ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αρχαίοι Έλληνες στο Περού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αρχαίοι Έλληνες στο Περού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kb31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
kbΝέο Μέλος
13/03/2005, 00:43:34
Καταρχήν, χαιρετώ τους επισκέπτες της ιστοσελίδας!
Πλήθος ευρημάτων από το Περού (αρχαιολογικών και γλωσσολογικών) επιβεβαιώνουν την άποψη πολλών Ελλήνων και Ξένων ερευνητών - επιστημόνων, ότι η ευρύτερη περιοχή του Περού είχε επικοινωνία με τον Ελλαδικό χώρο από τα πανάρχαια χρόνια.
Αρχαιολογικά ευρήματα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ομοιότητα με ευρήματα από τον Ελλαδικό χώρο ), αλλά και γλωσσολογικές μελέτες που αναδεικνύουν την Ελληνική ώς τη βάση πολλών τοπικών διαλέκτων (νήσοι Χαβάης κλπ).
Καταθέτω θέμα προς συζήτηση την πιθανότητα παρουσίας Αρχαίων Ελλήνων στην Αμερικανική Ήπειρο και στην περιοχή που σήμερα είναι το Περού.Αν βρίσκετε το θέμα ενδιαφέρον καταθέστε τις τυχόν γνώσεις ή απόψεις σας, προς εξαγωγή χρήσιμων συμπεράσματων για όλους μας.

Μάτσου-Πίτσου και Μυκήνες μοιάζουν ή οχι μεταξύ τους;

AZΩΕΛΜέλος
18/03/2005, 00:42:19
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΛΕΥΕΙ ΦΥΛΛΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΟΥ, ΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.
ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

ΔρυίδηςΝέο Μέλος
18/03/2005, 09:10:10
Καλά είναι δυνατόν να ενημέρωσαν το Ελληνικό κράτος οι Ιάπωνες και δεν υπήρξε καμμία αντίδραση.Μα είναι δυνατόν;
Πότε έγινε αυτή η ενημέρωση και με ποιό τρόπο ;Έχεις υπόψιν αγαπητέ AZΩΕΛ.
AngelosΜέλος
18/03/2005, 09:25:23
Ισως μια μικρή προσπάθεια για τεκμηρίωση των γραπτών να ήταν χρήσιμη
για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το θέμα αυτό.

Αγγελος.

AZΩΕΛΜέλος
18/03/2005, 13:03:22

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ, ΔΙΟΤΙ…
«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ!»
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙ!

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ… ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ Υ.Π ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;
ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

kynikosΜέλος
18/03/2005, 13:38:09
Αγαπητή ΑΖΩΕΛ,
quote:
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ.
Θα ήμουν ευγνώμων αν μας πληροφορούσες από πού έμαθες οτι οι Ιάπωνες ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές.

Πολύ φοβάμαι οτι αυτό είναι ένα ακόμη αναξιόπιστο στοιχείο από αυτά που (δυστυχώς) εκμεταλεύονται την χαρακτηριστική ευκολοπιστία κάποιας μερίδας της νεολαίας (και όχι μόνο).

k

AngelosΜέλος
18/03/2005, 13:54:23
ΑΖΩΕΛ

Δηλαδή πώς το κόβεις ? Καθε φορά που βγαίνει κάποιος και λεεί κάτι χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς έστω να αναφέρει απο που το άκουσε θα πρέπει οι δικαιολογημένα επιφυλακτικοι αναγνώστες να τηλεφωνούν αυτοί στο υπουργείο ?

Λίγη υπευθυνότητα στις πληροφορίες και τις ειδήσεις που παραθέτουμε νομίζω οτι δεν θα κάνει κακό.

Αγγελος.

18/03/2005, 14:55:46
Δεν ξέρω για το Περού, αλλά στην Χαβάη... σίγουρα!

Διαβάστε και το σχόλιο της εικόνας εδώ... ρίξτε και μιά ματιά στο "Warriors", Council of Chiefs κλπ

http://hawaiiantrading.com/cgi-bin/mivavm?/store/merchant.mvc+Screen=PROD&Product_Code=hk-194&Category_Code=culture-bc&Store_Code=hieyes

Αν αυτές οι φάτσες (των αρχηγών), και το ντύσιμο αυτών αλλά και των υπηρετών δεν θυμίζουν Ελλάδα, τότε... τι να πω!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AngelosΜέλος
18/03/2005, 15:16:52
Ostria

Ελπιζα σε κάτι λιγο πιο conlusive. Κανένα κιονόκρανο Ιονικού ρυθμού,
κανένα γλυπτό κλασσικής τεχνοτροπίας. Κάτι που να δείχνει καταφανώς
πολιτιστική αλληλεπίδραση.

Αγγελος.

kynikosΜέλος
18/03/2005, 16:36:47
Γεια σου Ostria,
quote:
Αν αυτές οι φάτσες (των αρχηγών), και το ντύσιμο αυτών αλλά και των υπηρετών δεν θυμίζουν Ελλάδα, τότε... τι να πω!
Οι ζωγραφικές αυτές είναι προϊον της φαντασίας κάποιού ζωγράφου, ονόματι "Herb!! Kane", και για αυτό νομίζω οτι - χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τί τον ενέπνευσε να τις παρουσιάσει έτσι - καλύτερα να μην "πεις"... να μην "πούμε"... απολύτως τίποτα.

Αγαπητή Ostria, ζωγραφιές για τουρίστες πού παράγει κάποιος συμπαθής Χαβανέζος, δεν βρίσκονται συχνά ανάμεσα στο (συνήθως καλά τεκμηριωμένο) υλικό που παρουσιάζεις!! Πώς και έτσι;

Κρίμα που δεν γράφει πιά ο αγαπητός junk95, που είμαι σίγουρος οτι θα μας εξηγούσε επἀκριβώς την σημασία των λέξεων Maui-Wowee.

k

AngelosΜέλος
18/03/2005, 16:44:17
κυνικέ σκουριασες.

Απο το smilie στο τελος του μυνηματος της νομίζω οτι θα έπρεπe να είχες πάρει ένα hint...

καλώς σε βρήκα by the way.

Angelos.

kynikosΜέλος
18/03/2005, 16:53:47
Γεια σου Άγγελε
quote:
κυνικέ σκουριασες.
Στην προκειμένη περίπτωση... ας το ελπίσω! Θερμά!!
quote:
καλώς σε βρήκα by the way.
Likewise.

k

PHILOSOFOS-1Μέλος
18/03/2005, 17:02:03
τι γίνεται γύρισαν οι θρύλοι πίσω ;

καλώς ήρθες ΚΥΝΙΚΕ!!

αν και πιστεύω οτι και ο junk95 ήταν αξιοσημείωτος αλλα που πήγε

ποιος ξέρει ;

gh

gh

kynikosΜέλος
18/03/2005, 17:39:58
quote:
ποιος ξέρει ;

Merci Phil-1

O junk95 πιστεύω οτι δήλωσε αποχώρηση από το φόρουμ.
Υποψιάζομαι οτι οι λόγοι εξηγούνται στην ταινία Groundhog Day.

Εμένα, πού και πού, κανα εκλεκτό τόπικ - σαν το παρόν - μου κινούν το ενδιαφέρον αρκετά, αλλα πιο πολύ με ενδιαφέρει να δώ την "Νεα Δομή" του χώρου όπως την προανείγγειλε ο αγαπητός admin.

k

AngelosΜέλος
18/03/2005, 17:50:38
Αν σας έλειψε ο Junk και θέλετε να συνεχίσετε να διαβάζετε
τα καυστικά και εύστοχα σχόλια του πάνω στον ανορθολογισμό
της εποχής μας, θα τον βρείτε στο blog (ιστολόγιο) του.
http://dontkissthefrog.blogspot.com/

Αγγελος.

20/03/2005, 01:49:46
quote:
Αγαπητή Ostria, ζωγραφιές για τουρίστες πού παράγει κάποιος συμπαθής Χαβανέζος, δεν βρίσκονται συχνά ανάμεσα στο (συνήθως καλά τεκμηριωμένο) υλικό που παρουσιάζεις!! Πώς και έτσι;

A, κυνικέ μου, έχω αδυναμία σε αυτές τις ζωγραφιές!

quote:

Ostria
Ελπιζα σε κάτι λιγο πιο conlusive. Κανένα κιονόκρανο Ιονικού ρυθμού,
κανένα γλυπτό κλασσικής τεχνοτροπίας. Κάτι που να δείχνει καταφανώς
πολιτιστική αλληλεπίδραση.

Και γω είχα αυτή την ελπίδα αγαπητέ Αγγελε, αλλά δυστυχώς μόνο αμφιλεγόμενα στοιχεία βρίσκω

Burrows cave (μάλλον είναι απάτη)
Los Lunos tablet στο New Mexico (δεν το εψαξα ακόμα)
Επιγραφές στην Pedra Pintada και κεραμικά στο νησί Marajo στον Αμαζόνιο, που υποτίθεται ότι μοιάζουν με Μινωϊκά (δεν βρήκα κάτι προς το παρόν)
Τα γλωσσικά δάνεια στην γλώσσα των Micmac του Καναδά και της Νέας Αγγλίας (αν υπάρχουν, μάλλον είναι μεταγενέστερα)
Τα χαρακτικά της πέτρας Oruro στην Βολιβία που μοιάζουν λίγο τον δίσκο της Φαιστού (εδώ μπορεί να υπάρχει κάτι)
Το Ελληνικό λιχνάρι που βρέθηκε στην Νέα Αγγλία (απάτη;)
Οι κεφαλές της γοργόνας, οι αγκυλωτοί σταυροί, οι μαίανδροι (πχ. τα grecos της Μιτλα, Ζαποτέκοι) κλπ. προφανώς είναι παγκόσμια σύμβολα.

Αυτή είναι η λίστα μου προς το παρόν, όποιος θέλει τα ψάχνει.

ps. Πάντως διάβασα ότι ο Πλούταρχος στην βιογραφία του Κάτωνα περιγράφει ένα ταξίδι των Καρχηδονίων στην Βόρειο Αμερική και λέει ότι εκεί υπήρχε ήδη μία Ελληνική αποικία.
Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι αρχαίοι μύθοι των ταξιδιών και οι αρχαίοι χάρτες. Σήμερα οι περισσότεροι επιστήμονες και ερευνητές δέχονται ότι οι Βίκιγκς και οι Κινέζοι έφτασαν στην Αμερική πριν τον Κολόμβο. Οπότε το θέμα παραμένει ανοιχτό.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 20/03/2005 01:58:44

20/03/2005, 01:52:42
Ξέχασα κάτι...

junk!

Πού είσαι βρε? Σου έχω γλωσσολογικά στοιχεία και αρχαίες γραφές... άντε φανερώσου!

-Arthur C. Clarke-

20/03/2005, 02:19:20
χαιρετώ σας

Οι λέξεις "Πολυνησία", "Ινδονησία", "Φιλιππίνες" Ελληνικές δεν είναι;
(κάπου εκεί υπάρχει και ένας κόλπος "μαλακας")
Ποιός ονόμασε αυτές τις περιοχές έτσι;

20/03/2005, 09:39:40
Αν κατάλαβα καλά τα γεγονότα που συνέβησαν τότε ,
ζητήθηκε από το μέλος Junk να «προσκυνήσει» για να ενεργοποιηθεί ξανά ο λογαριασμός του.
Άσχετα αν πολλές φορές δεν συμφωνούσα μαζί του ούτε και εγώ θα προέβαινα σε «δήλωση μετανοίας».
Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας , ακόμη και αν βρισκόμαστε σε δικτυακό κόσμο.
Προσωπική εκτίμηση είναι,μπορει να κάνω και λάθος….

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

20/03/2005, 11:57:00
quote:

Καταθέτω θέμα προς συζήτηση την πιθανότητα παρουσίας Αρχαίων Ελλήνων στην Αμερικανική Ήπειρο και στην περιοχή που σήμερα είναι το Περού.Αν βρίσκετε το θέμα ενδιαφέρον καταθέστε τις τυχόν γνώσεις ή απόψεις σας, προς εξαγωγή χρήσιμων συμπεράσματων για όλους μας.

Επι του θεματος τωρα

Θα αναφέρεσαι στην λευκή φυλή των αραουκάνων.
Η κοινωνία των αραουκάνων λειτουργεί ακόμα με τους νόμους του Λυκούργου όπως λέγεται?
Υπαρχει οντως αυτή η φυλη?
Φανταζομαι ότι σε αυτους αναφερεσαι ή κανω λαθος?

Καλως ηλθες.

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!