίας ) όσο για τον γέροντα η σοφία της ίδιας του της ύπαρξης ίσως να είναι ικανή να ξεπεράσει την όποια φιλοσοφία .
3ον )
quote:
Κάι αν θελει να δει καποιος το φως πρεπει να γινει τεκτονας;; αν οχι τοτε πρεπει να γινει κατι αλλο;
Μπορεί και να βάλει το χέρι στην πρίζα εκεί να δείς Φως που θα δεί !!!!!!! ή να γίνει πυρινικός υδραυλικός. ( το χιούμορ μου μέσα ..... sorry !!! )
Είπε κανείς σε αυτό το φόρουμ ότι όποιος θέλει να δει το Φως πρέπει να γίνει τέκτονας ;
Το μόνο που έχω διαβάσει απ όλους εδώ μέσα είναι ότι για να δεις κάποια πραγματάκια πρέπει ΠΡΩΤΑ να κοιτάξεις μέσα σου και μετά να αρχίσεις να ΑΝΑΖΗΤΑΣ .
Ακόμα και αυτό που κάνεις εσύ και θέτεις ερωτήματα είναι πορεία προς την αλήθεια, είναι χτίσιμο του προσωπικού σου οικοδομήματος, είναι αναζήτηση.
Το έκανα κι εγώ σε ποιο μικρή ηλικία έτσι άρχισα να αποτυπώνω τις απαντήσεις, να έχω καινούργια ερωτήματα και στο τέλος να δέχομαι ή να απορρίπτω, να μαθαίνω ή να αδιαφορώ.
Εύχομαι να βάζω με τις απαντήσεις μου ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα των απαντήσεων που θέλεις να έχεις και σε ευχαριστώ γιατί με τα ερωτήματα σου, μου θυμίζεις ερωτήματα και απαντήσεις που έκανα και έδωσα στον εαυτό μου σε μικρότερες ηλικίες.
Συνέχισε το διάλογο και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ωφεληθούμε.
Υ.Γ Αν ενοχλεί το χιούμορ μου σας παρακαλώ πέστε μου να το κόψω . Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να προσβάλω ή να θίξω κάποιον/α από εσάς
Ο Αναζητών και με χίουμορ
Apostolos
ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ:ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΑΣΤ.ΠΡΟΒΟΛΕΣ,ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΑΤΕΕΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΟΝ,ΘΙΒΕΤ ΚΛΠ(ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑ,ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ)ΚΑΙ ΖΩ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΕΜΕΝΑ..ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ..ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΓΩ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΑΒΩ ΤΣΙΓΑΡΟ!!ΧΜΜΜΜ,ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΛΕΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕ??)ΑΥΤΟΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ(??)ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ:Η ΜΙΚΡΗ ΑΔΕΡΦΗ(16-17 ΕΤΩΝ) ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ(21-22)..ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΨΗΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΑΦΟΥ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ,ΘΑΧΕΙ ΑΣΠΡΙΣΕΙ??????
ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!!!!ΤΟ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟ ΠΙΠΙΝΙ,Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ,ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ,ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ,ΟΤΙ Τ Ι Π Ο Τ Α ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ..ΝΑΙ,ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ Ο ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ,ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΥΝΕΙΔΑ)ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ..
ΕΠΙΣΗΣ,ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ(ΠΑΕΙ Η ΙΣΟΤΗΣ).ΠΑΕΙ ΤΟ Ε Ν Τ Ο Π Α Ν..
ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
UA EIUELA NA KATAUESO MIA GNOMH
STHN ARXH PISTEYA OTI O TEKTINISMOS
EITAN POLIPLOKOS TORA PISTEYO OTI
EINAI EKSERETIKA POLIPLOKOS
OPIOS EXEI GNOMH (GIA TON TEKTONISMO)
DEN GNORIZEI KAI POLLA
ANTIUETA OPOIOS GNORIZH DEN MILAEI
ΜΙΛΩΝ
ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠAΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΜΕ.
ΦΙΛΕ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΠΩΣ
quote:
ο αγραμματος και απαιδευτος γεροντας που θελει να δει το φως τι να κανει δηλαδη;
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΞΕΣ...
quote:
ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩ ΦΡΟΝΤΙΔΩΝ ΥΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ.
ΕΚΕΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ....
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ... ΑΛΛΑ ΣYNAMA KAI ΔΥΣΚΟΛΟΣ.......
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ....
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ buda36gr ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ?????
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ Α ΔΡΟΜΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ Β ΔΡΟΜΟ ???????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ......
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ......
ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ΙΟΥΛΙΟΣ
17 τοῦ μηνός, Μαρίνας μεγαλομάρτυρος.
Εἰς τοὺς Αἴνους, σελ. 94:
«…ἀνδρικῷ φρονήματι ηὐτομόλησας καὶ τῶν Ἑλλήνων σεβάσματα ὡς
κόνιν ἐλέπτυνας».
23 τοῦ μηνός, Φωκᾶ ἱερομάρτυρος.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ η΄, σελ. 122:
«Ἔρρει* τῶν Ἐλλήνων τὰ σαθρὰ πλάνης σεβάσματα καὶ σεσιγήκασι τῆς ματαιότητος ἅπασαι αἱ διπλόαι καὶ τὸ ψεῦδος αὐτῶν…» *(=πῆγαν στὸ διάβολο!)
26 τοῦ μηνός, Παρασκευῆς ὁσιομάρτυρος.
Ἀπόστιχα Ἑσπερινοῦ, σελ. 134:
«…καὶ τῶν Ἑλλήνων σεβάσματα ὡς κόνιν ἐλέπτυνας».
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
23 τοῦ μηνός, Λούπου μάρτυρος.
Εἰς τὸν Κανόνα, σελ. 126:
«…καὶ θεοὺς ἐξηφάνισας τῶν Ἑλλήνων, δυνάμει τοῦ πνεύματος».
25 τοῦ μηνός, Βαρθολομαίου Ἀποστόλου.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ α΄, σελ. 134:
«…σοφίαν εὑράμενος, τὴν ἐνυπόστατον ἀπεμώρανας Ἑλλήνων τὴν σοφίαν…»
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
17 τοῦ μηνός, Πίστεως-Ἐλπίδος-Ἀγάπης καὶ Σοφίας μητρὸς αὐτῶν.
Εἰς τὸ Κοντάκιον, σελ. 117:
«Σοφίας τῆς σεμνῆς, ἱερώτατοι κλάδοι,… σοφίαν ἀπεμώραναν τῶν Ἑλλήνων ἐν χάριτι…»
22 τοῦ μηνός, Φωκᾶ ἱερομάρτυρος.
Εἰς τὸν Κανόνα, Ὠδή, σελ. 134:
«…λαμπρῶς κατῄσχυνας Ἑλλήνων σεβάσματα καὶ πολυθεΐας τὸ ἄθεον».
Συνέχεια: ᾨδὴ ε΄, σελ. 137:
«Οἱ τῶν Ἑλλήνων σοφοί, ἡττηθέντες τοῖς σοφοῖς δόγμασιν…»
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2 τοῦ μηνός, Κυπριανοῦ, ᾨδὴ η΄, σελ. 15.
«Σοφώτατα τῆς Ἑλληνικῆς κατεφρόνησας σοφίας, ἔνδοξε…»
3 τοῦ μηνός, Διονυσίου Ἀρεοπαγίτου.(Ανύπαρκτος άγιος δημιούργημα πλαστογραφίας )
Εἰς τὸ Δοξαστικὸ Ἑσπερινοῦ, σελ. 16:
«…καταπτύσας τῶν Στωϊκῶν φιλοσόφων, τῶν ἀπορρήτων μυστηρίων γνώστης ἐγένετο…»
14 τοῦ μηνός, Ναζαρίου-Γερβασίου… μαρτύρων.
Εἰς τὸν Οἶκον, σελ. 82:
«…ὅτι πᾶσαν Ἑλλήνων ἀπετέφρωσαν μανίαν…»
15 τοῦ μηνός, Λουκιανοῦ πρεσβυτέρου.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ ζ΄, σελ. 88:
«Νενεκρωμένους καὶ βυθῷ τῆς Ἑλληνικῆς ἀθεΐας, καταποθέντας τοὺς λαούς, ζωηφόροις σου λόγοις ἀνείλκυσας…»
Εἰς τὸ Ἐξαποστειλάριον τοῦ ἰδίου, σελ. 88:
«…πᾶσαν πλάνην τῶν Ἑλλήνων ἔλεγξας τὴν πολύθεον καὶ ψευδώνυμονγνῶσιν…»
22 τοῦ μηνός, Τῶν ἐν Ἐφέσῳ ἑπτὰ μαρτύρων.
Εἰς τὸ Κάθισμα, σελ. 122:
«…ὅθεν πρὸ τοῦ θανάτου τὴν Ἑλλήνων μανίαν, πάλιν δὲ μετὰ πότμον, τῆς αἱρέσεως ζάλην ἐλάσαντες…»
30 τοῦ μηνός, Ζηνοβίου & Ζηνοβίας.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ α΄, σελ. 182:
«…Αἴγλην φωτιζόμενος, σοφέ, τῆς τρισηλίου λάμψεως, σκότος διέλυσας Ἑλλήνων δυσφημίας…»
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
10 τοῦ μηνός, Ὀρέστου μάρτυρος.
Εἰς τὸν Κανόνα, ᾨδὴ ε΄, σελ. 69:
«Ἀφανισμῷ τοὺς θεοὺς τῶν Ἑλλήνων σὺ παραπέμψας…»
15 τοῦ μηνός, Γουρία, Σαμωνᾶ & Ἀβίδου μαρτύρων.
Στιχηρὰ Ἑσπερινοῦ, σελ. 106:
«Μονάδα τρισάριθμον ὁμολογήσαντες, ἅγιοι, τῶν Ἑλλήνων ἐλύσατε πολύθεον φρόνημα καὶ μωρὰν σοφίαν….»
18 τοῦ μηνός, Πλάτωνος καὶ Ρωμανοῦ, μαρτύρων.
Εἰς τὸ Δοξαστικὸν Ἑσπερινοῦ, σελ. 122:
«…τῶν γὰρ ἁλιέων ζηλώσας τὴν παρρησίαν καὶ τὴν σκηνορράφων θεολογίαν, τὴν Πλάτωνος μυθολογίαν καὶ τὴν Στωϊκὴν φλυαρίαν λόγοις καὶ
ἔργοις κατέρραξε…»
Εἰς τὸν Οἶκον, σελ. 124:
«Τῶν Ἑλλήνων λιπῶν ἅπασαν τὴν ματαιότητα…»
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
13 τοῦ μηνός, Εὐστρατίου, Αὐξεντίου, Εὐγενίου, Μαρδαρίου & Ὀρέστου μαρτύρων.
Εἰς τοὺς Αἴνους, τὸ τέταρτον ποίημα Ἰωάννου Μοναχοῦ (Δαμασκηνοῦ), σελ. 98:
«…Εὐστράτιος, ὁ τῆς Ἑλλήνων μυθοπλασίας στηλιτευτὴς καὶ τῆς χριστιανῶν θεοσοφίας κῆρυξ…»
Αυτή είναι τελικά η ορθοδοξία φίλε trexagireve . Θεός ο Γιαχβέ , προπάτορες ο Αβραάμ και το σόι του , νομοθέτης ο Μωϋσής και ήρωές ο Ιησούς του Ναυή και οι μετά από αυτόν πρωτοκλασάτοι Εβραίοι , οι Μακαβαίοι , και τέλος καθοδηγητές ο Ιησούς , οι μαθητές του και ο πολύς Σαούλ .Όσο για χριστιανική πατρίδα , αυτή είναι η «Αγία Ιερουσαλήμ» Σιών , που θα κατεβή από τον ουρανό .
Έτσι λοιπόν όπως οι υπόλοιποι , κι εσύ απολαμβάνεις τις ύβρεις κατά των Ελλήνων από το ιερατείο της θρησκείας σου , σταυροκοπούμενος και ψάλλοντας το «Χαῖρε, Σιών, ἁγία Μήτηρ τῶν Ἐκκλησιῶν, θεοῦ κατοικητήριον.»
*
Edited by - Sesostris on 28/02/2010 01:07:46
quote:
Που θα παει...
Σε καμιά δεκαριά χρόνια,μπορεί να καταλάβεις τι κάνουμε εδώ μέσα....Τα πρωτα 100 είναι κάπως δύσκολα...
Μετά συνηθίζεις...
Το τι κάνεις εσύ , εδώ μέσα είναι παγγίνως γνωστό και αντιληπτό , με το που ανοίγεις το στόμα σου .... απορώ γιατί εξακολουθείς να μιλάς , τι σου "χρωστάει ο εαυτός σου και τον τιμωρείς???
soul
Είναι αστείο,το πως έχεις χαζέψει και συντηρεις τη θέση σου...Το χαιδεμένο, ο κόλακας,για να έχει γλώσσα...Τέτοια θέση ζήλεψες, καημένε μου;
quote:
Εσύ μπορεί να μην ξέρεις τι κάνεις,Εαρινέ,αλλά,εγώ,όσον αφορά την πνευματική συζήτηση,ειμαι παρόν, το έχω δηλώσει εξ αρχής και το κάνω,άσχετα απο το πως νομίζεις εσύ, ή όποιος άλλος ανευθυνουπεύθυνος,πως μπορείς να το ονομάσει ..
Είναι αστείο,το πως έχεις χαζέψει και συντηρεις τη θέση σου...Το χαιδεμένο, ο κόλακας,για να έχει γλώσσα...Τέτοια θέση ζήλεψες, καημένε μου;
Η υιοθετημέμη στάση ζωής είναι το ζητούμενο Ευάγγελε...έστω και ασταθής θέση είναι μια θέση!
Απο το τίποτα ... καλύτερο είναι το ελάχιστο!
Πάντως για πνευματικότητα άστο , μην παραμυθιάζεσαι άλλο..σε σένα δεν υπάρχει...φαντασιώσεις πολλές μα πάρα πολλές...το θεό αλήθεια τον έχεις δεί...προσωπικά είμαι σίγουρος ότι σου έχει εμφανισθεί πάμπολες φορές...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
soul
Τιποτε δεν καταλαβαινεις και το τονίζεις με τις αστοχίες σου, όλη την ώρα...Τόσες κοτσάνες μαζεμένες, έχω καιρό να δω...
Αλλά,η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....
Δεν μπορείς καν να με φανταστεις καημένε μου,τι χαζομάρες κάθεσαι και γράφεις;...Δεν έχεις τίποτε καλύτερο να κάνεις;
quote:
Εισαι αστειος,καλέ μου Εαρινέ,μέσα απο την φανταστική σου θεωρία, ότι καταλαβαίνεις τον συνομιλητη σου,δειχνεις το επίπεδο και τη μόρφωση σου...
Τιποτε δεν καταλαβαινεις και το τονίζεις με τις αστοχίες σου, όλη την ώρα...Τόσες κοτσάνες μαζεμένες, έχω καιρό να δω...
Αλλά,η ελπίδα πεθαίνει τελευταία....
Δεν μπορείς καν να με φανταστεις καημένε μου,τι χαζομάρες κάθεσαι και γράφεις;...Δεν έχεις τίποτε καλύτερο να κάνεις;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
soul
quote:
Αν διαφωνείς μ' αυτό θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν "είναι θαυματουργές" όλες οι εικόνες του τάδε "άγιου", όπου κι αν βρίσκονται...![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Να σου εξηγήσω εγώ....
Δηλαδή....θέλω να πω....ότι η χάρη και παντοδυναμία του Κυρίου...θα βοηθήσουν όποιον πιστέψει......και ο άγιος βοηθάει βάσει του θεϊκού σχεδίου.....και μήπως είναι θαυματουργά τα αγάλματα των θεών σας ; ......
Tι ; Ασυναρτησίες ; Δεν κατάλαβες τίποτα ; .......Λέω ανοησίες ;
Eτοιμάσου..........για ανάθεμα !![]()
quote:
Tι ; Ασυναρτησίες ; Δεν κατάλαβες τίποτα ; .......Λέω ανοησίες ;
Όχι βρε ίσα ίσα που είσαι επεξηγηματικός όσο και οι χριστιανοί που γνωρίζουν ακόμη και τις μύχιες σκέψεις του θεού....
quote:
Eτοιμάσου..........για ανάθεμα !
Θα το βάλω κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα, έχω πολλά!!!![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Λέτε να σοκαριστούμε;..
quote:
D.P.J. 10
quote:
Tι ; Ασυναρτησίες ; Δεν κατάλαβες τίποτα ; .......Λέω ανοησίες ;Όχι βρε ίσα ίσα που είσαι επεξηγηματικός όσο και οι χριστιανοί που γνωρίζουν ακόμη και τις μύχιες σκέψεις του θεού....
quote:
Eτοιμάσου..........για ανάθεμα !Θα το βάλω κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα, έχω πολλά!!!
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Καλά ρε σείς...ούτε λίγη ευγένεια και ευ-πρέπεια ,στους καλεσμένους δεν δείχνετε..χριστιανοί είναι και απέναντί μας κατοικούν!
Να μην έχουν έστω μια καλή ανάμνηση στην επιστροφή τους απο κεί που ήρθαν???
soul