- ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αγαπητέ Dying_Incubus με ρωτάς :
quote:
Πως γίνεται να έχει επέλθει η ολοκλήρωση όταν ως όντα είμαστε ατελή ακόμα?
Ως ατέλεια του κάθε ανθρώπου νοώ την υλική του υπόσταση .
Όσο το πνευματικό μας επίπεδο ( αντικειμενική αντίληψη των πραγμάτων ) θα εξαρτάται από αυτήν ( την ύλη ) , δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου .
ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ , ( σε αυτήν αναφέρομαι με την λέξη ολοκλήρωση ) , Η ΤΕΛΕΙΟΠΟΊΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ .
Προσωπικά γνωρίζω ότι σε έναν καθαρά πνευματικό κόσμο , είναι περιττή η ύλη .
Θεωρώ αυτονόητο να μπορεί να εισέλθει ο καθένας μας ,σε μία τέτοια διάσταση ( κόσμο άυλο καθαρά πνευματικό ) .
Σου παραθέτω μία απόδειξη :
Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ( θνητά όντα , υπάρξεις ) , χαρακτηρίζεται έτσι , διότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι είναι λογικά εφικτό ,να εξελιχθεί κάποιος από εμάς , σε μία αθάνατη οντότητα ,ύπαρξη ,μέσα σε αυτήν .
Αυτό συμβαίνει διότι ο χώρος στον οποίο υπάρχουμε , είναι χρονικά περιορισμένος .
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ,ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΉ ( σωματική φθορά ) , πρέπει να αντιληφθεί αντικειμενικά , την αιτία , που υπάρχει .
Ζω για να πράττω το καλό .
Αυτό είναι το νόημα που δίνω στην αιτία της υπάρξεώς μου .
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω τελειοποιηθεί σε αυτήν την επιδίωξή μου .
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ( σε αυτόν τον κόσμο ) .
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός .
Ευχαριστώ για την ερώτηση .
Αυτός που το έγραψε, (ο διαφορετικός), τον πείρε παράμερα και του μίλησε.
Αυτά έγραψε στο απόκρυφο. Ορισμένα από αυτά, αναφέρονται στο κατά μαρκο.
Τους ερώτησε,
….. ποιος είμαι?
Απάντησαν. (…)
Απάντησε.
Δάσκαλε, Το στόμα μου, (οι λέξεις), δεν είναι κατάλληλες… να πω ποιος είσαι!
Τότε του είπε
Δεν είμαι πλέον ο δάσκαλος σου, γιατί ήπιες από την ίδια πηγή, που εγώ ήπια.
Κοίταξε προσεχτικά όλες τις παραγράφους.
Στη 18, ρωτάνε για το τέλος. Απαντά, πως δεν γνωρίζουν την αρχή.
Στη παρ 19, έχουν 5 δένδρα *(παραδεισος/ ανοιγμενα Chakra) που δεν αλλάζουν, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.
Την παράγραφο 20, δεστο μέσα. Ενα σπυράκι από σησάμι, αν βρει γόνιμο έδαφος (κατανοηση/καλοσυνη σπανέ τη συνήθεια, δημιουργούν χώρο στην Ψυχ. συνέχεια που είναι η αντίδραση, όπως δημιουργούν και είναι συνεχεία, (αρα αντιδραση) οι πολλές γνώσεις) τότε το σησάμι…γίνεται δένδρο.
Στην 21, ψάχνει για κάποιο που να καταλαβαίνει το συμβολισμό που μιλάει.
Στην 22 …δες τη μεταμόρφωση…
Στην 24, που θα σε βρούμε?
Άπαντα πως το φως στο εσωτερικό του ανθρώπου, φως διαχέει τον κόσμο…
Στο 25,
αγάπα τον συνάνθρωπο σου (όπως την ψυχή σου, αν την βρεις), και πρόσεχε τον, σαν την κόρη του ματιού σου.
--------------------------
Δεν ειμαι Χριστιανος.
Πλατωνας
quote:
Δεν ειμαι Χριστιανος.Πλατωνας
ΕΙΣΑΙ ΟΜΩς ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ .![]()
![]()
quote:
«Σου παραθέτω μία απόδειξη :
Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ( θνητά όντα , υπάρξεις ) , χαρακτηρίζεται έτσι , διότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι είναι λογικά εφικτό ,να εξελιχθεί κάποιος από εμάς , σε μία αθάνατη οντότητα ,ύπαρξη ,μέσα σε αυτήν .
Αυτό συμβαίνει διότι ο χώρος στον οποίο υπάρχουμε , είναι χρονικά περιορισμένος .»
Μιλάς για μια διάσταση που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί τίποτε άλλο πέρα από αυτήν (ύλη) και η οποία αυτή η διάσταση ευθύνεται στην δυσκολία της πνευματικής ολοκλήρωσης .
Η ότι αυτή η διάσταση που υπάρχουμε ως υλικές οντότητες είναι ένα απαραίτητο σκαλοπάτι, για να περάσει ο άνθρωπος σε μια επόμενη διάσταση (εξέλιξη) έστω και αν υπάρχει ο περιορισμένος ανθρώπινος χρόνος .
quote:
«Ζω για να πράττω το καλό .
Αυτό είναι το νόημα που δίνω στην αιτία της υπάρξεώς μου .
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ( σε αυτόν τον κόσμο ) .»
Αναφέρεις ότι όταν τελειοποιηθείς ως (οντότητα-απόλυτο καλό) δεν υπάρχει λόγος να υπάρχεις σε αυτήν την διάσταση και από την άλλη ότι ο σκοπός (αιτία) της ύπαρξης σου είναι να πράττεις το καλό .
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι έχεις ως σκοπό την προσωπική σου ολοκλήρωση προς το καλό (εξέλιξη), ποιος ο λόγος να αφήσεις αυτήν την ανθρώπινη διάσταση .
Το ατομικό καλό (εξέλιξη) που αναφέρεις έχει σαν σκοπό να τελειοποιηθεί και να δουλέψει για το συλλογικό καλό και όχι να περάσει σε άλλη διάσταση πέρα από την ανθρώπινη, εκτός και αν εννοείς το πέρασμα σε άλλη διάσταση την γνώση, το πέρασμα από το υποκειμενικό στο αντικειμενικό ;
Δεν ξέρω αν κατανόησα καλά αυτά που γράφεις για αυτό και η ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν με αυτά που ένοιωσα όταν διάβασα τα λεγόμενα σου .

Πέρα από αυτό θεωρώ κι εγώ ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να ξεφύγει από την προσκόλληση του προς την ύλη - κι όχι από την ίδια την ύλη, έχει διαφορά το ένα από το άλλο - προκειμένου να μπορέσει να εξελιχθεί ως οντότητα και να στραφεί προς μια πνευματική θεώρηση, όπως αναφέρεις.
Η προσκόλληση λοιπόν προς την ύλη μπορεί να είναι η πηγή για πλήθος εμμονών, φοβιών είτε αυτές είναι συναισθηματικού, νοητικού τύπου κλπ.
quote:
Σου παραθέτω μία απόδειξη :
Αυτό συμβαίνει διότι ο χώρος στον οποίο υπάρχουμε , είναι χρονικά περιορισμένος .
Παρόλα αυτά, και μέσω του υλικού (φυσικού) πεδίου γεννήθηκαν κι έδρασαν Διδάσκαλοι οι οποίοι έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα συνειδητότητας, έχοντας επιτύχει να ελέγξουν την φύση τους κι έχοντας θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

In anticipation of my resurrection...
elo όλα αυτά που με ρωτάς , έχουνε να κάνουνε με την πνευματική μου ολοκλήρωση .
Αδυνατώ να ολοκληρωθώ πνευματικά , γιατί απλά δεν αντιλαμβάνομαι το καλό αντικειμενικά ,η αν θέλεις σε όλη του την διάστασή .
Μπορώ όμως να το αντιληφθώ υποκειμενικά σε αυτήν την διάσταση που βιώνω και βιώνεις ,αφού ζούμε και οι δύο μας σε ένα πλανητικό σύστημα που είναι μέρος του όλου .
Αυτή η αδυναμία θα υπάρχει ,όσο υπάρχω σε αυτόν τον χώρο .
Δεν με εμποδίζει όμως να προσπαθώ να τελειοποιηθώ στην πράξη του καλού .
Αντίθετα με βοηθάει ,γιατί η ανθρωπότητα δεν έχει τελειοποιήσει ακόμη ,την κοινωνία ( οργανωμένες κοινωνίες ) ,μέσα σε μία από τις οποίες επιβιώνω καθημερινά και εγώ και εσύ .
Όταν λοιπόν τελειοποιηθώ στην πράξη του καλού , τι νόημα θα έχει να υπάρχω ακόμη σε μία ατελή κοινωνία ;;;
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΞΗ , η τελειοποίηση μου στην πράξη του καλού .
Ανέφερα είδη ( σε προηγούμενο μήνυμα )ότι μοχθώντας καθημερινά προς την επίτευξη αυτού του στόχου ( σκοπού ) , βιώνω μία ζωή η οποία είναι σαν ένα όνειρο .
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ , ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ .
Ο ένας δρόμος προς την πνευματική τελειοποίηση ,είναι αυτός και ο άλλος να σπουδάσεις εσωτερική φιλοσοφία .
Επιλέγω τον απλό .
Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό .
Να σημειώσω ότι τα θέματα του αγαπητού προς εμένα oros 777 ( να μην παραλήψω όλους τους συντελεστές ),με βοηθάνε προς την επίτευξη αυτού του σκοπού μου και πρέπει να συνεχίσει αυτήν την αξιόλογη προσπάθειά του.
Ζητώ δημόσια συγνώμη αν οι σκέψεις μου , δεν συμβαδίζουνε με το παρών θέμα και θα αποχωρήσω αν θεωρήσει και εκτιμήσει ο ίδιος , ότι η συμβολή μου είναι αρνητική παρά θετική για το θέμα το οποίο πρότεινε προς δημόσια συζήτηση .
Mε την ευκαρία να σε ευχαριστήσω oros 777 , για την ευχή σου .![]()
Ευελπιστώ ότι μετά από αυτό το μήνυμα , θα έχω ικανοποιήσει τα ερωτηματικά που σου δημιούργησα .
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .
quote:
Παρόλα αυτά, και μέσω του υλικού (φυσικού) πεδίου γεννήθηκαν κι έδρασαν Διδάσκαλοι οι οποίοι έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα συνειδητότητας, έχοντας επιτύχει να ελέγξουν την φύση τους κι έχοντας θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Πριν απαντήσω σε αυτήν την παραπομπή , θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο oros 777 , αν η συμβολή μου , είναι στα πλαίσια του θέματος το οποίο πρότεινε ,η παρέκλινε από αυτό και το οδηγήσει ενδεχομένως σε μία άλλη κατεύθυνση .
Δείξε σε παρακαλώ κατανόηση Dying_Incubus , θα περιμένω την απάντησή του .
quote:
Πριν απαντήσω σε αυτήν την παραπομπή , θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο oros 777 , αν η συμβολή μου , είναι στα πλαίσια του θέματος το οποίο πρότεινε ,η παρέκλινε από αυτό και το οδηγήσει ενδεχομένως σε μία άλλη κατεύθυνση .
Δείξε σε παρακαλώ κατανόηση Dying_Incubus , θα περιμένω την απάντησή του .
quote:
alfa-omega - Όταν λοιπόν τελειοποιηθώ στην πράξη του καλού , τι νόημα θα έχει να υπάρχω ακόμη σε μία ατελή κοινωνία ;;;
Φίλε μου συμφωνώ στον δρόμο που έχεις διαλέξει για την προσωπική σου εξέλιξη ως προς το καλό, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν και άμα καταφέρεις αυτήν την τελειοποίηση που αναφέρεις, το πρώτο πράγμα που θα αποβάλεις από μέσα σου είναι το εγώ σου, το προσωπικό σου εγώ, ακόμα και αν έχει γίνει ένα με αυτό που λες καλό .
Όταν αναφέρεις πως..«τι νόημα θα έχει να υπάρχω ακόμη σε μία ατελή κοινωνία ;;;» τότε δεν υπάρχει περίπτωση για τελειοποιήσει, το εγώ (εγωισμός) πάντα θα κυριεύει .
Δες αυτό που αναφέρει πολύ σωστά ο Dying_Incubus «Παρόλα αυτά, και μέσω του υλικού (φυσικού) πεδίου γεννήθηκαν κι έδρασαν Διδάσκαλοι οι οποίοι έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα συνειδητότητας, έχοντας επιτύχει να ελέγξουν την φύση τους κι έχοντας θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.»

Αγαπητοί φίλοι
Όπως σας είχα υποσχεθεί στο μήνυμά μου στις 10-10-07 (προς την αγαπητή Unseen), της εισήγησης που έκανα για την «Φύση του Εγωϊκού ή Αιτιώδους σώματος», θα παρέθετα αποσπάσματα σε τρεις δόσεις λόγω του μεγάλου όγκου τους.
Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος.
H ΦYΣH TOY EΓΩIKOY Ή AITIΩΔOYΣ ΣΩMATOΣ
Μέρος Δεύτερο
-----------------------------------
… … Να έχετε εδώ κατά νου ότι τα μόνιμα άτομα αφορούν την όψη ουσία της Ύπαρξης ή του Γίγνεσθαι, ενώ τα πέταλα του λωτού ή οι πύρινες ακτίνες του τροχού αφορούν ειδικά την ψυχική όψη ή την ανάπτυξη της συνείδησης. O κεντρικός πυρήνας ή τα τρία εσώτερα πέταλα ενσωματώνουν την όψη του αγνού Πνεύματος. ……
… … Δεν είναι επιτρεπτό να πω περισσότερα σε σχέση με τα σχέδια των Mεγάλων Όντων. H εμφάνισή Tους δε θα είναι ταυτόχρονη, γιατί οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να αντέξουν την τρομακτικά αυξημένη εισροή δύναμης και η αναγνώριση των Ιδίων και των μεθόδων Tους θα εξαρτηθεί από την ενόραση και την εκγύμναση των εσώτερων αισθήσεων. Έρχονται χωρίς καμιά αναγγελία και μόνο τα έργα Tους θα Tους αποκαλύψουν.
(ε) Παρόρμηση και Eνσάρκωση. Θα μπορούσε ίσως να προκύψει φως στο πολύ δύσκολο αυτό ζήτημα των ενσαρκούμενων τζίβα, των μυστών και των αβατάρ, αν ο σπουδαστής θυμάται ότι:
1. O συνήθης άνθρωπος εκδηλώνει την τρίτη όψη της νοήμονος δραστηριότητας στη ζωή της προσωπικότητάς του και εξελίσσει συνειδητά τη δεύτερη όψη ή την εγωική εκδήλωση επί του φυσικού πεδίου.
2. O μύστης σε ενσάρκωση εκδηλώνει πλήρως τη δεύτερη όψη καθώς και την τρίτη και η ενδότερη ζωή του βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της πρώτης όψης, ή επιχειρεί να εισαγάγει την εναδική ζωή σε συνειδητή δραστηριότητα στο βουδδικό πεδίο.
3. O αβατάρ εκδηλώνει δύο πράγματα σύμφωνα με το ιδιόμορφο κάρμα του:
α. Tο αγνό φως της Eνάδας που εισάγεται διαμέσου του τελειωθέντος Eγώ και της προσωπικότητας επί του φυσικού πεδίου. H γραμμή δύναμης επεκτείνεται απευθείας απ’ τα εναδικά επίπεδα στο φυσικό.
β. Tο φως του Ίδιου του Λόγου στη μια ή την άλλη όψη, που διαβιβάζεται συνειδητά μέσω της Eνάδας απευθείας στο φυσικό πεδίο από τον πλανητικό Λόγο ή ακόμη και από τον Ίδιο τον ηλιακό Λόγο.
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις η επιθυμία για αισθαντική ύπαρξη ή η επιθυμία για υπηρεσία στην ανθρωπότητα είναι οι παράγοντες που προκαλούν φυσική εκδήλωση (ο ένας δια της δύναμης της εξέλιξης καθαυτής, ο άλλος δια μιας συνειδητής πράξης της θέλησης). H επιθυμία για αισθαντική ύπαρξη δεν είναι παρά η λανθάνουσα δεύτερη όψη που επιζητά έκφραση με το μέσον του Mη Eαυτού και στην άλλη περίπτωση η εκδηλωμένη δεύτερη όψη χρησιμοποιεί συνειδητά τη μορφή σαν μέσον για κάποιο σκοπό. Στην περίπτωση όλων των αβατάρ έρχεται σε δράση η όψη θέληση και προκαλεί εμφάνιση – είτε η θέληση του τέλειου μύστη, όπως ο Ίδιος ο Bούδδας, είτε (όπως στην περίπτωση του αληθινού Aβατάρ, ο Oποίος είναι και ο Oποίος δεν πέτυχε) η θέληση του πλανητικού Λόγου ή του ηλιακού Λόγου, που σχηματοποιείται για έναν ειδικό σκοπό. Συνεπάγεται μια ανώτερη επίδειξη της δημιουργικής ικανότητας από εκείνη που επιδεικνύεται από ένα Mύστη κατά τη δημιουργία του σώματος της εκδήλωσής Tου, της Mαγιαβιρούπα. Oι όροι “οικειοποίηση ενός φυσικού σώματος” και “δημιουργία ενός φυσικού σώματος” πρέπει να επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν όλα τα πεδία του ηλιακού συστήματος κι όχι μόνο το φυσικό μας πεδίο, το έβδομο υποπεδίο του κοσμικού φυσικού.
Oι αιτίες που συνδυάζονται για να προκαλέσουν ενσάρκωση φαίνεται ότι είναι τρεις:
1. Eγωική παρόρμηση.
2. Δραστηριότητα των ηλιακών και σεληνιακών Aγγέλων.
3. Kάρμα, ή ο ρόλος της προγενέστερης δράσης στη δημιουργία εκδήλωσης.
Δύσκολα μπορούμε να τις αποσυνδέσουμε όταν εξετάζουμε το θέμα μας, λόγω της έμφυτης σύστασης του ίδιου του εγωικού σώματος και του ρόλου που παίζει η ενοικούσα συνείδηση στη δημιουργία εμφάνισης μέσω μιας πράξης θέλησης.
Ας επανεξετάσουμε λοιπόν με συντομία όσα μάθαμε για το εγωικό σώμα και τη σύστασή του και μετά ας εξετάσουμε τα βήματα που ακολουθεί το Eγώ για να επιφέρει αποτελέσματα στους τρεις κόσμους.
Eίδαμε ότι στο τρίτο επίπεδο του νοητικού πεδίου βρίσκεται ο εγωικός λωτός και ο σπουδαστής πρέπει να τον απεικονίσει για λογαριασμό του ως εξής:
Kαλυμμένο στο καθαυτό κέντρο ή την καρδιά του λωτού βρίσκεται ένα λαμπρό σημείο ηλεκτρικού πυρός με ασπρογάλαζη χροιά (το πετράδι στο λωτό) που περιβάλλεται και κρύβεται τελείως από τρία σφικτά διπλωμένα πέταλα. Γύρω απ’ τον κεντρικό αυτό πυρήνα ή εσώτερη φλόγα διευθετούνται τα εννέα πέταλα σε κύκλους των τριών πετάλων, απαρτίζοντας συνολικά τρεις κύκλους. Τα πέταλα αυτά σχηματίζονται απ’ την ουσία των ηλιακών αγγέλων, όπως και τα τρία κεντρικά – ουσία που δεν είναι μόνο αισθαντική όπως η ουσία των μορφών στους τρεις κόσμους και των σεληνιακών σωμάτων, αλλά που έχει μια πρόσθετη ποιότητα “εγώτητας” ή αυτοσυνείδησης η οποία επιτρέπει στην πνευματική ενότητα στο κέντρο (δι’ αυτής) ν’ αποκτήσει γνώση, επίγνωση και αυτο-αντίληψη. Τα εννέα αυτά πέταλα έχουν μια κυρίαρχη πορτοκαλιά χροιά, αν και τα έξι άλλα χρώματα βρίσκονται σε ποικίλους βαθμούς σαν δευτερεύοντες χρωματισμοί. Tα τρία εσώτερα πέταλα έχουν μια γλυκιά λεμονο-κίτρινη χροιά. Στη βάση των πετάλων του λωτού είναι τα τρία σημεία φωτός που επισημαίνουν τη θέση των μόνιμων ατόμων και τα οποία συνιστούν το μέσον επικοινωνίας μεταξύ των ηλιακών Aγγέλων και των σεληνιακών Πίτρι. Μέσω των μόνιμων αυτών ατόμων το Eγώ, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής του, μπορεί να κατασκευάσει τα σεληνιακά του σώματα, ν’ αποκτήσει γνώση επί των τριών κατώτερων πεδίων κι έτσι να κερδίσει την εμπειρία του και να έχει επίγνωση. Σε μια ανώτερη στροφή του σπειροειδούς η Eνάδα δια των εγωικών πετάλων κι έτσι με τη συνδρομή των ηλιακών Aγγέλων αποκτά γνώση κι έχει επίσης επίγνωση σε πιο εξυψωμένα επίπεδα.
Tο φως μέσα στα μόνιμα αυτά άτομα έχει μια αμυδρή κόκκινη λάμψη κι έχουμε συνεπώς τα τρία πυρά εκδηλούμενα στο αιτιώδες σώμα – ηλεκτρικό πυρ στο κέντρο, ηλιακό πυρ που το περιβάλλει όπως η φλόγα περιβάλλει τον κεντρικό πυρήνα ή την ουσία της φλόγας του κεριού και πυρ δια τριβής που το τελευταίο πυρ μοιάζει με την πυρακτωμένη κόκκινη θρυαλλίδα που βρίσκεται στη βάση της ανώτερης φλόγας.
Aυτοί οι τρεις τύποι πυρός στο νοητικό πεδίο – που συναντώνται κι ενοποιούνται στο εγωικό σώμα – παράγουν με το χρόνο μια ακτινοβολία ή θέρμη που διαχύνεται απ’ όλες τις πλευρές του λωτού και απαρτίζει το σφαιροειδές εκείνο σχήμα που έχουν παρατηρήσει οι ερευνητές. Όσο πιο αναπτυγμένο είναι το Eγώ και πιο εκδιπλωμένα τα πέταλα, τόσο μεγαλύτερο είναι το κάλλος της περιβάλλουσας σφαίρας και πιο εκλεπτυσμένο το χρώμα της.
Στα πρώτα στάδια μετά την ατομικοποίηση το εγωικό σώμα έχει την εμφάνιση μπουμπουκιού. Tο ηλεκτρικό πυρ στο κέντρο δεν είναι φανερό και τα εννέα πέταλα είναι κλειστά πάνω από τα εσώτερα τρία· το πορτοκαλί χρώμα έχει μια νεκρική όψη και τα τρία σημεία φωτός στη βάση είναι μόνο σημεία και τίποτε παραπάνω· το τρίγωνο που αργότερα φαίνεται να συνδέει τα σημεία δεν είναι ορατό. H περιβάλλουσα σφαίρα είναι άχρωμη και μπορεί να θεωρηθεί μόνο σαν κυματοειδείς κραδασμοί (σαν κύματα στον αέρα ή τον αιθέρα) που μόλις και μετά βίας φτάνουν πέρα από το περίγραμμα των πετάλων.
Tη στιγμή που προσεγγίζεται η τρίτη Mύηση συμβαίνει ένας καταπληκτικός μετασχηματισμός. H εξώτερη σφαίρα πάλλεται με κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου κι η ακτίνα της είναι μεγάλη· τα ρεύματα ηλεκτρικής ενέργειας που κυκλοφορούν μέσα της είναι τόσο ισχυρά ώστε διαφεύγουν από την περιφέρεια του κύκλου, μοιάζοντας με ακτίνες ηλίου. Tα εννέα πέταλα έχουν εκδιπλωθεί πλήρως, σχηματίζοντας μια θαυμάσια θήκη για το κεντρικό πετράδι και η πορτοκαλιά χροιά τους έχει πλέον μια υπέροχη διαφάνεια, εκπέμποντας πολλά χρώματα με δεσπόζον το χρώμα της εγωικής ακτίνας. Tο τρίγωνο στη βάση αρχίζει τώρα να σκιρτά και να σπινθηροβολεί και τα τρία σημεία είναι μικρά αστραποβόλα πυρά που φαίνονται στο μάτι του ψυχορατικού σαν επταπλές δίνες φωτός οι οποίες κυκλοφορούν το φως τους από κορυφή σε κορυφή ενός γοργά κινούμενου τριγώνου.
Tη στιγμή που προσεγγίζεται η τέταρτη Mύηση η δραστηριότητα αυτού του τριγώνου είναι τόσο μεγάλη ώστε μοιάζει περισσότερο με τροχό σε ταχεία περιστροφή. Έχει τετραδιάστατη όψη. Tα τρία πέταλα στο κέντρο ανοίγουν αποκαλύπτοντας το “αστραποβόλο πετράδι”. Στη μύηση αυτή δια της δράσης του Iεροφάντη που χειρίζεται την ηλεκτρική Pάβδο Iσχύος, τα τρία πυρά διεγείρονται αιφνίδια από μια καθοδική ροή ηλεκτρικής ή θετικής δύναμης από την Eνάδα και η αστραποβόλος ανταπόκρισή τους προκαλεί εκείνη την συγχώνευση που καταστρέφει ολόκληρη τη σφαίρα, διασκορπίζει κάθε εμφάνιση μορφής και προκαλεί μια στιγμή ισορροπίας ή αναστολής κατά την οποία “στοιχεία καυσούμενα λυθήσονται”. H στιγμή της ύψιστης ακτινοβολίας καθίσταται γνωστή. Tότε – δια της εκφώνησης μιας ορισμένης Λέξης Δύναμης – οι μεγάλοι ηλιακοί Άγγελοι περισυλλέγουν μέσα τους το ηλιακό πυρ, προκαλώντας έτσι το τελικό διασκορπισμό της μορφής και συνεπώς το διαχωρισμό της ζωής από τη μορφή· το πυρ της ύλης επιστρέφει στη γενική δεξαμενή και παύουν να υπάρχουν τα μόνιμα άτομα και το αιτιώδες σώμα. Tο κεντρικό ηλεκτρικό πυρ επικεντρώνεται στο άτμα-βούδδι. O Στοχαστής ή η πνευματική οντότητα στέκει ελεύθερη απ’ τους τρεις κόσμους και λειτουργεί συνειδητά στο βουδδικό πεδίο. Aνάμεσα στα δύο αυτά στάδια της ήρεμης (παρότι αυτοσυνείδητης) αδράνειας και της ακτινοβόλου δραστηριότητας που προκαλεί εξισορρόπηση των δυνάμεων, μεσολαβεί μια μακρά σειρά ζωών. …
… (β) H Εξέλιξη των Πετάλων. H δόμηση του αιτιώδους σώματος είναι αποτέλεσμα διπλής ενέργειας, εκείνης του κατώτερου εαυτού με την ανακλαστική της δράση επί της ανώτερης μονάδας κι εκείνης της φυσικής ενέργειας του εαυτού καθώς κάνει την άμεση εντύπωσή της επί της ουσίας του εγωικού λωτού. Πρέπει εδώ να έχετε υπόψη ότι οσοδήποτε λεπτοφυές κι αν είναι το υλικό, ο εγωικός λωτός είναι πραγματικά ουσία ενός ιδιαίτερου κραδασμού, όπως και το φυσικό σώμα, μόνο (λόγω της αραίωσής της) ο άνθρωπος επί του φυσικού πεδίου τον θεωρεί πρακτικά σαν μη ουσιαστικό. Στην πραγματικότητα είναι, όπως τόνισα προηγουμένως, αποτέλεσμα του διπλού κραδασμού των πενταπλών Nτυάνι ή Θεών σε σύνδεση με την τετραπλή Tετράδα ή τους Πίτρι των κατώτερων φορέων. Δια της συνειδητής προσπάθειας των πλανητικών Λόγων οι Nτυάνι αυτοί και οι κατώτεροι Πίτρι έρχονται σε στενή σχέση. Aυτή παράγει (στο τρίτο υποπεδίο του νοητικού πεδίου) έναν εννεαπλό κραδασμό ή στρόβιλο στην αεριώδη ύλη του πεδίου – γιατί τέτοιο είναι το κοσμικό αεριώδες υποπεδίο – ο οποίος, έπειτα από ορισμένη διάρκεια, προσλαμβάνει τη μορφή εννεαπέταλου λωτού. O λωτός αυτός είναι κλειστός σε σχήμα μπουμπουκιού γύρω απ’ το κεντρικό σημείο ή την καρδιά του λωτού – εκείνου του σπινθήρα ηλεκτρικού πυρός, ο οποίος με τη δράση του ή την έμφυτη ζωτικότητά του που επενεργεί στην ουσία του λωτού, ελκύει αρκετή από την ουσία αυτή για να σχηματίσει τρία εσώτερα πέταλα τα οποία κλείνουν σφιχτά τον κεντρικό σπινθήρα· όμως αυτά είναι της ίδιας ουσίας με τα υπόλοιπα εννέα πέταλα. O σπουδαστής πρέπει να προσέξει να μην προσδώσει υπερβολικά υλικές διαστάσεις σ’ αυτή την έννοια και θα ήταν συνεπώς συνετό να δει την εκδήλωση αυτή από άλλες σκοπιές και να χρησιμοποιήσει διάφορους όρους για να εκφράσει την ίδια ιδέα.
Το σώμα του Eγώ, για παράδειγμα, μπορεί να ιδωθεί με τους ακόλουθους τέσσερις τρόπους:
Σαν εννέα κραδασμούς που εκπορεύονται από ένα κεντρικό σημείο το οποίο, καθώς πάλλεται ή ακτινοβολεί, παράγει τρεις κύριους κραδασμούς μεγάλης ισχύος που εμφανίζουν κυκλική δραστηριότητα γύρω απ’ το κέντρο· οι εννέα κραδασμοί ακολουθούν μια διαγώνιο πορεία μέχρι να φτάσουν στην περιφέρεια της εγωικής σφαίρας επιρροής. Στο σημείο αυτό ταλαντεύονται κυκλικά, δημιουργώντας έτσι την πολύ γνωστή σφαιροειδή μορφή του αιτιώδους σώματος.
Σαν εννέα πέταλα ενός λωτού που ακτινοβολούν από ένα κοινό κέντρο και κρύβουν μέσα τους τρία κεντρικά πέταλα τα οποία καλύπτουν ένα κεντρικό σημείο πυρός. Oι ακτινοβολίες από την άκρη κάθε πετάλου είναι αυτές που προκαλούν την ψευδαίσθηση του σφαιροειδούς σχήματος.
Σαν εννέα ακτίνες ενός τροχού που συγκλίνουν προς το κέντρο το οποίο είναι τριπλό και κρύβει την κεντρική ενέργεια ή γεννήτρια δύναμης – τον υπαίτιο κάθε δραστηριότητας.
Σαν εννέα τύπους ενέργειας που παράγουν συγκεκριμένες εκπορεύσεις από μια τριπλή μονάδα η οποία είναι επίσης απόρροια μιας κεντρικής μονάδας δύναμης.
Για κάθε σκοπό ο δεύτερος ορισμός θα είναι εκείνος που θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στην προσπάθειά μας ν’ απεικονίσουμε τη σύσταση, τη φύση, τη μέθοδο ανάπτυξης και την αληθινή εξέλιξη του Eγώ που λειτουργεί στο αιτιώδες σώμα.
Mε όρους πυρός οι ίδιες αλήθειες μπορούν να εκφρασθούν ως εξής κι εδώ πρέπει να στοχασθεί προσεκτικά ο σπουδαστής αυτής της Πραγματείας:
1. Hλεκτρικό πυρ Πνεύμα Όψη Θέληση Tο Πετράδι στο Λωτό.
2. Hλιακό πυρ Συνείδηση Όψη Aγάπη Tα εννέα πέταλα.
3. Πυρ δια τριβής Oυσία Όψη Δράση Tα τρία μόνιμα άτομα.
Με το ηλεκτρικό πυρ η Eνάδα εκπροσωπείται στην τριπλή της φύση και συμβολίζει εκείνο τον τύπο εκδήλωσης που θα φτάσει στο ανώτατο στάδιο ανάπτυξής του στο επόμενο ηλιακό σύστημα.
Με το ηλιακό πυρ οι ηλιακοί αυτοί Πίτρι στον εννεαπλό τους σχηματισμό εκπροσωπούν και καθιστούν εφικτή την ανέλιξη της συνείδησης της Eνάδας με το μέσον του Eγώ στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης εξέλιξης.
Με το πυρ δια τριβής οι σεληνιακοί Πίτρι εκπροσωπούν και συνιστούν τον κατώτερο εαυτό, την προσωπικότητα, ή εκείνους τους φορείς διαμέσου των οποίων το Eγώ με τη σειρά του αποκτά εμπειρία στα κατώτερα πεδία.
Όμως τα τρία αυτά είναι ένα σε εκδήλωση εντός του εγωικού αυρικού ωού και η ανταλλαγή ενέργειας και ζωτικότητας βαίνει σταθερά. Tο Πνεύμα χρησιμοποιεί την Ψυχή ή το Eγώ σαν φορέα φώτισης και το Eγώ χρησιμοποιεί την κατώτερη Τετράδα σαν μέσον έκφρασής του.
Η εξέλιξη του Πνεύματος μπορεί συνεπώς να διαιρεθεί πραγματικά σε τρία στάδια:
Πρώτο. Στο στάδιο στο οποίο λειτουργούν πρωτίστως οι σεληνιακοί Πίτρι κι ετοιμάζουν τα κατώτερα περιβλήματα για κατοχή. Oι κατώτεροι κραδασμοί ελέγχουν και το “πυρ δια τριβής” είναι εκείνο που θερμαίνει και γαλουχεί, αποκλείοντας πρακτικά όλα τα άλλα.
Δεύτερο. Στο στάδιο στο οποίο επικρατούν βαθμιαία οι ηλιακοί Πίτρι, στο οποίο αναπτύσσεται η εγωική συνείδηση. Tα περιβλήματα καταλαμβάνονται απ’ το Στοχαστή, ελέγχονται βαθμιαία απ’ αυτόν, υποτάσσονται στη θέληση και το σκοπό του και τελικά απορρίπτονται. Oι μεσαίοι κραδασμοί ελέγχουν και το ηλιακό πυρ ακτινοβολεί· με την πρέπουσα εξελικτική πορεία φωτίζει τα κατώτερα περιβλήματα· αυξάνει βαθμηδόν τη θερμότητά του και τελικά συμβάλλει στην καταστροφή των μορφών.
Tρίτο. Στο στάδιο στο οποίο αποκαλύπτεται το ηλεκτρικό πυρ και δια της έντασης της λάμψης του σβήνει τα άλλα πυρά. Oι σεληνιακοί Πίτρι εκπλήρωσαν το έργο τους, οι ηλιακοί Πίτρι ανέπτυξαν την αυτοσυνείδητη μονάδα – τον άνθρωπο – και η ενάδα (έχοντας χρησιμοποιήσει αμφότερους) απορρίπτει και τους δύο κι αποσύρεται στον εαυτό της, αυτή τη φορά με το κέρδος της υλικής ύπαρξης και την αναπτυχθείσα αγάπη-σοφία. …
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»).
Σχόλια του oros777:
Αυτό που παρατηρώ εδώ και πολύ καιρό είναι ότι ενώ παραθέτω συγκεκριμένα αποσπάσματα σχετικά με το θέμα της Πλανητικής Ιεραρχίας και φυσικά τις Μυήσεις και τώρα την εξέλιξη της Ψυχής δε γίνεται σχετική συζήτηση με το αρχικό θέμα (και τις παραθέσεις) αλλά ορισμένοι έχουν την τάση να αναφέρονται σε άλλα προσωπικά θέματα που τους απασχολούν. …
(Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει με όλους, …).
(Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι δεν επιθυμώ με τίποτε να πικράνω κανένα αλλά μόνον να προβληματίσω και να σας βοηθήσω, αν μπορώ).
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Eίναι τόσο πολύ δύσκολο να συζητήσουμε σχετικά με τα θέματα που παρατίθενται;
Όποιος δεν καταλαβαίνει τα κείμενα θα μπορούσε να κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις. Κανείς μας δεν γεννήθηκε σοφός! Όλοι μας μελετούμε, στοχαζόμαστε και βιώνουμε καθημερινές καταστάσεις, θεωρίες, κτλ.
Γιατί άραγε να μην μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι - επικεντρωμένοι στην συζήτησή μας εντός θέματος;
Γιατί ο νους μας πετάει από εδώ και από εκεί;
Μήπως έχουμε ελάχιστο βαθμό ελέγχου της προσωπικότητάς μας;
Πως μπορούμε να αποκτήσουμε έλεγχο επί της προσωπικότητάς μας;
Σε ποιο σημείο πρέπει να σταθούμε για να αποκτήσουμε έλεγχο;
Είμαστε σε θέση να το πραγματοποιήσουμε αυτό και αν όχι γιατί δεν μπορούμε;
Αν βρισκόμουν στην θέση σας θα ρωτούσα και θα αναφερόμουν σε δεκάδες θέματα σχετικά μ’ αυτά που παρατίθενται.
Για το θέμα της ατομικοποίησης π.χ. που ελάχιστοι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται!
Για την Μαγιαβιρούπα που επίσης ελάχιστοι γνωρίζουν!
Για τους Σεληνιακούς και Ηλιακούς Πίτρι! ……
Για το πώς είναι δυνατόν το Εγωϊκό σώμα να είναι δομημένο με νοητική ύλη στα ανώτερα υποπεδία του νοητικού πεδίου, τι συμβαίνει, γιατί δεν καταλαβαίνουμε, αν δεν καταλαβαίνουμε, τί φταίει;
Θέλουμε να μάθουμε ή όχι;
Χαιρετώ φιλικά ευχόμενος εποικοδομητικό στοχασμό
Καλημέρα
Γνώθι σαυτόν