ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 121 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ (Αεροπορικό δυστύχημα 14/08/2005) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 121 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ (Αεροπορικό δυστύχημα 14/08/2005) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KRITON31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
wolfowitzΜέλος
16/08/2005, 06:16:20
συμπέρασμα: ο ξύπνος κρατάει 24-36 ώρες

rizitisΜέλος
16/08/2005, 07:02:40

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣT!!!!!!!!!!!

DON’T SPEAK SHOW SOME RESPECT ,IF YOU PLEASE

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

16/08/2005, 09:32:26
Ειλικρινά λυπάμαι βλέποντας την απάντηση σου!
Το να μας λές πως ο Θεός που πιστεύεις δεν τους πήρε κοντά του άδικα κι οτι είχε τους λόγους του, καθώς κι οτι πήρε κοντά του τα μικρά παιδιά που ήταν αθώα, αποτρέποντας τα να κολαστούν μετέπειτα, είναι αδικαιλόγητο.
Προσωπικά αν έχανα έτσι έναν άνθρωπο και μου έδινε κάποιος μία τέτοια απάντηση θα τον σκότωνα επί τόπου.
Μου παραθέτεις την ιστορία με τη μάνα, λές πως ο Θεός σου προνοεί για τα άτομα που πεθαίνουν κι ό,τι άλλο παράλογο που λές.
Θλίβομαι να ακούω να λένε τέτοια πράγματα όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Αντί να συμπαρασταθείς στους χωριανούς σου κάθεσαι και μας λές για το γέροντα Παϊσιο, τον Θεό σου, τη πρόνοια του κτλ.
Πραγματικά, λυπάμαι που διαβάζω τέτοια πράγματα τέτοιες στιγμές!
Και το θέμα είναι πως με θλίβει πολύ περισσότερο το δεύτερο μήνυμα σου από το πρώτο γιατί εμμένεις να αναγάγεις σε Θεούς κτλ μία δυστυχία!
Κρίμα και δεν θα σου απαντήσω τίποτα άλλο, πιστεύω πως δεν έχει νόημα να σου πώ κάτι άλλο.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Edited by - Dying_Incubus on 16/08/2005 09:35:44

BizarreΜέλος
16/08/2005, 11:34:52
Αβράμη, έλεος!
Τι είναι αυτά που μας λες!
Θα πρέπει να σεβόμαστε και λίγο κάποιες στιγμές.
Κάτι τέτοιες απόψεις, εμφανίζουν εντελώς δογματική τη θρησκεία μας. Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό για αυτή, μην τις εκφράζεις!

Και τώρα που είπα για σεβασμό… αυτός που έλεγε ότι έπαιρνε τα sms και τα τηλεφωνήματα, αποδείχτηκε φαρσέρ και το έκανε λέει για τη δημοσιότητα!

Μα είναι δυνατόν, τέτοιες ώρες να υπάρχουν άνθρωποι που να είναι αλλού για αλλού?

16/08/2005, 11:49:55
Παιδιά δεν φταίει ο Αβράμης. Αυτή είναι η θέση της εκκλησίας πάνω σε τέτοια γεγονότα. Στηρίζεται στο "άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου"...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Brie BoyΜέλος
16/08/2005, 12:12:00
Χμ... μάλλον έχει πάλι δίκιο η Ostria. Δεν λέει και τίποτα το σοκαριστικό ο Αβράμης.

Εδώ κοτζάμ Βολταίρος έγραψε ολόκληρο βιβλίο για την Θεία Πρόνοια. Για διαβάστε το "Ζαντίκ" και θα φρίξετε. Και ως φιλοσοφικό σύστημα τον 18ο αιώνα, είχε πολλή πέραση.

Ο κόσμος είναι τέλειος, και για όλα φροντίζει η Θεία Πρόνοια, ή αλλιώς Providence. Μέσα σε έναν τέτοιο κόσμο, η ύπαρξη του κακού είναι απαραίτητη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κρίνουν τον κόσμο γιατί αγνοούν τι κρύβεται πίσω από τα πράγματα, δεν βλέπουν τα γεγονότα ως σύνολο, και γι' αυτό το λόγο δεν μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη άποψη.

Αυτή λίγο σε πολύ παραμένει η άποψη της Εκκλησίας. Ακόμη και το "κάθε εμπόδιο για καλό", το λέμε συνέχεια. Και ομολογουμένως βοηθάει να φαντάζεσαι Θείες Βουλές, αν έχεις να αντιμετωπίσεις τον θάνατο κάποιου αγαπημένου.

Πλάκα πλάκα, η όλη θεωρεία του Providence, άρχισε να φθίνει πάλι μετά από τραγωδία, τον μεγάλο σεισμό στην Λισαβώνα, που στοίχισε την ζωή σε εκατόμμυρια ανθρώπους.

16/08/2005, 13:24:52
Αν παραμένουμε κολλημένοι στο βιβλίο του Βολταίρου για τη θεία πρόνοια και πράσινα άλογα, ζήτω που καήκαμε!
Όπως είπε κι η Ostria, αυτό είναι η απάντηση των Χριστιανών για ό,τι συμφορά γίνεται.
Μόνο που μου ακούγεται εξωφρενική, απάνθρωπη και μεσαιωνική.
Και μετά απορούν οι παπάδες γιατί φεύγει ο κόσμος από τις εκκλησίες κι αφυπνίζεται...

LarypΜέλος
16/08/2005, 13:37:56
Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι μόνος του ένα Νησί ακέραιο και ξεχωριστό. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι απ’ την Ήπειρο, ένα κομμάτι απ’ την απέραντη Στεριά!… Αν η θάλασσα πάρει μαζί της ένα σβώλο χώμα, η Ευρώπη λιγοστεύει, σα να ήταν ένα Ακρωτήρι, ή σαν να ήταν ένας Πύργος φίλων σου ή δικός σου. Ο θάνατος του κάθε ανθρώπου με λιγοστεύει εμένα, γιατί είμαι δεμένος αξεδιάλυτα με ολάκερη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό μη στέλνεις ποτέ να ρωτήσεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Η καμπάνα χτυπάει για σένα.
JOHN DONNE

"Θέλω να μάθω τις σκέψεις του Θεού. Όλα τα άλλα είναι απλές λεπτομέρειες".
Albert Einstein
Ο Θεός είναι αγάπη. Όλα τ’ άλλα είναι λεπτομέρειες…
"Η δική μου θρησκεία θέλει να κατέβει ο παράδεισος εδώ στη γη, ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν όλοι"

"Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου.
Ο ένας είναι να ζεις σαν τίποτα να μην αποτελεί θαύμα.
Ο άλλος είναι σαν κάθε τι να είναι θαύμα."
Albert Einstein
Επί τέλους ας «εξοβελίσουμε» τις άγνωστες βουλές του Κυρίου γιατί απλά δεν είναι διόλου άγνωστες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε γύρω μας…

Τέτοιες ώρες δεν ρωτάς γιατί Θεέ μου. Τέτοιες ώρες θρηνείς για 121 ψυχές που χάθηκαν. Τέτοιες ώρες πενθείς τον εαυτό σου.

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

AlastorΝέο Μέλος
16/08/2005, 15:13:38
Παιδια, δεν ξερω τι ακουγετε στην Ελλαδα για τα 48 παιδια, αλλα εδω στην Κυπρο λενε οτι ηταν λαθος πληροφοριες και οτι η ομαδα με τα 48 παιδια που πηγαιναν για κατασκηνωση, εφυγαν με αλλο αεροπλανο.
Οχι πως ειναι λιγοτερο τραγικο φυσικα, μιας και 23 παιδια εχουν χασει τη ζωη τους, ολοκληρες οικογενειες εχουν χαθει κτλ, για μια μαλακισμενη εταιρια που δεν ηθελε να χασει πελατες.
16/08/2005, 15:41:52

Brie Boy πάλι συμφωνούμε!

quote:
Όπως είπε κι η Ostria, αυτό είναι η απάντηση των Χριστιανών για ό,τι συμφορά γίνεται.
Μόνο που μου ακούγεται εξωφρενική, απάνθρωπη και μεσαιωνική.

Είναι αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις τον οποιονδήποτε από το να το πιστεύει. Ευτυχώς πάντως που δεν μένουν σε αυτό και ψάχνουν να βρουν και τις αιτίες της καταστροφής.

quote:

Παιδια, δεν ξερω τι ακουγετε στην Ελλαδα για τα 48 παιδια, αλλα εδω στην Κυπρο λενε οτι ηταν λαθος πληροφοριες και οτι η ομαδα με τα 48 παιδια που πηγαιναν για κατασκηνωση, εφυγαν με αλλο αεροπλανο.
Οχι πως ειναι λιγοτερο τραγικο φυσικα, μιας και 23 παιδια εχουν χασει τη ζωη τους, ολοκληρες οικογενειες εχουν χαθει κτλ, για μια μαλακισμενη εταιρια που δεν ηθελε να χασει πελατες.

Αλάστωρ προσωπικά δεν άκουσα τίποτα σχετικά με τα παιδιά από την Τσεχία μετά τις πρώτες πληροφορίες. Αλλά προφανώς έφυγαν με άλλο αεροπλάνο. Αυτή έτσι κι αλλιώς ήταν πληροφορία από τα ξένα ΜΜΕ απ όσο θυμάμαι.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/08/2005, 16:09:06
Ostria, σαφώς κι ο καθένας εδώ μέσα μπορεί και λέει ό,τι θέλει.
Απλά εμένα προσωπικά αυτή η εξήγηση δε με καλύπτει αλλά με βγάζει από τα ρούχα μου.
Φαντάσου δηλαδή υποθετικά να πέθαιναν όλα τα παιδιά επί της γής και να άκουγες μία τέτοια εξήγηση!
Τα παιδιά άκουσα οτι ήταν 21 τελικά ή 23.
Δεν θυμάμαι.
Όπως και να έχει όμως χάθηκαν τόσες ζωές κι ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν!