- Ενας κόσμος πέρα από τον Πλούτωνα? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Μήπως εννοείς το ηλιακό σύστημα και όχι τον Γαλαξιά?
Ουπς! Ναι, μάλλον ήταν λάθος διατύπωση. Σόρρι!
quote:
Επίσης να σε ρωτήσω πως το εννοείς αυτό? Αυτή η σιγουριά?
Είναι απλά η άποψή μου. Φυσικά και βασίζεται σε κάποιο σκεπτικό, αλλά δεν μπορώ να παρουσιάσω αποδείξεις από αστρονομικής απόψεως.
Αν βρω τέτοιες, θα φροντίσω να το γράψω πρώτα στο esoterica και μετά στο "Science"! ![]()

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ = 80 + 5 + 100 + 200 + 5 + 600 + 70 + 50 + 8 = 1118
1.118.000.000 βασιλικοί πήχεις = 585.366.846 μέτρα
585.366.846 μέτρα x 137,03599911^2 = 10.991.958.611 χιλιόμετρα
κατά NASA: 11.000.000.000 χιλιόμετρα περίπου
Παιδιά συγνώμη για την πλακίτσα, φεύγω ταξίδι και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, ούτε να σκεφτώ πάνω στη γεωμετρική λύση του προβλήματος.
Συνεχίστε εσείς και θα επανέλθω Δημήτριος (δρυμήτερη) ![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
ΑΑΑ...
ΜΕ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ??
ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ...ΦΟΙΝΙΞ
Για κοιτα εδω http://www.rakkav.com/homeworlds/brainstem/pages/einsteinsol.htm
Ριξε και μια αναζήτηση στο google στο "Einstein puzzle"
Edited by - ΩΡΙΩΝΑΣ on 20/04/2003 00:10:51
Φαντάσου πως έχεις 12 κόρες ολόιδιες, ….παρθένες, μα ΜΙΑ δεν είναι! Χάνοντας την παρθενιά, δεν ξέρουμε αν από την πράξη της έχασε η κέρδισε βάρος!
Το σίγουρο είναι πως μια δεν ζυγίζει όπως οι άλλες!
Ο Μάγος λοιπόν σου δίνει την ζυγαριά!

μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο ΤΡΕΙΣ φορές για να βρεις πια δεν είναι Παρθένα!
Στο τρίτο ζύγισμα πρέπει να πεις αυτή ΔΕΝ είναι ΠΑΡΘΕΝΑ!
Καλή σπαζοκεφαλιά! ![]()
Η ζυγαριά μπορεί να δείξει και μέτρηση βάρους;

Οχι, γερνει μονο απο τη μια η απο την αλλη!
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΗ ΦΩΤΟ..ΣΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ...(
(ΝΑΙ!! ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ...ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕΣ ΠΡΙΝ...ΚΩΔΙΚΟΣ ΖΥΓΟΣ
ΜΑ..ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ!
aummmmmmm
Και φυσικα θα μου πεις.. αμα ζηγηζει λιγωτερο η περισσοτερο απο της αλλες!!! ![]()
ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 2
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ .
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.
ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ 2 ΖΥΓΙΣΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΟΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ 'Η ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ Η ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ 'Η ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΙ...ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

{ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ .}
Στην περιπτωση που ειναι στην ΤΕΤΑΡΤΗ, εχεις κανει δυο ζυγησματα, μα δεν ξερεις αν η Τεταρτη ειναι ελαφροτερη η βαρυτερη!
Το συνολο των ζυγησματων ειναι ΤΡΙΑ!
Δύσκολος γρίφος, πράγματι.
Archon είπες:
quote:
ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 2
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Ας πούμε ότι το σενάριο μας οδηγεί ότι είναι στην τέταρτη τριάδα.
Μετά λες:
quote:
ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΡΙΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ Η ΚΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΗ 'Η ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΙ...ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Αν τις δύο από την τέταρτη τριάδα τις ζυγίζουμε και είναι άνισες πως ξέρεις αν η... διακορευμένη κόρη είναι βαρύτερη ή ελαφρύτερη από τις άλλες; Αφού στο σενάριο μας η τέταρτη τριάδα δεν έχει πειραχτεί καθόλου και δεν έχει συγκριθεί με καμιά άλλη.
Π.χ. αν η ζυγαριά κλίνει προς τα δεξιά αυτό σημαίνει ότι η δεξιά κόρη είναι πιο βαριά από τις άλλες ή η αριστερή κόρη είναι πιο ελαφριά από τις άλλες. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο μέχρι τώρα για να δούμε αν η "διακορευμένη" κόρη ζυγίζει περισσότερο ή λιγότερο από τις άλλες. Και με αυτό το ζύγισμα έχουμε τον αριθμό τρία. Αδιέξοδο; Κάνω λάθος; Μακάρι να έχω λάθος, στο σκεπτικό μου, και να έχεις βρει την λύση.
Το εξέτασα για κάποια ώρα και έχω βρεθεί σε αδιέξοδο. Βέβαια είναι και θέμα έλλειψης χρόνου, αλλά αυτό είναι ένα αιώνιο πρόβλημα μου.![]()

Δυστυχώς έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Άντε παιδιά, ελάτε και βοηθήστε να... πάρουμε την Πόλη ![]()

Είναι από μια εργασία μου για την μεταφυσική των μαθηματικών και λέει... πολλά:
Ο μαθηματικός Charles Ryavec διηγείται έναν διάλογό του με έναν άλλον μαθηματικό:
“Μιλώντας με έναν άλλον μαθηματικό κάποτε τον ρώτησα. “Υπέθεσε ότι γίνεται μια καταστροφή και μένεις μόνος σου στον κόσμο. Θα προσπαθούσες να βρεις την λύση στην υπόθεση του Riemann (η αναζήτηση του Γκράαλ για τους σύγχρονους μαθηματικούς);” Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι αυτό δεν θα το κάναμε. Μετά τον ξαναρώτησα: “Αλλά τι θα γίνει αν επιβιώσετε 5 άνθρωποι στην Γη και όλοι αυτοί είναι μαθηματικοί;” Αυτός μου απάντησε: “Με πέντε ή δέκα πιθανώς να το… προσπαθούσα!!!”.
Κάντε μαθηματικά όχι... Σεξ
Πλάκω κάνω παιδιά. "Νους ηδονή εν σώματι ηδονη"![]()
Συνεχίζουμεεεεεε.....

Στην 1η ζύγιση βάζουμε στη ζυγαριά τις Ο1 και Ο2 .
α) Η ζυγαριά ισορροπεί τότε η μη παρθένα την ονομάζω (Μ) είναι την ομάδα Ο3 ενώ στις ομάδες Ο1 και Ο2 βρίσκονται παρθένες έστω (Π).
2η ζυγ. Π,Π,Π με γ1,γ2,γ3 Αν η ζυγαριά ισορροπεί τότε Μ είναι η γ4
3η ζυγ. γ4 με Π βρίσκουμε τη βαρύτερη.
Αν η ζυγαριά γείρει προς τις γ1,γ2,γ3 τότε Μ είναι μια από τις γ1,γ2,γ3 και μάλιστα η Μ είναι βαρύτερη έτσι
3η ζυγίσει γ1 με γ2 Αν έχω ισορροπία τότε Μ είναι η γ3 αλλιώς Μ είναι εκείνη προς την οποία γέρνει η ζυγαριά.
Αν η ζυγαριά γείρει προς τις Π,Π,Π τότε η Μ είναι μια από τις γ1,γ2,γ3, και είναι ελαφρύτερη. Χρειάζομαι μια ακόμα ζύγιση για να βρω την Μ όπως προηγουμένως.
β) Αν η ζυγαριά γείρει προς την Ο1 τότε η Μ είναι στην Ο1 και είναι βαρύτερη ή είναι στην Ο2 και είναι ελαφρύτερη.
2η ξυγ. α1,α2,β1 με α3,α4,β2. Έστω ότι: 1) η ζυγ. ισορροπεί τότε Μ είναι μια από τις β3,β4 και είναι ελαφρύτερη
3η ζυγ. β3 με β4 και Μ είναι η ελαφρύτερη.
2) Η ζυγαριά γέρνει προς α1,α2,β1 τότε οι β1 , α3 α4 ειναι Π και η Μ είναι μία από τι α1,α2 και είναι βαρύτερη ή η β2 που είναι ελαφρύτερη.
3η ζύγιση α1 με α2 αν η ζυγαριά ισορροπεί τότε Μ είναι η β2 αλλιώς η βαρύτερη από τις α1 και α2
3) Αν η ζυγαριά γείρει προς τις β2 ,α3,α4 , τότε οι α1,α2,β1 είναι Π και Μ είναι μια από τις α3,α4 και είναι βαρύτερη ή η β1 που είναι ελαφρύτερη
3η ζυγ. α3 με α4 Αν η ζυγαριά ισορροπεί τότε Μ είναι η β1 .Αν δεν ισορροπεί τότε Μ ειναι η βαρύτερη.
γ) Αν η ζυγαριά γείρει προς την ομάδα Ο2 ομοίως με το (β)
ουφ με παιδεψε πολυ
75% έμενε στην ίδια τάξη από αυτόν τότε! Να φανταστείς έφυγε γιατί γονείς... τον ΣΠΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ…(Στο νοσοκομείο κατέληξε!)
Είχα την τύχη να μου φέρουν μια Παρασκευή (θυμάμαι και την μέρα) ένα ΚΥΒΟ από αυτούς με τα χρώματα, μόλις είχε φθάσει στην Ελλάδα! Έτσι τον πείρα στα χέρια μου ..και άρχισα να προσπαθώ για λυση… Ρε τι φωνές η μητέρα μου, για φαγητό και για οτι άλλο, εγώ τίποτα…είχα ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι με τον κύβο στα χέρια! Ούτε ύπνος μου κόλλαγε με εκείνο το παιχνίδι, και μπορώ να σου πω, σαν αίσθηση πως πέταγα με όλους τους συνδυασμούς που έκανα!
Σημειωτέων, δεν υπήρχε τότε λύση, ούτε είχε δημοσιευθεί ακόμα τίποτε! Κατά την Κυριακή το βράδυ…εκεί που τον είχα και τον κοίταγα, καταλαβα τον μηχανισμό του Τον ειδα! Ε αυτό ήταν! Σε 2, 3 λεπτά τον έφτιανα!
Πήγα λοιπόν στο τραπέζι ικανοποιημένος, προς καθησύχαση των γωνιών μου!
Μα την επόμενη εβδομάδα, μου ζήτησαν το απουσιολόγιο στο γραφείο καθηγητών, και το πήγα. Ήταν λοιπόν μαζεμένοι μαθηματικοί και φυσικοχημικοί και κοίταγαν τον κύβο λέγοντας διάφορα!!!! Αφησα το απουσιολόγιο στο τραπέζι, πήρα τον κύβο... και σε δυο λεπτά τον έφτιαξα, μπρος στα γουρλωμένα μάτια τους!
Ε αυτό ήταν!!!
Κανενα προβλημα στα μαθηματικά!!!.... με εξέταζε πολυ σπανια!!! ![]()
Οσο για την Φιλοσοφικη ηδονη... ας ειναι καλα η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ. Αγια γυναικα... με πολυ αγαπη!!!![]()
Μου εμεινε!!! ![]()
Πρωινές Ώρες….Ένα τετράδιο, ένα μολυβί…και πεταω! ![]()
Μπραβο ΩΡΙΩΝΑ!....
Ειναι προς τιμη σου...το εβαλα σε Ιταλικο φορουμ...με μαθηματικα κεφαλια... και το βρηκαν μετα 3 μερες!!!![]()
![]()
Λοιπόν να βοηθήσεις στον γρίφο της Αμαλίας στο τόπικ με τον Καντόρ, για να μη μας κάνει ρεζίλι...
.
Πλάτωνα, αν δεν μπορούμε να βρούμε κανένα γρίφο της Αμαλίας, θα μας κάνεις την χάρη να το δίνεις και στο ιταλικό φόρουμ;
Μη φοβάσαι δεν θα της πω τίποτε θα μείνει... μυστικό μεταξύ μας. ![]()
![]()
![]()

Μετα βρηκα το ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ!
Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ'όλα είναι ότι "κάποιοι" "κάποιοι" είπανε πως δεν θα συμμετέχουν σε γρίφους λόγω χρόνου...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Να αρχίσω να ανησυχώ εαν στο εξείς δηλωθεί ότι ΝΑΙ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!;
αυτή...που τα κατάφερε!