ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
26/05/2010, 16:32:04
τρεχα.... θα πρέπει να καταλάβεις ότι ένα κείμενο ή ένα βιβλίο ή πολλά βιβλία, τα οποία "εξιστορούν" τις μεροληπτικές ενέργειες κάποιου θεού υπέρ ενός λαού ή υπέρ μεμονωμένων ανθρώπων, ενάντια στους υπόλοιπους, δεν αντανακλά τη θεϊκή πρόθεση ούτε αναφέρεται στο δημιουργό των πάντων.

Τα όποια ηθικά διδάγματα που, ενδεχομένως, αλιεύονται μέσα από ένα τέτοιο ανάγνωσμα, χάνουν την "οικουμενική" τους σημασία αφού αφορούν σ' ένα συγκεκριμένο λαό, που τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και, πάντα, σε βάρος των αλλοεθνών ή των αλλόθρησκων. με σκοπό της ευημερία του.

Αν οι εβραίοι σκάρωσαν κάτι τέτοιο για να έχουν ως άλλοθι την υποτιθέμενη θεϊκή βούληση για να καλύπτουν τα αίσχη τους και τα εγκλήματά τους, είναι μαγκιά τους, όμως δεν είναι καθόλου έξυπνο, όλο αυτό, να γίνεται φάρος για όποιον δεν είναι εβραίος και μάλιστα, πολλές φορές, ενάντια στο έθνος του.

Όπως πολύ σωστά σου λέει και ο εαρινός δεν υπάρχει κάτι μέσα στην π. διαθήκη το οποίο να αφορά στην ανθρωπότητα, παρά μόνο κατευθύνσεις για ένα λαό που τη χρησιμοποιεί σαν ηθικό κώδικα που αφορά μόνο σ' εκείνον.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

26/05/2010, 17:28:24
Όπως φάινεται, είναι θέμα θέσεως, Εαρινέ, το αν έχεις διαβάσει κι όχι να διαβάσεις την Αγία Γραφή..Εγώ πρότεινα, να ρίξεις μια ματιά, για να καταλάβεις τι γράφω, αν δεν θέλεις, δεν υπάρχει πρόβλημα...
Φίλε μου Γιάπετ, σε ευχαριστώ, για το περιθώριο της επιλογής, αλλά,
καλά είναι να έχει κανεις ίδιαν πείραν του πράγματος, ώστε να έχει άποψη...Το να το απορρίπτεις σκέτα, δεν λέει τίποτε...
Όσο για ηθικό κώδικα, τέτοια αφέλεια, δεν την περίμενα...Ζει άνθρωπος, χωρίς ηθικό κώδικα; Εσείς δεν έχετε, το δικό σας ηθικό κώδικα;
Πάλι "ο δικός μας είναι καλύτερος απο το δικό σας;"
Τόσο κομπλεξ κατωτερότητας, ρε παιδιά;
Καλά είναι πάντως, εφόσον γράφετε για κατι ,να το μελετάτε λιγο, έστω για να γράφετε, απο ότι διαβάζετε κι όχι ότι θυμάστε...
26/05/2010, 17:39:42
τρεχα.... ως συνήθως, δεν πήρες χαμπάρι τίποτε απ' αυτά που έγραψα...

quote:
Όσο για ηθικό κώδικα, τέτοια αφέλεια, δεν την περίμενα...Ζει άνθρωπος, χωρίς ηθικό κώδικα; Εσείς δεν έχετε, το δικό σας ηθικό κώδικα;

Εγώ έγραψα

"Τα όποια ηθικά διδάγματα που, ενδεχομένως, αλιεύονται μέσα από ένα τέτοιο ανάγνωσμα, χάνουν την "οικουμενική" τους σημασία αφού αφορούν σ' ένα συγκεκριμένο λαό, που τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και, πάντα, σε βάρος των αλλοεθνών ή των αλλόθρησκων. με σκοπό της ευημερία του."

Εσύ μόνο γνωρίζεις τι κατάλαβες...

Δεν σχολίασες όμως, αυτό

"Αν οι εβραίοι σκάρωσαν κάτι τέτοιο για να έχουν ως άλλοθι την υποτιθέμενη θεϊκή βούληση για να καλύπτουν τα αίσχη τους και τα εγκλήματά τους, είναι μαγκιά τους, όμως δεν είναι καθόλου έξυπνο, όλο αυτό, να γίνεται φάρος για όποιον δεν είναι εβραίος και μάλιστα, πολλές φορές, ενάντια στο έθνος του."

πράγμα που περίμενα ότι θα κάνεις...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/05/2010, 17:54:57
Καλά ρε Γιάννη, έγραψε ο Εαρινός για ηθικό κώδικα,τι να κάνουμε τώρα;...
Και φυσικά την υποκρισία των εβραίων την σιχαινομαι, πιο πολύ
απο σένα, που λές, ότι δεν επισήμανα..Το ειδαμε, απο την σταύρωση του Κυρίου,αλλά και απο την αλλαζονία τους, να ραδιουργούν και να κάνουν κακό....
Αλλά και απο τη μανια τους, να κυβερνήσουν τον κόσμο, με οποιο τρόπο.... Η κάλυψη ενεργειών,με υποκειμενικά κίνητρα,ποτέ δεν είναι καλή..
Πρέπει, όμως, να προσπαθήσει κανείς, να σωθούν και κάποιοι απο αυτούς,οπως κι έγινε...
Αλλά, εν γένει, εκείνη την εποχή, γίνονταν πολλά τέτοια..
Έτσι δεν είναι;
Άρα, ήταν της εποχής, όχι μόνο των εβραίων..
Απλά αυτών, καταγράφονται έτσι, ρεαλιστικά...
Κι έχει κι αυτό τη σημασία του...
26/05/2010, 20:11:57
quote:

Όπως φάινεται, είναι θέμα θέσεως, Εαρινέ, το αν έχεις διαβάσει κι όχι να διαβάσεις την Αγία Γραφή..Εγώ πρότεινα, να ρίξεις μια ματιά, για να καταλάβεις τι γράφω, αν δεν θέλεις, δεν υπάρχει πρόβλημα...
Φίλε μου Γιάπετ, σε ευχαριστώ, για το περιθώριο της επιλογής, αλλά,
καλά είναι να έχει κανεις ίδιαν πείραν του πράγματος, ώστε να έχει άποψη...Το να το απορρίπτεις σκέτα, δεν λέει τίποτε...
Πάλι "ο δικός μας είναι καλύτερος απο το δικό σας;"
Τόσο κομπλεξ κατωτερότητας, ρε παιδιά;
Καλά είναι πάντως, εφόσον γράφετε για κατι ,να το μελετάτε λιγο, έστω για να γράφετε, απο ότι διαβάζετε κι όχι ότι θυμάστε...

-Ζει άνθρωπος, χωρίς ηθικό κώδικα;

-Ζεί ή δεν ζεί ρε Βαγγέλη..πές μου την δική σου θέση και θα σου πώ και γώ μετά την δική μου ευθέως και ας αξιολογηθεί ποιό βρίσκεται επί της αλήθείας!

-Τόσο κομπλεξ κατωτερότητας, ρε παιδιά;

-Έχω την αίσθηση , ότι αυτό δεν χρειαζόταν...προσωπικά δεν το έκανα προσωπικό το θέμα και δεν σε αποκάλεσα κομπλεξικό...αν τώρα το έχεις ανάγκη και δεν μπορείς χωρίς αυτό , οκ..κάντο!

soul

26/05/2010, 20:16:27
quote:

απο σένα, που λές, ότι δεν επισήμανα..Το ειδαμε, απο την σταύρωση του Κυρίου,αλλά και απο την αλλαζονία τους, να ραδιουργούν και να κάνουν κακό....
Αλλά και απο τη μανια τους, να κυβερνήσουν τον κόσμο, με οποιο τρόπο.... Η κάλυψη ενεργειών,με υποκειμενικά κίνητρα,ποτέ δεν είναι καλή..
Πρέπει, όμως, να προσπαθήσει κανείς, να σωθούν και κάποιοι απο αυτούς,οπως κι έγινε...
Έτσι δεν είναι;

Εμείς τον διαλέξαμε ως "περιούσιο λαό" τους Ισραηλίτες???

Εκείνος τους επέλεξε και προφανώς έκανε λάθος ... τον σταύρωσαν και κυνήγησαν και τους χριστιανούς!

Εμείς πρέπει να τους σηκώσουμε στην καμπούρα μας δηλαδή ... επειδή ξε-σπιτώθηκαν???

soul

26/05/2010, 21:06:42
Φίλε μου Εαρινέ, το θέμα της ηθικής, ειναι όντως, ένα σημαντικό ζήτημα...Πρέπει να έχει, ή να μην έχει;
Εγώ λέω ότι πρέπει να έχει,γιατί αλλοιώς, δεν διαφέρει απο τα ζώα της ζούγκλας....Εσύ τι λες;
Και περνάμε, στο άλλο ζήτημα, της εκτίμησης της ιστορίας των εβραίων....Θα συμφωνουσα άνετα μαζί σου, γιατί,δεν ήταν καλός λαός, αλλά, πιστεύω, επαναλαμβάνω, ότι ήταν πολύ καλό παράδειγμα αχάριστου λαού και γι αυτό τον διαβάζουμε στην Αγία Γραφή...
Για να μην είμαστε σαν αυτούς....
Μην ξεχνάμε,ό τι αυτο είπε ο Χριστός, για τους εβραιους, αχάριστοι και στείροι....Δεν αξιζει να σωθούν κι αυτοί, απο ένα Θεό, που αγαπά όλα τα παιδιά Του το ίδιο;...
Και φυσικά, ένας πατέρας, που θα διαχώριζε την αγάπη του,προς τα παιδιά του,θα προτιμούσε και θα αποστρέφονταν, δεν είναι πατέρας...Σε καμία περίπτωση, ο Θεός, δεν θα ήταν λιγοτερος, απο τον καλύτερο πατέρα, που μπορείς να φανταστείς κα που σίγουρα, αγαπά ίσα τα παιδιά του...
26/05/2010, 21:40:21
quote:

Φίλε μου Εαρινέ, το θέμα της ηθικής, ειναι όντως, ένα σημαντικό ζήτημα...Πρέπει να έχει, ή να μην έχει;
Εγώ λέω ότι πρέπει να έχει,γιατί αλλοιώς, δεν διαφέρει απο τα ζώα της ζούγκλας....Εσύ τι λες;
Και περνάμε, στο άλλο ζήτημα, της εκτίμησης της ιστορίας των εβραίων....Θα συμφωνουσα άνετα μαζί σου, γιατί,δεν ήταν καλός λαός, αλλά, πιστεύω, επαναλαμβάνω, ότι ήταν πολύ καλό παράδειγμα αχάριστου λαού και γι αυτό τον διαβάζουμε στην Αγία Γραφή...
Για να μην είμαστε σαν αυτούς....
Μην ξεχνάμε,ό τι αυτο είπε ο Χριστός, για τους εβραιους, αχάριστοι και στείροι....Δεν αξιζει να σωθούν κι αυτοί, απο ένα Θεό, που αγαπά όλα τα παιδιά Του το ίδιο;...
Και φυσικά, ένας πατέρας, που θα διαχώριζε την αγάπη του,προς τα παιδιά του,θα προτιμούσε και θα αποστρέφονταν, δεν είναι πατέρας...Σε καμία περίπτωση, ο Θεός, δεν θα ήταν λιγοτερος, απο τον καλύτερο πατέρα, που μπορείς να φανταστείς κα που σίγουρα, αγαπά ίσα τα παιδιά του...

-Λοιπόν φίλε μου , έχω να σου πώ το εξής:"Ως προϋπόθεση για να δοθεί ένας -ο οποιοσδήποτε ηθικός κώδικας- εμφανίζεται η ανάγκη αλλα και η παραδοχή εκ μέρους των αποδεκτών του , ότι όντως δεν έχουν την γνώση..την θέληση αλλα και τον τρόπο να ισορροπήσουν και να συλλογισθούν υγιώς"

Ασφαλώς αυτή η παραδοχή εν μέρει παραπέμπει σε κάποιου είδους "ζώο" και το οποίο πράγματι "ζώο" , έχει το δικαίωμα να παραδεχθεί ότι ως ζώο δεν έχει ούτε τον τρόπο..ούτε την γνώση και τελικά ούτε και την θέληση να ισορροπήσει εκ των έσω με γνώση και καλλιέργεια και όχι μόνο αποδέχεται κάποιον ηθικό κώδικα αλλα τον αναζητάει διακαώς και αισθάνεται εν ζωή "υπο-χρεωμένο" στον εμπνευστή και εισηγητή του εν λόγω ηθικού κώδικα"

Ο εγγενώς όμως καλός και ισορροπημένος άνθρωπος , που σέβεται τον άνθρωπο ως οντότητα αλλα και το περιβάλλον του , ως αποτέλεσμα μιας υγιούς καλλιέργειας και παιδείας ... ο άνθρωπος που εγγενώς σέβεται...εγγενώς δεν βρίζει...δεν κλέβει...δεν μοιχεύει..δεν ψευδο-μαρτυρεί και όλα αυτά τα κάνει διότι δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό ... διότι θα αντέβαινε τών αρχών του , δεν ζητάει αλλα ούτε και χρειάζεται κανέναν ηθικο -προστακτικό- κώδικα...έχει "ΑΡΧΕΣ" όι οποίες είναι καταστατικής μορφής του!

soul

26/05/2010, 21:59:09
quote:
Θα συμφωνουσα άνετα μαζί σου, γιατί,δεν ήταν καλός λαός, αλλά, πιστεύω, επαναλαμβάνω, ότι ήταν πολύ καλό παράδειγμα αχάριστου λαού και γι αυτό τον διαβάζουμε στην Αγία Γραφή...

Αχάριστους τους ανεβάζεις, αχάριστους τους κατεβάζεις.
Η αχαριστία τους αυτή είναι η αφορμή που είσαι Χριστιανός σήμερα.
Εάν δεν σταύρωναν τον Ιησού δεν θα ήσουν Χριστιανός.
Θα ήσουν Δωδεκαθειστής..

26/05/2010, 22:09:38
Αυτόν τον κόσμο τον καλό
σ' εμάς τον παραδώσανε
βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου
και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον καρτεράνε
βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου
την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγεις

Γειά σου ρε αθάνατε φίλε Νίκο

26/05/2010, 22:49:31
Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω, φίλε μου allzzaro, αλλά, λέω να ....μείνω, αν δε σε χαλάει, επαναλαμβάνω....
Δωδεκαθειστές, ήταν μόνο οι χωρικοι΄Έλληνες, οι πραγματικά σκεπτόμενοι Έλληνες, ήταν μονοθειστές και ενός σοβαρού Θεού, φίλε μου, όχι ενός ανεγκέφαλου,οπως ο Διας...
Αλλα, ο ρόλος των εβραίων, είναι σαφής, γι αυτό και η δική μου θέση επίσης...Αρνήθηκαν τον Θεό....
Αγαπητέ μου Εαρινέ, ο άνθρωπος με αρχές, λέγεται άνθρωπος με ηθική...Δές το στο λεξικό...Αλλά, μόνο και μονο, που έχει τόσους νόμυς μέσα του, είναι ηθικός....
Και κυριολεκτώ...
26/05/2010, 22:59:15
quote:

Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω, φίλε μου allzzaro, αλλά, λέω να ....μείνω, αν δε σε χαλάει, επαναλαμβάνω....
Δωδεκαθειστές, ήταν μόνο οι χωρικοι΄Έλληνες, οι πραγματικά σκεπτόμενοι Έλληνες, ήταν μονοθειστές και ενός σοβαρού Θεού, φίλε μου, όχι ενός ανεγκέφαλου,οπως ο Διας...
Αλλα, ο ρόλος των εβραίων, είναι σαφής, γι αυτό και η δική μου θέση επίσης...Αρνήθηκαν τον Θεό....
Αγαπητέ μου Εαρινέ, ο άνθρωπος με αρχές, λέγεται άνθρωπος με ηθική...Δές το στο λεξικό...Αλλά, μόνο και μονο, που έχει τόσους νόμυς μέσα του, είναι ηθικός....
Και κυριολεκτώ...

Εγγενείς αρχές φίλε μου...πρωτογενείς δικές του και όχι αρχές προστακτικού τύπου απλά υιοθετημένες...ξεκόλλα απο τα λεξικά!

soul

26/05/2010, 23:07:40
Δηλαδη, Εαρινέ μου, ο καθένας, αντιλαμβάνεται τα ίδια,
ή διαφορετικά;Κι αν είναι διαφορετικές, πως επικοινωνούν;Ή μήπως,
ο δυνατός υπερισχύει;
Κι αυτό που είναι αντί της ηθικής, είναι οι εγγενείς πρωτογενείς αρχές, όπως τις ονόμασες;
Δεν μου λες, ειναι και αποτρεπτικές, ή όχι;
Άρα, τι διαφορά έχουν απο την ηθική;
26/05/2010, 23:17:17
quote:

Δηλαδη, Εαρινέ μου, ο καθένας, αντιλαμβάνεται τα ίδια,
ή διαφορετικά;Κι αν είναι διαφορετικές, πως επικοινωνούν;Ή μήπως,
ο δυνατός υπερισχύει;
Κι αυτό που είναι αντί της ηθικής, είναι οι εγγενείς πρωτογενείς αρχές, όπως τις ονόμασες;
Δεν μου λες, ειναι και αποτρεπτικές, ή όχι;
Άρα, τι διαφορά έχουν απο την ηθική;

Σε παραπέμπω να ξανα-διαβάσεις την απάντησή μου περί ηθικού προστακτικού κώδικα -που δεν μεταβάλλει την εσωτερική κατάσταση του υποκειμένου/άνθρωπος..- και των εγγενών ηθικών αξιών που δηλώνουν επι τη εμφανίσει τους τον εγγενώς "καλό άνθρωπο"....

Υπο όρους , μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισορροπημένων ανθρώπων ... καλών εκ των έσω..!

Τι δεν κατάλαβες???

soul

26/05/2010, 23:37:44
Ήθελα απλά να διαχωρίσουμε,Εαρινέ, το που οι όλοι εκ των έσω καλοί, έχουν κοινά δεδομένα, δεν θα μαλώσουν,δλδ, και θέλουν, το σωστό, κατα το κοινώς λεγόμενο,με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...
Έρχονται απο τον ίδιο δρομο;...
26/05/2010, 23:51:42
quote:

Ήθελα απλά να διαχωρίσουμε,Εαρινέ, το που οι όλοι εκ των έσω καλοί, έχουν κοινά δεδομένα, δεν θα μαλώσουν,δλδ, και θέλουν, το σωστό, κατα το κοινώς λεγόμενο,με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...

Σ'ΑΓΑΠΑΩ...

soul

26/05/2010, 23:57:25
quote:

Για να πάς στο σύνταγμα ...πάς και απο Σταδίου και απο Πανεπιστημίου και απο Συγγρού και απο Σόλωνος και απο Κηφισίας...

Αν δώσουμε ραντεβού εκεί , προφανώς δεν θα με νοιάξει απο που θα έρθεις ... αρκεί να έρθεις...

Η συνάντηση μετράει φίλε μου..!

soul

27/05/2010, 00:06:03
τρεχα.....

quote:

Να απευθυνόσουν στον εαρινό λοιπόν και όχι σε μένα.

quote:
απο σένα, που λές, ότι δεν επισήμανα..

Δηλαδή συμφωνείς ότι η π. διαθήκη είναι ένα εβραϊκό παραμυθάκι;;;

Αυτήν την υποκρισία που σιχαίνεσαι όμως, την έχεις κάνει (ή θα ήθελες να την κάνεις) τρόπο ζωής.

Ισχυρίζεσαι ότι περιέχει φιλοσοφία, ηθικά διδάγματα που διαβάζεις και κλαίς από συγκίνηση, επιστήμη κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο…

Πώς σιχαίνεσαι τους εβραίους όταν έχεις κάνει θεό σου έναν απ’ αυτούς;;;

Πώς σιχαίνεσαι τους εβραίους όταν στέλνεις τους νεκρούς σου στους κόλπους του Αβραάμ;;;

Πώς σιχαίνεσαι τους εβραίους όταν επιθυμείς ένας γάμος να έχει τα καλά της Σάρας και τη μαστροπεία της;;;

Πώς σιχαίνεσαι τους εβραίους όταν θεωρείς τις φαντασιώσεις τους περί συνομιλίας με το θεό, αλήθεια;;;

Και γιατί τάσσεσαι με κάποιους εβραίους, όπως ο Ιησούς και οι μαθητές του, που είχαν διαφορές με το επίσημο εβραϊκό ιερατείο, το οποίο (όπως κι εσύ σήμερα) θεωρούσε ότι κατείχε την αλήθεια για το μοναδικό θεό;;;
Αυτό δεν ισχυρίζεται η επίσημη εκκλησία σήμερα;;
Γιατί αυτή έχει δίκαιο, σήμερα και οι τότε, επίσημοι, ιερείς δεν είχαν;;

Υπήρχε κάποιος λόγος να πιστέψουν ότι κάποιος Ιησούς (ένας απ’ τους πολλούς, κατά Ιώσηπο) είναι ο γιός του θεού τους;;;

quote:
Το ειδαμε, απο την σταύρωση του Κυρίου,αλλά και απο την αλλαζονία τους, να ραδιουργούν και να κάνουν κακό....

Κάνουν κακό στους άλλους για το δικό τους καλό.

Βρίσκεις κάποια διαφορά τακτικής απ’ αυτό που περιγράφει η π. διαθήκη ότι έκαναν και τότε;;;

Απλά εξακολουθούν να κάνουν αυτό που τους πρόσταξε ο γιαχβέ, να εξολοθρεύουν όποιον στέκεται απέναντι στα συμφέροντά τους και στις επιδιώξεις τους.

Γιατί κατηγορείς τους σημερινούς εβραίους για το ίδιο πράγμα που έκαναν πάντοτε και τους παλαιούς τους θαυμάζεις;;;

quote:

Και τότε για εξουσία έψαχναν και χρησιμοποιούσαν τα μέσα της εποχής, το σπαθί, τη φωτιά και το θεό, για κάλυψη.

Και σήμερα το ίδιο κάνουν χρησιμοποιώντας τα σημερινά μέσα, την οικονομία, τους πυραύλους και τον ίδιο θεό, για κάλυψη.

Πού βλέπεις διαφορά;;;

quote:

Δηλαδή εσύ προσπαθείς να σωσεις και τους υπόλοιπους… εβραίους;;;

quote:
Έτσι δεν είναι;

Βεβαίως, σ’ αυτά αναφέρομαι καθώε και τις ομοιότητες με τα... σημερινά.

quote:

Η π. διαθήκη παρακολουθεί την κατακτητική πορεία των εβραίων και την εξολόθρευση των υπόλοιπων…

Δεν είναι το ίδιο να επιτίθεσαι με το να αμύνεσαι…

quote:

Και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό.

Εσύ, όμως, γιατί είσαι;;;;

quote:

Διακρίνεις συνομωσία κατά των εβραίων μέσα στη βίβλο;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/05/2010, 08:51:21
Αγαπητέ Εαρινέ, είναι ωραία, μέσα στην έρημο της εποχής μας, να βριακεις οάσεις ξεκούρασης, μέσω ενός ευχάριστου και οφέλιμου διαλόγου....Ποιός δεν θα ήθελε να ξεδιψάσει;
Φίλε μου Γιαπέτ, δεν υπάρχουν σύνορα, όπως τα βλέπεις,στα πνευματικά...Μην μερδεύεις τις εθνικές ιδέες με τις θρησκευτικές...
Όσοι το κάνανε, κακοχαρακτηριστήκαν..Μιλώντας για την εποχή μας...
27/05/2010, 11:01:10
quote:

Αγαπητέ Εαρινέ, είναι ωραία, μέσα στην έρημο της εποχής μας, να βριακεις οάσεις ξεκούρασης, μέσω ενός ευχάριστου και οφέλιμου διαλόγου....Ποιός δεν θα ήθελε να ξεδιψάσει;
Φίλε μου Γιαπέτ, δεν υπάρχουν σύνορα, όπως τα βλέπεις,στα πνευματικά...Μην μερδεύεις τις εθνικές ιδέες με τις θρησκευτικές...
Όσοι το κάνανε, κακοχαρακτηριστήκαν..Μιλώντας για την εποχή μας...

Φίλε μου καλημέρα , διάβασα το μήνυμά σου και "διάβασα" μπορώ να πώ την ψυχή σου!

Με όλο τον σεβασμό μου , θα ήθελα να σου πώ -το λέω και στον εαυτό μου καθημερινά- ότι το κυρίως αίτημα και πανανθρώπινο είναι η "συνεύρεσή μας" με τους συνανθρώπου μας ... αυτοί είναι που συνεισφέρουν θεματικά στην ζωή μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε -υπο προϋποθέσεις- όμορφα και ευτυχισμενοι!

Και αυτό είναι μονόδρομος -τουλάχιστον για μένα- και όταν παρέκλινα αυτού του δρόμου , μόνο εκνευρισμό και "στενοχώρια" εισ-έφερα στην καθημερινότητά μου...

Έχω πεί πολλές φορές και επειδή σήμερα ακόμα πιο πολύ απο "χθές" το θεωρώ ακόμα πιο επιτακτικό αλλα και σοφό..θα το ξανα-πώ:"Πρώτα έρχονται οι ιδιωτικές νίκες -επι του εαυτού μας- και μετά οι Δημόσιες" .... "η κόλασή μας και ο παράδεισός μας ... είναι ο κακός εαυτός μας".

Καλημέρα Βαγγέλη!!!

soul