- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Οτι έγραψα είναι το Α & το Ω για τους Ναίτες!!
Κοίτα, και ο Ναπολέων να γράψεις ότι είσαι, δε θα σου το αρνηθούμε. ![]()
quote:
Τελικά θέλω να μάθω κι'Εγώ τι Έγινε!!
Αφού ότι έγραψες ήταν το Α και το Ω, άρα τα ξέρεις ήδη όλα, μην είσαι τόσο μετριόφρων!!!
quote:
Βρέθηκε καμία λύση στο Μυστήριο με τους Ναίτες ή υπόθεση ΑΠΕΤΥΧΕ;;;;
Περιμέναμε εσένα να εμφανιστείς.
quote:
Είναι οι Ναίτες οι εξ'αίματος Απόγονοι του Ιησού Χριστού;;;
Αφού ξέρεις, τί ρωτάς;
quote:
Το θέμα της ΣΕΝΔΟΝΗΣ του ΤΟΡΙΝΟΥ δέν διάβασα να αναφέρεται!!
Τί λες βρε παιδί μου!!!
quote:
Ούτε οι πετυχημένες κατάρες του De Molay!!
Κι εγώ που νόμιζα ότι είχαμε συζητήσει γι' αυτό στην πρώτη σελίδα του θέματος...
quote:
Tέλος πάντων ... άν θέλετε να το κλείσετε καμία αντίρρηση!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
Όνειρα γλυκά!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Όμως:
Αφού αντέγραψες την άποψη κάποιου και την οικειοποιήθηκες, σαφώς δεν είναι δικαίωμά σου να την παρουσιάζεις σαν "το Α και το Ω", ενώ κάποιοι επί 17 σελίδες έχουν πασχίσει να ερευνήσουν ουσιαστικά το ζήτημα.
Επίσης, σαφώς δεν είναι θέμα δικαιώματος το να επαναλαμβάνεις απόψεις, οι οποίες έχουν ήδη καταγραφεί.
Τώρα, αν το πρόβλημα είναι απλά "στραβωμάρα", δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ο φίλος μας ο Demo έκανε μια ανακεφαλαίωση των 17 σελίδων, γιατί όχι; Και αν θέλει να μάθει, γιατί να μην του απαντήσουμε; (Εμείς πια που τα ξέρουμε όλα!)
Φίλε Demo, για τους Ναΐτες πόσα άλλα να αποκαλυφθούν πια; Μόνο που εμείς θέλουμε πάντα να κεντρίζει τη φαντασία μας κάποιο μυστικό και δεν εννοούμε να δεχθούμε τα όσα έχουν φανερωθεί.
Ε, όλο και κάποια στοιχεία θα παραμένουν άγνωστα, εδώ που τα λέμε, για να τροφοδοτούν την περιέργειά μας. Και όλο και κάποιες εικασίες θα προστίθενται για να αναζωπυρώνουν το θέμα!
Ο φίλος μου ο αρχι-Ναΐτης θεωρούσε πως ήταν απόγονος των Μεροβίγγειων και λίγο ως πολύ ονειρευόταν το θρόνο της Γαλλίας (τουλάχιστον). Αν μάλιστα μπορούσε και να τεκμηριωθεί ότι οι Μεροβίγγειοι ήταν απόγονοι του Ιησού, τόσο το καλύτερο! Ακόμα έχουμε μείνει όμως με την απορία...
Η Σινδόνη του Τορίνο είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Οι ευφάνταστοι ερευνητές τη συσχέτισαν με το Ζακ ντε Μολαί και έγραψαν ολόκληρη πραγματεία επ' αυτού, χρησιμοποιώντας (ως συνήθως) όσα στοιχεία τους συνέφεραν. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι ήταν ένα τεχνούργημα του φίλου μου του ντα Βίντσι, ο οποίος είναι πολύ εκνευρισμένος με όσα του σούρνουν αυθαίρετα τώρα τελευταία.
Κι αν σου πω ότι η Σινδόνη του Τορίνο παραπέμπει στην αυθεντική σινδόνη του Ιησού;
Zadok και Oculatis Abis, χάρηκα που σας ξαναείδα! Πάνω που έλεγα ότι το τόπικ μας τελείωσε... Για ανοίξτε λοιπόν τα χαρτιά σας!
Σπείρος
quote:
Ο φίλος μας ο Demo έκανε μια ανακεφαλαίωση των 17 σελίδων, γιατί όχι; Και αν θέλει να μάθει, γιατί να μην του απαντήσουμε; (Εμείς πια που τα ξέρουμε όλα!)
Φίλε Σπείρο, καλώς επανήλθες και ανανεωμένος βλέπω...!
Πού την είδες την ανακεφαλαίωση;
Εδώ μας την "είπαν" κιόλας, γιατί δεν γράψαμε όλα τα "γράμματα της αλφαβήτας"...
Αν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις φαντασιώσεις περί Μεροβίγγειων κλπ., πάω... γιατί έχω αφήσει φακές στη φωτιά, θα ξυπνήσει ο πατέρας και θα χάσω τα πρωτοτόκια!!!
Όταν επιστρέψουμε στο "μυστικό", τα λέμε...

www.e-telescope.gr/gr/cat05/art05_040215.htm
Επειδή δέν θέλω να αφήνεις άσχημες σκιές & υποψίες για μένα σου λέω απο πού έκανα την ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!!
Παρακαλώ να εκκλείψουν οι ειρωνικές διαθέσεις καθώς και, κατά το δυνατόν, οι τάσεις για "μεγαλόσχημες" εκφράσεις σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον, κατά τ'άλλα, Θέμα Συζήτησης.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Για τους φίλους μας τους Μεροβίγγειους τώρα… Φιλτάτη Zadok, άσε τις φακές να σιγοβράζουν, μην τις βγάλεις τελείως αλλά ούτε και να αφοσιωθείς αποκλειστικά σε αυτές.
Στο πλαίσιο της ανακεφαλαίωσης, να θυμίσω ότι οι Μεροβίγγειοι εκφράζουν μια μυθολογία στενά διαπλεκόμενη με τη ναϊτική. Τι να τους κάνουμε τώρα τους καημένους, να τους απορρίψουμε αβασάνιστα;
Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει ότι οι Μεροβίγγειοι εντάσσονται στα «εξωτερικά» των Ναϊτών τα οποία, ως σοβαροί ερευνητές, αποτασσόμαστε μετά βδελυγμίας. Έχω όμως την εντύπωση ότι οι Ναΐτες είχαν πάρει τους Μεροβίγγειους στα σοβαρά (ενδεχομένως και τούμπαλιν) και αυτό δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα και προσθέτει ένα άλλο, πολιτικό, μυστικό.
Λέγεται ότι ο φίλος μου ο Godfroi de Bouillon είχε βιολογική σχέση με τους Μεροβίγγειους, ή τέλος πάντων έτσι θεωρούσε. Και αν το θεωρούσε, τι να κάνουμε πάλι εμείς, να του στερήσουμε τη χαρά;
Άσχετα αν εμείς οι ρομαντικοί θέλουμε να βλέπουμε το Τάγμα των Ναϊτών ως ένα ευαγές ίδρυμα που ασχολούταν με την εσωτεριστική κουλτούρα, δεν αποκλείεται οι σκοποί του να ήταν πολύ πιο ρεαλιστικοί. Το πιθανότερο, εικάζω, οι Ναΐτες ήταν λίγο απ’ όλα. Και ναι μεν εκείνο που μας ενδιαφέρει, επαναλαμβάνω, είναι η φιλοσοφία τους, όμως το να έχουμε υπόψη και τις άλλες πτυχές τους μας βοηθάει να τους αντιλαμβανόμαστε καλύτερα.
Αν λοιπόν η υποστήριξη της μεροβιγγειανής ιδέας ήταν για τους Ναΐτες μια ισχυρή πεποίθηση (για τους πιο ευφάνταστους ερευνητές αυτή η πεποίθηση προϋπήρχε των Ναϊτών αλλά και συνεχίζεται σήμερα), ας μην τη διαγράψουμε έναντι πινακίου φακής. Γιατί δεν πρόκειται πια για μυθολογία, αλλά για ιδεολογία.
Θα γράψω και πάλι ότι αν οι Ναΐτες δεν περιβάλλονταν από όλα αυτά τα εξωτερικά μυστήρια, τι θα ήταν; Μια μπανάλ μυστικοπαθής οργάνωση όπως τόσες και τόσες άλλες.
Σπείρος
quote:
Προς Zadok:
www.e-telescope.gr/gr/cat05/art05_040215.htm
Επειδή δέν θέλω να αφήνεις άσχημες σκιές & υποψίες για μένα σου λέω απο πού έκανα την ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!!
Κατ' αρχήν, δεν άφησα καμμία σκια ή υποψία για σένα, ήμουν σαφέστατη.
Κατά δεύτερον, σ' ευχαριστώ για την παράθεση του συνδέσμου.
Αν παρατηρήσεις, τις αναφορές και παραπομπές του δημιουργού αυτού του άρθρου, θα δεις ότι είναι από συνδέσμους τους οποίους έχουμε αναφέρει και στο παρόν θέμα.
quote:
Παρακαλώ να εκκλείψουν οι ειρωνικές διαθέσεις καθώς και, κατά το δυνατόν, οι τάσεις για "μεγαλόσχημες" εκφράσεις σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον, κατά τ'άλλα, Θέμα Συζήτησης.
"Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν", λέει η λαϊκή θυμοσοφία.
Ο Admin εμφανίζεται από το πουθενά, ενώ επί 17 σελίδες τον αναζητούσαμε, να διορθώσει σβησίματα, λάθη στην εμφάνιση της σελίδας κλπ., αλλά δε μας είχε τιμήσει και τώρα αποφάσισε ότι υπάρχει "ειρωνική διάθεση" και "μεγαλόσχημες" εκφράσεις και ενεφανίσθη, ενώ γύρω-γύρω το Φόρουμ θυμίζει κάτι από λιμάνι με τους λιμενεργάτες σε ώρα φόρτου εργασίας!!!
Μήπως να συνεχίσουμε;
Φίλτατε Spiral, δε διαφωνώ με την τοποθέτησή σου, όμως νομίζω ότι αρκετά καταπιαστήκαμε επί 17 σελίδες με την καταγραφή όλων των ιστοριών, μυθικών ή μη, περί του θέματος. Προσωπικά, θα ήθελα να δούμε τί σημαίνουν για μας όλα αυτά και θα χαρώ να διαβάσω και την άποψη του demo ή όποιου άλλου θελήσει, επ' αυτού.
Πάω να ρυθμίσω τη φωτιά...

Δέν τις διαλαλούσαν όσο υπήρχαν προφανώς ούτε ο Geoffrey είπε κάτι τέτοιο!! Το κρατούσαν σάν μυστικό με νύχια & με δόντια!!
Δέν πρέπει να αποκλείουμε Τίποτα!!
Ανασκαφες που έγιναν στη νεκρά θάλασσα τις δεκαετίες του 40 και 50 έφεραν στο φως μερικους πάπυρους που προς μεγάλη έκπληξη των αρχαιολόγων ήταν μερικά απο τα ευαγγέλια που δεν συμπεριλαμβάνονται στη βιβλο (περίπου 80 ευαγγέλια ηταν ΄υποψηφια΄). Οι πάπυροι περιέχουν ευαγγέλια γραμμένα απο την Μαρία την Μαγδαληνή καθως και ένα ημερολόγιο γραμμένο απο τον ίδιο το Χριστό! Το 1955-56 το πανεπιστήμιο του Μάνστεστερ κατάφερε να μεταφράσει τα ευαγγέλια. Το τι αποκαλύφθηκε είναι το εξης:
- O Xριστός ήταν παντρεμένος με την Μαρία την Μαγδαληνή.
- Οι απογόνοι του Χριστού υπάρχουν μέχρι σήμερα στην μορφή της σχεδόν νεκρής δυναστίας των Merovingians (τι είναι στα Ελληνικα;; Μεροβιγγιοι!!! ), που κάποτε ήταν επικεφαλής του θρόνου της Γαλλιάς
Αναφέρομαι & σε έναν Πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι με τίτλο "Ο Μυστικός Δείπνος" Ο Καλλιτέχνης είναι γνωστός για τον Μυστικισμό του!! Το πρόσωπο δεξιά του Χριστού είναι η ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ενώ το Μαχαίρι που απεικονίζονται συμβολίζει την έχθρα των Αποστόλων προς αυτήν!!
Το μυστικό τους προφανώς θα έχει σχέση με τον εύκολο πλουτισμό τους ο οποίος δέν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με τα μεγάλα δάνεια!!
Με τον καιρο η δυναμη τους αυξανοταν ολο και περισσοτερο οπου εφτασαν στο σημειο οικονομικα να εχουν τοση δυναμη ωστε να παιζουν το ρολο του δανειστη. Οι ναιτες πιστευαν στον μονοθεισμο,πως ολες οι θρησκεις ο χρηστιανισμος ο μουσουλμανισμος και ο ιουδαισμος ηταν μια θρησκεια. Πολλοι ειναι αυτοι που πιστευουν πως το ταγμα των Ναιτων ηταν η βαση για τον επερχομενο τεκτονισμο με τον οποιο εχει πολλα κοινα στοιχεια. Αυτη τους η δυναμη κυριως στον οικονομικο τομεα ενοχλεισαι πολους ισχυρους της εποχης των κατι που ειχε ως αποτελεσμα τη δαιμονοποιηση των λογω βεβαια των αντιχριστιανικων τους αρχων και της ειδωλολατριας στην οποια πιστευαν και που στο τελος οδηγησαν στον διωγμο τους.
Ο Τεκτονισμός έχει σχέση με δυνάμεις που αντιστέκονται σφοδρά στον Χριστιανισμό!! Τέτοιες θεωρίες οδηγούν σίγουρα προς την κατεύθυνση ανατροπής της Χριστιανικής θρησκείας γι'αυτό πολλές φορές οι Τέκτονες ταυτίστηκαν με τον Σατανά!!