- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Θα είχαμε μια πολύ καλύτερη βουλή!
ας μπαίναμε οι βουλευτές με εισακτήριες εξετάσεις και όχι με εκλογές.
quote:Ολο αυτό το κατεβατό θα μπορούσε απλά να συνοψιστεί σε μια πρόταση: Να διαπλάθεις κοινωνία που δεν χρειάζεται αστυνομία για να επιβιώσει.
Παιδεία.Η παιδεία προυποθέτει το να παιδευτείς.
Δεν είναι η μόρφωση η παιδεία, μόρφωση χωρίς παιδεία είναι ο χειρότερος συνδυασμός από τους τέσσερις* γιατί βγάζει πραγματικούς ηλίθιους, οι οποίοι φοράνε και περικεφαλαία.Η παιδεία θέλει οικογένεια. Και θέλει και δουλειά. Και σεβασμό. Και σφαλιάρες ενίοτε και αυτό το λέω εγώ που δεν θα σηκώσω το χέρι ποτέ μου.
Η παιδεία θέλει για να σέβεσαι το φαί που τρώς, να μαγειρεύεις που και που.
Για να σέβεσαι το σπίτι σου, να αλλάζεις και καμιά λάμπα, και να ρίχνεις και κάνα βάψιμο. Να ιδρώσεις. Να κοπι-άσεις.
Η παιδεία φτιάχνει ανθρώπους. Μέσω της τριβής. Και της προσπάθειας.
ΚΑι μαθαίνει σεβασμό. Και προσδίδει πραγματικές και όχι αριθμητικές αξίες.Εδώ, εμείς δεν ξέρουμε καν στα πανεπιστήμια τι σημαίνει έρευνα, το πιο απλό πράμα. Για πια παιδεία μιλάμε;
Να μην παράγει εγκληματίες...

Edited by - Αίολος on 30/08/2015 00:00:51
Γενικά το κύτταρο της κοινωνίας είναι η οικογένεια.
Διαλύσανε την οικογένεια με τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, και τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.
Το κύταρο της κοινωνίας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.
...όπως σωστά είπε ο τέτοιος μας.

Δεν νοείται να "μαθαίνεις" κάτι ως αυτονόητο. Τι πάει να πει αυτονόητο...
Είτε θα το ανακαλύψουμε μαζί με τους καθηγητάδες ή δεν το μάθαμε ποτέ.
Έτσι, φτάνεις σε μια ηλικία που όλα είναι αυτονόητα.
Και όταν όλα είναι αυτονόητα ο κόσμος δεν αλλάζει. Γιατί έτσι είναι.
Τεράστια απάτη σε βάρος ανηλίκων.
Ειδικά σε κάτι μαθήματα όπως τα κείμενα, και δη σε ποιήματα Ελύτη Σεφέρη κτλ όταν άκουγα τι "σημαίνουν" άφριζα. Μη και ανακαλύψουμε τον κόσμο, εκεί έτοιμο να μας τον δώσουν.
όταν καταφέρει μια κοινωνία και έχει Πεπαιδευμένους Πολίτες τότε ούτε Αστυνομίες χρειάζεται,
ούτε ζει παρασιτικά.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Οι εγχώριοι κομμουνιστές (όχι αριστεροί), τους πρώτους μήνες της Γερμανικής κατοχής, επεφημούσαν τον Χίτλερ διότι ήταν τακίμια με τον Στάλιν.
Το ότι ο Ζαχαριάδης ήταν ένα χαμένο κορμί δεν κάνει τον αγώνα του αρχικού ΕΑΜ πουλημένο.
Το κόμμα τούς ενδιαφέρει και τίποτε άλλο.
Το ένα άκρο είναι ο κομμουνισμός, δηλαδή κοινοκτημοσύνη (βλέπε Εκάλη Λιάνη χαχα). Απαγορεύει την ιδιωτική περιουσία.
Το άλλο άκρο είναι ο καπιταλισμός, συγκεντρωτισμός ελληνιστί, που απαγορεύει την δημόσια περιουσία.
Ολα στους λίγους.
Επομένως ο Τρίπρας ΔΕΝ είναι κομμουνιστής, άρα όχι αριστερός.
Η ΧΑ ΔΕΝ είναι ακροδεξιά διότι δεν είναι υπέρ των ολιγαρχών.
Τα αναρχοκωλόπαιδα ΔΕΝ είναι αριστεροί. Είναι τα μεγαλύτερα φασιστάκια.
Βλέπεις πόσο παραπλανητικές είναι αυτές οι ορολογίες;
Αριστερός-δεξιός. Μπούρδες για να κοροϊδεύουν τους αμαθείς...

Εχουμε την Δημοκρατία!
Ας ξεστραβωθούμε να μάθουμε τι στο διάολο είναι δημοκρατία και δεν θα χρειαζόμαστε τα αριστεροδεξιά ρεμάλια να μας κοροϊδεύουν.
ΔΗΜΑΡ: Δημοκρατική Αριστερά. Πόσο απατεώνες είναι... (παράδειγμα)
Τι δουλειά έχει ο κομμουνισμός με την δημοκρατία ωρέ ξεφτυλισμένα ζωντανά;;;

quote:
Βλέπεις πόσο παραπλανητικές είναι αυτές οι ορολογίες;
Αριστερός-δεξιός. Μπούρδες για να κοροϊδεύουν τους αμαθείς...
Μια χαρά είναι.
Παπανδρέου: Αυτοπροσδιορίζεται αριστερός.
Τσίπρας: Αυτοπροσδιορίζεται αριστερός.
Παπανδρέου: Κατέστρεψε τη χώρα.
Τσίπρας: Κατέστρεψε τη χώρα.
Πιο απλό δε γίνεται.

quote:Σαμαροβενιζέλοι αυτοπροσδιορίζονται ...;
Παπανδρέου: Αυτοπροσδιορίζεται αριστερός.
Τσίπρας: Αυτοπροσδιορίζεται αριστερός.
Τσίπρας: Κατέστρεψε τη χώρα.
10000 θάνατοι και βλέπουμε. Πόλεμο να είχαμε κάνει, λιγότεροι θα ήταν...
Εφεραν ευημερία στην τσέπη τους.
Εφεραν ευημερία στην χώρα.
10000 λιγότεροι άνεργοι!
Κοίταξε κι εδώ... Γιατί άραγες;;;

Edited by - Αίολος on 31/08/2015 12:08:42
quote:
Τσίπρας: Κατέστρεψε τη χώρα.Πιο απλό δε γίνεται.
H πρόταση είναι ελλιπής.
Αυτοί οι 2 προφανώς συνέδραμαν, μεγένθυναν, επέκτειναν ή και ίσως ολοκλήρωσαν την καταστροφή της χώρας.
Δεν ξέρω αν σκοπίμως ξεχνάς όμως και όλους τους υπόλοιπους που έβαλαν ένα...(μεγάλο) χεράκι προς αυτήν την κατευθυνση,
όπως τους γνωστούς εκ ΝΔ προερχόμενους, αλλά και τους προ-ΓΑΠ πασόκους. Και ήτανε πολλοί αυτοί δυστυχώς.....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:Βεβαίως και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως δεξιοί έβαλαν τον χεράκι τους, οι ΝΔκράτες δηλαδή, αλλά ακόμα και έτσι ήταν λιγότερο καταστρεπτικοί απ' τους αυτοπροσδιοριζόμενους αριστερούς και μέρος του λόγου της κατατροφής που έφεραν οι ΝΔκράτες είναι οτι αν και αυτοπροσδιορίζονταν ως δεξιοί, ακολουθούσαν αριστερές πολιτικές/πρακτικές
H πρόταση είναι ελλιπής.
Αυτοί οι 2 προφανώς συνέδραμαν, μεγένθυναν, επέκτειναν ή και ίσως ολοκλήρωσαν την καταστροφή της χώρας.Δεν ξέρω αν σκοπίμως ξεχνάς όμως και όλους τους υπόλοιπους που έβαλαν ένα...(μεγάλο) χεράκι προς αυτήν την κατευθυνση,
όπως τους γνωστούς εκ ΝΔ προερχόμενους, αλλά και τους προ-ΓΑΠ πασόκους. Και ήτανε πολλοί αυτοί δυστυχώς.....
Αυτό βέβαια δεν τους αποενοχοποιεί, επ ουδενί, για αυτό και δεν θα λάβουν την ψήφο μου
Το αμέσως χειρότερο (ή ίσως ακόμα χειρότερο), είναι χρυσή αυγή
Τι ακριβώς φοβάσαι;

quote:Ποιους παραπάνω; Αυτούς που είναι στη βουλή τους θεωρώ σκουπίδια.
Ετσι κι αλλιώς κάποιον απο τους παραπάνω σκέφτεσαι
Ανέκαθεν.
Μαζί και τους Κασιδιάριδες, εθνοσοσιαλιστές (@Αίολος).