- Orbs - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε lamogio που λες... πολύ άτιμο το κορνοφαναρόλεπτο... ηλίθιος "πρώην" συνάδελφος μου,μου κόρναρε ενώ είχα σταματήσει σε ένα φανάρι για να μου πεί κάτι, και μια άλλη πιο ηλίθια που ήταν μπροστά μου νόμιζε πως της κόρναρα εγώ γιατί άναψε πράσινο και ξεκίνησε χωρίς να κοιτάξει ότι ήταν καρακόκκινο ακόμα,με αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές τρακάρισμα...
Φίλε lamogio που λες... πολύ άτιμο το κορνοφαναρόλεπτο... ηλίθιος "πρώην" συνάδελφος μου,μου κόρναρε ενώ είχα σταματήσει σε ένα φανάρι για να μου πεί κάτι, και μια άλλη πιο ηλίθια που ήταν μπροστά μου νόμιζε πως της κόρναρα εγώ γιατί άναψε πράσινο και ξεκίνησε χωρίς να κοιτάξει ότι ήταν καρακόκκινο ακόμα,με αποτέλεσμα ένα μεγαλοπρεπές τρακάρισμα...
Τα διαφορα orbs, φαινονται τοποθετημενα σε διαφορετικο σημειο βαθους.
Στην αρχη νομιζα οτι η εντυπωση αυτη δημιουργειτο λογω διαφορας στο μεγεθος, αλλα κανοντας συγκρισεις ειδα οτι δεν υφισταται κατι τετοιο.
Τωρα για τη διερευνηση της αιτιας, πρεπει να αρχισουμε να αποκλειουμε περιπτωσεις. Ετσι, συμφωνα με τις δικες μου παρατηρησεις, αποκλειονται:
1. σκονη ή υγρασια στο φακο
Οπως ειπε η aspirin
quote:
aspirinβρήκα 2, οι οποιες έχουν τραβηχτεί σε σχεδόν ίδιες συνθήκες αλλά παρ'ολα αυτά η μία έμφανίζει ενα orb που στην άλλη δεν υπάρχει. Αυτο μας απομακρύνει από την εκδοχή της σκόνης στο φακό που είπα πιο πάνω
2. φιλμ
Καθως εμφανιζονται τοσο σε "παραδοσιακες" μηχανες, οσο και σε ψηφιακες
3. υγρασια ή σταγονες βροχης
Εβγαλα μια φωτογραφια που εμφανιζονται 3 orbs,στην Τυνησια , Αυγουστο, πρωινες ωρες, με 39 βαθμους Κελσιου.
Προφανως ουτε ιχνος υγρασιας ή σταγονων υγρου.
Συμπληρωστε τη λιστα παρακαλω!![]()
Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για συνδυασμο παραγοντων και αυτο καθιστα δυσκολη την ανακαλυψη της αιτιας. Δεν νομιζω να προκειται για κατι παρα-μετα-υπερ-φυσικο.![]()
Παντως δεν εχει βρεθει εμπεριστατομενη ερμηνεια απο οσο γνωριζω, ουτε εχουν καταφερει να κανουν το φαινομενο να επαναλαμβανεται κατα βουληση.

Στην αρχη νομιζα οτι η εντυπωση αυτη δημιουργειτο λογω διαφορας στο μεγεθος, αλλα κανοντας συγκρισεις ειδα οτι δεν υφισταται κατι τετοιο.
Τωρα για τη διερευνηση της αιτιας, πρεπει να αρχισουμε να αποκλειουμε περιπτωσεις. Ετσι, συμφωνα με τις δικες μου παρατηρησεις, αποκλειονται:
Οπως ειπε η aspirin
quote:
aspirinβρήκα 2, οι οποιες έχουν τραβηχτεί σε σχεδόν ίδιες συνθήκες αλλά παρ'ολα αυτά η μία έμφανίζει ενα orb που στην άλλη δεν υπάρχει. Αυτο μας απομακρύνει από την εκδοχή της σκόνης στο φακό που είπα πιο πάνω
2. φιλμ
Εβγαλα μια φωτογραφια που εμφανιζονται 3 orbs,στην Τυνησια , Αυγουστο, πρωινες ωρες, με 39 βαθμους Κελσιου.
Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για συνδυασμο παραγοντων και αυτο καθιστα δυσκολη την ανακαλυψη της αιτιας. Δεν νομιζω να προκειται για κατι παρα-μετα-υπερ-φυσικο.![]()
Παντως δεν εχει βρεθει εμπεριστατομενη ερμηνεια απο οσο γνωριζω, ουτε εχουν καταφερει να κανουν το φαινομενο να επαναλαμβανεται κατα βουληση.

Οπως ειπε η aspirin
quote:
2. φιλμ

quote:
παρα-μετα-υπερ-φυσικο.
Καλό-καλό ![]()
![]()
![]()
Αλλά μην αποκλείσεις τίποτα φίλη Κίρκη, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου...![]()

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
Ξεκίνησα να παρατηρώ το φαινόμενο της εμφάνισής τους σε φωτογραφίες μου απο το 2002 με την πρώτη ψηφιακή που απέκτησα. Μέχρι τότε με τις αναλογικές μηχανές φιλμ δεν είχα δεί ούτε ένα και μάλιστα σε πλήθος χιλιάδων φωτογραφιών που είχα τραβήξει. Ετι αναγκάστηκα να τις ξαναψάξω μία προς μία και πάλι τίποτα.
Απο τότε, πέρα απο μία τεράστια συλλογή απο φωτόγραφίες με orbs, κατέληξα να έχω και μια μεγάλη συλλογή απο φωτογραφικές μηχανές.(ψηφιακές-advantix-αναλογικές)
Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο στις ψηφιακές μηχανές και λιγότερο εώς ανύπαρκτο στις μηχανές με φίλμ.
Μάλιστα στις μηχανές με φίλμ τεχνολογίας απο το 2001 και μετά υπάρχει περιπτωση να εμφανιστεί orb αλλά πολύ σπάνια.
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι κάθε μηχανή βγάζει και διαφορετικά σχήματα orbs. Ετσι αυτή τη στιγμή εκτός απο στρογγυλά έχω αστεράκια,τετραγωνάκια,τριγωνάκια και ρόμβους.
Σε μια προσπάθειά μου να πάρω απαντήσεις απο τις κατασκευάστριες εταιρείες των μηχανών που απέκτησα, κατέφυγα στα service των εταιρειών αυτων, με παράπονα και διεκδικούσα επισκευή ή αντικατάσταση λόγω προβλήματος του φακού.(Επρεπε να πάρω βλέπετε και την γνώμη τους για το φαινόμενο).
Οι απαντήσεις απο Sony,Canon,Sharp,HP,Kodak,Nikon ήταν ότι φταίει ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα το οποίο κάτω απο συγκεκριμένες προυποθέσεις λήψης εμφανίζει το φαινόμενο και μετά ανάλογα τον φακό παιρνει και το ανάλογο σχήμα.
Η Olympus,Leica,Panasonic,Pentax,Fuji που απευθύνθηκα προχώρησαν ακόμα περισσότερο λέγοντάς μου για την μονοπωλιακή αγορά του παραπάνω ηλεκτρονικού εξαρτήματος που τις υποχρεώνει να το χρησιμοποιούν, προσπαθώντας ομως με προσθήκες άλλων χαρακτηριστικών όπως σταθεροποιητών εικόνας και άλλων, να μειώσουν το φαινόμενο εμφάνισης orbs.
Ελπίζουν όμως όλοι ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα με την εξέλιξη ένος νέου ολοκληρωμένου που αναμένουν.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά απο πολλούς πειραματισμούς είμαι σε θέση να βγάζω φωτογραφίες με orbs κατόπιν παραγγελίας σε ποσοστό 80%.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Μήπως αυτό συμβαίνει και στις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεο-κάμερες που χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ; Και εκεί έχουμε παρόμοια φαινόμενα, όπως στο γνωστό βίντεο της κεραίας (tether)
Ο αστροναύτης λέει ότι πρόκειται για space-junk που πετούν γύρω από την κεραία, αλλά θα μπορούσε να είναι orbs, που δημιουργούνται από τον φακό;
http://www.youtube.com/watch?v=UbPR1yI3XSI&mode=related&search=
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
αλλά θα μπορούσε να είναι orbs, που δημιουργούνται από τον φακό;
Είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, πραγματικά, θα μπορούσε να ήταν;
Λίγο δύσκολο μου φαίνεται...

quote:
quote:αλλά θα μπορούσε να είναι orbs, που δημιουργούνται από τον φακό;Είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, πραγματικά, θα μπορούσε να ήταν;
Λίγο δύσκολο μου φαίνεται...
Τα όρμπς του Tether περνούν καθαρά απο ΠΙΣΩ από το tether. Το tether είναι 12 μίλια μακρύ και 99 μίλια μακριά απο την κάμερα. Αυτό αυτόματα κάνει τα όρμπς πάνω από 1-2 μίλια διάμετρο. Δεν ξέρω τι σκουπίδια μπορεί να υπάρχουν εκεί τόσο τεράστια. Προσωπικά μου φαίνονται ΓΕΛΙΕΣ οι διάφορες 'εξηγήσεις' όπως σκουπίδια, κρύσταλλοι νερού.
Τα δεδομένα που έχουμε και είμαστε σίγουροι για αυτό το επεισόδιο είναι:
1. Το tether είναι 99 μίλια μακριά από το σκάφος.
2. Το tether έχει μάκρος 11-12 μίλια.
3. Τα παραπάνω ΑΤΙΑ περνούν καθαρά από ΠΙΣΩ χωρίς καμία αμφιβολία.
4. ΔΕΝ φαινονται με γυμνό ματι. (Χρησιμοποιείται ειδική κάμερα από τη ΝΑΣΑ.)
Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να αναζητούμε απαντήσεις. Αρα αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να λύσουμε αυτο το παζλ θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις ερωτήσεις μας με γνώμονα τα παραπάνω αναμφισβήτητα στοιχεία κατα την άποψη μου.
Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε τι είδους 'σκουπιδιού' μπορεί να μην είναι ορατό στο γυμνό μάτι και να ξεπερνά τα 1-2 μιλιά. Που επαναλαμβάνω είναι αναμφισβήτητα στοιχεία. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι πάρα πολλά και έχουν ΟΛΑ το ίδιο σχήμα!
Video 1
http://video.google.com/videoplay?docid=-5070476612863849446
Video 2:
http://video.google.com/videoplay?docid=8524267568796529301
‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
Edited by - Sagaviper on 21/01/2007 15:19:43
Το μόνο που έχω βρει προς το παρόν είναι μία φωτογραφία κατεστραμένου τοπίου στο θέμα ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης από το ποστ του φίλου PREDATOR (30/06/2007, 11:07:13).
Είναι αυτή:
Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι αυτή ή βλέπεις κάτι περίεργο?
Δεν έχω κάτι άλλο υπόψη μου προς το παρόν αλλά πρέπει πάντα να έχουμε στο νου ότι εύκολα μπορεί να σχηματιστεί στο μυαλό μας μια εικόνα "οικεία" -αλλά στην ουσία πλασματική- από ένα συνδυασμό πολλών διαφορετικών εικονιζόμενων αντικειμένων![]()

http://neas.e-e-e.gr/pictures/war_pictures/files/page8-1078-full.html
Η Ιστοσελιδα αυτη εχει και αλλες φωτογραφιες, ψαξου λιγο αν δεν ειναι η ζητουμενη φωτογραφια...