- παιδια βοηθειαα !!! (σχετ. ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ) - ΕΙΚΟΝΕΣ
quote:
λίγα μέρη της οποίας έχουμε ατόφια ή σχεδόν ατόφια σήμερα
Ξέρεις εσύ κανένα καλό και γνήσιο κομμάτι;
Προσωπικά είμαι ολίγον τι υπερ της άποψης ότι και ο Ιησούς ήταν αρκετά διαβασμένος με τα δικά μας θέματα και ιδιαίτερα μπασμένος στα Κηφήνεια Μυστήρια.
mc
quote:Ο Ιεσουά λένε ότι είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, και έτσι μάζεψε τη μυστηριακή Γνώση και τη συγκέντρωσε για να την διδάξει στον κόσμο. Πολύ πιθανόν να είχε περάσει και από την Ελλάδα, δεν αποκλείεται καθόλου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά είναι αρκετά γνωστό, ότι ο Ιησούς είχε αναμιχθεί με τους Εσσαίους. Επίσης είχε "κοντά" του την Αίγυπτο, η οποία είναι αστείρευτη πηγή μυστηριακής γνώσης. Λέγεται επίσης ότι είχε ταξιδέψει και στην ανατολή. Είναι δύσκολο να επαληθευτούν θεωρητικά ότιδήποτε από αυτά.
quote: λίγα μέρη της οποίας έχουμε ατόφια ή σχεδόν ατόφια σήμεραΞέρεις εσύ κανένα καλό και γνήσιο κομμάτι;
Προσωπικά είμαι ολίγον τι υπερ της άποψης ότι και ο Ιησούς ήταν αρκετά διαβασμένος με τα δικά μας θέματα και ιδιαίτερα μπασμένος στα Κηφήνεια Μυστήρια.
Το να θεωρούμε βέβαια σαν κομπλεξικοί αρχαιολάγνοι που είμαστε ότι ο Ιησούς πήρε από τους έλληνες αποκλειστικά τη διδασκαλία του, θα ήταν πιστεύω τελείως αβάσιμο. Εν τούτοις, το σίγουρο είναι ότι η αλήθεια δεν "ανήκει" σε κάποιον, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί και να κλαπεί. Δυτυχώς για τους εβραίους, τους γερμανούς, τους έλληνες, και όσους άλλους μπορεί να αυτό-θεωρούνται ως οι περιούσιοι λαοί του κόσμου, η αλήθεια δεν τους ανήκει. Η αλήθεια ανήκει στους λίγους που την κέρδισαν και δεν κοιτάει ούτε φύλο, ούτε φυλή, ούτε θρησκεία. Κοιτάει μόνο το μέσα μας.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/02/2012 12:21:01
Ιω Ιδ‐6 λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή
Αυτό όταν το λέει κάποιος είναι είτε ψυχασθενής (o macedon έχει και τα σχετικά ιατρικά έγγραφα κατά δήλωσή του πάντα) είτε Θεός.
Κάτι ενδιάμεσο δεν παίζει.
Σε όλους εμάς απομένει να επιλέξουμε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 16/02/2012 14:15:44
quote:
Ιω Ιδ‐6 λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωήΑυτό όταν το λέει κάποιος είναι είτε ψυχασθενής (o macedon έχει και τα σχετικά ιατρικά έγγραφα κατά δήλωσή του πάντα) είτε Θεός.
Κάτι ενδιάμεσο δεν παίζει.
Σε όλους εμάς απομένει να επιλέξουμε...
Aφοπλιστικό επιχείρημα και δίλημμα Pano!!
Η ιδέα ενός Θεού όμως που περιαυτολογεί και αυτοδοξάζεται ως "η αλήθεια και η ζωή" είναι τουλάχιστον γελοία. Ένας αληθινός Θεός δεν χρειάζεται οπαδούς ούτε έχει ανάγκη να πείσει κανέναν.
Φράσεις όπως το "εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή" γράφτηκαν από ανθρώπους στην προσπάθειά τους να πείσουν για την αλήθεια του χριστιανισμού. Τελικά το κατάφεραν, και το δυνατό όπλο του χριστιανισμού για να το καταφέρει ήταν ότι απευθυνόταν στα λαϊκά στρώματα και τον όχλο. Η θρησκεία των φτωχών, των άσχημων, των ταπεινών και των καταπιεσμένων ήταν μοιραίο να βρει πολλούς θιασώτες διότι τους έδινε ελπίδα για την επόμενη ζωή...
Παρηγοριά στον άρρωστο και παραίτηση από τα εγκόσμια, αυτή είναι η προσφορά του χριστιανισμού στον άνθρωπο...μαζί με μία γερή δόση μνησικακίας προς οτιδήποτε υγιές, εύρωστο, καλότυχο και πνευματικά ισχυρό (δεν νομίζω να διαφωνήσει κανείς μαζί μου ότι η πλειοψηφία των θρησκόληπτων χριστιανών σφίζει από μικροπρέπεια και κακία).
Αυτό το μαυροφορεμένο έκτρωμα βέβαια είναι ο χριστιανισμός όπως τον κατάντησε η εκκλησία μετά από μερικούς αιώνες γιατί τον πρώτο καιρό δεν γνωρίζουμε ούτε τί μορφή είχαν τα Ευαγγέλια ούτε σε τι ακριβώς πίστευαν οι χριστιανοί. Πιθανολογώ πάντως ότι ο χριστιανισμός στην αρχή δεν ήταν ξεκομμένος από τις υγιείς παγανιστικές θρησκείες και παραδόσεις.
Όσο για το όνομα του Αντιχρίστου, εντάξει αυτό είναι εύκολο!! Φρειδερίκο Νίτσε τον λένε κι όλα τα παιδάκια κλαίνε![]()
![]()
Και οι παραπάνω αλήθειες εξάλλου δικές του είναι!
Επέλεξες στρατόπεδο και μείνε στην επιλογή σου.
Ελπίζω η φιλοσοφία του Νίτσε να σε καλύπτει μέχρι τα δυσμάς του βίου σου και να γίνεις εσύ κάποια στιγμή ο πρώτος Υπεράνθρωπος που θα τον επιβεβαιώσει και θα διαβείς πρώτος αυτή τη γέφυρα.
Καλή Τύχη!
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!
Αυτό το μαυροφορεμένο έκτρωμα βέβαια είναι ο χριστιανισμός όπως τον κατάντησε η εκκλησία μετά από μερικούς αιώνες γιατί τον πρώτο καιρό δεν γνωρίζουμε ούτε τί μορφή είχαν τα Ευαγγέλια ούτε σε τι ακριβώς πίστευαν οι χριστιανοί. Πιθανολογώ πάντως ότι ο χριστιανισμός στην αρχή δεν ήταν ξεκομμένος από τις υγιείς παγανιστικές θρησκείες και παραδόσεις.
Pano, οι φιλοσοφίες που μου αρέσουν είναι πολλές και όχι μόνο εκείνη του Νίτσε. Και αν έμαθα κάτι από δαύτους είναι το να ακολουθώ το δικό μου δρόμο και να μην μπεμπερίζω κανενός το "δόγμα"...Κάποτε ήμουν και εγώ χριστιανός, όχι μόνο σε λόγια αλλά και σε έργα...τελικά αν και άργησα ευτυχώς κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη θρησκεία εχθρεύεται βαθιά τη ζωή και τον άνθρωπο...και γι'αυτό την απέρριψα. Κρατώντας βέβαια επιλεκτικά κάποιες καλά κρυμμένες εσωτερικές διδασκαλίες, των οποίων την ύπαρξη οι "πιστοί χριστιανοί" δυστυχώς αγνοούν πλήρως. Τώρα το τι θα μπορούσε να είχε πει ο Ιησούς, ή το τι μάς κρύψανε, ή το αν ταξίδεψε στην Ελλάδα και Αίγυπτο είναι όλα υποθέσεις για μία μορφή η οποία απ'ότι φαίνεται μάλλον δεν υπήρξε καν...
quote:
Pano, οι φιλοσοφίες που μου αρέσουν είναι πολλές και όχι μόνο εκείνη του Νίτσε. Και αν έμαθα κάτι από δαύτους είναι το να ακολουθώ το δικό μου δρόμο και να μην μπεμπερίζω κανενός το "δόγμα"...Κάποτε ήμουν και εγώ χριστιανός, όχι μόνο σε λόγια αλλά και σε έργα...τελικά αν και άργησα ευτυχώς κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη θρησκεία εχθρεύεται βαθιά τη ζωή και τον άνθρωπο...και γι'αυτό την απέρριψα. Κρατώντας βέβαια επιλεκτικά κάποιες καλά κρυμμένες εσωτερικές διδασκαλίες, των οποίων την ύπαρξη οι "πιστοί χριστιανοί" δυστυχώς αγνοούν πλήρως. Τώρα το τι θα μπορούσε να είχε πει ο Ιησούς, ή το τι μάς κρύψανε, ή το αν ταξίδεψε στην Ελλάδα και Αίγυπτο είναι όλα υποθέσεις για μία μορφή η οποία απ'ότι φαίνεται μάλλον δεν υπήρξε καν...
Το λάθος σου στο παραπάνω συλλογισμό, είναι ότι δεν προσαρμόζεται ο άνθρωπος στη θρησκεία, αλλά η θρησκεία στον άνθρωπο. Μια θρησκεία, χωρίς πιστούς, δεν υφίσταται, επομένως τη θρησκεία αποτελούν το σύνολο των πιστώ της. Αν εσύ, σαν πιστός χριστιανός, κάνεις τη θρησκεία σου μικροπρεπή και μίζερη, φταις εσύ. Αν πάλι την κάνεις χαρούμενη και μεγαλόκαρδη, πάλι εσύ φταις. Επομένως το να κατηγορείς τη "θρησκεία" και να λες ότι η θρησκεία είναι έτσι ή έιναι αλλιώς, είναι σαν να κατηγορεις τις κουρτίνες σου, επειδή δεν έχουν ωραίο χρώμα. Γιατί η θρησκεία, είναι το σύνολο των πιστών της. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει. Ότι είναι ο πιστός, είναι και η θρησκεία. Δεν κάνει η θρησκεία τον πιστό, αλλά ο πιστός τη θρησκεία.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 17/02/2012 12:31:14
Δικό σου το λάθος αγαπητέ...ο Χριστιανισμός παρά τις μεγάλες του αντιφάσεις διακρίνεται από μία ταυτότητα, την οποία εσύ όσο κι αν θες δεν μπορείς να διαστρεβλώσεις.
Ουσιαστικά δηλαδή λες ότι όλες οι θρησκείες έχουν το ίδιο περιεχόμενο και ότι μόνο οι πιστοί είναι που κάνουν τη διαφορά!
Μπορει όμως να υπάρχουν κάποιες αναλογίες μεταξύ θρησκειών όμως η καθεμία έχει το δικό της χρώμα και τον δικό της χαρακτήρα.
Είτε λοιπόν σου αρέσει είτε όχι ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία που "αρνείται τη ζωή" και η θρησκεια του "οίκτου".
Όσο και αν το ωραιοποιήσεις με λέξεις όπως "μεγαλοψυχία" κτλ αυτό είναι κάτι που δεν ωραιοποιείται.
Και δεν ωραιοποιείται διότι εάν η ζωή είναι μία φορά ανυπόφορη τότε ο οίκτος την κάνει πέντε φορές πιο ανυπόφορη.
Και ο χριστιανισμός είναι μία θρησκεία που τρέφεται από τον πόνο, την ασθένεια και τον οίκτο...τρέφεται και επανατροφοδοτεί τα αρνητικά συναισθήματα της ζωής ακριβώς επειδή εχθρεύεται τη ζωή, ακριβώς επειδή ΥΠΟΦΕΡΕΙ από τη ζωή.
Επίσης ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της "ασχήμιας". Εδώ το θέμα εκτός από θρησκειολογικό είναι και αμιγώς αισθητικό. Η θρησκεία της ασχήμιας αντικατέστησε με τον πιο βάρβαρο τρόπο την ελληνική θρησκεία του κάλλους...ο λαμπερός, εύμορφος και εύρωστος ήρωας αντικαταστάθηκε από τον δύσμορφο σκελετωμένο ασκητή με το σκοτεινιασμένο βλέμμα που τρέφεται με ακρίδες στην έρημο...
Και γενικώς όλες οι μεγάλες αξίες των Ελλήνων ανεστράφησαν με τρόπο απεχθή...η φιλομάθεια και σοφία ανακηρύχθηκαν μωρία και η αμορφωσιά ανακηρύχθηκε σοφία!!!
Η ισχύς φυσικά ανακηρύχθηκε αλαζονία και η αδυναμία ανακηρύχθηκε αρετή!!!
Εδώ μπαίνεις σε μία εκκλησία και πραγματικά απορεις με τα μοχθηρά βλέμματα των "αγίων" στις εικόνες, από την θρασύτατη έπαρση των περισσότερων ιερέων που θεωρούν τον εαυτό τους "εκπρόσωπο του θεού" και για να μην μιλήσουμε για το "ποίμνιον" που όπως είναι λογικό αποτελείται ως επί το πελίστον από ηλικιωμένους...(είπαμε, ο χριστιανισμός προσφέρει παρηγοριά και ελπίδα σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας, παρακμής και αποσύνθεσης). Και εγώ ο ίδιος δηλαδή δεν αποκλείεται προς τα γεράματα -εάν τα καταφέρω να φτάσω- να στραφώ εν μέρει στο χριστιανισμό, ακριβώς επειδή θα είμαι πλέον αδύναμος στο σώμα και στην ψυχή...
Και εντάξει ας πούμε ότι τα παραβλέπουμε όλα αυτά και εστιάζουμε αποκλειστικά στα κείμενα της Κ. Διαθήκης...ε τι να πεις τώρα...επαναλαμβάνετε μηχανικά για την "αγάπη" και "μεγαλοψυχία" του Ιησού....αγνοώντας όλα αυτά τα χωρία που δείχνουν μνησικακία και εκδικητικότητα εκ μέρους του Ιησού! Τα παραδείγματα είναι πολλά, δεν χρειάζεται να αναφερθούν και απορώ πού ήσουν τζέκυλ όταν τα αναφέραμε παλιότερα...πιο πολύ όμως απορώ εσύ σαν χριστιανός που δεν τα έχεις καν υπόψιν, χωρία που δείχνουν έναν Ιησού φανατικό, μισαλλόδοξο και μικρόψυχο...
Τώρα αν εσύ θέλεις όλα αυτά να τα αναπροσαρμόσεις μέσα από το δικό σου φίλτρο και να τα εξιδανικεύσεις τότε κάντο...όμως αυτό που θα φτιάξεις στο μυαλό σου δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με τον πραγματικό χριστιανισμό...
quote:
Πάντως, και εγώ για αυτό το λόγο (της χαμηλής ποιότητας των πιστών και των ιερομένων, όχι της θρησκείας) απομακρύνθηκα και εγώ από την οθοδοξία. Όχι ότι ήμουν και ιδιαίτερα κοντά της ποτέ, με την έννοια να πηγαίνα συχνά εκκλησία κλπ, αλλά έδειχνα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τώρα δείχνω ενδιαφέρον, μόνο όπου υπάρχει φως. Όπου δεν υπάρχει φως, απλά φεύγω ή δε πλησιάζω καν. Φως μπορεί να υπάρχει και σε ένα χριστιανικό ναό, και σε ένα βουδιστικό ναό, και σε ένα πολυθεϊστικό ναό. Αλλά σε όποια κατηγορία και αν ανήκει, αν δεν υπάρχει φως, εγώ φεύγω.
Στην ορθοδοξια δεν μενεις επειδη υπαρχουν υψυλης ποιοτητας πιστοι ή χαμηλης , ως και των ιερομενων.
Μενεις για τα πιστευω τα δικα σου ,δεν σε ενδιαφερει η ποιοτητα των αλλων αλλ η δικια σου ,κρινεσαι για σενα οχι για την συμμετοχη σου στην ορθοδοξια με τους αλλους.
quote:
Στην ορθοδοξια δεν μενεις επειδη υπαρχουν υψυλης ποιοτητας πιστοι ή χαμηλης , ως και των ιερομενων.
Μενεις για τα πιστευω τα δικα σου ,δεν σε ενδιαφερει η ποιοτητα των αλλων αλλ η δικια σου ,κρινεσαι για σενα οχι για την συμμετοχη σου στην ορθοδοξια με τους αλλους.
Ακριβώς, γυρνάμε λοιπόν σε αυτό που είπα:
quote:
δεν προσαρμόζεται ο άνθρωπος στη θρησκεία, αλλά η θρησκεία στον άνθρωπο. Μια θρησκεία, χωρίς πιστούς, δεν υφίσταται, επομένως τη θρησκεία αποτελούν το σύνολο των πιστώ της. Αν εσύ, σαν πιστός χριστιανός, κάνεις τη θρησκεία σου μικροπρεπή και μίζερη, φταις εσύ. Αν πάλι την κάνεις χαρούμενη και μεγαλόκαρδη, πάλι εσύ φταις. Επομένως το να κατηγορείς τη "θρησκεία" και να λες ότι η θρησκεία είναι έτσι ή έιναι αλλιώς, είναι σαν να κατηγορεις τις κουρτίνες σου, επειδή δεν έχουν ωραίο χρώμα. Γιατί η θρησκεία, είναι το σύνολο των πιστών της. Χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει. Ότι είναι ο πιστός, είναι και η θρησκεία. Δεν κάνει η θρησκεία τον πιστό, αλλά ο πιστός τη θρησκεία.
λοιπον εχω ακουσει οτι πολοι ερευνητες στα βιβλια τους
δεν λενε τα πραγματα ξεκαθαρα αλλα
κρυβουν τις πραγματικες ενοιες μεσα στα
γραφομενα τους.
μα γιατι
το κανουν αυτο?
δηλαδη πρεπει καποιος να εχει καποιο επιπεδο για να καταλαβει τι θελει να πει ο ερευνητης?
μα τοτε πως θα μεταδοσει το φως σε ολους?
εγω προσωπικα δεν ειμαι εντελος αστοιχειοτος και θελω να πιστεβω οτι εχω ενα καποιο επιπεδο.
παρολα αυτα στη βιβλιο του Ανεστη κεραμυδα "2011 ο θρυαμβος των Ε" δεν καταλαβα σχεδον τιποτα.
τι πρεπει δηλαδη να ξερει καποιος για να αποκωδικοιησει τα γραφομενα του συγγραφεα?
<HR>
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days

ΦΙΛΕ nitro912gr ΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.
ΜΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ..????
ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΝΩΣΗ ????????????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.....
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ....
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.....
ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .....
ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΑΝ ΔΥΝΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟΣ .... ΘΕΛΗΣΗ.........
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΥΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
quote:
παρολα αυτα στη βιβλιο του Ανεστη κεραμυδα "2011 ο θρυαμβος των Ε" δεν καταλαβα σχεδον τιποτα.τι πρεπει δηλαδη να ξερει καποιος για να αποκωδικοιησει τα γραφομενα του συγγραφεα?
GIA TON SYNGEKRIMENO SYNGRAFEA DEN XRIAZETE NA XEREIS KATI.FANTASIA
XRIAZETE....
(DEN ANTEXA........)

Υπάρχουν όμως και συγγραφείς που θέλησαν να πουν και είπαν, μόνο που ίσως στην εποχή τους να μην έγιναν αντιληπτοί.
Ο μέγας και πολύς Ιούλιος Βερν με τις προφητικές του εμπνεύσεις και τις υπόγειες διαδρομές του. Ο Τζόναθαν Σουίφτ που στα «Ταξίδια του Γκάλιβερ» αναφέρει άγνωστες, ακόμα, γεωγραφικές συντεταγμένες. Ο Ευγένιος Σύη («Μυστήρια των Παρισίων») με το διακριτικό του αποκρυφισμό. Ο Βικτόρ Ουγκό με τις μασονικές του αναφορές. Ο Λούις Κάρολ με την αλληγορική του «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».
Ίσως και άλλοι που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Ίσως και σημερινοί... :)
Καταρχάς ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που βλέπω μήνυμα σου Νίτρο, γραμμένο με ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ!!!!
Στο ερώτημα περί συγγραφέων τώρα......
Ναί, ΕΤΣΙ είναι και να σου πώ την αλήθεια, το ΕΠΙΚΡΟΤΩ αυτό..
Ο φίλος Ρέο, ανάφερε ΜΟΝΟ μυθιστοριογράφους, που εκείνοι ΙΣΩΣ για την πλοκή του έργου τους, να χρησημοποιούν την πρακτική που ανέφερε...
'Ομως όταν μιλάμε για βιβλία ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ, τα πράγματα ΑΛΛΑΖΟΥΝ...
Φαντάσου τον Ελιφάς Λεβί να έγραφε ΞΕΚΑΘΑΡΑ;;;
Την Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ;;;;
Τον Ερρίκο Κούνραθ;;;
Τον Ρόμπερτ Φλούντ;;;
Τον Παράκελσο;;;
Και γενικά ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ για τον εσωτερισμό;;;
Ακόμα και τους θρησκευτικούς συγγραφείς (τούς μαθητές του Ιησού, του Βούδα, του Κρίσνα ή του Μωάμεθ)...
Η ρίζα για τη "τακτική" αυτή, κατα την υποκειμενική μου κρίση ΠΑΝΤΑ, βρίσκεται επι της Αρχαίας Ελλάδας ή ακόμα καλύτερα ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ γενικότερα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...
Υπήρχε η ποινή του ΘΑΝΑΤΟΥ σε όποιον τολμούσε να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, στα οποία είχε προηγουμένος μυηθεί.
Να και το γεννησιουργό υπόβαθρο της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ως μορφή τέχνης...
Υπενθυμίζω ότι μια εκ των κατηγοριών του Σωκράτη που ήθελαν να του αποδώσουν ήταν και αυτή της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, μόνο που δεν θα ευσταθούσε ως κατηγορία, ακριβώς γιατί ο Μέγας Σωκράτης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΥΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΣΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ...
Αρα δεν αποκάλυπτε και ΤΙΠΟΤΑ απο τα τελούμενα στα Μυστήρια...
Αυτά ως βασική τοποθέτση επι της ΟΥΣΙΑΣ του τόπικ και του ΓΙΑΤΙ "κάποιοι" συγγραφείς γράφουν ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΑ.
Τώρα στα περί Κεραμυδά κλπ κλπ, η απάντηση που δίνω είναι η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ...
Θα πρέπει παληκάρι μου να λαμβάνεις ΚΑΙ εσύ την ίδια "πρέζα" με αυτόν και όλους "αυτούς" τους ΚεραμυδοφουρακιδοχαραλαμποπουλοΚΑΤΙ...
Τι να πώ... ΑΠΛΑ έχουν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, και τι άλλο θα γράψουν, παρά ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!!!
Αυτά για αρχή...
Αν υπάρξει συνέχεια, εδώ θά'μαι...
Κέλσος

Θα ήθελα μόνο να διευκρινίσω ότι για τους συγγραφείς που ανέφερα (οι 3 τουλάχιστον ήταν μυημένοι) εννοούσα μήπως σκόπιμα και όχι τυχαία προσπαθούσαν να "περάσουν" κάποια πράγματα μέσα από τα έργα τους.
(Άσε που τώρα βλέπω "Ιντιάνα Τζόουνς και χαμένη κιβωτό", λίγο τόχεις αυτό;) :)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΡΕΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.....
ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
quote:
ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΝΩΣΗ ???????????? [/b]
εγω παντος
αυτο πιστευα μεχρι τωρα
οτι τα βιβλια
ειναι για να σου μεταφερουν τι γνωση
αμεσα
χωρις
να μου τα μασανε και να περιμενουν να εχω τιν ικανοτιτα να τα αποκωδικοποιησο.
αλλοστε τα βιβλια υποτιθετε οτι ειναι για να ανεβασουμε το επιπεδο μας, οχι για να μασ λενε αλλα και αλλα να ενουν.
θελω να πω
πως 8α ανεβασουμε το επιπεδο μας αν οχι με τα βιβλια?
και απο τι στιγμι που τα βιβλια θελουν καποιο επιπεδο πως θα το φτασουμε?
αφου τα περισοτερα βιβλια που ασχολουντε με περιεργα θεματα
υποτιθετε οτι ειναι κωδικοποιημενα (η ο συγραφεας γινωταν με τιποτα ουσιες ενο τα εγραφε)
Don't Try to Give Days in your Life, just try to Give Life in your Days