- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
"ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ?
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕΣ ΗΤΟ ΑΚΡΩΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ESPRESO ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΥΡΙΝΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ(ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η Heather Harmon)
ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ισχυρίζεται πως θα έπρεπε να γνωρίζουμε σε τι πίστευαν οι αρχαίοι μας και το συνδέει αυτό με τη γνώση της ιστορίας του τόπου μας.
Ψάχνοντας στο Ίντερνετ, βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον το οποίο και σας το παραθέτω. Εφόσον η πρόσβαση στην πληροφορία αυτή ήταν ελεύθερη, θεώρησα πως δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να την παραθέσω και εδώ μέσα, βάζοντας και την παραπομπή της πηγής απ' όπου και την πήρα.
Είναι το σχόλιο του Βλάση Ρασσιά για τον "ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.", στο πρόσωπο του οποίου, σύμφωνα με τον macedon, αναγνωρίστηκε η αρχαία ελληνική θρησκεία.
"Βλ. Ρασσιάς (Κρεσφόντης) Δημοσιεύθηκε: Τρι 06 Ιούν 2006 7:16 Θέμα δημοσίευσης:
Φίλοι, μήν ασχολείστε μαζί τους.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ.
Δεν έχουμε καμμία απολύτως σχέση με τους λεβέντες αυτούς. Ούτε θρησκευτική, ούτε ηθική, ούτε ιδεολογική, ούτε αισθητική.
Και που τους φέρνουμε μόνο στον νού μας, ΜΟΛΥΝΟΜΑΣΤΕ.
1) Ποιοι "οπαδοί" των δύο (ΥΣΕΕ και ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.) είναι τελείως ανιστόρητοι και δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους;
2) Ο Ρασσιάς ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, πως το ΥΣΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.
Τι γίνεται λοιπόν; Αν δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τους εκπροσώπους της "πατρώας θρησκείας", ποια θρησκεία ευαγγελίζονται οι του ΥΣΕΕ;
3) Τι έχεις να πεις macedon προς τους ΥΣΕΕηδες; Μήπως, "για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους", πρέπει να τους προτείνεις αυτό που είχες αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά σου:
quote:
macedon
Αν ακόμη έχετε απορίες σχετικά με την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το θρησκευτικό σωματείο ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. ή να ανοίξετε κανένα βιβλίο Ιστορίας.

quote:
Ψηλός
Είναι το σχόλιο του Βλάση Ρασσιά για τον "ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.", στο πρόσωπο του οποίου, σύμφωνα με τον macedon, αναγνωρίστηκε η αρχαία ελληνική θρησκεία.
Στο πρόσωπο του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. δεν αναγνωρίστηκε η ελληνική θρησκεία σύμφωνα με τον macedon. Αναγνωρίστηκε σύμφωνα με την απόφαση 1290/2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Όσο για το σχόλιο του Βλ. Ρασσιά δε βλέπω γιατί θα πρέπει να με απασχολεί. Απ'όσα έχεις πει εδώ μέσα, τον άνθρωπο το θεωρείς τελείως άσχετο, προπαγανδιστή, ψεύτη, κτλ.κτλ. Πώς και σε ενδιαφέρει ξαφνικά η γνώμη του;
quote:
Ψηλός
1) Ποιοι "οπαδοί" των δύο (ΥΣΕΕ και ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.) είναι τελείως ανιστόρητοι και δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους;
Αγνοώ. Θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους. Υποθέτω πως και οι δύο γνωρίζουν ιστορία αλλά μόνον το ένα από τα δύο σωματεία έχει αναγνωριστεί ως θρησκευτικό.
quote:
Ψηλός
2) Ο Ρασσιάς ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, πως το ΥΣΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ.
Τι γίνεται λοιπόν; Αν δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τους εκπροσώπους της "πατρώας θρησκείας", ποια θρησκεία ευαγγελίζονται οι του ΥΣΕΕ;
Και σ'αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους.
quote:
Ψηλός
3) Τι έχεις να πεις macedon προς τους ΥΣΕΕηδες; Μήπως, "για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους", πρέπει να τους προτείνεις αυτό που είχες αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμά σου:
Δεν έχω να τους πω τίποτε. Δεν είχα ποτέ μου συζήτηση μαζί τους και από την ιστοσελίδα τους δεν διέκρινα να στερούνται ιστορικής παιδείας.
Αγνοώ ποιές είναι οι θρησκευτικές ή άλλες διαφορές του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. με το ΥΣΕΕ, καθώς και γιατί το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. αναγνωρίστηκε σαν θρησκευτικό σωματείο με δυνατότητες ιεροπραξιών και τελετών ενώ το ΥΣΕΕ όχι.
Αν έχεις απορίες με το ΥΣΕΕ να ρωτήσεις το ΥΣΕΕ. Αν έχεις απορίες με το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. να ρωτήσεις αυτό. Τώρα γιατί ρωτάς εμένα να σου απαντήσω για τα δύο αυτά σωματεία, τις διαφορές τους και τις ομοιότητές τους... καθώς και να ερμηνεύσω τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους ένθεν και ένθεν... μόνον η ψυχιατρική ίσως μπορεί να δώσει απάντηση.

macedon
Γράφεις:
"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΜΟΥΕΛ ΚΑΙ ΨΗΛΟ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
"ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ? ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ"
Απο τη στιγμή που δε θέλεις να μου βγάλεις τα συκώτια, όπως έκανε ο Ιουλιάνος, για να δεις το μέλλον, δε νομίζω ότι έχω και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για το τι πιστεύεις. Αν όμως αρχίζετε εσύ και κάποιοι άλλοι να αποκαλείτε πόρνη τη Σάρα και προαγωγό τον Αβραάμ, τότε θα αμυνθώ, γιατί βρίζεις πρόσωπα τα οποία τα θεωρούμε ιερά. είναι σα να μου βρίζει κάποιος τη μάνα.
Πιστέψτε ότι θέλετε, αλλά αφήστε μας και εμάς να πιστεύουμε σε ότι θέλουμε. Στο κάτω κάτω της γραφής, όπως έλεγε και ο Χοτζας: "Ένα δάκτυλο μακριά απο τον κ... μου και όπου θέλει ας μπει". Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ψυχή του.
Αναρωτειέμαι καμιά φορά αν αυτό που κάνω εδω μέσα είναι σωστό ή όχι, όχι όμως για μένα, αλλά για εσάς, γιατί αν δεν τα είχατε ακούσει αυτά θα έχετε μια μέρα καλές δικαιολογίες όταν θα βρεθείτε μπροστά στον Κύριο, αλλά τώρα με που σας τα λέμε, χάνετε και αυτό το ελαφρυντικό.
Μια μέρα θα τα θυμηθείτε αυτά που λέμε εδω μέσα. "Δε 'ν' αλάργα το σκοτάδι, κλεισ' τα μάτια θα το δεις" λέει μια παροιμία. Ελπίζω να μην είναι τότε αργά.
«Απο τη στιγμή που δε θέλεις να μου βγάλεις τα συκώτια, όπως έκανε ο Ιουλιάνος, για να δεις το μέλλον, δε νομίζω ότι έχω και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για το τι πιστεύεις.»
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί φίλτατε!![]()
![]()
Πες μας καλύτερα τι πάθαινε κάποιος κατά την εξάσκηση των (μη χριστιανικών) θρησκευτικών του επιθυμιών στην διάρκεια του Θεοκρατικού Βυζαντίου, και άσε αυτόν τον φιλόσοφο στην ησυχία του!
Λοιπόν, τι γίνονταν σε αυτή την περίπτωση?
samuel1974:
«Αν όμως αρχίζετε εσύ και κάποιοι άλλοι να αποκαλείτε πόρνη τη Σάρα και προαγωγό τον Αβραάμ, τότε θα αμυνθώ, γιατί βρίζεις πρόσωπα τα οποία τα θεωρούμε ιερά. είναι σα να μου βρίζει κάποιος τη μάνα.»
Οποιος ΕΚΔΙΔΕΙ την γυναίκα του, όποια ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ προκειμένου να εισπράξει ο καλός της, τότε τόσο αυτή όσο και αυτός…..απολαμβάνουνε αυτών των τίτλων!
Σήμερα για παράδειγμα, άπαξ και συλληφθεί ζευγάρι με τις «πρακτικές» των Αβραάμ και Σάρα, ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ φίλτατε.
Μάλλον λίγα λέγονται για αυτά τα….(ιερά) μπουμπούκια!!![]()
![]()
![]()
samuel1974:
«Πιστέψτε ότι θέλετε, αλλά αφήστε μας και εμάς να πιστεύουμε σε ότι θέλουμε.»
Βρε για δες ΠΟΙΟΣ μιλάει!!!!!![]()
![]()
![]()
Αφήστε λοιπόν πρώτα εσείς ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ, αφήστε εσείς τις επιτροπές κατά των «αιρέσεων» και κάθε άλλης θρησκευτικής κίνησης, αφήστε γενικότερα τον καισαροπαπισμό που κόλλησε στα νύχια σας, και τότε το συζητάμε για το κατά πόσο θα τα ακούτε ή όχι.
samuel1974:
«..γιατί αν δεν τα είχατε ακούσει αυτά θα έχετε μια μέρα καλές δικαιολογίες όταν θα βρεθείτε μπροστά στον Κύριο, αλλά τώρα με που σας τα λέμε, χάνετε και αυτό το ελαφρυντικό.»
Μπρρρρρρρρρ Σαμουήλ!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Βρε, εμείς θα φωνάξουμε ΤΟΝ ΔΙΑ, και τότε ο Θεός Ιεχωβά της ερήμου (και της ασχήμιας..) θα πάει…από εκεί που ήρθε βρε!!!!!!!!!!!
Ε ρε γέλια…..![]()
![]()
samuel1974:
«Μια μέρα θα τα θυμηθείτε αυτά που λέμε εδω μέσα. "Δε 'ν' αλάργα το σκοτάδι, κλεισ' τα μάτια θα το δεις" λέει μια παροιμία. Ελπίζω να μην είναι τότε αργά.»
Μια μέρα, ο κόσμος θα σας στείλει από εκεί που ξεκινήσατε, αλλά να που στην Ελλάδα πάντοτε αργούν λιγάκι οι εξελίξεις….
quote:
Schwabe
Μια μέρα, ο κόσμος θα σας στείλει από εκεί που ξεκινήσατε, αλλά να που στην Ελλάδα πάντοτε αργούν λιγάκι οι εξελίξεις….
Για ποια Ελλάδα μιλάς Σβάμπε;; Μήπως αναφέρεσαι στο Γιουνανιστάν ή στη Μπανανία;;
Οι πολίτες της Μπανανίας Σβάμπε έχουν άλλες πρωτεραιότητες, όπως π.χ. να ξύνουν το ξυστό και ότι άλλο ξύνεται, να παίζουν λόττο για να δουν αν τους κάτσει και να βάζουν φωτιές σε μια τεράστια περιοχή προκειμένου να καταπατήσουν μερικά στρέμματα γης για να χτίσουν μια μικρή βιλίτσα ή κανένα ξενοδοχειάκι, χωρίς να νοιαστούν για την τεράστια οικολογική καταστροφή και για το αν θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές!!
Οι πολίτες της Μπανανίας γνωρίζουν από πριν πως η μπανανοκυβερνήσεις τους δεν θα τους αφήσουν βεβαίως-βεβαίως ανικανοποίητους και με κάποιο λάδωμα (το γνωστότατο μπανανολάδωμα), και μια μικρή αμοιβή, θα επισημοποιήσουν το έγκλημα και θα τους παραχωρήσουν ή μάλλον θα επισημοποιήσουν με υπογραφές και με βούλες, το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ήδη καταπατημένων εκτάσεων!!!
Όσο για τυχόν μπανανοσυνειδήσεις που ενδέχεται να αντιδράσουν εμπρός στα εγκλήματα που διαπράττουν καθημερινά μπανανοπολίτες και μπανανοκαρεκλοκένταυροι;;
Δεν τίθεται θέμα, κάποιο «ζήτημα» θα δημιουργήσουν ή θα ανασύρουν από τα κιτάπια τους που να έχει σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, για να κάνουν ανθρώπους σαν και εσένα να τρίβουν τα χέρια τους σαν τον γερολαδά της γνωστής σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», για όσους θυμούνται.
Αυτή τη στιγμή η Κασσάνδρα Χαλκιδικής φλέγεται ολόκληρη και ανυπεράσπιστα ζώα, άνθρωποι και περιουσίες ολόκληρες κινδυνεύουν!
****************Ευτυχώς που δεν κατάγομαι από εκεί πάνω, που δεν βρίσκομαι εκεί αυτή τη στιγμή και που δεν έχω περιουσία στοιχεία στον τόπο αυτό!

«Για ποια Ελλάδα μιλάς Σβάμπε;; Μήπως αναφέρεσαι στο Γιουνανιστάν ή στη Μπανανία;;»
Μιλάω για την Ελλάδα του «Ορθοδοξία ίσον Εθνος», μιλάω για την Ελλάδα του «Ορθοδοξία ή θάνατος», μιλάω για την Ελλάδα των λαβάρων στα σοκάκια για τα δημόσια έγγραφα, μιλάω για την Ελλάδα που πριν λίγες δεκαετίες σκοτώθηκαν άνθρωποι για…..την μετάφραση της Βίβλου στην καθομιλουμένη!
Μιλάω ωστόσο για την Ελλάδα που, αργά αλλά σταθερά, περνάει σε άλλη γενιά, περνάει σε «άλλα χέρια», περνάει σε αστερισμό απαγκίστρωσης παπαδαριού και δημοσίου, περνάει από την θρησκοληψία στην αποδοχή ορισμένων λαογραφικών παραδόσεων άνευ περιεχομένου…..
Οσο για την Χαλκιδική, όσο και εάν μας θλίβει η εικόνα, με την μανία της φύσης δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Σε κάθε γωνιά του κόσμου, σχεδόν καθημερινά, συμβαίνουν πολύ χειρότερα, άνθρωποι πεθαίνουν και λιμοκτονούν, πνίγονται ή καίγονται.
Αυτός είναι ο κόσμος φίλτατε, και όχι κάποια εγκιβωτισμένη εικόνα με κάποια «ρομφαία» πίσω από το ψαλτήρι και τον άμβωνα….
Και να σου πω, σε σχέση με πάρα πολλές γωνιές του κόσμου, η Ελλάδα είναι μακράν καλύτερη. Υπάρχει ο παράγοντας άνθρωπος, υπάρχει η ζεστασιά των απλών ανθρώπων και δεν είναι όλοι άρπαγες και αριβίστες. Επιπλέον, υπάρχει ο ήλιος και η θάλασσα, και εάν πας μια βόλτα στην Ακρόπολη θα ατενίσεις και μια ξεχωριστή μαγεία που όμοια της δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού…..
quote:
samuel1974
Απο τη στιγμή που δε θέλεις να μου βγάλεις τα συκώτια, όπως έκανε ο Ιουλιάνος, για να δεις το μέλλον, δε νομίζω ότι έχω και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για το τι πιστεύεις. Αν όμως αρχίζετε εσύ και κάποιοι άλλοι να αποκαλείτε πόρνη τη Σάρα και προαγωγό τον Αβραάμ, τότε θα αμυνθώ, γιατί βρίζεις πρόσωπα τα οποία τα θεωρούμε ιερά. είναι σα να μου βρίζει κάποιος τη μάνα.
Καλα ρε Samuel δεν σε ενοχλει εσυ ενας ανθρωπος φωτισμενος απο την "του χριστου την πιστη την αγια" να ψευδεσαι;;;;
Οτι λεγεται για την Σαρα και τον Αβρααμ ειναι γραμμενο στην αγια σου γραφη. Ανοιξε και διαβασε την και καμια φορα. Οτι λες για τον Ιουλιανο ειναι η γνωστη τακτικη ψευδολογιων και συκοφαντιων που χρησιμοποιουσαν παντα οι χριστιανοι συγγραφεις για να καταπνιξουν την αλλη αποψη. Κανεις ιστορικος δεν παιρνει πια στα σοβαρα αυτες τις φανατικες, μισαλλοδοξες φωνες.
Τετοιο ηταν και ειναι το απυθμενο μισος των φανατικων χριστιανων για την διαφορετικη αποψη που μπορειτε να δειτε τι "γεννησε" το βρωμικο και ανωμαλο μυαλο τους στην περιπτωση του Ιουλιανου.
Που πηγε το "ου ψευδομαρτυρησεις";;; Εσυ Σαμουηλ και οι υπολοιποι ομοιδεατες σου γιατι αναπαραγετε τα αποδεδειγμενα ιστορικα ψευδη του παρελθοντος;;; Πως γινεται να υπερασπιζεστε την "αληθεια" σας με ψευδη και συκοφαντιες των διαφορετικων αποψεων;;;. Αυτο δεν σας προβληματιζει για την "αληθεια" της πιστης σας;;;;
ΥΓ: Και Σαμουηλ μη ξεχνας να καταγραφεις τις φανατικες και μισαλοδοξες απολογητικες πηγες απο τις οποιες κανεις copy paste.
http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ioylianos1.htm
-----------------------------------------
Edited by - Ελεάτης on 22/08/2006 11:46:01
και εαν μια φορα ειναι τραγικο για τους τυπους στον οσε , ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ οταν αυτο συμβαινει με τους δ/ντες των δεκο με μισθο αρκετες εκατονταδες χιλιαδες ευρω ενω οι εταιρειες στις οποιες ειναι Δντες πανε κατα διαολου , στον ιδιωτικο τομεα θα τους ειχαν ξυλωση την ιδια στιγμη ... ενω το ΓΕΛΟΙΟ παρομοιου θεματος ειναι οι βουλευτες που για καθε επιτροπη που συμμετεχουν παιρνουν ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑ την ιδια ωρα που η χωρα βουλιαζει ... και αντε στους τυπους του ΟΣΕ μπορει και να εργαζονται ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ , οι τυπο της βουλής ?!!!!
στην καταντια μας ομως απαιτουνται ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ @@@@ και εμεις εχουμε κοτες με μπιμπικια !!!
ας προσεχαμε ... ή εστα ας καναμε κατι οσο ηταν νωρις

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

quote:
Λάθος! Ο Νεοέλληνας στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι μάστιγα όπου και να εργάζεται, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.
Αυτό πήγαινε να το πείς στους εργαζομένους της χαλυβουργίας ή της τσιμεντοβιομηχανίας που πολλοί απο αυτούς δεν προλαβαίνουν καν να πάρουν σύνταξη....
Και οι περισσότεροι απο αυτούς που κατακεραυνώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους θα έδιναν και το ένα τους χέρι προκειμένου να τρύπωναν στο δημόσιο.
Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο δ.υ. απο τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί να ζεσταίνουν την καρέκλα και να κοιτούν το ρολόι ανυπομονώντας να σχολάσουν και ταυτόχρονα να διακατέχονται απο μια απύθμενη ΑΓΕΝΕΙΑ λές και σου κάνουν χάρη που σου μιλάνε (δεν μιλάμε να σε εξυπηρετήσουν,αυτό είναι ανέκδοτο) !!!
Θα έπρεπε να γίνει μια σωστή κατανομή των θέσεων ώστε να μην βλέπουμε φαινόμενα κενών θέσεων -νευραλγικών τις περισσότερες φορές- σε μια χώρα με υπεράριθμους δ.υ.
Διότι με τόσους παραπανίσιους δ.υ. η λογική επιτάσσει την τέλεια λειτουργεία των δημοσίων υπηρεσιών.Αντ'αυτού βλέπουμε έναν-δύο να δουλεύουν -πραγματικά- και οι υπόλοιποι να έχουν πεταχτεί για ψώνια του σπιτιού (βεβαίως,βεβαίως),να χαζολογάνε,να προσποιούνται οτι δουλεύουν και άλλα πολλά εφευρήματα....
Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και τα παρακλάδια του πολλά και ενίοτε μπερδεμένα.
quote:
Είμαι κατά των αφορισμών.Το γεγονός οτι ο δημόσιος τομέας είναι -σκοπίμως- ένα μπουρδέλο δεν σημαίνει οτι πρέπει να καταργήσουμε αυτόν και τους υπαλλήλους του.
αν μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε λειτουργικές τις υπηρεσίες τότε ναι να τα καταργήσουμε
quote:
Και οι περισσότεροι απο αυτούς που κατακεραυνώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους θα έδιναν και το ένα τους χέρι προκειμένου να τρύπωναν στο δημόσιο.
τώρα αν σου πω ότι έχω γερό δόντι και στα δυο κόμματα (νδ,πασοκ)και μαλιστα πριν 6 μίνες το πασοκικό δόντι μου είπε ότι μπορεί να με βάλει στην εθελ και εγώ για μια φορά ακόμη δεν δέχτηκα τι θα πεις;
quote:
Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο δ.υ. απο τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί να ζεσταίνουν την καρέκλα και να κοιτούν το ρολόι ανυπομονώντας να σχολάσουν και ταυτόχρονα να διακατέχονται απο μια απύθμενη ΑΓΕΝΕΙΑ λές και σου κάνουν χάρη που σου μιλάνε (δεν μιλάμε να σε εξυπηρετήσουν,αυτό είναι ανέκδοτο) !!! Θα έπρεπε να γίνει μια σωστή κατανομή των θέσεων ώστε να μην βλέπουμε φαινόμενα κενών θέσεων -νευραλγικών τις περισσότερες φορές- σε μια χώρα με υπεράριθμους δ.υ.
Διότι με τόσους παραπανίσιους δ.υ. η λογική επιτάσσει την τέλεια λειτουργεία των δημοσίων υπηρεσιών.Αντ'αυτού βλέπουμε έναν-δύο να δουλεύουν -πραγματικά- και οι υπόλοιποι να έχουν πεταχτεί για ψώνια του σπιτιού (βεβαίως,βεβαίως),να χαζολογάνε,να προσποιούνται οτι δουλεύουν και άλλα πολλά εφευρήματα....
από την αρχή αυτό λέω πρέπει κάποια στιγμή να εργαστούν τα σκατορέμαλα που ζουν παρασιτικά
quote:
Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και τα παρακλάδια του πολλά και ενίοτε μπερδεμένα.
κανένα μπέρδεμα δεν βλέπω
το μόνο που βλέπω είναι ρεμάλια που βρήκαν την εύκολη κατάσταση να τρώνε τσάμπα
ξέρεις τι μου θυμίζουν τα ρεμάλια αυτά; κάτι χαζοχαρούμενες που δέχονται να βγάζουν το μ^%$ι τους στην τιβι κάνοντας τις γλάστρες γιατί βαριούνται να δουλέψουν
έτσι κάνουν και οι δημόσιοι γίνονται ξεφτίλα για μαι θέση στο δημόσιο
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
τώρα αν σου πω ότι έχω γερό δόντι και στα δυο κόμματα (νδ,πασοκ)και μαλιστα πριν 6 μίνες το πασοκικό δόντι μου είπε ότι μπορεί να με βάλει στην εθελ και εγώ για μια φορά ακόμη δεν δέχτηκα τι θα πεις;
Κάνε τον κόπο και ξαναδιάβασε την τοποθέτησή μου και θα δείς οτι γράφω "...οι περισσότεροι" και όχι "όλοι".Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (όπως εσύ) που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Στην ουσία συμφωνούμε...
quote:
το θεμα αυτο ειναι παντα επικαιρο... αλλα μονο οταν "πλητονται" τα χρηματικα δικαιωματα αυτων που τα αρπαζουν γερα στο δημοσιο
έτσι είναι τα ρεμάλια όταν τρώνε και πίνουν τσάμπα είναι καλά όταν όμως πάνε να φτιάξουν τα πράγματα τότε κατεβάζουν διακόπτες,δεν κινούν τα μ.μ.μ και κλείνουν τα νοσοκομεία κλπ πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν όλα αυτά δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των ρεμαλιών
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

Edited by - 42NA on 17/10/2010 22:30:03
Συνεχίστε, συνεχίστε... σύντομα θα έρθουν και οι συμβάσεις εθελοντικής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. ![]()
Αγαπητέ masvidal
quote:
σε μια χώρα με υπεράριθμους δ.υ.
Επειδή αυτό το παραμύθι πολυφοριέται σε αυτή τη χώρα από τους διάφορους ΜΜΕάρχες, θα ήθελα να μου φέρεις στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό.
Φοβάμαι ότι μπορώ να σου προσκομίσω επαρκείς αποδείξεις για το αντίθετο... ασφαλώς δε μιλάω για αποδοτικότητα ή ορθή κατανομή, μιλάω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το "υπεράριθμον" που επικαλείσαι.
quote:
Αυτό πήγαινε να το πείς στους εργαζομένους της χαλυβουργίας ή της τσιμεντοβιομηχανίας που πολλοί απο αυτούς δεν προλαβαίνουν καν να πάρουν σύνταξη....
ΣΩΣΤΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣ ![]()
Αγαπητέ makfor
quote:
στον ιδιωτικο τομεα θα τους ειχαν ξυλωση την ιδια στιγμη
Στον ιδιωτικό τομέα; καλό ανέκδοτο!!! έχεις ακούσει πολλούς μεγαλομετόχους να ξηλώνουν τους εαυτούς τους (ήτοι τους CEO των εταιρειών ΤΟΥΣ);
Άλλο το τι γίνεται στο εξωτερικό κι άλλο το τι γίνεται εν Ελλάδι...
Αγαπητέ άθεε
quote:
αν μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε λειτουργικές τις υπηρεσίες τότε ναι να τα καταργήσουμε
Αν... έλα μου όμως που δε θα τις κάνουμε με αυτό τον τρόπο!!!
quote:
Θα πω ότι εφόσον λέμε ότι είμαστε τόσο αντίθετοι στα κακώς κείμενα αυτής της χώρας (το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι το τρίτο από τα "Μ" που καθορίζουν τη ζωή μας, money και "honey" τα άλλα δύο), δε θα έπρεπε απλά να αρνηθείς, αλλά να σπάσεις τα δόντια του "δοντιού' για την ξεδιαντροπιά του! ![]()
quote:
έτσι κάνουν και οι δημόσιοι γίνονται ξεφτίλα για μαι θέση στο δημόσιο
Αλήθεια, οι διαγωνισμοί του Α.Σ.Ε.Π. εσένα δε σου λένε τίποτα; εντέλει, τόσο ονειρική τη βλέπεις την ολική ιδιωτικοποίηση των πάντων;
Αν σου αρέσει να επιστρέψουμε στην εποχή των φυτειών μεσοπρόθεσμα, είσαι σε εξαιρετικό δρόμο. Το θέμα είναι ότι θα βρεθούμε στην πλευρά των μαύρων.
quote:
τότε κατεβάζουν διακόπτες,δεν κινούν τα μ.μ.μ και κλείνουν τα νοσοκομεία κλπ πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν όλα αυτά δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των ρεμαλιών
Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε τις έννοιες "συνδικαλισμός" και "δικαίωμα στην απεργία", παρότι δε διαφωνώ στη βάση αυτής της τοποθέτησής σου.
Άλλο απεργία, άλλο κατάληψη... και άλλο φασισμός. Γιατί αν αποφασίσουμε να φύγουμε από το ένα άκρο, εύκολα θα φτάσουμε στο άλλο. Και αν είμαστε οι "μαύροι" της υπόθεσης, δεν ξέρω πόσο θα μας αρέσει.
Καλό βράδυ
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
οκ ρεμαλια , μπηκαν τους βαλαν κτλπ ... οκ να το δεχθω ρεμαλια γιατι εστω θα μπορουσαν να δουλευουν και επιλεγουν να μη δουλευουν , για διαφορους λογους ... οκ ρεμαλια
σημερα ομως , ΣΗΜΕΡΑ , τυχαινει να ειναι στο δημοσιο , καλως κακως , ειναι στο δημοσιο, εχουν οικογενεια, παιδια , υποχρεωσεις ... τι τους κανεις ? ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ? και πως θα ζησουν? δεν παιρνουν ολοι οι δημοσιοι ΜΙΖΕΣ δεν γινονται ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ για να εχουν να φανε ... τι κανεις την μαζα , τους πολλους ? τους πετας στο δρομο ? τα παιδια τους ?
καλα να παθουν θα πει καποιος , οπως εστρωσαν να κοιμηθουν ... οκ θα σου πω εγω ... οταν θα πεταξουν και εσενα θα πουν το ιδιο ...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΣΙ ... και δεν μπορω να πιστεψω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οτι φταιει ο δημοσιος τομεας για τα χρεη, μπορει να φταιει για ενα σωρο αλλα θεματα που λυνονται ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και να δεις πως στρωνουν ολοι (αρση μονιμοτητας , συστημα αξιολογησης υπηρεσιων και ατομων , μεταταξεις στους μη ικανους ή στους αδιαφορους και εαν μετα απο 2-3 φορες ΔΕΝ ΣΤΡΩΣΕΙ , αμε στο καλο).
πριν απο μερικες εβδομαδες ακουσα για μια μελετη που υπολογισαν τι ΧΡΗΜΑΤΑ εχουν δωθει ΩΣ ΜΙΖΕΣ / ΥΠΕΡΙΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ / ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ δημοσιων εργων κτλπ απο την μεταπολιτευση και μετα ... το ποσο ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ το 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ !!!!!! και τα μισα να ηταν ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!
στο θεμα μας οκ ... χαχα
ο δημοσιος τομεας θελει ΑΛΛΑΓΗ , ΔΙΟΡΘΩΣΗ ,ΦΤΙΑΞΙΜΟ ... η απολυσεις μονο προβληματα θα δημιουργησουν στην κοινωνια (υπο προυποθεσεις , σες παραπανω) αλλα το να στρεφομαστε εναντιον συνανθρωπων (οσο γαϊδουρια και εαν ειναι) δεν ειναι το ζητουμενο ΓΙΑ ΕΜΑΣ αλλα ειναι ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για καποιους αλλους , αυτους της εξουσιας ...
θα επισημανω για πολλοστη φορα ενα θεμα που με τρομαζει ... αντε πες τα τελευταια χρονια περνουσαμε καλα και ειχα γραμμενες τις οποιες κινητοποιησεις (δεν το δεχομαι αλλα ας κανω τα στραβα τα ματια , αλλωστε αυτο φταιει για την καταντια μας σημερα)
1η ΜΑΗ 2010 ... ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (1.5-2 εκατομυρια κοσμος)
συγκεντρωση στην αριστοτελους/αγαλμα βενιζελου ... μολις και με τα βιας 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!!
ΝΑ οι δημοσιοι
ΝΑ και οι ιδιωτικου
ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ
εεε ας φαν τα τετοιας τους τωρα και οι δυο !!!!!
ΑΥΤΑ , οταν γραφουμε στα παλια μας υποδηματα το ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΝ ΜΑΣ το μελλον μας θα ειναι το χειροτερο ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]