- ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ??ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Για όσους δεν νοιώθουν ρατσιστές (ή αν νιώθουν δεν είναι περήφανοι γι' αυτό), κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο "Ο δρόμος για την Ομόνοια", το οποίο αποτελεί συλλογή έργων γνωστών νεοελλήνων συγγραφέων.
Τα έσοδα από το βιβλίο θα δωθούν για την συνδρομή του Τόμι Κόφι από την Γκάνα και του Τίμοθι Αμπντούλ από την Νιγηρία.
Είναι και οι δυο θύματα του Έλληνα φανατικού Παντελή Καζάκου, που πριν λίγα χρόνια, το φθινόπωρο του 1999, βγήκε βόλτα με ένα περίστροφο στο κέντρο της Αθήνας και πυροβολούσε όποιον αλλοδαπό έβλεπε μπροστά του. Θα θυμάστε το περιστατικό.
Τα θύματα ήταν επτά σύνολο.
Ο Τόμι, ζει από τότε με μια σφαίρα στο κεφάλι, την οποία οι γιατροί δεν τολμάνε να του βγάλουν.
Ο Τίμοθι είναι με τρείς σφαίρες στην σπονδυλική στήλη και έχει πρόβλημα ακόμη και να σταθεί όρθιος.
Και οι δυο είναι πάμφτωχοι.
Υπάρχουν άλλοι δυο επιζώντες ο Μοχάμεντ Νταντόν, ο οποίος αυτοσυντηρείται, και ο Κούρδος Σαρίφ Χαντίρ, σε αναπηρικό καροτσάκι, οι οποίοι νομίζω έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Και μόνο που σκέφτομαι το ενδεχόμενο να έχω πάει να εργαστώ ως φτωχός μετανάστης σε άλλη χώρα, ως "Βάρβαρος", επειδή η δική μου έχει καταρρεύσει οικονομικά, και να μου ορμάει κάποιος αυτόκλητος "Καθαρόαιμος Άρειος" και να με πυροβολεί επειδή δεν γουστάρει την φάτσα μου, φυτεύοντας μου σφαίρες στο κρανίο, φρίττω...
Το βιβλίο κοστίζει 15,67 ευρώ και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.
Πας μη Έλλην Βάρβαρος, αφού το λέγαν οι αρχαίοι, και δεν τολμούμε ούτε τώρα να ορθώσουμε τις αντιρρήσεις μας. Αλλά, έστω και ως Βάρβαροι, παραμένουν άνθρωποι.
quote:
Πας μη Έλλην Βάρβαρος, αφού το λέγαν οι αρχαίοι, και δεν τολμούμε ούτε τώρα να ορθώσουμε τις αντιρρήσεις μας. Αλλά, έστω και ως Βάρβαροι, παραμένουν άνθρωποι.
Φόλοι μου λέτε οτι εμείς οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές σοβαρολογείται τώρα;; Δέν πάτε καλύτερα στα προοδευμένα Ευρωπαικά κράτη και στην Αμερική να δείτε πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες και τους έχουν σάν υπανθρώπους κατώτερης κατηγορίας, όχι μόνο τους Έλληνες αλλά οποιονδήποτε ξένον διαφορετικής νοοτροπίας απο αυτούς. Και έχουμε εδώ όλους τους Αλβανούς, Πακιστανούς να κάνουν του κόσμου τα εγκλήματα, να έχουν γεμίσει οι φυλακές απο αυτούς και εμείς να αναγκαζόμαστε να κλειδαμπαρώσουμε μέρα-μεσημέρι τα σπίτια μας!! Και απο την άλλη να τους χαρίζουμε αβέρτα επιδόματα, σπίτια , δουλειές και να τα στερούμε απο τα ίδια τα παιδιά μας. Και να μασάμε ακόμα την καραμέλλα κάποιου Καζάκου που πρίν απο κάποια χρόνια του κόλλησε να κυνηγήσει κάποιους ξένους. Πηγαίνετε λίγο κάπου αλλού να δείτε πόσοι Καζάκοι υπάρχουν!!!
Αφενός δεν είπε κανείς πως είναι όλοι οι Έλληνες ρατσιστές. Άλλωστε το βιβλίο που αν έφερα παραπάνω αποδεικνύει περίτρανα πως κάποιοι ανάμεσα μας ΔΕΝ είναι ρατσιστές.
Εννοείται πως οι Έλληνες έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα ρατσισμού πολλάκις, ως ένας από τους κατ' εξοχήν μεταναστευτικούς λαούς.
Έχουν πέσει και Έλληνες του εξωτερικού θύματα επιθέσεων αναλόγων με αυτήν του Καζάκου.
Θα θυμίσω και τον Έλληνα εστιάτορα που μαχαιρώθηκε από νεοναζί στο Βερολίνο.
Αντιγράφω από άρθρο του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου με αφορμή το ντοκυμανταίρ που παρουσίασε στο "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" με θέμα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, σχετικά με τους Έλληνες που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, στις αρχές τους 20ου αιώνα.:
"Οι Έλληνες δεν θεωρούνταν λευκοί ούτε μπορούσαν να εγγραφούν στα λευκά συνδικάτα, έπρεπε να παρακολουθούν τις κινηματογραφικές ταινίες από τον εξώστη, όπως οι μαύροι, αποτελούσαν προνομιακό στόχο της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ σε πολλά εστιατόρια υπήρχε η επιγραφή :"Απαγορεύονται οι αρουραίοι και οι Έλληνες."
Όσον αφορά το
quote:
Δέν πάτε καλύτερα στα προοδευμένα Ευρωπαικά κράτη και στην Αμερική να δείτε πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες και τους έχουν σάν υπανθρώπους κατώτερης κατηγορίας, όχι μόνο τους Έλληνες αλλά οποιονδήποτε ξένον διαφορετικής νοοτροπίας απο αυτούς. Και έχουμε εδώ όλους τους Αλβανούς, Πακιστανούς να κάνουν του κόσμου τα εγκλήματα, να έχουν γεμίσει οι φυλακές απο αυτούς και εμείς να αναγκαζόμαστε να κλειδαμπαρώσουμε μέρα-μεσημέρι τα σπίτια μας!!
θα σου παραθέσω πάλι από το ίδιο άρθρο πως :
"Αποτέλεσμα των προκαταλήψεων είναι και το γεγονός πως στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αμερικάνικης εγκληματολογικής Υπηρεσίας οι Έλληνες, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες, φιγουράρουν πρώτοι στις περισσότερες κατηγορίες εγκλημάτων συμπεριλαμβανομένων των απαγωγών, των βιασμών, των διαρρήξεων."
Επίσης θυμάμαι πως κάποια στιγμή, η Britannica νομίζω, είχε δώσει ως συνώνυμο της λέξης Greek το "απατεών, κλέφτης" το οποίο βέβαια βγήκε κατόπιν κινήσεων της τότε κυβέρνησης.
Τι καταλαβαίνουμε από όλα αυτά? Πως οι Έλληνες είναι απατεώνες? Όχι βέβαια, εγώ τουλάχιστον όσους Έλληνες γνωρίζω είναι θαυμάσια παιδιά.
Απλά καταλαβαίνουμε πως ρατσιστικές προκαταλήψεις υπάρχουν παντού και πάντοτε. Και όπως δεν ήταν όλοι οι Έλληνες κακοί, δεν είναι και όλοι οι ξένοι μας κακοί. Αλλά εφόσον εμείς έχουμε υπάρξει θύματα τέτοιων προκαταλήψεων νομίζω δικαιούμαστε να διαφοροποιηθούμε ως προς τον κάθε ανεγκέφαλο χαζολάγνο του παρελθόντος και της ανύπαρκτης γονιδιακής καθαρότητας, και να δώσουμε και πάλι τα φώτα μας, όπως διατεινόμαστε ότι έπραξαν οι αρχαίοι ημών, με το να αποκυρήξουμε κάθε ρατσιστικό κατάλοιπο.
Και όχι να πέσουμε στο γνωστό ΜΝΗΜΗ ΛΑΩΝ ΛΗΘΗ ΛΑΩΝ, που λέει και η Ρέα Γαλανάκη.
Με κανέναν τρόπο δέν μπορεί να αναφερθεί οτι ισχύει ακόμα και στις μέρες μας. Κατα τα άλλα είναι άτοπο να στεκόμαστε σε 2-3 εγκλήματα ενός Καζάκου τον οποίο ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμα σου και να εξισώνουμε την νοοτροπία Καζάκου με ολόκληρη την νοοτροπία των Ελλήνων απέναντι στους ξένους. Στις Ευρωπαικές χώρες και ιδιαίτερα σε Γερμανούς Νεοναζί υπάρχουν αμέτρητοι Καζάκοι με πολλαπλάσια εγκλήματα τα οποία στον τόπο μας είναι ελάχιστα και μεμονωμένα. Στην καθημερινή μας ζωή οι ξένοι εισβάλλουν συνεχώς καταλαμβάνοντας αμέτρητες ισότητες με εμάς θέσεις και το ξαναλέω σε βάρος μας.
Αυτό είναι όλο το ζητούμενο και εμείς ο καθένας μας σάν Έλληνες κοιτάζουμε μονάχα τον εαυτούλη μας χωρίς να έχουμε κάποια τυπική υποστήριξη στον συμπατριώτη μας το οποίο θα ήταν καθήκον μας να κάνουμε. Αυτό δέν νομίζω να συμβαίνει πουθενά αλλού.
Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις.
Αλαίν Ντε Μπενουά, από το βιβλίο του "Οι ιδέες στα ορθά".
Διαπερνώντας της νύχτας το σκοτάδι,
έμενα σαστισμένος, φοβισμένος
και αμφιβάλλοντας, σε όνειρα δοσμένος,
που ποτέ άνθρωποι ονειρεύτηκαν...
Edited by - DAGON on 20/06/2005 14:59:34
Φαντάζομαι ότι όλοι,ρατσιστές και μη, αποκηρύσσουμε άτομα σαν τον Καζάκο.
quote:
Μηδενιστής:
Στην καθημερινή μας ζωή οι ξένοι εισβάλλουν συνεχώς καταλαμβάνοντας αμέτρητες ισότητες με εμάς θέσεις και το ξανάλεω σε βάρος μας.
Χμ... αυτό δεν το νομίζω. Είδες εσύ κανέναν να βάζει Αλβανό διευθυντή στην εταιρεία του? Και ας μην πούμε το κλασσικό πως δεν έχουν τα προσόντα, γιατί η τύπισσα που μου καθάριζε το σπίτι μέχρι πρότινος ήταν μια Αλβανίδα γιατρός και ο άντρας της μαθηματικός.
Ούτε να οδηγήσουν δεν έχουν δικαίωμα κανονικά στην Ελλάδα (άλλο τι πράττουν παρανόμως.)
Στην πλειοψηφία τους είναι εργάτες και παίρνουν μισθό ανειδίκευτου εργάτη.
Εγώ προσωπικά, όποτε έδωσα δουλειά σε Αλβανό, ήταν δουλειά που δεν έβρισκα Έλληνα να την κάνει, και βαριόμουν να την κάνω μόνη μου (πχ: Να ξεχορταριάσω ένα χωράφι.)
quote:
VELISSARIOS: ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν είναι λίγο άτοπο μετά από τόσα χρόνια κατοχής και εθνολογικών προσμίξεων, να υπερασπίζουμε μια ανύπαρκτη γενεαλογική καθαρότητα?
Ποιος από εμάς μπορεί να είναι βέβαιος από που κρατά η σκούφια του και ότι αποτελεί γνήσιο απόγονο των αρχαίων?
Όσον αφορά την φράση του Ντε Μπενουά, νομίζω ότι όποιος θέλει να διαφέρει και να διαφοροποιηθεί, πρέπει να κοιτάξει να βελτιώσει τον εαυτό του και μόνο, χωρίς να υποτιμάει τους γύρω του, και όχι να βασίζει την ανωτερότητα και την διαφορετικότητα του στα επιτεύγματα των προγόνων του, θεωρώντας πως η πνευματική ανωτερότητά τους πέρασε γονιδιακά και στην νεοελληνική του κεφάλα.
quote:
Δεν είναι λίγο άτοπο μετά από τόσα χρόνια κατοχής και εθνολογικών προσμίξεων, να υπερασπίζουμε μια ανύπαρκτη γενεαλογική καθαρότητα?
Οι προσμίξεις που έγιναν, έγιναν σε φυσιολογικό βαθμό(στον απαραίτητο βαθμό που ορίζει η φύση και η βιολογία, ωστε να μην εκφυλιστεί το είδος μας από την αιμομιξία).
Οι προσμίξεις λοιπόν ήταν λίγες και δεν επηρέασαν την σύστασή μας.
Διάβασε της μελέτες του Πουλιανού.
Το κλασσικό επιχείρημα είναι "400 χρόνια Τουρκοκρατία δεν μας μπαστάρδεψαν?"
ΌΧΙ. Όποιος Έλληνας παντρεύονταν Τουρκάλα, αμέσως γίνονταν Τούρκος.
Αν κάποια Ελληνίδα παντρεύονταν Τούρκο, το ίδιο. Κάποιες μάλιστα Ελληνίδες που βιάτηκαν από Τούρκους θανατώθηκαν για να γλιτώσουν την ατίμωση.
Αυτά είναι απλά πράγματα που αν διαβάσει κάποιος λίγο ιστορία τα βρίσκει.
Αν θες να το πάμε πιο πίσω, στην Αρχαία Ελλάδα, εκεί υπήρξε ο ορισμός του φυλετισμού.
Με απαγόρευση δια νόμου στις επιμιξίες.
quote:
Όσον αφορά την φράση του Ντε Μπενουά, νομίζω ότι όποιος θέλει να διαφέρει και να διαφοροποιηθεί, πρέπει να κοιτάξει να βελτιώσει τον εαυτό του και μόνο, χωρίς να υποτιμάει τους γύρω του, και όχι να βασίζει την ανωτερότητα και την διαφορετικότητα του στα επιτεύγματα των προγόνων του, θεωρώντας πως η πνευματική ανωτερότητά τους πέρασε γονιδιακά και στην νεοελληνική του κεφάλα.
" να βελτιώσει τον εαυτό του και μόνο ".
Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και μόνο και να μην μας νοιάζει που το 2050 θα έχουμε μείνει 2.000.000.
Να μην μας νοιάζει αν οι Μογγόλοι, αυτά τα ανθρωπόμορφα γουρούνια, σκοτώνουν αδέρφια μας(Κύπρος, Ίμια κλπ).
Να μην μας νοιάζει που τα αδέρφια μας στην Βόρειο Ήπειρο τρομοκρατούνται από το σύγχρονο εθνικιστικό καθεστός της Αλβανίας.
Είπαμε, εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα.
Edited by - DAGON on 21/06/2005 02:05:31
έχει άστρο και φεγγάρι.
Θα την πάρω θα την σκίσω
γαλανόλευκη θα στήσω!
ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μονο αυτο εχω να πω!!!!!!!!!!!!
fad[κυνηγος]
quote:
Φαντάζομαι ότι όλοι,ρατσιστές και μη, αποκηρύσσουμε άτομα σαν τον Καζάκο.
Αυτό είναι το θέμα?
Αν αποκυρήσουμε άτομα σαν τον Καζάκο?
Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πόσο ο σύγχρονος Έλληνας θα αντέξει για πολύ την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, την δημιουργία γκαίτο, την υποβάθμιση...
Πήγαινε λίγο στο κέντρο νύχτα να δεις τι παίζει.
Ίσως κάποια στιγμή να υπάρξουν κάποιοι που θα του δώσουν δίκιο και δεν θα φταίνε αυτοί αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε και επιτρέπουν/προωθούν αυτή τη κατάσταση.
Οι Κούρδοι είναι εγκληματίες?
quote:
Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις.
απλά καλύπτουν ελαφρώς τις λιγότερο χαριτωμένες κουβεντούλες, του τύπου:
quote:
Να μην μας νοιάζει αν οι Μογγόλοι, αυτά τα ανθρωπόμορφα γουρούνια, σκοτώνουν αδέρφια μας(Κύπρος, Ίμια κλπ).
Αυτό όμως που μου έφτιαξε το κέφι είναι το ποιηματάκι του fad, του νέου μας φίλου (με χόμπι τα " εκσερευνιση,ποδοσφαιρο και ρατσισμος", ζόρικος συνδυασμός). Πού λες να στήσεις τη γαλανόλευκη φίλε fad;
No Method, No Guru, No Teacher
Επί της ουσίας...
Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
quote:
DAGON: Οι προσμίξεις λοιπόν ήταν λίγες και δεν επηρέασαν την σύστασή μας.
Διάβασε της μελέτες του Πουλιανού.
Χμ, δεν διαφωνώ, ούτε είμαι σε θέση να διαφωνήσω με τον Πουλιανό. Θυμάσαι βέβαια ότι και ο ίδιος ήταν οπαδός της αφροκεντρικής θεωρίας πριν αρχίσει να μιλαεί για τον Τριλλιανό και τον Πετραλώνιο Αρχάνθρωπο.
quote:
ΌΧΙ. Όποιος Έλληνας παντρεύονταν Τουρκάλα, αμέσως γίνονταν Τούρκος.
Αν κάποια Ελληνίδα παντρεύονταν Τούρκο, το ίδιο. Κάποιες μάλιστα Ελληνίδες που βιάτηκαν από Τούρκους θανατώθηκαν για να γλιτώσουν την ατίμωση.
Ούτε σε αυτό θα διαφωνήσω. Αν και η ιστορία όπως την μαθαίνουμε, δεν αποτελεί πάντα έμπιστο σύμβουλο.
quote:
Αν θες να το πάμε πιο πίσω, στην Αρχαία Ελλάδα, εκεί υπήρξε ο ορισμός του φυλετισμού.
Με απαγόρευση δια νόμου στις επιμιξίες.
Εδώ θα τα χαλάσουμε. Γιατί πρέπει πάντα, ό,τι και άν έκαναν οι Αρχαίοι ημών να είναι και πάνσωστο?
Δεν φαντάζομαι να διαφωνείς πως δεν ήταν όλοι Επίκουροι και Αριστοτέληδες. Αν ήταν έτσι, θα ήταν και σωστό που είχαν δούλους, ή που ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στην κουζίνα της, εκτός και αν ήταν ιέρεια ή πόρνη.
Όσον αφορά τι κάνουν τα "Μογγολικά ανθρωπόμορφα γουρούνια" και οι Αλβανοί:
Κοίτα, να σου δώσω μια άλλη εκδοχή:
Εγώ είμαι γυναίκα όσο και αν το ψευδώνυμο μου δεν το μαρτυρά. Ως γυναίκα θεωρώ χρέος μου να είμαι, αν μη τι άλλο, ενάντια στον βιασμό.
Έστω πως μια μέρα, όπως περπατάω ανέμελα χωρίς να ενοχλήσω κανέναν, στο δρόμο, ενα ανθρωπόμορφο γουρούνι με βιάζει. Προσπαθώ λοιπόν και γω να συνεχίσω την ζωή μου...
Οι επιλογές που μου ανοίγονται είναι δυο:
1) Προσπαθώ να βοηθήσω ώστε καμία γυναίκα να μην νιώσει ξανά αυτό που ένιωσα εγώ και ως ύψιστο παράδειγμα ανωτερώτητας, βοηθάω στον αγώνα κατά των βιασμών.
2)Με πιάνει εκδικητικότητα και λέω: Γιατί εγώ και όχι οι άλλες?
Και βοηθάω στον βιασμό και άλλων γυναικών.
Τόσο παράλογος είναι ο ρατσισμός από μέρους των Ελλήνων, που έχουν τόσα πάθει εξαιτίας του.
Να προσθέσω πως δεν είμαι κατά της ελεγχόμενης μετανάστευσης, αφού ζω και γω σε αυτό το κράτος. Ούτε είμαι κατά της διπλωματίας και του αγώνα χάριν της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον ρατσισμό εναντίον τους. Μπορώ να αγωνίζομαι απέναντί τους, αν χρειαστεί, και ως ισότιμη. Δεν χρειάζεται να τους υποτιμήσω.
Ώσπου να καταλάβουν και αυτοί οι αδαείς πως το να πολεμάμε για δυο μέτρα γης, είναι σαν έχουμε δυο ψύλλους πάνω σε έναν σκύλο, να τσακώνονται σε ποιόν ανήκει ο σκύλος.
quote:
fad: Είναι κόκκινη μεγάλη,
έχει άστρο και φεγγάρι.
Θα την πάρω θα την σκίσω
γαλανόλευκη θα στήσω!ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μονο αυτο εχω να πω!!!!!!!!!!!!
Αυτό θα μου επιτρέψετε να το αφήσω ασχολίαστο...
quote:
DAGON:Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πόσο ο σύγχρονος Έλληνας θα αντέξει για πολύ την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, την δημιουργία γκαίτο, την υποβάθμιση...
Πήγαινε λίγο στο κέντρο νύχτα να δεις τι παίζει.
Ίσως κάποια στιγμή να υπάρξουν κάποιοι που θα του δώσουν δίκιο και δεν θα φταίνε αυτοί αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε και επιτρέπουν/προωθούν αυτή τη κατάσταση.
Φίλε μου DAGON, επισκέφτομαι το κέντρο συχνά, και βλέπω την κατάσταση. Και γω φιλάω την τσάντα μου όταν περνάω από κει.
Πριν από κανά χρόνο, ένας νεαρός, καταφανώς αλλοδαπός, προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε μένα και την αδελφή μου, σε δρόμο κοντά στου Ψυρρή, νομίζω στην Ευριπίδου. Ευτυχώς είχαμε την ετοιμότητα να μπούμε πάλι μέσα στο ταξί που μας μετέφερε, να πατήσουμε την ασφάλεια, και να ζητήσουμε από τον ταξιτζή να φύγει γρήγορα.
Παρόλα αυτά το περιστατικό δεν με έκανε ρατσίστρια. Μένω στο κέντρο, και στην πολυκατοικία μένουν αλλοδαποί, μάλιστα πρόσφατα έγινε διαχειρίστρια, μια αξιοπρεπέστατη μαύρη κυρία.
Αυτό θέλω να πω. Υπάρχουν και καλοί και κακοί αλλοδαποί, όπως και Έλληνες. Γιατί και πριν από λίγα χρόνια που μου διέρηξαν το σπίτι, Έλληνες το έκαναν. Αλλά ούτε με αυτούς είμαι ρατσίστρια.
quote:
Όσον αφορά τι κάνουν τα "Μογγολικά ανθρωπόμορφα γουρούνια" και οι Αλβανοί...
Oι Αλβανοί είναι η ίδια φυλή με μας. Ναι, μην εκλήσεσαι. Η πλύση εγκεφάλου που τους έχουν/μας έχουν κάνει, μας έχει οδηγλησει σε αυτό το σημείο.
Οι Μογγόλοι(αυτή είναι οι ονομασία της φυλής από την οποία προήλθαν), όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνισμό, αλλά ούτε με τον ίδιο τον άνθρωπο.
Μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχεις αδέρφια στην Κύπρο ή στην Ανατολική Θράκη.
Περί υποτίμησης
Πες μου τι προσέφερε στην ανθρωπότητα αυτή η μάζα ανθρώπων, αυτός ο πληθυσμός, εκτός από σφαγές και αίμα και μετα τα ξαναλέμε.
quote:
Γιατί πρέπει πάντα, ό,τι και άν έκαναν οι Αρχαίοι ημών να είναι και πάνσωστο?Δεν φαντάζομαι να διαφωνείς πως δεν ήταν όλοι Επίκουροι και Αριστοτέληδες. Αν ήταν έτσι, θα ήταν και σωστό που είχαν δούλους, ή που ο ρόλος της γυναίκας περιοριζόταν στην κουζίνα της, εκτός και αν ήταν ιέρεια ή πόρνη.
Η τέλεια κοινωνία δεν υπήρξε πουθενά. Όμως η αρχαία ελληνική κοινωνία και ο τρόπος σκέψης, αποτέλεσε τον φάρο στο σκοτάδι της εποχής και επηρέασε μέχρι και τους Μαρξιστές(οι οποίοι βίασαν κανονικά τον Αριστοτέλη).
Δεν δικαιούσαι να ομιλείς για το πολιτικό καθεστός της αρχαίας Ελλάδας, παρά να το δεχτείς ως έχει, γιατί κάτω από αυτούς τους κανόνες(περί επιμιξίας και βαρβάρων, όπως ανέφερα πιο πριν) ξεπήδησε το θαύμα αυτό του πολιτισμού.
quote:
Αυτό θέλω να πω. Υπάρχουν και καλοί και κακοί αλλοδαποί, όπως και Έλληνες. Γιατί και πριν από λίγα χρόνια που μου διέρηξαν το σπίτι, Έλληνες το έκαναν. Αλλά ούτε με αυτούς είμαι ρατσίστρια.
Δες το ποσοστό των αλλοδαπών κρατουμένων και τον ντόπιων στις ελληνικές φυλακές και σύγκρινέ τα.
Οι μαζικές διασκεδάσεις (είτε λέγεται "άρτος και θεάματα" είτε "Fame story και μπάλα") φροντίζουν να χειραγωγούμαστε άνετα από όποιους φόβους θελήσουν να επιβάλλουν αυτοί που βρίσκονται πάντα στο σβέρκο μας.
Θες κι άλλη ουσία;
Αν έχεις διάθεση μπορείς να βρεις μελέτες και κείμενα περί ψυχολογίας του όχλου και χειραγώγησης μαζών. Μπορείς να μάθεις για το πως ενισχύεις την ταυτότητα μιας ομάδας για να την ελέγχεις καλύτερα. Για το πώς το πετυχαίνεις αυτό δημιουργώντας εχθρούς και πράγματα για να φοβάται. Για το πώς κουμαντάρεις τον τρόπο που θα εκτονωθεί ο φόβος, η επιθετικότητα και η πίεση που δημιούργησες στην ομάδα. Για το πώς προσελκύεις νέα μέλη με πιό ήπια επιχειρηματολογία ("Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις"). Για το πώς, μετά από κατάλληλο έλεγχο, μπορείς να τους δώσεις πιο... απτά, συναισθηματικά και ενστικτώδη μηνύματα ("οι Μογγόλοι, αυτά τα ανθρωπόμορφα γουρούνια, σκοτώνουν αδέρφια μας").
Κι άλλη ουσία;
Μια εθισμένη στον όχλο προσωπικότητα δεν ενδιαφέρεται ακριβώς γιατί φανατίζεται. Γι αυτό είναι πολύ χρήσιμο να "οχλοποιηθεί" με οποιοδήποτε τρόπο (ποδοσφαιρική ομάδα, πολιτικό κόμμα, θρησκεία, συνδικαλιστική παράταξη, εθνότητα, σεξουαλικότητα, ό,τι βολέψει!)και μετά τη στρέφεις εκεί που σε εξυπηρετεί.
Περισσότερη ουσία:
Οι Αμερικανοί επί δουλεμπορίου, οι Αφρικάανερς επί άπαρτχαϊντ, οι Ευρωπαίοι επί του απίστευτου βιασμού της αφρικανικής ηπείρου, ΔΕΝ ασκούσαν την "ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις".
Βγάζαν τρελλά φράγκα με το θάνατο κάποιων άλλων.
Και ο Αλαίν ντε Μπενουά το ξέρει καλά αυτό. Εμείς το ξέρουμε;
Λίγη ουσία ακόμα;
Τα "αδέλφια" μας της Β.Ηπείρου στους δρόμους της Αθήνας τα λένε "κωλοαλβανούς". Φαίνεται μας βολεύει να μένουν στη Β.Ήπειρο να βασανίζονται για να χύνουμε δάκρυα συμπόνοιας.
quote:
Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και μόνο και να μην μας νοιάζει που το 2050 θα έχουμε μείνει 2.000.000.
Αν βελτιώσουμε τον εαυτό μας μπορεί να πάψουμε να κάνουμε σαν έφηβοι μέχρι τα σαράντα μας και να πάρουμε την απόφαση να κάνουμε κανά παιδί αντί να ζούμε εις βάρος των γέρων γονιών μας. Μπορεί να απαιτήσουμε από το κράτος μας πραγματικές ενισχύσεις για την οικογένεια, τις εγκύους (που στον ιδιωτικό τομέα συχνά απολύονται), τους πολύτεκνους. Μπορεί να αγωνιστούμε για κράτος πρόνοιας αντί να λέμε βαρβάτα λόγια
για το πως θα σφάξουμε τους εχθρούς μας. Μπορεί να μη μείνουμε 2.000.000. Αλλά τα βαρβάτα λόγια είναι ευκολότερα από την ενημέρωση και την κοινή προσπάθεια (τα λέμε καθιστοί στο καφενείο, όχι στους δρόμους). Και θα μείνουμε λίγοι. Και θα μας αξίζει κιόλας!
Και οι κύριοι που έχουν στα χέρια τους τις ζωές μας, όπως και των Αλβανών, των Τούρκων, των Πακιστανών, των Μογγόλων και όποιων άλλων σκεφτείς θα κάνουν καλές μπίζνες, όπως πάντα. Και δεν θα φταίνε τα Ίμια γι αυτό. Θα φταίω εγώ κι εσύ και όλοι μας.
Κατά τα άλλα ο fad θα στήσει τη γαλανόλευκη. Με τα μυαλά που κουβαλάμε ξέρω που θα τη βάλουμε τη γαλανόλευκη αλλά να μην το πω, θα προσβάλλω το φόρουμ που μας φιλοξενεί. Κι αυτή είναι η ουσία.
Μπορεί να βρεις λίγη ουσία ακόμα και στο προηγούμενο ποστ μου, μια σελίδα πιο πριν.
No Method, No Guru, No Teacher
Ή αλλιώς, πριν τρέξουμε να ενοχληθούμε από τους αλλοδαπούς, ας δούμε καλύτερα τα χάλια μας...
quote:
DAGON:
Δεν δικαιούσαι να ομιλείς για το πολιτικό καθεστός της αρχαίας Ελλάδας, παρά να το δεχτείς ως έχει, γιατί κάτω από αυτούς τους κανόνες(περί επιμιξίας και βαρβάρων, όπως ανέφερα πιο πριν) ξεπήδησε το θαύμα αυτό του πολιτισμού.
Δικαιούμαι να μιλώ για τα πάντα αγαπητέ, πόσο μάλλον αν τα έχω μελετήσει. Ουδείς άκριττος. Το δέχομαι ως έχει, γιατί πλέον το συγκεκριμένο καθεστώς έχει παρέλθει και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Το θαύμα όμως του πολιτισμού δεν ξεπήδησε από τους ρατσιστικούς αυτούς κανόνες, αλλά από 10, 20, έξυπνους ανθρώπους που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, που κάθησαν και ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ, εις πείσμα της κάθε ηλιθιότητας του όποιου συστήματος, οι οποίοι πρώτα από όλα ανέπτυξαν την κριτική τους ικανότητα για να μπορούν να διαφοροποιήθουν από την όποια πληροφορία. Στο ξαναλέω, φίλε μου: Και τότε δεν ήταν όλοι Επίκουροι και Αριστοτέληδες.
Πχ: Οι Αρχαίοι ζούσαν σε μια εποχή που όλοι γύρω τους πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη. Κάποιοι όμως από αυτούς, είχαν την εξυπνάδα να πουν " Όχι κύριοι λέτε βλακείες", αντιπαρερχόμενοι την αμάθεια των άλλων.
Αυτό πρέπει να κάνουμε και μεις. Όχι να δεχόμαστε ακριτί ότι βλακεία μας ταϊζουν, αλλά να βάλουμε το όποιο μυαλό διαθέτουμε να δουλέψει.
Όσον αφορά το ποσοστό των αλλοδαπών στις Ελληνικές φυλακές θα σε παραπέμψω σε προηγούμενο μου post, για το ποσοστό των Ελλήνων στις Αμερικανικές φυλακές, στις αρχές του αιώνα, εν μέσω της μεγάλης μετανάστευσης των Ελλήνων προς τις ΗΠΑ.
quote:
DAGON:Oι Αλβανοί είναι η ίδια φυλή με μας. Ναι, μην εκλήσεσαι. Η πλύση εγκεφάλου που τους έχουν/μας έχουν κάνει, μας έχει οδηγλησει σε αυτό το σημείο.
Αυτό πάλι δεν είναι του παρόντος, αλλά είναι τεράστια συζήτηση, αν αναφέρεσσι στους Ιλλύριους.
quote:
Χμ... αυτό δεν το νομίζω. Είδες εσύ κανέναν να βάζει Αλβανό διευθυντή στην εταιρεία του? Και ας μην πούμε το κλασσικό πως δεν έχουν τα προσόντα, γιατί η τύπισσα που μου καθάριζε το σπίτι μέχρι πρότινος ήταν μια Αλβανίδα γιατρός και ο άντρας της μαθηματικός.
Aπλούστατα τα πτυχία απο τα Πανεπιστήμια μιάς τριτοκοσμικής χώρας σάν την δική τους έχουν λίγο μικρότερη αξία απο την δική μας. Και εκτός αυτού δέν είναι δυνατόν να έρχονται εδώ στα 35 ή στα 40 τους και να μας απαιτήσουν να τους δώσουμε την θέση των αναγνωρισμένων Ελλήνων επιστημόνων. Πρέπει να δουλέψουν και να προσπαθήσουν με την αξία τους μέσα σε Ελληνικό έδαφος να φτάσουν ψηλά. Έχω και εγώ πολλές περιπτώσεις Αλβανών ψευτοεπιστημόνων που έχουν φτάσει σε ψηλές θέσεις χωρίς να το αξίζουν καθόλου.