- "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αν κατάλαβα καλά, τηλεγραφικά, εκτός του πληθωριστικού μοντέλου ασπάζεσαι και το ότι ζούμε μέσα σε ένα πολύ σύμπαν, τώρα αν τα σύμπαντα είναι 2 η 10 στην πεντακοσιοστή (τώρα πρέπει να είμαι σωστός PY8AGORA
) είναι μια άλλη συζήτηση, και ότι ζούμε μέσα σε τουλάχιστον 11 διαστάσεις που απλά δεν αντιλαμβανόμαστε τις άλλες λόγο αδυναμίας μέτρησης τους.
Τα σύμπαντα είναι αδόκιμος όρος, επειδή το Σύμπαν είναι ένα.
Περικλείει δε "σύμπαντα" , κόσμους, καταστάσεις και διαστάσεις.
Δεν υπάρχει αναφορά σε αριθμό "συμπάντων".Αυτά είναι άπειρα, όπως άπειρος είναι και ο χώρος που τα περιβάλλει.
Εντεκα διαστάσεις υπάρχουν, επειδή τόσες μπορούμε να αντιληφθούμε, όχι με προσωπικές παρατηρήσεις, αλλά με μαθηματικά.
Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι είναι μόνον 11.Ισως είναι και αυτές άπειρες, αφού υπάρχουν σε άπειρο χώρο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Και όταν ο χώρος αυτός δεν είναι Ευκλείδειος, ούτε καν ο τετραδιάστατος του Μινκόφκι, δεν έχουμε τους περιορισμούς που έχει θέσει η έως τώρα επιστήμη, που δημιουργήθηκε απο πειραματικές μεθόδους ανθρώπων παρατηρητών στο ορατό απο αυτούς σύμπαν.
Αυτό είναι απόλυτα σωστό και είναι και η αιτία της διαρκούς αμφισβήτησής μου, σε πολλά τεκταινόμενα της κοσμολογίας.
Ασε που ήρθε και το pentaquark, να μας κάνει άνω-κάτω.![]()
![]()
Διάσπαση Β μεσονίων και παραγωγή νέων σωματιδίων ευθύς με την δημιουργία τους.Οδεύουμε προς πλήρη κατανόηση της κβαντικής χρωμοδυναμικής.
Και αυτό σημαίνει πως θα ξαναγράψουμε την φυσική από την αρχή!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, Το 2006 προσπαθώντας να καταλάβω τα αποτελέσματα κάποιων πειραμάτων μου είχα καταλήξει στο ότι οι μαύρες τρύπες είναι μια είσοδος σε άλλο σύμπαν, σήμερα τείνω στο ότι αναλόγως του μεγέθους της μαύρης τρύπας, αυτή καταλήγει σε διαφορετικό άλλο σύμπαν, επειδή δεν έχω την δυνατότητα να αποδείξω αυτή την θεωρία μου, αν γνωρίζεις κάποιους ή αν εσύ μπορείς να καταγράψεις τον ορίζοντα των γεγονότων σε δύο μαύρες τρύπες διαφορετικού μεγέθους, ίσως μπορείς να επιβεβαιώσεις η να απορρίψεις αυτή την θεωρία μου.
Sol-Mix
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, αλλά ούτε και να απορρίψω κάτι τέτοιο.Ως γνωστόν, η βασική μου αρχή είναι << Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος και πέραν πάσης αμφιβολίας για κάτι, τότε αυτό το κάτι επιδέχεται πέραν της μίας ερμηνειών>>.
Επί της ουσίας του ερωτήματός σου.
Δεν έχει σημασία το μέγεθος της μελανής οπής, στην "δράση" του ορίζοντα γεγονότων.Μεγάλη οπή, μεγάλος ορίζοντας, μικρή οπή μικρός ορίζοντας.Από θέμα χώρου εννοείται.
Που οδηγούν οι μελανές οπές, αν οδηγούν κάπου και δεν είναι απλώς τα "εργαλεία" μετατροπής της ύλης σε ενέργεια και αντιστρόφως, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε καν θεωρητικώς.
Θα γνωρίζεις ασφαλώς, πως ακόμη δεν έχουμε επιβεβαίωση πέραν πάσης αμφιβολίας και για αυτή την ύπαρξη των μελανών οπών.
Ποιές παρατηρήσεις σε οδήγησαν σε συμπέρασμα, πως οι μελανές οπές οδηγούν σε άλλα "σύμπαντα"?
Εκτός από το Εντερπράϊζ φυσικά...![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ενδιαφέρουσα δημοσίευση στο Διαδίκτυο (Posted on 02/09/2015) :
Τελικά ο θεός παίζει ζάρια με τον κόσμο

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
Κηφεύς :Μια επείγουσα παρέκβαση :
Ενδιαφέρουσα δημοσίευση στο Διαδίκτυο (Posted on 02/09/2015) :
"Τελικά ο θεός παίζει ζάρια με τον κόσμο"
Με δυο λόγια αυτά που αναφέρονται στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση είναι :
Το μελλοντικό Νόμπελ Φυσικής ίσως δοθεί στους πρωτεργάτες ενός πρωτοποριακού πειράματος, το οποίο επιβεβαίωσε, με μεγαλύτερη σιγουριά από κάθε άλλη φορά, ότι η κβαντική σύμπλεξη ή κβαντικός εναγκαλισμός (entanglement), δηλαδή η ακαριαία «επικοινωνία» και αλληλεπίδραση δύο αντικειμένων εξ αποστάσεως, συνιστά αναπόσπαστο συστατικό του κβαντικού κόσμου.
Η είδηση αποτελεί άσχημο νέο για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος σιχαινόταν αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο επειδή δεν μπορούσε να εξηγηθεί με βάση τις δικές του θεωρίες για το σύμπαν. Εξίσου, όμως, κακό νέο αποτελεί και για τους χάκερ καθώς η μελλοντική κβαντική κρυπτογράφηση θα είναι απείρως δυσκολότερη να «σπάσει» (και θα απαιτεί διδακτορικό στην κβαντομηχανική…).
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρόναλντ Χάνσον του ολλανδικού πανεπιστημίου Ντελφτ, έκαναν σχετική προδημοσίευση στον επιστημονικό διαδικτυακό τόπο arXiv [Experimental loophole-free violation of a Bell inequality using entangled electron spins separated by 1.3 km], ενώ εκκρεμεί η επίσημη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.
Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο ο κβαντικός φυσικός Νικολά Γκεζέν του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Για «πραγματικά μεγαλοφυές και όμορφο πείραμα» μίλησε ο κορυφαίος κβαντικός φυσικός Άντον Τσάιλινγκερ του Πανεπιστημίου της Βιένης.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Τώρα να πώ "" εγώ σας τα έλεγα"" ?![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ετσι είναι Κηφέα.
Τώρα να πώ "" εγώ σας τα έλεγα"" ?
Νικόμαχος Σταλεγάκιας
και πάσης Ελλάδος!