- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Unseen, τελικά ήταν πολύ όμορφο...
Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία αυτού του θέματος που γράφεται ένας "μίνι" επίλογος.
Από την πλευρά μου πιστεύω πως το θέμα αυτό ολοκλήρωσε έναν κύκλο που διέγραψε κι είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να ξεκινήσει η πορεία ενός άλλου ως αποτέλεσμα μιας "μετενσάρκωσης" του. ![]()
Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες για αυτά που έλαβα από εκείνους αλλά και για αυτά που ανακάλυψα μέσω αυτών, με σκοπό να τα επεξεργαστώ και να τα μεταλαμπαδεύσω όταν κι όποτε έρθει αυτή η στιγμή.
Να είμαστε όλοι καλά! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Με όλους τους συμμετέχοντες ελπίζω μελλοντικά να συνεχιστεί το θέμα
Με κάποιες καινούργιες ιδέες ίσως η διαπιστώσεις .
Unseen Εύχομαι να ξανασυναντηθούν οι μοίρες μας σε κάποιο παρόμοιο topic γιατί Πραγματικά ήταν ευχαρίστηση η συζητηση μαζί σου
.
Γενικά συγχαρητήρια σε όλους τους συνομιλητές για τον υγιή διάλογο.

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.
quote:
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...
Η υιοθέτηση αυτής της φράσης (αν και ουσιαστικά αυτοακυρώνεται από το ίδιο το νόημά της) εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε έναν ακραίο αυτοεγκλωβισμό και έναν υπέρμετρο εγωισμό.
Κατάσταση όπου η αξία του δια-λόγου και της επικοινωνίας αναιρείται.
Το ζητούμενο δεν είναι απλά μία ψυχρή νοητική ανοχή στις γνώμες των άλλων και στις θεωρίες των διαφόρων σχολών σκέψης, αλλά η βαθιά Κατανόησή τους και η ανεύρεση των τρόπων που αυτές συνδέονται.
Αυτό προϋποθέτει Σχέση, Μετοχή.
Τα 'νομίζω' του καθενός δεν συνιστούν αλήθειες. Οι αλήθειες είναι ευρύτερα σύνολα που ξεπερνούν το άτομο. Το άτομο είναι που θα διευρύνει τη συνειδητότητά του και θα διανοίξει τις Οδούς προσέγγισης προς αυτές.
Αυτό που (καταχρηστικά) ονομάζεται "προσωπική αλήθεια", δεν είναι παρά ένα μείγμα σκέψεων και επιθυμιών που έχουν προέλθει από τον τρόπο που συσχετιζόμαστε με το περιβάλλον ή από διάσπαρτες πληροφορίες.
Τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν, και "όλα είναι ένα", λέγεται συχνά.
Δεν υπάρχει "προσωπική αλήθεια", υπάρχει όμως προσωπικός δρόμος προς την Αλήθεια.
Και αυτός ο Δρόμος προϋποθέτει πάντα την αναζήτηση και αποδοχή βοήθειας από μία εξωτερική Πηγή που μάς υπερβαίνει...
Χαιρετώ
Nada
![]()
Ξέρεις, αγαπημένη μου Nada, ποτέ δεν πίστεψα ότι γεννήθηκα για να ξαμοληθώ στο άγριο σαφάρι της μίας αλήθειας. Ούτε και πίστεψα ότι με έστειλε εδώ κάτω ένας αιμοδιψής θεός που διασκεδάζει με την άγνοιά μου ή ένας απελπισμένος θεός που θέλει να φωτίσει μέσα από μένα τη δική του.*
Ο κόσμος δεν είναι ένας λαβύρινθος όπου κρατιόμαστε από το νήμα της σκέψης ή της επιθυμίας μας για να συνθέσουμε το παζλ της μίας αλήθειας. Είναι μάλλον μια αίθουσα με καθρέπτες, όπου η αλήθεια αντανακλάται ισάξια επ’ άπειρον χωρίς να στριμώχνεται σώνει και ντε σε μια ερμηνεία που προσλαμβάνει για τον εαυτό της πρόσθετη αξία έναντι οποιασδήποτε άλλης.
Το μύθο της μίας αλήθειας και των διαφορετικών δρόμων τον δημιούργησαν τα κάθε λογής ιερατεία που εξακολουθούν να αγνοούν επιδεικτικά την εποχή που διανύουμε, την εποχή δηλαδή της προσωπικής θρησκείας και της προσωπικής αλήθειας ως πραγματικών αντανακλάσεων της Ζωής, προκειμένου να διαιωνίσουν την «αυθεντία» τους, χωρίζοντας έτσι τον κόσμο σε μυημένους, γνώστες, αφυπνισμένους (ή ο,τιδήποτε άλλο) και μη.
Αυτό που προτάθηκε εδώ, αντίθετα, είναι ότι καθένας φυλάσσει και προτάσσει ψήγματα της Αλήθειας, ισάξια. Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως ισοπεδωτικό, όμως, αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά, θα δει ότι η διαφορετικότητα των ψηγμάτων κάνει ξανά το τοπίο ανάγλυφο.
Και ξέρεις ποια είναι η τραγική ειρωνεία; Ανάμεσα στις δύο αυτές κοσμοθεάσεις, εκείνη που εντέλει αναγνωρίζει ΜΙΑ ζωή και ΜΙΑ αλήθεια, χωρίς να διακρίνει ανάμεσα στα ψήγματα που βρίσκονται μέσα στον καθένα μας, είναι η «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»…
*
ΠΙΣΤΕΥΩ σε έναν Θεό που αντανακλάται σε άπειρες αλήθειες, δεν σφετερίζεται για τον Εαυτό Του καμία, είναι τέλειος και δεν βιώνει καμία ανάγκη μέσα στην τελειότητά Του, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να αποκτήσει ταυτότητα και άρα να στριμωχτεί σε μία αλήθεια.
Και σε έναν Κύριο που διαχέει την ύπαρξή Του παντού, διαπερνά και αγκαλιάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Άπλετο φως που δεν δημιούργησε έκπτωτους κόσμους, αλλά τέλειες εικόνες Του παντού, σκορπίζοντας απλόχερα ομορφιά, έλεος, ευκαιρίες και αγάπη.
Και στο Πνεύμα που εμπνέει και γεννά θεωρίες, βεβαιότητες, αμφιβολίες, κοσμοθεάσεις και ερμηνείες του κόσμου, διακονώντας τες όλες και φυλάσσοντάς τες όλες μέσα στην Αγιότητά Του.
Σε μία αγία και συνεχή παρουσία που διαποτίζει και συνδέει ιδέες, φορείς, συνειδήσεις και μνήμες,
ΟΜΟΛΟΓΩ μία ζωή με άπειρες αντανακλάσεις και προσδοκώ τη βίωση της ομολογίας μου στον μέλλοντα αιώνα.
Αμήν.

Έχει την προσωπική του αλήθεια κάποιοι μπορεί να προσεγγίζουν την πραγματική
Περισσότερο κάποιοι λιγότερο .
Γνωρίζω πως αυτή είναι η κρατούσα άποψη, ούτως ή άλλως, αυτό όμως δεν αναιρεί τη δική μου υποχρέωση (και το αντίστοιχο δικαίωμα) να προβάλλω την προσωπική μου αλήθεια και θρησκεία, έτσι όπως βρίσκεται στη θεματοφυλακή μου. Το αντίθετο, μάλιστα.
Εξάλλου η Nada είπε αυτολεξεί ότι «η υιοθέτηση αυτής της φράσης μπορεί να οδηγήσει» σε όσα λέει παρακάτω. Κι επειδή την ακούω πάντα προσεκτικά, αισθάνθηκα την ανάγκη να διευκρινίσω επακριβώς το νόημα της φράσης.
Και το βασικό νόημα είναι ότι η αλήθεια δεν είναι αθροιστική, δεν είναι συνθετική, αν και μπορεί να είναι μερική κατά έναν κβαντικό τρόπο: όλες οι επιμέρους προσωπικές αλήθειες ισχύουν εξίσου έγκυρα χωρίς να αλληλοαναιρούνται.
Αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι και η αλήθεια της Nada και του Open Mind είναι εξίσου έγκυρη με τη δική μου ή με οποιαδήποτε άλλη. Για πολλοστή φορά μέσα στο τόπικ, θα πω «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»…
Επειδή όμως έχω την εντύπωση ότι η συνέχιση της συγκεκριμένης συζήτησης εδώ θα αδικήσει τον φίλο μας τον elo που διατηρεί το ενεργό θέμα «η πλάνη της αλήθειας» δίπλα, θα ήθελα να παρακαλέσω η τυχόν περαιτέρω παράθεση σχετικών απόψεων να συνεχιστεί εκεί.
Καλημέρα, με αγάπη, ![]()
Unseen

Edited by - Unseen on 26/02/2008 13:21:58
Πάντως στην ηλικία των 17 που το είχα δει δεν μπορώ να πω ότι με έπεισε η κατασκευή του καρχαρία σαν κάτι το αληθοφανές, θα πεις τέτοια τεχνικά μέσα είχαν στην δεκαετία του 70 τι περίμενες.Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα αν γυριζόταν στην εποχή μας πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει ο απόλυτος τρόμος με τα μέσα που διαθέτουμε τώρα. Ο καρχαρίας από τη φύση του είναι ένα από τα πλάσματα που και μόνο στην ιδέα της παρουσίας του στο χώρο προκαλεί τρόμο.
Μια σχετικά καινούργια εκδοχή μπορεί να χαρακτηριστεί το Deep blue Sea μια ταινία του 1999, έχει κλειστοφοβική αγωνία, είναι γρήγορη , έχει αληθοφανές σενάριο με όλα αυτά τα βιογενετικά πειράματα που κάνει η σύγχρονη επιστήμη, και ο συγκεκριμένος καρχαρίας είναι πιο φοβιστικός.

Edited by - keraynos on 22/09/2007 19:16:19
ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ
ΚΙΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ .
Το Deep blue sea το είχα δει πριν λίγα χρόνια κι είναι κι αυτό καλό, αν και με χάλασε το τέλος.
Όσον αφορά τον Εξορκιστή, το πιστεύετε ότι βλέποντας το δύο φορές δεν θυμάμαι να τρόμαξα σε καμία?
Δεν ξέρω αν σας τρομάζει αλλά προσωπικά δεν μου προκλήθηκαν συναισθήματα τρόμου, φόβου κλπ.
Περισσότερο μπορώ να πω ότι τρόμαξα με το presequel παρά μ' αυτό! ![]()

quote:
Οι ταινιες τυπου slasher ή του Ταραντινο, σας "προκαλουν" φοβο????
Το μόνο που φοβάμαι σε αυτές είναι μην πέσω κάποια μέρα στα χέρια ενός ψυχασθενή σαν του Ταραντίνο... Ο άνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάποιο ψυχιζατρικό ίδρυμα και όχι ελεύθερος να γράφει αυτές τις γελοιότητες...
Η άλλη ταινία του Ταραντίνο που είδα ήταν το Hostel που ήταν παραγωγός της ταινίας, για την συγκεκριμένη ταινία είχα πει πριν λίγες μέρες τα συναισ8ήματα που μου είχε αφήσει. Αλλες ταινίες του δεν έχω δει για να μπορώ να τον κρίνω συνολικά για το έργο του.

quote:
Όσον αφορά τον Εξορκιστή, το πιστεύετε ότι βλέποντας το δύο φορές δεν θυμάμαι να τρόμαξα σε καμία?
DI, όχι δεν το πιστεύω!![]()
Το είχα δει όταν ήμουν φοιτητής και το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ακόμα και τώρα όποτε την βλέπω τρομάζω.
Όσον αφορά τον Ταραντίνο κατά την γνώμη μου είναι μεγάλος απατεώνας. Και χωρίς ταλέντο!
Είδα μια ταινία που είχε βγει πρόσφατα και μου άρεσε αρκετά. Το 1408. Αρκετά καλογυρισμένη και με καλή ερμηνεία από τον Cusack. Την είδε κανένας;

quote:
Ε, εντάξει!
Δεν πεθαίνω κι από τον φόβο μου κιόλας! ![]()
quote:
DI, όχι δεν το πιστεύω!Το είχα δει όταν ήμουν φοιτητής και το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ακόμα και τώρα όποτε την βλέπω τρομάζω.
Τι να κάνω, να το δω πάλι? ![]()
Την πρώτη φορά το είχα δει παλιά και δεν θυμάμαι να είχα τρομάξει.
Την δεύτερη φορά το είχα δει μόνος μου και πάλι δε με τρόμαξε.
Καλά, εγώ μπορεί να τρομάξω με καμία ταινία που δεν τρομάζει και πολλούς ανθρώπους - απ' όσο μου λένε τουλάχιστον!
Είχα δει το Ju-On μόνος μου κι η καρδιά μου κόντευε να ξεκολλήσει από την θέση της! ![]()

quote:
Δεν ξέρω αν σας τρομάζει αλλά προσωπικά δεν μου προκλήθηκαν συναισθήματα τρόμου, φόβου κλπ
Εξαρτάται ποτε την ειδές εγώ όταν την είδα πρώτη φορα ήμουν πιτσιρικάς
Και δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μια βδομάδα τώρα που την ξαναείδα πριν
Τέσσερα χρονιά και πριν μερικές ημέρες την πέτυχα στην τηλεόραση δεν
Με τρόμαξε καθόλου βεβαία με τόσα θρίλερ που έχω δει έχω πάθει ανοσία
Δεν βρίσκω κάτι να με τρομάξει πια.
quote:
Μπα καμια φορα μου προκαλούν και γέλιο καθώς τα παρατραβάνε και
Κάνει μπαμ ότι είναι ψέμα όπως πχ στο kill bill αλλα και στο ελληνικό
To Κακό έχει μια φάση μέσα που μια γκόμενα το παίζει Ουμα Θερμαν
Αλλα kill bill και πραγματικά προσφέρει γελιο η ταινία σε αυτή τη σκηνή
Αν και γενικά για ελληνική καλή ήταν.
quote:
Το μόνο που φοβάμαι σε αυτές είναι μην πέσω κάποια μέρα στα χέρια ενός ψυχασθενή σαν του Ταραντίνο... Ο άνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάποιο ψυχιζατρικό ίδρυμα και όχι ελεύθερος να γράφει αυτές τις γελοιότητες...
Πρέπει να είναι λίγο ψυχακιας .
.
quote:
Είδα μια ταινία που είχε βγει πρόσφατα και μου άρεσε αρκετά. Το 1408. Αρκετά καλογυρισμένη και με καλή ερμηνεία από τον Cusack. Την είδε κανένας;
Την έχω δει εγώ και μου άρεσε την πρότεινα κιόλα στην προηγουμένη σελίδα .

Σκηνοθεσία: ΟΛΙΒΕΡ ΧΙΡΣΜΠΙΓΚΕΛ
Πρωταγωνιστούν: ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ, ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΤΖΕΡΕΜΙ ΝΟΡΘΑΜ, ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΠΟΝΤ, ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΪΤ
Κατηγορία: Tρομου
Διάρκεια: 100'
Επίσημος Τίτλος: THE INVASION
Βαθμολογία: ****-
Υπόθεση:
Μια παράξενη επιδημία έχει ως σύμπτωμα την αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων. Η Κάρολ εργάζεται ως ψυχίατρος στην Ουάσινγκτον και η συναναστροφή της με άτομα, τα οποία πάσχουν από τον ιό τη φέρνει αντιμέτωπη με μια τρομακτική ανακάλυψη. Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά των ασθενών της προέρχεται από την "εισβολή" εξωγήινων πλασμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό, με στόχο τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Η Κάρολ προσπαθεί απεγνωσμένα να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας, μόνο που η λύση βρίσκεται πιο κοντά απ΄ ότι φαντάζεται. Η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από τον ίδιο της το γιο.
http://theinvasionmovie.warnerbros.com/
http://www.youtube.com/watch?v=qOfXGrI26Eg

Edited by - PREDATOR on 24/09/2007 17:04:30