- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Στον αδελφό Πλάτωνα...
...............
Σ'ευχαριστω αδερφε!
Το διάβασα το πρωί,
Μετα πήγα και περασα την μερα σε ένα μουσείο,
αν και κοίταγα τα αντικείμενα,
η δύναμη της ποίησης που εγραψες Αγγέλε,
συνόδευαν την όραση και οτι έβλεπα...
Για ολα τα αλλα,
θα τα συζητήσουμε,
σιγά σιγά...και όπως αρμόζει.
Σ'ευχαροστω και πάλι.
Ας δούμε τώρα Πλάτωνα,
ότι υπάρχουν παντού ιερείς,οι οποίοι εξωτερικά έχουν την ιεροσύνη, (όμως ουσιαστικά έχουν -μολύνει- την ιεροσύνη κι αυτό φαίνεται, από το ότι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν). Από την άλλη υπάρχουν λαικοί άνθρωποι που κατέχουν την Μυστικιστική Ιεροσύνη και μπορούν να θεραπεύσουν.
Ας μείνουμε λίγο σ’ αυτό το σημείο. Για μας τον λαό λέει: (Α’ Πέτρου β’ 9.) «Εμείς είμαστε η εκλεκτή γενιά το «Βασιλικό Ιερατείο» το άγιο έθνος, ο λαός που ο Θεός διάλεξε για να διακηρύξουμε τα Μεγαλεία Εκείνου, που μας οδηγεί από το σκοτάδι στο Φως.
Εμείς και όχι οι -δηλωμένοι Ιερείς- που έχασαν την Ιεροσύνη!
Εμείς που κάποτε δεν είμασταν καν λαός, τώρα γινόμαστε "Λαός Θεού", εμείς που κάποτε δεν είχαμε ελεηθεί τώρα βρίσκουμε Έλεος».
Και προς Ρωμαίους ιβ’1.) λέει: «Σας παρακαλώ αδέλφια να προσφέρετε όλο τον εαυτό σας, "Θυσία, Ζώσα, Αγία ευπρόσδεκτη στο Θεό" γιατι αυτή είναι η Λογική σας Λατρεία».
Δηλαδή, κάθε ένας από μας είναι Ιερέας του Θεού με την έννοια ότι, όπου υπάρχει (Πυρ), Φωτιά, υπάρχει και Λειτουργικό Θυσιαστήριο,(που είναι, τα σώματά μας εξαγνισμένα), είναι και μαχαίρι,(Η Μάχαιρα Του Πνεύματος, ήτις είναι ο Λόγος Του Θεού.) Αμφιβάλλει τις περί Ιεροσύνης;
Σκέψου τη θυσία του Αβραάμ, που ήταν διπλή, πρόσφερε και το μονογενή και το πρόβατο, πρόσφερε μάλλον δε προ πάντων την δική του γνώμη! Δεν είχε δικό του "θέλω" είχε παραδωθεί στο Έναν! Με το αίμα του προβάτου που θυσίασε, αγίασε το δεξί του χέρι, με την σφαγή του παιδιού του, (γιατί είχε πάρει την απόφαση να το κάνει,) αγίασε την ψυχή του, γι αυτό αν και δεν ήταν Ιερεύς ο Αβραάμ, χειροτονήθηκε Ιερεύς, διότι την θυσία «αίματι μονογενούς», τη Θυσία του Αμνού είχε αποφασίσει να κάνει.
"Έτσι γίνε κι εσύ, μας προτρέπει ο Ιερός Χρυσόστομος".
Γίνε, Βασιλεύς και Ιερεύς, ρίχνοντας χάμω τις πονηρές πράξεις, θυσιάζοντας αυτό το σώμα σου συμβολικά, «και σφαγείς εσύ αυτός» Βαφτισμένος στο Πνεύμα και ζώντας κατά το Θέλημα, γίνεσαι Ιερεύς και έχεις Πνευματική Ιεροσύνη, και όχι λαϊκή ιεροσύνη όπως οι κληρικοί, (γιάτί κι από αυτούς, δεν έχουν όλοι γίνει κατηκητήριο του Τριαδικού Θεού).
Πνευματική Ιεροσύνη έχουν οι Πιστοί που έφθασαν σε τέτοιο βαθμό Χάριτος, ώστε προσεύχονται για το καλό όλου του κόσμου, κι αυτοί είναι οι πραγματικοί Ιερουργοί της Οικουμένης, αυτοί θυσιάζονται υπερ πάντων και κρατούν τον κόσμο και θεραπεύουν, αλλάζουν, αφυπνίζουν ψυχες δια του Λόγου, εξορκιστές, με καθαρό Λόγο, εκδιώκουν δαιμόνια κυριαρχούν εν κρυπτό, στις ανθρώπινες κοινωνίες διότι αδιαλείπτως δέονται, υπέρ του Σύμπαντος Κόσμου, με «τη Μυστική του νοός Ιερουργία».
Μέσα μας είναι η ειδική Χάρη της Ιεροσύνης κι αυτήν την παρέδωσε στον Λαό Του ο Ζων Κύριος, είναι η Ενέργεια της Χάριτος μέσα στον κάθε έναν από μας, η οποία Χάρις, γίνεται Καθαρτική, Φωτιστική, Μυστικιστική, κι αυτή είναι η Εσωτερική Ιεροσύνη, κι όσοι φτάσουν σ΄αυτή την κατάσταση είναι Ιερείς «Ιερατείο Αληθινό» και προ της Μελλούσης Βιώσεως , δηλαδή, αυτή η Ιεροσύνη περνά και στο άλλο Βασίλειο των Ουρανών.. είναι αυτοί που βιώνουν την «χωρίς λογισμών καρδία», που ενεργεί «Εν Πνεύματι», τα πάντα εκεί τελούνται Πνευματικώς, σ’ αυτή την Πνευματική Ιεροσύνη!
Σ’ αυτό το Ιερατείο μπορούν να υπαχθούν οι πάντες, και οι γυναίκες, που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν «το Αληθινό Ιερατείο» διότι ο Λόγος είναι σαφής, - Γίνεσθαι, "Ιερείς και Βασιλείς του Υψίστου", χρίονται αυτοί που ανακαινίστηκαν –μέσα στο Πνεύμα της Αλήθειας- στο Θυσιαστήριο της Ψυχής, και Ιερουργούν, μυστικά, αδιάλειπτα και ακατάπαυστα και μετέχουν,
«Στον Αρραβώνα Του Αμνού του Θεού», όπου μεταμορφωμένοι, γίνονται "ο Aμνός Του Θεού", αφού με προσήλωση και παράδωση του Εαυτού τους, έγιναν διορατικοί, θεραπευτές, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και θεραπεύουν εσωτερικά τους άλλους.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι η παρηγοριά του λαού.
Σας ακούω..
Η αλήθεια είναι πως διαβάζω με ενδιαφέρον τα όσα γράφεις και αφορούν μια εσωτερική έρευνα, ένα διαφορετικο τροπο ζωής, που δεν έχει να κάνει με αυτο που ονομάζουμε, το γνωστο, τη γνωστή θρησκεία, τα γνωστά πιστεύω, τις γνωστές εικασίες.
Όχι γιατι θέλω άλλες, διαφορετικές στη θέση τους, μα γιατι απλούστατα σε μένα προσωπικά όλα όσα λες (και δεν αφορουν την αυτογνωσια) ειληκρινα δεν με απασχολούν στο παραμικρό.
Στο λέω καθαρά, ακόμα και δίκαιο να έχεις, διλαδη να είναι αλήθεια όσα γράφεις, όταν έρθει η στιγμη, θέλω να δώ στα ματια οτιδήποτε, και τον ίδιο το Θεό.
Στα ματια Αγγέλε, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, ούτε κάν σκέφτομαι να προσκυνησω, ότι και να γίνει οποία και να είναι η απόφαση του, αν υπαρχει κατι ανωτερο, στα ματια θα το κοιτάξω.
Απο πρώτης άποψης τα γράφτα μου ίσως σε προκαλέσουν, ίσως σκεφθείς πως έχω αναίδεια, μα δεν είναι έτσι. Ίσως η τρελλα, γιατι κάποιος πρέπει να είναι τρελλος (για τους γνωστικους), όταν λέει πως δεν χρειάζεται Θεό, γιατι αυτός ό θεός που γράφουν οι γραφές και εσυ συνεχώς αναφέρεις, για το φτωχό μου το μυαλο, είναι ένας θεός φτιαγμένος, απο ένα μυαλο φτωχότερο.
Έτσι φίλε μου καλε, ίσως ήρθε η ώρα να αφήσω το καράβι σου, να σου ευχηθώ απο καρδιάς, καλη πλεύση, αίθριοι να ναι οι άνεμοι,
και να πλημμυρίζεις απο χαρα και αγάπη,
για τους πιστούς και απιστους, που θα γνωρισεις στη ζωη σου.
quote:
ότι υπάρχουν παντού ιερείς,οι οποίοι εξωτερικά έχουν την ιεροσύνη, (όμως ουσιαστικά έχουν -μολύνει- την ιεροσύνη κι αυτό φαίνεται, από το ότι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν). Από την άλλη υπάρχουν λαικοί άνθρωποι που κατέχουν την Μυστικιστική Ιεροσύνη και μπορούν να θεραπεύσουν.
Το κρατώ αυτο agelos.Αυριο πρόκειται να κάνω μια σοβαρή εξέταση και αναλόγως αποτελεσμάτων,τα λέμε!
Δεν κάνω πλάκα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΑΓΓΕΛΟΣ
quote:
ότι υπάρχουν παντού ιερείς,οι οποίοι εξωτερικά έχουν την ιεροσύνη, (όμως ουσιαστικά έχουν -μολύνει- την ιεροσύνη κι αυτό φαίνεται, από το ότι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν). Από την άλλη υπάρχουν λαικοί άνθρωποι που κατέχουν την Μυστικιστική Ιεροσύνη και μπορούν να θεραπεύσουν.Το κρατώ αυτο agelos.Αυριο πρόκειται να κάνω μια σοβαρή εξέταση και αναλόγως αποτελεσμάτων,τα λέμε!
Δεν κάνω πλάκα.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν και δεν διευκρίνισες την ιδιότητα των “εξεταστών” – αν δηλαδή αναφέρεσαι σε “λαϊκούς” μυστικιστές ή σε “κληρικούς” - εύχομαι σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα να είναι αυτά που εσύ επιθυμείς και πιστεύεις.
Ο παράγοντας “πίστη” έχει το ίδιο βάρος, σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις
Πλάτωνας: -Θέλω να δω με τα μάτια μου τον ίδιο το Θεό!
Αγελος! -Έχεις δίκιο, εγώ δεν ήθελα, δε ζητούσα κι όμως ήρθε, τον είδα!
Για να συμβεί αυτό θα σου πω τι να κάνεις..
-Πήγαινε απέναντι πάρε την άλλη θέση, σταμάτα να ζητάς, κι αμέσως αρχίζουν να συμβαίνουν πράγματα..όταν δεν θέλεις εσύ, θέλει ΕΚΕΊΝΟς!
-ΝΌΜΟς! ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ!
-ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να μη συμβεί αυτό που έγινε, σε μένα, δηλ. να είμαι στη στρωμνή του πόνου, οριζοντιωμένος (ξέρεις τι λένε ..ξαπλωμένος κοιτάς ουρανό.. όταν είσαι όρθιος βλέπεις τον απέναντι και λες ..λες...)
.. εκεί όμως στη σιγή ..στη στρωμνή..στην ησυχία.. ταπεινωμένος σφόδρα.. τι να πεις .. βουβαίνεσαι..κι αρχίζει ..το!
"εγώ ελατώνομαι ,ΕΚΕΙΝΟς! Αυξάνει!.. Ασύλληπτος ΘΕΌΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ! Ακαταλαβίστικος!
ΦΤΙΑΓΜΕΝΟς ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΥΑΛΌ... ΜΟΝΟ -ΝΟΥ-! ΥΠΕΡ ΝΟΥ!
Μην πας μακριά ΌΜΩς!.. τώρα αρχίζει η βεγγέρα .. άργησε λίγο .. Ο ΜΕΓΑΛΟς! ..μα έστρωσε ΤΡΑΠΕΖΑ! ΕΔΕΣΜΑΤΑ ..ΣΟΥ ΛΕΩ!
ΣΗΜ. ..ΤΙ ΠΛΆΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙς Νικ, όσο σοβαρά να το εξετάσεις πάντα, η Αλήθεια, όταν είναι γυμνή ..ξέρεις .. σοκάρει...
Ωστόσο..Η..Γιορτή ..ξεκινά..!
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ!
Με συγκλονιστικά ιδιαίτερα γεγονότα θα αρχίσει η προπαρασκευαστική πορεία από τον 21ο αιώνα όπου είμαστε
στο προστάδιο αυτό της αφύπνισης, που "περίεργα" θα αποφασίσει για όλους και για όλα.
Αιώνες επικίνδυνοι, αιώνες «Ολονύκτιας Επαγρύπνησης».
« Επαγρυπνείτε σκεπτόμενοι, Αναπαυθήτε σκεπτόμενοι» γιατί η σκέψη θα σας διδάξει το βασικό Νόμο της Σοφίας κατά το ρηθέν:
«Και δεν θα έχει χρείαν να διδάσκει ο εις τον άλλον, διότι Πάντες, θα είμαστε, διδακτοί του Θεού»,
θα λαμβάνουμε τη δική Του Σοφία με απόλυτη ελευθερία και ακρίβεια. Ο Ουρανός εισχωρεί σε ενεργειακά πεδία δράσης και τέμνει πεδία Αγάπης, ΚΙ ΕΎΛΟΓΑ ΘΑ ΑΠΟΡΟΎΜΕ ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗς ΑΝΩΘΕΝ ΧΕΙΡΟΣ.
Τα "χέρια" Του με γνώμονα τον ήλιο θα υπολογίζουν ακριβέστερα τον πόνο, την δοκιμασία, τη φθορά την αφθαρσία. Ο Νους έχει ήδη εισχωρήσει στην ύλη και τέμνει τα ενεργειακά της πεδία. Η ύλη σταδιακά απορροφάται από τις πνευματικές απαιτήσεις, οι οποίες προκαλούν αναλαμπές. Όλο το σύμπαν λαμβάνει από τα πεδία της ενεργειακής θεμελίωσεως κραδασμικούς ερεθισμούς, ισχυρές τομές και δονείται.
Ο πλανήτης εντός του 21ου αιώνα θα διαφοροποιηθεί διακριτικά. Εντός των επόμενων τριών αιώνων θα ποιηθεί με χάρη και εντός των υπόλοιπων έξη (6 ) αιώνων θα υλοποιηθεί το Όραμα του Δημιουργού. Η γη θα κοσμηθεί με χειροποίητα "κομμάτια" φωτός από τα εργαστηρια του ήλιου και των αστέρων και θα λάβει όλη τη λάμψη των πλανητών ποιότητας, θα καταξιωθεί εντός της Ιεραρχίας του Σύμπαντος και θα ανοιχθούν σ’ αυτήν οι ουράνιες αίθουσες.
Εντός του 21ου αιώνα η γη θα ποιηθεί -Διακριτικά- δηλαδή η ευχέρια που διαθέτει το Σύμπαν για τη διαδικασία της « ποίησης»
της γης θα είναι διακριτική και όχι απόλυτη δύναμη. Η δύναμη της κυριαρχικής αγάπης θα φυλαχθεί στα άνωθεν θησαυροφυλάκια.
Η γη θα ποιηθεί με διάκριση,και όλα τα όντα θα ποιούνται με διάκριση, όλα τα φαινόμενα επίσης.
Η διάκριση θα έχει την έννοια της επενέργειας επί της γης και των όντων και όχι της ενέργειας ως πεδίο δύναμης,
μιας ενέργειας που θα είναι αποτέλεσμα έκφρασης, σκέψεως, στάσεως και έργου.
Η ενέργεια απευθύνεται πρωταρχικά στα όντα, όμως επενεργεί και στη γη την καθιστά οντότητα ανάλογα με τη συμπεριφορά των όντων.
Η συμπεριφορά σας καθορίζει όχι μόνο εσάς, αλλά και το χώρο της βίωσής σας, όπως και την σφαίρα της επιρροής σας, μέχρι εκεί οπου απευθύνεται και επεκτείνεται η συμπεριφορά σας. Μέχρι εκεί που συν -φέρεστε με Γνώση, ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ τα ΠΑΝΤΑ από την ενσυνείδητη συμπεριφορά σας.
Με την ενσυνείδητη συμπεριφορά σας εμπλέκονται τα αρμονικά συμπαντικά κύματα και από αυτή την εμπλοκή επηρεάζονται τα πάντα,
με αποτέλεσμα να καθίσταται το έργο χάος από αφελείς ενέργειες. Προσέξτε τον 21ο αιώνα είναι αιώνας αυτογνωσίας και γνώσεως.
Η άγνοια θα αποβεί μήτηρ κακίας και δε θα δικαιολογείται η ύπαρξή της στον αιώνα αυτό της Αναγέννησης του Πνεύματος.
Κάθε είδους άγνοια γύρω από την οντολογική υπόσταση τη δική σας και των όντων γενικά θα αποβαίνει θανάσιμο αμάρτημα, γιατί ο αιώνας της Αποκάλυψης αποκαλύπτει και επικροτεί τη ΓΝΩΣΗ.
Βιώνετε τους αιώνες και αγνοείτε τον ΝΟΥ. Είναι δύνατόν; Πότε επιτέλους θα γίνετε σκεπτόμενα όντα; Είναι δυνατόν να ανακυκλώνεσθε στους αιώνες μόνο και μόνο για τις ανάγκες της ύλης και να λησμονείτε έτσι όλα τα παρελθόντα με συνολική απώλεια
του ειδικού βάρους της Πνευματικής σας υπόστασης;
Η Χάρη μέσα στους επόμενους πολύ δύσκολους αιώνες θα δοθεί μόνο στους σώφρονες και τους γνώστες. Προσέξτε, ακόμη, εσείς, οι "σοφοί", τα κέντρα εντός των οποίων κινείστε για την υφαρπαγή της σοφίας, γιατί όλα τα κέντρα που υπόσχονται σοφία δεν είναι τα κατάλληλα, έστω κι αν κοσμούνται φαινομενικά με μέταλλα αξίας.
με το χιλιαρικάκι, τι γίνεται ; Θα "πέσεις" άρχοντά μου, θα "πέσεις" ;
"εγώ ελατώνομαι ,ΕΚΕΙΝΟς! Αυξάνει!.. Ασύλληπτος ΘΕΌΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ! Ακαταλαβίστικος!
ΦΤΙΑΓΜΕΝΟς ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΥΑΛΌ... ΜΟΝΟ -ΝΟΥ-! ΥΠΕΡ ΝΟΥ!
.......
Αυτο το καταλαβαίνω, και έτσι συμβαίνει...
Agelos
Μην πας μακριά ΌΜΩς!.. τώρα αρχίζει η βεγγέρα .. άργησε λίγο .. Ο ΜΕΓΑΛΟς! ..μα έστρωσε ΤΡΑΠΕΖΑ! ΕΔΕΣΜΑΤΑ ..ΣΟΥ ΛΕΩ!
.......
Αυτο δυσκολευομαι λιγο...
Τα κάνει για μας....η είναι πάντα εκει...απλα επειδή συμβαίνει το παραπάνω, αυτα συμβαίνουν?
Καταλαβαίνεις τι σου λέω, έτσι ?
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 16/02/2012 11:05:48