- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γιατί, αν γίνανε άσχημα πράγματα, επι Βυζαντίου, ήταν η κατάρα της φυλης μας, αλλά,όπως και κάθε λαού του τοτε,οπυ ευθύνεται, με πολλούς φιλόδοξους για εξουσία και δύναμη, παρατρεχάμενους της εξουσίας....
Αυτοί, πουλήσαν αξίες, ανθρώπους και πατρίδα, για να αναρριχηθούν στην εξουσία, να γίνουν αυοτκράτωρες, βασιλιάδες, ή οτι άλλο..
Όλως τυχαίως, αυτοί ήταν οι ταγοί της εκκλησίας, που, σε βάρος των άμοιρων πιστών συγκέντρωναν πλούτο και δύναμη για να την εφαρμόζουν πάνω τους, προς όφελος των σαλεμένων αυτοκρατόρων τύπου παιδοκτόνου Κωνσταντίνου, αιμοσταγούς Θεοδόσιου, "κερατούκλη Γιουπράδα και άλλων μισαλλόδοξων, μισότρελων.
Μετά πέρασαν στη δούλεψη των σουλτάνων, από τον πρώτο κιόλας, Σχολάριο πασά, μέχρι τον Μπαρτόλομιου πασά, που θέλει να κάνει Τούρκους τους Κρητικούς παπάδες!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
αυτό που χρόνια καταδεικνύεις,έγινε οι ταγοί της εκκλησίας...
Παρα λίγο να σε ρωτήσω, για ποιά...εκκλησία μιλάς...
Την μανια για εξουσία, μοιράζονται, αν όχι όλοι, το 99%, του πληθυσμού,κάθε χώρας,σε συλλόγους,συνδικάτα,κάποια θέση, τέλος πάντων, εξουσίας, ασχέτως προσχήματος....
Και όταν ανέβουν, βρίσκουν, ένα μικρό δικτάτορας μέσα τους, που δικαιολογούν, πολύ άνετα....
Αλλά, για το συγκεκριμένο ιερατείο, δη του Βυζαντιου, ατύχησες, φιλαράκι..Τι το πέρασες, υποτελή σε βασιλιάδες, σαν τους καημένους αρχαίους προγόνους μας, που τους καθορίζαν τη μοίρα, ο πάσα είς;;
Αν θυμάσαι, στο Βυζάντιο, κλεισαν και τις πόρτες του ναού της Αγίας Σοφίας, για μερικούς, τους είχαν ακοινώνητους....
Εσύ, θυμάσαι κανέναν αρχαίο μας πρόγονο που να του απαγορεύτηκε,
η είσοδος σε ναό;Και βέβαια, επειδή δεν είχαμε αυτοκράτορα, κανένα βασιλιά, έστω;....
Για να μην λέμε, ότι θέμε......
Ρε συ Εαρινέ,συγνώμη αλλά, κνίτη του 80 μου θυμίζεις, ρε φιλε...Ηρέμησε λίγο..
Σε λίγο θα μας πεις ότι σε βιάζουν κι όλας..Στο τι να πιστέψεις εννοώ...Μην παρεξηγηθούμε...
Άσε τον όποιο άλλο να πιστεύει ελευθερα, δικό του μυαλό είναι,στο κάτω κάτω, δεν σου ανήκει...
Κουβέντα κάνουμε, όταν θα ρθει ο εχθρός, τότε να σε δω επαναστάτη...
Όχι μόνο μεταξύ μας...
quote:
Έλα μωρέ Γιάννη, που το ιερατείο,το κάθε ιερατείο,
αυτό που χρόνια καταδεικνύεις,έγινε οι ταγοί της εκκλησίας...
Δηλαδή, για σένα, ποιοί είναι οι ταγοί της εκκλησίας, αν όχι το ιερατείο της;;;
quote:
Την μανια για εξουσία, μοιράζονται, αν όχι όλοι, το 99%, του πληθυσμού,κάθε χώρας,σε συλλόγους,συνδικάτα,κάποια θέση, τέλος πάντων, εξουσίας, ασχέτως προσχήματος....
Βεβαίως. Ακολουθούν όμως την απληστία τους ή την δική τους ηθική και ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, όπως ισχυρίζονται οι παπάδες...
quote:
Εσύ, θυμάσαι κανέναν αρχαίο μας πρόγονο που να του απαγορεύτηκε,
η είσοδος σε ναό;Και βέβαια, επειδή δεν είχαμε αυτοκράτορα, κανένα βασιλιά, έστω;....
Για να μην λέμε, ότι θέμε......
Αυτό που λες, είναι μια απ' τις διαφορές του δόγματος με την ελεύθερη σκέψη.
Ψιλά γράμματα για κάποιον που ασπάζεται ό,τι του σερβίρουν και το θεωρεί θεϊκό, αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Δεν ξέρεις, οτι ιερατειο, είναι οι βολεψάκηδες, που πάντα παρεισφρύουν σε τέτοιες άκριτες τάξεις,όπως οι ιερείς, για να κάνουν, ότι θέλουν, υπο το κράτος της εξουσίας που τους δινεται;
Δεν είναι ιδιοι παντού;
Οι ταγοί της εκκλησίας, είναι άλλη κατηγορία και το ξέρεις...
Οι μεγάλοι, κρίνονται αυστηρότερα....Τι να πω εγώ;Γιατι έγιναν, τόσες χιλιάδες αμούστακα παιδιά παπάδες σε τόσες μητροπόλεις
στην Ελλάδα;
Υπήρχε ανάγκη...Αλλά, έγινε δημοσιουπαλληλίκη...Χθές άκουγα, ότι οι ιερείς θα ενταχθούν στο ΙΚΑ, όπως κι άλλοι ...ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι....
Δημόσιος υπάλληλος, ο ιερέας του Θεού;
Δεν είναι οξύμωρο το σχήμα;...
Στα υπόλοιπα, που λες, ανασύρεις την... άλλη σου ιδιότητα, αυτήν του παλαιοημερολογίτη και καυτηριάζεις το κατεστημένο των οπαδών του "νέου" ημερολογίου και αυτό δεν με αφορά καθόλου.
Αντίθετα, ίσως, ενδιαφέρει τους "συνχριστιανούς" σου, διότι είναι εσωτερικό σας θέμα...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ρε συ Εαρινέ,συγνώμη αλλά, κνίτη του 80 μου θυμίζεις, ρε φιλε...Ηρέμησε λίγο..
Σε λίγο θα μας πεις ότι σε βιάζουν κι όλας..Στο τι να πιστέψεις εννοώ...Μην παρεξηγηθούμε...
Άσε τον όποιο άλλο να πιστεύει ελευθερα, δικό του μυαλό είναι,στο κάτω κάτω, δεν σου ανήκει...
Κουβέντα κάνουμε, όταν θα ρθει ο εχθρός, τότε να σε δω επαναστάτη...
Όχι μόνο μεταξύ μας...
Aσφαλώς κουβέντα φίλε μου και γι'αυτό τοποθετούμαι και ασφαλώς έχω τις θέσεις μου ....
Γνωρίζεις πολύ καλά -αν δεν κάνω λάθος- ότι τις καταθέτω και τις τεκμηριώνω και δεν αναφέρομαι σε "εξ αποκαλύψεως ιδέες" εγώ αλλα σε κάτι που ο κάθε καλόπιστος "παρατηρητής" μπορεί εύκολα να αξιολογήσει για την ορθότητά του .... πάντως δεν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο καλούμαι να πιστέψω και να δεχθώ ως σωστό και επειδή κάποιος -όποιος κι'αν είναι αυτός- το αναφέρει ως σωστό και αληθινό , επειδή έτσι του το εμαθαν!!!
Κνίτης , ο Δήμος ρε Βαγγέλη...Κνίτης και μάλιστα του 80...???
Θα σε μαλώσω...![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Βρισιά είναι το "κνίτης";;;![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ασφαλώς και είναι Γιάννη...όταν αναφέρεται έτσι και με τα συμφραζόμενα , τότε "ναί" πρόκειται για απόδοση μομφής ... ![]()
Αλλα ας μην ξεκινήσουμε τώρα πολιτική συζήτηση ...
![]()
![]()

Αναφέρει:
"Οι αρχαίοι Ελληνες ανέπτυξαν όλες τίς επιστήμες, αλλά παρέλειψαν νά κάνουν κάτι εξίσου σημαντικό. Δέν δημιούργησαν Ελληνικό κράτος μέ αποτέλεσμα νά γίνουν υπόδουλοι των αρχαίων Ρωμαίων χωρίς νά οργανώσουν ούτε τήν υποτυπώδη αντίσταση. Οι μεσαιωνικοί Έλληνες δημιούργησαν καί οργάνωσαν τό πρώτο Ελληνικό κράτος, τό οποίο ήταν τό ισχυρότερο του τότε γνωστού κόσμου." Όλοι οι υπόλοιποι λαοί σέβονταν τόν Έλληνα αυτοκράτορα καί φθονούσαν τόν πλούτο καί τήν αίγλη της Κωνσταντινουπόλεως. Η Ελληνική γλώσσα ακούγονταν από τήν Σικελία μέχρι τήν Καππαδοκία καί τόν Πόντο, καί από τήν Μακεδονία μέχρι τήν Κρήτη καί τήν Κύπρο. Οι Ελληνες, γιά πρώτη φορά ήταν ενωμένοι καί δέν μάχονταν ο ένας τόν άλλον."
ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
Για ποιον Έλληνα και Ελληνικό κράτος μας μιλάτε λοιπόν; Αυτοί σκότωναν με λύσσα ο ένας τον άλλον και ισοπέδωνε ό,τι ιερό και όσιο είχε ο αντίπαλος. Αν υπήρχε κοινή εθνική συνείδηση θα το έκαναν αυτό; Όχι βέβαια!!!
Ποια αντίσταση προέβαλαν στη ρωμαϊκή λαίλαπα; Ναι, σωστά το σκέφτεστε, αλλά ντρέπεστε να το πείτε.
Ποιοι είναι αυτοί που έσωσαν αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε «αρχαία ελληνική κληρονομιά» Πότε και χάρη σε ποιους έγινε γνωστός ο αρχαίο ελληνικός πολιτισμός στον υπόλοιπο κόσμο; Ναι, πολύ σωστά, το γνωρίζετε ........... αλλά ο αντιχριστιανικός φανατισμός σας σάς εμποδίζει να το αναγνωρίσετε.
Δεν πειράζει ... δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον.

quote:
Ποιοι είναι αυτοί που έσωσαν αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε «αρχαία ελληνική κληρονομιά» Πότε και χάρη σε ποιους έγινε γνωστός ο αρχαίο ελληνικός πολιτισμός στον υπόλοιπο κόσμο; Ναι, πολύ σωστά, το γνωρίζετε ........... αλλά ο αντιχριστιανικός φανατισμός σας σάς εμποδίζει να το αναγνωρίσετε.Δεν πειράζει ... δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον.
Μπράβο ρε Ψηλέ , καλά που ήρθαν οι Εβραίοι και διέσωσαν τον Αρχαίο Ελληνικό πλούτο....τι καλά που τα λές φίλε μου..!
Αλλα υπάρχει μια αντίφαση στον λόγο σου...αναγνωρίζεις τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό...αναγνωρίζεις την "Αρχαια Ελληνική κληρονομιά" και απο την άλλη καταφέρεσαι εναντίον των Ελλήνων , με τα λόγια και τα επιχειρήματα τ'στεία και φαιδρά , ως μη ικανοί να παράγουν πολιτισμό ... εφόσον λοιπόν Ψηλέ ήσαν έτσι τα πράματα με τους Αρχαίους Έλληνες , τότε ποιός παρήγαγε αυτόν τον σπουδαίο Πολιτισμό που αναγνωρίζεις αλλα δεν αναγνωρίζεις την ποιότητα αυτών που τον παρήγαγαν???
Θα σου πώ εγώ φίλε μου ....
Η αδυναμία σας να αντιληφθείτε και να επεξεργασθειτε σκέψη και λόγο και ο λόγος δεν έχει ασφαλώς καμμιά σχέση με τον λόγο του Χριστού σας αλλα είναι μια αναλογία και στην οποία πουθενά δεν αναφέρεται ο Χριστιανισμός ... γι'αυτό και δεν αναφερεσθε και σείς..αλλα το ξανα-είπα ...κανενα παιδί δεν φταίει για όσα λέει και όσα κάνει...ο πατέρας του και η μάνα του "φταίνε"...οι "εμπνευστές" του..!
Αυτά μαθαίνει και αυτά κάνει..!!!
Σημ:" Ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων άσκησε σημαντική επίδραση στη γλώσσα, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τις τέχνες, ιδίως κατά την περίοδο της Αναγέννησης στη Δυτική Ευρώπη και κατά τις κλασικιστικές περιόδους το 18ο και 19ο αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Αυτή είναι η Ελλάδα ψηλέ..αλλα οφείλεις ... όπως όλοι μας να αναγνωρίσεις ότι όλα ξεκίνησαν -όπως παντού- απο μιά αρχή και είχαν πάντα μια πρόοδο -με τα καλά και τα άσχημα ασφαλώς- και ότι δεν μπορείς εσύ -ποιός είσαι?- που θα κρίνεις τους Αρχαίους Έλληνες με όρους του σήμερα , καθήμενος σε μια καρεκλίτσα , με τον σταυρό στο χέρι..!!!
Λές ότι δεν εκπλήσεσσεσαι απο τίποτα , λογικό είναι απο την στιγμή που δεν σε εκπλήσσει τίποτα απο τα παραμύθια που ασπάζεσαι...λογικότατο φίλε μου..όπως και τότε που μου έφερες εν είδει απαντήσεως εκείνα τα απείρου γέλιου επιχειρήματα περί ύπαρξης γνώσης ψυχολογίας και εσωτερικών λειτουργιών του ανθρωπου ,στα "ιερά κείμενα" ΣΑΣ!
Έχουμε ν'ακούσουμε πολλά φίλε μου...αλλα για μένα ο άνθρωπος δεν είναι το μέσον αλλα ο σκοπός..κάτι άγνωστο για την κοσμοθεωρία σας!

Edited by - Εαρινός on 04/07/2010 17:44:39