ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θεοί και Δαίμονες και ένα παράδοξο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
wolfowitzΜέλος
26/07/2005, 14:36:17
Dying_Incubus
quote:
Δε νομίζω...Εγώ δεν έχω καμία θρησκεία στο κεφάλι μου.

Και βεβαια εχεις, αυτη: "Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!" Αυτος ειναι ο δικος σου χριστιανισμος που τον πολεμας γιατι τον πιστευεις (δεν νοιαστηκες για αντιστοιχες αποψεις αλλων θρησκειων)
quote:
Όσον αφορά το ειρωνικό σου σχόλιο, κοίτα εσύ αν το κεφάλι σου εσένα σου είναι χρήσιμο κι άσε εμένα τον "πτωχώ τώ πνεύματι"...

εγω δε σε ειπα "πτωχώ τώ πνεύματι", Ουτε μιλησα για το δικο σου κεφαλι (το οποιο μπορεις να χειριστεις κατα το δοκουν)
Αναφερομουν σε προγενεστερο σχολιο μου για την επιδραση των προκαταληψεων στην ερμηνεια αντικειμενικων φαινομενων, σχολιο που το post σου το επιβεβαιωνει

Edited by - wolfowitz on 26/07/2005 14:37:49

26/07/2005, 17:10:39
Μα, η αντικειμενικότητα με έφτασε στο να έχω αναζητήσει μερικά πράγματα....
Δεν πιστεύω σε κανένα Χριστιανισμό για να τον παλεύω.
Αν πίστευα, θα είχα πάει να προσευχηθώ πουθενά...
28/07/2005, 17:33:04
quote:
Μα για ποιά επιλογή μιλάς, φίλε μου?
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!
Ακόμα και στη Καινή Διαθήκη που ο Γιαχβέ παρουσιάζεται ως στοργικός πατέρας η ιδέα αυτή είναι προφανής. Άρα για ποιά ελευθερία μιλάμε?
Σχετικά με τους διωγμούς, τα εγκλήμτα της Ιεράς Εξέτασης κτλ κτλ ο καλός Γιαχβέ γιατί δεν τα απέτρεψε ώστε να γλυτώσουν επιτέλους τα τέκνα του απ' όλα τα δεινά?

Προφανώς δεν διάβασες αυτά που γράφω.Λοιπόν:
quote:
Η Χριστιανική θρησκεία προκαλεί τον τρόμο οτι αν δεν πιστεύεις στον Θεό θα βρεθείς στη Κόλαση να καίγεσαι αιώνια στο πύρ το εξώτερον!

Εχεις Διαβάσει τη γραφή ποτέ;Γιατί 1ον:Δεν αναφέρει πουθενά Χριστιανούς και 2ον:Δεν γράφει ότι αν δεν πιστεύεις στον Θεό της Χριστιανικής Θρησκείας και δη των παπάδων θα καείς στο πυρ το εξώτερον.Αμα κλέβεις,βιάζεις,δολοφονείς κτλ ΜΠΟΡΕΙ και να καείς στο πυρ το εξώτερον,ότι κι αν σημαίνει αυτό.
quote:
Σχετικά με τους διωγμούς, τα εγκλήμτα της Ιεράς Εξέτασης κτλ κτλ ο καλός Γιαχβέ γιατί δεν τα απέτρεψε ώστε να γλυτώσουν επιτέλους τα τέκνα του απ' όλα τα δεινά?

Ποια τέκνα του;Αυτά που κάνανε τους διωγμούς ή αυτά που διώκονταν; Και αν τό κανε που θα ταν η επιλογή;Σαν playstation θα μασταν. Οταν αναφέρεσαι στη γραφη μην την ταυτίζεις με μια θρησκεία,είναι λάθος.Η αγία γραφή κυρήττει έναν τρόπο ζωης.Οι θρησκείες το εκμεταλλεύονται αυτό για να κατευθύνουν τις μάζες.Πάντα αυτό κάνανε.Δεν φταίει ο Θεός για τις επιλογές μας.Και στην τελική ακόμα και να μην υπάρχει Θεός,το να τηρούσαμε τον τρόπο ζωης που κυρήττει η Γραφη δεν θα κανε κακό σε κανέναν.Απλώς θα πεινάγανε λιγότεροι.
LarypΜέλος
09/06/2005, 13:15:21
Τις τελευταίες μέρες με απασχολεί αρκετά το θέμα αυτό κι είπα να το συζητήσω για να δω τι πιστεύετε. Η ερώτηση είναι σαφής, απλή και κατανοητή. Είναι δυνατή η ύπαρξη κατά τη γνώμη σας φιλίας μεταξύ των δυο φύλων; Αν ναι έχει τύχει να νιώσετε απλώς φιλία κι όχι έρωτα για το άλλο φύλο; Αν όχι γιατί πιστεύετε πως δεν είναι δυνατή η ύπαρξη μιας τέτοιου είδους φιλίας;
Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα, συγχωρέστε με.
Αν δεν υπάρχει σας παρακαλώ να συμμετέχετε για να με βοηθήσετε με τις απόψεις σας...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

09/06/2005, 13:55:10
Γεια σου .Εγω πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι αδυνατο.
Αν τα ατομα εχουν γνωριστει κατω απο συνθηκες που μπορεσε να γινει διαλογος να γνωριστουν πρωτα σε ανθρωπινο επιπεδο και να εκτιμουν το ενα το αλλο,μπορει να γινει.Αλλα πρεπει να τεθουν ορια απο την αρχη και να αποφασισουν οτι ειναι πιο σημαντικη η σχεση τους σαν φιλοι απο 10
.....

Προσωπικα δεν μου εχει τυχει αν και θα το ηθελα γιατι πιστευω πως αν πετυχει ειναι πολυ επικοδομητικο και για τους δυο.
Προυποθετει ωριμοτητα και εμπειριες για να επιτευχθει κατι τετοιο.
Εχω ομως παραδιγματα γυρω μου αλλων που το καταφεραν.
Δεν εχεις παρα να δοκιμασεις.
φιλικα

09/06/2005, 17:24:30
ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΟΣΟ ΦΙΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
09/06/2005, 19:50:40
Ναι, είμαι σίγουρος πως η φιλία μεταξύ άνδρα – γυναίκας είναι δυνατή. Αλλά δεν θα είναι το ίδιο δυνατή η του ίδιου επιπέδου με την φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Πάντοτε θα υπάρχει ο διαχωρισμός υποσυνείδητα άνδρας – γυναίκα, κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Οι περισσότερες ‘βαθιές’ φιλίες που έχω δει μεταξύ ανδρών – γυναικών, η κατέλεγαν σε ερωτική σχέση, η κατέλεγαν σε ευκαιριακό σεξ και μετά σε διάλυση της φιλίας, η ένας ‘παράξενος λόγος’ απομάκρυνε τον έναν από τον άλλο. Αυτός ο παράξενος λόγος είναι αυτή η διαχωριστική γραμμή, αιδοίο-πέος. Δίχως αυτό να σημαίνει πως κάτι το ερωτικό προέκυψε.

Αναφέρομαι σε στενότατη φιλική σχέση άνδρα – γυναίκας.

Προσωπικά έχω γυναίκες φίλες, αλλά η φιλία μας δεν είναι το ίδιο, για εμένα τουλάχιστον, με την φιλία μου με έναν άνδρα. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως της γυναίκες της βλέπω, ή οι άνδρες της βλέπουν μόνο ερωτικά. Απλά, είναι ένα ένστικτο το οποίο υποβόσκει. Ίσως να εκδηλωθεί, ίσως και όχι. Αλλά σαφέστατα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Εχέμβροτος: Περίφημος αυλωδός εξ Αρκαδίας, ζήσας μεταξύ - Ζ’ και - ΣΤ’ αιώνων

ksenitiaΜέλος
10/06/2005, 01:25:51
Κι ομως, εγω ειχα φιλους αντρες, και η φιλια μας ηταν πραγματικη. Αλλα αυτο γιατι τους ειχα απο την παιδικη ηλικια. Τωρα, σε ηλικια 29 χρονων, κακα τα ψεματα, αν προσπαθω να κανω φιλια και μονο φιλια με εναν αντρα, τελικα καταληγει οπουδηποτε αλλου εκτος απο...φιλΙα. Αλλαζει ο τονος και γινεται φιλιΑ. Και τωρα που το θυμαμαι, με εναν πραγματικο φιλο αντρα που εχω εδω και 25 χρονια, ολο και κατι σε στυλ "υπονοουμενο" πεφτει αραια και που. Δεν το θεωρησα "πονηρο", αλλα δεν παυει να ειναι συναισθημα ερωτισμου και επιθυμιας. Ολες οι υπολοιπες φιλιες μου με αντρες νομιζω οτι διατηρηθηκαν ετσι γιατι εγω ως γυναικα εθεσα νοητη γραμμη "ως εκει". Αααα, και επισης 8εωρω πραγματικη φιλια ανθρωπων αντιθετου φυλου, μονο αν ο αντρας ειναι γκευ....Εαν δεν ειναι, τοτε σιγουρα καποια στιγμη σε καποια στιγμη "αδυναμιας" μπορει να δεσει το γλυκο....

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

10/06/2005, 02:28:23
Μπορείτε να νιώσετε...ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ;

..

liviaΜέλος
10/06/2005, 13:07:09
Το ερωτικό στοιχείο υπάρχει σε κάθε φιλική σχέση,ακόμα και του ίδιου φύλου....

όπως φανερώνουν τα συναισθήματα κτιτηκότητας και ζήλιας που αναπτύσονται στις φιλικές σχέσεις.

Είναι δύσκολο το μονοπάτι

liviaΜέλος
10/06/2005, 13:09:37
Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει την ύπαρξη της μεγάλης,αληθινής αγάπης που μπορεί να νιώσει κάποιος για τον φίλο του,ανεξαρτήτου φύλου.

Είναι δύσκολο το μονοπάτι

kynikosΜέλος
10/06/2005, 15:08:21
Φίλε Έχεμβροτε,
quote:
Οι περισσότερες ‘βαθιές’ φιλίες που έχω δει μεταξύ ανδρών – γυναικών, η κατέλεγαν σε ερωτική σχέση, η κατέλεγαν σε ευκαιριακό σεξ και μετά σε διάλυση της φιλίας, η ένας ‘παράξενος λόγος’ απομάκρυνε τον έναν από τον άλλο.
Δηλαδή ποτέ δεν οδήγησαν σε ευκαιριακό σεξ ΚΑΙ την διατήρηση (ή και ενίσχυση) της φιλίας; (Ρωτάω, γιατί λες: "οι περισσότερες")

Σαν λίγο σκούρα να τα βλέπεις

ΜΦΧ

k

kswtikoulaΜέλος
10/06/2005, 16:50:46
Υπάρχει περισσότερος έρωτας στη φιλία,
παρά φιλία στον έρωτα.

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

Deva_ParinitoΜέλος
10/06/2005, 16:57:39
quote:
Μπορείτε να νιώσετε αληθινή φιλία για το άλλο φύλο;

Τι είναι η φιλία ?

Deva

GDS1Μέλος
10/06/2005, 17:01:40
Είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο, κάπου κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί και το ερωτικό στοιχείο.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Deghar AdharkΜέλος
11/06/2005, 19:59:58
quote:
Είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο, κάπου κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί και το ερωτικό στοιχείο.

συμφωνω,μπορει να υπαρξει φιλια αλλα που και που θα παρεμβαλεται και το ερωτικο

snoopyΜέλος
11/06/2005, 20:21:58
quote:
Deghar Adhark:
συμφωνω,μπορει να υπαρξει φιλια αλλα που και που θα παρεμβαλεται και το ερωτικο

ΩΡΑΙΟΣ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΦΙΛΙΑ.
ananasssΜέλος
11/06/2005, 21:00:29
quote:
έχει τύχει να νιώσετε απλώς φιλία κι όχι έρωτα για το άλλο φύλο;

Σωστά ρωτάει ο Deva: "Τι είναι φιλία;"

Και τι είναι Έρωτας;

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούμε να ονομάσουμε "φιλία" και όχι "έρωτα" και ποια είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον "έρωτα" και όχι την "φιλία";

Κάτι είπε και η livia στην πρώτη της απάντηση στο θέμα. Δείτε το...

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
11/06/2005, 21:14:14
Στην φιλια δεν εμπλεκεται εγωισμος ζηλια και κυριως κτητικες τασεις.
Εν αντιθεσει στον ερωτα κυριαρχουν τα παραπανω. Η αιτια που χαλαει μια φιλικη σχεση ετεροφυλων δεν ειναι ενα [που και που κρεβατι] αλλα αυτα που το ακολουθουν και επαναπροσδιοριζουν την κατασταση.
Νομιζω..
wendigoΜέλος
12/06/2005, 00:39:50
Απάντηση: Φυσικά ναι.
Ερώτηση: Στη φιλία δεν εμπλέκεται εγωισμός, ζήλια και κτητικές τάσεις;
Από πότε;

No Method, No Guru, No Teacher