ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Orbs - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Orbs - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
13/01/2007, 01:34:09
ok το βάζω ως νέο θέμα επειδή τα υπόλοιπα έχουν πολλές φωτογραφίες και δεν ανοίγουν εύκολα.

Η φωτογραφία χτεσινή -ειδησιογραφική-, από τον κυκλώνα Franz που έπληξε την Γερμανία.
http://kurier.at/nachrichten/chronik/49974.php

Σώστε την και κάντε την μεγέθυνση. Παρατηρείστε "orbs".

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

BeTReXΝέο Μέλος
13/01/2007, 02:51:13
Καλησπέρα ostria,η φωτογραφία πιστεύω ότι έχει orbs λόγο του νερού και της αντανάκλασης του.Μακάρι να βγαίνω ψεύτης.
Αν και είναι πολύ καλή φωτογραφία...

Μόνο τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία.

Τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.

13/01/2007, 10:56:58
Καλημέρα BeTReX, και γω κάτι τέτοιο υποψιάζομαι. Πάντως όντως είναι ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

lamogioΜέλος
13/01/2007, 17:54:22
t'είναι αυτά τα ορμπς ρε παιδιά;
13/01/2007, 17:59:22
Κάτι βρήκα, αλλά για να πω την αλήθεια, ούτε εγώ κατάλαβα πολλά.

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Καλή χρονιά σε όλους

BeTReXΝέο Μέλος
13/01/2007, 19:45:29
lamogio μια εξήγηση για τα orbs:Η ψυχή διατηρεί τη νοημοσύνη, τις συγκινήσεις και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Όταν το πλάσμα ή η διαβίωση του πλάσματος πεθαίνει, η "δύναμη της ζωής " δεν περιλαμβάνεται πλέον μέσα στο πλάσμα επειδή το κοχύλι που αποτέλεσε το πλάσμα αποσυντίθεται τώρα και επιστρέφει στη γη...

BeTReXΝέο Μέλος
13/01/2007, 20:00:22
α ξέχασα κάτι αν παρατηρήσετε καλά η στολή εκείνου του πυροσβέστη πιο πίσω έχει την ίδια γυαλάδα με υποτιθέμενα orbs.

aspirinΜέλος
13/01/2007, 22:22:12
ρε παιδιά συγνώμη, αλλά αυτά που λέτε εσείς orb, είναι σταγόνες βροχής μπροστά από τη μηχανή που έχουν φφωτιστεί από το φλάς. Επίσης αν ο φακός της μηχανής έχει μια βρωμίτσα, έτσι θα παρουσιάζεται στη φωτογραφία. κ εγώ έχω τέτοιες φώτο.
14/01/2007, 12:00:52
Φίλε aspirin, δεν νομίζω να είναι τόσο απλή η εξήγηση.
Μια γρήγορη αναζήτηση με το Google, ίσος σου αλλάξει γνώμη...

Καλή χρονιά σε όλους

14/01/2007, 12:43:51
Από το λεξικό του σκεπτικιστή

Orbs

Τα orbs είναι υποτιθέμενες φαντασματικές ή πνευματικές ενέργειες, ή "πολυ-διάστατα όντα", αόρατα δια γυμνού οφθαλμού. Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα orbs είναι μορφές ζωής, μάλλον οφείλονται σε αντανακλάσεις του φλας ή άλλων φυσικών φώτων, που πιάνονται από την κάμερα. Κάποιος λάτρης των orbs ισχυρίζεται ότι το "orb είναι το βασικό ενεργειακό πρότυπο του κόσμου των πνευμάτων", αν και το πως το ξέρει αυτό είναι κάπως ασαφές. Κάποιος άλλος πιστεύει ότι "το orb είναι η ενέργεια που μεταφέρεται από μια πηγή (π.χ. γραμμές μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, θερμαντήρες, μπαταρίες, ανθρώπους κλπ.) στα πνεύματα ώστε να μπορέσουν αυτά να υλοποιηθούν". Έτσι εξηγείται το γιατί είναι στρογγυλά, λέει, μιας και κάτι τέτοιο θα περιμέναμε από τους νόμους της φυσικής. Αποτυγχάνει όμως να μας αναφέρει ποιούς ακριβώς νόμους έχει κατά νου.

http://www.skepdic.gr/Entries/Omikron/orbs.htm

-Arthur C. Clarke-

lamogioΜέλος
14/01/2007, 12:56:20
Είμαι βαθύτατα συγκεκινημένος.
Οι εκκλήσεις μου (σε παλιότερο θρέντι) έπιασαν τόπο.
Είμαι πλέον κι εγώ ένας ευτυχής κάτοχος περίεργης (τουλάχιστον) φωτογραφίας.

Ιδού:

Η φωτο είναι δικής μου (lamogείου) παραγωγής και προέλευσης και δεν της είχα δώκει τη δέουσα προσοχή μέχρι που είδα το ostrioθρεντο περί ορμπιδίων.

Οπότε δεν άντεξα στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας μέρος της συγκίνησής μου.

14/01/2007, 13:43:42
Να υποθέσω φίλε lamogio ότι συγκατοικής με...ορμπίδια;

Καλή χρονιά σε όλους

aspirinΜέλος
14/01/2007, 14:41:21
έψαξα κ εγώ τις φωτογραφίες μου κ βρήκα 2, οι οποιες έχουν τραβηχτεί σε σχεδόν ίδιες συνθήκες αλλά παρ'ολα αυτά η μία έμφανίζει ενα orb που στην άλλη δεν υπάρχει. Αυτο μας απομακρύνει από την εκδοχή της σκόνης στο φακό που είπα πιο πάνω. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι πώς τα orbs παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο σε λήψεις με φλάς κ σε σκοτεινά μέρη. Δεν βρήκα στη συλλογή μου orb φωτεινές λήψεις. Θα το ψάξω πάντως. Δείτε τις φώτο τώρα κ συγκρίνεται.

14/01/2007, 14:59:23
Παρόλο που προσπάθησα αρκετά δεν διέκρινα κανένα orb, φίλε aspirin.

Καλή χρονιά σε όλους

lamogioΜέλος
14/01/2007, 17:04:51
Krios μας δουλεύεις;

Εγώ βλέπω 7 τετράγωνα orbs στην πάνω φωτο και 5 (επίσης τετράγωνα ) στην κάτω.

Α, ναι, κι ένα στρογγυλό στην πάνω.

14/01/2007, 17:23:32

Καλή χρονιά σε όλους

gentlemanΜέλος
14/01/2007, 21:45:28
Μισό λεπτό ρε λαμόγιο. Ποιο είναι το αντικείμενο αυτής της φωτογραφίας;

Dare To Dream

aspirinΜέλος
14/01/2007, 23:34:21
η πάνω φωτογραφία που έστειλα αν δείτε πάνω από το δεύτερο κουτάκι έχει ένα orb. Στην κάτω δε φαίνεται τίποτα. ΊΣως δε φαίνονται γιατί έχω μικρύνει τις φωτογραφίες. Σώστε τις στον υπολογιστή σας κ κάντε ένα ζοομ.
lamogioΜέλος
15/01/2007, 16:05:54
gentleman

δε νομίζω πως έχει σημασία ποιό είναι το αντικέιμενο της φώτως αλλά να σε βγάλω απ' την απορία.
Απλή φωτογραφία σπιτιού πρός ανακαίνιση, αποτύπωση χώρου δλδ και τίποτε άλλο.
Βέβαια, όπως και με την περίπτωση της "ασπιρίνης" (κι έχω και πονοκέφαλο), η αμέσως επόμενη, που τραβήχτηκε με διαφορά "κορνοφαναρόλεπτου"(*), ήταν άνορμπη.

Τώρα, τα ορμπίδια γενικά με φαίνονται πανταχού ίδια, αν εξαιρέσουμε αυτά της ostria που είναι ολόκληρο κοπάδι.

Πάντως εμένανε δε με το βγάνεις απ' το μυαλό ούτε με εγχείρηση οτι όλα τούτα είναι τυχαία παιγνιδίσματα του φακού και της ατμόσφαιρας κι όχι ψυχούλες ή κάτι άλλο.

(*).κορνοφαναρόλεπτο, το :
Mονάδα μέτρησης χρόνου που αντιστοιχεί στο χρόνο που μεσολαβεί από το άναμα φαναριού σε διασταύρωση μέχρι το κορνάρισμα του από πίσω.
Κυμαίνεται από νανοσεκόντ έως μιλισεκόντ και ευδοκιμεί εις Αθήνας

stanfromgreeceΜέλος
15/01/2007, 18:46:06
Φίλοι μου, επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για το θέμα, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πεί άν αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται μονο σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με τον παραδοσιακό τρόπο (φιλμ) ή αν εμφανίζεται και σε ψηφιακές μηχανές? Μπορώ να πώ ότι έχω τραβήξει κάτι χιλιάδες φωτογραφίες στην ζωή μου (ακόμα και στον στρατό ήμουν ο...επίσημος φωτογράφος της μονάδας) αλλά ποτέ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Επίσης θα ήθελα να πώ ότι μάλλον απ'οτι κατάλαβα όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την χρήση φλάς (αν κάνω λάθος πείτε μου) οπότε είναι πολύ πιθανό να είναι μια διαταραχή του φακού εξάιτίας του φωτός από το φλάς ταυτόχρονα με την ύπαρξη υγρασίας ίσως.
Φίλε lamogio που λες... πολύ άτιμο το κορνοφαναρόλεπτο... ηλίθιος "πρώην" συνάδελφος μου,μου κόρναρε ενώ είχα σταματήσει σε ένα φανάρι για να μου πεί κάτι, και μια άλλη πιο ηλίθια που ήταν μπροστά μου νόμιζε πως της κόρναρα εγώ γιατί άναψε πράσινο και ξεκίνησε χωρίς να κοιτάξει ότι ήταν καρακόκκινο ακόμα,με αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές τρακάρισμα...