ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

nik6760 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
18/10/2010, 16:03:24
quote:
Αλήθεια, οι διαγωνισμοί του Α.Σ.Ε.Π. εσένα δε σου λένε τίποτα; εντέλει, τόσο ονειρική τη βλέπεις την ολική ιδιωτικοποίηση των πάντων;
Αν σου αρέσει να επιστρέψουμε στην εποχή των φυτειών μεσοπρόθεσμα, είσαι σε εξαιρετικό δρόμο. Το θέμα είναι ότι θα βρεθούμε στην πλευρά των μαύρων.

το ασεπ δεν μου λέει τίποτα και δεν την βλέπω ονειρική είναι η μόνη λύση, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε το μυαλό να εργαστούμε χωρίς κάποιος να είναι από επάνω μας
μας έμαθαν να ζούμε με την πουστιά και μέχρι να γίνουμε άτομα που θα προσφέρουν και όχι να απομυζούν από την κοινωνία πρέπει να γίνουν αλλαγές
όσο για τις φυτείες και τις λοιπές ακρότητες αν θεωρείς ότι ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που δεν εργαζόμαστε όλοι σε συνθήκες φυτειών τότε θα σου πω ότι δεν έχω δει πιο ρηχό,γελοίο,και ανεδαφικό επιχείρημα που προσπαθεί να καλύψει το παρασιτικό τρόπο ζωής των δημοσίων υπαλλήλων

quote:
Θα πω ότι εφόσον λέμε ότι είμαστε τόσο αντίθετοι στα κακώς κείμενα αυτής της χώρας (το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι το τρίτο από τα "Μ" που καθορίζουν τη ζωή μας, money και "honey" τα άλλα δύο), δε θα έπρεπε απλά να αρνηθείς, αλλά να σπάσεις τα δόντια του "δοντιού' για την ξεδιαντροπιά του!

εντάξει,ξεκίνα εσύ με τα δόντια του δοντιού που σε έχωσε στο δημόσιο σπάσε και τα δόντια των συναδέλφων σου που τόσα χρόνια ξυνόταν σπάσε και τα δικά σου και μετά θα πράξω και εγώ τα δέοντα

quote:
Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε τις έννοιες "συνδικαλισμός" και "δικαίωμα στην απεργία", παρότι δε διαφωνώ στη βάση αυτής της τοποθέτησής σου.
Άλλο απεργία, άλλο κατάληψη... και άλλο φασισμός. Γιατί αν αποφασίσουμε να φύγουμε από το ένα άκρο, εύκολα θα φτάσουμε στο άλλο. Και αν είμαστε οι "μαύροι" της υπόθεσης, δεν ξέρω πόσο θα μας αρέσει.

συνδικαλισμός υπήρχε άψογος μέχρι πριν λίγα χρόνια στην γερμανία υπάρχει ακόμη άψογος στην αυστραλία,στην ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ,απλά κάποια ρεμαλορέμαλα περνούσαν από το προεδριλίκι του συνδικαλισμού για να μπούνε στην βουλή
το δικαίωμα στην απεργία το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι
αλλά τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο κάνουν καταλήψεις οι συμβασιούχοι αν είναι δυνατόν, στον ιδιωτικό τομέα όταν κάνεις σύμβαση 4-6-8 μίνες και λήξη η σύμβαση τότε ΑΝ θέλει ο εργοδότης σου ανανεώνει την σύμβαση και την κάνει αορίστου με την προϋπόθεση ότι είσαι σε λειτουργική θέση ενώ στο δημόσιο ξεκινούν όλοι με 6-8 μήνες σύμβαση και μετά με τις καταλήψεις και τις απειλές ότι θα ψηφίσουν τους άλλους τους κάνουν μόνιμους

quote:
θα ηθελα ομως να δουμε και μια αλλη οπτικη

οκ ρεμαλια , μπηκαν τους βαλαν κτλπ ... οκ να το δεχθω ρεμαλια γιατι εστω θα μπορουσαν να δουλευουν και επιλεγουν να μη δουλευουν , για διαφορους λογους ... οκ ρεμαλια

σημερα ομως , ΣΗΜΕΡΑ , τυχαινει να ειναι στο δημοσιο , καλως κακως , ειναι στο δημοσιο, εχουν οικογενεια, παιδια , υποχρεωσεις ... τι τους κανεις ? ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ? και πως θα ζησουν? δεν παιρνουν ολοι οι δημοσιοι ΜΙΖΕΣ δεν γινονται ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ για να εχουν να φανε ... τι κανεις την μαζα , τους πολλους ? τους πετας στο δρομο ? τα παιδια τους ?

καλα να παθουν θα πει καποιος , οπως εστρωσαν να κοιμηθουν ... οκ θα σου πω εγω ... οταν θα πεταξουν και εσενα θα πουν το ιδιο ...

και βέβαια καλά να πάθουν οι κηφήνες κάποια στιγμή τρώνε πόδι από την κυψέλη όσο ζουν στην κυψέλη τρώνε πίνουν τσάμπα,όταν όμως σφίξουν οι κώλοι κατά χειμώνα μεριά τότε οι πρώτοι που παίρνουν τον πούλο είναι οι άχρηστοι κηφήνες

θα ζήσουν όπως όλοι οι άνθρωποι, θα εργαστούν ξέρω ότι θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά δεν μπορούν μια ζωή να τρώνε τζάμπα

εμένα να με πετάξουν από που; στον ιδιωτικό τομέα είμαι και εκεί όποιος δεν τεμπελιάζει εργάζεται

quote:
ο δημοσιος τομεας θελει ΑΛΛΑΓΗ , ΔΙΟΡΘΩΣΗ ,ΦΤΙΑΞΙΜΟ ... η απολυσεις μονο προβληματα θα δημιουργησουν στην κοινωνια (υπο προυποθεσεις , σες παραπανω) αλλα το να στρεφομαστε εναντιον συνανθρωπων (οσο γαϊδουρια και εαν ειναι) δεν ειναι το ζητουμενο ΓΙΑ ΕΜΑΣ αλλα ειναι ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για καποιους αλλους , αυτους της εξουσιας ...

θα επισημανω για πολλοστη φορα ενα θεμα που με τρομαζει ... αντε πες τα τελευταια χρονια περνουσαμε καλα και ειχα γραμμενες τις οποιες κινητοποιησεις (δεν το δεχομαι αλλα ας κανω τα στραβα τα ματια , αλλωστε αυτο φταιει για την καταντια μας σημερα)

1η ΜΑΗ 2010 ... ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (1.5-2 εκατομυρια κοσμος)
συγκεντρωση στην αριστοτελους/αγαλμα βενιζελου ... μολις και με τα βιας 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!
ΝΑ οι δημοσιοι
ΝΑ και οι ιδιωτικου
ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ
εεε ας φαν τα τετοιας τους τωρα και οι δυο !!!!!

ΑΥΤΑ , οταν γραφουμε στα παλια μας υποδηματα το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΝ ΜΑΣ το μελλον μας θα ειναι το χειροτερο ...

αυτό το λέω εδώ και χρόνια,όλοι κοιτούν την πάρτη τους και το πως θα βολέψουν τον κώλο τους και αυτό το έκαναν ψηφίζοντας συνεχώς τα ρεμάλια που κατέστρεφαν την χώρα αλλά αυτοί δεν το έβλεπαν γιατί είχαν μια θέση στο δημόσιο, είχαν πάρει ρεύμα και νερό στο αυθαίρετο είχαν πάρει τον κανακάρη τους από τα σύνορα και τον είχαν φέρει δίπλα στο σπιτάκι του μην του λείψει το χάδι της μανούλας και το φαγάκι της, είχαν πάρει και επιχορηγήσεις για φαντάσματα πρόβατα και φαντάσματα καλλιέργειες

οπότε συμφωνώ και επαυξάνω ας φάνε τα τέτοια τους

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

kostakisΜέλος
18/10/2010, 18:42:41
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ άθεε

quote:
το ασεπ δεν μου λέει τίποτα

Ευτυχώς για τις κοινωνίες και δυστυχώς για σένα, δημόσιος τομέας υπάρχει σε όλες τις κοινωνικά αναπτυγμένες χώρες (και στις υπανάπτυκτες φυσικά). Όταν λοιπόν βρεθεί κάποια καλή εναλλακτική για το Α.Σ.Ε.Π., θα χαρώ να την ακούσω.

quote:
και δεν την βλέπω ονειρική είναι η μόνη λύση, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε το μυαλό να εργαστούμε χωρίς κάποιος να είναι από επάνω μας

Αν σου αρέσει να ζεις σε συνθήκες φυτείας, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Υποθέτω πάντως ότι δεν έχεις ζήσει ακριβώς τέτοιες καταστάσεις.
Μόνη λύση είναι η εφαρμογή των νόμων και η καθημερινή εναρμόνισή τους με την απλή λογική και την τρέχουσα ΝΟΜΙΜΗ και ΗΘΙΚΗ πραγματικότητα. Αυτά που ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ (δημόσιοι και ιδιώτες) να γίνουν στην Ελλάδα, γιατί θα χαθεί η βολή μας.

quote:
όσο για τις φυτείες και τις λοιπές ακρότητες αν θεωρείς ότι ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που δεν εργαζόμαστε όλοι σε συνθήκες φυτειών τότε θα σου πω ότι δεν έχω δει πιο ρηχό,γελοίο,και ανεδαφικό επιχείρημα που προσπαθεί να καλύψει το παρασιτικό τρόπο ζωής των δημοσίων υπαλλήλων

Επειδή δυσκολεύομαι να πιάσω τη σύνταξή σου εδώ, θα σε καλέσω απλά να περάσεις καμία βόλτα από υπηρεσίες που εργάζονται νέοι άνθρωποι, με τα πτυχία και τις επιμορφώσεις τους, να δεις λιγάκι και το ελληνικό επιχειρείν και μετά να ξεστομίζεις συνεχώς την αθλιότητα περί παρασιτισμού ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων.

quote:
εντάξει,ξεκίνα εσύ με τα δόντια του δοντιού που σε έχωσε στο δημόσιο σπάσε και τα δόντια των συναδέλφων σου που τόσα χρόνια ξυνόταν σπάσε και τα δικά σου και μετά θα πράξω και εγώ τα δέοντα

Πάμε σε μία δική σου φράση πρώτα : "τώρα αν σου πω ότι έχω γερό δόντι και στα δυο κόμματα (νδ,πασοκ)και μαλιστα πριν 6 μίνες το πασοκικό δόντι μου είπε ότι μπορεί να με βάλει στην εθελ και εγώ για μια φορά ακόμη δεν δέχτηκα τι θα πεις;"
Αλήθεια, με ξέρεις προσωπικά για να υποθέτεις ότι είχα δόντι που με έχωσε στο δημόσιο;
Μάθε λοιπόν, αγαπητέ, ότι είχα επαρκέστατα μόρια (λόγω πτυχίου, προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό τομέα κλπ. κλπ.), αλλά ήταν προσωπική επιλογή ζωής το να φύγω και από τον ιδιωτικό τομέα και από την Αθήνα και να εργαστώ στην επαρχία. Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας... όσο για τα δόντια μου που αναφέρεις, καλύτερα να τα αφήσεις στην ησυχία τους, έχω φροντίσει να σπάσω μερικά για άλλους λόγους, αλλά για την ηθική μου υπόσταση έχεις ελάχιστες παραστάσεις για να κρίνεις.

quote:
συνδικαλισμός υπήρχε άψογος μέχρι πριν λίγα χρόνια στην γερμανία υπάρχει ακόμη άψογος στην αυστραλία,

Σαφώς, άρα καλά λέω εγώ ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα, ήτοι ο κομματοσκυλισμός.

quote:
στην ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ,απλά κάποια ρεμαλορέμαλα περνούσαν από το προεδριλίκι του συνδικαλισμού για να μπούνε στην βουλή το δικαίωμα στην απεργία το έχουν όλοι οι εργαζόμενοι

Ακριβώς αυτό λέω ότι θα πρέπει να ξέρουμε τι λέμε με την έννοια του συνδικαλισμού. Όλοι οι πρώην συνδικαλάρχες είναι βολευτές ή γενικοί γραμματείς, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικός συνδικαλισμός. Όσο για την απεργία, αυτές οι ωραίες μονοήμερες σφυγμομετρήσεις της εργατικής πειθαρχίας, που τα ονομάζουμε 24ωρες είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

quote:
αλλά τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο κάνουν καταλήψεις οι συμβασιούχοι αν είναι δυνατόν,

Το αστείο δεν είναι ότι κάνουν απεργία, αλλά το τι διεκδικούν : μονιμοποίηση εκτός Α.Σ.Ε.Π., για να μην ξεχνιόμαστε... φυσικά ούτε λόγος για τα κριτήρια του επί συμβάσει διορισμού τους.

quote:
στον ιδιωτικό τομέα όταν κάνεις σύμβαση 4-6-8 μίνες και λήξη η σύμβαση τότε ΑΝ θέλει ο εργοδότης σου ανανεώνει την σύμβαση και την κάνει αορίστου με την προϋπόθεση ότι είσαι σε λειτουργική θέση

Ωραίο ανέκδοτο αγαπητέ. Στον ιδιωτικό τομέα, σε δοκιμάζει για μερικούς μήνες κατά πόσον δέχεσαι να έχεις το στόμα κλειστό και το κεφάλη σκυφτό, για να εργάζεσαι για τη δική του ωφέλεια (την οποία φυσικά ονομάζει ωφέλεια της εθνικής οικονομίας, μέχρι την ημέρα που μαζεύει τα κέρδη του και επενδύει σε φτηνότερα κορόιδα, λέγε με Μίστερ Κλωστήριο κλπ.). Αν έχεις πολύ μυαλό και το χρησιμοποιείς και εργασιακά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, σε τρώει πολλάκις η μαρμάγκα. Άλλωστε, τα μεγάλα μυαλά δικαιούνται - διεκδικούν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία με την ικανότητά τους και αυτές συνήθως είναι reserved από τους ημέτερους του ιδιωτικού τομέα. Αν εσύ δεν τα βλέπεις ή δεν τα έχεις ζήσει, σου εύχομαι ολόψυχα να μην απογοητευτείς ποτέ σου.

quote:
ενώ στο δημόσιο ξεκινούν όλοι με 6-8 μήνες σύμβαση και μετά με τις καταλήψεις και τις απειλές ότι θα ψηφίσουν τους άλλους τους κάνουν μόνιμους

Αν ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφιζαν δικομματισμό, τότε θα είχαμε πολυκομματικές κυβερνήσεις. Εσύ μπορείς να μου δικαιολογήσεις πως προκύπτει το 75-80% του δικομματισμού 35 χρόνια τώρα;
Όχι ότι διαφωνώ πάντως με αυτή σου την άποψη...

quote:
εμένα να με πετάξουν από που; στον ιδιωτικό τομέα είμαι και εκεί όποιος δεν τεμπελιάζει εργάζεται

Θα με ενδιέφερε, αν δεν υπεισέρχομαι σε πολύ προσωπικά δεδομένα, να μου πεις το χώρο που εργάζεσαι και το πόστο σου. Αν όχι, δε θα με πειράξει, αλλά να είσαι σίγουρος ότι το δικό σου παράδειγμα δεν ισχύει στο ακέραιο στον ιδιωτικό τομέα, όπως φυσικά δεν ισχύει το δικό μου στο δημόσιο.

quote:
αυτό το λέω εδώ και χρόνια,όλοι κοιτούν την πάρτη τους και το πως θα βολέψουν τον κώλο τους και αυτό το έκαναν ψηφίζοντας συνεχώς τα ρεμάλια που κατέστρεφαν την χώρα αλλά αυτοί δεν το έβλεπαν γιατί είχαν μια θέση στο δημόσιο, είχαν πάρει ρεύμα και νερό στο αυθαίρετο είχαν πάρει τον κανακάρη τους από τα σύνορα και τον είχαν φέρει δίπλα στο σπιτάκι του μην του λείψει το χάδι της μανούλας και το φαγάκι της, είχαν πάρει και επιχορηγήσεις για φαντάσματα πρόβατα και φαντάσματα καλλιέργειες

Κι όλοι αυτοί είναι μόνο το 1 εκατ. των δημοσίων υπαλλήλων ή και κάποια εκατομμύρια των ιδιωτικών ή των ελευθέρων επαγγελματιών;
Ελπίζω να μην εκλάβεις ως εχθρικό τον τόνο μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά φοβάμαι ότι γενικεύεις επικίνδυνα και χάνεις τα δίκια σου σε όσα σωστά λες.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

18/10/2010, 21:31:32
quote:
Ευτυχώς για τις κοινωνίες και δυστυχώς για σένα, δημόσιος τομέας υπάρχει σε όλες τις κοινωνικά αναπτυγμένες χώρες (και στις υπανάπτυκτες φυσικά). Όταν λοιπόν βρεθεί κάποια καλή εναλλακτική για το Α.Σ.Ε.Π., θα χαρώ να την ακούσω.

δεν έχω πρόβλημα με τον δημόσιο τομέα έχω πρόβλημα με τα ρεμάλια που ζουν παρασιτικά μέσω αυτού

ο ασεπ είναι στάχτη στα μάτια, βάζουν τους δικούς τους και να κάποιος είναι τυχερός και έχει περισσέψει καμία θέση έχει καλώς

quote:
Αν σου αρέσει να ζεις σε συνθήκες φυτείας, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Υποθέτω πάντως ότι δεν έχεις ζήσει ακριβώς τέτοιες καταστάσεις.
Μόνη λύση είναι η εφαρμογή των νόμων και η καθημερινή εναρμόνισή τους με την απλή λογική και την τρέχουσα ΝΟΜΙΜΗ και ΗΘΙΚΗ πραγματικότητα. Αυτά που ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ (δημόσιοι και ιδιώτες) να γίνουν στην Ελλάδα, γιατί θα χαθεί η βολή μας.

το να υπάρχει έλεγχος στο αν κάποιος εργάζεται και δεν κωλοβαράει είναι συνθήκες φυτείας;

quote:
Επειδή δυσκολεύομαι να πιάσω τη σύνταξή σου εδώ, θα σε καλέσω απλά να περάσεις καμία βόλτα από υπηρεσίες που εργάζονται νέοι άνθρωποι, με τα πτυχία και τις επιμορφώσεις τους, να δεις λιγάκι και το ελληνικό επιχειρείν και μετά να ξεστομίζεις συνεχώς την αθλιότητα περί παρασιτισμού ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων.

υπάρχει δημοσία υπηρεσία που οι εργαζόμενοι (και καλά) εργάζονται;
που είναι αυτή εγώ δεν έχω δει καμία

quote:
Πάμε σε μία δική σου φράση πρώτα : "τώρα αν σου πω ότι έχω γερό δόντι και στα δυο κόμματα (νδ,πασοκ)και μαλιστα πριν 6 μίνες το πασοκικό δόντι μου είπε ότι μπορεί να με βάλει στην εθελ και εγώ για μια φορά ακόμη δεν δέχτηκα τι θα πεις;"
Αλήθεια, με ξέρεις προσωπικά για να υποθέτεις ότι είχα δόντι που με έχωσε στο δημόσιο;

προσωπικά δεν σε ξέρω αλλά όσους δημοσίους ξέρω με δόντι μπήκαν

quote:
Μάθε λοιπόν, αγαπητέ, ότι είχα επαρκέστατα μόρια (λόγω πτυχίου, προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό τομέα κλπ. κλπ.), αλλά ήταν προσωπική επιλογή ζωής το να φύγω και από τον ιδιωτικό τομέα και από την Αθήνα και να εργαστώ στην επαρχία. Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας... όσο για τα δόντια μου που αναφέρεις, καλύτερα να τα αφήσεις στην ησυχία τους, έχω φροντίσει να σπάσω μερικά για άλλους λόγους, αλλά για την ηθική μου υπόσταση έχεις ελάχιστες παραστάσεις για να κρίνεις.

το πιθανότερο λοιπόν είναι (αν δεν έβαλες μέσον να επέλεξες περιοχή που δεν άρεσε)
πχ και εγώ θέλω να πάω σε παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη,ακόμη και χωριό αρκεί να υπάρχει εργασία ,ενώ όλοι παρακαλάν να είναι στην αθήνα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θέλουν κάτι τέτοιο

quote:
Ακριβώς αυτό λέω ότι θα πρέπει να ξέρουμε τι λέμε με την έννοια του συνδικαλισμού. Όλοι οι πρώην συνδικαλάρχες είναι βολευτές ή γενικοί γραμματείς, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικός συνδικαλισμός. Όσο για την απεργία, αυτές οι ωραίες μονοήμερες σφυγμομετρήσεις της εργατικής πειθαρχίας, που τα ονομάζουμε 24ωρες είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

ουδέποτε είπα το αντίθετο

quote:
Το αστείο δεν είναι ότι κάνουν απεργία, αλλά το τι διεκδικούν : μονιμοποίηση εκτός Α.Σ.Ε.Π., για να μην ξεχνιόμαστε... φυσικά ούτε λόγος για τα κριτήρια του επί συμβάσει διορισμού τους.

άρα συμφωνείς ότι ο ασεπ είναι στάχτη στα μάτια

quote:
Ωραίο ανέκδοτο αγαπητέ. Στον ιδιωτικό τομέα, σε δοκιμάζει για μερικούς μήνες κατά πόσον δέχεσαι να έχεις το στόμα κλειστό και το κεφάλη σκυφτό, για να εργάζεσαι για τη δική του ωφέλεια (την οποία φυσικά ονομάζει ωφέλεια της εθνικής οικονομίας, μέχρι την ημέρα που μαζεύει τα κέρδη του και επενδύει σε φτηνότερα κορόιδα, λέγε με Μίστερ Κλωστήριο κλπ.). Αν έχεις πολύ μυαλό και το χρησιμοποιείς και εργασιακά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, σε τρώει πολλάκις η μαρμάγκα. Άλλωστε, τα μεγάλα μυαλά δικαιούνται - διεκδικούν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία με την ικανότητά τους και αυτές συνήθως είναι reserved από τους ημέτερους του ιδιωτικού τομέα. Αν εσύ δεν τα βλέπεις ή δεν τα έχεις ζήσει, σου εύχομαι ολόψυχα να μην απογοητευτείς ποτέ σου.

τώρα εργάζομαι ως ασφάλεια χώρου σε ιδιωτική επιχείρηση
μέχρι στιγμής αν εξαιρέσω μερικά χρονιά που ήμουν αφεντικό του εαυτού μου όταν εργαζόμουν σε χώρο που έβλεπα ότι έχανα τα δικαιώματα μου αποχωρούσα αφού πρώτα έπαιρνα ότι μου αναλογούσε

quote:
Αν ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπάλληλοι ψήφιζαν δικομματισμό, τότε θα είχαμε πολυκομματικές κυβερνήσεις. Εσύ μπορείς να μου δικαιολογήσεις πως προκύπτει το 75-80% του δικομματισμού 35 χρόνια τώρα;
Όχι ότι διαφωνώ πάντως με αυτή σου την άποψη...

δεν είπα ότι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν δικομματισμό, έγραψα με ποια κριτήρια το κάνει η συντριπτική πλειοψηφία
αλλά και μόνο οι δημόσιοι έχουν το 40-50% των ψήφων ξέρω περίπτωση ατόμου που ψηφίζει συγκεκριμένο βουλευτή γιατί πριν 20 χρόνια έβαλε τον πάτερα του στην δεη,έτσι ο βουλευτής αυτός έχει 4 ψήφους αντρόγυνο και δυο παιδιά

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

kostakisΜέλος
19/10/2010, 00:49:36
Καλησπέρα και πάλι

Αγαπητέ άθεε

quote:
δεν έχω πρόβλημα με τον δημόσιο τομέα έχω πρόβλημα με τα ρεμάλια που ζουν παρασιτικά μέσω αυτού

Με όσους είναι ρεμάλια (είτε εργασιακά, είτε ως συναλλασσόμενοι απατεώνες κάθε μορφής), δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς έχω πρόβλημα και εγώ.

quote:
ο ασεπ είναι στάχτη στα μάτια, βάζουν τους δικούς τους και να κάποιος είναι τυχερός και έχει περισσέψει καμία θέση έχει καλώς

Τότε μήπως θα έπρεπε να διεκδικούμε τη βελτίωσή του για να αποφύγουμε αυτό που λες; ή μήπως για το "δόντι" φταίει ΜΟΝΟ ο ευνοηθείς - διορισθείς;

quote:
το να υπάρχει έλεγχος στο αν κάποιος εργάζεται και δεν κωλοβαράει είναι συνθήκες φυτείας;

Όχι. Συνθήκες φυτείας είναι το ανεξέλεγκτο, όπως εξελίσσεται, εργοδοτικό δικαίωμα. Αυτό που λες, δεν είναι, θα το ήθελα κι εγώ, ειδικά στο δημόσιο, όπου εργάζομαι, αυτό που λέω εγώ όμως, είναι.

quote:
υπάρχει δημοσία υπηρεσία που οι εργαζόμενοι (και καλά) εργάζονται;
που είναι αυτή εγώ δεν έχω δει καμία

Εξαρτάται σε ποιες πήγες... να μην ξεχνάς ότι σε πολλές περιπτώσεις (και μπορώ να σου προσκομίσω και σχετικές νομοθεσίες, τουλάχιστον στα αντικείμενά μου), οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία οφείλονται στο νομικό πλαίσιο και όχι στις (όποιες) ικανότητες των υπαλλήλων.
Αλήθεια... η πυροσβεστική είναι ιδιωτική επιχείρηση; το ΕΚΑΒ (με τις τόσες ελλείψεις, λόγω της απατεωνιάς των ιδιωτικών τρωκτικών) είναι ιδιωτικός φορέας; η δημοτική αστυνομία (με τις όποιες αρμοδιότητες ΔΕΝ της δίνει ο νόμος) είναι ιδιωτικός φορέας; μην τα ισοπεδώνουμε όλα... τεμπέληδες ναι, υπάρχουν και πολλοί, άξεστοι επίσης, αλλά θα σου θυμίσω ότι και τα ερευνητικά κέντρα λ.χ. φορείς του δημοσίου είναι κατά βάση.

quote:
προσωπικά δεν σε ξέρω αλλά όσους δημοσίους ξέρω με δόντι μπήκαν

Οδοντοστοιχία κανονική... δυστυχώς, δεν αμφισβητώ το ανωτέρω. Για μένα προσωπικά, τα κομματόσκυλα κάθε μορφής θα έπρεπε να αποκεφαλίζονται, ακολουθώντας τις ηγεσίες τους. Όσο δε γίνεται το δεύτερο, ας ξεχάσουμε και το πρώτο.

quote:
το πιθανότερο λοιπόν είναι (αν δεν έβαλες μέσον να επέλεξες περιοχή που δεν άρεσε)

Κεφαλονιά ήθελα να έρθω, είχα τα μόρια, ήρθα! Μία χαρούλα...

quote:
ενώ όλοι παρακαλάν να είναι στην αθήνα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θέλουν κάτι τέτοιο

Σ' αυτό συμφωνούμε, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

quote:
άρα συμφωνείς ότι ο ασεπ είναι στάχτη στα μάτια

Είναι το ίδιο λάθος με αυτό που γίνεται για κάθε τι δημόσιο στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο λάθος με αυτό που γίνεται ΑΝΤΙΘΕΤΑ για τα όποια καλά του καπιταλισμού. Στη (νεο)Ελλάδα δε φταίνε ούτε οι ιδέες, ούτε τα συστήματα, φταίνε οι φορείς, οι ταγοί και οι εκφραστές. Το λάθος είναι αλλού και το ξέρουμε και οι δύο.
Και στο εξωτερικό θα έχουν κάποιο τρόπο να προσλαμβάνουν στο δημόσιο. Εκεί γιατί το αντίστοιχο ΑΣΕΠ λειτουργεί υποδειγματικά; μήπως γιατί λειτουργεί σε άλλη βάση; μήπως γιατί είναι πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνο για τους διορισμούς;

quote:
τώρα εργάζομαι ως ασφάλεια χώρου σε ιδιωτική επιχείρηση
μέχρι στιγμής αν εξαιρέσω μερικά χρονιά που ήμουν αφεντικό του εαυτού μου όταν εργαζόμουν σε χώρο που έβλεπα ότι έχανα τα δικαιώματα μου αποχωρούσα αφού πρώτα έπαιρνα ότι μου αναλογούσε

Ειλικρινά σου εύχομαι να μην υποφέρεις ποτέ. Ξέρεις όμως καλά, ότι με το πρόσχημα των μειώσεων αποδοχών και την απειλή των απολύσεων στο δημόσιο (ήτοι την εκτόξευση της ανεργίας), οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ "τρώτε" και θα "φάτε" περισσότερο ξύλο. Κι εκεί είναι η διαφωνία μου μαζί σου. Δεν είμαστε αντίπαλοι, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Διαίρει και βασίλευε, γιατί αυτό ευνοεί και τον πολιτικάντη που υπόσχεται την αλλαγή που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει και τον επιχειρηματία που τρίβει τα χέρια του απολαμβάνοντας την ανοδική καμπύλη του δείκτη ανεργίας.
Δεν πρέπει να ζητάς από την εξουσία να τιμωρήσει "εμένα". Πρέπει να απαιτείς από "εμένα" να σε υποστηρίξω στις διεκδικήσεις σου, καθώς εσύ έχεις δυστυχώς λιγότερη δύναμη στην αγορά, ως άμεσα υποκείμενος σε εκκαθαρίσεις πάσας μορφής. Δυστυχώς, κανείς δε μας το έχει διδάξει αυτό και γι' αυτο λέω ότι ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι λάθος δομημένος.
Εντέλει, αν είναι να διωχτούν Δ.Υ. (που δεν είμαι 100% αντίθετος), ας το διεκδικήσουμε στη βάση της πραγματικής αξιοκρατίας. Αλλιώς, αυτά που θα καούν, δε θα είναι τα συνδικαλοκομματόσκυλα, αυτοί "τρουπώνουν" παντού.
Να είσαι καλά.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

19/10/2010, 10:40:33
quote:

Καλησπέρα και πάλι

Εντέλει, αν είναι να διωχτούν Δ.Υ. (που δεν είμαι 100% αντίθετος), ας το διεκδικήσουμε στη βάση της πραγματικής αξιοκρατίας. Αλλιώς, αυτά που θα καούν, δε θα είναι τα συνδικαλοκομματόσκυλα, αυτοί "τρουπώνουν" παντού.
Να είσαι καλά.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Καλημέρα Κωστάκη!
Θα ξεκινήσω απο την τελευταία παράγραφο και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...ο απλός εργαζόμενος -ακόμα και αυτός που αναφέρεται ως λουφαδόρος - δεν είναι εκείνος που εξέτρεψε απο τις ράγες το τρένο...το σύστημα είναι εκείνο που δημιουργεί το όλο αποτέλεσμα !

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το μπαλάκι ανάμεσα στις εκάστοτε κυβερνήσεις και στους Συνδικαλιστές...απειλές απο την μια μεριά , απειλές και απο την άλλη και τους χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ όπως τους βολεύει επικαλούμενοι μάλιστα Δημοκρατικά ιδεώδη και ηθικά προστάγματα...

Η αλητεία δεν βρίσκεται απο την μεριά ΚΑΝΕΝΟΣ εργαζομένου...ΚΑΝΕΝΟΣ!!!

Ο Κάθε άνθρωπος χρειάζεται την ηρεμία του και να μπορεί να ζεί την οικογένειά του και να βρίσκεται σε ένα καθεστώς που θα του προσφέρει ψυχική ηρεμία και θα μπορεί να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του...

Σαν βλέπει όμως όλους εκείνους τους επιτηδείους που γυροφέρνουν όλη την ώρα μη κάνοντας απολύτως τίποτα και μη προσφέροντας καμμιά εργασία αντιθέτως τεμπελιάζουν αλλα και απειλούν -ναι απειλούν- με τι κουράγιο και τι ψυχολογία να εργασθούν..???

Κάτι ταγάρια ξεσαμάρωτα και εντελώς αμόρφωτα που στο χωριό τους έτρωγαν φάπες , ξαφνικά απέκτησαν δύναμη με την συνδικαλιστική τους ιδιότητα και ως άχρηστοι που πάντα ήσαν , βγάζουν τα απωθημένα τους ... πάνω σε όποιον δεν τους κάνει τα χατήρια ή έχει διαφορετική άποψη..!!!

Ευνοούν κάποιους , τοποθετώντας τους κατόπιν συνεννοήσεως με την εκάστοτε διοίκηση σε θέσεις άνετες και κάποιους τους τρέχουν σαν τρελλούς...και άλλα πολλά τα οποία οι Δημόσιοι υπάλληλοι λίγο-πολύ όλοι τα γνωρίζουν...με τι ψυχολογία λοιπόν , ο απλός εργαζόμενος να εργασθεί και γιατί τελικά να μην υποκύψει απολαμβάνοντας και κείνος τα προνόμια των ημετέρων..???

Ξαναλέω και θα το λέω πάντα ... ο απλός εργαζόμενος αποτελεί το παιχνιδάκι στα χέρια τους , μπαλάκι τον έχουν κάνει για να μην πώ και άλλα πολλά..!!!

Μπα πανάθεμά με , σαν αριστερός μιλάω...

Εκ των πραγμάτων γι'αλλη μια φορά θ'αναγκασθώ να ξανα-επανέλθω σε παλαιότερες τοποθετήσεις μου και να πώ , ότι δυστυχώς ακόμα σε επίπεδο παιδείας και καλλιέργειας είμαστε πολύ πίσω...όλα ξεκινούν εκ των έσω και την καλλιέργεια που ο καθένας φέρει...απο την αγωγή και τις αξίες του...

Αν η θεμελιώδης αξία δεν είναι ο σεβασμός για τον συνάνθρωπό μας..για τον άνθρωπο γενικότερα ως οντότητα και προσωπικότητα και δεν αποτελεί πάγια πεποίθησή μας η ανάγκη για συμπαράσταση και κατανόηση..τότε πέραν κάθε αμφιβολλίας και πέραν Δημοκρατικών διακηρύξεων , δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αλλάξει οτιδήποτε..!!!

Ακόμα και οι φερόμενοι ως τεμπέληδες ή οτιδήποτε άλλο δεν φταίνε οι ίδιοι..ένα ολόκληρο σύστημα τους καλλιέργησε και τους εξέθρεψε , εισάγοντας εντός τους νοοτροπίες και συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχαν..!!!

Κάποιοι-κάποιοι ΔΕ...για να μην ξεχνιόμαστε που μπαίνοντας στην πολιτική δεν είχαν ούτε σώβρακο να φορέσουν , ξαφνικά εμφανίσθηκαν με περιουσίες τεράστιες κάνοντας Βασιλικούς γάμους εις Παρισίους και κοτεράτοι...σπίτια στην Πολιτεία και στην Εκάλη ... εξοχικά σε Μύκονο και όλα τα όμορφα νησιά ... και σαν τους βλέπουν τα κωθώνια οι Ελληνάρες τους χαιρετούν κάνοντας και υπόκλιση...ΝΑΙ όπως σου τα λέω..με υπόκλιση..."Ραγιαδιλίκι" αντί να τους πάρουν με τις ντομάτες ή να αδιαφορήσουν εντελώς...τουλάχιστον!!!

Που είναι ρε Κωστάκη οι άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων...ΠΟΥ???

Τους βλέπεις πουθενά να τους καλεί στην τηλεόραση ή στο ράδιο για να μιλήσουν..???

Για ποιές αξίες μιλάμε , ποιές ως αξίες εκτιμούν οι σημερινοί Νεο-Έλληνες..???

Κώλους και 17ρικα γκομενάκια έχει γεμίσει η τηλεόραση και καθόμαστε και τα κοιτάμε Κωστάκη...ξεκατινιάσματα της μιάς και της άλλης και τι φόρεσε στην τάδε γιορτή ή στην λαχαναγορά ο τάδε ή η τάδε...με ποιόν πηδήχτηκε η κάθε μιά και που πήγαν διακοπές χειμώνα ή καλοκαίρι...Καλά που υπάρχει και ο Σκάϊ και δείχνει τουλάχιστον κανα ντοκυμαντέρ και μερικές εκπομπές στην Κρατική τηλεόραση που εμφανίζονται κάποιοι επιστήμονες και άνθρωποι των γραμμάτων...!!!

Στο ράδιο..???

Πιάσε ένα σταθμό και άκου τι λένε και με τι θέματα ασχολούνται..!!!

Έχουν τρελλάνει με όλα αυτά τον κοσμάκη...ο οποίος έχει χάσει τον προσανατολισμό του , φίλε μου...και είναι πολύ σοβαρό το θέμα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 19/10/2010 10:42:10

makforΜέλος
19/10/2010, 12:31:22
αθεε , αν και μαλλον το ξερεις , στον ιδιωτικο τομεα βρισκομαι και εγω (και μαλιστα εχω κανει μυνηση την εταιρεια για μονομερη αλλαγη της συμβασης!!!!!!!!!) ... απλα πρεπει να κοιταμε και τον ανθρωπο , περα απο τους αριθμους κτλπ , αλλωστε ενα μεγαλο μερος των πελατων καθε ιδιωτικης εταιρειας ειναι δημοισιοι υπαλληλοι, αρα εαν μεινουν στην ανεργια θα μεινουμε και εμεις ... (αυτο εννοω εαν παρουμε και εμεις ποδι οπως και την περιπτωση την δικη μου) αρα αντι να μαλωνουμε (κατα πως μας θελουν καποιοι) θα ηταν ποιο σωστο κατα την αποψη μου να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαζι ενωμενοι τα δικαιωματα μας , οπως και καποια στιγμη (το εγραψα αλλωστε) θα πρεπει να μην υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ στην εργασια ιδιωτικου και δημοσιου τομεα , να κρατηθουν τα "καλα" και των δυο και να φυγουν τα "κακα" και των δυο :)

αυτα , απλα δεν μου αρεσει να μας ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ , να στρεφουν τον εναν εναντιον του αλλου την στιγμη που εχουμε την μικροτερη ευθυνη στο ολο προβλημα και εμεις ως προβατακια να τσιμπαμε ... φανταζομαι εχεις ακουσει για την διαχειρηση-καθοδηγηση της μαζας ? αυτο κανουν και οι αμυνες μας ειναι μηδενικες, αρκει καποιος να ριξει 100.000 ευρω για να βγει βουλευτης , ακομη και ανγωστος να ειναι μονο απο την διαφημιση θα βγει , δεν ψηφιζουμε στις εκλογες , απλα ακολουθουμε τις εντολες που μας δινουν μεσα απο τα ΜΜΕ και αποτελουμε δεδομενα στους αλγοριθμους τους ... οκ υπαρχουν και τα μαυρα προβατα εξω απο το μαντρι αλλα τι να σου κανουν , αυτα τα τρωει ο "κακος" λυκος ...

θα το δουμε σε μερικες μερες , ποσοι ξυπνησαν αραγε?

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

MasvidalΜέλος
19/10/2010, 12:56:13
Προς kostakis:Το υπεράριθμο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και κοντόφθαλμα με τα νούμερα.Αν και η πιο ισχυρή ίσως οικονομία της Ευρώπης -οι Γερμανοί- έχουν μικρότερο ποσοστό δ.υ.
Το θέμα είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Και το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών,όταν μπαίνεις σε μια δημόσια υπηρεσία και βλέπεις τους μισούς σχεδόν υπαλλήλους να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός της εργασίας τους.Και αν τα γραφόμενά μου δεν σε πείθουν,ρώτα όποιον Έλληνα πολίτη θες να σου πει αν είναι ευχαριστημένος απο την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον δημόσιο τομέα.Και μην μου πείς μόνο για τα τελευταία χρόνια που τα πράγματα έχουν λίγο βελτιωθεί.Μιλάμε για τις τρείς τελευταίες δεκαετίες...
19/10/2010, 13:11:44
ναι... αλλα αυτοι ειναι που "απαιτουν" το διορισμο τους στο Δημοσιο Τομεα... γιατι ξερουν οτι δεν θα δουλεψουν... ετσι, ο δημοσιος τομεας χαντακωθηκε απο τους αεργους... που το μονο που ζητανε ειναι χρημα για τη δουλεια που δεν κανουν σωστα!

Οι σωστοι υπαλληλοι του δημοσιου ειναι λιγοι, κανουν την δουλεια τους, αλλα αδικουνται απο τις καταστασεις των "συναδελφων" τους

19/10/2010, 14:33:05
quote:

ναι... αλλα αυτοι ειναι που "απαιτουν" το διορισμο τους στο Δημοσιο Τομεα... γιατι ξερουν οτι δεν θα δουλεψουν... ετσι, ο δημοσιος τομεας χαντακωθηκε απο τους αεργους... που το μονο που ζητανε ειναι χρημα για τη δουλεια που δεν κανουν σωστα!

Οι σωστοι υπαλληλοι του δημοσιου ειναι λιγοι, κανουν την δουλεια τους, αλλα αδικουνται απο τις καταστασεις των "συναδελφων" τους

Τι λές ρε Predator..???
Δηλαδή θέλεις να δεχθούμε , ότι η ανάγκη των ανθρώπων για μια σίγουρη δουλειά , μπορεί να θεωρηθεί ως "αμάρτημα"..???

Και σαν κάποιος τοποθετηθεί στο Δημόσιο , ότι είναι εκ πεποιθήσεως τεμπέλης ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί ο καθένας μας να του προσάψει???

Ή απο την αντίθετη πλευρά , ότι οι του "Ιδιωτικού τομέα" είναι οι συνειδητά καλοί εργαζόμενοι..???

Ή ότι οι Δικηγόροι..οι Γιατροί..κλπ..κλπ...έχουν τα πρωτεία στην εντιμότητα και την εργατικότητα..???

Και άραγε μπορούμε να πούμε ότι οι μέν διαφέρουν απο τους δε ... σε καλλιέργεια και παιδεία ...???

Εδώ μια ολόκληρη χώρα , κινείται παράλληλα σε μια κοινή πεποίθηση - αντίληψη των πραγμάτων...αυτήν που λέει , ότι αρπάξει ο καθένας και αυτό διότι τίποτα δεν λειτουργεί έντιμα και το παράδειγμα το δίνει το ίδιο το κράτος και οι "επανδρωνόντάς το" κάθε φορά , με τα τόσα "όμορφα" που κάνουν και κανείς ΠΟΤΕ δεν τιμωρείται..ενίοτε το παίζει και ως διωκόμενος και εγκαλεί τους άλλους για "αντι-Δημοκρατικότητα" και εμπάθεια..!!!

Υπάρχει σύστημα - οργάνωση που θα επιφέρει καλή λειτουργία των υπηρεσιών...που θα εμπνεύσει τον κάθε υπάλληλο να κάνει σωστά την δουλειά του...υπάρχει ισοκρατία που λέει και ο εξαίρετος φίλος Noema..???

Οι εργαζόμενοι φταίνε σαν κάθε φορά λέμε ... ο "Δημόσιος τομέας"???

Απο την άλλη μεριά , κατα μιαν έννοια κάθε εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν αποτελεί ή δεν είναι ο φορέας εκείνος εισροής χρημάτων για την αναζωογόνηση της αγοράς..-το είπε και άλλος συνδίκτυος με διαφορετικό τρόπο-..!!!

Εδώ σήμερα ακούω για προγράμματα "Μαμούθ" που προσανατολίζονται στην στήριξη των μικρο-μεσσαίων επιχειρήσεων και για να μην απολυθούν άλλοι εργαζόμενοι ή για να προτέψουν νέους να ξεκινήσουν κάποια δραστηριότητα...

Μα τόση αφέλεια πιά..ΤΟΣΗ..???

Ποιός τρελλός σήμερα , θα ξεκινήσει κάποια δραστηριότητα..και απο που θα περιμένει να τζιράρει..???
Ποιός επαγγελματίας , θα σωθεί αν κρατήσει τους εργαζόμενους που ήδη έχει , απο την στιγμή που ο τζίρος του δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του..???

Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα φταίνε..???
Αυτοί δίνουν το βήμα και αποφασίζουν για το οτιδήποτε..???

Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλα κάτι δεν πάει καλά σε τούτη τη χώρα ... κάτι πολύ επικίνδυνο ως αντίληψη...

Επενδύσεις χρειάζονται και αναρρωτιέμαι πότε θα γίνουν αυτές..???
Επενδύσεις σε εκπαίδευση και σε παραγωγικές μονάδες...και όχι σε δημοσιογραφικά θεωρεία που αποτελούν την φωνή καπήλευσης συνειδήσεων και υποταγής...

Το βρήκαμε τώρα ότι φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι...αν ήταν έτσι φίλε μου , τότε η όποια διόρθωση θα ήταν πανεύκολη...!!!

Ούτε σε δέκα χρόνια δεν πρόκειται να ξεπληρώσουμε τις ανοησίες και τις "πολιτικές επιλογές" των μεγαλο-κυβερνούντων μας...

Περνούσα πρίν λίγες μέρες απο το Ολυμπιακό Στάδιο ... νέκρα...
Τόσα λεφτά γι'αυτές τις εγκαταστάσεις και παραμένουν αναξιοποίητες...σκουριάζουν τα παντα και το κόστος συντήρησης τους -φαντάζομαι- επιδεινώνει την ήδη κάκιστη κατάσταση...

Και οι υπόλοιπες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις...ο χώρος του παλιού αεροδρομίου...οι τόσες παραλίες μας ... γιατί δεν αξιοποιούνται..???

Εκείνο το κτηματολόγιο..οι συνεταιρισμοί..οι αγορές του αιώνα...το "Τσοβόλα δώστα όλα"...οι δρόμοι που φτιάχθηκαν και την επομένη μέρα κατέρευσαν...τα τούνελ που πήραμε τα λεφτά και ουδέποτε ανοίχθηκαν παρά πριν κανα δυό χρόνια στο Αρτεμίσο αν δεν με απατάει η μνήμη μου...οι περίφημες πολιτιστικές εκδηλώσεις "ημετέρων"...

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε άραγε φίλε μου..???

Δεν θέλω να πώ άλλα...θα γίνω "κακός" και δεν θέλω και δεν μου ταιριάζει κάτι τέτοιο...

19/10/2010, 14:50:13
quote:
Τι λές ρε Predator..???
Δηλαδή θέλεις να δεχθούμε , ότι η ανάγκη των ανθρώπων για μια σίγουρη δουλειά , μπορεί να θεωρηθεί ως "αμάρτημα"..???

οχι, δεν λεω αυτο... απλα οτι ο Δημοσιος Τομεας εφθασε να εννοειται ως "θεση αραλικι" απο μερικους, που τυγχανει να κατεχουν τετοιες θεσεις, ως πιο τυχεροι απο τους αξιους που θα επρεπε να ηταν σε αυτες τις θεσεις!

Παρε παραδειγμα τι γινεται καθημερινα... στις υπηρεσιες, στις ΔΕΚΟ, στα Νοσοκομεια (Δημοσια)

quote:
Και σαν κάποιος τοποθετηθεί στο Δημόσιο , ότι είναι εκ πεποιθήσεως τεμπέλης ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί ο καθένας μας να του προσάψει???

Ή απο την αντίθετη πλευρά , ότι οι του "Ιδιωτικού τομέα" είναι οι συνειδητά καλοί εργαζόμενοι..???

Ή ότι οι Δικηγόροι..οι Γιατροί..κλπ..κλπ...έχουν τα πρωτεία στην εντιμότητα και την εργατικότητα..???

Και άραγε μπορούμε να πούμε ότι οι μέν διαφέρουν απο τους δε ... σε καλλιέργεια και παιδεία ...???

και φυσικα δεν λεω οτι οποιος παει στο Δημοσιο ειναι τεμπελης... ΑΠΛΑ, ενα ποσοστο εξ αυτων ειναι τετοιας συμπεριφορας...

Και στον ιδιωτικο τομεα ισχυει κατι αντιστοιχο, αλλα εκει ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα και να προσληφθεις, αλλα και να τεμπελιασεις, γιατι ο υπαλληλος δεν πληρωνεται απο το Κρατος, αλλα απο εναν επιχειρηματια...

επελεξες και δυο "κλειστα επαγγελματα" (Δικηγορους και Γιατρους), οπου ειναι ΠΑΡΑ πολυ δυσκολο να αποκτησεις αδεια εξασκησεως επαγγελματος, γιατι δεν εχεις τη δυνατοτητα να παρεις ευκολα μια "αδεια" καινουρια... οποτε εδω ισχυουν αλλα πραγματα

quote:

ουτε αυτο ισχυει, γιατι οπως πολυ σοφα λεει και ο λαος... "τα ρασα δεν κανουν τον παπα"... τι αν εχεις 10 πτυχια, τι αν δεν εχεις τιποτα, αν εισαι εργατικος εισαι και καλος...

quote:
Οι εργαζόμενοι φταίνε σαν κάθε φορά λέμε ... ο "Δημόσιος τομέας"???

οχι ολοι... απλα αυτοι οι λιγοι (αν θες) ή οι πολλοι που "λερωνουν" το ονομα του Δημοσιου Τομεα... ΣΕ ΟΛΕΣ τις βαθμιδες (απο τον κατωτερο στον ανωτερο) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, γιατι και αυτοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι

quote:
Και οι υπόλοιπες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις...ο χώρος του παλιού αεροδρομίου...οι τόσες παραλίες μας ... γιατί δεν αξιοποιούνται..???

γιατι δεν υπαρχει ενδιαφερον επειδη δεν υπαρχει το χρημα... ισως αυτος ειναι ενας λογος

δεν χρειαζεται να γινεις κακος... ουτε πιστευω οτι λεμε κατι διαφορετικο... απλα εγω τα βλεπω λιγο πιο μαυρα απο καποιους αλλους! ισως εγω κανω ενα λαθος για την κατασταση της Ελλαδας, αλλα και εγω επειδη εργαζομαι (στον ιδιωτικο τομεα), απεχθανουμε καποιους να "βολευονται" επειδη καποιοι ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ δεν μπορουν

19/10/2010, 15:10:52
quote:

δεν χρειαζεται να γινεις κακος... ουτε πιστευω οτι λεμε κατι διαφορετικο... απλα εγω τα βλεπω λιγο πιο μαυρα απο καποιους αλλους! ισως εγω κανω ενα λαθος για την κατασταση της Ελλαδας, αλλα και εγω επειδη εργαζομαι (στον ιδιωτικο τομεα), απεχθανουμε καποιους να "βολευονται" επειδη καποιοι ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ δεν μπορουν

Ούτε 'γώ είμαι Δημόσιος υπάλληλος φίλε μου , ωστόσο θα εξακολουθώ να τους βλέπω ως τους μόνους που δεν φταίνε για την κατάντια μας ως χώρα...και σε κανέναν εργαζόμενο δεν θα αποδώσω την οποιαδήποτε ευθύνη...διότι δεν υπάρχει όραμα απο "ψηλά" δεν υπάρχει γνώση και δύναμη να πάρουν την χώρα και να την οδηγήσουν σε όμορφα μονοπάτια...

Λές και η ευδαιμονία ορίζεται απο τα νούμερα -αριθμούς-...τους αριθμούς που θεο-ποίησαν όψιμοι υπερ-πολιτισμοί και τρέχουν καθημερινά στα ψυχιατρεία.....αλλα απο κεί όλοι τους δεν ήρθαν..και κόπιες ξένων Πανεπιστημίων δεν εφαρμόζουν..???

Τσιμεντώσαμε την ζωή μας...την μπουκώσαμε με τον πολιτισμό τους...και την τεχνολογία τους και τους πληρώσαμε και απο πανω αλλα και τους θεωρούμε και ως "προηγμένεςχώρες"...μια μπούρδα είναι του μυαλού μας , αρκεί να την "εξώσουμε" και να βρούμε τον δικό μας τρόπο και τον δικό μας πολιτισμό..!!!

Σκουπίδια παντού...τόσα που να μην προλαβαίνεις να τα μαζέψεις...

Edited by - Εαρινός on 19/10/2010 15:13:09

Edited by - Εαρινός on 19/10/2010 15:16:30

19/10/2010, 15:42:28
quote:
Ούτε 'γώ είμαι Δημόσιος υπάλληλος φίλε μου , ωστόσο θα εξακολουθώ να τους βλέπω ως τους μόνους που δεν φταίνε για την κατάντια μας ως χώρα...και σε κανέναν εργαζόμενο δεν θα αποδώσω την οποιαδήποτε ευθύνη...διότι δεν υπάρχει όραμα απο "ψηλά" δεν υπάρχει γνώση και δύναμη να πάρουν την χώρα και να την οδηγήσουν σε όμορφα μονοπάτια...

για την κατάντια μας φταίει το γαμημένο στον εγκέφαλο μέχρι αηδίας 95% του ελληνικού λαού
γιατί εδώ και 36 χρονιά βάζει στην βουλη τους 300 χειροτεροτέρους με μόνο σκοπό να ωφεληθεί ο ίδιος ψηφοφόρος από διορισμό,αρπαχτή και ότι άλλο και ας καεί ο κόσμος γύρω του
φταίει ο κάθε καραγκιόζης του δημοσίου που έβλεπε να καταληστεύουν την υπηρεσία του και αντί να σπάσει τα μούτρα του καριόλη τον έκανε πρότυπο και ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε
και γενικά φταίει ο κάθε ένας που κοιτούσε τον εαυτούλη του και έγραφε στα ******* του τον τόπο τούτο

—Ethan Allen

19/10/2010, 16:00:57
quote:

quote:

για την κατάντια μας φταίει το γαμημένο στον εγκέφαλο μέχρι αηδίας 95% του ελληνικού λαού
γιατί εδώ και 36 χρονιά βάζει στην βουλη τους 300 χειροτεροτέρους με μόνο σκοπό να ωφεληθεί ο ίδιος ψηφοφόρος από διορισμό,αρπαχτή και ότι άλλο και ας καεί ο κόσμος γύρω του
φταίει ο κάθε καραγκιόζης του δημοσίου που έβλεπε να καταληστεύουν την υπηρεσία του και αντί να σπάσει τα μούτρα του καριόλη τον έκανε πρότυπο και ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε
και γενικά φταίει ο κάθε ένας που κοιτούσε τον εαυτούλη του και έγραφε στα ******* του τον τόπο τούτο

—Ethan Allen

Θα ήθελα να συναινέσω με την άποψή σου φίλε μου , μα μην είσαι τόσο αυστηρός με τον καθημερινό συνανθρωπό σου...όποιος και αν είναι αυτός και όπως και αν σκέπτεται...αν το αναλύσουμε θα δείς ότι δεν εμφανίσθηκε απο το πουθενά και τυχαία αυτή η περι-ρέουσα αντίληψη του καθενός αλλα και η στάση του απέναντι στα πράματα...είναι απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη ... ωστόσο πολύ καταστροφική θα συμφωνήσω σε αυτό..!!!

Το θέμα είναι το εξής:"Μπορούμε να δούμε , ότι με αυτές τις αντιλήψεις και νοητικές στάσεις δεν πάμε πουθενά , εκτός απο τον εξασφαλισμένο προορισμό μας...αυτόν της καταστροφής ... ???

Μπορούν να μας ενώσουν κοινές αγωνίες και επιθυμίες , βαθειά ανθρώπινες που μπορούν να επιφέρουν θεματικές αλλαγές εντός μας αλλα και την ανθρωπιά που χάσαμε..???

Να ξεφύγουμε απο πλαστές ανάγκες που τεχνιέντως μας έχουν περάσει ως η προϋπόθεση για μια πιο εύκολη αναγνώριση εκ μέρους των άλλων..???

Μπορούμε να θεσουμε απλά ερωτήματα και να δώσουμε απαντήσεις μέσα απο την καρδιά μας ... απανήσεις και προτάσεις μη ψυχοφθόρες ???

Μπορούμε???

19/10/2010, 17:34:47
το προβλημα ξεκιναει απο τις Κυβερνησεις:

που πατε ωρε και προσλαμβανετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ νεους ψηφοφορους στο ηδη κορεσμενο δημοσιο?, με πιο σχεδιασμο/προγραμματισμο? Και που ξερετε οτι ολοι αυτοι, τα "σκυλακια" σας που σας παρακαλανε με ανταλλαγμα τον σταυρο, ειναι αξιοι να δουλεψουν? περασαν απο αξιολογηση συγκρισης με αλλα ατομα που ζητησαν μια ευκαιρια???

kostakisΜέλος
19/10/2010, 20:06:25
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ masdival

quote:
Το υπεράριθμο των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και κοντόφθαλμα με τα νούμερα.

Δεν υποστήριξα κάτι αντίθετο

quote:
Αν και η πιο ισχυρή ίσως οικονομία της Ευρώπης -οι Γερμανοί- έχουν μικρότερο ποσοστό δ.υ.

Ναι, σωστά, 8% λιγότερους ή 300.000 λιγότερους - σε ελληνικούς όρους. Βέβαια το γιατί η Γερμανία είναι η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης (ακόμα και το αν), είναι μία άλλη ευρεία συζήτηση.

quote:
Το θέμα είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Και το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών,όταν μπαίνεις σε μια δημόσια υπηρεσία και βλέπεις τους μισούς σχεδόν υπαλλήλους να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός της εργασίας τους.

Δε βλέπω που διαφωνούμε και το κάνεις θέμα. Εγώ πρώτος είπα ότι υπάρχουν ρεμάλια στο δημόσιο, δε δέχομαι όμως τους συλλήβδην χαρακτηρισμούς.
Αλήθεια, πιστεύεις ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σκοτώνονται όλοι τους; αν ναι, κάνε μία βόλτα σε καμία επιχείρηση και ψάξε καλά.

quote:
Μιλάμε για τις τρείς τελευταίες δεκαετίες...

Ας μιλήσουμε και για 400 χρόνια πριν, αναρρωτιέμαι που διαφωνούμε.

Αγαπητέ predator

quote:
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, γιατι και αυτοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι

Αυτό θέλω να μου το εξηγήσεις, γιατί διαφωνώ καθέτως. Άλλο μισθοδοτούμενος από το δημόσιο κορβανά, άλλο δημόσιος υπάλληλος. Έχεις δει πολλούς δημόσιους υπαλλήλους να γίνονται βουλευτές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ;

Aυτά τα ολίγα προς το παρόν...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

19/10/2010, 20:10:57
quote:
Αυτό θέλω να μου το εξηγήσεις, γιατί διαφωνώ καθέτως. Άλλο μισθοδοτούμενος από το δημόσιο κορβανά, άλλο δημόσιος υπάλληλος. Έχεις δει πολλούς δημόσιους υπαλλήλους να γίνονται βουλευτές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ;

χμ... οι ιδιοι εχουν βαλει την "ταμπελιτσα" του δημοσιου υπαλληλου, και δεν ειναι μονο το γεγονος οτι "πληρωνονται απο εμας" αλλα δουλευουν και για εμας! Ειναι στη θεση τους για να μας εξυπηρετησουν εμας προσωπικα και τα συμφεροντα μας τοσο εντος της Ελλαδας αλλα και εκτος!

Μην το συγχεουμε με τον καθαυτο ορισμο του Δημοσιου Υπαλληλου, αλλα γενικοτερα

kostakisΜέλος
19/10/2010, 20:57:30
Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ predator, αυτό ακριβώς το λάθος της (δήθεν) σύγχυσης μεταξύ ΑΙΡΕΤΩΝ, λειτουργών και υπαλλήλων, προκειμένου να αποδίδονται συλλήβδην στους δημόσιους υπαλλήλους οι ευθύνες για τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας εν γένει, είναι το κατόρθωμα ορισμένων διχαστικών στοιχείων, τόσο εντός της πολιτικής (προς ίδιον όφελος), όσο και στον επιχειρηματικό χώρο, προκειμένου να υπάρχει διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων.
Για να σε βοηθήσω λίγο να ξεδιαλύνεις τη διαφορά μεταξύ αιρετού και υπαλλήλου, θα σου συνιστούσα να διαβάσεις τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, μέρος του υπαλληλικού κώδικα, αλλά και τα σχετικά εδάφια του Καλλικράτη. Επειδή όμως δε θα έχεις χρόνο να το κάνεις, θα σου επιβεβαιώσω πως θέση ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ένας απλός ή υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος (και εξαίρεσε τους δικαστικούς, που είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, άρα εξ των πραγμάτων νομοπαρασκευαστικά όργανα) δε θα καταλάβει ποτέ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

MasvidalΜέλος
27/10/2010, 13:08:34
Ε,όχι ρε "φίλε" kostakis και να εξισώσουμε τους δ.υ. με τους ιδιωτικούς !!! ΈΛΕΟΣ !!!! Λίγη ΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ να υπάρχει ! Μην τρελλαθούμε εντελώς !!! Φυσικά και υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα λουφαδόροι (που κινδυνεύουν και με απόλυση αμα γουστάρει ο εργοδότης) αλλά σε καμμία περίπτωση στον βαθμό/μέγεθος του μπάχαλου που λέγεται δημόσιος τομέας !!! Στο δημόσιο μιλάμε οτι οι λουφαδόροι αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.Και επειδή έχω αρκετούς γνωστούς/συγγενείς δημοσίους υπαλλήλους έχω ΑΠΟΨΗ και έχω δει πως δουλεύει το πράγμα απο μέσα.Και δυστυχως,αυτοί οι λίγοι και εργατικοί δ.υ. "απομονώνονται" κατά κάποιο τρόπο απο τους...άλλους,την κλίκα.Και έχω και παράδειγμα αν θές να σου πω.
Σήμερα πήγα στη ΔΕΗ και πλήρωσα στο ταμείο.Εν συνεχεία ανέβηκα στα γραφεία που έχω έναν γνωστό.Μιλήσαμε για 3 λεπτά και βλέπω ξαφνικά ένας ένας οι υπάλληλοι να φεύγουν.
-"Τι γίνεται ρε συ;" λέω του γνωστού μου.
-"Σχολάμε" μου λέει.
-"Αφού είναι 12:20 ακόμη" του απαντώ.
-"Ημιαργία σήμερα".......η απάντηση.
Και το ωραίο είναι οτι οι 2-3 υπάλληλοι που θα μείνουν πίσω για να σχολάσουν κανονικά,θα πληρωθούν ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ τις 2 περίπου ώρες.
Αυτά δεν τα λέω σαν κάτι το καινοφανές,απλά επισημαίνω κάποια πράγματα έτσι ώστε να σκεφτούν κάποιοι πως νοιώθουν κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους οι οποίοι ΚΑΙ δουλεύουν σε δυσκολότερες συνθήκες,ΚΑΙ έχουν πάνω απο το κεφάλι τους την ΑΠΟΛΥΣΗ σε περίπτωση λούφας, ΚΑΙ...ΚΑΙ...ΚΑΙ...μέχρι άύριο μπορούμε να μιλάμε....!!!
kostakisΜέλος
29/10/2010, 11:05:47
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ masdival

quote:
Ε,όχι ρε "φίλε" kostakis και να εξισώσουμε τους δ.υ. με τους ιδιωτικούς !!!

Δε νομίζω ότι εξίσωσα τίποτα... στο μόνο που τους "εξισώνω" είναι το δικαίωμά τους στον κοινό αγώνα.

quote:
Λίγη ΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ να υπάρχει ! Μην τρελλαθούμε εντελώς !!!

Συμφωνώ.

quote:
Φυσικά και υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα λουφαδόροι (που κινδυνεύουν και με απόλυση αμα γουστάρει ο εργοδότης) αλλά σε καμμία περίπτωση στον βαθμό/μέγεθος του μπάχαλου που λέγεται δημόσιος τομέας !!! Στο δημόσιο μιλάμε οτι οι λουφαδόροι αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Δε βλέπω που διαφωνούμε, αλλά μην ιεροποιούμε την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα, γιατί υπάρχουν και εκεί κάτι ράμματα...

quote:
Και επειδή έχω αρκετούς γνωστούς/συγγενείς δημοσίους υπαλλήλους έχω ΑΠΟΨΗ και έχω δει πως δουλεύει το πράγμα απο μέσα.Και δυστυχως,αυτοί οι λίγοι και εργατικοί δ.υ. "απομονώνονται" κατά κάποιο τρόπο απο τους...άλλους,την κλίκα.

Συμφωνώ απολύτως, το βιώνω άλλωστε. Ξέρω όμως και αρκετούς ιδιωτικούς υπαλλήλους (υπήρξα κι εγώ άλλωστε) που ψάχνονται να λουφάρουν - το αν το πετυχαίνουν πάντα, είναι άλλη ιστορία. Τελικά σε πολλούς αρέσει ο βούρδουλας, αυτό αντιλαμβάνομαι και με στενοχωρεί.

quote:
Και έχω και παράδειγμα αν θές να σου πω.

Πιο ζωντανό παράδειγμα από το ατομικό μου δεν έχω να σου πω. Στην ιδιωτική χρηματιστηριάκή που εργάστηκα, άλλα υποσχέθηκαν, άλλα είδα. Αν μάλιστα δεν είχα το φιλότιμο να εφευρίσκω δικές μου δραστηριότητες για πιθανή μελλοντική χρήση προς όφελος της εταιρείας, είναι ζήτημα αν θα εργαζόμουν δύο ώρες την ημέρα... όχι σαφώς επειδή επιθυμούσα εγώ κάτι τέτοιο.
Θες να σου πω τι γίνεται τώρα που είμαι στο δημόσιο; άστο καλύτερα, αν δεν έτρωγα καλά, θα είχα γίνει ακτινογραφία...
Σου λέω και πάλι : η εργατικότητα και η τιμιότητα είναι στοιχεία της ατομικής μας συνείδησης. Αν σου επιβάλλονται, τότε παύεις να είσαι πραγματικός εργαζόμενος και υποβιβάζεσαι στην κατηγορία του "σκλάβου". Αν το σκεφτείς καλά, θα καταλάβεις τι εννοώ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

MasvidalΜέλος
29/10/2010, 17:00:16
Οι τελευταίες δύο σειρές που έγραψες πιστεύω πως εμπεριέχουν το νόημα της όλης συζήτησης και συμφωνώ απόλυτα.Εάν είσαι τεμπέλης και μη τίμιος,τεμπέλης και μη τίμιος θα είσαι παντού !!!
Να είσαι καλά,καλό απόγευμα.