ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/01/2006, 12:04:04
Efstathios αν θες τετ α τετ συζητηση κανενα προβλημα
απο παρασκευη χαλαρωνει το προγραμα μου και θα εχω χρονο για συζητηση
οποιας μορφης θες
στειλε μηνυμα στο μαιλ μου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

10/01/2006, 13:17:51
Ρε Γηγενή, και εσύ τώρα τι πας και του λες; "Ευστάθιε στείλε μου mail να βριστούμε εκτός forums?" Είναι πράγματα αυτά τώρα; Δηλαδή διάθεση για συγκαταβατικότητα ή τίποτε πιο ώριμο τέλος πάντων δεν υπάρχει καθόλου;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

paradiseniosΝέο Μέλος
10/01/2006, 13:22:51
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ? Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ.Θ. ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ Θ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΜΕ ΖΩΗ. ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΓΕΝΝΑ ΖΩΗ. ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, ΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ? Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ "ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ" ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΖΑΡΙΑ"ΟΣ ΑΧΡΟΝΟΣ
2. Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ (ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ)
3. Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΓΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ.
4. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ (ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ) ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΥΤΙ ΚΤΛ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΤΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ). (ΠΝΕΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ)
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ ΕΞΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΠΟ ΦΟΒΟ. Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ...

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΟ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!" ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ (..ΠΙΣΤΙΣ, ΕΛΠΙΣ, ΑΓΑΠΗ, ΜΕΙΖΩΝ ΔΕ ΤΟΥΤΩΝ ΑΓΑΠΗ)

12/01/2006, 12:26:24
Τώρα διάβασα όλο το θέμα και ήθελα να ρωτήσω και τις δύο πλευρές .
Τήθεται ζήτημα ο Θεός της Π.Διαθήκης να μην είναι Αυτός της Καινής

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

12/01/2006, 21:06:40
Φίλε Στρατο σίγουρα δεν είναι ο ίδιος! Ο Θεος δεν ειναι πιονι που οποτε τον χρειαζόμαστε μας στελνει το Μαννα εξ' ουρανου..Αυτες είναι ίστορίες για αγρίους..Αν δεν εχει καποιος τη δυναμη ή την πίστη να τον γνώρισει,όπως ο Χριστος και όχι μόνο, τουλαχιστον μπορει να δώσει ή να λάβει το υτερτατο αγαθο που μας εδωσε, την ΑΓΑΠΗ..
12/01/2006, 21:49:28
Αν δεν είναι ο ίδιος Θεός που γίνεται αυτός ο διαχωρισμός στην ΚΔ;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

homoΜέλος
13/01/2006, 03:11:52
quote:

GDS1, καλώς μας ξανάρθες φίλε.
Να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα: Επιστημονική απόδειξη, με την έννοια της μαθηματικής απόδειξης (να βάλεις κάτω τύπους και τέτοια) δεν υπάρχει και καταλαβαίνεις το γιατί (πείραμα + προσωπικότητα θεού δεν τίθεται θέμα να αποδειχτεί).

Απόδειξη πιστεύω δεν θα βρεις, γιατί έτσι είναι δομημένο το σύστημα σχετικά με τον Θεό. Όπως δεν μπορείς να βρεις απόδειξη πως το σύμπαν το σχεδίασε κάποια μεγάλη δύναμη, αλλά ενδείξεις (πχ πολύπλοκα συστήματα που διέπονται από πολύπλοκους μαθηματικούς νόμους τα οποία δύσκολα θα γινόταν στην τύχη και τέτοια άλλα) μπορείς να βρεις, αλλά αυτά δεν δικαιολογούν έναν προσωπικό Θεό, για την ακρίβεια δεν δικαιολογούν κανέναν Θεό.

Από την άλλη, απόδειξη πως δεν υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός δεν μπορείς να βρεις εξίσου.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

η συνειδηση παμφωτη...

homoΜέλος
13/01/2006, 03:19:16

Από την άλλη, απόδειξη πως δεν υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός δεν μπορείς να βρεις εξίσου.
διαφωνω με αυτο.αν βρεθει ο σκελετος του χριστου αυριο?θα ειναι αποδειξη της μη υπαρξης του ορθοδοξου θεου?αν η ανσταση δεν εγινε τοτε η πιστη μας ειναι ματαιη λεει και ο αποστολος παυλος

η συνειδηση παμφωτη...

homoΜέλος
13/01/2006, 04:11:23
πανω στο θεμα τησ αποδειξης της υπαρξεως του θεου εχουν διατυπωθει δυο διασημες ιδεες, η πρωτη ειναι του μεγαλου καθολικου θεολογου και φιλοσοφου Θωμα Ακινατη και βασιζεται στο αιτιολογικο επιχειρημα. αν καθε κοματι του συμπαντος εχει μια αιτια και αυτη η αιτια εχει μια αλη αιτια ,και αυτη μια αλλη ...........τοτε αναγωγικα σκεπτομενοι και ολο το συμπαν ως ολοτητα εχει μιααιτια εξω απο τον εαυτο του.οτι διποτε εξω απο το συμπαν ειναι μη υλικο ,μη χωρικο και μη χρονικο.διλαδη κατι αλλο εκτωσ των αντιλυψεων μας ,εκτος ακομα και τον νομων της φυσικης ,εκτως ακομα και απο των κανονων της αιτιοτητας..........δηλαδι ο θεος στεκομενος εκτως του συμπαντοσ δεν εχει αναγγη αιτιας.το δευτερο επιχειρημα ειναι το του κινουντος αιτιου το οποιο επιχ.ειναι μια παραλλαγη του αιτιολογικου επιχειρ. απλα εδο η διατυπωση ειναι καπος ετσι.αν καθε κοματι του συμπντος κινηται τοτε αυτη η κινιση οφιλεται σε ενα δευτερο σωμα το οποιο το κινησαι και αυτο οφιλει την κινιση του σε ενα τριτο.......ετσι ανγωγικα ολο το συμπαν οφιλει την κινηση του σε ενα σωμα(κατι τελοσ παντων )το οποιο ωθησε το σημπαν θετοντας τα μερη του σε κινηση.κλπ... ενα θεμα το οποιο μου κανει μεγαλη εντυπωση ειναι το οτι ολοι πακεταρουν την ιδεα της υπαρξης του θεου με την ιδεα της υπαρξης ψιχης (ανθρωπινης ψιχης)εγω νομιζο οτι υπαρχουν οι εξεις πιθανοτιτες α) να υπαρχει θεος και οχι ανθρωπινες ψιχες β)να υπαρχουν και τα διο γ)να υπαρχουν ψιχες αλλα οχι θεος ενα αλλο θεμα που ανφερθικε ειναι το οτι υποτιθεται οτι ειμαστε το μονο λογικο ον στον κοσμο.εγω εχω να πω τα εξεις α)δεν ειμασταν παντα το μονο ειδος με λογικη στον πλανιτη,υπιρχαν και οι νεατερνταλιοι ανθρωποι ,οι ανθρωποι των νισων φλορες στην ιαβα,και ο χομο ερεκτους (ολοι αυτοι αποδεδειγμενα συνυπιρχαν καποτε με τον χομο σαπιενς(εμασ διλαδι) για αρκετεσ χιλιαδες χρονια και μαλιστα αυτα ολα αποδικνιοντε απο την επιστημη περαν πασισ αμφυβολιας.ας μην αναφερο το ενδεχομενο να υπαρχουν εξωγηινοι ακι μαλιστα εκατομυρια ειδηκαι ισος πιο εξελιγμενοι απο εμας. ενα αλο θεμα ειναι το οτι η ιδεα του θεου και της ψιχης δημιουργει πολλα λογικα παραδοξα(πχ αν υπαρχει αλευθερειαβουλισης στον ανθρωπινο εγκεφαλο αν το συμπαν ειναι ντετερμινιστικο,κι αν παλι υπαρχει ελευθερεια βουλισης αν το συμπαν δεν ειναι ντετερμινιστικο)

η συνειδηση παμφωτη...

AmpereΜέλος
13/01/2006, 12:59:37
Δεν κρύβω ότι κατ’ αρχήν προσπέρασα και αυτό το θέμα, κατατάσσοντάς το ενστικτωδώς, σε όσα μοιράζονται το χαρακτηριστικό να εκκινούν και να διαπνέονται μάλλον από φίλερι παρά από φιλέρευνη διάθεση.

Διαπιστώνοντας, εν τούτοις, πως συνέχιζε να απασχολεί τη σκέψη μου ως ερώτημα διεκδικώντας με περισσή, θα έλεγα, θρασύτητα απαντήσεις, επανήλθα για να γράψω λίγα πράγματα, ελπίζοντας ότι θα απαλλαγώ έτσι από την ενοχλητική του παρουσία στο μυαλό μου.

Τι θα μπορούσε, σκέφτηκα, να είναι επαρκής απόδειξη του Θεού της Χριστιανικής Ορθοδοξίας; Τι θα μπορούσε να πείσει κάποιον καλοπροαίρετο αναζητητή της αλήθειας περί αυτού;
Για να απαντήσω σε αυτό θα έπρεπε βέβαια, να απαντήσω πρώτα στο τι είναι ο Θεός για τους ορθόδοξους Χριστιανούς. Όχι ποιες είναι οι ιδιότητές του, τα χαρακτηριστικά του, τα γνωρίσματά του. Ούτε τι σημαίνει ο Θεός γενικά στην ανθρώπινη σκέψη ή στις διάφορες θρησκείες.

Ο Θεός λοιπόν για τον οποίο ο θεματοθέτης ζητά αποδείξεις, ο Θεός σύμφωνα με τη χριστιανική ορθοδοξία, δεν είναι απρόσωπη δύναμη, απόμακρη και απρόσιτη αλλά προσωπική ύπαρξη. Και μάλιστα, αυτό που είναι ο Θεός είναι η αγάπη.
«Ο Θεός αγάπη εστί» (Ιωάν. 4:16), η αγάπη δηλαδή δεν είναι κάτι που έχει ο Θεός, μια ιδιότητά του, ένα προσόν του, αλλά ο Θεός είναι ως αγάπη, ο τρόπος με τον οποίο είναι ο Θεός είναι η αγάπη.

Αν γυρεύω λοιπόν αποδείξεις για την ύπαρξη του …Χ.Ο. Θεού, συμπέρανα, είναι σαν να λέω «αποδείξτε μου ότι η αγάπη υπάρχει». Η ύπαρξη όμως της αγάπης μπορεί να βιωθεί μέσα από σχέσεις προσώπων. Δεν χρειάζονται για κάτι τέτοιο λογικές αποδείξεις ή θεωρητικές τεκμηριώσεις παρά μόνον αν οι σχέσεις αυτές έχουν διαταραχθεί. Αποκαθιστώντας λοιπόν, τη σχέση μας με τον Θεό – αγάπη, θα έχουμε όσες αποδείξεις θέλουμε, αν και τότε, μάλλον, δεν θα ενδιαφερόμαστε καθόλου γι αυτές.

Υλικό για τα πιο πάνω άντλησα από το «αλφαβητάρι της πίστης» του Χ. Γιανναρά, εκδόσεις «δόμος». Ένα βιβλίο, που όπως λέει ο συγγραφέας του, απευθύνεται στο «μέσο άνθρωπο» που αποκομμένος από τις βιωματικές ρίζες της πίστης, ίσως και καταπιεσμένος από ένα ανούσιο μάθημα κατήχησης στο σχολειό, απορρίπτει αυτό που νομίζει ότι είναι η πίστη ενώ στη πραγματικότητα ούτε γνωρίζει ούτε μπορεί να ξεχωρίσει αυτό που απορρίπτει από αυτό που δεν είναι καν χριστιανική πίστη.

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της