- Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όσο για του κλώνους αν όλοι στην γη είμαστε απομίμηση κάποιου είδους, τότε σε σχέση πάντα με την γη, είμαστε οι ανώτεροι από όλους τους κλώνους.
Άρα DSM είσαι ανώτερος όλων.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Μαριάννα, έχεις κάποιο προαίσθημα, για κάποιο δυσάρεστο επερχόμενο γεγονός?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ο Ναι!!!! Και δεν ξέρω γιατί κανόνισε.... Μάλλον θύμωσε ο DSM.
Είναι σαν να ρίχνει μπουνιές στον εαυτό του.Αποκλείεται.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Να θυμώσει μαζί μου?
Είναι σαν να ρίχνει μπουνιές στον εαυτό του.Αποκλείεται.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όχι μαζί σου, το ξέρω ότι είσαστε φίλοι, πλάκα σου κάνω.
Το προαίσθημα πάντως είναι προαίσθημα...
Απαιτούμενα προσόντα:
Κάτω των 45.
Ψηλή άνω του 1.70.
Οχι κοκκινομάλα, όχι γαύρος, όχι θρήσκα, όχι χαζή, όχι δημόσιος υπάλληλος, όχι εξωγήϊνη, να μένει Εξάρχεια αλλά να μην είναι αναρχοκομούνα και να είναι καλή μαγείρισα.
Απαραίτητο προσόν:
Θα φορτωθεί τον Τσάρλς και τον Κλίντ και καμιά φορά τον Κόμη.Θα ανέχεται τον Λίβα, τον Εκτωρα και την Κούρο.
Παίζει κάτι?
Υ.Γ
Ξέχασα να σου πω, να μην είναι μαύρη και να μην έχει ακίνητη περιουσία στην υποσαχάρια Αφρική.Του προξενέψανε μία Αφρικανή αριστοκράτισα, της οποίας η καλύβα είχε τζάκι από τούβλα.Παλάτι για την περιοχή...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 20/01/2015 17:56:00
Αλλά είναι καλύτερο να πάρετε μία μπέιμπι-σίτερ ζώων...
Δεν παίζει κάτι....
Οι ορισμοί που δίνεις είναι σε γενικές γραμμές καλοί, αν και ο κλασικοί ορισμοί του άθεου και της θρησκείας δεν είναι πλήρεις διότι επικεντρώνονται στις κλασικές θρησκείες με εξωκοσμικά ή απρόσιτης φύσης όντα. Και φυσικά δεν μου αρέσει η τελευταία παρένθεση γιατί είναι μια γελοιοποίηση θρησκευτικών χαρακτήρων ως ρόλοι ενός "κουκλοθέατρου".
Ο ορισμός του άθεου φαίνεται πολύ σωστός. ΟΜΩΣ, το είναι ενός ανθρώπου δεν μπορεί να προσδιοριστεί πλήρως από αυτόν τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό. Αν ήταν έτσι, οι άθεοι θα χρειάζονταν την ύπαρξη των θειστών για να υπάρχουν και αυτοί. Το άθεος δεν λέει τί είσαι, αλλά τί ΔΕΝ είσαι. Δηλαδή ο άθεος άνθρωπος δεν είναι απόλυτα και μόνο άθεος, με την έννοια του ότι δεν λατρεύει εξωκοσμικά και ανώτερα όντα.
Και για να το καταλάβεις, πάμε σε μια πιο γενική θεώρηση της θρησκείας. Θρησκεία και λατρεία έχει και ο ΠΑΟ. Επομένως μπορεί κάποιος να είναι άθεος, με την έννοια ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Γιαχβέ, είναι όμως θρήσκος από την στιγμή που λατρεύει τον ΠΑΟ ως οπαδός του. Και φυσικά ΕΜΠΡΑΚΤΑ, όχι με λόγια. Αυτό είναι λατρεία, προσφέρεις υπηρεσίες.
Αν ένας Παναθηναικός δεν πάει καθόλου στον γήπεδο να φωνάξει, δεν πάει σε διαδηλώσει υπέρ του ΠΑΟ, δεν ανήκει σε οργανωμένους οπαδούς, δεν έχει κάρτα, δεν πληρώνει, δεν πλακώνεται με αντίπαλους οπαδούς ΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΟΣ. Αν αυτός δεν πιστεύει επίσης σε ανώτερα όντα, τότε είναι και άθεος. Να ένας λοιπόν που είναι ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ.
Αν όμως είναι ένας φανατισμένος οπαδός που λατρεύει τον ΠΑΟ, ακόμη και αν δεν πιστεύει σε "μεταφυσικούς" Θεούς, είναι ένας ΑΘΕΟΣ ΘΡΗΣΚΟΣ.
Γι' αυτό επειδή είναι πολύπλοκη η πραγματικότητα, οι κλασικοί ορισμοί είναι κάπως περιοριστικοί.
Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 20/01/2015 18:00:45
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Να θυμώσει μαζί μου?
Είναι σαν να ρίχνει μπουνιές στον εαυτό του.Αποκλείεται.
κάτι τέτοια γράφεις, και τα παίρνουν μερικοί τοις μετρητοίς, και νομίζουν ότι γραφεις με πολλαπλούς λογαριασμούς ![]()
quote:
Άρα DSM είσαι ανώτερος όλων.
Ω,ρε...Αρχίσαμε τα γλυψιματάκια ή μου φαίνεται ???
quote:
Μαριάννα, έχεις καμιά φίλη να γνωρίσουμε στον DSM, γιατί κοντεύει να γίνει πάτερ-Μάνος ο Αγιορείτης.
Εγώ τον συμβουλεύω, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά δεν με ακούει. Είναι ξεροκέφαλος.
Και προξενιό ιντερνάσιοναλ του κάνουμε αμαλάχει. Αλλά είναι και ρατσιστής! Δεν θέλει ούτε ανατολικό μπλοκ, ούτε λατινοαμερικανικό!
Απαιτούμενα προσόντα:
Κάτω των 45. Γιατί? άμα είναι...47 και να ...καίει θα τον χαλάσει?
Ψηλή άνω του 1.70. Εδώ, μέσα είσαι!
Οχι κοκκινομάλα, Μμμμμ....
όχι γαύρος, Αυτό σίγουρα ΝΑΙ! (γαυρογκόμενα ενδείκνυται μόνο διά περιστασιακόν σεχ αφτερ αγώνος εις το Καραϊσκάκην)
όχι θρήσκα, Ε, καλά, αυτό δεν είναι εγγυημένη ασφάλεια. Οι γυναίκες δεν το χουν σε τίποτα να αρχίσουν τον Εξάψαλμο είτε είναι θρησκες είτε όχι
όχι χαζή, προφανώς!
όχι δημόσιος υπάλληλος, γιατί όχι? Θα το ξύνει και θα το χτενίζει όλη μέρα, και μετά θα τα δίνει όλα στο κρεβάτι!
όχι εξωγήϊνη, εξαρτάται τι είδους [σ]εξωγήινη.....
να μένει Εξάρχεια αδιάφορος τοπικός περιορισμός...
αλλά να μην είναι αναρχοκο-μούνα αλλά να μπορεί να είναι ή το ένα ή -κυρίως- το β' συνθετικό
και να είναι καλή μαγείρισα.
E, βέβαια...γιατί ως γνωστόν, ...περνάει και απ'το στομάχι

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Ω,ρε...Αρχίσαμε τα γλυψιματάκια ή μου φαίνεται ???
Γιατί ρε ντουγάνι? Επειδή το κορίτσι κατάλαβε πρώτη, αυτό που αδυνατείτε εσείς ακόμα να κατανοήσετε?
Όπως και σε κόμμα, όπως και σε συγκρότημα ακόμα και σε ομάδα μεταφυσικού περιεχομένου, γιατί ανήκεις κάπου...
Μπερδεύεις το ανήκεις είσαι μέλος μίας αγέλης, με την πίστη.
Και σε παλιότερο θέμα έγραψα για τις αγέλες τα αρσενικά περισσότερο και τον εθισμό στο να ανήκουν κάπου...
Εδώ σε μεταφέρω και σε κάποιο θέμα ποιο παλιό για το τι σημαίνει Θεός για εμένα...
Ναι ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ εγώ τον πίστεψα τον DSM....

quote:
Ο ορισμός του άθεου φαίνεται πολύ σωστός. ΟΜΩΣ, το είναι ενός ανθρώπου δεν μπορεί να προσδιοριστεί πλήρως από αυτόν τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό. Αν ήταν έτσι, οι άθεοι θα χρειάζονταν την ύπαρξη των θειστών για να υπάρχουν και αυτοί. Το άθεος δεν λέει τί είσαι, αλλά τί ΔΕΝ είσαι. Δηλαδή ο άθεος άνθρωπος δεν είναι απόλυτα και μόνο άθεος, με την έννοια του ότι δεν λατρεύει εξωκοσμικά και ανώτερα όντα.
Ο διαχωρισμός με βάση το Θεό και το 'θείο' γενικότερα, γίνεται ακριβώς διότι ιστορικά πάντα συνόδευε το ανθρώπινο γένος μια αναφορά προς τα εκεί. Και λόγω πλειοψηφίας αναγκαστικά. Όταν κάτι είναι σύνηθες και διαδεδομένο, η διαφορά του ή η απουσία του θα οριστεί με βάση αυτό.
Και για την ακρίβεια είναι λίγο λάθος να λέμε Α-θεος. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε το ζεύγος Α-θεϊστής & Θεϊστής. Τελοσπάντων, το γεγονός είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιως, Αθεοι/Αθεϊστές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, και ακόμη αν δεν προσδιορίζονταν μέσω της αντίθεσης. Απλώς θα λεγόταν κάπως αλλιώς, ή δεν θα υπήρχε ανάγκη ετεροπροσδιορισμού σε μια εξ ολοκλήρου αθεϊστική κοινωνία. πχ.
Τώρα σε αυτό που λες για τα περί ομάδων και 'θρησκείας'
έχεις μπλέξει τη Μαρίκα με την Κλεοπάτρα...
Δεν έχεις ακούσει για 'καταχρηστική' έννοια
ή μεταφορική χρήση των λεξεων/εννοιών?
Προφανώς η έννοια του φανατισμού, του οπαδισμού, του πιστού και τυφλού ακολούθου, του ηλίθιου κοπαδιού, μπορεί να έχει εφαρμογές από τους πιστούς μιας θρησκείας, τους φανατικούς χουλιγκάνους μιας ομάδας, ή τα γίδια του κυρ-Μήτσου στο μαντρί,
αλλά απέχει παρασάγκας αυτό από το να είναι 'θρησκεία' η ομάδα, και 'παπάς' ο Μαρινάκης ή ο κυρ-Μήτσος...
Οι έννοιες εκεί χρησιμοποιούνται μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά, επειδή απλώς βρίσκουμε ομοιάζοντα μοτίβα (όπως πχ. στην Ηλεκτρολογία λέμε αρσενικό και θηλυκό φις/αντάπτορα/πρίζα/υποδοχή, και όταν λέμε πχ. ότι θα σου γαμήσω τον αδόξαστο ή θα σε ξεχέσω στο μπινελίκι, προφανώς δεν εννοούμε ότι θα συνουσιαστούμε με κανέναν 'αδόξαστο' ή θα αφοδεύουμε βρισιές.....)
Γι'αυτό άσε κατά μέρος τα άσκοπα, άκυρα και άκαιρα παραδείγματα με ομάδες και τα τοιαύτα.
Οι κανονικές θρησκείες είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα,
και αντίστοιχα οι θρήσκοι και άθρησκοι προσδιορίζονται από τη σχέση τους εν γένει με αυτές.
Επίσης, μη μπερδεύεσαι και με τη λατρεία (ως υπερβολική ένδειξη αγάπης/αφοσίωσης σε κάτι-οτιδήποτε) και τη θεωρείς κατ'ανάγκη μέρος ή συνιστώσα της θρησκείας.
quote:
Γι' αυτό επειδή είναι πολύπλοκη η πραγματικότητα, οι κλασικοί ορισμοί είναι κάπως περιοριστικοί.
Οι κλασσικοί ορισμοί είναι μια χαρά.
Οι ακροβατισμοί οι δικοί σου είναι σαλτιμπάγκικοι....

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Αλλά ακόμη και αν δεχθώ τους ελλιπείς ορισμούς που δίνεις. Ας πούμε πως θρησκεία είναι να λατρεύεις μονάχα τον Γιαχβέ και Βράχμα. Ας πούμε ότι υπάρχουν άθρησκοι άθεοι. Ποιος είναι ο ρόλος και η δράση τους στην κοινωνία; Η παρατήρηση και η παθητικότητα;
quote:
Γιατί θα πρέπει η θρησκεία να έχει πάντα ως λατρευτικό "αντικείμενο" ένα εξωκοσμικό θείο ον;
Σωστά, μωρέ. Ας λατρεύετε ένα πλυντήριο.
quote:
Ας πούμε ότι υπάρχουν άθρησκοι άθεοι. Ποιος είναι ο ρόλος και η δράση τους στην κοινωνία;
Ρε συ, θα συνέλθεις ποτέ?
quote:quote:
Ισα,ισα.
Το συνδεσα και με το σημερα.
Θελει πειρα ομως για να το καταλαβεις
Ο Βαλααμ ομως εκπαιδευτηκε γρηγορα.321
Είναι φανερή η προκατάληψη και το κόλλημά τους. Αν καταφέρεις να πείσεις τον Σέσοστρι πως ίσως δεν είναι όπως τα βλέπει θα έχει επιτελεστεί ένα θαύμα σαν αυτά που έκανε ο Ιησούς. Τουλάχιστον, ο Σέσοστρι έχει μια ευγένεια.
Τα χειρότερα φίλε είναι οι ρατσιστικές προσβολές από δήθεν αντιρατσιστές και φυσικά οι καρα-διαστρεβλώσεις των λόγων του άλλου, σκοπίμως ή από ανοησία. Γι' αυτό μην τους απαντάς γιατί όσο τους δίνεις καύσιμα τόσο περισσότερη χολή βγάζουν.
Απ'οτι εχεις δει Σκυλοσοφε δεν ασχολουμε με περιεργους τυπους,αγνωστους και αδαεις.
Ο φιλος sesostris οντως ευγενης και καλοπροαιρετος συζητητης,εχει ενα μειονεκτημα.Ξεφυλλισε την Α.Γραφη δεν την μελετησε.
Χρειαζεται πολυ δουλεια
321
αυτή η κοκκινομάλα εξαιρείται....!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.