ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Open Mind30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/08/2008, 22:58:09
quote:
Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε αυτό το
τόπικ, φίλε Open mind,γιατί μου φάνηκε ύποπτο,

Ύποπτον - πολύ ύποπτον...
Τελικά τι είναι: κόζα πεσάντο ή κόζα αξιντέντε;;;;
Τελικά εσείς και τα πιστεύω σας δεν φταίνε για τίποτα ε;;;;
Για όλα φταίνε πάντα οι "άλλοι", όποιοι και να είναι αυτοί...
quote:

Ε ,γεια εκεί το πάνε trexagireve η απληστία δεν έχει οριο άλλωστε αν είχε δεν θα αφήναν Τον κόσμο να πεθαίνει στις τριτοκοσμικές χώρες.

Πολύ ωραία θέση Open, μόνο που ξέρεις αυτό κάνουν αυτή την στιγμή - ταίζουν τον τρίτο κόσμο. Μόνο που επειδή πέρνουμε όλοι από το ίδιο καζάνι, δεν μπορείς να δώσεις παραπάνω από ότι υπάρχει στο καζάνι... ΆΡΑ εσύ και εμείς θα πάρομε λιγότερα και οι τρίτες χώρες θα πάρουν και αυτές κάποια ποσά περισσότερα από τώρα... Μόνο που ξέρεις είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους και άρα το χρήμα που φεύγει φαίνεται...

Αλλά για εσάς τα πάντα είναι μία συνωμοσία...

01/08/2008, 23:19:32
Αγαπητέ OANNHSEA, καταλαβαίνω πολύ καλά την
αποστροφή σου για παράπονα και γκρίνιες, αλλά
αυτό που εγώ λέω είναι ότι πυήρξε πολύ απότομη
αλλαγή της οικονομικής κατάστασης του μέσου πολίτη που
πλέον λέγεται φτωχός...
02/08/2008, 12:54:21
quote:
πυήρξε πολύ απότομη αλλαγή της οικονομικής κατάστασης του μέσου πολίτη που πλέον λέγεται φτωχός...

Σου το εξήγησα και πιο πάνω - δεν θέλεις να το καταλάβεις:
Α) Σταμάτησε ελέω ΕΕ και κοινού νομίσματος η Ελλάδα (και δη οι κυβερνήσεις) να δίνει αφειδώς λεφτά δεξιά και αριστερά, κυρίως ως επιχορηγήσεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθώντας να ακολουθήσει τις οδηγίες της ΕΕ, θα πρέπει το έλλειμμα του ισοζυγίου να είναι 3%, που σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορεί να δανειστεί... Για αυτό και αρχίζουν τα δύσκολα τώρα, χωρίς τις επιδοτήσεις (κρυφές και φανερές), με τα κοψίματα σε παροχές και συντάξεις (για αρχή) και δεν συμμαζεύεται...
Με λίγα λόγια αυτό που ονομάζεις εσύ άνετους αστούς, ήταν αυτοί που έτρωγαν από τα κλεμμένα του ελληνικού κράτους... Γιατί είναι κλοπή να δίνεις τώρα παχυλούς μισθούς και συντάξεις για να σε ψηφίσουν τα κορόιδα και αυτά τα λεφτά να είναι δανεικά που θα κληθούν να τα πληρώσουν οι επόμενες γενιές...
Β) Έχεις ακούσει για το ελεύθερο εμπόριο; Πως νομίζεις έρχονται ΦΤΗΝΑ οι τηλεοράσεις, τα ηλεκτρονικά ή τα νηματουργικά και άλλα προϊόντα από την Κίνα; Ξέρεις όμως πόσες βιομηχανίες έκλεισαν στην Ελλάδα έτσι; Και υφασμάτων και νηματουργικές και υποδηματοποιείας και, και, και...
Όμως έτσι ΤΑΙΖΟΝΤΑΙ οι φτωχοί του τρίτου κόσμου - αυτό δεν θέλετε;;;
Γ) Αφήσατε τους 301 "δημοκράτες" να ψηφίσουν νόμους που κυριολεκτικά γλείφουν τους πλούσιους... Μα είναι λογικό!!! Αφού οι πλούσιοι πληρώνουν για να ανέβουν στην εξουσίας οι λακέδες τους εδώ και 30 χρόνια, να μην πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα!!! Εσείς τόσο καιρό μέσα σε συνθήματα και σε αρπαχτές του τύπου "θα με βάλει σε θέση" ή "αφού τα κονομάω" δεν δίνατε καμία σημασία σε αυτά... Ποιός φταίει για αυτό;;;
Δ) Τόσο καιρό με τόσες αρπαχτές και κλεμμένο χρήμα, μάθατε να ζείτε βασιλικά... Βλέπεις είναι πάρα πολύ λογικό ένα σπίτι 100τμ να κοστίζει 200.000 ευρώ και να κερδίζει ο εργολάβος μέχρι και 50.000 ευρώ... Είναι πάρα πολύ λογικά να βγαίνω στην καφετέρια και να πληρώνω τον καφέ 5 ευρώ... Είναι πολύ λογικό να πληρώνω τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ μέχρι και 15% ακριβότερα από ότι στην Γερμανία!!! Τόσο καιρό αυτές οι γελοιότητες δεν σας ένοιαζαν - τώρα που η απόκτηση χρήματος έρχεται στα σωστά του επίπεδα, αρχίζουν να σας ταρακουνούν...

Με λίγα λόγια ΣΚΑΕΙ η φούσκα που σας τάιζαν τα πολιτικά σκουπίδια τόσα χρόνια... Εάν λοιπόν θέλετε να δείτε ποιός φταίει για την σημερινή κατάσταση κοιτάχτε στον καθρέπτη...
Α, και που είσαστε - τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο άσχημα τα χρόνια που έρχονται...
Κόφτε λοιπόν τις μαλακίες, αρχίστε να κάνετε μετρημένη ζωή, να αποταμιεύεται και επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ από το λήθαργό σας και ρίξτε την ψήφο σας εκεί που πρέπει...

Edited by - OANNHSEA on 02/08/2008 12:59:19

02/08/2008, 13:41:21
quote:
Τελικά εσείς και τα πιστεύω σας δεν φταίνε για τίποτα ε;;;;
Για όλα φταίνε πάντα οι "άλλοι", όποιοι και να είναι αυτοί...

Εσύ δηλαδή δεν φταις σε τίποτα ?ποιος είσαι ο mister perfect ?.

quote:
Πολύ ωραία θέση Open, μόνο που ξέρεις αυτό κάνουν αυτή την στιγμή - ταίζουν τον τρίτο κόσμο. Μόνο που επειδή πέρνουμε όλοι από το ίδιο καζάνι, δεν μπορείς να δώσεις παραπάνω από ότι υπάρχει στο καζάνι... ΆΡΑ εσύ και εμείς θα πάρομε λιγότερα και οι τρίτες χώρες θα πάρουν και αυτές κάποια ποσά περισσότερα από τώρα... Μόνο που ξέρεις είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες και τους υπόλοιπους

Γι αυτό πεθαίνει τόσος κόσμος εκεί περά κάθε μέρα .

quote:
Αλλά για εσάς τα πάντα είναι μία συνωμοσία

Για σένα είναι τυχαία δεν υπάρχουν συνωμοσίες σε αυτό τον κόσμο ήμαστε ο κήπος
Της Εδέμ ο ένας καλύτερος απ τον άλλο θα αγιάσουμε όλοι δεν θα μας
Χωραεί ο παράδεισος .

quote:
Με λίγα λόγια ΣΚΑΕΙ η φούσκα που σας τάιζαν τα πολιτικά σκουπίδια τόσα χρόνια... Εάν λοιπόν θέλετε να δείτε ποιός φταίει για την σημερινή κατάσταση κοιτάχτε στον καθρέπτη...

Εσύ κοιτάχτηκες ? ολα στους άλλους τα ρίχνεις .

quote:
και που είσαστε - τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο άσχημα τα χρόνια που έρχονται...

Σοκαρίστηκα δεν το είχα καταλάβει .

02/08/2008, 18:22:33
quote:
Εσύ δηλαδή δεν φταις σε τίποτα ?ποιος είσαι ο mister perfect ?.
Ουχί... Αλλά δεν ρίχνω σε άλλους τα λάθη μου και τις ευθύνες μου... Άσε βέβαια που από όσους ξέρω είμαι ο πιο ολιγαρκής και πιο συνεσταλμένος οικονομικά... Επιπλέον είμαι αυτός που δεν έχει καμία ακίνητη περιουσία και αυτός που δεν κλαίγεται για την σημερινή κατάσταση, γιατί πολύ απλά ήξερα ότι θα έρθει... Έτσι μπορώ πιστεύω να μιλώ άνετα και να καταδικάζω... Σκέψου όμως να ήμουν και καλόγερος

quote:
Γι αυτό πεθαίνει τόσος κόσμος εκεί περά κάθε μέρα .

Σιγά, σιγά θα πρέπει να γίνει η αλλαγή, γιατί αλλιώς εδώ θα γίνουν επαναστάσεις... Αυτή την στιγμή στην Κίνα υπάρχουν περιοχές που ο μισθός είναι 350 ευρώ και σε άλλες 150... Στην Ινδία είναι από 150 μέχρι 85 ευρώ... Θα χρειαστούν άλλα 20 χρόνια για να αποκτήσει η Κίνα την δική μας οικονομική επιφάνεια και να σταματήσει να εξάγει με αυτούς τους ρυθμούς... Υπάρχουν όμως άλλα 2 δις άνθρωποι που θέλουν ένα κομμάτι από τον μισθό σου... Ινδονησία - Ινδία - Μπαγκλαντές - Κεντρική Αφρική...
Με λίγα λόγια εάν θέλεις να πάρεις οικόπεδα στην Ινδία κάντο τώρα, σε λίγα χρόνια θα είναι αργά... Το είδαμε και το επεισόδιο στην Βουλγαρία - αυτή την στιγμή οι μισθοί εκεί αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνο!!! Το ίδιο και οι αξίες γης...

quote:
Για σένα είναι τυχαία

Δεν είναι τυχαία, τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Είναι αποτέλεσμα των πράξεων μας και των πιστεύω μας στα χρόνια που πέρασαν... Παράδειγμα τα ταμεία:
Δηλαδή είναι συνωμοσία κατά των συνταξιούχων;
Επί 40 χρόνια:
α) έκλεβαν και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
β) έδιναν τρελές συντάξεις, επιδόματα και διευκολύνσεις...
γ) υπήρχε νόμος τα χρήματα των ταμείων να κατατίθενται στις τράπεζες χωρίς τόκο!!!!
δ) στήριξαν το χρημαστήριο όταν έπεφτε χάνοντας τα δις ευρώ...
ε) υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφυγή εισφορών - ειδικότερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις (ακόμα και κρατικές)...
ζ) Οι μετανάστες είναι στον πλειοψηφία ανασφάλιστοι, αλλά χέστηκαν όλοι...
η) Το ποσοστό γεννήσεων έχει πέσει θεαματικά και οι γέροι είναι όλοι και περισσότεροι...
Ε με όλα αυτά, λογικό δεν είναι να καταρρεύσουν τα ταμεία;;;
Το ίδιο συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ!!!!

quote:
Εσύ κοιτάχτηκες ? ολα στους άλλους τα ρίχνεις .

Την έχω κάνει ήδη την αυτοκριτική μου και ξέρω το μέγεθος των ευθυνών μου... Για αυτό άλλωστε και καταφέρομαι με τόσο πάθος ενάντια σε αυτούς που κάποτε τους πίστεψα...

quote:
Σοκαρίστηκα δεν το είχα καταλάβει .

Εσύ μπορεί να το ήξερες...
Υπάρχουν όμως και τα κορόιδα που πιστεύουν ακόμα τους πολιτικούς που υπόσχονται καλύτερες ημέρες... Υπάρχουν ακόμα αυτοί που πιστεύουν ότι θα γλείψουν αρκετά ώστε να μπουν σε κάποια θεσούλα στο δημόσιο - δεν ξέρουν τι τους περιμένει...
Είδες τι γίνεται με τις ΔΕΚΟ τελευταία;
Προσπαθούν να αποφύγουν με αυτόν τον τρόπο τους επιθεωρητές από την ΕΕ... Για αυτό και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήρθε και είπε ότι "να κλείσουν όσες είναι ζημιογόνες"... Με λίγα λόγια προσπαθούν να κρατήσουν έξω για όσο πιο μεγάλο διάστημα μπορούν την χείρα της ΕΕ, κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα μπορούν... Δεν το λένε όμως στους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί τότε δεν θα πάρουν ψήφο...
02/08/2008, 19:21:24
quote:
Ουχί... Αλλά δεν ρίχνω σε άλλους τα λάθη μου και τις ευθύνες μου... Άσε βέβαια που από όσους ξέρω είμαι ο πιο ολιγαρκής και πιο συνεσταλμένος οικονομικά... Επιπλέον είμαι αυτός που δεν έχει καμία ακίνητη περιουσία και αυτός που δεν κλαίγεται για την σημερινή κατάσταση, γιατί πολύ απλά ήξερα ότι θα έρθει... Έτσι μπορώ πιστεύω να μιλώ άνετα και να καταδικάζω... Σκέψου όμως να ήμουν και καλόγερος

Μα αυτό λεμέ και οι περισσότεροι ότι έχουμε και εμείς ευθύνη, τοσο καιρό δεν λέω
Ότι πρέπει να αντιδράσουμε μεσο της ψηφου και ότι έχω κάνει το λάθος και εγώ να
Ψηφίσω μεγάλα κόμματα ?.
Τώρα για το ότι ήξερες ότι θα έρθει αυτή η εποχή και έκανες το κουμάντο σου και
Δεν έχεις πρόβλημα εγώ έχω να σου πω μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λογο μη λες .

quote:
Με λίγα λόγια εάν θέλεις να πάρεις οικόπεδα στην Ινδία κάντο τώρα, σε λίγα χρόνια θα είναι αργά... Το είδαμε και το επεισόδιο στην Βουλγαρία - αυτή την στιγμή οι μισθοί εκεί αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνο!!! Το ίδιο και οι αξίες γης...

Καλο ,ξέρεις κανα μεσίτη ? .

quote:
Δεν είναι τυχαία, τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Είναι αποτέλεσμα των πράξεων μας και των πιστεύω μας στα χρόνια που πέρασαν... Παράδειγμα τα ταμεία:
Δηλαδή είναι συνωμοσία κατά των συνταξιούχων;
Επί 40 χρόνια:
α) έκλεβαν και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
β) έδιναν τρελές συντάξεις, επιδόματα και διευκολύνσεις...
γ) υπήρχε νόμος τα χρήματα των ταμείων να κατατίθενται στις τράπεζες χωρίς τόκο!!!!
δ) στήριξαν το χρημαστήριο όταν έπεφτε χάνοντας τα δις ευρώ...
ε) υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφυγή εισφορών - ειδικότερα από τις μεγάλες επιχειρήσεις (ακόμα και κρατικές)...
ζ) Οι μετανάστες είναι στον πλειοψηφία ανασφάλιστοι, αλλά χέστηκαν όλοι...
η) Το ποσοστό γεννήσεων έχει πέσει θεαματικά και οι γέροι είναι όλοι και περισσότεροι...
Ε με όλα αυτά, λογικό δεν είναι να

Είναι συνομωσία υπέρ της τσέπης των μεγαλοκαρχαριών όλα αυτά τα λάθη πρέπει
Δηλαδή να τα πληρώσει ο λαός ?η αυτοί που τα έκαναν ?άδω είναι η συνομωσία
Προκειμένου να μην τα πληρώσει η ελίτ τα πληρώνουμε εμείς και με τόκο.

quote:
Την έχω κάνει ήδη την αυτοκριτική μου και ξέρω το μέγεθος των ευθυνών μου... Για αυτό άλλωστε και καταφέρομαι με τόσο πάθος ενάντια σε αυτούς που κάποτε τους πίστεψα...

Έτσι μπράβο να κάνουμε και αυτοκριτική την έχεις κάνει την αυτοκριτική σου αλλα εμάς
Δεν μας είπες τίποτα μονο μας κριτικάρεις .

quote:
Εσύ μπορεί να το ήξερες...
Υπάρχουν όμως και τα κορόιδα που πιστεύουν ακόμα τους πολιτικούς που υπόσχονται καλύτερες ημέρες... Υπάρχουν ακόμα αυτοί που πιστεύουν ότι θα γλείψουν αρκετά ώστε να μπουν σε κάποια θεσούλα στο δημόσιο - δεν ξέρουν τι τους περιμένει...

Δεν έχεις άδικο σε αυτό πάντα υπάρχουν κορόιδα.
03/08/2008, 13:07:40
Αγαπητέ OANNHSEA, δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις
με τον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις
ότι λέμε απλά πραγματα: Όλα αυξήθηκαν 300% και οι μισθοί σε
αυτό το διάστημα των 6 ετών που μιλάμε , πήγαν 45%...
Κάπου πρέπει κάποια στιγμή να σου πει, κι εσένα αυτό, ότι λέει
σε ολους που σκέφτονται λίγο...Δεν σε προσβάλω, αλλά όταν
όλα πάνε 300% πάνω κι εσύ μένεις στα ίδια, δεν γίνεσαι
ξαφνικά μ...κας, αλλά έχει γίνει τέτοιο παιχνίδι που δεν
τα βγάζεις πέρα με τιποτα. Είσαι καταδικασμένος να δείχνείς
ηλίθιος κι ανίκανος...?δεν ειναι έτσι ο μέσος πολίτης.
04/08/2008, 01:08:14
To θέμα είναι ότι όλοι εμείς που γράφουμε δεν ψηφίζουμε ποια! όπως πρώτα.........έτσι αποκλείουμε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οπότε αφού συμφωνούμε, ας επικεντρωθούμε στο πως θα πείσουμε και τους υπόλοιπους........τόσο στον κοινωνικό μας περίγυρο, όσο και εδώ μέσα στο forum, έχω γράψει πολλές στο μύθος και θρησκεία όπου εκεί η συμμετοχή είναι σαφώς μεγαλύτερη ότι πρέπει να λύσουμε πρώτα τα γήινα προβλήματά μας και ας ασχοληθούμε με τα επουράνια στη συνέχεια, έχω καλέσει αρκετές φορές τα μέλη να συμμετάσχουν κι εδώ............αλλά ..........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

snoopyΜέλος
04/08/2008, 09:29:50
Εγώ σκέφτηκα και κάτι άλλο που μπορείτε να το πάρετε σοβαρά υπόψην σας, εμείς που μιλάμε εδώ είμαστε όλοι σκεπτόμενα άτομα έχουμε καταλάβει τί παίζετε και θα απαντήσουμε με την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές.
Κάτι ηλικιωμένοι, αμόρφωτοι, αγρότες που αποτελούν τεράστιο ποσοστό στο εκλογικό σώμα δέν καταλαβαίνουν και πολλά πάνε ντουγρού να ρίξουν την ψήφο εκεί που έχουν μάθει ... εκεί που την έριξαν το 1996, το 2000, το 2004, και το 2007 ... αυτοί θα πάρουν και εμάς στον λαιμό μας που δέν τους φταίμε σε τίποτα.
Απότι βλέπω σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ οι περισσότεροι απο αυτούς τα ρίχνουν όλα στην κακή τους τύχη απορρίπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.
04/08/2008, 10:28:44
Αγαπητέ Snoopy, έχεις δίκιο και δεν οφείλεται
στους ηλικιωμένους, αλλά στο σύστημα... Βλέπεις
όλα είναι υποκινούμενα...
Ας πάρουμε τον Συνασπισμό: Πιστευέτε ότι σε εκλογές θα
πάρει ποτέ παραπάνω από 5 %; Εγώ όχι, αλλά όταν τον προωθούν
όλο και κάποια κορόιδα θα πείσουν. Σιγά σιγά θα το κάνουν
κόμμα...
Όλα όμως ελέγχονται από τη διεθνή σκηνή και
εκεί υπάρχουν ανατροπές που γίνονται και επιφέρουν αλλαγές,
που κανείς δεν περιμένει, αλλά είναι προγραμματισμένες...