ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΘΕΟΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Yiandrew26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
YiandrewΝέο Μέλος
02/10/2006, 11:48:46
quote:

Μήπως γνωρίζει κάποιος που ανήκει και κατέχει -ενδεχομένως- τη διδασκαλία της Θεοσοφίας, ποιά είναι η γνώμη της Θεοσοφίας για τον Τεκτονισμό?

LUX ET VERITAS

Edited by - Sacramental Remorse on 12/09/2006 11:18:18

Φίλε δέν γνωρίζης ότι ο Τεκτονισμός δέν είναι παρά ένα από τα δημιουργήματα των απαταιώνων που δημιούργησαν τον δημιουργόν των πάντων;

Γι' αυτό και τα πάντα που προβάλλουν είναι συνδεμένα με τον βασιλέα Σολομών και τον ΄'φανταστικό αρχιτέκτωνα που έκτισε τον ναό που κατεδάφησε ο Τίτος.

Άν γνωρίζης / διαβάζης Αγγλικά διάβασε την σύγκριση που έκανα διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη μέ άλλο 'μάθημα' από τον Αίσωπο.
http://www.uk-human-rights.org/convicti.htm#case

Yiandrew
London - UK

YiandrewΝέο Μέλος
02/10/2006, 12:16:41
quote:

Μήπως γνωρίζει κάποιος που ανήκει και κατέχει -ενδεχομένως- τη διδασκαλία της Θεοσοφίας, ποιά είναι η γνώμη της Θεοσοφίας για τον Τεκτονισμό?

LUX ET VERITAS

Edited by - Sacramental Remorse on 12/09/2006 11:18:18

Φίλε δέν γνωρίζης ότι ο Τεκτονισμός δέν είναι παρά ένα από τα δημιουργήματα των απαταιώνων που δημιούργησαν τον δημιουργόν των πάντων;

Γι' αυτό και τα πάντα που προβάλλουν είναι συνδεμένα με τον βασιλέα Σολομών και τον ΄'φανταστικό αρχιτέκτωνα που έκτισε τον ναό που κατεδάφησε ο Τίτος.

Άν γνωρίζης / διαβάζης Αγγλικά διάβασε την σύγκριση που έκανα διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη μέ άλλο 'μάθημα' από τον Αίσωπο.
http://www.uk-human-rights.org/convicti.htm#case

Yiandrew
London - UK

Freemason11Νέο Μέλος
02/10/2006, 13:05:24
Αγαπητέ φίλε Yandrew

Προσπάθησα να διαβάσω αυτά που γράφεις στην ιστοσελίδα, αν και οι πάρα πολλές παραπομπές με συνεχόμενα links, το κάνουν λίγο δύσκολο.
Εκφράζεις μια προσωπική άποψη, (απατεώνες) η οποία είναι σεβαστή βέβαια αλλά καλό θα ήταν να είσαι πιο κόσμιος. Αυτό το λέω επειδή υπάρχουν πολλόι ανάμεσα μας που είναι τέκτονες και είναι πολύ έντιμοι άνθρωποι.
Σίγουρα δεν θα σου άρεσε να σου πει κάποιος ότι το site legal rights το έχουν κατασκευάσει κάποιοι απατεώνες προς ιδίον όφελος.

Αυτά που γράφεις στο site, χωρούν πολύ σηζήτηση γαιτί ''ελέγχονται''

IngmarΜέλος
03/10/2006, 18:03:15
Yandrew,όταν μιλάς για "απατεώνες" στον Τεκτονισμό,έχε υπόψη σου ότι λες βαριές κουβέντες.
Εκτός αυτού:μιλάς για Ναό του Σολομώντα,Χιραμ,κτλ.
Έλα όμως,που το Α και Ω του τεκτονισμού,ΔΕΝ είναι ο σολωμονικός ιουδαϊκός ναός.Ούτε οι στήλες Β και Ι.Ούτε το μ/α μωσαϊκό...

Και δυστυχώς,για τα επιχειρηματά σου,πολλοί ερευνητές ανακάλυψαν τις απαρχές του τεκτονισμού όχι στον σεβάσμιο Χιράμ,αλλά στον γεωμέτρη Ευκλείδη! (το τεκτονικό "G" θεωρείται πλέον όχι μόνο ο Θεός μόνο,αλλά και το ρήμα "Γεωμέτρει").Ποιός θυμάται τον Ηράκλειτο που έλεγε "Άει ο Θεός γεωμετρεί"; Άλλο πάλι,βέβαια,στον Όσιρι(και Ίσις μαζί)...

Δυστυχώς ή ευτυχώς,η σύνδεση ιουδαϊσμού-τεκτονισμού είναι ακόμα ΥΠΟ συζήτηση.Πολλοί δεν αποφάνθηκαν τελεσιδικα!Τα πάντα σχετικά,βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνσηση...

Και κυρίως:ο τεκτονισμός είναι ΠΟΛΥ περισσότερα από τα προαναφερόμενα!

(είναι προφανές-δε το έχεις πολυψάξει το θέμα)

Ασφαλώς,κάθε ξεχωριστή άποψη ,είναι δεκτη!

Ingy

(όπως πάνω-έτσι και κάτω)

Freemason11Νέο Μέλος
04/10/2006, 10:44:46
quote:

Yandrew,όταν μιλάς για "απατεώνες" στον Τεκτονισμό,έχε υπόψη σου ότι λες βαριές κουβέντες.
Έλα όμως,που το Α και Ω του τεκτονισμού,ΔΕΝ είναι ο σολωμονικός ιουδαϊκός ναός.Ούτε οι στήλες Β και Ι.Ούτε το μ/α μωσαϊκό...

Και δυστυχώς,για τα επιχειρηματά σου,πολλοί ερευνητές ανακάλυψαν τις απαρχές του τεκτονισμού όχι στον σεβάσμιο Χιράμ,αλλά στον γεωμέτρη Ευκλείδη! (το τεκτονικό "G" θεωρείται πλέον όχι μόνο ο Θεός μόνο,αλλά και το ρήμα "Γεωμέτρει").Ποιός θυμάται τον Ηράκλειτο που έλεγε "Άει ο Θεός γεωμετρεί"; Άλλο πάλι,βέβαια,στον Όσιρι(και Ίσις μαζί)...

Δυστυχώς ή ευτυχώς,η σύνδεση ιουδαϊσμού-τεκτονισμού είναι ακόμα ΥΠΟ συζήτηση.Πολλοί δεν αποφάνθηκαν τελεσιδικα!Τα πάντα σχετικά,βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνσηση...

Ingy

Εύγε!!!!!!!!!!!11

Freemason11Νέο Μέλος
04/10/2006, 10:46:21
quote:

Ingy

Εύγε!!!!!!!!!!!

YiandrewΝέο Μέλος
15/06/2008, 14:47:12
quote:

Φίλε Sacramental Remorse,
Η Έλενα Μπλαβάτσκυ, αν και είχε πολλούς φίλους τέκτονες, όπως για παράδειγμα ο συνιδρυτής της θεοσοφικής εταιρίας Ολκόττ, από ότι ξέρω, δεν είχε ποτέ επίσημα μυηθεί στον τεκτονισμό.

Υπάρχει όμως η άποψη ότι είχε διδαχτεί την τεκτονική μύηση μέσω του Δασκάλου της. Από αυτή και μόνο την άποψη μπορεί να θεωρηθεί μυημένη στον τεκτονισμό.

Στα γραπτά της η Μπλαβάτσκυ έχει κατ' επανάληψη αναφέρει ότι ο τεκτονισμός της εποχής της είναι αμαυρωμένος και αλλοιωμένος από την ουσιαστική διδασκαλία.

Τα αποσπάσματα είναι πάρα πολλά για να τα αναφέρει κανείς με λεπτομέρειες, μπορείς όμως να τα διαβάσεις στην παρακάτω σελίδα των Καναδών θεοσοφιστών:
http://www.theosophical.ca/TheRightAngle.htm#general

Πάντως κανείς δεν απαγορεύει έναν τέκτονα να είναι και θεοσοφιστής και το αντίθετο.

Infinitum Finitum Producit

AsimosΝέο Μέλος
16/06/2008, 01:58:42
Καλημέρα σας.

Νομίζω ότι κάπου ειπώθηκε ότι ο καθένας μπορεί να διαλέξει ένα δρόμο που του ταιριάζει και από αυτό το δρόμο να φτάσει στην ολοκλήρωση ή όπου τέλος πάντων του αρέσει.

Κάποιος λοιπόν διαβάζει Θεοσοφία και καταλαβαίνει χίλια δύο πράγματα, ενθουσιάζεται και ρουφά κάθε διδαχή της Θεοσοφικής Φιλοσοφίας, κάποιος άλλος βρίσκει το δρόμο μέσα από τα Χριστιανικά κείμενα και κάποιος άλλος από τα Τεκτονικά. Ανάμεσα σε όλους αυτούς υπάρχει και κάποιος που μπορεί να συνδυάσει την αναζήτηση του μέσα και από τις τρείς παραπάνω «σχολές» και αναρωτάμε, που είναι το μεμπτό ;

Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι που στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει με επαΐοντες που έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Κρίνουν με λόγους βαρύγδουπους το όποιο Φιλοσοφικό σύστημα δεν είναι αποδεκτό από τη δική τους διάνοια και προβάλουν ένα Αρχαιοελληνικό πρότυπο το οποίο όχι μόνο δεν έχει σχέση με την αληθινή Αρχαιοελληνική διδασκαλία και φιλοσοφία αλλά και ιστορικά είναι βδελυρό και ανυπόστατο.

Ένας σοβαρός ερευνητής θα είχε σαν μότο το ότι «Όλες οι φιλοσοφικές τάσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία» και η μία και μοναδική αλήθεια είναι ότι «Στην αναζήτηση της αλήθειας δεν υπάρχει δόγμα».

Από εκεί και πέρα τα όσα λέγονται εναντίων των Τεκτόνων, των Χριστιανών, των Θεοσοφιστών, των Ισλαμιστών, των Σούφι κλπ κλπ, είναι απλά λόγια ανθρώπων που έχουν γαλουχηθεί με δόγματα και που έχουν παρωπίδες για να μην τυφλωθούν από τις ακτίνες του Φωτός της πραγματικής γνώσης.

16/06/2008, 15:12:51
Προσωπικά πιστεύω ότι για να φτάσει κανείς στην ολοκλήρωση θα πρέπει ως απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει, εάν δεν είναι, "ηθικός". Εφόσον αυτό το πετύχει με οποιοδήποτε τρόπο τότε δεν έχει σημασία το πώς ή το μέσον, αλλά το αποτέλεσμα.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Aggelos91Μέλος
16/06/2008, 16:10:18
Παιδιά θα πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη για αυτό το θέμα. θα σας φανεί λίγο σύνηθες για έναν Χριστιανό να λέει τέτοια αλλά έτσι είναι. Τεκτονισμός μασονισμός είναι πράγματα που αρχηγό έχουν τον ίδιο τον σατανά. Όταν λένε μέγα αρχιστέκτονας του σύμπαντος το λένε για τον διάβολο. Από εκεί και πέρα όλα ατα άλλα για να πω είναι περιττά. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σας συντροφεύει και να σας φωτίζει και εσάς και όλους μας για να διακρίνετε την αλήθεια.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

AINEIAN06Μέλος
17/06/2008, 01:59:22
quote:

Παιδιά θα πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη για αυτό το θέμα. θα σας φανεί λίγο σύνηθες για έναν Χριστιανό να λέει τέτοια αλλά έτσι είναι. Τεκτονισμός μασονισμός είναι πράγματα που αρχηγό έχουν τον ίδιο τον σατανά. Όταν λένε μέγα αρχιστέκτονας του σύμπαντος το λένε για τον διάβολο. Από εκεί και πέρα όλα ατα άλλα για να πω είναι περιττά. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σας συντροφεύει και να σας φωτίζει και εσάς και όλους μας για να διακρίνετε την αλήθεια.

ΖΗΤΩ Ο ... ΣΑΤΑΝΑΣ λοιπον !!
Αυτος ο οποιος επαναστατησε σε καποιον ..ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ .. Εβραιο Θεο Γιαχβε ... κι χαρισε στους ανθρωπους την γνωση !!!

17/06/2008, 04:56:50
Και γω με το Σατανά

macedon

17/06/2008, 14:34:53
Αγαπητέ Aggelos91, θα διαφωνήσω εν μέρη μαζί σου, αν και νομίζω έχει γίνει κάποια παρανόηση.
Υπάρχουν λογιών λογιών τέκτονες αλλά και στοές. Εν ολίγης το να μαζευτούμε μια παρέα και είτε με κώδικες κυρίως είτε απλά με την εχεμύθεια να προσπαθούμε για ένα σκοπό, αυτό αυτόματα μας κάνει τέκτονες ενώ το μέρος που θα βρισκόμαστε στοά.
Ο σκοπός είναι αυτός ο οποίος θα δώσει το χαρακτήρα του τέκτονα.
Απλά έχει γίνει συνήθειο να συνδέουμε τον τεκτονισμό με τους κακούς σκοπούς και αυτό γιατί οι περισσότεροι τέκτονες-στοές εκεί απέβλεπαν και αποβλέπουν
Πρέπει λοιπόν να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στους σκοπούς! Υπάρχουν οι στοές που αναφέρεις και που έχουν θρησκευτικούς σκοπούς.
Υπάρχουν άλλες οι οποίες ναι μεν έχουν θρησκευτικούς σκοπούς αλλά δεν έρχονται σε έμμεση επαφή με τον Σατανά όπως οι πρώτες.
Υπάρχουν οι στοές με πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς όπως η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, υπάρχουν στοές με μόνο πολιτικούς ή μόνο οικονομικούς σκοπούς.
Υπάρχουν στοές με σκοπούς απελευθερωτικούς όπως συνέβαινε επί Τουρκοκρατίας για παράδειγμα, ότι θέλεις υπάρχει.
Ο σκοπός όμως είναι αυτός που θα κρίνει τη στοά. Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών γίνεται για κακό σκοπό.

AsimosΝέο Μέλος
18/06/2008, 02:05:59
quote:

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

- Ο Τεκτονισμός και ο Μασονισμός είναι διαφορετικά πράγματα ;
- Ο Ιησούς δεν αναφέρετε στις γραφές ως "Ο Υιός του Τέκτονος" ;
- Αφού φίλτατε είσαι Χριστιανός και μάλιστα δογματικός, μήπως μπορείς να εξηγήσεις γιατί ακόμα και Πατριάρχες ήταν Τέκτονες ;
- Μήπως μπορείς να μας αναφέρεις από που προκύπτει ότι ο Σατανάς είναι ο "αρχηγός" των Μασόνων - Τεκτόνων ;
- Και εν τέλει, η γραφή λέει ή δε λέει ότι ο Θεός εποίησε τον κόσμον ; Αν ναι αυτό δε σημαίνει ότι ο ίδιος είναι ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος ; Δηλαδή αυτός που δημιούργησε τον κόσμο ;

AsimosΝέο Μέλος
18/06/2008, 02:11:02
quote:

Αγαπητέ Aggelos91, θα διαφωνήσω εν μέρη μαζί σου, αν και νομίζω έχει γίνει κάποια παρανόηση.
Υπάρχουν λογιών λογιών τέκτονες αλλά και στοές. Εν ολίγης το να μαζευτούμε μια παρέα και είτε με κώδικες κυρίως είτε απλά με την εχεμύθεια να προσπαθούμε για ένα σκοπό, αυτό αυτόματα μας κάνει τέκτονες ενώ το μέρος που θα βρισκόμαστε στοά.
Ο σκοπός είναι αυτός ο οποίος θα δώσει το χαρακτήρα του τέκτονα.
Απλά έχει γίνει συνήθειο να συνδέουμε τον τεκτονισμό με τους κακούς σκοπούς και αυτό γιατί οι περισσότεροι τέκτονες-στοές εκεί απέβλεπαν και αποβλέπουν
Πρέπει λοιπόν να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στους σκοπούς! Υπάρχουν οι στοές που αναφέρεις και που έχουν θρησκευτικούς σκοπούς.
Υπάρχουν άλλες οι οποίες ναι μεν έχουν θρησκευτικούς σκοπούς αλλά δεν έρχονται σε έμμεση επαφή με τον Σατανά όπως οι πρώτες.
Υπάρχουν οι στοές με πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς όπως η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, υπάρχουν στοές με μόνο πολιτικούς ή μόνο οικονομικούς σκοπούς.
Υπάρχουν στοές με σκοπούς απελευθερωτικούς όπως συνέβαινε επί Τουρκοκρατίας για παράδειγμα, ότι θέλεις υπάρχει.
Ο σκοπός όμως είναι αυτός που θα κρίνει τη στοά. Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία όλων αυτών γίνεται για κακό σκοπό.

Συγνώμη φίλε αλλά τα παραπάνω είναι συνοθύλευμα, εικασιών, συνωμοτικών θεωριών και ανυπόστατων περιγραφών !

Και πάλι συγνώμη αλλά ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα !

18/06/2008, 14:36:22
quote:
Asimos:
Συγνώμη φίλε αλλά τα παραπάνω είναι συνοθύλευμα, εικασιών, συνωμοτικών θεωριών και ανυπόστατων περιγραφών !

Και πάλι συγνώμη αλλά ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα !

Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου τα περισσότερα τα διηγούνται οι ίδιοι πρώην μασονικά μέλη! για παράδειγμα εάν διαβάσεις "Η Μυστική ιστορία του Τεκτονισμού" (δε θυμάμαι το συγγραφέα εάν θέλεις να κοιτάξω), θα δεις πολλά από αυτά που γραφώ είναι μαρτυρίες, ενώ υπάρχουν και άλλα έργα χωρίς όμως μαρτυρίες αλλά με απόψεις

21/06/2008, 05:23:18
.
22/06/2008, 17:29:31
quote:
ο ταξίδι δε της ψυχής επαναλαμβάνεται διαδοχικά μέσω πολλαπλών επαναγεννήσεων που στηρίζονται από τον νόμο του κάρμα,

Η Θεοσοφια πιστευει στη μεταμψυχωση?

quote:

Το 91 παει να πει "το 1991 γεννηθης?"
Δεν καταδικαζω αυτο που λες γιατι το ακουσα και απο ενα ατομο που το θεωρουσα αρκετα αξιολογο.Μονο που δεν μπορεσα ποτε να παρω αιτιολογιση.
Αιτιολόγιση???

quote:
- Ο Ιησούς δεν αναφέρετε στις γραφές ως "Ο Υιός του Τέκτονος" ;

Που αναφερεται ετσι? Δεν εχω μελετησει χριστιανικα κειμενα...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/06/2008 17:31:30

23/06/2008, 03:41:07
quote:

Καλησπέρα και από εμένα.
Είμαι νέο μέλος, καλώς σας βρήκα.

Ο τεκτονισμός, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να είναι αίρεση γιατί δεν έχει καμία σχέση με κάποιο δόγμα ή κάποια θρησκεία.
Στους κόλπους του έχει μέλη και από τις τρεις μονοθειστικές μεγάλες θρησκείες του κόσμου.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει.
Έτσι και αλλιώς, κάθε σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος, γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ουσία όλων των θρησκειών.
Η Υπέρτατη δύναμη είναι Μια. Η μονάδα είναι η αρχή των πάντων

Καλώς σας βρήκα και πάλι

Φίλτατε και αδελφέ,εδώ θα διαφωνίσω.Εγώ πιστεύω στίς "άπειρες"- αριθμητικώς- δυνάμεις τού σύμπαντος και το "ένα" το διαχωρίζω από τήν έννοια τής "μονάδος".Με τόν όρο "μονάς",εννοώ τό "όλον",το οποίο είναι πολλά{άπειρα}και όχι ένα.Και άν θές στο εξηγώ.Πάντως η θεώρησίς μου αυτή{Πανθειστική-πολυθειστική} δέν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνω Τέκτων,άν και το γνωρίζαν οι πάντες.
23/06/2008, 03:50:08
Φυσικά συμφωνώ απολύτως στό ότι ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία ή αίρεσις.Διότι οι θρησκείες έχουν δόγματα και όλες διακηρύσσουν ότι γνωρίζουν τήν αλήθεια,εν αντιθέσι με τόν Τεκτονισμό ,ο οποίος είναι ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟΣ{δέχθηκε στούς κόλπους του και εμένα τόν πολυθειστή και για πολλούς αδελφούς μου άθεο},καθώς επίσης διακηρύσσει ότι γνωρίζει ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 23/06/2008 03:54:17