- "Είναι αλήθεια" (διαφημιστικό αρχικό μήνυμα για τσιγάρα) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Ακατοίκητο τελείως ε;(...)
Άντε κάπνισε 10 τσιγάρα να βελτιώσεις την υγεία σου.
RedArrowZ, τα παραπάνω δεν αποτελούν δείγματα, ούτε φιλοσοφικού τρόπου συζήτησης, ούτε και -του απαραίτητου- βασικού σεβασμού απέναντι στον άλλον (πέραν των απόψεών του).

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
Νικ να καπνιζεις πουρα Αβανας για να το καταλαβεις
Άτακτο παιδί... τι να τα κάνεις πούρα Αβάνας όταν έχεις την Αλβανία δίπλα σου..
Καλά ε άμα πτωχεύσει η χώρα μας ξέρεις... ένα πράγμα μόνο θα εξάγουμε.... ετοίμασε τον κήπο σου.... ή τον πύργο του υπολογιστή έστω, άδειασέ τον λίγο μέσα... βρες και κάνα καλό led... θα τη βγάλουμε φίνα... εμείς και ο Μάσεντον... θα το λύσουμε το ελληνοχριστιανικό ζήτημα σε χρόνο ντε τε
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/03/2012 23:47:13
quote:
...
αν ήταν π.χ. να ζήσεις 100 χρόνια, και τελικά λόγω τσιγάρου έζησες 80.
Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Αλλωστε η ζωή αρχίζει μετά τα 80...![]()
![]()
![]()
Ασε Ντοτόρο,μέχρι τότε θα μας έχουν αναβαθμίσει οι Ανδρομέδιοι!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
macedon, δεν ξέρω ποια η άποψη που έχεις περί "κλινικών ερευνών" για τις οποίες μας μιλάς... Ας πούμε, να βάλουν κάποιον σε ελεγχόμενο χώρο και να του "χορηγούν" μερικά πακέτα τσιγάρα επί κάποιους μήνες ή χρόνια;; (κάπως υπερβολικό το παράδειγμα, το γνωρίζω...)
Ακριβώς, επειδή οι κλινικές έρευνες αυτού του είδους είναι αδύνατον να γίνουν, οι όποιες απόψεις υπάρχουν για την πρόκληση καρκίνου από το τσιγάρο βασίζονται σε στατιστικές έρευνες, οι οποίες όμως:
1. δεν εξηγούν τι προκαλεί τον συγκεκριμένο καρκίνο σ' αυτούς που ούτε καπνίζουν ούτε βρίσκονται σε περιβάλλον που καπνίζουν άλλοι.
2. δεν εξηγούν πειστικά γιατί η ίδια αιτία που προκαλεί τον καρκίνο στους μη καπνιστές να μην ευθύνεται και για τους καπνιστές.
Και βέβαια, ως γνωστόν, με τη στατιστική μπορείς να αποδείξεις τα πάντα.

macedon
quote:
Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Αλλωστε η ζωή αρχίζει μετά τα 80...Ασε Ντοτόρο,μέχρι τότε θα μας έχουν αναβαθμίσει οι Ανδρομέδιοι!!
Μακάρι Νικόμαχε να κατέβουν κάποιοι και να μας αναβαθμίσουν... εγώ όμως δεν θα υπολογίζω σε αυτό
(Πάντως, έχει αρχίσει ήδη μια αναβάθμιση
Οι στατιστικές δεν αποδεικνύουν τίποτα!
Το τι περιέχει το τσιγάρο το ξέρω και το αποδέχομαι (άλλωστε το νερό της βρύσης περιέχει πολύ πιο δραστικά και άμεσης δράσης χημικά. Επιδημίες από νερό παρατηρούνται καθημερινά, επιδημίες από τσιγάρο δεν υπάρχουν).
Αποδέχομαι επίσης το δικαίωμα κάποιου να μην καπνίζει. Δικαίωμά του είναι και είναι δικαίωμά μου να καπνίζω.
Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι η προσπάθειά τους να μη "σώσουν", να με "συνεφέρουν", να με "φέρουν στον ίσιο δρόμο", λες και τους διόρισε κανείς προστάτες μου.
Και όπως οι αντίστοιχοι θρησκευτικοί σωτήρες, έτσι και τούτοι (και σίγουρα όλοι που ασχολούνται με το ίδιο άθλημα της σωτηρίας σε διάφορους τομείς) έχουν την ίδια συμπεριφορά και χρησιμοποιούν τα ίδια ανόητα επιχειρήματα, όπως:
"Το καλό σου θέλω"
Ο τελευταίος που ήθελε το "καλό μου" με χρέωσε με 370 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το καλό μου λοιπόν, κύριε αυτόκλητε σωτήρα, το γνωρίζω μόνον εγώ και κανείς άλλος.
quote:
Έλα να αναμετρηθούμε στο τρέξιμο.
Όπως λέει ο σοφός λαός μας: "όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια".

macedon
(παρουσιάζει τη γνωστή εικόνα και έμμεσα μας ρωτάει):
"Ποιός πνεύμονας είναι πιο υγιής;"
ΚΑΝΕΙΣ DOCTOR: KAI OI ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ!

macedon
quote:Άρα κάνεις συνειδητά το λάθος. Οκ νο πρόμπλεμ
Το καλό μου λοιπόν, κύριε αυτόκλητε σωτήρα, το γνωρίζω μόνον εγώ και κανείς άλλος.
quote:
Άρα κάνεις συνειδητά το λάθος.
Όχι παντογνώστη φίλε μου. Κάνω το σωστό, αυτό που είναι καλύτερο για μένα.
quote:
Όμως Macedon, μην αφήνεις την εξάρτηση να μιλά, γιατί μπορεί να προκαλέσει κακό και στους άλλους.
Α, και ψυχίατρος! Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία εξάρτηση.
Καπνίζω γιατί μ'αρέσει, τρώω τηγανιτά γιατί μ'αρέσουν, τρώω κάθε μέρα κρέας γιατί μ'αρέσει, πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο γιατί δεν μ'αρέσει να περπατάω, θεωρώ ισορροπημένη διατροφή ένα χάμπουργκερ σε κάθε χέρι και η υγεία μου είναι περίφημη, σύμφωνα με τις εξετάσεις των τελευταίων 6 ετών. Δεν παίρνω κανένα χάπι, δεν φοράω γυαλιά πρεσβυωπίας, δεν έχω χοληστερίνη, ζάχαρο, τριγλυκερίδια, πίεση, και οτιδήποτε άλλο έχουν οι συνομήλικοί μου.
Αλήθεια, αν θέλεις να σώσεις κάποιον, γιατί δεν σώζεις τον εαυτό σου από τις δικές σου εξαρτήσεις;

macedon
quote:
Α, και ψυχίατρος! Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία εξάρτηση.
Τότε σταμάτα το
(Για τρεις μήνες βρε αδερφέ, για να δούμε αν οι επιστήμονες κάνουν λάθος ότι η νικοτίνη είναι εξαρτισιογόνα)
quote:
Όχι παντογνώστη φίλε μου. Κάνω το σωστό, αυτό που είναι καλύτερο για μένα.
Κάνεις κάτι που είναι αντικειμενικά λάθος, αλλά εσύ το δέχεσαι αυτό και το κάνεις γιατί σε ευχαριστεί
Δικαίωμά σου, νο πρόμπλεμ
quote:
Όμως Macedon, μην αφήνεις την εξάρτηση να μιλά, γιατί μπορεί να προκαλέσει κακό και στους άλλους.
Πέστα που να πάρει!
quote:
Τότε σταμάτα το
Δε βλέπω το λόγο.
quote:
Για τρεις μήνες βρε αδερφέ, για να δούμε αν οι επιστήμονες κάνουν λάθος ότι η νικοτίνη είναι εξαρτισιογόνα
Όλο και ξεφεύγεις...
quote:
Κάνεις κάτι που είναι αντικειμενικά λάθος
Η δική σου αντικειμενική αλήθεια (σε πολλά θέματα) είναι τελείως διαφορετική από την αντικειμενική αλήθεια των άλλων.
Εκτός κι αν είσαι πεπεισμένος ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια σε όλα τα πράγματα (πράγμα που από μόνο του αποτελεί διαταραχή).
quote:
Δικαίωμά σου, νο πρόμπλεμ
Τότε, αφού είναι δικαίωμά μου, γιατί προσπαθείς να μου επιβάλεις εδώ και 3 σελίδες το δικό σου δικαίωμα;
quote:
μπορεί να προκαλέσει κακό και στους άλλους.
Κακό μπορεί να προκληθεί μόνον απ' αυτούς που επιβάλλουν τη θέλησή τους στους άλλους, ειδικά όταν αυτό γίνεται "για το καλό τους".
Με άλλα λόγια, οι μόνοι που κάνουν κακό στους άλλους είναι οι αυτόκλητοι προστάτες που ενώ είναι οι ίδιοι δέσμιοι εσαεί, προσπαθούν να "απελευθερώσουν" τους άλλους.
Όταν λοιπόν προσπαθήσεις εσύ (και κυρίως ο χειροκροτητής σου) να απελευθερωθείτε από την υπαρκτή, υπάνθρωπη και παραισθησιογόνα εξάρτησή σας, απ' το δικό σας όπιο, τότε θα έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε κήρυγμα στους άλλους για το τσιγάρο.
Μέχρι τότε όμως ...

macedon
Edited by - macedon on 22/03/2012 02:33:17
quote:(- η χρωματική έμφαση δική μου -)
Όταν λοιπόν προσπαθήσεις εσύ (και κυρίως ο χειροκροτητής σου) να απελευθερωθείτε από την υπαρκτή, υπάνθρωπη και παραισθησιογόνα εξάρτησή σας, απ' το δικό σας όπιο, τότε θα έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε κήρυγμα στους άλλους για το τσιγάρο.
Αυτό δεν το κατάλαβα. Και ομολογώ πως δεν δημιουργεί καθόλου καλή εντύπωση. Για να μην αρχίσουμε τις εικασίες, θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποια επεξήγηση.

----------------------
quote:Αγαπητέ εγώ είμαι ασήμαντος, σημασία έχει το τι λέει η επιστήμη, γιατί αν καταργήσουμε και την ιατρική, τι θα μείνει; Το ξεμάτιασμα; Αν δηλαδή πάς στο γιατρό και αυτός σου πει "καλύτερα να κόψεις το κάπνισμα" τι θα του απαντήσεις, ότι "Αυτή είναι η δικιά σου αντικειμενική αλήθεια, η οποία είναι τελείως διαφορετική απο τη δικιά μου"; Ρητορική ερώτηση απλά για να μπούμε σε σκέψεις.
Η δική σου αντικειμενική αλήθεια (σε πολλά θέματα) είναι τελείως διαφορετική από την αντικειμενική αλήθεια των άλλων.Εκτός κι αν είσαι πεπεισμένος ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια σε όλα τα πράγματα (πράγμα που από μόνο του αποτελεί διαταραχή).
quote:
Τότε, αφού είναι δικαίωμά μου, γιατί προσπαθείς να μου επιβάλεις εδώ και 3 σελίδες το δικό σου δικαίωμα;
Μα δε προσπαθώ να σου επιβάλλω τίποτα. Προσπαθώ να επιφέρω τη λογική, την οποία κάποιοι δογματικά αρνούνται... Απο 'κει και πέρα το ενδιαφέρον μου για σένα προσωπικά περιορίζεται στο ενδιαφέρον που θα έδειχνε οποιοσδήποτε σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό του με κάποιο εθισμό. Τίποτα περισσότερο.
quote:Δε ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, άλλα άνθρωποι που πιο ασυνείδητα να επιβάλλουν σε καθημερινή βάση την άποψή τους στους άλλους, περισσότερο από τους καπνιστές, δεν υπάρχουν. Πόσες φορές εμείς οι μη καπνιστές έχουμε φάει στα μούτρα μας την κάπνα των καπνιστών; Πόσες φορές βγαίνουμε έξω και όταν γυρνάμε τα ρούχα μας βρωμάνε απο καπνίλα επειδή κάποιοι από τους πολλούς ασυνείδητους κάπνιζαν στον ίδιο χώρο με εμάς; Πόσες φορές καθόμαστε κάπου και εκεί που προσπαθούμε να μιλήσουμε σαν άνθρωποι ή έστω να απολαύσουμε ο,τι είναι αυτό που κάνουμε, έρχεται ένα μεγάλο κύμα καπνου από την άλλη άκρη του δωματίου και μας περικυκλώνει. Αν κάθεσαι και κοντά σε καπνιστή, θα καταλήξεις με μάτια να δακρίζουν, λαιμό να πονάει, ρούχα που θα θέλουν πλυντήριο. Και φυσικά (μιας που είσαι εκπαιδευτικός) τι παράδειγμα είναι για τα παιδιά το να βλέπουν τους καθηγητές τους να καπνίζουν, ή να μπαίνουν στην αίθουσα των καθηγητών και να υπάρχει ένα μεγάλο συννεφο καπνού, ή να περνάνε δίπλα απ' τον καθηγητή τους και να βρωμάει. Πώς θα πάει μετά αυτός ο καθηγητής να τους πει, απαγορεύεται το κάπνισμα στο σχολείο; Με τι μούτρα; Επομένως είναι μια σειρά απο προβλήματα που προκαλεί η νοοτροπία του καπνιστή.
Κακό μπορεί να προκληθεί μόνον απ' αυτούς που επιβάλλουν τη θέλησή τους στους άλλους, ειδικά όταν αυτό γίνεται "για το καλό τους".Με άλλα λόγια, οι μόνοι που κάνουν κακό στους άλλους είναι οι αυτόκλητοι προστάτες που ενώ είναι οι ίδιοι δέσμιοι εσαεί, προσπαθούν να "απελευθερώσουν" τους άλλους.
quote:Θα συμφωνίσω ότι κάποιος που επαναλάμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πράγματα, μάλλον πάσχει απο κάποια εξάρτηση... αλλά υπάρχουν εξαρτήσεις βλαβερές και εξαρτήσεις μη βλαβερές.
Μέχρι τότε όμως ...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/03/2012 11:35:36
quote:
Αυτό δεν το κατάλαβα. Και ομολογώ πως δεν δημιουργεί καθόλου καλή εντύπωση. Για να μην αρχίσουμε τις εικασίες, θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποια επεξήγηση.
Ευχαρίστως! Με τον όρο "υπάνθρωπη" εννοώ την εξάρτηση η οποία υποβιβάζει τον άνθρωπο στο επίπεδο του ζώου.
Μια εξάρτηση, για παράδειγμα, που αναγκάζει τον άνθρωπο να προσομοιάζει τον σκύλο (να "προσ-κυνά" δηλαδή) ανήκει στην κατηγορία αυτή.

macedon

----------------------

macedon