- ποια η γνωμη σας για τον Καστανεντα? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
εχει κανεις ακολουθησει το μονοπατι του δον Χουαν?
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Τώρα το αν ο Δον Χουάν ήταν υπαρκτός νομίζω πως δεν έχει και μεγάλη σημασία. Για εμένα το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο που απλά εφευρέθηκε από τον Καστανεντά για να «δέσει» την αφήγηση στα βιβλία του και να περιγράψει τις διάφορες εμπειρίες που είχε με διαφορετικούς σαμάνους ή και ιστορίες που του είχαν αφηγηθεί και κόλλαγαν στην δική του. Πιστεύω πως την μεγαλύτερη ευθύνη για τα όσα του καταμαρτυρούν οι επικριτές του την φέρει τελικά ο ίδιος καθώς προς το τέλος της ζωής του το παράκανε με μυθεύματα τύπου Blue Scout κλπ.
Για το αν κάποιος έχει ακολουθήσει το μονοπάτι του Δον Χουάν το βρίσκω λίγο απίθανο τουλάχιστον για Έλληνα αφού πρόκειται για προφορική παράδοση των Ινδιάνων.
συμφωνω με τον συλλογισμο σου περι Καστανεντα.
ωστοσο η μεθοδολογια των Ινδιανων (χρηση ψυχοδηλωτικων ουσιων για την επιτευξη εκστασης) ειναι κοινη οχι μονο στους σαμανους ολου του πλανητη, αλλα και στα αρχαιοελληνικα μυστηρια (Ελευσινια πχ).
οποτε το οτι ειμαστε Ελληνες, δεν αποτελει εμποδιο πιστευω για οποιον θελησε να ακολουθησει αυτο το μονοπατι.
νασαι καλα
συμφωνω.
πληροφοριακα, πριν απο 15 χρονια υπηρχαν ακομη κυκλοι "πολεμιστων" στην Ελλαδα που επαιρναν μερος σε μιτοτες.
Θέμα που αποτέλεσε αφορμή για τη γέννηση αρκετών τόπικς.
Μερικά από αυτά...![]()
![]()
![]()
Castaneda
Castaneda και Ανουνακι!
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
amalia μου σε ευχαριστω για την ενημερωση
και η οδος του ενεργοποιουνται απο την πληρης συνειδηση του θανατου.
ΜΟΝΟ απο αυτην την αρχη μπορουμε να καταλαβουμε και να δουμε.
Ειδα συμμαχους οι οποιοι με κατατρομαζαν και αναγκαστικα να τους
αντιμετοπισο.Η ορθογραφια μου ειναι χαλια διοτη ειμαι ελληνογαλλος.
EXCUSEZ MOI D AVANCE.Μετα απο καποια αλλα επησοδια(οωειρεμα)εγκαταληψα
πρακτικα αυτην την γνωστικη προσεγκηση.Αλλα μπορω να μοιραστο καποιες εμπειριες.CHIAO
quote:Αλλα μπορω να μοιραστο καποιες εμπειριες.CHIAO
φιλε victor7, αν θελεις στειλε μου ενα mail να τα πουμε
Αλλα η συναντηση με τον συμμαχο δεν πραγματοποιηθηκε απο καμοια προθεση.Βεβαια δεν θελω να περιγραψω ποιοι παραγοντες βοηθησαν για
ευ-νοητους λογους.Στην αρχη εννοιωθα οτι οι θαμνοι επερνα καποια μορφη,και οτι η σκια μου ηταν περιεργη.Μετα απο επαναληψεις
ενοιωθα οτι τελικα κατι υπαρχη,και καταλαβα οτι μια ενεργεια με ακολουθει.Τοτε αρχισα να φοβαμε και να προσπαθω να την αποφηγω.Δεν ηξερα τι ηταν γιατη ειχα παρατησει τον ΚΚ.Ομως δεν μπορουσα να την αποφυγω και καθε φορα που βρισκομουν στην φυση αυτο με ακολουθοθσε.
Edited by - victor7 on 24/03/2004 03:49:14
ΦΙΛΕ victor7 ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
H σαμανικη φιλοσοφια ανηκει σε σκοτεινους δρομους διοτη η βαση της
και η οδος του ενεργοποιουνται απο την πληρης συνειδηση του θανατου.
ΜΟΝΟ απο αυτην την αρχη μπορουμε να καταλαβουμε και να δουμε.
ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ????
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ) ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΚΙΕΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙΣ Η ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ "ΔΕΙΣ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι χωρις καθοδηγηση και εμπειρια μπορουν τετοιοι εσωτερισμοι να μην βγουν θετικα.
SAMPER EADEM
SAMPER EADEM
Edited by - victor7 on 25/03/2004 02:14:50
Καστανέντα δε λεγόταν ο τερματοφύλακας της
Εθνικής Γαλλίας
στο Μουντιάλ της Ισπανίας
το 1982?
Τερματοφύλακας εσωτεριστής.
paraskevi
Τρώει πεγιότ στον άλλο κόσμο.
paraskevi
Αν και νέο μέλος, θα ήθελα να παραθέσω την άποψή μου, σχετικά με το δρόμο του Καστανέντα.
Έχω διαβάσει τα περισσότερα από τα βιβλία του. Αν και στο πρώτο του βιβλίο, δείχνει μια τάση να κατηγοριοποιήσει και να συστηματικοποιήσει τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες του, με σκοπό (;) να τις κάνει ένα σύσστημα, ένα δρόμο μαθητείας θα λέγαμε, νομίζω πως η τάση αυτή εξασθενεί στα επόμενα έργα του.
Βρίσκω τα βιβλία του αρκετά χαοτικά, όπως άλλωστε ήταν ο δρόμος που ακολουθούσε. Οι πρακτικές του και οι διδασκαλίες του, μπορεί εύκολα να παρερμηνευτούν ( Ξέρω ένα σωρό άτομα, που μπήκαν πολύ βαθιά και εθίστικαν στα ναρκωτικά, και γι' αυτό φέρναν ως άλλοθι τον Καστανέντα. Δεν κατηγορώ βέβαια τον Καστανέντα για την ανοησία τους. )
Βρίσκω ενδιαφέρον την αντίληψη του κόσμου που έχουν όσοι ακολουθούν αυτό το δρόμο. Μου θυμίζει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο Νήο στο Μάτριξ.
Πιστεύω όμως τα εξής: Πως είναι ένας δρόμος τόσο δύσκολος, που οι επί γης άνθρωποι που μπόρεσαν και που θα μπορέσουν να τον ακολουθήσουν, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Επίσης, λόγω της πολυπλοκότητάς του, απάιτεί έναν δάσκαλο, που να καθοδηγεί τα βήματα του μαθητή.
Ποιός από μας γνωρίζει έναν πραγματικό, εν ζωή Δον Χουάν, ο οποίος θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις παγίδες;
Όπως όλοι οι δρόμοι, αν τον αντιμετωπίσεις με επιπολάιότητα, και όχι με σεβασμό, δεν θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει.
Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ που με διαβάσατε.
quote:
Πέθανε.
Τρώει πεγιότ στον άλλο κόσμο.
εμεινα με την εντυπωση πως ο Καστανεντα δεν κατανοησε τα δωρα του μεσκαλιτο
υπεκειψε στον πρωτο εχθρο του πολεμιστη, τον φοβο, και επαψε να ερχεται σε επαφη με τον μεσκαλιτο
πιστευω πως δεν ξεπερασε ποτε την εσωτερικη πικρια και απογοητευση που κουβαλουσε απο τη στιγμη που εγκατελειψε το μονοπατι και ασχοληθηκε με την κονομα