ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/07/2009, 20:15:31
quote:
ομως σε αυτο που ειμαι αντιθετος ειναι οτι πρεπει ΚΑΠΟΙΟΣ να ορισει ΠΟΙΟΣ εχει γνωμη και ποιος οχι!!! ακομη και ο "ανευθυνουπευθυνος" που λεει το θεμα (ενας ορος που δεν υφιστατε τουλαχιστον σε αυτα που το θεμα πραγματευεται , πχ ο ορος ισχυει για καποιον που κανει εγχειρηση ανοιχτης καρδιας χωρις να ειναι γιατρος....

Φίλε macfor

Δεν μπορούμε φυσικά να ταυτίσουμε την σύγχρονη ιατρική αλλά και την παραδοσιακή με τον λόγο που εκφράζει ο καθένας.

Ο λόγος φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται, ελεύθερα, να λέει την γνώμη του τις απόψεις του.
Σε κάθε μία όμως υποκειμενική ορθολογική αντίληψη οπου βασίζεται ο λόγος, υπάρχει μία ίσως και περισσότερες αντιλογοκρατικές αντιλήψεις.
Εκεί ο καθένας βρίσκει πρόσφορο έδαφος και αρχίζει να ερμηνεύει αλλά να παρερμηνεύει και να δίνει τροφή σε κάποιους ηθελημένα του ή αθελά του έτσι ώστε να καλύψει τους ευσεβείς τους πόθους και αυτή με την σειρά τους να ενστερνίζονται τα παρερμηνευμένα ώστε παρερμηνεύοντας τα να αρχίσουν να τα διαδίδουν να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά η μυθοπλασία και να δημιουργείται ένα τρελό νταβαντούρι.
Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το πώς θα δεχτεί ο άνθρωπος αυτές τις πληροφορίες. Θα τις δεί ως σκεπτικιστής ή θα σηκώσει παντιέρα..
Οπωσδήποτε όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ασκήσουμε λογοκρισία.
Αυτό εξάλλου είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μπλόγκερ κάθε χρήστη κάθε ανθρώπου.. σωστό ή λάθος

06/07/2009, 20:28:00
Εκεί είναι το θέμα πιστεύω, αν μπορούμε να σηκώσουμε την
άποψη του άλλου, γιατί καθημερινά σε πολλα θέματα,επαγγελματικά,
προσωπικά,....αντέχουμε πολύ...
Πόσο μάλλον, σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την υπευθυνότητα
και το δικαίωμα του λόγου...Άλλο θέμα το να έχεις άποψη, άλλο να
προσβάλλεις τον άλλον κι άλλο να θέτεις κάποιο ζήτημα...
Δυστυχώς, το πιο νέο είναι να λές ότι θές, όπου θές και να
ξεχαρμανιάζεις....
Είναι σωστό;
Μπορούμε να κάνουμε διάλογο, ή έχουμε κλείσει, είμαστε σίγουροι
απόλυτα για τις θέσεις μας και δεν θέλουμε να δεχτούμε κάν την
άλλη πλευρά;
Κι όλα αυτά έχουν να κάνουν με το πόσο ο άνθρωπος συζητά με τον
..εαυτό του πάνω απο όλα, ώστε να έχει σταθερές απόψεις, ή να
το ψάχνει που λέμε...
Αυτό είναι υγιές και έχει αυτό το δικαίωμα ο καθένας...
Αλλά, το να κοροιδεύεις την πίστη ή το άτομο του άλλου, χωρίς να
τον ξέρεις, είναι πολύ μακρυά...Και αυτό είναι που λέμε σε αυτό το
θέμα...
06/07/2009, 21:11:02
quote:
Άλλο θέμα το να έχεις άποψη, άλλο να
προσβάλλεις τον άλλον κι άλλο να θέτεις κάποιο ζήτημα...

quote:
Αλλά, το να κοροιδεύεις την πίστη ή το άτομο του άλλου, χωρίς να τον ξέρεις, είναι πολύ μακρυά...Και αυτό είναι που λέμε σε αυτό το θέμα...

Κοίταξε.
Οταν πιστεύεις βαθειά σε κάτι, παθιασμένα πολλές φορές προκαλείς τον αλλον ο οποίος δεν πιστεύει σε αυτό, να σε προσβάλλει.
Κάπου νομίζω Βαγγέλη οτι δεν πρέπει να διατυμπανίζεις αυτό που πιστεύεις και να είσαι λίγο φειδωλός.
Αν εγώ τώρα πχ σου πώ οτι πιστεύω ακράδαντα οτι το ``ολον`` είναι ο δημιουργός μας και οτι τα στοιχεία της φύσης και οι δυνάμεις του σύμπαντος είναι θεοί και αυτό αρχίσω να το υποστηρίζω με νύχια και με δόντια και προσπαθώ να πείσω τους υπόλοιπους οτι είναι λάθος, σίγουρα θα με ειρωνευτούν, θα βρεθούν κάποιοι που θα με ειρωνευτούν θα με χλευάσουν ίσως και να με προσβάλλουν.
Οταν σου είπα λοιπόν οτι με το τόπικ αυτό που ανοίγεις ξύνεις πληγές μου λές ``θα κάνω την κότα``?

Εδώ εγώ ενα τόπικ άνοιξα και έλεγα ``πρέπει ή δεν πρέπει να τώμε τα ζώα`` το τι π%^^&**&&ια έφαγα τι ειρωνία.
Εδώ έφαγα ειρωνία και προσβολές στο τόπικ με τα ``βότανα``...

07/07/2009, 10:29:44
Τα γραφόμενα σου φίλε allzzaro, δείχνουν ότι ξέρεις τι
συμβαίνει, γενικά στο διαδίκτυο, αλλά το θέμα είναι ότι
αυτά που έγραψες, ήταν σωστά....Άσχετα απο το τι αντιμετώπιση είχες...
Θα φτάσουμε στο σημείο, να λέμε ανοησίες, μονο και μόνο για
να μην τραβάμε την προσοχή;Κρυβόμαστε, για σωστά πράγματα, την
εποχή της ασυδοσίας;
Είναι παράλογο και για μένα κατευθυνόμενο...
Αγαπητέ μου φιλε, δεν κοροιδεύουν εμένα ή όλους όσους δεν συμφωνούν
μαζί τους...Απλά δεν κάνουν διάλογο..Δεν νομίζω ότι αυτό είναι
και τόσο όφελος γι αυτούς...Μιλάμε για χάσιμο χρόνου, μετά και τότε
λές, μακάρι να ήμουνα κι εγώ έτσι, να μ@@@@@ομαι ασυστόλως,χωρίς
να με νοιάζει τι γίνεται γύρω μου...
Δεν γίνεται όμως, αυτό..Ζούμε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, σε όλα
τα επίπεδα για τον άνθρωπο....Δεν μπορούμε να κρύβουμε το
κεφάλι μας στην άμμο...
Γίνονται πράγματα που μας αφορούν και δεν έχουμε λόγο, μας καλουπάρουν και δεν το καταλαβαίνουμε...
Μας θεωρούν κοιμισμένους και ο διάλογος,που δεν γινεται, βοηθάει σε
αυτό...Το χάος των θέσεων, δεν βγάζει αποτέλεσμα....Κι αυτό, γίνεται
πιστεύω, σκοπίμως...
makforΜέλος
07/07/2009, 15:37:14
αγαπητε allzaro, δεν μπορω να πω εαν ειναι σωστο ή λαθος καθως δεν μου αρεσουν αυτες οι λεξεις , συμφωνω ομως οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να πει οτι ΘΕΛΕΙ και υποχρεωση του η ΕΥΘΥΝΗ αυτου που ειπε !!!

οσο αφορα τα οσα μπορει να διαβασει καποιος στο ιντερνετ ή οπου αλλου , δεν ειμαι σε θεση να κρινω τι θα πρεπει να κανει ο καθενας μας , ουτε μπορω να του βαλω ορους ή κανονες , ας κανει οτι θελει , ειναι επισης δικαιωμα του καθενος, ακομη και εαν αυτο μπορει να οδηγησει σε επικινδυνες καταστασεις. εχουμε τη ευθυνη του λογου μας αλλα και των πραξεων μας!!! ο λογος που το λεω ειναι οτι η "ασφαλεια" απο τα λογια καποιου αφαιρει απο ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ το δικαιωμα του λογου , μερος ή ολου!!! αρα ειτε θα υπαρχει η ελευθερια και ολοι λεμε οτι θεμε , ειτε βαζεις κανονες και τους υπακους και εσυ ο ιδιος που τους βαζεις!!!

φυσικα σοβαρο θεμα αποτελει το ποιος θα ορισει τον κανονα και με τι κριτηρια ,ποιος θα πει τι πρεπει να λεμε και τι οχι ? τι πρεπει να διαβαζουμε και τι οχι ? πως πρεπει να αντιδρουμε και πως οχι ??? για μενα αυτο ειναι ποιο επικινδυνο απο οτι μπορει να κανει ή να πει καποιος!!!

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

07/07/2009, 17:07:14
Αυτό λέμε ρε φίλε makfor..Ότι ο καθένας λέει το μακρύ του
και το κοντό του,αλλά όλοι το βλέπουμε στους άλλους, όχι
σε μας...Εμείς, ή μαλλον, όχι όλοι, κάποιοι εξ υμών, έχουν
περισσότερη ελευθερία..Κι αυτό δεν είναι θέμα ασυδοσίας,
αλλά αέρα....Μπορουν μήπως όλοι, να βρίζουν, να απαξιώνουν
και να απορρίπτουν άτομα και ιδέες;Όχι βέβαια, υπάρχει και
αξιπρέπεια...
Λες κι οι υπόλοιποι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τον ίδιο αέρα,
η καλύτερα, τον ίδιο ωχαδερφισμό, όταν μιλάνε...
Αλλά,ευτυχώς, υπάρχουν και ορισμένοι, που δεν ανακαλύπτουν
Αμερικές, σε κάθε χιλιόμετρο..
Καταλαβαίνουν ότι κι οι άλλοι, εδώ γεννήθηκαν...Δεν χρειάζονται
φωστηρες...
Για κανέναν διάλογο, μόνο, δεν βλέπω φώς...
Κι αυτό είναι επιλογή συνειδητή.....
07/07/2009, 19:50:34
quote:
Τα γραφόμενα σου φίλε allzzaro, δείχνουν ότι ξέρεις τι
συμβαίνει, γενικά στο διαδίκτυο, αλλά το θέμα είναι ότι
αυτά που έγραψες, ήταν σωστά....

Δεν μπορώ να πώ οτι ξέρω τι συμβαίνει αλλά είμαι αρκετά χρόνια στου κουρμπέτι που λένε. Αυτά που έγραψα εσύ μπορεί να λές οτι είναι σωστά αλλά έπεσαν επάνω μου να με φάνε. Τεσ/πα εσείς εδώ δεν τα ξέρετε.

quote:
Είναι παράλογο και για μένα κατευθυνόμενο...

μμ.. τόξερα οτι θα το πείς αυτό

07/07/2009, 19:59:22
macfor
quote:
αγαπητε allzaro, δεν μπορω να πω εαν ειναι σωστο ή λαθος καθως δεν μου αρεσουν αυτες οι λεξεις , συμφωνω ομως οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να πει οτι ΘΕΛΕΙ και υποχρεωση του η ΕΥΘΥΝΗ αυτου που ειπε !!!

Σωστός φίλε..
Το σωστό ή το λάθος είναι κάτι το υποκειμενικό.
Και εμένα δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να τα βλέπει απο μια αλλη οπτική γωνία που να συμπεριλαμβάνει και τα δύο.

quote:
οσο αφορα τα οσα μπορει να διαβασει καποιος στο ιντερνετ ή οπου αλλου , δεν ειμαι σε θεση να κρινω τι θα πρεπει να κανει ο καθενας μας ,

Κοίταξε macfor δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε δημοσίως.
Μέσα μας ομως κρίνουμε..

quote:
ουτε μπορω να του βαλω ορους ή κανονες , ας κανει οτι θελει , ειναι επισης δικαιωμα του καθενος, ακομη και εαν αυτο μπορει να οδηγησει σε επικινδυνες καταστασεις.

Είναι πράγματι δικαίωμα του καθενός να λέει οτι θέλει.
Αυτός εδώ λέει οτι θέλει?

http://www.omas-e.gr/files/omada_epsilon.pdf
http://www.omas-e.gr/files/syntomh_istoria_ths_embiou_yparxhs.pdf

``Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Οι ομάδες των επιλέκτων του Καίνωνα και του Αβέλη (Δ και Ε) άρχισαν να συνεργάζονται στο διάστημα και να διαμαχούν με την ομάδα Σώθη που τους υπέσκαπτε. Στην γη άρχισε ένας μακροχρόνιος κύκλος ζωής που θα διαρκέσει 60000 χρόνια και μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε αποκλειστικά των ανθρώπων που ηγούνταν και είχαν τα Ελληνικά χαρακτηριστικά. Η αυτοκρατορία των Αθηναίων και της αποικίας τους Ατλαντίδας κυριάρχησαν και το τέλος τους θα το γνωρίζετε.
Ο Ερμής που επονομάστηκε τρισμέγιστος, αρχηγός των τεκτόνων της Ατλαντίδας, έπαιρνε προειδοποίηση από την ομάδα Έψιλον, να μην πραγματοποιήσει την καταστροφή, τον πυρηνικό πόλεμο. Ο ομοφυλόφιλος αρχηγός των τεκτόνων και όσοι κρύφτηκαν σε υπόγειες πόλεις μετά τον πυρηνικό όλεθρο που προκάλεσαν, θάφτηκαν από τα σεισμικά κύματα των αποίκων του διαστήματος, όταν βυθίστηκαν οι ήπειροι και αναδύθηκαν άλλες. Πάλι υγροποιήθηκαν οι υδρατμοί των ανώτερων 4
ατμοσφαιρικών στρωμάτων και έγινε ο κατακλυσμός του Ωγύγου. Ήταν το 25000 π.Χ.``
πηγή http://www.omas-e.gr/files/syntomh_istoria_tou_anthrwpou.pdf

Διαβάζοντας ολα αυτά κάτι πρέπει να πείς..

Edited by - allzzaro on 07/07/2009 20:54:19

makforΜέλος
07/07/2009, 21:33:11
allzzaro , δεν ξερω εαν πρεπει να κρινουμε , σιγουρα κρινουμε το οτιδηποτε με του πεφτει στην αντιληψη μας ... σιγουρα μπορουμε να κρινουμε αυτα που λεει καποιος , ισως τον ιδιο να μη μπορουμε να τον κρινουμε καθως τον ξερουμε μεσα απο τις λεξεις που ειπε (εαν ομως δεχτουμε την υπευθυνοτητα για αυτα που λεει , τοτε μας περιγραφει εν μερη και αυτα που πρεσβευει - ειναι!!!) αλλα τα λογια μας μπορουν και πρεπει να κρινονται , ποτε κακοπροαιρετα.
ομως μπαινει ενα ερωτημα ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ κρινουμε ? πχ το να πω εγω δεν υπαρχει θεος συμφωνα με τα οσα γνωριζω , και να πεις εσυ υπαρχει συμφωνα με αυτα που γνωριζεις εσυ και σταματοντας ΕΚΕΙ το θεμα , δηλαδη στην ανταλαγη των αποψεων κατι που κερδιζουμε και οι δυο , δεν τιθεται θεμα και μαλλον ειναι θεμιτο , εαν εγω σε πλακωσα στα χιλια μυρια και εσυ το ιδιο για να κανει ο ενας να αλλαξει ο αλλος ... ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

ομας-ε ,,, τι να πω ? θα πω οτι πρεπει να του δωσουμε το δικαιωμα ΑΥΤΟΥΝΟΥ (χωρις καμια κακια η λεξη) να λεει αυτα που θελει , αδιαφοροντας ισως για τον λογο που το κανει , γιατι το λεω αυτο ? ΓΙΑΤΙ εαν του απαγορεψω , ΑΥΡΙΟ καποιος θα απαγορεψει εμενα γιατι θα πω κατι που ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ και στο τελος ο ΔΥΝΑΤΟΣ θα απαγορευει!!! ετσι εγω του δινω το ελευθερο να πει αυτα που λεει , και κραταω για μενα το δικαιωμα να ΜΑΘΩ εαν αυτα που λεει στεκουν , να προσπαθησω να βρω πληροφοριες , να κρινω και οτι αλλο μπορω να κανω για να διαπιστωσω την αληθεια των οσων λεει

(απανταω χωρις να εχω διαβασει το κειμενο , περιμενω την συζυγο να ετοιμαστει χαχαχα οποτε ειναι απροβλεπτο και τυχαιο το ποτε θα ειναι ετοιμη χαχαχα, θα το διαβασω μολις βρω χρονο , αλλα εχει τυχει πριν απο χρονια να διαβασω πολλα για αυτους).

και επειδη περιμενω τι θα διαβασω , εξωγηινοι και ομαδες αβγδ... και κλονοποιησεις και αλλα , θα ηθελα να σταθω στο γεγονος οτι ο ανθρωπος εκ φυσεως (ισως λογω των δυσκολιων που αντιμετωπιζει στην ζωη του) ψαχνει για το "εξω" απο αυτον , ετσι τον μαγευουν τα παραμυθια , οι μυθοι , συστατικο στοιχειο σε ολα αυτα παντα ηταν και ο εθνικισμος , ο φασισμος και αλλες "βαριες" ασθενειες.

τωρα καποιος που το διαβαζει θα μου πεις ειναι σε θεση να κρινει ? εγω ως κακος θα σου ελεγα γιατι τα ευαγγελεια ή την ελληνικη ιστορια μπορει να την κρινει και να πει τι ειναι αληθεια και τι ψεμα ? οταν σημερα μαθαινουμε οτι οσα ξερουμε ειναι ενα μεγαλο ψεμα ?????

θεωρω οτι κανενας λογος ή κειμενο δεν μπορει να βλαψει , μπορει να μας παραπλανισει , μπορει να μας κοροϊδεψει , αλλα ειναι σιγουρο οτι εαν ειμαστε ανθρωποι που θα παραπλανηθουμε αυτο θα το παθουμε ειτε πιστεψουμε σε εψιλος ή σε χριστο ή σε βουδα (κατα την αποψη μου).

για μενα το ζητουμενο ειναι ΓΙΑΤΙ ο ανθρωπος πεφτει σε αυτες τις παγιδες ? γιατι οταν ακουσει για τους Ε ανοιγει το στομα και χαφτει μυγες ? γιατι τρεχει και δινει απο τα λεφτα που δεν εχει σε εκκλησιες ? γιατι τρεχει σε κομματα και ομαδες ??? ΓΙΑΤΙ ? ακομη και εγω , ΓΙΑΤΙ διαβαζοντας τα επιστημονικα στοιχεια τα εμπιστευομαι ποιο ευκολα απο οτι τα θρησκευτικα ή οτι αλλο ? εχω την γνωση να κρινω ? γιατι αμφισβητω την θρησκεια ? ειναι η κατασκευη μου τετοια ??? μου λενε αληθεια ?
θα μου πεις εαν τα πας ολα πως και γιατι θα τρελαθεις , συμφωνω , γιαυτο τραβας μια γραμμη και λες , αυτα που ειναι απο πανω τα δεχομαι τα απο κατω οχι, βαση συγκεκριμενων κριτηριων που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ισως θετεις εσυ ο ιδιος (με την παιδεια και τις γνωσεις που εχεις) και επιτρεπεις την γραμμη να αναιβει ή να καταιβει προσθετοντας ή αφαιροντας στοιχεια λογω των νεων δεδομενων που εμαθες ή ανακαλυψες !!!

εγω εχω καταληξει σε κατι , αποψη μου , και αυτο το κατι μου λεει οτι ολα ειναι στην φυση μας , και η εκμεταλευση και ο πονος και η χαρα και η τιμιοτητα και η ψευτια και ολα τα +/- μας , και πρεπει ως πρωτο βημα να τα ΔΕΧΤΟΥΜΕ να δεχτουμε και να αγαπησουμε την ΦΥΣΗ ΜΑΣ και οχι να την μισουμε και να την απαρνιομαστε ψαχνοντας και θεους ή εξωγηινους , και θεωροντας οτι ολα αυτα ειναι στη φυση μας ΕΤΣΙ πρεπει να κρινουμε τα παντα , και τον "καλο" και τον "κακο" (οι λεξεις ψευτικες και απαραδεκτες δεν υπαρχει καλο ουτε κακο αλλα δεν εχουμε αλλες λεξεις χαχα) ή για να το πω ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ τα παντα πρεπει να τα κρινουμε με μια και μονη σκεψη και λεξη, ΑΓΑΠΗ , με αγαπη πρεπει να βλεπουμε τα παντα , απο τον "καλυτερο" εως τον "χειροτερο" ανθρωπο (μαλιστα εαν ειναι στη φυση μας οπως λεω , τοτε δεν τιθεται θεμα καλυτερο - χειροτερο αφου και τα δυο ειναι φυσικο στοιχειο , πχ υπαρχει κακο - καλο λιονταρι ? καλη - κακη οχια ? , οχι δεν κανω τον ανθρωπο ζωο , αλλα λεω οτι τα στοιχεια απο τα οποια αποτελειτε ειναι ΦΥΣΙΚΑ και τιποτα αλλο , φυσικη εξελιξη , υπαρχουν ξεκαθαρες ενδειξεις ΕΩΣ και αποδειξεις)

πιστευω οτι ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ μαθουμε το γιατι (υπαρχουν ενδειξεις για το γιατι και εκει στηριζω τις αποψεις μου , αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ , τοτε θα ειμαστε σε θεση να κρινουμε και το κειμενο και τον ανθρωπο που το γραφει ...

και ξαναγυριζω στο ιδια , πως λοιπον κρινεις καποιον και βαζεις κανονες ΠΟΙΟ μιλαει , ΠΟΤΕ μιλαει , ΤΙ λεει ???? πως ξερεις οτι αυτο που λεει ειναι απατη και αυτο που λες ειναι το πραγματικο ? πως λες ΞΕΡΩ ? πως λες ειμαι σιγουρος ??? ξερεις αραγε ? ειδικα οταν ακουμπαμε φιλοσοφικα θεματα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ξερουμε , μπορω να ειμαι σιγουρος οτι 1+1 κανουν 2 ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ για το δεκαδικο συστημα , ενω κανει 10 στο δυαδικο , αλλα οταν λεω ηρθα απο το διαστημα ή ο θεος μας εκανε ή εχουμε 5 διαστασεις ή ειμαστε πνευμα ή ακομη και το γεγονος οτι ειμαστε ΥΛΗ ή οτι αλλο ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ οτι ειναι Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ εκει για μενα κατι δεν παει καλα , ΕΙΔΙΚΑ ΔΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή εστω ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ !! για μενα αυτο ειναι ενα σημειο που δειχνει οτι κατι δεν παει καλα αρα πρεπει να το δω με πολυ σκεπτικισμο , η απολυτη αληθεια δεν υπαρχει και οποιος την ασπαζεται ή την ευαγγελιζεται με κανει να το δω με πολυ σκεπτικισμο και δισταγμο.

το χειροτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι απλα να πιστευουμε , η πιστη ειναι ο χειροτερος οδηγος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ και ελπιζω να μου την επιτρεπουν οι υπολοιποι χρηστες !!! στη πιστη παταει ο Εψιλον , ο Εξωγηινος , ο Θεος , ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ !!! γιατι η πιστη δεν αμφισβητει τιποτα , ενω εαν θελουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ πρεπει να αμφισβητισουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακομη και αυτα για τα οποια ΛΕΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ή ΓΝΩΡΙΖΩ μονο τοτε θα παμε παρακατω ...

επιμενω να γραφω ξανα και ξανα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ , ουτε να το πιστεψει κανεις ζηταω , ουτε καν να το διαβασει , ειναι η αποψη μου σημερα, αυριο μπορει να λεω κατι αλλο γιατι θα εχω μαθει κατι αλλο , αυτο δεν αποτελει μειονεκτημα αλλα πλεονεκτημα , το ξεκαθαριζω γιατι υπαρχουν και παρεξηγιαρηδες (υπαρχει τετοια λεξη? χαχαχα)

(και επειδη σηκωθηκα και καθησα 10 φορες ελπιζω στο παραπανω να βγαινει καποιο νοημα και ζητω συγνωμη για το αντιθετο)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Edited by - makfor on 07/07/2009 21:34:12

Edited by - makfor on 07/07/2009 21:36:12

Edited by - makfor on 07/07/2009 21:42:30

07/07/2009, 22:08:31
quote:
το χειροτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι απλα να πιστευουμε , η πιστη ειναι ο χειροτερος οδηγος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ και ελπιζω να μου την επιτρεπουν οι υπολοιποι χρηστες !!! στη πιστη παταει ο Εψιλον , ο Εξωγηινος , ο Θεος , ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ !!! γιατι η πιστη δεν αμφισβητει τιποτα , ενω εαν θελουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ πρεπει να αμφισβητισουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακομη και αυτα για τα οποια ΛΕΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ή ΓΝΩΡΙΖΩ μονο τοτε θα παμε παρακατω ...

Θα σταθώ μόνον σε αυτό φίλε macfor.
Οχι πως τα υπολοιπα που λές δεν αξια σχολιασμού..
Δεν πιστεύουμε λοιπόν.
Δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος που ψάχνει οπως λές και εσύ ``ειναι η αποψη μου σημερα, αυριο μπορει να λεω κατι αλλο γιατι θα εχω μαθει κατι αλλο``.
Ξέρεις macfor κάποτε μια φίλη μου είπε...
Ψάχνεις και ψάχνεις και ψάχνεις να βρείς πάτο σε ενα απύθμενο βαρέλι.
Αφού καταδυθείς και ψάξεις θα ψάξεις τόσο βαθειά μα τόσο βαθειά μέχρι που στο τέλος θα γυρίσεις στην επιφάνεια και θα ξαναγυρίσεις σε αυτά που ήξερες πρίν ξεκινήσεις το ψάξιμο.

07/07/2009, 22:13:24
Αγαπητέ μου allzzaro,κατανοώ τις θέσεις σου περι διαλόγου...
Σε καταλαβαίνω,απλλα επιμένω στο διάλογο..."Δεν θα πεθάνουμε
ποτέ ..κ@@@@λα νεκροθάφτη..."
Για το κατευθυνόμενο, διαφωνείς για την ειδική "μέριμνα"υπέρ
μερικών;
Φίλε makfor, συωχαρητήρια, έχεις πιάσει το θέμα...
Απλά δές το σε συνολική βάση, περιλαμβάνοντας και σένα μέσα....
Να δούμε όλοι τι θελουμε απο τον διάλογο..
Αν εξυπηρετούμε εμάς ή τον διάλογο...
Ας ειμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας...
07/07/2009, 22:16:22
quote:
και ξαναγυριζω στο ιδια , πως λοιπον κρινεις καποιον και βαζεις κανονες ΠΟΙΟ μιλαει , ΠΟΤΕ μιλαει , ΤΙ λεει ???? πως ξερεις οτι αυτο που λεει ειναι απατη και αυτο που λες ειναι το πραγματικο ? πως λες ΞΕΡΩ ? πως λες ειμαι σιγουρος ??? ξερεις αραγε ?

Απλά παρατηρείς φίλε macfor. Απλά παρατηρείς...

07/07/2009, 22:33:19
quote:
Σε καταλαβαίνω,απλλα επιμένω στο διάλογο..."Δεν θα πεθάνουμε
ποτέ ..κ@@@@λα νεκροθάφτη..."

Γειά σου ρε φίλε Βαγγέλη...

quote:
Σε καταλαβαίνω,απλλα επιμένω στο διάλογο..."

Με το διάλογο φίλε Βαγγέλη δεν κερδίζεις τίποτα.
Δεν βγαίνει καμμία άκρη.
Με κάποιους θα συμφωνήσεις ενώ σε λίγο με τους ίδιους θα διαφωνήσεις και θα ξανασυμφωνήσεις και θα ξαναδιαφωνήσεις μέχρι που στο τέλος θα αρχίσει να μην εννοεί ο ένας τον αλλον με αποτέλεσμα να αρχίσει το σύνδρομο ``Βαβέλ``..
Απλά λοιπόν παρατηρείς, βλέπεις, ακούς, και αν κάτι απο ολα αυτά σε αγγίξει το αφήνεις να σε αγγίξει..
Εμένα προσωπικά το μόνο που μπορεί να με αγγίξει είναι κάτι που μπορώ να αισθανθώ με αυτά τα πενιχρά αλλά πολύτιμα κατ` εμέ αισθητήρια όργανα που έχουμε προικιστεί.
Ετσι λοιπόν μπορώ και βλέπω, ακούω, αισθάνομαι, μυρίζω και το κυριότερο σκέφτομαι..
Αν κάποιοι θέλουν να αγνοούν αυτά που βλέπουν, αυτά που ακούν, αυτά που αισθάνονται και να υποβιβάζουν τη νοημοσύνη τους εξυπηρετώντας τους εχθρούς αυτού που μας έδωσε αυτές τις πενιχρές αισθήσεις για να τις χρησιμοποιούμε ούτως ώστε να τον νοιώσουμε, δικαίωμα τους...

Edited by - allzzaro on 07/07/2009 22:37:25

07/07/2009, 22:51:28
quote:
Για το κατευθυνόμενο, διαφωνείς για την ειδική "μέριμνα"υπέρ
μερικών;

Ειδική μέριμνα??
Μα που τα βρίσκεις..

Ενα ρομποτάκι λοιπόν, ο Μπάζ ενας θαραλέος διαστημικός στρατιώτης προικισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις πιστεύει οτι είναι αυτός που θα σώσει τον κόσμο.
Κάποια μέρα ομως βλέπει στην tv να διαφημίζουν ενα τέτοιο παιχνίδι ρομπότ σαν αυτόν. Μάλιστα στη διαφήμιση το παιχνίδι ρομπότ δείχνει το serial nuber στον πήχυ του.
Ο φουκαράς ο Μπάζ ανακαλύπτει οτι και αυτός εχει ενα serial nuber στον πήχυ του. Ο φουκαράς ο Μπάζ ανακάλυψε πως είναι απλά ενα παιχνίδι. Ενας αναλώσιμος που φτιάχτηκε για να ψυχαγωγεί, για να δουλεύει, για να εξυπηρετεί.
Ο φουκαράς ο Μπάζ, γνωρίζει την αλήθεια.

07/07/2009, 22:54:18
Έχω περάσει τόσες πολλές καταστάσεις, στη ζωή μου, δαφορετικές
και ποκίλες, αγαπητέ μου allzzaro, που νοιώθω μαθουσάλας,αλλά,
ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στον άνθρωπο θεό...
Αν διαφωνείς με το κατευθυνόμενο,ο μεγάλος μου γιός που γύρισε
για καλοκαίρι απο τις σπουδές του, μου έλεγε για τι βρισίδια
πέφτουν συνεχώς....Πριν μήνες μου έλεγε, για την ειρωνία όταν
λές χριστιανός,αλλά και άλλα περί αμφισβήτησης της πίστης...
Όχι απο άτομα που ξέρουν, αλλά απο άθεους, ανίδεους, άσχετους...
Οι ίδιοι όμως δεν αγγίζουν άλλα θέματα...Μόνο το χριστιανισμό
κοροιδεύουν,ακόμη κι ο Σατανας, έχει αποκτήσει σεβαστή υπόσταση...
Μόνο ο Χριστός αμφισβητείται, που ήρθε κι έδειξε τον δρόμο που
σώζει τον άνθρωπο, αυτόν που τον κάνει θεό...
Κι επαναλαμβάνω, είναι τυχαίο;
Δεν είναι κατευθυνόμενο, όταν ξαφνικά, μέσα σε μια δεκαετία, αμφισβητούνται τα πάντα, γύρω απο τον χριστιανισμό,ενώ τα άλλα
αποκτούν στάτους αξία;
Αυτό βλέπουμε κι εδώ κι ο αέρας των ανευθυνουπεύθυνων, είναι αναιδής, δεν έχει να κάνει με πνεύμα, αλλά με χαμηλά ένστικτα..
Τότε δεν κάνεις διάλογο..
Αλλά,πάντα, αθεράπευτα ρομαντικός, πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα, που
μπορείς να επικοινωνήσεις...
Τι να κάνουμε,... βλεπεις εσυ κανένα καλύτερο μέλλον;
07/07/2009, 23:24:34
quote:
Τότε δεν κάνεις διάλογο..

Βαγγέλη, σου εξήγησα πιο πάνω που οδηγεί ο διάλογος.

quote:
Αλλά,πάντα, αθεράπευτα ρομαντικός, πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα, που μπορείς να επικοινωνήσεις...

Ποιός ο λόγος να επικοινωνήσεις.
Για να σου πούν, ναί συμφωνούμε?
εε... καί..?

quote:
Τι να κάνουμε,... βλεπεις εσυ κανένα καλύτερο μέλλον;

Φυσικά και το βλέπω?
Εσύ δεν το βλέπεις ομως.
Εσένα σε ενδιαφέρει ο Θεός, ο Ιησούς, ο χριστιανισμός σε ενδιαφέρει οτι κάποιοι προσπαθούν να σου στήσουν μια παγίδα, να σε χαλιναγωγήσουν, ενώ δεν βλέπεις οτι ολα αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Να σε ρωτήσω Βαγγέλη μου, δημοσιογράφος είσαι, βλέπεις ποτέ απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μας ενημερώνει κανείς για ολα αυτά που μου λές? Μάλλον οχι..
Μήπως βλέπεις σε καθημερινή βάση σύσσωμο τον επιστημονικό κόσμο να μας λέει, έγκυρα, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ..
Εχουμε καταστρέψει τον περιβάλλον που μας συντηρεί.
Σε μερικά χρόνια εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών θα χαθεί ενα πολύ μεγάλο μέρος απο το φυτικό βασίλειο και μαζί του ενα πολύ μεγάλο μέρος απο το ζωικό βασίλειο. Μαζί τους θα χαθεί και η τροφή μας.
Θα πεινάσουμε, θα διψάσουμε, θα πεθάνουμε..
Και εσύ κάθεσε και ασχολείσαι με το κερασάκι... Βαγγέλη..

07/07/2009, 23:40:30
Αγαπητέ allzzaro, ο διάλογος,εμένα προσωπικά κι απο δω μέσα,
μπορώ να πω, με οφέλησε πολυ...Αυτό θέλω, απλά με λιγότερη
ασέβεια και αναίδεια..Έχει σημασία όταν κάνεις συζήτηση...
Το ότι σκοπίμως, δεν μας λένε τι γίνεται τα ΜΜΕ, φίλε μου,
είναι εδώ και πολλά χρόνια...Ιδιωτικά συμφέροντα και συμφωνίες...
Αλλά,εμείς πρέπει να ξέρυμε τι πιστεύουμε, τι αξίες, αρχές έχουμε...
Γιατί, όταν ο άνθρωπος είναι χαλαρός πνευματικά και όλα είναι
ίδια, φτάσαμε στην υλιστική θρησκεία που λέγαμε πριν καιρό, ότι
έρχεται...
Κι αυτό είναι ένα θέμα, που διευκολύνουν, οι κάθε ειδους χαοτικές
ασυννενοησίες,φαινόμενο με αυξητική τάση, θα έλεγα...
Γι αυτό και προβληματίζομαι, με όσα λές, θα πεινάσουμε,θα διψάσουμε,
αλλά, γιατί ο κόσμος δεν ανησυχεί;
Γιατί ύπνος και αφασία;
Μήπως γιατί έτσι περνάμε σε μια φάση,οπου ότι και να γίνει δεν
έχει σημασία;Μήπως έχουμε πέσει σε αφασία, τελικά;
07/07/2009, 23:57:38
quote:
Γι αυτό και προβληματίζομαι, με όσα λές, θα πεινάσουμε,θα διψάσουμε,αλλά, γιατί ο κόσμος δεν ανησυχεί;

Γιατί δεν τον ρωτάς?

makforΜέλος
08/07/2009, 09:09:18
φιλε allazaro , δεν ξερω που θα βγαλει η βουτια στο βαρελι , καταρχας δεν ξερουμε εαν βουτηξαμε απο την επιφανεια προς τον βυθο ή εαν ειμαστε στο βυθο και απλα ανεβαινουμε / ψαχνουμε την επιφανεια ... ειναι σε θεση καποιος να μας πει προς που κολυμπαμε? νομιζω πως οχι , φυσικα ο καθενας κολυμπαει στο δικο του βαρελι!!!! οποτε πρεπει ουτως ή αλλως ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ και να παμε οσο ποιο μακρυα μπορουμε απο εκει που ειμασταν πριν ΕΣΤΩ και εαν καταληξουμε στα ιδια ... δεν ειναι "κακο" αυτο, δεν θα παει χαμενη η βουτια !!!

να παρατηρουμε ναι , αλλα και να βγαζουμε ισως συμπερασματα για εμας τους ιδιους , για το πως λειτουγρουμε και γιατι λειτουγρουμε ετσι ...

στα ερωτηματα που βαζω εχω δωσει "απαντησεις" (σε εμενα) χωρις να διεκδικω την αληθεια ή την γνωση, για μενα εχει "λυθει" ενα μεγαλο προβλημα που με παιδευε χρονια πριν και αυτο μου εχει δωσει καποια γαληνη και ηρεμια !!! φυσικα δεν εχω παψει να ψαχνω αλλα πιστευω οτι στα επομενα χρονια θα ξεκαθαρισουν ακομη περισσοτερο αυτα που σημερα αποτελουν ενδειξεις , μαλιστα σκεψεις που εκανα πριν χρονια (αφελέστατες και χαζες για καποιους τοτε) σημερα εχουν εν μερη επαληθευθει , εχω βρει σε βιβλια και σε ερευνες απαντησεις ή επαληθευσεις ... για μενα αυτο δειχνει το δρομο , αλλωστε οπως λεω οτι και εαν συμβαινει , οποιος ψαχνει το δρομο δεν υπαρχει περιπτωση να παει χαμενος , οπως δεν θα παει χαμενος και αυτος που ΔΕΝ ψαχνει το δρομο !!! εμεις επιλεγουμε τι θα κανουμε ,χωρις αυτο να συνεπαγεται την τιμωρια ή την επιβραβευση απο ενα ανωτερο ον εαν υπαρχει ή εξωγηινους ή απο οτι αλλο μπορει να πιστευει ή φοβαται ο καθενας μας !!!!

οσο αφορα την καταστροφη , θα ρωτουσα και παλι με ενα μεγαλο , ΚΑΙ ? και τι εγινε εαν καταστραφουμε ? εχει σημασια εαν καταστραφουμε ? εαν η φυση μας ειναι τετοια ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να την γλιτωσουμε !!! να θυμησω κατι που εχει πει ο πρακτορας ΣΜΙΘ στο Ματριξ " ο ανθρωπος ειναι ενας ιος "!!! θα αλλαξει κατι μεσα στο συμπαν? θα αλλαξει κατι στην γη ? ακομη και να την διαλυσουμε με τα πυρηνικα σε 100.000 χρονια ή σε 2 εκατομυρια χρονια , η γη θα βρει την ακρη , θα κανει νεα ζωα , νεα φυτα ίσως και νεο νοημον ον , ως γνησια "μανα" και θα τα "αγαπησει" και θα τα "φροντισει" και παλι , εστω και εαν την "καταστρεψουν" ξανα!!!

σημασια εχει να ΖΟΥΜΕ , ομορφα οσο ποιο ομορφα μπορουμε και εαν ειναι δυνατο να δινουμε οσο περισσοτερη αγαπη εχουμε , οχι για να παμε σε αλλη διασταση ή σε παραδεισους , αλλα γιατι ετσι ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ισως ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ τον ελαχιστο γηινο ή συμπατικο χρονο που εχουμε (εγω αυτο ειναι που αναγνωριζω στα κειμενα των μεγαλων δασκαλων , αυτη την συνειδητοποιηση οτι χωρις αγαπη θα ζεις μεσα στο φοβο , με αγαπη θα εχεις μια ομορφη ζωη και ο φοβος θα ειναι λιγοτερος ή ισως ποιο "ευκολος") !!! και για να διωξουμε τους φοβους μας , την αγωνια μας για το αυριο , πρεπει να συνειδητοποιησουμε τι ειμαστε (ισως οτι θελει ο καθενας) αρκει αυτο που θα συνειδητοποιουμε να μη μας προκαλει νεο φοβο , νεο αγχος , νεο πονο ... τοτε μαλλον δεν ειναι η σωστη επιλογη , αντιθετα αυτο που θα μας παρει το φοβο και θα μας δωσει χαρα και γαληνη ειναι ΜΑΛΛΟΝ ποιο κοντα σε αυτο που ισως υπαρχει ... παντα κατα την αποψη μου

[

]

08/07/2009, 10:17:08
Αυτό κάνω ρε φιλε allzzaro και βλέπεις τις απαντήσεις..Ότι
φάμε, ότι πιούμε κι ότι καταλάβει η γκλάβα μας....
Αλλά,εγώ επιμένω, υπάρχουν και άτομα που κάτι καταλαβαίνουν
και ότιαν ολοκληρωθεί στη σκέψη τους το τι γίνεται και τι θα κάνουν
αυτοί, οι πολίτες εννοώ, τότε αυτό που θα γίνει, να είσαι σίγουρος
ότι θα είναι αποκατάσταση των πραγμάτων...Αν ξυπνήσει μονομιάς,
θά λθει ανάποδαο ο ντουνιάς...
Γι αυτό και θεωρώ τουλάχιστον ύποπτο τον καθησυχασμό, μέσα απο
ανευθυνουπεύθυνες θέσεις, που αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν
ανύπαρκτα θέματα, για να μην βλέπουμε αυτά που γίνονται....
Αλήθεια, περί νέας θρησκείας τι λες;