ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Κωστας60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
AmpereΜέλος
01/11/2004, 17:09:10
…συνέχεια
Στέφανε, με πρόλαβες!!! Κάτι τέτοιο εννοούσα, μόνο που θα το διατυπώσω κάπως πιο «ειδικευμένα» γιατί έτσι μοιάζει να με βοηθά καλύτερα…

Αν μόνο ΕΝΑ πράγμα, λοιπόν, μπορούσε να κάνει κάποιος και να περιμένει από αυτό κάποια αποτελέσματα (σχετικά με OBE κ.τ.λ.) αυτό θεωρώ ότι θα ήταν …

ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (επί το ελληνικότερο Reality Checking)

Τι σημαίνει αυτό; (Εντάξει ξέρεις τι σημαίνει αλλά …ας πούμε ότι δεν ξέρεις για να το εμπεδώσω) Λοιπόν …μεταφράζω από το “Astral Dynamics” του R. Bruce

Program yourself to stop what you are doing for a moment, in real life, and check the reality of your current situation…Every time you do a reality check, look around and ask yourself
Is this situation normal?
Do my surroundings look normal?
Do my hands look normal?
Can I float, levitate, or fly?

Προγραμματιστείτε να σταματάτε ό,τι κάνετε για μια στιγμή, στην πραγματική σας ζωή, και να ελέγχετε την πραγματικότητα της τρέχουσας κατάστασής σας... Κάθε φορά που κάνετε έναν έλεγχο πραγματικότητας, κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε
Είναι αυτή η κατάσταση κανονική;
Το περιβάλλον μου φαίνεται κανονικό;
Τα χέρια μου φαίνονται κανονικά;
(π.χ. τραβάμε το δαχτυλάκι όπως έχει αναφερθεί )
Μπορώ να αιωρούμαι, να ανυψώνομαι ή να πετάω;

The key to effective reality checking is a simple trigger…. The idea is to isolate a simple action and program yourself to habitually react to this event by doing a reality check every time it happens…
A few ideas for reality-check triggers:
Hands: Every time you notice or wash your hands
Drink: Every time you have a drink
Toilet: Every time you go to the toilet
Time: Every time you check the time or time is mentioned
Food: Every time you eat something

Το κλειδί για αποτελεσματικό έλεγχο πραγματικότητας είναι κάτι απλό που να την ενεργοποιεί .... Η ιδέα είναι να απομονωθεί μια απλή δράση και να προγραμματιστείτε να αντιδράτε από συνήθεια σε αυτό το γεγονός με να κάνετε έναν έλεγχο πραγματικότητας κάθε φορά που συμβαίνει...

Μερικές ιδέες για «πυροδοτητές» ελέγχου πραγματικότητας :
Χέρια: Κάθε φορά που παρατηρείτε ή πλένετε τα χέρια σας
Ποτό: Κάθε φορά που έχετε ένα ποτό
Τουαλέτα: Κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα
Χρόνος: Κάθε φορά που κοιτάτε την ώρα ή αναφέρεται η ώρα
Τρόφιμα: Κάθε φορά που τρώτε κάτι

Εδώ θα πρόσθετα και κάθε φορά που είμαστε σε ασανσέρ, ανεβαίνουμε σκάλες, λόφο ή βουνό, κάνουμε μπάνιο κ.τ.λ.

It takes time and perseverance to make reality checking a habitual action, and it will not work until it becomes habitual. But once it does, lucid dreams or spontaneous OBEs can be experienced just about every night, even many times each night. Because of this, reality checking is well worth the effort.

Χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να γίνει ο έλεγχος πραγματικότητας μια δράση ρουτίνας , και δεν θα λειτουργήσει έως ότου γίνει ρουτίνα (συνήθεια) .. κάτι σαν εξαρτημένο ανακλαστικό…. Αλλά άπαξ και αυτό γίνει, τα «φωτεινά» όνειρα ή οι αυθόρμητες OBEs μπορούν να βιωθούν σχεδόν κάθε νύχτα ή ακόμα και πολλές φορές κάθε νύχτα. Να γιατί, ο έλεγχος πραγματικότητας αξίζει «τα μάλλα» την προσπάθεια.

Με δεδομένο ότι κάθε συνήθεια (έξη) για να γίνει συνήθεια χρειάζεται να επαναλαμβάνεται από ένα έως τρεις μήνες (όπως λένε) … ας περιμένω λίγο ακόμη…

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι το ΕΝΑ αυτό “πράγμα” το συνοδεύω και από 5 – 6 ακόμη «πραγματάκια» με πρώτο και καλύτερο το ΟΝΕΙΡΟΛΟΓΙΟ (=νυχτολόγιο = dreams journal) που τηρώ με «θρησκευτική» ευλάβεια. Για να δούμε…

μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι

Xotchipilli2Μέλος
01/11/2004, 18:00:48
Καταρχήν μπράβο για το θέμα και μπράβο όλους όσους πήραν μέρος! Τις συνοψίσεις της βρήκα πολύ όμορφες!

Να βάλω και εγώ τον οβολό μου...Το θέμα είναι τρομερά ενδιαφέρον.Προερχώμενος απο "σπουδές θετικών επιστημών",οφείλω να πώ πως η σκέψη μου πολλές φορές ζητά αποδείξεις...Έχωντας βιώσει όμως κάποια πράματα στην ζωή μου χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (απο ολοτροπική αναπνοή,πιο "μεμπτες" μεθόδους, εώς τεχνικές για Lucid dreaming) έχω φτάσει στο "αιρετικό" συμπεράσμα του...Συγκερασμού!

Που αναφέρομαι?

quote:
Έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι υπάρχουν δύο κύριες γραμμές σκέψης προσέγγισης των εμπειριών που αναφέρονται ως αστρική προβολή, εξωσωματική εμπειρία ή συνειδητό ονείρεμα.

Α) Η «επιστημονική – ψυχολογικο - φυσιολογική» που ανάγει όλες τις σχετικές εμπειρίες σε υποκειμενικά βιώματα που προκύπτουν (με κάποιο ίσως όχι απόλυτα κατανοητό, τουλάχιστον όχι ακόμη, τρόπο) από την νευρο – ηλεκτρο –χημεία του εγκεφάλου και δεν υπάρχει τίποτε πέρα από αυτό

Β) Η «εσωτεριστική – αποκρυφιστικο –θρησκειολογική» που ερμηνεύει τα σχετικά φαινόμενα ως ανταποκρίσεις της αντίληψής μας σε μια αντικειμενική πραγματικότητα που περιλαμβάνει αστρικά πεδία, στοιχειακές οντότητες, λεπτότερα σώματα κ.τ.λ.

Εδώ είναι ο συγκερασμός! Και σώμα και ψυχή! ΄Πιστεύω οτι για να φτάσει κάποιος σε οποιαδήποτε κατάσταση που αναφέρεται παίρνει μέρος και ο νούς...Αν συνδέσεις κάποιον πχ σε ηλεκτροεγκεφαλογράφο όταν κάνει AΠ θα ήταν χαζό να αναφωνήσει ο νευροεπιστήμονας "ΝΑ!!! ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ!!!! ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!?!?!? ΑΛΟΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΜΜΑΤΑ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΕΡΙ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!"....Φυσικά και θα υπάρξει αλλαγή! Το πνεύμα δεν είνα ξέχωρο απο το σώμα ,και δεν έχω καμμιά αμφιβολία οτι για να παρατηρηθούν όλα αυτά τα φαινόμενα 9να βάλω και την τηλεπάθεια μέσα) παρατηρείτε τροποποίηση της εγκεφαλικής λειτουργίας!

¨Συγκερασμός των δύο θεωριών λοιπόν! ς κοιτάξει ο νευροεπιστήμονας την τομογραφία ένος τέτοιου΄γεγονότος και ο εσωτεριστης την εσωτεριστική πλευρά και ας μιλήσουν μετά.Ο Τομογραφός δεν καταγράφει το αστρικό σώμα,ο εσωτεριστής ίσως να μην μπορεί να "καταγ΄ραψει" την αλλαγή στην εγκεφαλική λειτουργία κια να την ερμηνέυσει!

Είναι ένα τεράστιο θέμα,και πιστέψτε με αξίζει να ερευνηθεί με όσους περισσότερους τρόπους γίνετε!

Αρκει ,όλες οι πλευρές να δώσουν τε χέρια! Κανείς δεν έχει το αλάθητο!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

AmpereΜέλος
02/11/2004, 18:47:01
Φίλε Xotchipilli2, κατ΄ αρχήν ευχαριστούμε (εντάξει, μόνο εμένα εκπροσωπώ, αλλά φαντάζομαι και οι υπόλοιποι θα συμφωνούν) για τα καλά σου λόγια αλλά και για τον ..οβολό σου.
Προσωπικά παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το πολύ καλό ποιοτικά topic που έχεις ανοίξει, και μάλιστα ψαχνόμουν να βρω αφορμή για να συμμετάσχω κι εκεί.

Τώρα, για το Συγκερασμό που λες, λίγα μόνο γενικά σχόλια προς το παρόν:

Ο Συγκερασμός, σαν όρος, με παραπέμπει πιο πολύ στην ανάμιξη – ανακάτεμα - συμβιβασμό, αλλά προφανώς –αν κατάλαβα καλά- εννοείς την κατά το δυνατόν λειτουργική και δημιουργική σύνθεση των δύο «αντίθετων» πόλων (ας πούμε, χάριν απλότητας, της «επιστήμης» και του «εσωτερισμού»).

Ένα τέτοιο θέμα (που όπως λες και συ είναι τεράστιο), σίγουρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί εδώ παρά μόνο να θιχτεί. Ίσως θα μπορούσε να ανοίξει ξεχωριστό topic γι’ αυτό.

Όσοι, τώρα, από μας δεν είμαστε ούτε «ειδικευμένοι νευροεπιστήμονες» αλλά ούτε «μυημένοι εσωτεριστές», αυτό που μας …απομένει, είναι να προσπαθούμε ο καθένας να κάνει μέσα του αυτό τον συγκερασμό - σύνθεση, των όσων εκ πρώτης όψεως μοιάζουν αντίθετα και αλληλοαποκλειόμενα. Άλλωστε ακριβώς αυτή την δυνατότητα μας παρέχει ο φιλόξενος ιστοχώρος του esoterica , να μοιραστούμε δηλαδή γνώσεις και εμπειρίες αλλά και να τις «δοκιμάσουμε» λογικά, να τις επεξεργαστούμε και εν τέλει, αν θες, να τις συγκεράσουμε.
Εδώ, πάντως, θέλω να παρατηρήσω ότι ο «συγκερασμός» επιστημονικότητας και εσωτερικότητας με τίποτα δεν εγγυάται τη γένεση καρπού που θα βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια. Ο συγκερασμός αυτός μπορεί να παράγει (και συχνά το κάνει), τερατογενέσεις και χιμαιρικά υβρίδια απεχθέστερα από τα όποια αμιγή (έστω ατελή) «τέκνα» της μιας ή της άλλης κοσμο - θεωρίας

Επιφυλάσσομαι (μέχρι να βρω χρόνο και λόγια), να επεκταθώ με κάποιες σκέψεις μου που είναι όμως νομίζω πιο σχετικές με το topic περί ενθεογενών…

Παρεμπιπτόντως, και αν θέλεις απάντησέ μου, όταν είχες την εμπειρία «πτήσης» με τη χρήση ντατούρας, το φυσικό σου σώμα κοιμόταν; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί παρομοίασες αυτήν την εμπειρία με αστρική προβολή. Και κάτι ακόμα, αυτό με το λογαριασμό τηλεφώνου, αποτελεί για σένα (ως προερχόμενο από σπουδές θετικών επιστημών…κ.τ.λ.) επαρκή απόδειξη για κάτι; Αν ναι, για τι;

Υ.Γ. Τι είναι η ολοτροπική αναπνοή;

Xotchipilli2Μέλος
02/11/2004, 22:12:16
Αυτό περι συγκερασμου και περι δημιουργείας "τερατώματος" το είχα σκεφτεί και εγώ!Εδώ όμως δεν προτείνω κάποια θεωρία που σώνει και καλά θέλει να ζορίσει και να στριμώξει μαζί τα αταίριαστα...Νομίζω οτι απο τέτοιες προσπάθειες έχει φοβηθεί το μάτι μας!

Αυτό που λέω είναι η μελέτη των όλων των στοιχείων και η συγκέντρω΄ση τους.Πχ θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος με έναν τομογράφω παρατηρούσε οτι κατα την διάρκεια ΑΠ ο εγκέφαλος του ατόμου λειτουργεί στα Χ κύμματα.Αυτό δεν θα μείωνε την εσωτεριστική άποψη οτι πρόκειτε περι γνήσιας ΑΠ και όχι για "εγκεφαλική κατάσταση" (Αλήεια,γιατί πολλοί φοβούνται μην είναι απλά ακόμα μια παράξενια του εγκεφάλου μας?).Ίσα ΪΣα θα έριχνε φώς στο τί συμβαίνει με τον εγκέφαλό μας κατα την διάρκεια τέτοιων φαινομένων...Ενδιαφέρον δεν νομίζεται? (Όχι,κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν με σκοπό να αναχθεί οποιαδήποτε εμπειρία σε απλή νευροφυσιολογία)

quote:
Προσωπικά παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το πολύ καλό ποιοτικά topic που έχεις ανοίξει, και μάλιστα ψαχνόμουν να βρω αφορμή για να συμμετάσχω κι εκεί.

Περιμένω με ενδιαφέρον και αγωνία την συμμετοχή σου.

quote:
Παρεμπιπτόντως, και αν θέλεις απάντησέ μου, όταν είχες την εμπειρία «πτήσης» με τη χρήση ντατούρας, το φυσικό σου σώμα κοιμόταν; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί παρομοίασες αυτήν την εμπειρία με αστρική προβολή. Και κάτι ακόμα, αυτό με το λογαριασμό τηλεφώνου, αποτελεί για σένα (ως προερχόμενο από σπουδές θετικών επιστημών…κ.τ.λ.) επαρκή απόδειξη για κάτι; Αν ναι, για τι;

Το επίμαχο σημείο λοιπόν...Απο ότι μπορώ να ανακαλέσω (λογο παλαιώτητας του γεγονότος) το σώμα μου ήταν σε κατάσταση υπναγωγίας.Σε εκείνη την "γκρίζα περιοχή" μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.Όταν είχα πλήρη συναίσθηση του σώματός μου,πολλές φορές έπεφτα σε φάση REM,κατα την οποία "έβλεπα" το δωμάτιο που βρισκόμουν ακόμα και με κλειστά μάτια.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Δεν ισχυρίζομαι κάτι "μαγικό" ή κάτι υπερφυσικό.Μπορεί πολύ απλά ο εγκέφαλός μου σε αυτή την κατάσταση να μπορούσε πολύ απλά να αναπαραγάγει την εικόνα του δωματιού απο στοιχεία αποθηκευμένα στην μνήμη μου,φατναστείτε το σαν ένα πολύ δυνατό "visualisation session".Κατ'εμε,κατα την υποκειμενική μου πάντα κατάσταση τότε ένιωθα πως έβλεπα το δωμάτιο.

Το περιστατικό με τον λογαριασμό ήταν σοκαριστικό.Είχα πρόσβαση σε μια πληροφορία που δεν θα έπρεπε να έχω μιας που δεν χρησιμοποίησα κάποιο κλασσικό αποδεκτό μέσο ενημέρωσης όπως τηλέφωνο,προσωπική επικοινωνία,email κτλ κτλ.Εδώ δεν υπάρχει κάποιος "επιστημονικός όρος" να χρησιμοποιήσω οπότε συγχωρέστε με που θα δανειστώ κάποιους "μεταφυσικούς όρους".Έτσι όπως περιέγραψα την ληψη της πληροφορίας θα ταίριαζε είτε σε τηλεπάθεια,είτε σε AΠ ,οτι δηλαδή "βγηκα" απο μέσα μου και συνάντησα τους άλλους δύο και έξω απο εμένα έγινε η ανταλλαγή πληροφοριών.

Τι μου αποδικνύει? Ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απο ότι φανταζόμουν,και να μην βιάζομαι να απονείμω στην επιστήμη "ρόλο παντογνώστη".Σίγουρα υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε μεταφυσικά φαινόμενα που ακούγωνται ανα καιρούς! Κατα την άποψή μου πλέον ,όσοι μιλάνε για τηλεπάθεια,για ΑΠ για τηλεκίνηση,για "πρόγνωση" δεν είναι σαλταρισμένοι ούτε γραφικοί....Κάτι υπάρχει σε όλα αυτά που αδυνατούμε να το καταλάβουμε ακόμα ώς ανθρώπινο είδος.Ίσως σε καμμιά 500 χρόνια τέτοια φαινόμενα να είναι πλήρως αποδεκτά απο την επιστήμη,και η αναφορά μιας τέτοιας εμπειρίας να εκπλήσει τόσο τους ανθρώπους όσο αμα πώ οτι εγώ σήμερα τα είπα με τον κολλητό μου διαμέσω τηλεφώνου!

Η ολοτροπική αναπνοή είναι μια μέθοδος του M.D Stanislav Grof η οποία χρησιμοποιεί γρήγορη αναπνοή (ένα είδος υπεροξυγόνοσης του εγκεφάλου) σε συνδιασμό με κάποιο σημείο εστίασης όπως κάποια μουσική ή κάποιο "μάντρα".Αυτό που κάνει είναι να σου επιτρέψει να προσεγγίσεις εναλλακτικές καταστάσεις συνειδήσεως,μή προσβάσιμες στην "καθημερινη ζωή του μαμ,κακα και νάνι".Μια σελίδα που ίσως σε ενδιαφέρει είναι αυτή http://www.holotropic.com/.Οφείλω να προειδοποιήσω οτι αυτή η μέθοδος ήρθε μαζί με το συρφερτό της όλης "σκηνής" "New Age".Αν και προσωπικά δεν είμαι θιασώτης αυτής της σκηνής,βρήκα την συγκεκριμένη μέθοδο χρήσιμη.

Ο Grof υποστιρίζει οτι με αυτή την μέθοδο μπορεί κάποιος να αγγίξει και ψυχεδελικές καταστάσεις,με την έννοια του όρου που συνήθως αποδίδετε στα ενθεογενή ψυχοενεργά.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί του,εδώ ο κύριος Grof προσπαθεί να πουλήσει "εξίσωση και ισοδυναμία" (αυτόν τον ορισμό τον αναφέρω και στο θέμα μου).

Τι παίζει με αυτόν τον Grof? Ο Grof ήταν ένας ψυχίατρος ο οποίος έχει γράψει το "εγχειρίδιο για την θεραπευτική ψυχιατρική χρήση του LSD-25" που είναι ένα ιατρικό κείμενο που απευθύνώταν σε ψυχίατρους όταν αυτή η ουσία δεν είχε διασηρθεί απο χίπηδες,πολιτικά συμφέρωντα πχ βιετνάμ,ΜΜΕ και κατα συνέπεια την σημερινή εξίσωσή της με αδόκιμους όρους όπως "ναρκωτικά".Το κείμενο αυτό υπάρχει ακόμα στο δύκτιο και το παραθέτω και αυτό στο θέμα μου.Μετά την ποινικοποίηση όμως αυτών των ουσιών και την δαιμονοποίηση όλων όσων τυγχάνουν να έχουν διαφορετική άποψη απο την "δημοφιλή και ανώδυνη",ο Grof ώς ερευνητής του LSD-25 έφαγε αρκετές "ξυλιές" στην πλάτη του...Τι ξυλιές...Ιδεολογικά κασόνια σπάγαν στην καμπούρα του.Έτσι λοιπόν ,μετά απο σπάσιμο ιδεολογικών κασονιών και αφού του σπάσαν τα..συκώτια ,το γύρισε σε άλλες μεθόδους.Και ιδού η ολοτροπική αναπνοή.

Κακά τα ψέμματα ,το "κυνήγι μαγγισών" και ΖΩΝΤΑΝΟΤΑΤΟ είναι ακόμα στις μέρες μας και καλά κρατεί. Θαρθεί και η σειρά μου

AmpereΜέλος
03/11/2004, 18:31:08
Φίλε Xotchipilli2, σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Για να μη ξεφύγουμε πάντως από το θέμα αυτού του topic, θα συνεχίσω στο περί ενθεογενών….

04/11/2004, 18:57:41
Ο ΦΙΛΟΣ ΞΟΤΣΙΠΙΛΛΙ ΕΘΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΥΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΗΛ. ΟΤΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ .

ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ". Η ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ "ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ -ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ- ΟΤΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
SagaviperΜέλος
05/11/2004, 23:06:28
Γεια σας
Μου πήρε λίγο χρόνο αλλά τέλειωσα. Διάβασα και τα 3 μέρη. Πολύ ενδιαφέρον θέμα που σε κάνει να ψάχνεις και να ερευνάς μυστήρια της ζωής
που πιστέυω έχουν άμεση σχέση με την αστρική προβολή. Μέσα μου συμπληρώθηκε ραγδαία μπορώ να πω το μεγάλο puzzle. Τελειώνοντας το διάβασμα περί αυτού ήθελα να βρώ ενα πίνακα απλοποιημένο για τα 7 πεδία για να καταλάβω καλύτερα την "απόσταση" που διανύουμε. Βρήκα αυτόν το πίνακα(http://www.energyreality.com/pgs/7lev.htm) προς το παρόν, ελπίζω να βοηθήσει μερικούς απο εσάς. Νόμιζα οτι η κόλαση ήταν ο φυσικός κόσμος τόσο καιρό αλλά μάλλον έκανα λάθος. Παλιά κάποιος φίλος μου μίλησε για μια σχέση του Ορφέα αν θυμάμαι καλά με τα 7 πεδία αλλα δεν θυμάμαι τι ήταν και πως συνδεόταν ακριβώς, θα εκτιμούσα κάποιο σαιτ ή τι σχέση είχε ο Ορφέας.

"You are only paranoid when you Imagine people are against you"
Xotchipilli2Μέλος
06/11/2004, 05:14:54
Θα κάνω μια ερώτηση που την θεωρώ τόσο βασική που ίσως έχει απαντηθεί.Αν έχει απαντηθεί απλά δώστε μου περίληψη της απάντησής.

"Όταν κάποιος επιδιώκει την ΑΠ ,τι σκοπό έχει?" ,η αλλιώς "Ποιά η σκοπιμότητα/χρησιμότητα της ΑΠ"

Γιατί το ρωτάω? Επειδή πιστεύω οτι διαφέρει και με τα κίνητρα του καθενός.Επίσης αυτή η ερώτηση ταιρίαζει πιστεύω κουτι και σε όποια συζήτηση προσπαθεί έστω και κατα το ελάχιστο να ερμηνέυσει την ΑΠ.

Μερικοί πιστεύουν οτι η εμπειρία της AΠ όντως είναι γνήσια εξωσωματική εμπειρία.Άλλοι δεν το πιστεύον.Το αν είναι η δεν είναι ,έχει ουσία ή στερείτε ουσίας αναλόγως του σκοπού

Θα παραθέσω κάποιους λόγους που κάποιος θα ήθελε να κάνει AΠ και θα δώσω επίσης και την ουσία ή την απουσία της ουσίας αναλόγως την περίπτωση

1)AΠ στο "δικό" μας επίπεδο για καθαρά πρακτικότατος λόγους.Πχ να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρεθεί κάπου οπου δεν μπορεί να έχει φυσική πρόσβαση την παρούσα στιγμή για να πάρει πληροφορίες.Ένα πείραμα για επαλήθευση/διάψευση θα ήταν να ζητήσουμε ευγενικά απο κάποιον φίλο να ΄κολλήσει πάνω στο ψυγεί του ένα χαρτί οπου με μεγάλα ευδιάκριτα γράμματα θα γράφει πχ ένα πενταψήφιο αλφαριθμητικό συνδιασμό.Ο ενδιαφερόμενος αν όλα πάνε καλά θα μπορεί να δεί αυτό τον συνδιασμό και να ρωτήσει την επόμενη μέρα τον φίλο του.Εδώ η εγκυρότητα της ΑΠ είναι κρίσιμη! Αν όντως δουλεύει τότε είναι έγκυρη για τον σκοπί που αναφέρθει.Αν δεν δουλέυει τότε αυτός που ψάχνει εφαρμογή στο πρακτικό καθημερινό επίπεδο θα πρέπει να ΄στραφεί αλλού.

2)ΑΠ σε άλλο επίπεδο.Εδώ το πράγμα είναι θέμα πίστης.Αν το επίπεδο είναι άλλο τότε δύσκολα η οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επικυρωθεί.Αυτό φυσικά δεν αναιρεί την έρευνα για γνησιότητα ίσα ίσα την εντείνει ιδίως αν πρόκειτε να διαμορφώσει ο ενδιαφερόμενος τις πεποιθήσεις του με βάση βιώματα της ΑΠ

3)Χρήση της ΑΠ για αυτοβελτίωση οποιασδήποτε μορφής που να έχει πρακτικό αντίκρυσμα στον καθημερινό μας κόσμο.Εδώ δεν χρειάζεται αποδειξη.Αν η ΑΠ πραγματικά βοηθάει κάποιον να γίνει καλύτερος,τότε παίζει ρόλο αν είναι έγκυρη ή άκυρη?

4)ΑΠ επειδή απλά κάποιος θέλει να την βιώσει/ "μεταφυσικά παιχνίδια".Αν είναι για απλή γεύση αυτής της κατάστασης όπως πχ μερικοί θα παίξουν με μια πεντάλφα,με ποτηράκια ή με καθρεύτες (ναι,δυστηχώς υπάρχουν τέτοια κρούσματα τότε ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αρκεστεί σε οποιαδήποτε εμπειρία ΑΠ ασχέτως αν είναι έγκυρη ή άκυρη.Έτσι κι αλλιώς για "παιχνίδι" θα το κάνει.Στην περίπτωση που είναι έγκυρη,ίσως είναι πολύ επικίνδυνο.Στην περίπτωση που είναι άκυρη..το χειρότερο που θα πάθει είναι απλά να μην συμβεί τίποτα.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου σκέψεις και γραμμένα με καλή πρόθεση.Αυτό το τελευταίο το λέω επειδή ο γραπτός ο λόγος κόβει την σωματική επικοινωνία που συνοδεύει την ομιλία,και μερικές φορές η σωματική επικοινωνία είναι αυτή που καθορίζει το ύφος του μηνύματος!

06/11/2004, 15:35:33
quote:

Θα κάνω μια ερώτηση που την θεωρώ τόσο βασική που ίσως έχει απαντηθεί.Αν έχει απαντηθεί απλά δώστε μου περίληψη της απάντησής.

"Όταν κάποιος επιδιώκει την ΑΠ ,τι σκοπό έχει?" ,η αλλιώς "Ποιά η σκοπιμότητα/χρησιμότητα της ΑΠ"

Γιατί το ρωτάω? Επειδή πιστεύω οτι διαφέρει και με τα κίνητρα του καθενός.Επίσης αυτή η ερώτηση ταιρίαζει πιστεύω κουτι και σε όποια συζήτηση προσπαθεί έστω και κατα το ελάχιστο να ερμηνέυσει την ΑΠ.

Μερικοί πιστεύουν οτι η εμπειρία της AΠ όντως είναι γνήσια εξωσωματική εμπειρία.Άλλοι δεν το πιστεύον.Το αν είναι η δεν είναι ,έχει ουσία ή στερείτε ουσίας αναλόγως του σκοπού

Θα παραθέσω κάποιους λόγους που κάποιος θα ήθελε να κάνει AΠ και θα δώσω επίσης και την ουσία ή την απουσία της ουσίας αναλόγως την περίπτωση

1)AΠ στο "δικό" μας επίπεδο για καθαρά πρακτικότατος λόγους.Πχ να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρεθεί κάπου οπου δεν μπορεί να έχει φυσική πρόσβαση την παρούσα στιγμή για να πάρει πληροφορίες.Ένα πείραμα για επαλήθευση/διάψευση θα ήταν να ζητήσουμε ευγενικά απο κάποιον φίλο να ΄κολλήσει πάνω στο ψυγεί του ένα χαρτί οπου με μεγάλα ευδιάκριτα γράμματα θα γράφει πχ ένα πενταψήφιο αλφαριθμητικό συνδιασμό.Ο ενδιαφερόμενος αν όλα πάνε καλά θα μπορεί να δεί αυτό τον συνδιασμό και να ρωτήσει την επόμενη μέρα τον φίλο του.Εδώ η εγκυρότητα της ΑΠ είναι κρίσιμη! Αν όντως δουλεύει τότε είναι έγκυρη για τον σκοπί που αναφέρθει.Αν δεν δουλέυει τότε αυτός που ψάχνει εφαρμογή στο πρακτικό καθημερινό επίπεδο θα πρέπει να ΄στραφεί αλλού.

2)ΑΠ σε άλλο επίπεδο.Εδώ το πράγμα είναι θέμα πίστης.Αν το επίπεδο είναι άλλο τότε δύσκολα η οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επικυρωθεί.Αυτό φυσικά δεν αναιρεί την έρευνα για γνησιότητα ίσα ίσα την εντείνει ιδίως αν πρόκειτε να διαμορφώσει ο ενδιαφερόμενος τις πεποιθήσεις του με βάση βιώματα της ΑΠ

3)Χρήση της ΑΠ για αυτοβελτίωση οποιασδήποτε μορφής που να έχει πρακτικό αντίκρυσμα στον καθημερινό μας κόσμο.Εδώ δεν χρειάζεται αποδειξη.Αν η ΑΠ πραγματικά βοηθάει κάποιον να γίνει καλύτερος,τότε παίζει ρόλο αν είναι έγκυρη ή άκυρη?

4)ΑΠ επειδή απλά κάποιος θέλει να την βιώσει/ "μεταφυσικά παιχνίδια".Αν είναι για απλή γεύση αυτής της κατάστασης όπως πχ μερικοί θα παίξουν με μια πεντάλφα,με ποτηράκια ή με καθρεύτες (ναι,δυστηχώς υπάρχουν τέτοια κρούσματα τότε ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αρκεστεί σε οποιαδήποτε εμπειρία ΑΠ ασχέτως αν είναι έγκυρη ή άκυρη.Έτσι κι αλλιώς για "παιχνίδι" θα το κάνει.Στην περίπτωση που είναι έγκυρη,ίσως είναι πολύ επικίνδυνο.Στην περίπτωση που είναι άκυρη..το χειρότερο που θα πάθει είναι απλά να μην συμβεί τίποτα.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου σκέψεις και γραμμένα με καλή πρόθεση.Αυτό το τελευταίο το λέω επειδή ο γραπτός ο λόγος κόβει την σωματική επικοινωνία που συνοδεύει την ομιλία,και μερικές φορές η σωματική επικοινωνία είναι αυτή που καθορίζει το ύφος του μηνύματος!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ

ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΣΤΡ. ΠΡΟΒΟΛΗ 2ο ΜΕΡΟΣ?

ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Α.Π.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ "ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Α.Π.

ΟΠΩΣ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΣΤΟ "ΣΙΝΤΑΡΤΑ" ΤΟΥ ΕΣΣΕ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΞΟΔΕΨΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ.

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ -ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ- ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Α.Π. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΑ "ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ.

ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΑΣΤΡ. ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ. ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ -ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ Α.Π.- ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΔΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ Α.ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Η ΑΣΤΡ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ "ΦΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΠΤΟΤΕΡΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΗΘΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ Α.ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ" ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ, Κ.Λ.Π.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΥΞΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΙΞΗ, ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ Α.Π. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ, Ή ΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ.

ΕΚΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΜΗΧΑΝΙΚΗ" ΓΝΩΣΗ. ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΠΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. Η Α.Π. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Κ.Λ.Π

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
cybershamangrΝέο Μέλος
08/11/2004, 14:36:08
Καλημέρα σε όλους,

Ας αναφέρω την σημερινή μου εμπειρία (νωρίς το πρωί) πάνω στην οποία θέλω να θέσω και μια ερώτηση.

Καταρχήν τα βράδι όταν έπεσα να κοιμηθώ επιχείρησα να προβληθώ συνειδητά, αλλά δεν τα κατάφερα οπότε δεν πίεσα τον εαυτό μου παραπάνω και τα παράτησα.

Κάποια στιγμή σε ένα όνειρο (αρκετά ζωντανό στο οποίο συμμετείχα ενεργά σαν να συνέβαινε στην πραγματικότητα) διαπιστώνω ότι στην σκηνή που εξελίσσεται συνομιλώ με έναν θείο μου. Εκεί ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα διότι ο θείος μου έχει πεθάνει πριν αρκετά χρόνια. Οπότε συμπεραίνω ότι βρίσκομαι στο αστρικό πεδίο (ή στο αιθερικό ή σε κάποιο άλλο τέλος πάντων αλλά όχι στο φυσικό). Για δοκιμή λέω να κάνω το test με το τράβηγμα του δακτύλου του χεριού και βλέπω ότι πραγματικά το δάκτυλο επιμηκύνεται.

Αφού αντιλαμβάνομαι ότι είμαι στο αστρικό λέω να επισκεφθώ μια φίλη στο σπίτι της. Αυτή την ενέργεια που θέλω να κάνω την λέω και ομιλώντας αλλά μπερδεύω το όνομα της φίλης μου που θέλω να επισκεφθώ με ένα άλλο όνομα.
Επίσης λέω ότι θέλω να πάω εκεί πετώντας και αρχίζει μια πολύ ωραία πτήση στην αρχή στον αέρα (βρισκόμουν σε ανοικτό χώρο σε κάποιο νησί από ότι θυμάμαι) και στη συνέχεια μέσα από κτίρια για να καταλήξω τελικά στο δικό μου σπίτι και να επιστρέψω στο φυσικό μου σώμα.

Όταν συνέβαιναν όλα αυτά στο αστρικό ήταν μέρα και είχε φως με καθαρό ουρανό ενώ μόλις ξύπνησα διαπίστωσα πως ήταν γύρω στις 6 το πρωί (νύχτα ακόμα έξω) και ο καιρός ήταν βροχερός. Επίσης κατά την κάθοδο προς το σπίτι (της φίλης μου όπως νόμιζα κατά την διάρκεια της πτήσης) άρχισε να σκοτεινιάζει ιδίως όταν άρχισα να περνώ ανάμεσα από τα κτίρια.

Η ερώτηση μου είναι αν ο λάθος προορισμός έχει να κάνει με το μπέρδεμα στο όνομα και την τοποθεσία που ζήτησα να μεταφερθώ. Οπότε σαν συνέπεια του ότι δεν υπάρχει τέτοιο μέρος επέστρεψα στο φυσικό σώμα.

Τέλος η επιστροφή στο φυσικό σώμα ήταν πολύ ήρεμη εν αντιθέσει με άλλες φορές που έχω νιώσει έντονα τραντάγματα.

Δεν ξέρω αν πραγματικά ήταν μια ΑΠ μέσα από συνειδητό όνειρο, πάντως δεν είχα ξανά παρόμοια εμπειρία.

Η Ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταία πεθαίνει η Προσπάθεια.

08/06/2006, 14:36:37
Trainman
το οτι ειναι μυθολογικο προσωπο ο αβρααμ το ξερω απο την στιγμη ομως που καποιος λεει οτι ηταν αληθινος τοτε πρεπει να του δειξω τι εκανε

πχ αν καποιος βγη και πει οτι ειναι με το μερος του τζοκερ(αντιπαλος του μπατμαν)και πιστευει οτι ειναι πραγματικο προσωπο τοτε θα του πω τι εχει κανει,ληστειες φονους και τα λοιπα

ειναι απλα τα πραγματα απο την στιγμη που δεχεσαι κατι πρεπε ινα περνεις ολο το πακετο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

08/06/2006, 15:02:33
Γηγενή!!!!!!!!!
Μην επιμένεις βρε φίλε!!! Σταμάτα επιτέλους να αντιτίθεσαι στο καθετί μόνο και μόνο για να πας κόντρα στους άλλους!!!

Παραδέξου επιτέλους την αλήθεια!!!

Δεν μπορεί τη μια να μας λες αυτό:

quote:
gigenis
ενω σε αλλους ναους που γινοντουσαν ανθρωποθυσιες οταν εγιναν ανασκαφες βρεθηκαν ανθρωπινα οστα

Και στο επόμενο μήνυμά σου να μας λες ετούτο εδώ:

quote:
gigenis
το οτι δεν γινονταν ανθρωποθυσιες φαινετε απο τα μεχρι τωρα στοιχεια που εχουμε

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 15:15:53
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ (ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ;;;;;;;;

ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;;;;

ΕΓΩ ΠΑΡΕΘΕΣΑ 3ΕΙΣ:
«Η 12 ΤΟΜΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ»
«Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου»
«Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα»

ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ;;;;;;; Ή ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ;;;;;;;;;;) ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΦΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΤΟ 183 ΠΧ , Η ΘΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ (ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ) .ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ «Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα», ΤΟ ‘ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ’ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΠΑΛΙ!!!!!!

ΥΓ.ΝΑ ΣΥΠΜΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΥ:

{{{{{{
Γηγενή!!!!!!!!!
Μην επιμένεις βρε φίλε!!! Σταμάτα επιτέλους να αντιτίθεσαι στο καθετί μόνο και μόνο για να πας κόντρα στους άλλους!!!

Παραδέξου επιτέλους την αλήθεια!!!

Δεν μπορεί τη μια να μας λες αυτό:

Gigenis:
ενω σε αλλους ναους που γινοντουσαν ανθρωποθυσιες οταν εγιναν ανασκαφες βρεθηκαν ανθρωπινα οστα

Και στο επόμενο μήνυμά σου να μας λες ετούτο εδώ:

Gigenis:
}}}}}

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ANTE GEIA GIGENH (POY LEEI KI O TAKIS, AN KAI DEN IPOSTIRIZW KAMIA OMADA)
TELEIWSE TO DIALEIMA
NA SE KALA, TA KSANALEME

Edited by - pr_gid on 08/06/2006 15:27:15

08/06/2006, 15:39:20
τελικα ψηλε καθε μερα επιβεβαιωνεις οτι εισαι λακαμας

η αναφορα αυτη

quote:

εχει να κανει με ναους που γινονταν ανθρωποθυσιες και ηταν στην κεντρικη αμερικη
ενω αυτη

quote:

εχει να κανει με τον ναο του λυκαιου δια
ειναι πολυ απλο

αλλα για σενα λογο του οτι εχεις καψει εγκεφαλο θα το γραψω οσο ποιο απλα γινεται για να το καταλαβεις

ενω σε ναους που εχουμε αναφορες για ανθρωποθυσιες πχ μαγια αζντεκων
μετα απο ανασκαφες αυτες οι αναφορες επιβεβαιωθηκαν
στο ναο του λυκαιου δια μετα απο ανασκαφες δεν βρεθηκε κατι που να δικαιολογει οτι εκει γινοντουσαν ανθρωποθυσιες

quote:
pr_gid
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ (ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

α για σου πανεξυπνος εισαι με την μια το επιασες
με την μονη διαφορα οτι αυτα που εχει στα χερια του και δεχεται δεν ειναι ιστορικα ντοκουμεντα αλλα μυθοι
και ενω δεν δεχεται τα ντοκουμεντα των ανασκαφων δεχεται τους μυθους

quote:
ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;;;;

μα σου εχω δωσει πηγη βρε λακαμα ειναι αυτη που λεει οτι μετα απο ανασκαφες στον ναο του λυκαιου δια δεν βρεθηκε τιποτα που να συνηγορει οτι εκει γινοντουσαν ανθρωποθυσιες

quote:
ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ

με τον<<ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑ>> δε νεχω κανενα προβλημα με εσενα εχω που δεν θες να μου γραψεις την παραγραφο απο την εγκυκλοπαιδια
εκτος και αν δεν την εχεις διαβασει την εγκυκλοπαιδια
η μημπως θες να μας πεις οτι η εγκυκλοπαιδια γραφει μονο αυτο
σαν να λεμε
ο μπαρμπα μητσος πεθανε
και δεν γραφει ουτε ποιος ηταν αυτος ουτε τιποτα μονο αυτο

08/06/2006, 15:55:04
quote:

τελικα ψηλε καθε μερα επιβεβαιωνεις οτι εισαι λακαμας

η αναφορα αυτη

quote:

εχει να κανει με ναους που γινονταν ανθρωποθυσιες και ηταν στην κεντρικη αμερικη
ενω αυτη

quote:

εχει να κανει με τον ναο του λυκαιου δια
ειναι πολυ απλο

Αν δεν έχεις μάθει ακόμη να εκφράζεσαι σωστά δεν φταίω εγώ!!!
Λυπάμαι, αλλά δεν έχω αναπτύξει ακόμη μαντικές ικανότητες για να διαβάζω τη σκέψη των ανθρώπων και να καταλαβαίνω τη θέλουν ή τι έχουν παραλείψει να πουν!!

*****Μου αρέσει που έκανες και παρατήρηση στον pr_gid!!

Τελικά, να υποθέσω πως όποιος δεν συμφωνεί με την ιδιοφυία που ακούει στο όνομα "Γηγενής", είναι λακαμάς, όπως λες;;

Οπότε, μας μένει να αποφασίσουμε ή Γηγενής ή λακαμάς!!!

******Γηγενή!!! Αν δεν κάνω λάθος, κάπου στην Κρήτη έχουν κάνει ανασκαφές και έχουν βρει οστά ανθρώπινα, μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις περισσότερο πάνω σ' αυτό;;;;

ΕλεάτηςΜέλος
08/06/2006, 17:03:44
quote:
Eustathios
ο Αχιλλέας όταν σκότωνε τον Πάτροκλο με μανία και τον έσερνε πίσω απο το άρμα?

Ευσταθιε στο ειπα ευγενικα. Ασε την αρχαια Ελλαδα αφου εισαι ασχετος με το θεμα. Εσυ συνεχιζεις να μας μιλας για τις αρχαιες ελληνικες θεολογικες αντιληψεις λες και εχεις ιδεα.

Θα επισημανω δυο θεσεις μηπως και καταλαβουν καποιοι φανατικοι χριστιανοι που προσπαθουν να λασπωσουν με καθε τροπο ενω ειναι ασχετοι με τα της αρχαιας Ελλαδος. [Συμβουλη: Διαβαστε και κατι αλλο εκτος απο την Αγια γραφη και τις καταρες των μαινομενων "αγιων" πατερων και των λοιπων ομολογητων του Χριστιανισμου]

-Πρωτον επαναλαμβανω οτι πιθανως να εχουν γινει ανθρωποθυσιες ΑΛΛΑ ειναι μεμονομενα κατακριτεα απο τους ιδιους τους αρχαιους περιστατικα δεισιδαιμονιας. Κανεις δεν μπορει να αποδειξει το αντιθετο.

-Η μυθολογια δεν εχει καμια σχεση με την αρχαια ελληνικη θεολογικη αντιληψη. Σταματηστε πια αυτο το παραμυθι. Και οι ιδιοι οι αρχαιοι υποστηριζαν οτι μονο ενας ανοητος θα μπορουσε να θεωρησει τους μυθους κυριολεκτικους. Απο την φιλοσοφια φαινονται οι αποψεις περι θεων. Αλλα προφανως δεν ασχολειστε γιατι στην αρχαια ελληνικη φιλοσοφια εκφραζονται πολυ πιο σοφες και ορθολογικες αποψεις για το δημιουργο, τα θεικα οντα και τα θνητα σε συγκριση με τις παιδικες διηγησεις της Αγιας γραφης.

Ομως

Ακομα και αν βρεθουν καποια περιστατικα ανθρωποθυσιων, πρεπει να αποδειξετε οτι αυτοι οι ανθρωποι θυσιαστηκαν παρα τη θεληση τους γιατι αλλιως δεν διαφεραν σε τιποτα απο τους Χριστιανους μαρτυρες και τους Μουσουλμανους καμικαζι, αφου και εκεινοι θυσιαστηκαν για την πιστη τους. Δικαιωμα τους δεν θα ηταν;;; ΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Edited by - Ελεάτης on 08/06/2006 17:05:30

pr_gidΜέλος
08/06/2006, 18:41:15
Ο ΕΛΕΑΤΗΣ ΕΙΠΕ:

Ακομα και αν βρεθουν καποια περιστατικα ανθρωποθυσιων, πρεπει να αποδειξετε οτι αυτοι οι ανθρωποι θυσιαστηκαν παρα τη θεληση τους γιατι αλλιως δεν διαφεραν σε τιποτα απο τους Χριστιανους μαρτυρες και τους Μουσουλμανους καμικαζι, αφου και εκεινοι θυσιαστηκαν για την πιστη τους. Δικαιωμα τους δεν θα ηταν;;; ΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;

ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΟΤΑΝ Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑΣ, ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ , ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ , ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ…… ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ;;;;;;; ΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΔΕΣ ΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΟΦΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ, Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ Ν.Υ.(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΑΧ ΚΛΠ ΚΛΠ…. ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ;;;;;;;

ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΓΩ ΡΩΤΗΣΩ:
ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤE ΤΗΝ βούρτσα ΜΕ ΤΗΝ Λούτσα (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΤΣΑ) ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΑΤΗ;
ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΩ ΑΓΕΝΗΣ;;;;;;

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ‘ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ’ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ…...

ΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ «ΣΟΦΟΙ -ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ» ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΟΣΟ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΙ (ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΜΟΥ) ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.

Edited by - pr_gid on 08/06/2006 19:07:41

08/06/2006, 19:07:36
quote:
Γηγενή!!! Αν δεν κάνω λάθος, κάπου στην Κρήτη έχουν κάνει ανασκαφές και έχουν βρει οστά ανθρώπινα, μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις περισσότερο πάνω σ' αυτό;;;;

08/06/2006, 19:13:37
quote:
Γηγενή!!! Αν δεν κάνω λάθος, κάπου στην Κρήτη έχουν κάνει ανασκαφές και έχουν βρει οστά ανθρώπινα, μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις περισσότερο πάνω σ' αυτό;;;;

που εγιναν αυτες οι ανασκαφες;; τοποθεσια;;;;

που βρηκαν τα οστα;;;; σε νεκροταφιο;;;;;

ποτε τα βρηκαν;;;;;;;

ποιος τα βρηκε;;;;;

τι ειπαν αυτοι που τα βρηκαν;;;;;;

εχουν χρονολογηθει;;;;;;

μημπως ειναι και αυτο σαν το
ο κυρ μητσος πεθανε
(

08/06/2006, 19:26:27
quote:
Eustathios
ο Αχιλλέας όταν σκότωνε τον Πάτροκλο με μανία και τον έσερνε πίσω απο το άρμα?

Υποθέτω πως ο Ευστάθιος θα μπερδεύτηκε και στη θέση του Εκτορα έβαλε κατά λάθος τον Πάτροκλο...

Συμβαίνει σε όλους μας να μπερδευτούμε από κεκτημένη ταχύτητα καμιά φορά

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...