- ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν έχετε ανάλογες ιστορίες θα ήθελα να της ακούσω.
Σας ευχαριστώ.
ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....
Συνήθως οι μητροπολίτες δίνουν εντολή, ευλογία σε 1-2 παπάδες της επισκοπής του να κάνουν αυτή την άχαρη δουλειά αλλά πάντα ξεπετάγονται καμιά 10ριά καλοθελητές και ειδικά παλαιημερολογίτες εξορκιστές.
Σου λένε και το όνομά σου καμιά φορά.
Συνήθως τα πνεύματα παίζουν περισσότερο με τον παπά παρά με τους προστρέχοντες.
Ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να περνά καλά, να μην απελπίζεται από τα χτυπήματα της ζωής. (Για να μην νοιώσει την αφάνταστη πλήξη της ευτυχίας) Να λέει περισσότερο δόξα τω θεώ παρά κυριε ελέησον.
Ένας σύγχρονος ρουμάνος δίκαιος στο άγιο όρος , ο πνευματικός του παίσιου, έλεγε ότι το κυριε ελέησον κοστίζει ένα κατοστάρικο ενώ το δόξα σοι ο θεός ένα χιλιάρικο.
Ο Χριστός λέει όταν προσευχόμεθα να λέμε πατερ ημών...αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού, και κοίτα τι ωραία το παρακάμπτει με τό "ότι" ,
Ότι σου εστί η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα..
Τονίζει δηλαδή το τελευταίο.
Ένας γέρων και καλός πνευματικός που είχα ρωτήσει γισ κάτι ανάλογο μου είχε απαντήσει απλά: -δεν υπάρχουν δαίμονες.
Είχε δίκιο γιατί πάνω από όλα υπάρχει ο θεός και το δικό μας δαιμόνιο ή σκέψη.
Σου λένε και το όνομά σου καμιά φορά>>
και ποια η διαφορα ενος εξορκιστη παλαιοημερολογιτη απο εναν μη;;;;;;;;;;;;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Κι εγώ μπορώ να γίνω δεσπότης χωρίς κανείς να με χειροτονήσει.
Απλά αγοράζω ράσα , αφήνω γενιάδα, παίρνω κι ένα βιβλίο και διαβάζω ξόρκια.
Ελλάδα είμαστε όλα επιτρέπονται.
Δε θα εξορκίσω δαιμόνιο? Γιατί τι είναι αυτός? Χειρότερος από μένα?
Λέει το ευαγγέλιο ότι μερικοί που δεν ήσαν μαζί με το χριστό, έβγαζαν δαιμόνια στο ονομά του.
Και ο Χριστός είπε ότι δεν πειράζει, αφήστε τους, καλά κάνουν.
Επίσης λέει η θρησκεία ότι ο θεός φώτισε γιατρούς.
Ας πάει και κάποιος σε κάποιο ψυχολόγο.
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ.....ΕΧΟΥΜΕ 2005
quote:
piperasgr ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΑΜ ΠΗΓΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΠΑ.
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ.....ΕΧΟΥΜΕ 2005
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ντραπεί ο piperasgr, μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις;;![]()
Φιλικά όπως πάντα
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΘΕΙΟΝ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ PIPERSGR ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΙΣΥΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ Η Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΠΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΩ ΩΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ Η ΑΜΥΑΛΟ.
ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.
ΕΓΩ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ Η ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ "ΑΓΙΩΝ" Η ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙ.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΨΗ ΦΟΒΟΥ.
Ο ΚΑΘΕ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΜΑΙ .
Βλέπω ότι είσαι πολύ μάγκας και ξερόλας!!
Δεν θα μπλεχτώ μαζί σου σε προσωπική αντιπαράθεση.
Δεν θα αναφερθώ στα όσα αυθαίρετα λες, αλλά θα ήθελα όμως να μου αποδείξεις και εμένα του φανατικού το παρακάτω που είπες:
"ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ."
Δώσε μου στοιχεία μέσω της γνώσης σου!
Ο piperasgr ανέφερε ένα γεγονός που του έκανε εντύπωση. Πώς μερικοί άρχισαν να πετάνε κορώνες και να κάνουν σύγκριση μεταξύ εξομολόγου και γιατρού είναι να απορεί κανείς!!
Βρε ήλιε, είδες πουθενά εσύ να αναφέρει ο piperasgr ότι όταν έχει κάτι αντί να πάει στο γιατρό πάει στον Παπά;;
Όταν κάτι δεν το καταλαβαίνεις ή το μυαλό σου έχει μπουκώσει από τη γνώση και δεν χωρά τίποτα άλλο, κάνε και λίγο πάσο και άκου και κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτά που το μυαλό σου και η λογική σου μπορούν να χωνέψουν!!
Να είσαι καλά!
Φιλικά όπως πάντα
quote:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΨΗ ΦΟΒΟΥ.
Μιας και δεν φοβάσαι, άρα η γνώση υπερτερεί μέσα σου.
Απάντησέ μου σε αυτό, λοιπόν:
Πως δημιουργήθηκαν οι νόμοι της φύσης;
Το 'χω απορία πανάθεμά με, όλοι οι άθεοι εδώ μέσα με γράφουν στα παλιά τους παπούτσια όταν το ρωτάω αυτό... Γιατί άραγε; Αφού την έχουν την γνώση, το έχουν λύσει το μυστήριο.
quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ PIPERSGR ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΠΙΣΥΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ Η Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΠΑ.
Εγώ πάντως, αν ζούσα παλαιότερα (μερικές δεκαετίες πιο πριν), θα πήγαινα στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας, τον ιατρό. Λες κι αυτός να ήταν χαζός που από Γιατρός έγινε Αρχιεπίσκοπος, έτσι;
Edited by - WWalker on 11/09/2005 15:28:17
«Απάντησέ μου σε αυτό, λοιπόν:
Πως δημιουργήθηκαν οι νόμοι της φύσης;»
Κανείς δεν γνωρίζει –ΑΚΟΜΑ- με βεβαιότητα. Και λοιπόν??
Παλαιότερα, υπήρχανε άλλα θέματα τα οποία δεν γνώριζε η επιστήμη, τα οποία όμως σήμερα είναι κατάκτηση του ανθρώπου. Θα έρθει η ώρα και για αυτό το ερώτημα.
Αυτό, δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται οι ανεδαφικές και ατεκμηρίωτες φαντασιώσεις περί ενός «προσωπικού Θεού».
Εάν απαντήσεις λοιπόν στο ερώτημα ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον προσωπικό σας Θεό, ΠΩΣ δημιουργήθηκε ο προσωπικός σας Θεός, τότε θα είναι και υπόχρεοι σε μια απάντηση όσοι δεν ασπάζονται την επιθυμία που εκφράζεις.
Λοιπόν?
WWalker:
«Το 'χω απορία πανάθεμά με, όλοι οι άθεοι εδώ μέσα με γράφουν στα παλιά τους παπούτσια όταν το ρωτάω αυτό... Γιατί άραγε; Αφού την έχουν την γνώση, το έχουν λύσει το μυστήριο.»
Κα εγώ έχω ρωτήσει ξανά και ξανά ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ-ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ!
Εφόσον έχεις ΠΙΣΤΗ, εφόσον ασπάζεσαι και προσκυνάς έναν Θεό, εφόσον αγαλλιάζεις από τα όσα διαβάζεις, εφόσον είναι θεωρείς η Σωτηρία σου, ΠΟΥ στηρίζεις λοιπόν τα όσα πράττεις??
Μην ακούσω πάλι τα περί «εξωκόσμιου» και τα συναφή, διότι αυτά είναι ΚΕΝΑ ΛΟΓΙΑ τα οποία στερούνται του παραμικρού στοιχείου και σοβαρότητας.
Λοιπόν, ΠΟΤΕ επιτέλους θα απαντήσει κάποιος από εσάς?
Επιπλέον, σου έχω πει και παλαιότερα, ότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ «ΑΘΕΟΥΣ» ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.
Το ότι σχηματίσατε μέσα στο μυαλό σας μια Α εικόνα που «θα πρέπει να έχει ο Θεός» δεν σας δίνει και το δικαίωμα να νέμεστε αυτή την λέξη. Θεός μπορεί να είναι η ίδια η Μητέρα Φύση, τελεία και παύλα.
WWalker:
«..θα πήγαινα στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας, τον ιατρό. Λες κι αυτός να ήταν χαζός που από Γιατρός έγινε Αρχιεπίσκοπος, έτσι;»
Αδυναμίες, υπάρχουνε πολλές στους ανθρώπους. Ένας τίτλος, δεν λέει τίποτα.
Γιατί δεν σχολιάζεις λίγο τις απόψεις του Ιπποκράτη για παράδειγμα? Σε αυτόν, θα πήγαινες??
quote:
Γιατί δεν σχολιάζεις λίγο τις απόψεις του Ιπποκράτη για παράδειγμα? Σε αυτόν, θα πήγαινες??
Σβάμπε,
άσε μη συνεχίζεις γιατί και ο Ιπποκράτης θα στραφεί εναντίον σου!!
Θυμίσου τη συζήτηση που είχε γίνει για τον όρκο του Ιπποκράτη .....
quote:
WWalker
Εγώ πάντως, αν ζούσα παλαιότερα (μερικές δεκαετίες πιο πριν), θα πήγαινα στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας, τον ιατρό. Λες κι αυτός να ήταν χαζός που από Γιατρός έγινε Αρχιεπίσκοπος, έτσι;
Έλα ντε;; Και να ήταν μόνο αυτός που ήταν γιατρός και άνθρωπος της Εκκλησίας;;
Άσε ρε WWalker, πάλι θα πέσει μούγκα και θα την πάνε αλλού την κουβέντα!!!
Φιλικά όπως πάντα
quote:
WWalker:
«Απάντησέ μου σε αυτό, λοιπόν:
Πως δημιουργήθηκαν οι νόμοι της φύσης;»Κανείς δεν γνωρίζει –ΑΚΟΜΑ- με βεβαιότητα. Και λοιπόν??
Α ναι, ε? Και ποια επιστήμη θα μας το λύσει αυτό το μυστήριο? Μήπως η λαογραφία; Ή η πληροφορική; Έχεις την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για να το λες αυτό το πράγμα;
Αυτό το -ΑΚΟΜΑ- είναι όλα τα λεφτά.
quote:
Παλαιότερα, υπήρχανε άλλα θέματα τα οποία δεν γνώριζε η επιστήμη, τα οποία όμως σήμερα είναι κατάκτηση του ανθρώπου. Θα έρθει η ώρα και για αυτό το ερώτημα.
Αυτό, δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται οι ανεδαφικές και ατεκμηρίωτες φαντασιώσεις περί ενός «προσωπικού Θεού».Εάν απαντήσεις λοιπόν στο ερώτημα ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον προσωπικό σας Θεό, ΠΩΣ δημιουργήθηκε ο προσωπικός σας Θεός, τότε θα είναι και υπόχρεοι σε μια απάντηση όσοι δεν ασπάζονται την επιθυμία που εκφράζεις.
Λοιπόν?
Άμα σοβαρευτείς ποτέ, να μου το πεις και μένα. Ακούς εκεί "νομιμοποιούνται"...
quote:
WWalker:
«Το 'χω απορία πανάθεμά με, όλοι οι άθεοι εδώ μέσα με γράφουν στα παλιά τους παπούτσια όταν το ρωτάω αυτό... Γιατί άραγε; Αφού την έχουν την γνώση, το έχουν λύσει το μυστήριο.»Κα εγώ έχω ρωτήσει ξανά και ξανά ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ-ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ!
Λοιπόν, ΠΟΤΕ επιτέλους θα απαντήσει κάποιος από εσάς?
Όταν συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος δεν χρειάζεται αποδείξεις και τεκμήρια για να είναι όπως είναι, τότε θα σου απαντήσει και κάποιος από εμάς. Πάντως δεν το βλέπω να γίνεται στο κοντινό μέλλον αυτό, για τεχνικούς κυρίως λόγους.
quote:
Εφόσον έχεις ΠΙΣΤΗ, εφόσον ασπάζεσαι και προσκυνάς έναν Θεό, εφόσον αγαλλιάζεις από τα όσα διαβάζεις, εφόσον είναι θεωρείς η Σωτηρία σου, ΠΟΥ στηρίζεις λοιπόν τα όσα πράττεις??
Στο γεγονός που με μετέστρεψε στον Χριστιανισμό.
quote:
Μην ακούσω πάλι τα περί «εξωκόσμιου» και τα συναφή, διότι αυτά είναι ΚΕΝΑ ΛΟΓΙΑ τα οποία στερούνται του παραμικρού στοιχείου και σοβαρότητας.
Α ναι, η γνωστή καραμέλα: "ΚΕΝΑ ΛΟΓΙΑ τα οποία στερούνται του παραμικρού στοιχείου και σοβαρότητας". Γάντι σου ταιριάζουν τα λόγια αυτά.
Είμαι σίγουρος πως θα μου βρεις αποδείξεις και για το δεύτερο θερμοδυναμικό ΑΞΙΩΜΑ, σε λίγο καιρό. Τότε να δεις Νομπελ. Ή μήπως να σου δώσουμε το βραβείο Στάλιν;
quote:
Επιπλέον, σου έχω πει και παλαιότερα, ότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ «ΑΘΕΟΥΣ» ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ.
Ασε μας ρε Schwabe τώρα που την έχεις δει και δικαστής εδώ μέσα και μιλάς για δικαιώματα.
quote:
WWalker:
«..θα πήγαινα στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας, τον ιατρό. Λες κι αυτός να ήταν χαζός που από Γιατρός έγινε Αρχιεπίσκοπος, έτσι;»Αδυναμίες, υπάρχουνε πολλές στους ανθρώπους. Ένας τίτλος, δεν λέει τίποτα.
Αδυναμίες λες ε; Καλό κι αυτό. Αφού είσαι και συ καλύτερος από αυτόν, μπράβο, εύγε.
quote:
Αν ζούσα στην εποχή του και μπορούσε να με θεραπεύσει, γιατί όχι;
quote:
Έλα ντε;; Και να ήταν μόνο αυτός που ήταν γιατρός και άνθρωπος της Εκκλησίας;;
Άσε ρε WWalker, πάλι θα πέσει μούγκα και θα την πάνε αλλού την κουβέντα!!!
Μωρέ ότι θες σου βρίσκω.
Πάντως για μούγκα δεν το βλέπω το πράγμα. Για ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ όμως και την λοιπή παπαρολογία, το βλέπω. Ακούς εκεί ο άνθρωπος να είναι μια... αδυναμία... Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα;
«Και ποια επιστήμη θα μας το λύσει αυτό το μυστήριο? Μήπως η λαογραφία; Ή η πληροφορική; Έχεις την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για να το λες αυτό το πράγμα;»
Πάντως, όχι οι θρησκευτικοί μύθοι και οι μυθικοί Σωτήρες. Αυτό, είναι απολύτως βέβαιο!
Κατά τα άλλα, ακριβώς επειδή επιδιώκω να μην χάσω την επαφή με την πραγματικότητα, γράφω τα όσα έχεις διαβάσει. Να θεωρήσω ότι η «πραγματικότητα» για σένα μεταφράζεται……με την Δευτέρα Παρουσία??
WWalker:
«Αυτό το -ΑΚΟΜΑ- είναι όλα τα λεφτά.»
Σαφέστατα! Μετά από 100 ή 20 χρόνια, τα όσα λένε σήμερα οι θιασώτες των «Θεών» θα αποτελούνε….μάθημα μυθολογίας!
WWalker:
«Άμα σοβαρευτείς ποτέ, να μου το πεις και μένα. Ακούς εκεί "νομιμοποιούνται"...»
Εάν δεν έχεις τι να πεις, τότε σκέψου καμία καλύτερα ατάκα για να ξεγλιστράς.
Ερωτώ λοιπόν: ΠΟΘΕΝ η νομιμοποίηση σας/σου στο να θεωρείτε ότι κατέχεται μια Αλήθεια? ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σας για τον προσωπικό Θεό?
Απαντήσεις παρακαλώ και όχι υπεκφυγές…..
WWalker:
«Όταν συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος δεν χρειάζεται αποδείξεις και τεκμήρια για να είναι όπως είναι, τότε θα σου απαντήσει και κάποιος από εμάς.»
Παντελώς ΑΣΧΕΤΗ η απάντηση σου φίλτατε στα όσα ερωτώ!!
Ο κόσμος, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ! Αυτό, το αντιλαμβάνεσαι? Θα βάλεις λοιπόν ποτέ το δάχτυλο εκεί που καίει ή θα αναλώνεσαι σε «εξωκόσμια» σχήματα?
WWalker:
«Στο γεγονός που με μετέστρεψε στον Χριστιανισμό.»
Δηλαδή, και το «γεγονός» (η μύηση με άλλα λόγια..) ότι κάποιοι στράφηκαν στον Ινδουισμό ή στην Σαιντολογία, «αποδεικνύει» και……την εγκυρότητα της ύπαρξης του Θεού τους????
Εάν το έχεις αντιληφθεί, αυτό το οποίο δήλωσες είναι Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗ και όχι κάποιο τεκμήριο ύπαρξης. Το ότι λες ΕΣΥ ότι υπάρχει κάτι, εφόσον δεν το αποδεικνύεις, ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
WWalker:
«Ασε μας ρε Schwabe τώρα που την έχεις δει και δικαστής εδώ μέσα και μιλάς για δικαιώματα.»
Δεν χρειάζεται να είσαι δικαστής για να εκφέρεις μια γνώμη. Δεν είσαι σε θέση καν να αποδείξεις ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου για τον Θεό που ομιλείς, και θέλεις να έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς «Άθεους» όσους δεν ασπάζονται ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ??
WWalker:
«Ακούς εκεί ο άνθρωπος να είναι μια... αδυναμία... Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα;»
Και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ παρακαλώ όχι?? Επειδή τον ανακήρυξαν με τίτλους οι πιστοί μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής άποψης, σημαίνει αυτό και κάτι?
Αδυναμίες, έχουνε ΟΛΟΙ. Όποιοι δεν έχουνε, απλά δεν εντάσσονται στο ανθρώπινο γένος. Δηλαδή, μας είναι άγνωστοι.
quote:
Σβάμπε
Δηλαδή, και το «γεγονός» (η μύηση με άλλα λόγια..) ότι κάποιοι στράφηκαν στον Ινδουισμό ή στην Σαιντολογία, «αποδεικνύει» και……την εγκυρότητα της ύπαρξης του Θεού τους????Εάν το έχεις αντιληφθεί, αυτό το οποίο δήλωσες είναι Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΧΗ και όχι κάποιο τεκμήριο ύπαρξης. Το ότι λες ΕΣΥ ότι υπάρχει κάτι, εφόσον δεν το αποδεικνύεις, ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Φυσικά και αποδεικνύει την εγκυρότητα της ύπαρξης του Θεού.
Με τη μόνη διαφορά ότι ο καθένας Τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά και προσπαθεί να τον βιώσει μέσα από προσπάθειες που διαφέρουν μεταξύ τους και εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες.
Άλλωστε, ας μην ξεχνάς την έρευνα που ΕΣΥ είχες παραθέσει κάποτε, σύμφωνα με την οποία σχεδόν το 100% (αν δεν κάνω λάθος) των επιστημόνων πιστεύουν στην ύπαρξη της Ανώτερης Δύναμης. Το 40 με 45 την αποκαλεί Θεό ενώ το υπόλοιπο είναι ακόμη στο ψάξιμο για να Του αποδώσει μια ταυτότητα.
ΣΩΣΤΑ;;
Όσοι επιστήμονες μιλάν σήμερα για το Θεό, το κάνουν με αποδείξεις φίλτατε. Το αν εσύ δέχεσαι ή όχι τις αποδείξεις, είναι δικό σου πρόβλημα και όχι των επιστημόνων.
Π.χ. όταν ένας καταξιωμένος γιατρός σου μιλάει για την αρμονία που διέπει το ανθρώπινο σώμα και σου λέει πως σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων ή χημικών αντιδράσεων, τότε τι μεγαλύτερη απόδειξη περιμένεις ΕΣΥ;;
Η μάλλον θα έλεγα, ποια είναι τα εφόδια σου και τα εργαλεία σου για να αμφισβητήσεις αυτό που σου λέει ο εν λόγω γατρός;;;![]()
Φιλικά όπως πάντα
quote:
WWalker:
«Και ποια επιστήμη θα μας το λύσει αυτό το μυστήριο? Μήπως η λαογραφία; Ή η πληροφορική; Έχεις την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για να το λες αυτό το πράγμα;»Πάντως, όχι οι θρησκευτικοί μύθοι και οι μυθικοί Σωτήρες. Αυτό, είναι απολύτως βέβαιο!
Oι επιστήμες μελετούν φυσικά φαινόμενα. Δεν τους ενδιαφέρει το πως προέκυψαν τα φυσικά φαινόμενα, ή ποιος τα προγραμμάτισε, τι είδους μυαλό βρίσκεται πίσω από αυτά, αλλά το ότι τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν το οποίο και παίρνουν ως δεδομένο χωρίς αποδείξεις. Κατά συνέπεια, μην περιμένεις από τις επιστήμες να σου πουν πως προέκυψαν οι νόμοι της φύσης.
Με άλλα λόγια, θα πρέπει να στραφείς είτε στην θρησκεία, είτε στην θεολογική φιλοσοφία για τέτοια ερωτήματα.
quote:
Κατά τα άλλα, ακριβώς επειδή επιδιώκω να μην χάσω την επαφή με την πραγματικότητα, γράφω τα όσα έχεις διαβάσει.
Εμ, όταν μου λες πως στο μέλλον
quote:
WWalker:
«Αυτό το -ΑΚΟΜΑ- είναι όλα τα λεφτά.»Σαφέστατα! Μετά από 100 ή 20 χρόνια, τα όσα λένε σήμερα οι θιασώτες των «Θεών» θα αποτελούνε….μάθημα μυθολογίας!
Απόψεις ας μην αναφέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι βάσιμο σε αυτό, αντίθετα μάλιστα θα έλεγα, το κίνημα του νεοσυντηρητισμού και οι εξελίξεις την προηγούμενη δεκαετία με το Πατριαρχείο στην Μόσχα (90 εκαττομύρια κόσμος μέσα σε 10 χρόνια δεν είναι καθόλου λίγα), άλλα δείχνουν.
quote:
Εάν δεν έχεις τι να πεις, τότε σκέψου καμία καλύτερα ατάκα για να ξεγλιστράς.Ερωτώ λοιπόν: ΠΟΘΕΝ η νομιμοποίηση σας/σου στο να θεωρείτε ότι κατέχεται μια Αλήθεια? ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σας για τον προσωπικό Θεό?
Απαντήσεις παρακαλώ και όχι υπεκφυγές…..
Ξαναρώτησες, και ξαναπαντάω: στο γεγονός που με μετέστρεψε στον Χριστιανισμό.
Και δεν υπεκφεύγω.
quote:
WWalker:
«Όταν συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος δεν χρειάζεται αποδείξεις και τεκμήρια για να είναι όπως είναι, τότε θα σου απαντήσει και κάποιος από εμάς.»Παντελώς ΑΣΧΕΤΗ η απάντηση σου φίλτατε στα όσα ερωτώ!!
Δεν θα το έλεγα. Ξαναδιάβασέ την μήπως την καταλάβεις τώρα.
quote:
Ο κόσμος, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ!
Βεβαίως και απαντά στον Θεό μου ο κόσμος. Η δομή των νόμων της φύσης υποδηλώνει ότι ένα μυαλό τους σχεδίασε, και μάλιστα κάτι εκαττομύρια φορές εξυπνότερο από το δικό μας.
Εξάλλου, η ίδια μας η ύπαρξη είναι ένα θαύμα, και μάλιστα μεγάλο: μην ξεχνάμε πως οι νόμοι της φύσης που ισχύουν τώρα δεν ίσχυαν για το big Bang, όπως έχω ξανααναλύσει.
quote:
WWalker:
«Στο γεγονός που με μετέστρεψε στον Χριστιανισμό.»Δηλαδή, και το «γεγονός» (η μύηση με άλλα λόγια..) ότι κάποιοι στράφηκαν στον Ινδουισμό ή στην Σαιντολογία, «αποδεικνύει» και……την εγκυρότητα της ύπαρξης του Θεού τους????
Δεν μιλάω για μύηση, μιλάω για θαυμαστή αλλαγή της ροής των γεγονότων στην ζωή μου, την οποία και μπορώ να ανάγω μόνο στον Θεό, γιατί ήταν ίσως η μόνη φορά που προσευχήθηκα για κάτι (πριν ήμουνα αδιάφορος, ίσως και αγνωστικιστή θα με έλεγες) και την επόμενη μέρα μου ήρθε την στιγμή που επικαλέστηκα το όνομα του Ιησού.
Ας μην αναφερθούμε όμως σε αυτό γιατί είναι πολύ προσωπικό και δεν αφορά τον κόσμο. Αν θέλουμε ανάλογα περιστατικά μπορούμε να ανατρέξουμε σε σχετικές ιστοσελίδες ή βιβλιογραφία.
quote:
Το ότι λες ΕΣΥ ότι υπάρχει κάτι, εφόσον δεν το αποδεικνύεις, ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η Λέξη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν ταιριάζει εδώ. Η σωστή λέξη είναι ίσως η ΑΠΟΔΟΧΗ ή κάτι άλλο σχετικό. Όπως έχουμε πει, η πραγματικότητα δεν εξαρτάται από το αν την έχουμε αποδείξει. Κάτι μπορεί να είναι όπως είναι, χωρίς να το έχουμε περιγράψει καταλλήλως.
Αυτά είναι οι βασικές αρχές των επιστημών: ότι ο κόσμος είναι όπως είναι, και εμείς προσπαθούμε να περιγράψουμε με θεωρίες και θεωρήματα το πως αυτός είναι.
Με άλλα λόγια: Έστω το Χ. Μέχρι να αποδείξουμε ότι το Χ υπάρχει, αυτό μπορεί είτε να υπάρχει, είτε να μην υπάρχει. Δεν θεωρούμε πως αυτό δεν υπάρχει, αφού θα έχουμε διατυπώσει ένα αυθαίρετο συμπέρασμα για κάτι το οποίο υπάρχει, δηλαδή θα έχουμε κάνει τραγικό λάθος.
quote:
Δεν χρειάζεται να είσαι δικαστής για να εκφέρεις μια γνώμη.
Σαφώς και δεν χρειάζεται. Για δικαιώματα όμως δεν χρειάζεται να μιλάς;
quote:
Δεν είσαι σε θέση καν να αποδείξεις ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου για τον Θεό που ομιλείς, και θέλεις να έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς «Άθεους» όσους δεν ασπάζονται ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ??
Ας διευκρινίσουμε μερικά πράγματα:
Να αποδείξω τον Θεό δεν προσπαθώ, γιατί είμαι Μηχανικός και ξέρω ότι δεν μπορώ να αποδείξω κάτι για το οποίο δεν μπορώ να έχω εργαστηριακά πειράματα που να επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο λέω.
Για την λέξη "άθεος": Το κράτος αναγνωρίζει μερικές βασικές θρησκείες, μέσα στις οποίες η Ορθοδοξία, το Ισλάμ, ο Καθολικισμός και ο Ιουδαισμός (και κάτι άλλες νομίζω ανατολικές), οπότε αν δεν ανήκεις σε αυτές γράφεις "άνευ". Κάνω λάθος;
Το ξέρω ότι η λέξη "άθεος" δεν σας περιγράφει κατάλληλα, γιατί λίγο πολύ σε κάτι ψιλοπιστέυετε, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι κρύβεται μέσα στο μυαλό του καθενός, οπότε το άθεος βολεύει. Ποια λέξη θέλεις να χρησιμοποιώ; Αντιχριστιανός πάντως δεν θέλω να χρησιμοποιώ γιατί ακούγεται άσχημα.
quote:
WWalker:
«Ακούς εκεί ο άνθρωπος να είναι μια... αδυναμία... Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα;»Και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ παρακαλώ όχι?? Επειδή τον ανακήρυξαν με τίτλους οι πιστοί μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής άποψης, σημαίνει αυτό και κάτι?
Ο άνθρωπος αυτός είναι ΓΙΑΤΡΟΣ, και μάλιστα σε πολύ δύσκολο αντικείμενο, την ψυχιατρική, οπότε λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε.
quote:
Αυτό, το αντιλαμβάνεσαι? Θα βάλεις λοιπόν ποτέ το δάχτυλο εκεί που καίει ή θα αναλώνεσαι σε «εξωκόσμια» σχήματα?
Σου το έχω ξαναεηξηγήσει, αλλά μάλλον δεν με άκουγες τότε:
Εξηγώ λοιπόν, και με βαριά γράμματα για να τυπωθεί στο μυαλό:
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ: ΕΞΗΓΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ.
Α ναι, και για να μην ξεχάσω:
http://www.peterkreeft.com/topics/gods-existence.htm
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ PETER KREEFT.
Sorry για το μεγάλο μέγεθος, αλλά πρέπει να τα βλέπουν αυτά όλοι, να είναι ευδιάκριτα.
Κατά συνέπεια, το να μου ζητάς να αποδείξω με επιστημονικά στοιχεία κάτι το οποίο δεν αποδεικνύεται επειδή δεν μπορεί να υπάρξει εργαστηριακό πείραμα να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα (πως το λένε: τεχνικώς αδύνατον), είναι άστοχο.
Αυτά με καλή διάθεση. Ελπίζω να κέρδισες και συ κάτι από αυτό.
Edited by - WWalker on 12/09/2005 19:51:18
Edited by - WWalker on 12/09/2005 19:56:21