- Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
europaios2
Η δημιουργία πλήθους πόλεων στην Ασία κυρίως και στη βόρεια Αφρική (Αίγυπτος) προκάλεσε κύμα Ελληνικών μεταναστασεύσεων σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το άδειασμα πολλών περιοχών στην Ελλάδα από πληθυσμό. Έτσι όταν οι Ρωμαίοι ήρθαν να κατακτήσουν την Ελλάδα το έκαναν ευκολότερα.

Ενα πράγμα σαν τη δεκαετία του 60 που φεύγαν μετανάστες στη Γερμανία. Τότε φεύγανε μετανάστες στην... Περσία;
quote:
europaios2
Δημιουργήθηκαν γιγάντια κράτη, τα ελληνιστικά βασίλεια, τα οποία μάχονταν διαρκώς μεταξύ τους και δεν είδαν έγκαιρα τον κίνδυνο από τους Ρωμαίους. Τα βασίλεια αυτά έκαναν μεγάλη σπατάλη δυνάμεων προσπαθώντας να διατηρήσουν υπό έλεγχο μακρινές περιοχές ουσιαστικά άδειες από Έλληνες.
Φο-βε-ρό!
quote:
europaios2
Η δημοκρατία εξαφανίστηκε και στη θέση της ήρθαν ανατολικού τύπου μοναρχίες.

Υπήρχε δημοκρατία στην Ελλάδα; Ο Αλέξανδρος βασιλιάς ήταν, δεν ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας...
Εκτός αν είχαν δημοκρατία στην Ανατολή, π.χ. Περσία. Αλλωστε κατά κάποιες πληροφορίες, τη Δημοκρατία του Δαρείου είχε σαν πρότυπο ο Κρόμγουελ όταν πρότεινε το δικό του αντιπροσωπευτικό σύστημα.
Συμπερασματικά... ο σχολιασμός των παραπάνω μπορεί να συνοψιστεί στη λαϊκή ρήση:
ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...

macedon
quote:
Ενα πράγμα σαν τη δεκαετία του 60 που φεύγαν μετανάστες στη Γερμανία. Τότε φεύγανε μετανάστες στην... Περσία;
-Υπάρχει διαφορά δε νομίζεις? Άλλο να πηγαίνεις ως οικονομικός μετανάστης και άλλο σαν αφεντικό!
quote:
Υπήρχε δημοκρατία στην Ελλάδα; Ο Αλέξανδρος βασιλιάς ήταν, δεν ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας...
-Μόνο η Μακεδονία ήταν η Ελλάδα? η Αθήνα?
quote:
Συμπερασματικά... ο σχολιασμός των παραπάνω μπορεί να συνοψιστεί στη λαϊκή ρήση:ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...
-Ο δικός μου για το δικό σου είναι συμπερασματικά.......είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Αυτοκρατορία του Δαρείου

Αυτοκρατορία ή μάλλον περιοχές κατακτημένες από το Ναπολέοντα

Αυτοκρατορία του Τζεκις Χαν

Οσοι πιστεύουν ότι αληθεύει το ρητό "μόνο το μέγεθος μετράει", είναι φανερό ότι ο Μογγόλος την έχει μεγαλύτερη.....την αυτοκρατορία...
![]()
![]()
![]()

Κανεις επιφανειακη προσεγγιση των πεπραγμενων . Δεν ειναι ετσι τα πραγματα . Θα σου προτεινα καποια σοβαρα βιβλια αλλα δεν ξερω αν σ΄ενδιαφερουν .
quote:Τοσο απλα ; ... κανεις λαθος ! Λυπαμαι .
Η ιστορία ναι τον ανακύριξε Μέγα λόγω των νικών του!
quote:Δευτερο λαθος ! Και παλι λυπαμαι! Δεν ξερω αν ειναι σκοπιμα τα λαθη σου ?
Για να σκοτώσεις τον κολητό σου θα πρέπει πως να το κάνουμε! να είσαι δολοφόνος και μάλιστα από τους πιο στυγνούς.
quote:Διαβασε λοιπον και κανενα βιβλιο ... γινετε αναφορα για τον σκοπο του "ταξιδιου" του εκει.
Στις ινδίες όμως τη δουλειά είχε? αν όχι παρά να ικανοποιήσει έναν υπερμετρο εγωισμό? και να συνεχίζει σο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών να θυσιάζει χιλιάδες Έλληνες?
quote:Ελασσονος σημασιας αγαπητε μου .
Ήταν ένας από τους τρόπους για την αποθάρυνση της επανάστασης.
Δεν εχω πολυ χρονο σημερα ,θα τα πουε και στην συνεχεια ... ελπιζω .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
-Δεν έχω εμπιστοσύνη στα βιβλία πια! πολλές φορές αγόρασα για να διαβάσω κάτι καινούριο ή κάτι που ίσως να μη το γνώριζα καλά!
Απογοητεύτικα όμως γιατί δυστηχώς το μόνο κίνητρο για τη γραφή τους ήταν η πώληση!
-Ειλικρινά για σκοπό του Μ.Αλεξάνδρου στην Ινδία πέραν από της περιέργειας που είχε για αυτά που άκουγε (ελέφαντες άλλη κουλτούρα κ.λ.π.) δεν έχω ακούσει ποτέ μου.
-Για γράψε μου όμως τον κολητό του γιατί τον σκώτωσε?
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
-Ειλικρινά για σκοπό του Μ.Αλεξάνδρου στην Ινδία πέραν από της περιέργειας που είχε για αυτά που άκουγε (ελέφαντες άλλη κουλτούρα κ.λ.π.) δεν έχω ακούσει ποτέ μου.
Αγαπητέ europaios2, δε νομίζω ο Αλέξανδρος να θέλησε να φτάσει στην Ινδία για να δοκιμάσει κανένα ινδικό κάρυ. ![]()
Κάποιους σημαντικότερους και βαθύτερους λόγους θα είχε...
quote:
-Για γράψε μου όμως τον κολητό του γιατί τον σκώτωσε?
Ποιόν ακριβώς εννοείς;
Εγώ ως "κολλητό" του γνωρίζω τον Ηφαιστίωνα, ο οποίος πέθανε από πυρετό στα 31 του χρόνια. ![]()

In anticipation of my resurrection...
-Ο Αλέξανδρος καλά ξεκίνησε μια χαρά τα πήγε! Όταν όμως μπήκε μέσα του το μικρόβιο της αλλαζονίας τότε άρχισε και το πνευματικό του τέλος!
-Δε μειώνω τα κατορθώματά του αλλά δε μπορώ να μη σταθώ και στις αδυναμίες του! τις οποίες τις απέκτησε από αλλαζονία και προσωπικές μόνο φιλοδοξίες! που ξεπίδησαν μέσα από τις συνεχείς νικηφόρες μαχες!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:Δεν εχεις και αδικο εδω που τα λεμε ! Να προτιμησεις τα αυθεντικα κειμενα απο σοβαρους εκδοτικους οικους.
-Δεν έχω εμπιστοσύνη στα βιβλία πια! πολλές φορές αγόρασα για να διαβάσω κάτι καινούριο ή κάτι που ίσως να μη το γνώριζα καλά!
Απογοητεύτικα όμως γιατί δυστηχώς το μόνο κίνητρο για τη γραφή τους ήταν η πώληση!
quote:Μπορουμε να εικασουμε μονο , βασιζομενοι ομως στα λογια που ειπε ο ιδιος σε επιστολη προς την μητερα του . Παραθετω [ Πλουταρχος,Βιοι παραλληλοι, Αλεξανδρς 27 ]: ...αὐτὸς δ’ Ἀλέξανδρος ἐν ἐπιστολῇ πρὸς τὴν μητέρα φησὶ γεγονέναι τινὰς αὐτῷ μαντείας ἀπορρήτους, ἃς αὐτὸς ἐπανελθὼν φράσει πρὸς μόνην ἐκείνην... δηλαδη μας λεει πως του δωθηκαν απορρητες "μαντειες"(=εντολες) τις οποιες θα αποκαλυψει μονο σ΄αυτην οταν επιστρεψει .
Καταλαβαινουμε λοιπον πως η πορεια του προς τις Ινδιες ηταν μερος καποιου σχεδιου , ειχε καποιον σκοπο , ειχε ενα χρεος να ξεπληρωσει απεναντι στους θεους ή αν θελεις ηταν η μοιρα του αυτη.
Υπαρχουν βεβαια και αλλες εκδοχες απο διαφορους ερευνητες , αλλα ειπαμε ... ο χρονος .
Το βραδυ θα σου πω την γνωμη μου για τον Κλειτο ... :)

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Για γράψε μου όμως τον κολητό του γιατί τον σκώτωσε?
quote:
Μας παραδιδονται καιεδω πολλες εκδοχες για το τι πραγματικα συνεβει. Βλεπω ομως πως διαμορφωνεις γνωμη απο το διαδικτυο και συγκεκριμενα απο την κυρια Αμαλια Ηλιαδη για αυτο το λογο δεν θα κατσω να γραψω κατι παρα μονο θα σε παραπεμψω σε μια αρκετα καλη σελιδα του διαδυκτιου οπου μπορεις να δεις (στα μεσα της σελιδας περιπου) με λιγια λογια , αρκετες απο τις εκδοχες αυτες , οπου πιστευω πως θα σε πλοβληματιστεις και ισωσ να σε βοηθησουν να δεις καπως αλλιως το φονο του Κλειτου και να αρεις τον αδικο και απαραδεκτο κατ΄εμε χαρακτηρισμο που εδωσες στον Μ.Αλεξανδρο .Οχι οτι ειναι αρκετη μια σελιδα να το κανει αυτο , αλλα ειναι ενα βημα . Πρεπει να μελεταμε , ολοι μας , και πρωτος απ΄ολους εγω.
Νασαι καλα , τα λεμε.
ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Όταν ο Αλέξανδρος συνήλθε και κατάλαβε την πράξη του, πένθησε τον θάνατο του φίλο του κι έπεσε σε κατάθλιψη.
Η πράξη του Αλέξανδρου να τον σκοτώσει σίγουρα ήταν λάθος του, το γεγονός όμως ότι όταν συνήλθε κατανόησε τι είχε συμβεί και πένθησε μας δείχνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια "στυγνή" δολοφονία αλλά με ένα - τραγικό ομολογουμένως - λάθος υπό την επήρρεια του ποτού.
quote:
-Δε μειώνω τα κατορθώματά του αλλά δε μπορώ να μη σταθώ και στις αδυναμίες του! τις οποίες τις απέκτησε από αλλαζονία και προσωπικές μόνο φιλοδοξίες! που ξεπίδησαν μέσα από τις συνεχείς νικηφόρες μαχες!
Καλά κάνεις και θίγεις και τα λάθη του αλλά προς στιγμήν νόμιζα πως στάθηκες μόνο σε αυτά...

In anticipation of my resurrection...
-Στη συγκεκριμένη σελίδα που με παρέπεμψες εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο! το μόνο που εισπράτω είναι επιβεβαίωση των όσων έχω μεχρι στιγμής ισχυριστεί! και συγκεκριμένα αυτό που έγραψα <<-Δε μειώνω τα κατορθώματά του αλλά δε μπορώ να μη σταθώ και στις αδυναμίες του! τις οποίες τις απέκτησε από αλλαζονία και προσωπικές μόνο φιλοδοξίες! που ξεπίδησαν μέσα από τις συνεχείς νικηφόρες μαχες!>>
-Στη σελίδα που με παρέπεμψες διαβάζω........<<Οι αρχαίοι συγγραφείς δεν διαφωνούν για την εγκράτεια του Αλεξάνδρου στην αρχή της εκστρατείας ειδικά δε στο πολυσυζητημένο θέμα της οινοποσίας, λένε ότι περισσότερο συζητούσε κρατώντας το ποτήρι παρά έπινε και ότι αυτό γινόταν, μόνον όταν υπήρχε η πολυτέλεια της ανάπαυσης. Διαφορετικά, «από την εργασία δεν τον απομάκρυνε ούτε κρασί, ούτε ύπνος, ούτε παιχνίδι, ούτε γάμος, ούτε θέαμα». Όταν όμως η στρατιά έφτασε στη Σογδιανή, αυτός ο Αλέξανδρος δεν υπήρχε πια. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Πλούταρχος, ο οποίος γενικά αποδίδει τις πληροφορίες του στις βασιλείους εφημερίδες, «τότε με τις μεγάλες καυχήσεις του γινόταν εξαιρετικά δυσάρεστος και άξεστος. Αφενός ξέπεφτε σε κομπασμούς και αφετέρου επέτρεπε απρεπώς στους κόλακες «να τον καβαλλήσουν», έτσι οι συνετότεροι από τους παρευρισκόμενους εστενοχωρούντο, διότι δεν ήθελαν ούτε τους κόλακες να ανταγωνίζονται ούτε των επαίνων τους να υστερούν, διότι το πρώτο φαινόταν άτιμο και το δεύτερο ήταν επικίνδυνο». Τα βασιλικά συμπόσια άρχιζαν νωρίς, είχαν ασιατική πολυτέλεια και στο ποτό είχε υιοθετήσει βαρβαρικές συνήθειες. Έπινε ἄκρατον οἶνον και κοιμόταν μέχρι το επόμενο μεσημέρι, ενώ μερικές φορές (προφανώς μετά από γενναία οινοκατάνυξη) κοιμόταν ολόκληρη την επόμενη μέρα. Αυτά μας παραπέμπουν ευθέως σε αγγειογραφίες συμποσίων, που παριστούν τους συνδαιτυμόνες να πίνουν μέχρις αναισθησίας.>>
-Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Στη σελίδα που με παρέπεμψες διαβάζω .....
Ναι αλλα μην σταματας εκει ! Αμεσως παρακατω λεει :Η εικόνα του Αλεξάνδρου, που αναδύεται στη Σογδιανή δενδημιουργήθηκε τότε . Τόσα χρόνια συνεχών εχθροπραξιών, πολιτικών ισορροπήσεων και εξισορροπήσεων, αγωνίας για συνωμοσίες κατά της ζωής του και τρόμου μην αποτύχει στους στόχους, που ο ίδιος έθετε, είχαν δημιουργήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό φορτίο. Η μεταφορά αυτού του φορτίου ως το τέρμα της Γης (όπου ήθελε πραγματικά να φτάσει) συνιστούσε δοκιμασία, την οποία κανείς, ούτε κι ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν μπορούσε να περάσει αλώβητος.....
Τι λες ; Εσυ θα αντεχες περισσοτερο ; Γνωριζες φανταζομαι πως η καλη ή η κακη ψυχολογια ειναι ο αποφασιστικοτερος παραγοντας για ολες τις μαχες που δινουμε στην καθημερινοτητα μας .
Δεν μπορουμε να ξερουμε τι ειχε στο μυαλο του ο Αλεξανδρος ή τι προηγηθηκε ωστε να κανει οτι εκανε. Δεν ξερουμε καν αν ηταν λαθος ή αν ηταν προσχεδιασμενο . Αλλες εποχες , αλλος κοσμος , αλλα κρητηρια .
Μην παραλληλιζεις το χθες με το σημερα , ειναι λαθος .
Την σελιδα στην εδωσα για να δεις τις πηγες και τις διαφορες εκδοχες οσον αφορα τον θανατο του Κλειτου .
quote:
Εν πας περιπτώση την αποψή μου γράφω και τόποτα περισσότερο.
quote:Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις . Αλλο να λες την γνωμη σου και αλλο να κανεις copy - paste την γνωμη αλλων .
Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά!
Τα λεμε

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις . Αλλο να λες την γνωμη σου και αλλο να κανεις copy - paste την γνωμη αλλων . Τα λεμε
-Aν ήθελα να κάνω copy - paste τη γνώμη άλλων? ακόμη κι όταν συμπνέει με τη δική μου? Δεν το κατάλαβα!
-ο ίδιος γράφεις..<<Την σελιδα στην εδωσα για να δεις τις πηγες και τις διαφορες εκδοχες οσον αφορα τον θανατο του Κλειτου .>>
-Και όχι μόνο! όπως μεταφέρεις...<<Τόσα χρόνια συνεχών εχθροπραξιών, πολιτικών ισορροπήσεων και εξισορροπήσεων, αγωνίας για συνωμοσίες κατά της ζωής του και τρόμου μην αποτύχει στους στόχους, που ο ίδιος έθετε, είχαν δημιουργήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό φορτίο. Η μεταφορά αυτού του φορτίου ως το τέρμα της Γης (όπου ήθελε πραγματικά να φτάσει) συνιστούσε δοκιμασία, την οποία κανείς, ούτε κι ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν μπορούσε να περάσει αλώβητος..... >>
-Δηλαδή να δώσουμε άφεσι αμαρτιών? να μην πούμε ελεύθερα τις απόψεις! γιατί ο Αλεξανδρος ήταν επί τεράστιου ψυχολογικού φορτίου? Του δίνει άλοθι αυτό?
-Και σου ξαναγράφω ναι ήταν μεγάλος στρατηλάτης! πιθανότατα ο μεγαλήτερος όλων των εποχών! μετέφερε τον πολιτισμό των Ελλήνων όπου κι αν πήγαινε, αλλά.....................όπως και να το κάνουμε υπάρχουν αρκετά και πολύ σοβαρά αλλά!
-Και ποτέ μου δεν μεταφέρω απόψεις άλλων! επειδή εγώ δεν έχω δικές μου!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 01/02/2008 09:00:27
quote:
Και ποτέ μου δεν μεταφέρω απόψεις άλλων! επειδή εγώ δεν έχω δικές μου!
Ετσι ε; Για να δουμε . Στις 28/01/2008, 10:01:02 εγραψες :
1) Η δημιουργία πλήθους πόλεων στην Ασία κυρίως και στη βόρεια Αφρική (Αίγυπτος) προκάλεσε κύμα Ελληνικών μεταναστασεύσεων σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το άδειασμα πολλών περιοχών στην Ελλάδα από πληθυσμό. Έτσι όταν οι Ρωμαίοι ήρθαν να κατακτήσουν την Ελλάδα το έκαναν ευκολότερα.
2) Δημιουργήθηκαν γιγάντια κράτη, τα ελληνιστικά βασίλεια, τα οποία μάχονταν διαρκώς μεταξύ τους και δεν είδαν έγκαιρα τον κίνδυνο από τους Ρωμαίους. Τα βασίλεια αυτά έκαναν μεγάλη σπατάλη δυνάμεων προσπαθώντας να διατηρήσουν υπό έλεγχο μακρινές περιοχές ουσιαστικά άδειες από Έλληνες.
3)Η δημοκρατία εξαφανίστηκε και στη θέση της ήρθαν ανατολικού τύπου μοναρχίες.
-Εν πας περιπτώση την αποψή μου γράφω και τόποτα περισσότερο.
Ολα καλα μεχρι εδω . Σ΄αυτην τη σελιδα ομως (κανε κλικ εδω) βρηκα το εξης κειμενο απο την κ.Αμαλια Κ. Ηλιαδα , το οποιο και παραθετω :
1) Η δημιουργία πλήθους πόλεων στην Ασία κυρίως και στη Βόρεια Αφρική (Αίγυπτος) προκάλεσε κύμα ελληνικών μεταναστεύσεων σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το άδειασμα πολλών περιοχών στην Ελλάδα από πληθυσμό. Έτσι όταν οι Ρωμαίοι ήρθαν να κατακτήσουν την Ελλάδα το έκαναν ευκολότερα.
2) Δημιουργήθηκαν γιγάντια κράτη, τα ελληνιστικά βασίλεια, τα οποία μάχονταν διαρκώς μεταξύ τους και δεν διείδαν έγκαιρα τον κίνδυνο από τους Ρωμαίους. Τα βασίλεια αυτά έκαναν μεγάλη σπατάλη δυνάμεων προσπαθώντας να διατηρήσουν υπό έλεγχο μακρινές περιοχές ουσιαστικά άδειες από Έλληνες.
3) Εξαφανίστηκε οριστικά η πόλη-κράτος που δημιούργησε το ελληνικό θαύμα της κλασικής εποχής. Η δημοκρατία εξαφανίστηκε και στη θέση της επιβλήθηκαν ανατολικού τύπου μοναρχίες.
Μονο μια προταση δεν αντεγραψες , κατα τα αλλα ειναι πανομοιοτυπο , κατα τα αλλα
quote:
... Εν πας περιπτώση την αποψή μου γράφω και τόποτα περισσότερο.
Ας σοβαρευτομε λεω εγω . Και εγω και εσυ ,πολλω δε μαλλον εσυ ,ειμαστε πολυ λιγοι να κρινουμε τον ανδρα αυτον ,που περιπου 2300 χρονια τωρα, εκθειαζει η ανθρωποτητα .
Να΄σαι καλα !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
Μονο μια προταση δεν αντεγραψες , κατα τα αλλα ειναι πανομοιοτυπο , κατα τα αλλα
-Ούτε το Νο 4 αντέγραψα!
-Kαι τι μ' αυτό? σημαίνει ότι μεταφέρω την άποψη της Αμαλια Κ. Ηλιαδας? εσύ δηλαδή μεταφέρεις τις απόψεις της σελίδας που μου ανέφερες? ή της δικές σου?
quote:
Ας σοβαρευτομε λεω εγω . Και εγω και εσυ ,πολλω δε μαλλον εσυ ,ειμαστε πολυ λιγοι να κρινουμε τον ανδρα αυτον ,που περιπου 2300 χρονια τωρα, εκθειαζει η ανθρωποτητα . Να΄σαι καλα !
-Γιατί? έχει απαγορευτικό? και για άλλα πολλάκις χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα θα τον εκθειάζει και εμένα και σένα άντε να μας θυμούνται μέχρι και τα δισέγκονα! Αυτό μου αφαιρεί το δικαίωμα να τον κρίνω όπως νομίζω? ή τόσο πολύ πιστεύεις ότι μεροληπτώ?
-Και συ να σαι καλά!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:Εγω ειπα το εξης : Την σελιδα στην εδωσα για να δεις τις πηγες και τις διαφορες εκδοχες οσον αφορα τον θανατο του Κλειτου . Και αυτο για να δεις τα κοινα σημεια , τις διαφορες κλπ ωστε να διαμορφωσεις μια πιο πληρη εικονα του περιστατικου και τα συμπερασματα σου να ειναι λιγοτερο επισφαλη . Δεν οικειοποιηθηκα τα αναρτημενα της σελιδα . Υπαρχει διαφορα , δεν νομιζεις αγαπητε. Ασε τους εγωισμους στην ακρη , σχεδον ποτε δεν βγαζουν σε καλο .
Ούτε το Νο 4 αντέγραψα!
-Kαι τι μ' αυτό? σημαίνει ότι μεταφέρω την άποψη της Αμαλια Κ. Ηλιαδας? εσύ δηλαδή μεταφέρεις τις απόψεις της σελίδας που μου ανέφερες? ή της δικές σου?
quote:Φιλε μου ,κανεις δεν αμφισβητει το κακιστο της πραξης του . Οπως και κανεις δεν αμφισβητει την ειλικρινη μεταμελεια και συντριβη του , οπως αυτην μαρτυρουν οι αντιδρασεις του , και επιβεβαιωνουν ολοι οι ιστορικοι , πλην ελαχιστων κακοηθεστατων και συστηματικων διαστρεβλωτων της ιστορικης αληθειας .
-Γιατί? έχει απαγορευτικό? και για άλλα πολλάκις χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα θα τον εκθειάζει και εμένα και σένα άντε να μας θυμούνται μέχρι και τα δισέγκονα! Αυτό μου αφαιρεί το δικαίωμα να τον κρίνω όπως νομίζω? ή τόσο πολύ πιστεύεις ότι μεροληπτώ?
Δυστυχως , αυτα τα γλειωδη εκφυλισμενα υποκειμενα ,ταυτισμενα με τις διδαχες του αμοραλισμου, βυσσοδομωντας κατα της ιστοριας δημιουργουν το τραγικο φαινομενο που στη περιπτωση μας λεγετε europaios2 .
Λοιπον ναι ! Μεροληπτεις φιλε μου , αθελα σου αλλα μεροληπτεις .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
Εγω ειπα το εξης : Την σελιδα στην εδωσα για να δεις τις πηγες και τις διαφορες εκδοχες οσον αφορα τον θανατο του Κλειτου . Και αυτο για να δεις τα κοινα σημεια , τις διαφορες κλπ ωστε να διαμορφωσεις μια πιο πληρη εικονα του περιστατικου και τα συμπερασματα σου να ειναι λιγοτερο επισφαλη . Δεν οικειοποιηθηκα τα αναρτημενα της σελιδα . Υπαρχει διαφορα , δεν νομιζεις αγαπητε. Ασε τους εγωισμους στην ακρη , σχεδον ποτε δεν βγαζουν σε καλο .
-Nα στο θέσω διαφορετικά! ότι γνωρίζεις για τον Μ. Αλέξανδρο τα γνωρίζεις εκ γεννητής? Σίγουρα όχι! κάπου τα διάβασες, κάπου τα άκουσες, κάπου τα επεξεργάστηκες για να βγάλεις τις απόψεις σου! Εμένα γιατί μου στερείς αυτό το δικαίωμα? να έχω πληθώρα πηγών να τα επεξεργάζομαι και να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα? Γιατί?
-Όταν τα συμπεράσματα ταυτίζονται ολικώς ή μερικώς με άλλων! τότε παύει η αυτοδιάθεση?
quote:
Δυστυχως , αυτα τα γλειωδη εκφυλισμενα υποκειμενα ,ταυτισμενα με τις διδαχες του αμοραλισμου, βυσσοδομωντας κατα της ιστοριας δημιουργουν το τραγικο φαινομενο που στη περιπτωση μας λεγετε europaios2 .
Λοιπον ναι ! Μεροληπτεις φιλε μου , αθελα σου αλλα μεροληπτεις .
-Να και τραγικό φαινόμενο!............. Δηλαδή μη τραγικό θα ήμουν εάν έλεγα ότι ο Αλέξανδρος την ώρα που σκώτωσε τον Κλείτο, την ώρα που τον παρακαλούσαν οι Μακεδόνες Έλληνες στρατιώτες του να επιστρέψουν στην πατρίδα γιατί είχαν εξαντληθεί και αυτός αρνιόταν, την ώρα που απαιτούσε να τον τιμούν σα Θεό, την ώρα που υποχρέωνε τους Έλληνες να παντρεύονται αλλοδαπές, την ώρα που του ρθε να καταλάβει τις Ινδίες (και πάμε και πάμε και πάμε παραπέρα...τύρανοι δε γλιτώνετε αέρα αέρα αέρα!) την ώρα λοιπόν αυτή ο Αλέξανδρος δεν ήταν υπό την επίροια αλαζονίας και προσωπικών φιλοδοξιών αλλά πατριωτισμού πολιτισμού και ανθρωπισμού!
-Αν είναι έτσι................. τότε επειδή έχω διαφορετική αντίληψη περί τούτων άντε γεια!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:Εκτιθεσαι φιλε μου . Δεν σου στερω πολυτως τιποτα . Απεναντιας μαλιστα . Ειπα : Την σελιδα στην εδωσα για να δεις τις πηγες και τις διαφορες εκδοχες οσον αφορα τον θανατο του Κλειτου . Και αυτο για να δεις τα κοινα σημεια , τις διαφορες κλπ ωστε να διαμορφωσεις μια πιο πληρη εικονα του περιστατικου και τα συμπερασματα σου να ειναι λιγοτερο επισφαλη . . Με λιγα λογια βοηθησα τον εμπλουτισμο τον γνωσεων σου .
Nα στο θέσω διαφορετικά! ότι γνωρίζεις για τον Μ. Αλέξανδρο τα γνωρίζεις εκ γεννητής? Σίγουρα όχι! κάπου τα διάβασες, κάπου τα άκουσες, κάπου τα επεξεργάστηκες για να βγάλεις τις απόψεις σου! Εμένα γιατί μου στερείς αυτό το δικαίωμα? να έχω πληθώρα πηγών να τα επεξεργάζομαι και να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα? Γιατί?
quote:
quote:Αφησα να εννοηθει κατι τετοιο ; Αλλο πραγμα ομως ειναι να γραφεις την γνωμη σου , εστω και αν αυτη ταυτιζετε οπως λες με αλλων . Σκεφτεσαι εσυ ,επεξεργαζεσαι εσυ τα γεγονοτα οχι αλλοι για σενα . Και οταν αποδιδεις νοημα αφηνεις το δικο σου αποτυπωμα στο χωροχρονο .
-Όταν τα συμπεράσματα ταυτίζονται ολικώς ή μερικώς με άλλων! τότε παύει η αυτοδιάθεση?
quote:Αγαπητε , προσπαθω να βαλω στο μυαλο σου το μικροβιο της αμφιβολιας και της αμφισβητησης ,ωστε να δεις τα πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια . Δυστυχως η θρησκευτικες σου πεποιθησεις εχουν κλεισει την κερκοπορτα του νου και της καρδιας σου . Οι θρησκευτικοι σου ταγοι εχουν αμαυρωσει στο μυαλο σου την μνημη του ( και πολλων αλλων ).
Δηλαδή μη τραγικό θα ήμουν εάν έλεγα ότι ο Αλέξανδρος την ώρα που σκώτωσε τον Κλείτο
Δεν σε βλεπω επι παραδειγματι να εχεις την ιδια αποψη για τον Μεγα και Αγιο Κων/νο ο οποιος δολοφονησε ολο του το σοϊ .
quote:Δηλαδη οι στρατιωτες καθοριζουν και αποφασιζουν ποιες μαχες θα δωσουν ; Εσυ ετσι θα κανεις σε μια επικειμενη πολεμικη συρραξη ;
την ώρα που τον παρακαλούσαν οι Μακεδόνες Έλληνες στρατιώτες του να επιστρέψουν στην πατρίδα γιατί είχαν εξαντληθεί και αυτός αρνιόταν
quote:Σφαλεις οικτρα! Ανοιξε κανενα βιβλιο , εχεις ελλειμα ιστορικων γνωσεων - οχι εκκλησιαστικες σελιδες , σε παραπλανουν και σε εκτρεπουν .
την ώρα που απαιτούσε να τον τιμούν σα Θεό, την ώρα που υποχρέωνε τους Έλληνες να παντρεύονται αλλοδαπές, την ώρα που του ρθε να καταλάβει τις Ινδίες (και πάμε και πάμε και πάμε παραπέρα...τύρανοι δε γλιτώνετε αέρα αέρα αέρα!) την ώρα λοιπόν αυτή ο Αλέξανδρος δεν ήταν υπό την επίροια αλαζονίας και προσωπικών φιλοδοξιών αλλά πατριωτισμού πολιτισμού και ανθρωπισμού!
quote:???????????
-Αν είναι έτσι................. τότε επειδή έχω διαφορετική αντίληψη περί τούτων άντε γεια!!!!!!!!!!!!!!!

Γεια σου και σενα ...
Ωραιο εικονιδιο Κωστα !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ