ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KRITON30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Elpidoforos ouragosΝέο Μέλος
27/08/2005, 09:40:47
<< KRITON

Ζήτω η πτώση της Νέας Ρώμης

oxi στους νεοβυζαντινούς γραικύλους

Οι Έλληνες απανταχού στην οικουμένη την 29η Μαΐου εορτάζουν με αγαλλίαση την πτώση της καταραμένης και θεομίσητης βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η μεγαλύτερη εστία μολύνσεως της ανθρωπότητος, που κατέσφαξε τους Έλληνες και κατέστρεψε τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν υπάρχει πιά.

Οι Έλληνες Πρόγονοί μας έκαναν ότι μπορούσαν για να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη: Αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό των βυζαντινών κτηνανθρώπων και επιπλέον ωρισμένοι Έλληνες πολέμησαν στον πλευρό των οθωμανών. Η στάση τους έγινε αιώνιο παράδειγμα πατριωτισμού. Ας το θυμούνται αυτό οι νεοβυζαντινοί γραικύλοι που θέλουν να αναβιώσουν την βυζαντινή λαίλαπα.

Οι οθωμανοί δεν βοήθησαν τους Έλληνες να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη. Κανένα βυζαντινό κτήνος δεν έσφαξαν οι οθωμανοί το "1453". Όλα ήταν έργα Ελλήνων με την βοήθεια των Θεών. Ο Μωάμεθ δεν πείραξε τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι Έλληνες κατέσφαξαν τα βυζαντινά κτήνη. Οι Έλληνες γκρέμισαν όλα τα βυζαντινά πορνεία που είχαν κτισθεί πάνω στους Ιερούς Ελληνικούς Ναούς.

Θάνατος σε όλους τους ψεύτες που προσπαθούν να κλέψουν την δόξα των Ελλήνων για την πτώση της Νέας Ρώμης και να την δώσουν στους οθωμανούς.

Οι Έλληνες θα πολεμήσουν μέχρις τελευταίας ρανίδος του αίματός τους για την σωτηρία του Ελληνισμού από την βυζαντινή πανούκλα που ονειρεύεται να επαναφέρει η μισελληνική αίρεση των ναζωραίων.

Οι Θεοί κοιτάζουν από ψηλά και βλέπουν τους Έλληνες να τεμαχίζουν τα κορμιά των βυζαντινών κτηνανθρώπων. Βλέπουν τους Έλληνες να καίνε την Νέα Ρώμη και βρυχώνται. Έφθασε επιτέλους μετά από χίλια έτη η γλυκειά ώρα της Εκδικήσεως.

Ω γλυκό Μίσος, πόσο μεθυστικό είσαι. Μας στηρίζεις στο θεάρεστο έργο μας.

Ω Θεϊκή Οργή πόσο θελκτική, πόσο όμορφη είσαι. Μας εμπνέεις στον Ιερό Αγώνα μας. . >>

Κριτον ειρηνη σε σενα!

Εσυ ζηταs εκδικηση, εγω ευχομα ι σε σενα να ειρηνευσειs μεσα σου.

Ασε κατω το σπαθι και σεβασου τουs συνανθρωπουs σου, διαφορετικα το σπαθι δεν θα σε βωηθησει σε τιποτα.

Σε χαιρετω.

Zei Kurios o Qeos mou!

27/08/2005, 09:52:03
Συμφωνώ μαζί σας, ότι δηλαδή ο όρος "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" είναι συμβατικός.
Με τον όρο αυτό εννοούμε την χρονική περίοδο που διοικούσαν οι Ρωμαίοι Χριστιανοί με θρησκευτικά κριτήρια, σε αντίθεση με τους προγενεστέρους των, που ήταν ανεξίθρησκοι.
Αρχομένης από τον Κωνσταντίνο (330).
Οταν όμως ακούμε Ρωμαίος, το μυαλό μας πάει στον κατακτητή (άρα) και στους υποδούλους λαούς, μεταξύ των οποίων είμασταν κι εμείς.
Οι Ελληνες!
Θα μπορούσε ένας Ελληνας να θεωρήσει πρόγονό του τον Ρωμαίο κατακτητή;
Οχι βέβαια, έτσι δεν είναι;
Βαφτίζοντας όμως τον Ρωμαίο Χριστιανό κατακτητή, "Βυζαντινό", τότε περνάει σαν πρόγονος των Ελλήνων! ΟΞΥΜΩΡΟ! Και υστερόβουλο (ίσως...).
Απόξειξη; Διαβάστε τι λέει παρακάτω:
quote:
Νομίζω ότι αυτοί οι Ελληνες είναι πολύ άδικοι με τους βυζαντινούς τους προγόνους.

Αυτό δεν είναι Ιστορία, μάλλον για προπαγάνδα μου μοιάζει...

Edited by - Αίολος on 27/08/2005 09:59:20

27/08/2005, 10:13:28
quote:
Γίνονταν και τότε πολλοί φόνοι, αλλά δεν υπάρχει περίοδος της ιστορία που αυτοί να λείπουν. Κάποτε έδινα μια διάλεξη στις Η.Π.Α., και στο ακροατήριό μου ήταν κι η κόρη του προέδρου Τζόνσον, που μελετούσε το Βυζάντιο. Ηρθε στη διάλεξη με δύο σωματοφύλακες, δύο σκληρούς κυρίους που την πρόσεχαν. Μου εξήγησε ότι αγαπούν τη βυζαντινή ιστορία, γιατί είναι γεμάτη φόνους, και φαντάζει σαν σχολικό μάθημα (homework). Είχα το τακτ να μη της πω ότι, ως τότε, το ποσοστό των αμερικανών προέδρων που είχαν δολοφονηθεί ήταν πολύ μεγαλύτερο -σε σχέση με τα χρόνια ύπαρξης των Η.Π.Α.- από το ποσοστό των δολοφονημένων βυζαντινών αυτοκρατόρων στη διάρκεια της αυτοκρατορίας. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να δολοφονούν.

Εδώ η Κα Κορούλα λέει "ότι αγαπούν τη βυζαντινή ιστορία, γιατί είναι γεμάτη φόνους,"* και ο κύριος Ράϊνσμαν περιορίζεται (αυθαίρετα) στους φόνους των αυτοκρατόρων... (δεν ήταν και λίγοι)
Δεν υπάρχουν άλλοι φόνοι καταγεγραμένοι στην "Βυζαντινή" ιστορία;
Ούτε καν της Υπατίας;
Ποιός ονόμασε "ιστορικό" αυτόν τον άνθρωπο;

(*)Βίτσιο κι αυτό...

Edited by - Αίολος on 27/08/2005 10:27:39

arisseiriosΜέλος
27/08/2005, 16:45:17
quote:

Συμφωνώ μαζί σας, ότι δηλαδή ο όρος "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" είναι συμβατικός.
Με τον όρο αυτό εννοούμε την χρονική περίοδο που διοικούσαν οι Ρωμαίοι Χριστιανοί με θρησκευτικά κριτήρια, σε αντίθεση με τους προγενεστέρους των, που ήταν ανεξίθρησκοι.
Αρχομένης από τον Κωνσταντίνο (330).
Οταν όμως ακούμε Ρωμαίος, το μυαλό μας πάει στον κατακτητή (άρα) και στους υποδούλους λαούς, μεταξύ των οποίων είμασταν κι εμείς.
Οι Ελληνες!
Βαφτίζοντας όμως τον Ρωμαίο Χριστιανό κατακτητή, "Βυζαντινό", τότε περνάει σαν πρόγονος των Ελλήνων! ΟΞΥΜΩΡΟ! Και υστερόβουλο (ίσως...).
Απόξειξη; Διαβάστε τι λέει παρακάτω:
quote:
Νομίζω ότι αυτοί οι Ελληνες είναι πολύ άδικοι με τους βυζαντινούς τους προγόνους.

Αυτό δεν είναι Ιστορία, μάλλον για προπαγάνδα μου μοιάζει...

Edited by - Αίολος on 27/08/2005 09:59:20

Πολύ σωστά θέτεις το ζήτημα φίλε μου. Ακόμα και σήμερα οι χριστιανοί υποστηρίζουν ότι είναι ρωμιοί! Για να αποφύγουν την κατηγορία ότι συντάσσονται με τους κατακτητές της Ελλάδος έφτιαξαν το παραμύθι του ελληνοχριστιανικού (sic)πολιτισμού.

http://www.mcescher.com/Gallery/back-bmp/LW344.jpg
Open mind for a different view

HairballxavierΝέο Μέλος
27/08/2005, 17:23:52
Πολύ χρήσιμη εγκυκλοπαιδεική ιστοσελίδα. Άρτιο άρθρο επί του θέματος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_the_Greeks

snoopyΜέλος
27/08/2005, 19:23:52
quote:
KRITON:
Ζήτω η πτώση της Νέας Ρώμης

oxi στους νεοβυζαντινούς γραικύλους

Οι Έλληνες απανταχού στην οικουμένη την 29η Μαΐου εορτάζουν με αγαλλίαση την πτώση της καταραμένης και θεομίσητης βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η μεγαλύτερη εστία μολύνσεως της ανθρωπότητος, που κατέσφαξε τους Έλληνες και κατέστρεψε τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν υπάρχει πιά.

Οι Έλληνες Πρόγονοί μας έκαναν ότι μπορούσαν για να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη: Αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό των βυζαντινών κτηνανθρώπων και επιπλέον ωρισμένοι Έλληνες πολέμησαν στον πλευρό των οθωμανών. Η στάση τους έγινε αιώνιο παράδειγμα πατριωτισμού. Ας το θυμούνται αυτό οι νεοβυζαντινοί γραικύλοι που θέλουν να αναβιώσουν την βυζαντινή λαίλαπα.

Οι οθωμανοί δεν βοήθησαν τους Έλληνες να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη. Κανένα βυζαντινό κτήνος δεν έσφαξαν οι οθωμανοί το "1453". Όλα ήταν έργα Ελλήνων με την βοήθεια των Θεών. Ο Μωάμεθ δεν πείραξε τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι Έλληνες κατέσφαξαν τα βυζαντινά κτήνη. Οι Έλληνες γκρέμισαν όλα τα βυζαντινά πορνεία που είχαν κτισθεί πάνω στους Ιερούς Ελληνικούς Ναούς.

Θάνατος σε όλους τους ψεύτες που προσπαθούν να κλέψουν την δόξα των Ελλήνων για την πτώση της Νέας Ρώμης και να την δώσουν στους οθωμανούς.

Οι Έλληνες θα πολεμήσουν μέχρις τελευταίας ρανίδος του αίματός τους για την σωτηρία του Ελληνισμού από την βυζαντινή πανούκλα που ονειρεύεται να επαναφέρει η μισελληνική αίρεση των ναζωραίων.

Οι Θεοί κοιτάζουν από ψηλά και βλέπουν τους Έλληνες να τεμαχίζουν τα κορμιά των βυζαντινών κτηνανθρώπων. Βλέπουν τους Έλληνες να καίνε την Νέα Ρώμη και βρυχώνται. Έφθασε επιτέλους μετά από χίλια έτη η γλυκειά ώρα της Εκδικήσεως.

Ω γλυκό Μίσος, πόσο μεθυστικό είσαι. Μας στηρίζεις στο θεάρεστο έργο μας.

Ω Θεϊκή Οργή πόσο θελκτική, πόσο όμορφη είσαι. Μας εμπνέεις στον Ιερό Αγώνα μας.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ.
ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΒΑΘΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΝΤΕΜΙΡΕΛ Η ΤΟΥ ΟΖΑΛ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ??
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΡΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ Esoterica ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ (ευτυχώς λίγοι) "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΦΑΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ!!!
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!

InvaderΜέλος
27/08/2005, 21:31:33
quote:

Tολμάς βρε ΜΑΛΑΚΑ να επιχαίρεις για την μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε ποτέ το Έθνος μας και επιπλέον να αποκαλείς ''πατριώτες'' τα τομάρια που πρόδωσαν την πατρίδα τους και πολεμησαν στο πλευρό των υπάνθρωπων μογγολοειδών?
Πολύ καλά σας έκαναν οι βυζαντινοί και σας καθάριζαν, σκατόσογο ε σκατόσογο. Ούτε κουνούπι δεν έπρεπε να αφήσουν, αλλά φαίνεται δυστυχώς την γλίτωσαν μερικοί. Πρόσεχε, όμως, διότι αν αύριο μας την πέσουν οι τούρκοι και δοκιμάσεις να κάνεις κάτι εξίσου ''πατριωτικό'' με αυτό που έκαναν οι προδότες την εποχή της Άλωσης, τότε πολύ ευχαρίστως θα τελειώσω εγώ ο ίδιος προσωπικά το έργο που άρχισαν. Παράσιτα, ε παράσιτα, που έχετε το θράσος να αυτοαποκαλείστε και Έλληνες, γαμώ τα σκατά που έχετε στην γκλαβα σας γαμώ. Ξέρεις ρε παπάρα τι σημαίνει Έλληνας? Ξέρεις τι ευθύνη είναι, και συγχρόνως τι τιμή? Βρωμιάρη, κοπρίτη, υπάνθρωπε μαλάκα, που θα καθορίσεις εσύ ψυχάκια ποιός είναι Έλληνας και ποιός όχι.

Ρε αμαλία, τι θα γίνει γαμώτο? Και η ανθελληνική προπαγάνδα έχει τα όρια της!

''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''

Edited by - Invader on 27/08/2005 21:38:23

ασυμβίβαστες με τους κανονισμούς λειτουργίας και τις σκοπιμότητες
αυτού του χώρου!

InvaderΜέλος
27/08/2005, 21:43:28
Δεν χρειάζεται να πω πως αν δεν διαγραφεί άμεσα αυτός ο μαλάκας, ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.
Αν το εσοτερικά έχει μεταβληθεί οριστικά σε σκατόλακο που στεγάζει φιλόξενα την ανθελληνική προπαγάνδα, τότε εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση.
Γαμώτη μου, αηδίασα πάλι!

''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''

27/08/2005, 21:46:59
Αγαπητέ arisseirios την Αρβελέρ γιατί την αναφέρεις; Δεν είναι Ελληνίδα ή δεν έχει κατάρτηση;

Οσο για τον Ράνσιμαν, έτσι όπως τον συζητάμε θα νομίζει κανείς ότι είναι εν ζωή. Πέθανε το 2000 πλησιάζοντας τα 100.

Ψηλέ και snoopy,
πρέπει να μάθετε να μην τσιμπάτε..."παγερή απάθεια" έγραψες ψηλέ, ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να εφαρμόσεις και εσύ σε παρόμοιες περιπτώσεις...

quote:

Αίολε, εγώ θα έλεγα ότι απλώς αντικαταστήσαμε το ρωμαίος με το βυζαντινός. Ο λαός τι ήταν; Σίγουρα δεν ήταν μόνο Ελληνες, έτσι; Το ίδιο και οι Αυτοκράτορες. Ούτε Ρωμαίοι, ούτε Ελληνες (στο σύνολο εννοώ).
Οπότε ο όρος Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Ελληνική Αυτοκρατορία, δεν απεικονίζει την ποικιλότητα των εθνοτήτων.

Ο Hairballxavier έδωσε ένα ωραίο link πάνω στο θέμα.

"The term "Byzantine Empire" was invented in 1557, about a century after the fall of Constantinople by German historian Hieronymus Wolf, who introduced a system of Byzantine historiography in his work Corpus Historiae Byzantinae in order to distinguish ancient Roman from medieval Greek history without drawing attention to their ancient predecessors. Several authors adopted his terminology thereafter but remained relatively unknown.
When interest did arise, English historians preferred to use Roman terminology (Edward Gibbon used it in a particularly belittling manner); while French historians preferred to call it Greek.[40] The term reappeared in the mid-19th century and has since dominated completely in historiography, even in Greece despite objections by Constantine Paparregopoulos (Gibbon's influential Greek counterpart) that the empire should be called Greek. Few Greek scholars did adopt the terminology at that time, but only became popular in the second half of the 20th century."

quote:
Πολύ σωστά θέτεις το ζήτημα φίλε μου. Ακόμα και σήμερα οι χριστιανοί υποστηρίζουν ότι είναι ρωμιοί! Για να αποφύγουν την κατηγορία ότι συντάσσονται με τους κατακτητές της Ελλάδος έφτιαξαν το παραμύθι του ελληνοχριστιανικού (sic)πολιτισμού

Δεν ξέρω τι υποστηρίζουν, πάντως ο όρος "ελληνοχριστιανικός πολιτισμός" (δες Ζουράρη κ.α.) μου φαίνεται πολύ... ρομαντικός.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ilios35Μέλος
28/08/2005, 01:08:14
Φιλε stemix αμεσως εχασες την ψυχραιμια σου,γιατι?

"Αν συνεχίσεις όμως στο ίδιο στυλάκι που επέλεξες, θα γνωρίσεις και τον δικό μου, καθόλου ευγενικό χαρακτήρα."
Πνιξτον αυτον τον χαρακτηρα. Γιατι εγω ξερω οτι,γνωση και τετοια συμπεριφορα δεν ταιριαζουν

Εσυ το εγραψες αυτο και εαν σου ξεφυγε μπορεις να πεις, ενταξει βρε παιδι μου,
λαθος διατυπωση εκανα.Δεν ειναι κακο να παραδεχομαστε τα λαθη μας,το αντιθετο ,μαλλον δειχνει
σωφροσυνη και ανδρεια.
Εγω δεν ειχα προθεση να σε θιξω προσωπικα γιατι δεν σε ξερω.Εγω εκρινα κατα την γνωμη μου αυτο
που ειδα.Δεν σου αρεσει?Δεκτο. Εξ αλλου αλλοιμονο εαν ειχαμε ολοι την ιδια αποψη.
Θα ηθελα ομως οπως λες ,να ασχοληθεις και θα με ενδιεφερε να ακουσω την γνωμη σου αλλα και των αλλων
για τα υπολοιπα.

Το "ανοητοι θνητοι" δεν απευθυνεται σε σενα ,απευθυνεται σε ολους αυτους που πιστευουν
στα ηλιθια δογματα.Αλοιμονο στον ανθρωπο εαν ησαν ολοι ετσι.
Λυπαμαι δεν ειχα καμια προθεση να σε θιξω.
Αφηστε τους πορομενους βρε παιδια, μην ασχολειστε ,παντα υπαρχουν
φταιω φιλε stemix οταν μιλαω για "ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ"
ΠΕς ΜΟΥ ΦΤΑΙΩ.....

"Αν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς." ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ